دلیل نایاب شدن روغن چیست؟/ افزایش قیمت روغن مقطعی است

گروه اقتصادی الف،   3990807029 ۳۳ نظر، ۰ در صف انتشار و ۱۰ تکراری یا غیرقابل انتشار

طی روزهای اخیر بازار روغن هم همچون برخی اقلام اساسی دیگر ملتهب شده است و این محصول با قیمت های بالاتر از نرخ مصوب به فروش می‌رود.

دلیل نایاب شدن روغن چیست؟/ افزایش قیمت روغن مقطعی است

باشگاه خبرنگاران جوان نوشت: طی هفته‌های اخیر اقلام اساسی سبد خانوار یکی پس از دیگری برای جا نماندن از قافله گرانی‌ها با التهاباتی در بازار روبرو شده اند که روغن نباتی هم از این امر مستثنی نیست.

بازدید‌های میدانی از فروشگاه ها و مغازه‌های سطح شهر نشان می‌دهد که قفسه‌ها خالی از روغن جامد و مایع است که هر یک از فروشندگان دلایلی برای این امر مطرح می‌کنند، اما نکته اینجاست که کشور ما زیر فشار تحریم و جنگ نابرابر اقتصادی است که نه تنها صنعت روغن بلکه تمامی صنایع به علت مشکلات انتقال پول و تامین ارز با کمبود مواد اولیه روبرو هستند که همین موضوع التهاباتی در قیمت  محصول نهایی در بازار ایجاد کرده است.

بررسی‌ها از سطح بازار نشان می‌دهد که روغن نباتی در مغازه‌ها بسیار نایاب است و در صورت موجودی در برخی مغازه‌ها بیش از ۲ برابر قیمت درج شده بر روی کالا عرضه می‌شود که دبیر انجمن صنفی روغن نباتی تقاضای کاذب در برابر میزان عرضه، افزایش قیمت حلب، مشکلات تخصیص ارز به واردات روغن پالم و شیوع ویروس کرونا و افزایش ذخایر کشور‌های هند و چین را از دلایل اصلی گرانی روغن در بازار مطرح می‌کند و این نوید را می‌دهد که ظرف هفته‌های آتی با رایزنی‌های صورت گرفته بازار روغن مجدد به آرامش می‌رسد.

چندی پیش قاسمعلی حسنی دبیر کل اتحادیه بنکداران مواد غذایی در واکنش به التهاب قیمت روغن در بازار اظهار کرد: اگرچه روغن با نرخ ۴۷ هزار تومانی درج شده بر روی کالا برای مصرف کننده نیست، اما با نرخ ۱۰۷ هزار تومان به وفور موجود است که این امر نشان می‌دهد اشکالاتی در سیستم توزیع رخ داده که برای رفع این مشکل دولت در جلسه مشترک باید از بخش خصوصی کمک بگیرد، دبیر انجمن صنفی روغن نباتی این موضوع را تایید می‌کند چرا که کارخانجات تولیدی با نرخ مصوب ستاد تنظیم بازار کالا را عرضه می‌کنند و تنها ممکن است به سبب وجود افراد واسطه نوساناتی در بازار رخ دهد که دستگاه‌های نظارتی با اعمال نظارت و بررسی بیشتر از سطح بازار باید از بروز چنین تخلفاتی جلوگیری کنند.

با وجود آنکه ۸۵ تا ۹۰ درصد روغن و دانه‌های روغنی مورد نیاز از خارج تامین می‌شود، وزارت جهاد کشاورزی به عنوان متولی تولید برنامه‌ای برای خوداتکایی ۷۰ درصدی و کاهش وابستگی به کشور‌های بیگانه دارد که متاسفانه عوامل مختلفی همچون قیمت گذاری نامناسب خرید تضمینی، کمبود ماشین آلات و ادوات برداشت و کارخانه‌های فرآوری و ... سد راه تحقق این دستاورد مهم شده است، در حالیکه با کاهش سرانه مصرف روغن در مقایسه با سایر کشور‌ها ارز کمتری برای واردات از کشور خارج می‌شود.

