چه کسی ماجرای قطعی برق را درست روایت می‌کند؟!

گروه اقتصادی الف،   4031001114 ۶۹ نظر، ۱۰ در صف انتشار و ۲۷ تکراری یا غیرقابل انتشار

روایت‌های متضاد پیرامون دلایل قطعی گسترده برق، ابهامات این چالش بزرگ و آزاردهنده را افزایش داده است.

چه کسی ماجرای قطعی برق را درست روایت می‌کند؟!

به گزارش الف، با شروع قطعی گسترده برق و بی‌سابقه از اواسط پاییز به بعد و مصائبی که این مسئله برای مردم به‌همراه داشته، بازار گمانه‌زنی‌ها داغ شده و تحلیل‌ها و تفاسیر مختلفی پیرامون دلایل این امر مطرح می‌شود. برخی مقامات دولت سیزدهم و حتی تعدادی از نمایندگان مجلس مدعی‌اند که اهمال دولت کنونی در شهریورماه در ذخیره‌سازی سوخت مورد نیاز نیروگاه‌ها موجب رقم‌خوردن این وضعیت شده و در مقابل، دولتی‌ها و به‌خصوص وزارت نفت این مسئله را انکار کرده و همین مسئله به ابهامات ماجرای خاموشی‌های آزاردهنده افزوده است.

مالک شریعتی، نماینده مردم تهران در مجلس و عضو کمیسیون انرژی از جمله اولین کسانی بود که دولت کنونی را در خاموشی‌های گسترده مقصر قلمداد کرد. او تصمیم دولت برای قطع‌مازوت‌سوزی در نیروگاه‌ها به بهانه‌ مقابله با آلودگی را آدرس غلط خواند و گفت: « اعلام جدول خاموشی به بهانه حذف مازوت و کاهش آلودگی آدرس غلطی است که دولت می‌دهد. اگر مازوت هم می‌سوزاندند باز ما خاموشی داشتیم. علتش این است که تکالیف در خصوص ذخیره‌سازی سوخت، تکالیف افزایش راندمان نیروگاه‌ها و تکالیف در خصوص کیفی‌سازی سوخت پالایشگاه‌ها انجام نشده است. حذف مازوت و قطعی برق باعث ایجاد مشکلات برای مردم است. این‌که ما یک مشکل را با مشکل دیگر جایگزین کنیم راه‌حل مناسب نیست».

اشاره شریعتی به اقدامی است که دولت در آبان‌ماه انجام داد. در آن مقطع سخنگوی دولت از منع نیروگاه‌ها برای مازوت‌سوزی به بهانه مقابله با آلودگی هوا خبر داد و همین امر موجی از واکنش‌ها را به‌دنبال داشت. برخی از منتقدین این اقدام را نمایشی خواندند و مدعی شدند که با توجه به کم‌کاری‌های صورت‌گرفته در ذخیره‌سازی سوخت مورد نیاز نیروگاه‌ها، دولت تصمیم گرفته تا قطعی برق را به منع مازوت‌سوزی مرتبط کند و بدین ترتیب به بهانه تامین سلامتی مردم، توجیهی برای خاموشی‌ها پیدا کند. هر چند که گذر زمان نشان داد که در بسیاری از نیروگاه‌ها باز هم مازوت‌سوزی انجام می‌شود و این موضوع را صدیقه ترابی، سرپرست معاونت محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست تأیید کرد.

دیگر نماینده‌ای که اهمال‌ دولت در ذخیره‌سازی سوخت را علت قطعی گسترده برق قلمداد کرد، امیرحسین ثابتی نماینده تهران بود. او در این خصوص اظهار داشت: «با مسئولان وزارت نیرو، وزارت نفت و تعدادی از اعضای کمیسیون انرژی مجلس صحبت کردم. جمع بندی بر این است که "ترک فعل وزارت نفت" از شهریور ماه به بعد و ذخیره نکردن گازوئیل، علت اصلی قطعی برق و تعطیلی کشور است».

*دفاع دولت از خود

در سوی مقابل و با توجه به انتقادات صورت‌گرفته، مقامات دولتی مدعی‌اند که این گمانه‌زنی‌ها مبنی بر کم‌کاری در ذخایر سوخت نیروگاه‌ها محلی از اعراب ندارد. محسن پاک‌نژاد، وزیر نفت مدعی شد که ذخایر گازوئیل نیروگاه‌ها در شهریور امسال با حدود ۴۳ درصد کاهش نسبت به سال قبل، تحویل دولت چهاردهم شده و ذخایر خالی سوخت نیروگاهی، میراث دولت سیزدهم است.

همچنین خبرگزاری دولتی ایرنا در این خصوص نوشت: «بر اساس گزارش وزارت نفت، میانگین سوخت تحویلی به نیروگاه‌ها از ابتدای امسال تا ۱۹ آذرماه به ۲۸۵ میلیون لیتر در روز رسیده که شامل گاز، گازوئیل و نفت کوره می‌شود که نسبت به سال گذشته رشد ۶ درصدی را ثبت کرده است. در واقع نسبت به آذرماه پارسال، ۲.۵ درصد بیشتر سوخت به نیروگاه‌ها تزریق شده، اما سرمای شدید هوا و روند فزاینده مصرف گاز(خانگی) در کشور سبب‌شده تا تامین گاز نیروگاه‌ها با اختلال مواجه شود. در گزارش وزارت نفت تصریح شده، یکی از عوامل مشکلات کنونی، کاهش سطح ذخایر سوخت ایران به دلیل عرضه ۴۷۱ میلیون لیتر نفت گاز در بورس انرژی در تیر و مردادماه امسال بوده است. نکته‌ مهمی که باید به آن اشاره کرد این است که فروش گازوئیل طبق روال از اردیبهشت‌ تا بهمن‌ماه انجام نمی‌شد و در این مدت برای نیروگاه‌ها ذخیره‌سازی می‌کردند و پس از آن، در چهار ماهه بهمن تا اردیبهشت، فروش آن دوباره از سر گرفته می‌شد.

