توصیه به ترامپ برای توافق با ایران / مکران؟ شوخی می‌کنید آقای عارف؟!/ یک مشت بنجل خارجی گرانقیمت!

گروه سیاسی الف،   4031018032 ۵۴ نظر، ۷ در صف انتشار و ۱۸ تکراری یا غیرقابل انتشار

هر روز اخبار فراوانی در رسانه‌ها منتشر می‌شود که دنبال‌کردن آن‌ها ـ حتی برای آنانی که اهل مطالعه اخبار هستند‌ ـ کار دشواری است. بسته خبری ـ تحلیلی «الف» با رصد اخبار، رویدادهای مهم و همچنین تحلیل‌های صورت‌گرفته، مخاطبان خود را از مهم‌ترین وقایع روز آگاه می‌کند.

توصیه به ترامپ برای توافق با ایران / مکران؟ شوخی می‌کنید آقای عارف؟!/ یک مشت بنجل خارجی گرانقیمت!

ابهام در ایده وفاق

​روزنامه خراسان نوشت:
در وضعیت کنونی دولت، شاهد نقص اساسی در موجودیت ایده‌ای جامع و منسجم هستیم. اساساً، دولت فاقد یک ایده مرکزی مشخص است که بتواند جهت‌گیری‌های اساسی و استراتژیک دولت را با توجه به آن شکل دهد. این فقدان ایده، تنها به نبود یک دیدگاه روشن محدود نمی‌شود، بلکه در حقیقت به نوعی فقدان هویت در معنای عملی و کارکردی خود نیز اشاره دارد. وفاق به عنوان شعار مرکزی دولت به یک شعار غیرعملی تبدیل شده است، نه به یک ایده یا مفهوم استراتژیک. وفاق به خودی خود به هیچ‌وجه نمی‌تواند محتوای معناداری داشته باشد، مگر آن که در چارچوب یک ایده و استراتژی مشخص دولت، نقشی معنادار ایفا کند.

در واقع، تا زمانی که ایده‌ای بنیادین در ساختار تصمیم‌گیری دولت نهادینه نشده باشد، هیچ وفاقی نیز به‌عنوان یک اصل راهبردی نمی‌تواند به درستی ظهور پیدا کند. اگر بخواهیم به این مسئله از منظر نظری نزدیک شویم، باید پرسید: وفاق در دولت بر اساس چه اصول و مبانی‌ای قرار است تحقق یابد؟ آیا در حال حاضر، وفاق یک مفهوم ذهنی و انتزاعی است که برای جلب توجه عمومی به کار گرفته می‌شود، یا اساساً دولت در تلاش است تا همه را حول یک ایده واحد متحد کند؟ در واقع، وفاق به‌عنوان یک «کاتالیزور» تنها در صورتی می‌تواند کارکردی اساسی و مؤثر داشته باشد که دولت، پیش از هر چیز، ایده‌ای روشن و قابل درک برای هدایت جامعه و تحقق اهداف کلان کشور داشته باشد. این که رئیس جمهور روز گذشته گفت :‌ «کشور ما برای رسیدن به چشم انداز مورد نظر رهبر انقلاب به وحدت و وفاق نیاز دارد و بدون یک رهبری واحد، بدون امت واحد و بدون سیاست و چشم انداز روشن جامعه نمی‌تواند به وحدت برسد.» باز هم خلاء ایده مرکزی دولت را پر نمی‌کند. با این حال در هفته اخیر برخی چهره‌های سیاسی با انتقاد از شعار مرکزی دولت یعنی وفاق بار و بحث درباره معناشناسی آن، بار دیگر شعار دولت را به سوژه سیاسی روز تبدیل کردند.

******

توصیه به ترامپ برای توافق با ایران

روزنامه ایران ترجمه مقاله ای از فارین افرز را منعکس کرده است که در آن به ترامپ توصیه شده با ایران توافق کند.

در این مطلب با عنوان «وقت محدود مصالحه با تهران» آمده است:

تجربه نشان می‌دهد که باید در خصوص نتایج استفاده از نیروی نظامی یا تحریم‌های اقتصادی و همچنین تلاش برای اقدامات سخت در قبال نظام سیاسی ایران محتاط بود.
مسأله فقط تعیین اهداف نیست، بلکه اولویت‌بندی نیز اهمیت دارد، چرا که بدون شک نیاز به مصالحه وجود خواهد داشت...