حال به سراغ مسئولان ذی ربط می‌رویم تا از آخرین جزئیات واردات روغن، علل گرانی و راهکار رفع بحران و رسیدن بازار به آرامش با خبر شویم:

افزایش قیمت روغن مقطعی است

امیر هوشنگ بیرشک دبیر انجمن صنفی صنایع روغن نباتی کشور، از کاهش واردات روغن خبر داد و گفت: بنابر آمار ۶ ماهه گمرک، واردات روغن و دانه‌های روغنی نسبت به مدت مشابه سال قبل ۵۰ درصد کاهش یافته است، اما این موضوع ارتباطی به بحث تولید ندارد.

وی افزود: با توجه به عرضه روغن از سوی بازرگانی دولتی به کارخانه‌ها مقداری روغن تولید شده است و تنها به سبب چالش ارز و عدم تخصیص ارز قابل توجه به روغن پالم، تامین روغن حلب نیمه جامد ۴ تا ۵ کیلویی با مشکلاتی روبروست.

بیرشک با اشاره به دیگر دلایل گرانی روغن در بازار بیان کرد: با توجه به واردات ورق حلب با ارز نیما و افزایش قیمت هر کیلو ورق از ۱۴ هزار تومان به ۲۲ هزار تومان تا حدودی در تولید روغن جامد تاثیر گذاشته، اما تولید روغن مایع و خانوار در حال انجام است.

دبیر انجمن صنایع روغن‌نباتی ادامه داد: با وجود آنکه کارخانجات، تولید خود را با نرخ مصوب عرضه می‌کنند، مسئولان نظارتی با اعمال نظارت بر بازار باید از گرانفروشی جلوگیری کنند چرا که عرضه با قیمت‌های بالاتر از نرخ درج شده بر روی کالا از سوی افراد واسطه در بازار رخ می‌دهد.

وی با بیان اینکه افزایش ۲ برابری قیمت روغن خانوار مقطعی است، گفت: با برگزاری جلسات و رایزنی‌هایی که با بانک مرکزی و وزارت صمت داشتیم، تصمیماتی مبنی بر تخصیص ارز به واردات روغن پالم داشتیم که با این وجود ظرف هفته‌های آینده آرامش به بازار باز می‌گردد.

به گفته بیرشک، علی رغم آنکه کارخانجات تولیدی، روغن نباتی را بر مبنای نرخ مصوب تنظیم بازار عرضه می‌کنند، اما به علت ازدیاد تقاضا و کمبود عرضه قیمت برای مصرف کننده افزایش یافته که ظرف هفته‌های آتی مشکل مرتفع می‌شود.

این ‌مقام‌مسئول از کمبود روغن صنف و صنعت خبر داد و گفت: با توجه به تقاضای کاذبی که برای خرید روغن در بازار ایجاد شده، قیمت محصول دچار التهاب در بازار شده است، درحالیکه در شرایط فعلی که کشور دچار تحریم‌های ظالمانه و جنگ اقتصادی است، به مردم و صنوفی که روغن مصرف می‌کنند، توصیه می‌شود که تقاضای کاذب در بازار ایجاد نکنند تا برخی افراد به نرخ‌های غیر واقعی اقدام به عرضه روغن نکنند.

این مقام مسئول درباره اینکه آیا قیمت روغن نباتی تا پایان سال افزایش می‌یابد، بیان کرد: مولفه‌های متعددی در افزایش قیمت روغن نباتی تاثیر گذار است که امکان پیش بینی آن در بازار وجود ندارد. به عنوان مثال قیمت روغن پالم در بازار‌های جهانی به یکباره ۲۰ تا ۳۰ درصد افزایش یافت چرا که با افت مزارع روسیه و شیوع ویروس کرونا کشور‌های هند و چین ذخایر خود را افزایش دادند که این امر منجر به گرانی شد.