در عین حال مواردی همچون «تاخیر در تعمیر به موقع پالایشگاه‌های گاز و نفت، سرمای زودهنگام و کاهش بیش از ۳ درجه‌ای دما در پاییز امسال» از دیگر دلایلی است که در گزارش وزارت نفت به عنوان چرایی بروز مشکلات کنونی در تامین انرژی مورد نیاز نیروگاه‌ها بیان شده است. با توجه به توضیحات ارائه شده از چرایی بروز مشکل در ذخیره‌سازی سوخت برای نیروگاه‌ها، نه تنها وزارت نفت دولت چهاردهم در دخیره‌سازی گازوئیل کوتاهی نکرده، بلکه گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس و آمارهای منتشر شده در این روزها از میزان ذخیره‌سازی و مصرف سوخت در تابستان امسال، نشان می‌دهد دولت پزشکیان بعد از استقرار در شهریور ماه، بدون جبهه‌گیری علیه مسئولان سابق، تلاش کرده کسری ایجاد شده در تامین سوخت نیروگاهی را تا حدی جبران کند تا در این روزها که شاهد سرمای شدید هستیم، به حداقل کاهش دهد.

در واقع، بی‌توجهی مسئولان سابق در ذخیره‌سازی گازوئیل از یک سو و سرمای شدید پاییزی در بیشتر مناطق کشور سبب شد تا این روزها با وجود ثبت رکورد در توزیع انواع فراورده‌های نفتی در بخش‌های مختلف، دولت برای آنکه مردم در این روزهای سرد، شاهد قطع گاز خانگی نباشند، اقدام به تعطیلی مدارس، دانشگاه‌ها و ادارات در چند استان کشور کند».

* آمارهایی که با اظهارات وزیر در تناقض است

روزنامه فرهیختگان با انتشار گزارش و درج آمارهایی مدعی شد که صحبت‌های وزیر نفت و دیگر مقامات در خصوص کاهش ذخایر سوخت تحویلی به دولت چهاردهم صحت ندارد و آن را نوعی فرار رو به جلو خواند. در این گزارش آمده است: «میزان گازوئیل نیروگاه‌ها در شهریور ۱۴۰۳، از شهریور ۱۴۰۰، (موعد آغاز به کار دولت سیزدهم) و همچنین شهریور ۱۴۰۱ بیشتر است. با این وجود در دو سال ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ کشور دچار قطعی برق در زمستان نشد و حال نیز بهانه‌ای برای قطعی برق مورد پذیرش نیست. همچنین آمار  نشان می‌دهد که سطح ذخایر گازوئیل نیروگاه‌ها در شهریور ۱۴۰۲ یک استثنا و عملکرد مطلوب محسوب می‌شود که مبنا قرار دادن آن برای ضعیف نشان دادن عملکرد سال ۱۴۰۳ معیار درستی نیست.

با روی کار آمدن وزارت نفت جدید، سطح ذخایر گازوئیل نیروگاه‌ها به جای افزایش، به میزان ۱۵ درصد کاهش یافته که نشان‌دهنده عملکرد ضعیف در پُر کردن مخازن است.

 تا موعد دولت سیزدهم سطح ذخایر گازوئیل نیروگاه‌ها در حال افزایش بود و در دولت چهاردهم این روند نزولی شده و به صورت مداوم میزان ذخایر درحال کاهش است.

این اتفاق درحالی رخ داده که با افت تقاضای بنزین در نیمه دوم سال، ناوگان بیشتری برای حمل گازوئیل در اختیار وزارت نفت جدید بوده و همچنان هنوز وارد ماه‌های سرد سال در زمستان نشده‌ایم».

* چه کسی برخورد می کند؟ 

روایت‌های متضاد پیرامون دلایل قطعی گسترده برق، ابهامات این چالش بزرگ را افزایش داده اما آنچه که در حال حاضر اهمیت دارد، واکاوی و ریشه‌یابی دلایل خاموشی‌های آزاردهنده یک ماه اخیر است که مشکلات بسیار زیادی را برای مردم رقم زده و حتی عرصه اقتصادی و مسئله مهمی چون تولید را هم تحت تاثیر قرار داده است. هر چند که عدم تناسب تولید و مصرف گاز در کشور غیر قابل انکار است اما انتظار می‌رود که نهادهای نظارتی با واکاوی دقیق ماجرای قطعی برق، دلایل این مشکل را بیان کرده و اگر قصوری صورت گرفته – چه توسط مقامات دولت قبل و چه توسط مسئولان دولت کنونی – مقصرین به دستگاه قضایی برای اهمال و ترک فعل معرفی شوند.

