مردم دو درجه کمتر، دولت ۱۰ درجه!

سعیده اسکندری، گروه اقتصادی الف،   4031002109 ۳۰ نظر، ۲ در صف انتشار و ۴ تکراری یا غیرقابل انتشار
مردم دو درجه کمتر، دولت ۱۰ درجه!

پویشی به نام "دو درجه کمتر" به راه افتاده که در قالب آن از مردم خواسته می شود تا با کاهش تنها دو درجه ای دمای محل زندگی خود و وسایل گرم کننده، موجب صرفه جویی در مصرف انرژی و بهره‌مندی همگان از نعمت گاز در کوران سرما شوند. محسن پاک نژاد وزیر نفت کشورمان تاکید کرده که این پویش می‌تواند منجر به تحقق صرفه جویی ۴۰ تا ۶۰ میلیون مترمکعبی گاز در روز شود و بسیاری از مشکلات را حل کند. پاک‌نژاد این میزان را معادل با تولید روزانه برخی فازهای میدان گازی پارس جنوبی دانسته است. 

با این همه، به نظر می رسد که خودِ دولت نیز ورای صرفه جویی ادارات و نهادهای تابعه در مصرف گاز، باید سیاست های تازه ای را با هدف افزایش راندمان انرژی در کشورمان و جلوگیری از هدررفت آن در دستورکار قرار دهد. به طور خاص، آمارهای رسمی حاکی از این هستند که حدودا ۸۵ درصد از تولید برق نیروگاه های کشور وابسته به تزریق گاز است اما راندمان نیروگاه های کشورمان ۱۰ درصد از میانگین جهانی کمتر است. این مساله نشان می دهد که سالانه چیزی در حدود ۲۰ میلیارد مترمکعب گاز در نیروگاه ها هدر می رود که این میزان معادل با ۶ میلیارد دلار است. 

این میزان هدررفت انرژی و خسارت مادی ناشی از آن حاکی از این مساله است که هدر رفتِ انرژی در نیروگاه ها، معادل تولید گاز از دو فاز پارس جنوبی است. آمارهایی از این دست یک واقعیت را فریاد می زنند و آن هم این است که با اصلاح برخی رویه ها در حکمرانی انرژی، می توان صرفه جویی قابل توجهی را در حوزه مصرف انرژی کشور رقم زد. میزان مصرفی که مستقیما تحت نظارت خودِ دولت است و می تواند بهینه سازی مصرف را در قالب آن سبب شود. 

به بیان ساده تر، برای اصلاح وضعیت ناترازی انرژی در کشور، صرفا نیاز به توسعه زیرساخت ها و جذب میلیاردها دلار سرمایه و یا انجام کار فرهنگی برای تغییر الگوی مصرف مردم کشورمان نداریم، بلکه صرفه جویی زیرساخت‌های حوزه تولید و مصرف انرژی که در کنترل و نظارت دولت هستند نیز می توانند در این رابطه دستاوردهای قابل توجهی را برای کشورمان به دنبال داشته باشند. اینجاست که می گویند "یک سوزن به خودت بزن و یک جوالدوز به مردم..."