وی با اشاره به اینکه برنامه خاصی برای افزایش قیمت روغن تا پایان سال نداریم، افزود: این درحالی است که با استمرار این روند چاره‌ای جز افزایش نیست، گرچه فضای جامعه نمی‌طلبد که دنبال این موضوع برویم.

دبیرانجمن صنفی روغن نباتی با اشاره به اینکه ۸۵ درصد روغن و دانه روغنی مورد نیاز از طریق واردات تامین می‌شود، بیان کرد: اگرچه با برنامه خوداتکایی وزارت جهاد کشاورزی تا حدودی فاصله داریم، اما سال به سال بهتر می‌شود. هر چند خوداتکایی ۱۰۰ درصدی امکان پذیر نیست.

نرخ خرید تضمینی دانه‌های روغنی‌سنخیتی با هزینه تولید ندارد

علیرضا مهاجر مجری طرح دانه‌های روغنی وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه نرخ دانه‌های روغنی با هزینه‌های تولید سنخیتی ندارد، اظهار کرد: دولت برای سال زراعی جدید نرخ خرید تضمینی هر کیلو کلزا را ۷ هزار و ۸۰۰ تومان اعلام کرد، درحالیکه نرخ آن باید ۱۲ تا ۱۳ هزار تومان باشد. همچنین نرخ خرید تضمینی هر کیلو سویا ۳ هزار و ۸۵۰ تومان است، درحالیکه سر زمین با نرخ ۱۲ هزار تومان از کشاورز خریداری می‌شود که این امر نشان می‌دهد عرضه و تقاضا بر قیمت گذاری دانه‌های روغنی حاکم است و متاسفانه دولت حداقل قیمت را برای خرید تضمینی اعلام‌کرده است.

مهاجر با اشاره به اینکه تولید کلزا در مناطق سردسیر را از دست دادیم، بیان کرد: با توجه به نرخ کنونی دانه‌های روغنی در بازار، تولید دانه‌های روغنی در مناطق معتدل و گرم با استقبال کشاورزان مواجه شده که انتظار می‌رود بخشی از برنامه اجرا شود.

مجری طرح دانه‌های روغنی آزادسازی قیمت دانه‌های روغنی را امری مهم در توسعه کشت برشمرد و گفت: امسال پیش بینی می‌شود که تولید کلزا به ۳۵۰ هزار تن، سویا ۸۰ هزارتن، کنجد ۶۰ هزارتن و آفتابگردان و گلرنگ به ۶۰ هزار تن برسد که با این وجود ۲۰ درصد روغن مورد نیاز در داخل تامین می‌شود.

مشاور وزیر جهاد کشاورزی با انتقاد از سرانه مصرف روغن در کشور گفت: هم اکنون سرانه مصرف روغن در کشور ما ۲۰ کیلوگرم است، درحالیکه متوسط مصرف جهانی ۱۲ کیلو است که با فرهنگ سازی سرانه مصرف باید به ۱۵ کیلوگرم برسد ، در صورت تحقق این امر ظرف سه سال آینده ۵۰ درصد و ۱۰ سال آینده ۷۰ تا ۸۰ درصد روغن مورد نیاز در داخل تامین می‌شود.

وی توسعه کشت دانه‌های روغنی را تنها راهکار جبران کمبود روغن در کشور اعلام کرد و افزود: با وجود هشدار‌های مکرر به توسعه کشت دانه‌های روغنی، اما به سبب کافی بودن ارز در کشور اقدام به واردات روغن از کشور‌های آمریکا، آرژانتین و برزیل می‌کردند که در شرایط فعلی تحریم به سبب کمبود ارز و مشکلات نقل و انتقال با چالش‌هایی در تامین مواجه شده اند، این در حالی است که مقام‌معظم رهبری همواره بر حمایت از تولید داخل و اتکا به منابع داخلی تاکید دارند.