دیدگاه کاربران

ناشناس۳۷۰۷۹۶۰۰۸:۴۵:۵۸ ۱۴۰۳/۱۰/۲
جنگ ترکیبی رسانه‌ای علیه کشورو راهکارهای خنثی سازی آن » ۱- کشورهای متخاصم با سو استفاده از استراتژی خروج نیروهای ایران از سوریه دست به حمله ترکیبی رسانه ای بزرگی بعد از خروج ایران از سوریه و همزمان بزرگنمایی بقول برخی ناترازی ها زده و متاسفانه از عدم شفاف سازی برخی مسعولان که خود بجای حل آنها مکررا خوراک رسانه های خارجی را با بزرگنمایی فراهم میکنند زده اند بخوبی برای ضربه به کشور استفاده میکنند که لازم است واحد های امنیتی آنها را توجیه نمایند و آنها بجای غر زدنددر رسانه با ارایه راهکارهای کوتاه مدت و بلند مدت ،امید به حل مسایل را آشکار و واضح برای مردم بیان کنند بعنوان نمونه اشکال آلودگی مازوت سوزی و ناترازی برق عدم ذخیره نمودن گازوییل در سال گذشته بوده که در سالهای بعد حل خواهد شد و ضمنا راهکارهای پایدارتر نظیر برقی و هیبریدی نمودن خودروها،تنوع بخشی به حامل های انرژی نظیر عدم توسعه شبکه گازرسانی به روستاها و شهرهایی که امکان استفاده از نفت سفید و گازوییل را دارند و راهکار توسعه انرژی تجدید پذیر آفتابی و بادی برای رفع ناترازی انرژی را برای مردم توضیح و آنها را امیدوار کند نه آنکه هر جا مینشینند بجای ارایه راهکار به بیان مشکل پرداخته و روحیه مردم را در راستای خواست دشمنان تضعیف کنند ۲-لازم است مسئولان رسانه ای کشور با استناد تبلیغات جنگ ترکیبی دول متخاصم با شفاف سازی و ارایه راهکار برای ایراداتی که در آن شبکه به مدیریت زیر ساختها یا ندارد دیگر عنوان میشود پاسخ و شفاف سازی علمی نه صرفا تبلیغاتی با زمانبندی پیاده سازی پروژه ها را بیان کنند تا مردم از اینده مایوس نشوند ۳-شاهدیم که اخیرا در راستای جنگ ترکیبی رسانه ای به منظور نارضایی تراشی عمومی ،افراد متخاصم، با رسانه های ماهواره ای و کارشناسان اجاره ای در مصاحبه های تلویزیونی ، خروج ایران از سوریه را بزرگنمایی میکنند و آنرا به ضعف ایران ربط میدهد. در صورتیکه آن استراتژی اقتضایی ایران در آنجا بوده و در دنیا مسبوق به سابقه است حتی ابر قدرتهای آمریکا و شوروی در جنگ های مانند افغانستان و ویتنام با هزینه کرد مبالغ تریلیون دلاری بدون دستیابی به نتیجه مد نظرصلاح را در خروج از جنگ دیدند لذا مسئولان براحتی اقتضای استراتژی کشور را عامل خروج بیان کنند واین خروج موجب تجمیع منابع در داخل کشور و تثبیت قوای اقتصادی و نظامی خواهد شد و مزیت است ۴-همزمان متاسفانه درراستای مصاحبه های مکرر برخی مدیران اجرایی در مورد ناترازی ها (که باید خودشان برنامه ریزی در جهت حل بحران کنند و با برنامه ریزی ذخیره سوخت و توسعه زیر ساختی بوده آتی قابل حل است )بر این صحبت ها دامن میزنند الان در کشورهای درگیر در جنگ نظیر اوکراین ساعتها برق ندارند چرا چیزی در رسانه های بیگانه گفته نمیشود ۵-متاسفانه در این شرایط بجای آرام نمودن جو تهاجم ترکیبی رسانه ای دشمن باز شاهد صحبتهای برخی مسئولان اخیر، در رسانه های داخلی مبنی بر گرانی بنزین گرانی ...هستیم که جو را متشنج تر و آب بر آسیاب دشمن میریزد
ناشناس۳۷۰۸۰۰۱۰۹:۴۸:۴۶ ۱۴۰۳/۱۰/۲
نیاز به این همه تئوری بافی نیست؟فکر می کنی چین دشمن نداره؟ ولی دولت چین چنان مدیریت علمی و اگاهانه ای دارد که برای ملت چین هر سال رفاه و توسعه بیشتر را فراهم اورده. به همین سادگی
ناشناس۳۷۰۸۰۹۴۱۱:۱۱:۴۳ ۱۴۰۳/۱۰/۲
چین ۸۰۰ اندیشکده در کنار دولت مشغول برنامه ریزی حل معضلات مشکلات بحرانها هستند نه آنکه بقول برخی که میگویند ...جلسات دولت موجب اتلاف وقت است ...مگر بدون عمل و علم میشود مشکلات را حل کرد ...یکی از مهمترین نکات در چین الگو برداری از راهکارهای حل مشکلات کشورهاست ..‌..در کدام شهر ما زیر شهرها تونل جمع آوری سیلاب احداث کردیم در برخی شهرها بارها در یک منطقه سیل میآید و سال بعد هم ‌.‌..مگر کشورهای دیگر معضل ناترازی ای ندارند آقا دولت جدید بیاید بگوید برای ناترازی آب از کدام کشور الگو برداری کرده کدام برنامه را در دست اجرا دارد چه مواردی برای جلوگیری از تبخیر پشت سدها اجرایی کرده ..
ناشناس۳۷۰۸۱۸۵۱۲:۳۷:۱۱ ۱۴۰۳/۱۰/۲
عباس علی‌آبادی، وزیر نیرو: آنچه تحملش سخت‌تر خواهد بود، تابستان پیش‌رو است چون حدود ۱۰ هزار مگاوات کمبود برق داریم.