دیدگاه کاربران

ناشناس۳۷۰۹۳۳۲۰۸:۵۶:۳۸ ۱۴۰۳/۱۰/۳
اگر مقامات و مسئولان 2 درجه بیشتر خود را با واقعیات و حقایق منطبق کنند، بسیاری از مشکلات مملکت حل خواهد شد.
ناشناس۳۷۰۹۳۷۳۰۹:۴۰:۵۹ ۱۴۰۳/۱۰/۳
اختیار مردم مانند مسافران یک اتوبوس، در دستان راننده است. راننده هر ترمزی که می گیرد، هر پدال گازی که می فشرد و هر سبقتی که می گیرد بر سرنوشت تک تک مسافران تاثیر می گذارد.
ناشناس۳۷۰۹۴۵۰۱۰:۳۸:۴۴ ۱۴۰۳/۱۰/۳
پولی که همراه با ضررهای ناشی از تحریم ها صرف هسته ای شده، اگر این پول صرف بازسازی و توسعه زیرساختها شده بود، الان ایران کشوری هم سطح کشورهای اروپایی بود.
ناشناس۳۷۰۹۵۶۷۱۲:۰۰:۲۴ ۱۴۰۳/۱۰/۳
روسیه هیچگاه نمی خواهد صنعت گاز و نفت ایران رشد کند. چون بازار جهانی را برای این کشور تنگ می کند.
ناشناس۳۷۰۹۵۷۱۱۲:۰۳:۱۵ ۱۴۰۳/۱۰/۳
روسیه و کشورهایی چون عربستان و امارات همواره در خفا از تحریم های جهانی علیه ایران حمایت و استقبال کرده اند. حتی حمایت روسیه از موضع امارات در مورد جزایر سه گانه در خلیج فارس هم در این راستا است. شکوفایی صنایع گاز و نفت ایران به ضرر این سه کشور است.
ناشناس۳۷۰۹۵۳۳۱۱:۳۶:۱۹ ۱۴۰۳/۱۰/۳
به عبارت دیگر، تنها مقامات مسئول وضع فعلی مملکت هستند.
ناشناس۳۷۰۹۳۷۷۰۹:۴۵:۳۷ ۱۴۰۳/۱۰/۳
بحران انرژی در ایران از زمانی تبدیل به بحران شد که تحریم های بین المللی موجب کاهش شدید درآمدهای ارزی، جلوگیری از عقد قرارداد با شرکتهای مطرح غربی در زمینه نفت و گاز و ورود تجهیزات پیشرفته در این زمینه ها شد. تا تحریم ها هستند، وضعیت با شیب تند خرابتر می شود.
ناشناس۳۷۰۹۴۴۱۱۰:۳۲:۲۱ ۱۴۰۳/۱۰/۳
پشت تحریم خودتان را قایم نکنید و در جاهایی که مشکل دارید مانند بقیه جاها که سرآمد حتی دنیا هستید از علم پیروی کنید و نه سیاسی کاری در آن
ناشناس۳۷۰۹۵۷۳۱۲:۰۴:۲۹ ۱۴۰۳/۱۰/۳
بفرمایید در کدام حوزه علمی سرآمد دنیا هستیم؟ در تمام حوزه ها مصرف کننده و یا در بهترین حالت مونتاژکار هستیم.
ناشناس۳۷۰۹۴۸۰۱۱:۰۸:۲۳ ۱۴۰۳/۱۰/۳
نمیدانستیم که ایران سومین کشور تولید کننده گاز هست اما 90 درصد آن در داخل مصرف می شود که بخش مهم آن هم در مصارف خانگی!!
ناشناس۳۷۰۹۵۶۲۱۱:۵۶:۲۴ ۱۴۰۳/۱۰/۳
ایران ظرفیت تولید 10 برابر میزان گازی را که هم اکنون تولید می کند را دارد. نه تنها می تواند برای حداقل 200 سال گاز خودش را تامین کند، بلکه به تمام اروپا گاز بفروشد. تحریم ها حتی مانع شده است که ایران صنعت LNG داشته باشد و قطر بزرگترین تولید کننده LNG دنیا شده است.
ناشناس۳۷۰۹۳۸۱۰۹:۴۹:۳۳ ۱۴۰۳/۱۰/۳
وقتی مملکت به بهانه خودکفایی جزیره ای مدیریت می شود، نباید انتظار بهبود و پیشرفت داشت.
ناشناس۳۷۰۹۳۸۴۰۹:۵۰:۵۶ ۱۴۰۳/۱۰/۳
توان شرکتها و متخصصان ایرانی محدود است. چند سال است که خودمان امور خودمان را در دست گرفته ایم و نتوانسته ایم مشکلاتمان را حل کنیم؟ چند سال دیگر نیاز است تا مسئولان به این نتیجه برسند که یک دست صدا نداشته و بدون همکاری های بین المللی نمی توانیم از پس مشکلات برآئیم؟
ناشناس۳۷۰۹۴۳۹۱۰:۳۱:۰۶ ۱۴۰۳/۱۰/۳
بین الملل هم هستند در اینجا!
ناشناس۳۷۰۹۳۳۳۰۸:۵۶:۵۱ ۱۴۰۳/۱۰/۳
برایمان ثابت شده که این دولت و ان دولت ندارد.طبق سیاست دوره ای یکی با پنبه سر میبرد و ان یکی با چاقوی زنگ زده.