دیپلماسی باید امکان یک توافق بزرگ را بررسی کند: ایران باید به سقفی باز و قابل‌راستی‌آزمایی برای برنامه هسته‌ای خود متعهد شود که میزان مواد غنی‌شده و سطح غنی‌سازی را محدود کرده و تضمین کند که هرگونه فعالیت یا ظرفیت هسته‌ای ممنوعه مدت‌ها قبل از تولید سلاح هسته‌ای کشف شود. چنین توافقی از جنبه‌های قابل‌توجهی با برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) در سال ۲۰۱۵ تفاوت خواهد داشت، چرا که برجام محدودیت‌های زمانی داشت و رفتار منطقه‌ای ایران را نادیده می‌گرفت....

بر اساس این توافق، ایران می‌تواند یک برنامه انرژی هسته‌ای تحت نظارت شدید و محدودیت‌های جدی داشته باشد و می‌تواند حمایت سیاسی و اقتصادی (اما نه نظامی) از بازیگران منطقه‌ای ارائه دهد. تحریم‌های اقتصادی به‌طور قابل ‌توجهی کاهش می‌یابد. همچنین، ایالات متحده آماده خواهد بود تا دولت کنونی ایران را به رسمیت بشناسد و از تلاش برای تغییر رژیم خودداری کند. واشنگتن باید آماده باشد تا این توافق را به‌عنوان یک موافقت‌نامه رسمی به کنگره ارائه دهد تا اطمینان دهد که این توافق حتی پس از تغییر دولت امریکا پابرجا خواهد ماند.

شواهد نشان می‌دهد ایران ممکن است برای بحث درباره چنین توافقی آمادگی داشته باشد؛ معاون جدید رئیس‌ جمهوری در امور استراتژیک (محمد جواد ظریف) در مقاله‌ای در فارن افرز نوشت که دولت «امید به مذاکرات برابر در رابطه با توافق هسته‌ای دارد.» رئیس ‌جمهوری جدید نیز به‌وضوح احیای اقتصاد کشور را در اولویت قرار داده است.

برخی تحلیلگران پیشنهاد داده‌اند که به جای تلاش دیپلماتیک، استفاده از نیروی نظامی در اولویت قرار گیرد. درست است که بخش عمده‌ای از برنامه هسته‌ای کنونی ایران می‌تواند نابود یا مختل شود، اما این راه‌حل دائمی نخواهد بود، زیرا تخصص هسته‌ای که ایران به دست آورده قابل نابودی با زور نیست.

برخی دیگر به دنبال سیاست فشار حداکثری هستند که شامل استفاده گسترده‌تر از تحریم‌های اقتصادی می‌شود. با این حال، سابقه تاریخی تحریم‌ها نشان می‌دهد که نمی‌توان انتظار داشت این ابزار به اهداف بلندپروازانه، آن هم در بازه زمانی مشخص، دست یابد.

رویکرد صحیح برای واشنگتن این است که با دیپلماسی آغاز کند. پیشنهاد کاهش تحریم‌ها در ازای محدودیت‌های هسته‌ای و منطقه‌ای احتمالاً در کوتاه‌مدت به نفع ایران خواهد بود.ر توافق جدید با ایران همچنین می‌تواند نیاز به استفاده از نیروی نظامی گسترده را منتفی کند، موضوعی که ترامپ به‌طور سنتی از آن اجتناب کرده است. مسأله‌ای که اینجا وجود دارد فوریت است. فرصت‌های استراتژیک چنین نیستند. همان‌گونه که نویسنده هنر معامله به‌خوبی می‌داند، چنین فرصت‌هایی باید به‌سرعت مورد استفاده قرار گیرند.

******

تنگنای دارو

روزنامه شرق نوشت:

محمدرضــا ظفرقنــدی، وزیر بهداشــت و درمــان، روز سه شــنبه به مجلس فراخوانده شــده اســت. او باید در رفت وآمدهای خود به مجلس در مورد بحران کمبود دارو
اقلام دارویی، نوســانات شدید ارزی و وضع بغرنج صنایع داروسازی که این روزهــا لرزه بر اندام جامعه به ویژه بیماران و صاحبان صنایع انداخته اســت، به نمایندگان مجلس پاسخ گوید.

صف های طولانی برای دریافت داروهای حیاتی و خالی ماندن دست بیماران از سویی و افزایش نگرانی صنایع دارویی کشور برای تأمین مواد اولیه دارویی در نبود نقدینگی و عدم دستیابی به ارز، فقط بخشــی از رخدادهایی اســت که نشــان می دهد تأمین داروی کشــور و به ویژه صنعت داروی کشور که بیش از ۹۶ درصد داروی کشور را تأمین می کند، در .تنگنایی جدی گرفتار شده است.

اما آنچه در این میان متولیان سلامت باید پاســخ دهند این است که چگونه کار به جایی رسیده که بیماران برای دستیابی به ساده ترین اقلام دارویی نیز مجبور به تحمل دشواری های بی شــمار هستند و چون کمبود دارو شدید است، داروهای قاچاق را بیماران از کانال های غیررسمی تأمین کنند و خود این داســتان موجب شده اســت پرداختی از جیببیماران به شکل قابل توجهی افزایش پیدا کند...