ناشناس۳۷۰۸۱۹۳۱۲:۳۹:۱۸ ۱۴۰۳/۱۰/۲
گیریم که امسال با 2 درجه کمتر سردی هوا را تحمل کنیم، سال دیگر و سالهای بعد از آن باید با چند درجه کمتر سردی زمستان را تحمل کنیم؟!
ناشناس۳۷۰۸۱۹۵۱۲:۴۰:۲۲ ۱۴۰۳/۱۰/۲
مملکت به جای سلاح هسته ای به سلاح برنامه ریزی، مدیریت و عقلانیت نیازمند است.
ناشناس۳۷۰۸۲۲۰۱۲:۵۴:۳۲ ۱۴۰۳/۱۰/۲
تا موقعی که سیاست تند خارجی دنبال می شود، رانت و فساد به صورت گسترده حاکم است و اوضاع اقتصاد کشور روز به روز وخیمتر می شود.
ناشناس۳۷۰۸۲۳۴۱۳:۰۸:۵۵ ۱۴۰۳/۱۰/۲
روحانی باید پاسخگو باشد چرا کشور را با 22 هزار مگاوات کسری برق تحویل داد ؟!
ناشناس۳۷۰۸۰۰۹۰۹:۵۲:۴۸ ۱۴۰۳/۱۰/۲
عینک سیاسی امنیتی را از روی چشمانت بردار و همراه مردم به تحولات نگاه کن.
ناشناس۳۷۰۸۰۶۹۱۰:۴۵:۱۶ ۱۴۰۳/۱۰/۲
عوامل اجرایی کشور موظف به ارایه راهکار هستند نه همچنان با تکرار استفاده از دانشگاه ها این کار میکنیم این کار میکنیم این شد مدیریت ...و ضمنا بجای سیاه‌نمایی باید ضمن توضیح راهکار ارایه دهند .
حرف مردم۳۷۰۸۱۷۲۱۲:۲۵:۰۸ ۱۴۰۳/۱۰/۲
راهکار اصلی را سالها است که ارائه کردند مذاکره ورفع تحریم ها برای تامین هزینه بازسازی نیروگاهها ولی عده ای سالها است که نگذاشتین.
ناشناس۳۷۰۸۰۹۰۱۱:۰۶:۳۱ ۱۴۰۳/۱۰/۲
منظور از تحولات چیه ..خروج از سوریه که به نفع کشور و سیاست اقتصادی درستی بود مگر شوروی سابق در افغانستان و آمریکا در افغانستان و ویتنام تریلونها دلار در آنجا هزینه نکردندبعداز مدتی استراتژی را بدون حضور نتیجه تغییر دادند ...تحولات به نظر شما چیست یعنی بجای حل و ارایه راهکار با ضعف حل مسأله و مدیریت بشویم ..‌مدیر توانمند فرافکنی نمیکند بلکه با منابع موجود ضمن مشخص نمودن تک تک مسایل کشور و تشریح علل کوتاه مدت و بلند مدت به ارایه راهکار میپردازد نه آنکه با عدم توضیح فنی مشکلات و عدم توضیح و تشریح راهکارهای جا ی و آتی مردم را تا امید و سیاه نمایی کند ..مازوت سوزی علتش کمبود گاز است که هر ساله با ذخیره گازوییل انجام نمیشد که در راهکار کوتاه مدت برای مردم شرح داده شود با ذخیره سازی گازوییل در سالهای آینده تکرار نخواهد شد و همه می دانیم علت مزمن شدن آن تک محور نمودن گرمایش کشور بر مبنای گاز توسط دولتهای عمدتا منسوب به اصلاحات بوده و راهکار آتی آن هم در حال اجراست برقی و هیبریدی نمودن خودروها ،توسعه نیروگاه های تجدید پذیر ،عدم توسعه استراتژی اشتباه گازرسانی به شهرها و روستاها و بجای آن تنوع بخشی جانب های انرژی گرمایش نظیر نفت سفید و گازوییل ،توجه به کیفیت ساخت در بخش ساختمان از لحاظ هدر رفت انرژی،اجبار به نصب سلولهای خورشیدی و دوربینهای بادی در مجتمع ها ،نظیر چین سیستم های گرمایشی مجتمع ها و منازل با شرکت های تولید انرژی گرمایشی و آب گرم با مدیریت تخصصی محله محور بجای سیستم های منزل محور با هدر رفت انرژی بالا ...همه اینها در کشورها ی دیگر اجرا شده است.
ناشناس۳۷۰۸۱۸۹۱۲:۳۷:۵۵ ۱۴۰۳/۱۰/۲
هم‌زمان با توقف فعالیت بزرگ‌ترین پالایشگاه نفت سوریه به سبب توقف ارسال نفت خام از ایران به این کشور، عربستان سعودی متعهد شد نفت موردنیاز این پالایشگاه را تأمین کند!
ناشناس۳۷۰۸۱۱۸۱۱:۴۵:۱۰ ۱۴۰۳/۱۰/۲
برخی هم عینک سیاه نمایی را بردارند و بجای آن اگر در توانشان هست به ارایه راهکار اجرایی و عملیاتی بپردازند نه خالی کردن دل مردم ..
ناشناس۳۷۰۸۲۲۱۱۲:۵۵:۳۱ ۱۴۰۳/۱۰/۲
وقتی هوا آلوده است، بدون عینک هم همه چیز سیاه دیده می شود.
ناشناس۳۷۰۸۲۹۶۱۳:۳۲:۲۴ ۱۴۰۳/۱۰/۲
قیمت دستوری را پایان بدهید تا دید بیشتر شود!
ناشناس۳۷۰۸۰۱۱۰۹:۵۴:۰۳ ۱۴۰۳/۱۰/۲
تا کی می خواهید از این جور تفسیرهای خارق العاده که چیزی جز گول زدن سر خود و مردم نیست، تولید کنید؟!
ناشناس۳۷۰۸۰۷۱۱۰:۴۸:۱۷ ۱۴۰۳/۱۰/۲
مسئولین قوای اجرایی باید ضمن تشریح موارد و علل ،راهکار کوتاه مدت و بلند مدت ارایه دهند...
ناشناس۳۷۰۸۲۱۲۱۲:۴۹:۰۳ ۱۴۰۳/۱۰/۲
راهکار مال زمانی است که برنامه ریزی وجود داشته باشد. در شرایط موجود هیچ برنامه ای نمی توان ارائه داد. فقط ارزش پول ملی در عرض 6 ماه گذشته 40% کاهش یافته است.
ناشناس۳۷۰۸۲۹۹۱۳:۳۳:۰۰ ۱۴۰۳/۱۰/۲
بهترین کار دارد انجام می شود
ناشناس۳۷۰۸۱۰۰۱۱:۲۳:۳۳ ۱۴۰۳/۱۰/۲