مجری طرح دانه‌های روغنی ادامه داد: با توجه به شرایط تحریم و کمبود ارز توسعه کشت دانه‌های روغنی تنها راهکار تامین روغن مورد نیاز در داخل محسوب می‌شود، در شرایط فعلی به سبب ذخایر مناسب کمبودی نداریم.

تامین ۹۵ درصد روغن مورد نیاز از خارج/ چه عواملی مانع توسعه کشت دانه‌های روغنی شد؟

سید جعفر حسینی مشاور ارشد نظام صنفی کشاورزی و منابع طبیعی، نامناسب بودن قیمت خرید تضمینی را یکی از دلایل کاهش تولید دانه‌های روغنی اعلام کرد و گفت: با وجود هشدار‌های مکرر مبنی بر نامناسب بودن قیمت دانه‌های روغنی همچون کلزا، آفتابگردان، سویا و کنجد با هزینه‌های تولید، اما گوش شنوایی وجود ندارد.

وی با اشاره به اینکه ۹۵ درصد روغن مورد نیاز داخل از طریق واردات تامین می‌شود، افزود: طی سال‌های اخیر سیاست و برنامه مدونی برای افزایش سطح زیر کشت دانه‌های روغنی نداشتیم که این امر در کنار نامناسب بودن قیمت خرید تضمینی، کمبود ادوات و ماشین آلات برداشت کلزا و نبود بذر مناسب آفتابگردان و کارخانجات فرآوری موجب شد گیاه کم آب بر همچون آفتابگردان از چرخه تولید کشاورزان خارج و سویا به عنوان خوراک دام استفاده شود.

حسینی ادامه داد: با توجه به فقدان سیاست و برنامه مناسب برای توسعه کشت دانه‌های روغنی، قیمت گذاری نامناسب و الگوی کشت تعریف نشده با شکست تولید مواجه شدیم و تا زمانیکه نرخ محصولات واقعی نشود، استقبالی برای کشت وجود ندارد.

مشاور ارشد نظام صنفی کشاورزی با اشاره به اینکه زمان برای کشت کلزا را از دست داده ایم، بیان کرد: با توجه به کاهش استقبال کشاورزان به سطح زیرکشت مورد نظر وزارت جهاد در خصوص محصول کلزا نمی‌رسیم، اما برای آفتابگردان این امکان وجود دارد که با برنامه ریزی مدون بخشی از روغن مورد نیاز را از این طریق تامین کنیم.

این مقام‌مسئول در پایان تصریح کرد: با وجود کشت کم آب بر همچون کنجد و کتان این امکان وجود دارد که با اعلام قیمت مناسب و مد نظر وزارت جهاد کشاورزی و بسته حمایتی ویژه دانه روغنی بتوان بخشی از روغن مورد نیاز را در داخل تامین کرد.