ناشناس۳۷۰۹۳۳۶۰۸:۵۸:۳۸ ۱۴۰۳/۱۰/۳
اصلا استر اتژی دولت برای رفع ناترازی و بحران‌ها چیست چرا همه چیز را به سیاست خارجی محول میکنید ... سو مدیریت و اتلاف بودجه کشور که ۸۵ درصد بودجه خرج دولت بزرگ با بهره وری کم و بروکراسی انبساطی علی رغم ضرورت کوچک سازی با رشد فناوری اطلاعات . مرتبط با سیاست خارجی است آیا صرف چندین برابر بودجه برآورد شده برای یک پروژه دولتی و آخرش هم پیشرفت کم آن بدلیل سیایت خارجی است..آیا اثرات نفوذ رانتی افرادی نظیر حسین فریدون ها ،مهدی جهانگیری ،شبنم نعمت زاده ها در اقتصاد کشور چه بوده آیا دولت که از ابتدا دانشگاه و اتاق فکر میکرد کدام این اتاق فکرها را ایجاد کرده کدام مسایل به این اتاقها واگذار شده ...همش حرف که نمیشود نداریم نداریم ...پول بده و پول هم در دولت بزرگ اتلاف شود ...
ناشناس۳۷۰۹۴۸۹۱۱:۱۴:۰۵ ۱۴۰۳/۱۰/۳
آقای وزیر نفت با وجود آنکه میدانید استراتژی گازرسانی به روستاها و مناطقی که مشکل آلودگی ندارند و امکان استفاده از نفت سفید و‌گازویبل و انرژی تجدید پذیر را دارند میتوانید بگویید الان در شرکت گاز چه تعداد پروژه جاری خطوط لوله بین شهری با هزینه میلیاردها دلار در حال اجراست... چرا جلوی این اقدام اشتباه را نمیگیرید مثلی هست که میگوید جلوی ضرر را از هر جا بگیرید منفعت است چرا اینکار را نکنید و موجب اتلاف هزینه و بودجه کشور میشوید و آخرش هم ریاست دولت می‌گوید ما پول نداریم ناترازی داریم ....
ناشناس۳۷۰۹۳۳۷۰۸:۵۸:۵۷ ۱۴۰۳/۱۰/۳
کشور ایران دارای بهترین شرایط با ۳۰۰ روز آفتابی برای احداث نیروگاه های خورشیدی و با بادهای منطقه لوشان ،سمنان ،بادهای ۱۲۰ روزه سیستان که با تغییرات اقلیم شده ۲۰۰ روزه و...اگر استراتژی بروز و درست در راستای تمام کشورهای دنیا داشت اکنون نه تنها قطع برق نداشتیم بلکه صادر کننده برق بودیم و اشتغالزایی زیادی با نیروگاه های تجدید پذیر حاصل میشد ...تک محور نمودن گرمایش منازل غیر منطقی و به نفع مافیای شرکت های گازرسانی بین شهری دقیقا از زمان دولت هایی زده شد که شعار سازندگی را در پرتو اصلاحات یدک می‌کشیدند ...و امروز هم بجای اصلاح استراتژی اشتباه انرژی مشغول گازرسانی به دورترین روستاها هستند و نفت سفید را برخی منتفعان با قیمت پایین به بهانه تحریم صادر میکنند ...ژاپن بخش زیادی از گرمایش را بر مبنای نفت سفید است ....استراتژی اشتباه انرژی کشور به مناطقی که مشکل آلودگی هوا ندارند ،و برخی مناطق گسل خیز و زلزله خیز و تراکم ساختمانها بسیار بالاست هم گازرسانی کردند که با هیچ منطقی قابل توجیه نیست میلیاردها دلار صرف ایجاد بزرگترین شبکه خط لوله گاز دنیا شد که باز نیاز به میلیاردها دلار برای نگهداری دارند ...بدون توجیه منطقی که اگر همان هزینه صرف ایجاد نیروگاه های تجدید پذیر ،یا ایجاد نیروگاه های فسیلی در مناطق ساحلی کشور میشد امروز نه مشکل آلودگی داشتیم نه کمبود برق داشتیم نه کمبود گاز صنایع و نه از صادر کننده گاز می‌شدیم وارد کننده گاز ....و نه متحمل آتی خسارت ناشی از تخریب گاز در صورت وقوع زلزله و انفجارات پیاپی منازل ......
ناشناس۳۷۰۹۳۴۱۰۹:۰۱:۰۵ ۱۴۰۳/۱۰/۳
با تحریم هم نمیشه نیروگاه با راندمان بالا وارد کرد. غیور مردان قرارگاه خاتم هم که سابقه درخشانی در اجرای سریع پروژه ها با بالاترین کیفیت دارند.