اصلا استر اتژی دولت برای رفع ناترازی و بحران‌ها چیست چرا همه چیز را به سیاست خارجی محول میکنید ... سو مدیریت و اتلاف بودجه کشور که ۸۵ درصد بودجه خرج دولت بزرگ با بهره وری کم و بروکراسی انبساطی علی رغم ضرورت کوچک سازی با رشد فناوری اطلاعات . مرتبط با سیاست خارجی است آیا صرف چندین برابر بودجه برآورد شده برای یک پروژه دولتی و آخرش هم پیشرفت کم آن بدلیل سیایت خارجی است..آیا اثرات نفوذ رانتی افرادی نظیر حسین فریدون ها ،مهدی جهانگیری ،شبنم نعمت زاده ها در اقتصاد کشور چه بوده آیا دولت که از ابتدا دانشگاه و اتاق فکر میکرد کدام این اتاق فکرها را ایجاد کرده کدام مسایل به این اتاقها واگذار شده ...همش حرف که نمیشود نداریم نداریم ...پول بده و پول هم در دولت بزرگ اتلاف شود ...
ناشناس۳۷۰۸۱۳۱۱۱:۵۱:۴۲ ۱۴۰۳/۱۰/۲
تا وقتی برای اهداف سیاسی آدرس غلط به مردم می دهید و دنبال واگذاری منافع ملی هستید!
امید یاوری دارانی۳۷۰۸۰۳۹۱۰:۱۷:۰۹ ۱۴۰۳/۱۰/۲
نمیتوان واقعیهای جامعه را نادیده گرفت. یعنی اگر کسی حرف از ناترازی نزند مشکلی وجود ندارد؟ مخفی کردن چاره کار نیست. راه درمان دردهای کشور رجوع به نخبگان و البته تغییر سیاست خارجی است تا بتوان با تعامل با دنیا هم تکنولوژی روز را به کشور اورد و هم صنایع را نوسازی نمود و هم سرمایه گذاریهای کلان جهت افزایش بهره وری را انجام داد. از واقعیت رویگردان نباشیم.
ناشناس۳۷۰۸۰۹۵۱۱:۱۶:۳۷ ۱۴۰۳/۱۰/۲
آقا یعنی مثلاً ابخیزداری به سیاست خارجی ارتباط دارد آیا هدر رفت ۴۰ درصد آب تصفیه شده بدلیل نشتی و عدم تعمیر و نگهداری خطوط انتقال داخل شهر به سیاست خارجی بستگی دارد آیا ممانعت از فساد درمناقصات دولتی و برآوردهای هزینه چند برابر مقدار واقعی پروژه ها ، به سیاست خارجی بستگی دارد آیا بهبود وضعیت حذف بیش از ۱۰۰۰شرکت های دولتی زیانده و بودجه خوار به مسایل خارجی مرتبط است ..آیا دولت با بهره وری بسیار پایین به مسایل خارجی مرتبط است ..
ناشناس۳۷۰۸۰۴۲۱۰:۱۹:۱۵ ۱۴۰۳/۱۰/۲
صدها هزار نفر دیروز در هاوانا، پایتخت کوبا با تجمع مقابل سفارت امریکا، خواستار لغو تحریم ها و محاصره امریکا علیه کشورشان شدند. رئیس جمهوری فعلی و سابق کوبا نیز در این تجمع حضور داشتند!
آرش۳۷۰۸۰۵۳۱۰:۲۷:۴۹ ۱۴۰۳/۱۰/۲
واقعا معتقدید که وضعیت ناترازی ها داره بزرگنمایی میشه ؟!!! متن رو کامل خوندم . قشنگ نوشتید ولی اجرا شدن این موضوعات با این کسری بودجه و عدم مدیریت صحیح امکانپذیر نمی باشد .
ناشناس۳۷۰۸۱۳۲۱۱:۵۲:۴۰ ۱۴۰۳/۱۰/۲
کسری بودجه همه دنیا دارند!
ناشناس۳۷۰۸۲۰۱۱۲:۴۳:۵۷ ۱۴۰۳/۱۰/۲
آیا تورم 2، 3 رقمی هم دارند؟ بیکاری 30-40 درصدی هم دارند؟
ناشناس۳۷۰۸۳۰۱۱۳:۳۴:۳۲ ۱۴۰۳/۱۰/۲
اتفاقا اکثرا تورم تک رقمی و بیکاری کم دارند
ناشناس۳۷۰۸۲۱۰۱۲:۴۸:۱۲ ۱۴۰۳/۱۰/۲
کسری مالی آمریکا در سال ۲۰۲۴ به ۱۸۰۰ میلیارد دلار رسید که ۱۳۸ میلیارد دلار نسبت به سال گذشته افزایش‌یافته است. بر اساس آماری که روز جمعه توسط وزارت خزانه‌داری آمریکا منتشر شد، دولت فدرال آمریکا ۱۸۰۰ میلیارد دلار بیشتر از درآمد مالیاتی خود در سال مالی ۲۰۲۴ هزینه کرده است. کنگره از سال ۲۰۰۱ هرسال با کسری بودجه مواجه بوده است. در ۵۰ سال گذشته، دولت فدرال تنها ۴ بار با مازاد بودجه در پایان سال مالی، آخرین بار در سال ۲۰۰۱، به پایان رسیده است.
ناشناس۳۷۰۸۲۱۵۱۲:۵۱:۲۲ ۱۴۰۳/۱۰/۲
ما در بسیاری از موارد نیاز به تغییر استراتژی اشتباه در زمینه انرژی داریم ‌ایران ما دارای پتانسیل فراوانی است فقط افراد متخصص بجای افراد بی تخصص سیاه نما باید مدیر شوند .
ناشناس۳۷۰۷۹۷۰۰۸:۵۷:۲۵ ۱۴۰۳/۱۰/۲
باز شاهد خروج برادران حسین فریدون و مهدی جهانگیری و ....هستیم همانهایی که پشت بلندگوها بجای ارایه راهکار مشکلات با رمز ناترازی ... ،به بزرگنمایی مشکلات و سیاه نمایی آتی بمنظور تحمیل برجام بر کشور همت گماشته اند
ناشناس۳۷۰۸۰۱۵۰۹:۵۶:۳۵ ۱۴۰۳/۱۰/۲
این همه خرج انرژی هسته ای کرده اید، 1% آن را هم صرف ایجاد نیروگاههای خورشیدی و بادی می کردید؟
ناشناس۳۷۰۸۰۵۷۱۰:۳۱:۵۱ ۱۴۰۳/۱۰/۲
چرا صنعت هسته ای را محدود کردید؟!!!
ناشناس۳۷۰۸۰۷۹۱۰:۵۷:۴۵ ۱۴۰۳/۱۰/۲
نزدیک 2 تریلیون دلار همراه با ضررهای ناشی از تحریم ها صرف هسته ای کرده اید، تازه حرف از محدود کردن زده و شاکی هم شده اید؟
ناشناس۳۷۰۸۱۳۳۱۱:۵۴:۳۸ ۱۴۰۳/۱۰/۲
سال 88 آشوب نمی شد تحریم ها اینقدر هم نمی شد !! آمار نادرست هم ندهید در میزان خسارت تحریم