دیدگاه کاربران

ناشناس۱۶۶۲۴۷۰۰۹:۴۶:۳۴ ۱۳۹۹/۸/۷
نه اینکه قیمت مرغ و گوجه و تخم مرغ و اجاره وسایر اقلام مقطعی بود انشالله روغن هم مدیریت میشه البته این یه قلم به لحاظ لغزنده بودن کنترلش خیلی سخته بحر حال ممنون از وعده هاتون
ناشناس۱۶۶۳۶۸۲۲۱:۵۶:۰۴ ۱۳۹۹/۸/۷
عجب صبری خدا دارد !!!!!......... _____ کسانی که به این دولت رای دادند در اوضاع وحشتناک امروز و گرفتاری ملت سهیمند
ناشناس۱۶۶۲۴۹۶۱۰:۰۵:۲۳ ۱۳۹۹/۸/۷
پس شما چه کردید که ۹۵ درصد دانه های روغنی از خارج وارد میشود؟پس چرا الکی هرسال فریاد خودکفایی میزنید؟
ناشناس۱۶۶۳۴۳۱۱۸:۳۹:۴۹ ۱۳۹۹/۸/۷
میخوان تو کشاورزی از صنعت عقب نمونن مثل خودرو ملی
ناشناس۱۶۶۲۵۱۱۱۰:۱۳:۴۱ ۱۳۹۹/۸/۷
کدوم کالایی هست که قیمتش افزایش پیدا کنه و بعد ارزون بشه؟
ناشناس۱۶۶۲۵۳۷۱۰:۳۲:۴۴ ۱۳۹۹/۸/۷
دلیلش فرمول نایاب کن گران کن هست
ناشناس۱۶۶۲۵۹۲۱۰:۵۸:۱۵ ۱۳۹۹/۸/۷
یادش بخیر، به اروپا و امریکا فخر میفروختیم که با کمبود دستمال توالت مواجه شدن!
سعید۱۶۶۲۵۹۳۱۰:۵۹:۳۲ ۱۳۹۹/۸/۷
ناکار آمدی دولت و مسئولین مرفه و همچنین جان به لب کردن مردم جهت استفاده سیاسی؟؟؟
ناشناس۱۶۶۳۸۱۸۲۳:۴۸:۵۵ ۱۳۹۹/۸/۷
استفاده سیاسی؟ جناب شرایط کشور رو نمیبینی؟ کفگیر خورده ته دیگ دلار ندارن که بریز بپاش کنن
ناشناس۱۶۶۲۶۱۱۱۱:۰۶:۵۷ ۱۳۹۹/۸/۷
مردمو نپیچونید.گروه صنعتی بهشهر تعطیل شده.10 روزه.مواد اولیه نداره.با کلمات و جملات مردم رو بازی ندید داره قحطی میشه. همه مردم میدونند و اخبار سرکاری پخش میکنید.
ناشناس۱۶۶۲۶۱۲۱۱:۰۷:۰۰ ۱۳۹۹/۸/۷
اصولا از نظراغلب مسئولین همه چیز مقطعی است! حتی عمر بی ارزش مان !
امیر۱۶۶۲۶۵۶۱۱:۳۹:۴۶ ۱۳۹۹/۸/۷
علت آن ناتوانی دولت در کنترل همه چیز است آقای روحانی فقط بلد است دنبال گناه کار بگردد و حساب..
ناشناس۱۶۶۲۶۵۹۱۱:۴۰:۱۵ ۱۳۹۹/۸/۷
هر دفعه یک چیزی تو این مملکت نایاب می شه
ناشناس۱۶۶۲۶۹۲۱۲:۰۴:۵۵ ۱۳۹۹/۸/۷
افزایش قیمت روغن مقطعی است دقیقا همانطور که افزایش قیمت دلار مقطعی بود، افزایش قیمت پراید مقطعی بود، افزایش قیمت مسکن مقطعی بود. افزایش قیمت لوبیا و عدس مقطعی بود. تا وقتی چند راس از گردن کلفتهای کشور که همگی از خودیها هستند و اکثرا گرانیها بعلت احتکار کلاها از طرف آنان و نوچه هایشان است را در میادین بزرگ شهرها به آتش نکشید و نابودشان نکنید، هیچ قیمتی پایین نخواهد آمد. حداقل جُربُزه رضا شاه را داشته باشید که نانوای گرانفروش را در تنور انداخت، تا نان ارزان شود. چند راس از رفقایتان که نبض واردات با دلار 4200 تومان را در دست دارند و همه چیز وارد و احتکار میکنند و کاسبان تحریمها هستند را زنده زنده بسوزانید، تا مردم بتوانند گوشت را کیلویی 80-70 تومان و نه 180000 تومان و پراید را 70-60 میلیون و نه 130 میلیون بخرند. همه چیز زیر سر خودیها است. تمام گرانیها ..
ناشناس۱۶۶۳۸۲۲۲۳:۵۱:۳۴ ۱۳۹۹/۸/۷
دلار 4200 چی هست اصلا؟ مگه چیزی مونده ازش؟
ناشناس۱۶۶۲۶۹۹۱۲:۰۹:۱۵ ۱۳۹۹/۸/۷
پس اون .. ها که دهن ..شون و باز می کنن میگن در تامین اقلام ضروری مشکلی نداریم و تمام انبارها پره ببندن لطفا. سیل یک یکتون رو ‌ببره. الهی آمین.
ناشناس۱۶۶۲۷۲۳۱۲:۱۹:۳۷ ۱۳۹۹/۸/۷
نظری ندارم فعلا اولویت با مرغ و تخم مرغ هست چون نیاز به روغن بعداز تهیه کردن آنهاست
ناشناس۱۶۶۲۷۴۳۱۲:۲۸:۱۶ ۱۳۹۹/۸/۷