ناشناس۳۷۰۹۴۹۳۱۱:۱۵:۴۳ ۱۴۰۳/۱۰/۳
اجرا کردیم پروژه مهم نیست مهم فلسفه اجرای پروژه و انجام مهندسی ارزش پروژه در راستای منافع کشور و بررسی گزینه های جایگزین برخی طرح های فاقد توجیه اقتصادی است نظیر همین لوله کشی گاز به دورترین نقاط ...
ناشناس۳۷۰۹۵۱۴۱۱:۲۵:۱۲ ۱۴۰۳/۱۰/۳
راندمان بالا درست می شود تعمیرات و نوسازی و برخی کارها لازم هست بعد مدتی
ناشناس۳۷۰۹۳۴۲۰۹:۰۱:۰۸ ۱۴۰۳/۱۰/۳
جای تعجب است چه چیزی تغییر کرده که یک دفعه در زمان دولت جدید اینهمه بقول خودشان نارترازی ایجاد شده ...آیا نیروگاه ها از سرویس خارج شده آیا پالایشگاه ها ظرفیتش کم شده آیا تولید نفت کم شده ...یا یکدفعه جمعیت کشور نکند چند برابر شده ..همه جای سوال دارد ...
ناشناس۳۷۰۹۴۸۴۱۱:۱۱:۲۳ ۱۴۰۳/۱۰/۳
ذخایر کم شده.
ناشناس۳۷۰۹۳۴۵۰۹:۰۳:۴۱ ۱۴۰۳/۱۰/۳
در مکان های استخراج نفت و گاز در ایران، مشعل هایی وجود دارد که 24 ساعته می سوزند (فِلِر سوزی). در کنار انرژی که هدر می دهد هوای منطقه را هم آلوده می کند. میزان فلر سوزی گاز در ایران، حدود 40 میلیون مترمکعب در روز است. مسئولان مملکت چون بابت هدر رفت این گاز، پولی از جیبشان کم نمی شود، در طی این همه سال هیچ اقدامی برای حل آن نکرده اند.
ناشناس۳۷۰۹۳۴۶۰۹:۰۳:۴۵ ۱۴۰۳/۱۰/۳
تک محور نمودن گرمایش منازل به گاز با میلیاردها دلار لوله کشی گاز ، استراتژی ادامه دار دولت هایی بوده است که پسوند اصلاحاتی و سازندگی را یدک میکشیدند ... حدود یک سوم لوله کشی گاز در دنیا مربوط به ایران است کاملا اشتباه بوده است کارشناسان می‌گویند هزینه گزاف برای انتقال گاز به منازل نادرست بوده و همین اشتباه مهلک، کشور را به یک چالش بزرگ در زمینه انرژی رسانده است. بر‌اساس گزارشی که مؤسسه تحقیقاتی گلوبال انرژی مانیتور سال گذشته منتشر کرده است، حدود ۷۰ هزار کیلومتر خط لوله انتقال گاز در جهان در حال ساخت است که پنج هزار کیلومتر از این خطوط مربوط به ایران است و این کشور در رتبه سوم جهان از این نظر قرار گرفته است.
ناشناس۳۷۰۹۳۸۰۰۹:۴۸:۵۹ ۱۴۰۳/۱۰/۳
صنایع را حداقل نفتی کنند
ناشناس۳۷۰۹۵۰۵۱۱:۲۱:۴۰ ۱۴۰۳/۱۰/۳
باید بودجه میلیارد دلاری پروژه‌ای فاقد توجیه توسعه خطوط گازرسانی بین شهری به ایجاد نیروگاه های سوخت فسیلی در سواحل که مشکل آلودگی ندارند و توسعه نیروگاه ها ی تجدید پذیر خورشیدی و بادی و اعطای وام مزارع کوچک تجدید پذیر تولید برق روستا محور تخصیص یابد نه لوله کشی که علاوه بر میلیاردها دلار هزینه لوله های قطر بالای بین شهرها میلیاردها دلار هزینه خرید کمپرسورهای تقویت فشار آنها و اتلاف گاز در مسیر انتقال و بعد از نصب میلیاردها دلار صرف تعمیرات و نگهداری و هزینه پرسنل هزینه و بودجه تراشی برای دولت دارد آقای رییس جمهور اینها باعث ناارازی بودجه کشور است و موارد و مسایل شبه برانگیز مرتبط با مناقصات واگذاری این پروژه ها اینها عامل ناترازی بودجه است چرا استراتژی انرژی کشور تغییر داده نمیشود
ناشناس۳۷۰۹۳۵۷۰۹:۱۸:۵۶ ۱۴۰۳/۱۰/۳