ناشناس۳۷۰۸۱۶۷۱۲:۲۰:۴۳ ۱۴۰۳/۱۰/۲
یا سال 92 به اسم رفع تحریم...
ناشناس۳۷۰۸۱۹۷۱۲:۴۱:۳۶ ۱۴۰۳/۱۰/۲
آمریکا و اروپا از برنامه هسته ای ایران خسته شده اند. موضوع را به شورای امنیت ارجاع داده، تا فشار تحریم هایی که اکنون وجود دارند چند برابر شوند .
ناشناس۳۷۰۸۱۰۳۱۱:۲۵:۴۳ ۱۴۰۳/۱۰/۲
اگر اجازه به برجامیون مخرب صنعت هسته ای داده شده بود الان چیزی بنام صنعت هسته ای نداشتیم جز چند آزمایشگاه پایلوت نمایشی
ناشناس۳۷۰۸۱۴۰۱۱:۵۹:۳۱ ۱۴۰۳/۱۰/۲
اگر اجازه به برجامیون میدادن بقیه ابزارهای قدرت هم داده شده بود و الان وسط جنگ داخلی و بین المللی بودیم ...
ناشناس۳۷۰۸۲۴۷۱۳:۱۶:۴۶ ۱۴۰۳/۱۰/۲
فرار رو به جلو نکنید همه میدانیم دولتی که کسری بودجه داره با ایجاد تورم باعث میشه کسری بودجه خود رو جبران کنه همتی و فرزین ..... فقط اجرا کننده هستند
ناشناس۳۷۰۷۹۷۱۰۹:۰۱:۲۵ ۱۴۰۳/۱۰/۲
20 سال است که نیروگاه برق جدید احداث نشده است.
ناشناس۳۷۰۸۰۲۵۱۰:۰۲:۰۷ ۱۴۰۳/۱۰/۲
شش هزار مگاوات فقط دولت قبل اضافه کرد
ناشناس۳۷۰۸۱۳۴۱۱:۵۴:۵۳ ۱۴۰۳/۱۰/۲
10 هزار تا
ناشناس۳۷۰۸۰۴۳۱۰:۱۹:۴۸ ۱۴۰۳/۱۰/۲
زیاد احداث شده اما جناب روحانی کمترین درصد افزایش را ایجاد کردن و منتظر غرب بودن و خاموشی که در دولت احمدی نژاد برای اولین بار پایان یافت بازگشت!!
ناشناس۳۷۰۸۰۸۵۱۱:۰۲:۲۹ ۱۴۰۳/۱۰/۲
روحانی بهترین رییس جمهور ایران بعد از خاتمی بود.
ناشناس۳۷۰۸۱۳۵۱۱:۵۶:۳۵ ۱۴۰۳/۱۰/۲
بهترین در نابود کردن ایران!!
ناشناس۳۷۰۸۲۰۶۱۲:۴۷:۱۴ ۱۴۰۳/۱۰/۲
اونی که ازش صحبت می کنی، محمود بود .
ناشناس۳۷۰۸۳۰۲۱۳:۳۶:۲۰ ۱۴۰۳/۱۰/۲
محمود کجا و روحانی کجا.... روحانی باید با پزشکیان مقایسه کنی!
ناشناس۳۷۰۸۱۷۵۱۲:۲۵:۵۲ ۱۴۰۳/۱۰/۲
حسین فریدون هم بهترین ....و مهدی جهانگیری هم لابد بهترین ....
ناشناس۳۷۰۸۲۳۸۱۳:۱۲:۵۹ ۱۴۰۳/۱۰/۲
دولت روحانی ضعیف ترین دولت بعد از انقلاب بود زیرا قیمت دلار و سکه و مسکن و خودرو را بیش از 10 برابر کرد و کشور را با 1500 هزار میلیارد تومان بدهی و 480 هزار میلیارد تومان کسری بودجه با 22 هزار مگاوات کسری برق تحویل داد.
ناشناس۳۷۰۸۲۶۰۱۳:۱۹:۵۹ ۱۴۰۳/۱۰/۲
حسن روحانی درست گفته است. برخی تندروها فقط به جنگ می اندیشند. نه به آثار و خسارات جنگ.
ناشناس۳۷۰۷۹۷۳۰۹:۰۲:۱۵ ۱۴۰۳/۱۰/۲
موضوع فقط برق نیست. تمام زیر ساخت های کشور فرسوده شده اند.
ناشناس۳۷۰۷۹۷۶۰۹:۰۶:۳۳ ۱۴۰۳/۱۰/۲
با توجه به افزایش شدید قیمت رمز ارزها در جهان به ویژه بعد از پیروزی ترامپ، هزاران دستگاه ماینر رمز ارز در ایران دوباره فعالیت خودشان را شروع کرده اند. هر کدام از این دستگاهها برقی معادل یک کوچه مصرف می کنند. آنانی که روزی 20 میلیون لیتر بنزین را در مملکت نیست و گم می کنند، چند هزار مگاوات برق را هم نیست و نابود می کنند. فقط برای تصاحب یک مشت دلار!
ناشناس۳۷۰۷۹۷۷۰۹:۰۸:۰۸ ۱۴۰۳/۱۰/۲
مدتها است که مملکت به صورت وصله پینه ای مدیریت و هدایت می شود.
ناشناس۳۷۰۷۹۷۸۰۹:۱۰:۰۷ ۱۴۰۳/۱۰/۲
خدا رحمت کند ادیسون را. عجب اختراعی کرد!
ناشناس۳۷۰۸۰۰۲۰۹:۴۸:۵۱ ۱۴۰۳/۱۰/۲
چه کسی درست روایت میکند؟ سالهاست که هیچکس و هیچ مسئولی در این کشور به مردم حرف درست و واقعیت را نمیگه..
امید یاوری دارانی۳۷۰۸۰۰۴۰۹:۴۹:۵۳ ۱۴۰۳/۱۰/۲
برای من بعنوان یک شهروند این سوال مطرح است که : اگر مدیران در سطوح مختلف و در سالهای متعدد و در دولتهای مختلف قصور و ترک فعلی نموده و مرتکب جرمی شده اند که البته حتما شده اند وگرنه اوضاع کشور اینگونه نبود چرا هیچ مرجع و نهادی علیه انها اعلام جرم نمی کند؟ تا کی بر تخلفات متعدد و مداوم و البته خسارت بار انها چشم می بندید؟؟ #شفافیت #نظارت_مردمی #رسانه_ازاد
ناشناس۳۷۰۸۰۴۷۱۰:۲۳:۳۴ ۱۴۰۳/۱۰/۲
این همه تفسیر نداره که خیلی ساده هست : تحریم شدیم و پول به اندازه نداریم که درست سرمایه گذاری کنیم. پول های موجود رو هم درست اولویت بندی نکردیم.
ناشناس۳۷۰۸۱۲۴۱۱:۴۷:۴۲ ۱۴۰۳/۱۰/۲
سالیانه 25 درصد رشد نقدینگی دارید نصف آن را به تولید ببرید به جای ایجاد تورم یا 50 درصد بودجه با فروش نفت می بندید آن را به زیر ساخت سازی ببرید که تورم هم ایجاد نکند!!
ناشناس۳۷۰۸۱۸۴۱۲:۳۵:۵۰ ۱۴۰۳/۱۰/۲
تولید با دستگاه‌های فرسوده؟
ناشناس۳۷۰۸۳۰۳۱۳:۳۷:۳۰ ۱۴۰۳/۱۰/۲
تولید ربطی به فرسوده ندارد حتی نوسازی هم می شود!