فقط یک دلیل داره واون اینکه آقایان ومسوولان کشورداری بلد نیستند ..یک روز لوازم خانگی یک روز خودرو یک روز گوشت گوسفندی یک روز برنج یک روز روغن و..
ناشناس۱۶۶۲۷۵۰۱۲:۳۳:۰۳ ۱۳۹۹/۸/۷
بازی همیشگی فقط نمیدونم این ضرب المثل قدیمی که ثابت شده اشتباه است چرا هنوز بکار میرود آدم عاقل از یک سوراخ دوبار گزیده نمی شود
ناشناس۱۶۶۲۷۵۹۱۲:۴۰:۵۹ ۱۳۹۹/۸/۷
همه افزایش قیمت ها مقطعیه، ولی چرا برای این مقطع اون بالا گیر میکنن
ناشناس۱۶۶۲۷۸۲۱۲:۵۳:۵۵ ۱۳۹۹/۸/۷
مقطعی ؟
ناشناس۱۶۶۲۷۹۹۱۳:۰۲:۳۸ ۱۳۹۹/۸/۷
افزایش قیمت روغن مقطعی است. ما سعی خواهیم کرد تا این افزایش قیمت دائمی باشد.
ناشناس۱۶۶۲۸۱۲۱۳:۰۷:۲۵ ۱۳۹۹/۸/۷
دیروز تخم مرغ ومرغ امروزروغن فردا سنگپا پس فردا .. ننگ برمسئولان که بی کفایتی وبی عرضگی را درتمام دنیا ثابت کردند کشورعراق 8سال بامادرجنگ بود بعدش با کویت جنگید بعدش جنگ باامریکا ونهایت وهم جنگ داخلی وداعش الان اوضاع کشورومردم عراق ازما خیلی خیلی بهتر هست فقط باید گفت وای برمسئولان .. بی لیاقت و..
سعید۱۶۶۲۸۳۷۱۳:۱۹:۴۲ ۱۳۹۹/۸/۷
یکسالی است می بینید هر روز گرانتر از دیروز و هروز نایاب تر از دیروز؟؟؟
ناشناس۱۶۶۲۸۸۲۱۳:۳۶:۱۰ ۱۳۹۹/۸/۷
مثل قیمت مرغ وتخم مرغ وگوشت و...؟؟؟؟؟
ناشناس۱۶۶۲۹۲۵۱۳:۴۶:۱۶ ۱۳۹۹/۸/۷
دلیل خاصی ندارد دست دولت به دلیل تهدید مجلس از دلار یه کمی کوتاه شده حالا دارن با مواد خوراکی جبران می کنند
ناشناس۱۶۶۳۰۴۰۱۴:۲۸:۳۷ ۱۳۹۹/۸/۷
سطح اراضی کشاورزی و نیز منابع آبی کشور ثابت و البته محدود است. اگر سطح زیر کشت دانه‌های روغنی افزایش یابد، ناگزیر سطح زیر کشت محصولات دیگری باید کاهش یابد. مدیریت بهینه، ایجاد تعادل در همه زمینه ها است. نه اینکه مجری طرح دانه‌های روغنی، در پی افزایش سطح زیر کشت دانه‌های روغنی باشد، مجری طرح گندم، در پی افزایش سطح گندم، مجری طرح دیگری در پی افزایش سطح زیر کشت چغندر قند و نیشکر و .. ضمنا کشور براساس اقلیم و خاک خود، مستعد هر کشتی نیست و نباید به اسم افزایش سطح زیر کشت، یک محصولی را تحمیل کرد و بعد از روی بی بازاری، دست کشاورز بماند. یا اینکه عملکرد آن در سطح، بسیار کمتر باشد.
ناشناس۱۶۶۳۲۳۴۱۶:۰۶:۴۱ ۱۳۹۹/۸/۷
مجلس انقلابي .. با شعار بهبود وضعيت معيشت مردم و دلار 16 تومني اومد سرکار.در عرض چندماه دلار شد 29 .
امیر۱۶۶۳۲۵۰۱۶:۱۷:۵۶ ۱۳۹۹/۸/۷
خسته نشدید این همه دنبال دلیل و پشت پرده برای گروونیها گشتید؟ یه تیترم میزدیدکشف کردن چند انبار احتکار انواع روغن خوراکی کامل میشد.دولتمردان و کارشناسان عزیز ما در این سیستم بزرگ شدیم ودیگه داریم پیر میشیم لطفا از این حرفها وتحلیل ها دست بکشید.این حرفها بیشتر از کم بود روغن ملت و اذیت میکنه.تنها دلیل خود خواهی و بی لیاقتی مسئولانه ربطی به دولتها نداره از هر جناحی که اومدن کم وزیاد این صابون به تنمون خورده.
ناشناس۱۶۶۳۳۰۸۱۶:۵۶:۵۸ ۱۳۹۹/۸/۷
بیچاره مردم عادی
ناشناس۱۶۶۳۳۲۹۱۷:۱۴:۲۸ ۱۳۹۹/۸/۷
سلطان روغن را اعدام کنید تا درست شود!!!!! هر روز یک سرگرمی: یک روز مرغ، یک روز تخم مرغ، یک روز شیر، یک روز رب گوجه، یک روز پیاز .. بابا کلاهتان را بالاتر ببرید!
ناشناس۱۶۶۳۳۴۰۱۷:۱۸:۴۸ ۱۳۹۹/۸/۷
یکی از عزیزان فرموده بود اشکنه بخورید والا اشکنه پیشکش دیگه یه نیمرو هم نمیشه خورد .. و البته آمریکا هم رو به افوله
ناشناس۱۶۶۳۷۸۹۲۳:۲۵:۴۴ ۱۳۹۹/۸/۷
هیچ دلیلی جز فساد و رانت و سوء استفاده برخی مسئولین در این وانفسا نیست
yektanetتریبون