اشتباه استراتژیک گازرسانی به شهر ها سو مدیریت و اشتباه بنیان گذاری شده توسط مسئولانی بوده که خود را اصلاحاتی و با پسوند سازندگی معرفی میکردند که با تک محور کردن گرمایش منازل و واحد های تجاری به گاز و حذف و عدم تنوع بخشی حامل های دیگر نظیر نفت سفید و گازوییل و عدم سرمایه گذاری روی انرژی تجدید پذیر وضعیت ناترازی را ایجاد کردند و متاسفانه این چشمه گل آلود ادامه دارد ... اکنون علاوه بر. معضل کمبود گاز و برق به تبع آن .. با پیری جمعیت و فرسودگی لوله ها قطعا شاهد حوادث مختلف در منازل متراکم مسکونی هستیم و خواهیم بود ... ،بایستی نظیر بسیاری از کشورها انرژی الکتریکی (آنهم نه مبتنی بر. گاز با قابلیت صادرات و فرآوری ارزاور در صنایع پتروشیمی ) ،بلکه نیروگاه های با سوخت فسیلی در کنار سواحل ایجاد و بموازات توسعه انرژی تجدید پذیر برای تولید برق انجام میشد و برق به شهرها و مناطق مسکونی ارسال میشد ... بموازات در بسیاری از مناطق از تنوع بخشی حامل های انرژی نظیر نفت سفید و گازوییل استفاده میشد در روستاها و شهرهای فاقد آلودگی چه نیازی به گاز رسانی بود ...
ناشناس۳۷۰۹۳۵۹۰۹:۲۲:۲۰ ۱۴۰۳/۱۰/۳
به روستاهایی که قابلیت استفاده از نفت سفید را داشتند گازرسانی کردندکه بزور پنجره تک جداره دست ساز دارند توان خریدن پرده هم جای خودش .
ناشناس۳۷۰۹۳۶۶۰۹:۲۹:۵۹ ۱۴۰۳/۱۰/۳
بخش عمده ای از ادارات فاقد شیشه دوجداره هستند اصولاً دولت جهت درآمدزایی و کاهش آلودگی ترافیک و باتوجه به امکانات فناوری اطلاعات تمام کشورها اندازه دولت را کوچک‌سازی کردند اینجا ۸۵ درصد بودجه کشور صرف هزینه های دولت فاقد بهره‌وری و کم بهره میشود و در برخی موارد در فرایند فساد محور مناقصات شرکت های دولتی عمدتا زیانده بواسطه برآوردها و ارزیابی های چند برابر مقدار واقعی پروژه ...اضافه کاری های فساد محور غیر کارشناسی بین برخی مدیران و پیمانکار و....هدر میرود و در نهایت بازهم پروژه با صرف هزینه های زیاد بر زمین میماند ...باید دولت کوچک سازی شود دولت بزرگ یعنی فساد محتمل بزرگ و اتلاف بودجه ...باید دولت کوچک شود ... باید ساختمانهای موجود دولتی را که عمدتا در مناطق تجاری هستند بفروش گذاشته و با استفاده از فناوری صنعتی مسکن با سرعت مجتمع اداری بیرون تهران احداث و تمام ادارات را به آنجا منتقل کند از مزایای این طرح 1-کاهش ترافیک درون شهری ادارات و مراجعه کنندگان 2-جلوگیری از هدر رفت انرژی از ساختمانهای مستهلک ادارات که پنجره دو جداره ندارند 3-درامدزایی برای دولت از محل فروش ساختمانهای موجود ادارات در مناطق تجاری و مرکزی شهرتهران 4-کاهش تردد خودروها با تجمیع ادارات در یک منطقه دولتی اداری ....ضمنا گازرسانی بی‌رویه و بدون فکر به روستاها موجب شده اولا نیروگاه ها مجبور به سوزاندن حامل‌های آلاینده سوخت دیگر شوند علاوه بر. آن صنایع ارزاور بسیاری نظیر پتروشیمی ها بدلیل کمبود گاز غیر عملیاتی شوند حتی نروژ که چهل درصد گاز اروپا را تامین می‌کند روستاهایش را گاز رسانی نکرده ...مگر استفاده از بخاری نفتی در روستاها چه اشکالی داشت که آنها را با گاز ارزشمند جایگزین کردند و کشور زلزله خیز ایران را مملو از خطوط لوله های آماده انفجار آنهم در ساختمانهای متراکم فعلی . جمعیت رو به پیری که حوادث انفجارات گاز را چندین برابر میکند الان هم که بزودی وارد کننده گاز خواهیم شد ...اول عمل میکنیم بعد از عواقبش به نتیجه عکس و اشتباه عملکرد میرسیم

نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.

yektanetتریبون

پربحث‌های هفته

  1. چهارنعل رفتن اسب تورم !

  2. تیر خوردن که چیزی نیست، تکه تکه هم شده اند! اما...

  3. چرا مذاکره با آمریکا مشکلی را حل نمی کند؟!

  4. سردار فدوی: عملیات وعده صادق ۳ ‌حتماً اجرایی خواهد شد

  5. چرا به مردم نمی گوئیم! 

  6. توصیه‌های زیباکلام به پزشکیان/ تصور مردم از فساد مسئولان به روایت باهنر/ بانکی‌پور: فروکنندگان پونز، منتقد قانون حجاب شده‌اند!

  7. چه کسی ماجرای قطعی برق را درست روایت می‌کند؟!

  8. واشنگتن پست: رفتار امریکا و اسرائیل ایران را به سمت سلاح هسته ای سوق می دهد

  9. توهین جنجالی حمید رسایی به پزشکیان بعد از بغض کردن برای همسر مرحومش

  10.  معامله بزرگ بر سر سوریه

  11. توضیح فرزند پزشکیان درباره نقش خود در عزل و نصب‌ها

  12. نظر روحانی نسبت به جلیلی/ اگر از دغدغه فیلترینگ فارغ شدید، برای ارزش پول ملی هم فکری کنید!/ پاسخ فواد ایزدی به حاشیه‌های یک مصاحبه

  13. مخاطبان‌مان را فراری ندهیم !

  14. نشاطی که نباید از دانشگاه دریغ شود

  15. تخریب قبور شهدای مدافع حرم در جنب حرم حضرت زینب(س)

  16. امان از این یاغی!..

  17. همسایه جدید اموی - صهیونی اردوغان!

  18. نظرات برگزیده مخاطبان «الف»: تیم اقتصادی آقای پزشکیان حتی الفبای اقتصاد را هم بلد نیست/ مسئله حجاب برجسته می‌‎شود تا مردم سراغ مطالبات مهم نروند

  19. رهبر انقلاب: ریاکاری روش همیشگی استعمارگران و سرمایه‌داران غربی است

  20. استقبال از موضع اخیر قالیباف/ سهم‌خواهی‌ها صدای پسر رئیس‌جمهور را درآورد

  21. اسد در سوریه؛ نه دولت_ ملت سازی، نه رفاه!

  22. توجه به زبان بدن در فضای بین المللی/ سقوط آزاد مهدی نصیری/ جهانگیری: اژه‌ای پای کار رفع حصر است

  23. پزشکیان: اختلافات را کنار بگذاریم/«ما می‌توانیم» مملکت را درست کنیم

  24. اولین دیدار رسمی مقامات آمریکا با الجولانی

  25. میرسلیم از FATF و قانون حجاب می‌گوید/ یک توصیه برای بوسیدن دست پزشکیان!/ ارسال پیام‌های مرموز از تهران به آمریکا

آخرین عناوین