ناشناس۳۷۰۸۰۹۱۱۱:۰۷:۴۸ ۱۴۰۳/۱۰/۲
حالا که فروش نفت کم شده، تبدیل به گازوییل کنید و نیروگاه هاتون رو فعال کنید. همیشه در این فکر هستم که اگر ایران کشور بسیار سردی بود یا ما روی دریایی از نفت قرار نداشتیم چه باید می کردیم؟!!!
ناشناس۳۷۰۸۱۰۵۱۱:۳۱:۱۹ ۱۴۰۳/۱۰/۲
چه كسي ماجراي قطعي برق را درست روايت مي كند ؟ ---------- معلومه برادر ! آن كسي كه قطعي برق را درست روايت مي كند مردم هستند كه برق شان قطع مي شود ! شما فرض كنيد كه بنده يكي از مسئولان مهم در استان باشم -- به فرض محال ، البته كه فرض محال ، محال نيست ! -- بله ! احتمالاً چون بنده مسئولي مهم در استان هستم برق محل كارم قطع نشود ! در اين صورت ممكن است خواهم گفت : -- قطع برق ؟ ... ما كه برادر قطعي برق نداريم ! ... كي گفته كمبود برق داريم ؟ -- اما جناب مسئول ! اينقدر برق در رفت و آمد هست كه تلويزيون نازنين بنده معيوب شد ! -- برادر ! شلوغش نكن ! بحمد الله ما برق كافي داريم ، برو خيالت راحت باشه !
ناشناس۳۷۰۸۱۰۷۱۱:۳۸:۴۱ ۱۴۰۳/۱۰/۲
صحبتهایی مطرح شده از ناکارامد کردن نظام اجرایی به عنوان رقابت سیاسی، از ارائه آمار دستکاری شده گرفته تا نافرمانی، پنهان کاری و ... . من به آقای پزشکیان رای ندادم هرچند شخصیت ایشان مقبول است. ولی ظاهرا این رقابتهای سیاسی به هزینه مردم قرار نیست تمام شود. باید مرز بین رقابت با تخلف و زیر پا گذاشتن منافع ملی روشن شود. نباید دولتها برای اینکه از پشت خنجر نخورند و نا رضایتی تراشی نشود مجبور باشند مدیران میانی را اتوبوسی جابجا کنند. باید زمین رقابت به صورت مناسب قانونمند شود. هزینه رقابتهای نادرست یکطرفه نیست. به خصوص در این دوران. آمار روزنامه فرهیختگان اگرچه مستند است اما نیاز به بررسی دارد. گرچه نهادهای نظارتی داریم ولی این نهادها بر اساس گزارش خود دستگاهها داوری میکنند که اگر این گزارشها دستکاری شده باشد همه را به اشتباه می اندازد. باید نهاد مستقلی برای ارزیابی عملکرد دستگاهها بر اساس فاکتها و شواهد میدانی ایجاد شود. زیرا با از بین رفتن شواهد میدانی تکیه بر آمار پس رویدادی میتواند هر کسی را به بیراهه ببرد. امیدوارم سنتهای بدی در مدیران دستگاههای اجرایی شکل نگرفته باشد که عاقبت به خیری ندارد.
ناشناس۳۷۰۸۱۲۷۱۱:۴۹:۱۶ ۱۴۰۳/۱۰/۲
4 ماه آمدن برق مردم را قطع می کنند قیمت‌های مختلف را همزمان بالا می برند دنبال حاشیه ها هستند!
ناشناس۳۷۰۸۲۵۳۱۳:۱۸:۱۶ ۱۴۰۳/۱۰/۲
برق و گاز صنایع در دولت قبل کلا قطع بود
عدالت۳۷۰۸۱۲۸۱۱:۴۹:۲۴ ۱۴۰۳/۱۰/۲
اصل قضیه قطع برق این است که اگر به فکر ایجاد پالایشگاه بنزین و گازوئیل بودند الان قطعی برق نداشتیم...
ناشناس۳۷۰۸۱۹۰۱۲:۳۷:۵۶ ۱۴۰۳/۱۰/۲
کشور ایران دارای بهترین شرایط با ۳۰۰ روز آفتابی برای احداث نیروگاه های خورشیدی و با بادهای منطقه لوشان ،سمنان ،بادهای ۱۲۰ روزه سیستان که با تغییرات اقلیم شده ۲۰۰ روزه و...اگر استراتژی بروز و درست در راستای تمام کشورهای دنیا داشت اکنون نه تنها قطع برق نداشتیم بلکه صادر کننده برق بودیم و اشتغالزایی زیادی با نیروگاه های تجدید پذیر حاصل میشد ...تک محور نمودن گرمایش منازل غیر منطقی و به نفع مافیای شرکت های گازرسانی بین شهری دقیقا از زمان دولت هایی زده شد که شعار سازندگی را در پرتو اصلاحات یدک می‌کشیدند ...و امروز هم بجای اصلاح استراتژی اشتباه انرژی مشغول گازرسانی به دورترین روستاها هستند و نفت سفید را برخی منتفعان با قیمت پایین به بهانه تحریم صادر میکنند ...ژاپن بخش زیادی از گرمایش را بر مبنای نفت سفید است ....استراتژی اشتباه انرژی کشور به مناطقی که مشکل آلودگی هوا ندارند ،و برخی مناطق گسل خیز و زلزله خیز و تراکم ساختمانها بسیار بالاست هم گازرسانی کردند که با هیچ منطقی قابل توجیه نیست میلیاردها دلار صرف ایجاد بزرگترین شبکه خط لوله گاز دنیا شد که باز نیاز به میلیاردها دلار برای نگهداری دارند ...بدون توجیه منطقی که اگر همان هزینه صرف ایجاد نیروگاه های تجدید پذیر ،یا ایجاد نیروگاه های فسیلی در مناطق ساحلی کشور میشد امروز نه مشکل آلودگی داشتیم نه کمبود برق داشتیم نه کمبود گاز صنایع و نه از صادر کننده گاز می‌شدیم وارد کننده گاز ....و نه متحمل آتی خسارت ناشی از تخریب گاز در صورت وقوع زلزله و انفجارات پیاپی منازل ......

نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.

yektanetتریبون

پربحث‌های هفته

  1. چهارنعل رفتن اسب تورم !

  2. تیر خوردن که چیزی نیست، تکه تکه هم شده اند! اما...

  3. چرا مذاکره با آمریکا مشکلی را حل نمی کند؟!

  4. سردار فدوی: عملیات وعده صادق ۳ ‌حتماً اجرایی خواهد شد

  5. توصیه‌های زیباکلام به پزشکیان/ تصور مردم از فساد مسئولان به روایت باهنر/ بانکی‌پور: فروکنندگان پونز، منتقد قانون حجاب شده‌اند!

  6. فواد ایزدی: سختگیری حجاب نشود، جوانان جلوی تیر نمی‌روند!

  7. وصله پینه کردن تا کی؟!

  8. چه کسی ماجرای قطعی برق را درست روایت می‌کند؟!

  9. واشنگتن پست: رفتار امریکا و اسرائیل ایران را به سمت سلاح هسته ای سوق می دهد

  10. توهین جنجالی حمید رسایی به پزشکیان بعد از بغض کردن برای همسر مرحومش

  11.  معامله بزرگ بر سر سوریه

  12. توضیح فرزند پزشکیان درباره نقش خود در عزل و نصب‌ها

  13. نظر روحانی نسبت به جلیلی/ اگر از دغدغه فیلترینگ فارغ شدید، برای ارزش پول ملی هم فکری کنید!/ پاسخ فواد ایزدی به حاشیه‌های یک مصاحبه

  14. دیگ جوشان و گربه دست آموز!

  15. نشاطی که نباید از دانشگاه دریغ شود

  16. تخریب قبور شهدای مدافع حرم در جنب حرم حضرت زینب(س)

  17. امان از این یاغی!..

  18. همسایه جدید اموی - صهیونی اردوغان!

  19. نظرات برگزیده مخاطبان «الف»: تیم اقتصادی آقای پزشکیان حتی الفبای اقتصاد را هم بلد نیست/ مسئله حجاب برجسته می‌‎شود تا مردم سراغ مطالبات مهم نروند

  20. رهبر انقلاب: ریاکاری روش همیشگی استعمارگران و سرمایه‌داران غربی است

  21. اسد در سوریه؛ نه دولت_ ملت سازی، نه رفاه!

  22. پزشکیان: اختلافات را کنار بگذاریم/«ما می‌توانیم» مملکت را درست کنیم

  23. اولین دیدار رسمی مقامات آمریکا با الجولانی

  24. میرسلیم از FATF و قانون حجاب می‌گوید/ یک توصیه برای بوسیدن دست پزشکیان!/ ارسال پیام‌های مرموز از تهران به آمریکا

  25. توجه به زبان بدن در فضای بین المللی/ سقوط آزاد مهدی نصیری/ جهانگیری: اژه‌ای پای کار رفع حصر است

آخرین عناوین