پربحث‌های دیروز

  1. بن‌بست ترامپ در پرونده اتمی ایران

  2. راه نجات

  3. توصیه به ترامپ برای توافق با ایران / مکران؟ شوخی می‌کنید آقای عارف؟!/ یک مشت بنجل خارجی گرانقیمت!

  4. اظهارات عجیب محسن هاشمی درباره فوت آیت‌الله هاشمی‌رفسنجانی تمامی ندارد

  5. مشاجره خانوادگی دلیل اصلی تنش در فرودگاه مهرآباد

  6. یوتیوب برای این افراد در مسیر رفع فیلتر قرار گرفت

  7. مکران کجاست؟/ با پایتخت جدید ایران آشنا شوید + تصاویر

  8. پیشنهاد جالب یک منبری معروف به کسانی که فکر می‌کنند «لوله نفت در جیب آخوندهاست»!

  9. چند نکته درباره رفتار غیراخلاقی با عباس عراقچی/ دادستان کجاست؟

  10. هشدار جمهوری اسلامی درباره تهدیدهای جدی در مرزهای کشور: مسئولین هوشیار باشید!

  11. ماجرای اهانت به یک روحانی در فرودگاه مهرآباد چه بود؟

  12. بلندپروازی‌های اردوغان/ ترکیه موشک ۲ هزار کیلومتری می‌خواهد!

