به تازگی شبکه تی آر تی ترکیه که در حکمِ سازمان صدا و سیمای ملی این کشور است، اقدام به راه اندازی شبکه فارسی زبان کرده و هدف خود از این حرکت را نیز ارائه تحلیل ها و دیدگاه های تازه و دقیق به مخاطبان فارسی زبان به ویژه در زمینه های جهانی و بین المللی عنوان کرده است. رویدادی که با بازتاب های گسترده ای همراه شده و تحلیل و تفسیرهای مختلفی از آن ارائه می شود. در این زمینه، به نظر می رسد که تصمیم سازان و جریان حکمرانی در کشورمان باید به دو نکته مهم توجه داشته باشند. نکاتی که غفلت از آن ها می تواند تسهیل کننده مسیرِ فتنه های تازه علیه ایران باشد.
اول اینکه ترکیه تحت ریاست جمهوری رجب طیب اردوغان قویا و آشکارتر از هر زمان دیگری رویکردهای نوعثمانیگری خود را دنبال می کند. رویکردهایی که به اذعان رئیس جمهور ترکیه حول محور این اصل قرار دارند که مرزهای حقیقی ترکیه، ورای مرزهای جغرافیایی فعلی آن است. موضوعی که نمودهای خود را در قالب تحولات جاری در سوریه به نمایش می گذارد. از این رو، اقدام این کشور در راه اندازه شبکه فارسی زبان تی آر تی، در نوع خود باید به مثابه بسترسازی فرهنگی و جنگ نرم با هدف تحقق میدانی دستورکار نوعثمانیگری جریان حاکم بر ترکیه کنونی ارزیابی شود.
به هر حال، در جهانی که روایت ها و شکل دادن به آن ها به یکی از اهرم های اصلی قدرت کشورها تبدیل شده، کنشکران بین المللی مختلف، قبل از پیشبرد میدانی دستورکارهای مطلوب خود سعی بر آن دارند تا کنترل میدان طرح روایت ها و ادراکات ذهنی را به دست بگیرند. از این رو، اینکه ترکیه میلیون ها دلار روی شبکه فارسی زبان تی آر تی هزینه می کند، حرکتی در راستای منافع ملی این کشور است که جریان حکمرانی کشورمان در هماهنگی با بخش رسانه ای، باید مسیر تقابل با اقدامات احتمالی فتنه افکنانه را بررسی و برنامه ها و اقدامات مقتضی میدانی را در دستورکار داشته باشند و در این رابطه منفعل عمل نکنند.
نکته دوم اینکه وقتی کشور ترکیه اقدام به راه اندازی شبکه فارسی زبان تی آر تی می کند، این بدان معناست که حساب ویژه ای روی جذب و جلب توجه افکار عمومی کشورمان و البته دیگر کشورهای فارسی زبان باز کرده است. تلاش اصلی این شبکه فارسی زبانِ تازه، معطوف بر ایجاد عامل جذابیت خواهد بود. از این رو، صدا و سیمای کشورمان و البته دیگر رسانه های ایرانی نیز باید بیش از گذشته معطوف به مولفه جذب مخاطب و ایجاد جذابیت باشند. به هر حال متغیر رسانه در جهان کنونی تا حد زیادی تابعی از خط و خطوط رقابتهای ایدئولوژیک و ژئوپلیتیک در محیط بین المللی است و خالی کردن صحنه در این حوزه می تواند حامل خسارتهای جدی برای منافع ملی کشورمان باشد. خسارت هایی که به تدریج ایجاد خواهند شد. از این رو، باید مراقب فتنه های جدید باشیم... .
نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.