  13. اقدام عجیب راننده تیبا حین خروج از پارکینگ با درب بسته!

  14. علیرضا دبیر و فوتبال؛ این خبر را خیلی جدی بگیرید

  15. یک واکنش به ادعای داوری در خصوص قیمت خانه شهید رئیسی

  16. مگه ایران چشه؟

  17. قیمت دارو سرسام‌آور شد/ اعلام نرخ‌های جدید توسط شرکت‌های داروسازی + عکس

  18. نشست خبری سخنگوی دولت؛ از پشت‌پرده افزایش قیمت دلار تا قانون حجاب و مسئله FATF

  19. واکنش مهاجرانی درباره به تعویق افتادن قانون حجاب و عفاف

  20. نقشه جامع علمی کشور؛ متناسب با پیشرفت‌های جهانی ، دور از ذهنیت‌های سنتی

  21. چطور می‌توان افغانستان را وادار به تامین حقابه ایران از هیرمند و هریرود کرد؟

  22. انهدام بمب سنگرشکن توسط سامانه ۹ دی/ سپاه تمام ۳۰ هدف رادارگریز را منهدم کرد

پربحث‌های هفته

  1. چرا به «وعده»، هنوز وفا نشده؟!

  2. این یک قیاس مع‌الفارق است!

  3. چراغ استیضاح وزرا روشن شد/ خداحافظی زودهنگام دو وزیر؟

  4. اعتراف سلطنت‌طلب‌ها به وابستگی شاه!

  5. بهشت زمان شاه !

  6. توضیح درباره همسر عراقچی

  7. بن‌بست ترامپ در پرونده اتمی ایران

  8. طرح عجیب مجلس برای پرداخت یارانه ۱۰ میلیونی/ فاجعه تورمی دوباره یا گشایش بزرگ؟!

  9. زینب سلیمانی: حاج قاسم فلسفه دفاع از فلسطین را تبیین کرد

  10. نماینده مجلس : ۷ میلیون تبعه خارجی در ایران هستند؛ لااقل نیمی از این‌ها به دلیل نداشتن ظرفیت، مازاد هستند/ اگر همه اتباع بروند، بسیاری از تولیدی‌ها تعطیل می‌شوند

  11. اذعانی دوباره به ماهیت صلح آمیز برنامه اتمی ایران

  12. ایده «تیر چراغ‌برق» رهایشان نمی‌کند/ آقای خاکپور! چشم‌هایت را باز کن/ چند سوال از رسایی

  13. به نرگس محمدی جایزه اسکار بدهند!/ چرا رئیس‌جمهور باید سخن خود را اصلاح کند؟/ از توانایی ساخت سلاح اتمی عبور کرده‌ایم

  14. سردار نقدی: باید آماده باشیم و خود را برای حوادث بزرگ آماده کنیم

  15. طلا، دلار و دیگر هیچ!

  16. تشکیل پرونده برای مداح هتاک

  17. هراس اسرائیل از قدرت نفوذ ایران

  18. نظرات برگزیده مخاطبان «الف»: همتی خودش دولت قبل را برای گرانی دلار سرزنش می کرد / جوانان عربستانی غبطه ایران را میخورند/ حمایت از یمنی‌ها به نفع ماست

  19. پس‌لرزه‌ اظهارات جبرائیلی/ استیضاح وزرای نفت و اقتصاد از منظر حامیان دولت/ برنامه ای برای تبیین وفاق

  20. راه نجات

  21. میرسلیم: مردم با FATF چه کار دارند؟!

  22. رسانه‌های غربی و تفکر نقاد ما

  23. گلوریا هاردی: ایران به کشور خودم تبدیل شده است

  24. ادعای مدیر دولت احمدی نژاد: از مرحله ساخت سلاح اتمی گذشته ایم/ در موشک هایمان از مواد منفجره ساخت ایران استفاده می کنیم

  25. مذاکره با ترامپ پیشنهاد ساده‌لوحانه یا خیانت به منافع ملی؟!

آخرین عناوین