به طور قطع نمی توان شــرایط متزلزل کنونی را حاصل سیاســت گذاری چند ماه اخیر دانســت، بلکه ریشــه این مسائل را می توان متأثر از تصمیمات اشتباه و عملکرد فراقانونی وزرا و معاونان غذا و داروی آنها طی دو دوره گذشــته دانست که از زمان نمکی آغاز شد و با سوءاستفاده و بهره گیری از  تسلط نداشتن عین اللهی به حوزه دارو ادامه یافت. فقدان نظارت و پاسخ گویی شفاف رؤسای سازمان غذا و دارو، دســت کم طی چند سال اخیر، بستر اصلی شکل گیری بحران فعلی بوده و لزوم بازنگری اساسی در ساختار حکمرانی خوب و سیاست گذاری دارویی کشور را بیش از پیش گوشزد می کند.

طــی دو دوره اخیــر، رؤســای وقت ســازمان غــذا و دارو با افت وخیزهــای فراوانــی در حوزه سیاســت گذاری دارویی مواجه بوده اند. از طرح بحث برانگیز دارویــار که بدون مطالعات دقیق اجرا شد و تدوین کنندگان آن در دولت سیزدهم نشان ملی گرفتند و در نهایت فشار مالی زیادی به بیماران تحمیل کرد، تا تصمیم شخص وزیر سعید نمکی به ممنوعیت ورود به بازار برخی اقلام دارویی جدید حتی از سوی تولیدکنندگان داخلی که در نهایت صنعت دارویی کشور را از هم گامی با پیشرفت های جهانی عقب نگه داشــت.

این تصمیمات ... نه تنها امکان پاسخ گویی را کاهش داد، بلکه نظارت و شفافیت در هزینه های ارزی و واردات را نیز به حاشیه برد.

******

مکران؟ شوخی می‌کنید آقای عارف؟!

روزنامه جوان  با انتقاد از تکرار اظهارات مختلف درباره توسعه مکران و انتقال پایتخت از بی عملی در این زمینه انتقاد کرده است. این روزنامه نوشته است:

دو طرح «توسعه مکران» و «انتقال پایتخت» هر دو از طرح‌های بزرگی هستند که سال‌ها در خصوص ضرورت انجام آنها فقط حرف زده می‌شود و اقدامی عملی از هیچ یک از دولت‌ها درباره آنها شاهد نبودیم.
 
محمدرضا عارف معاون اول رئیس‌جمهور همچون بسیاری از مقامات دولت فعلی و سابق و اسبق از ضرورت توسعه مکران گفته است، در حالی که در همه این سال‌ها یک آجر هم در این طرح پیشرفت نداشته‌ایم و همه چیز در سخنرانی و روی کاغذ خلاصه شده است.  حالا عارف انتقال پایتخت را هم به توسعه مکران گره زده و گفته که یکی از نقاط مطرح برای انتقال مرکزیت سیاسی، مکران است که جای مناسبی است و محدودیتی هم ندارد.

 او به این سخنان درباره طرح توسعه مکران اکتفا نکرده و با اشاره به موضوع تغییر پایتخت و انتقال مرکزیت سیاسی ایران گفته که «قطعاً در انتقال پایتخت تردید نمی‌کنیم و یکی از مناطقی که می‌تواند به صورت جدی مطرح باشد منطقه مکران است. این منطقه جای مناسبی است و محدودیتی هم ندارد. مراکز دیگری هم برای انتقال پایتخت در گذشته مطرح بود، اما هر کدام محدودیت‌های خاص خود را داشتند مثلاً مشکل تأمین آب داشتند یا گرفتار سایر مسائل حاشیه‌ای بودند.»
 
دو طرح «توسعه مکران» و «انتقال پایتخت» هر دو از طرح‌های بزرگی هستند که سال‌ها در خصوص ضرورت انجام آنها فقط حرف زده می‌شود و اقدامی عملی از هیچ یک از دولت‌ها درباره آنها شاهد نبودیم. حال دولت پزشکیان گویا قصد گره زدن آنها به یکدیگر را دارد و طبیعی است از چنین سنگ بزرگی علامت نزدن هویدا باشد. یعنی که قرار نیست کاری انجام بگیرد و صرفاً برای خوشامد مخاطب حرفی زده می‌شود. 
 
یکی از اقدامات خوب در این موارد تعیین ضرب‌الاجل یا مهلت برای انجام یک کار است. اگر دولت واقعاً قصد کار دارد و دنبال سخنرانی‌های پوپولیستی نیست، بهتر است برای مراحل مختلف کار از روش تعیین ضرب‌الاجل استفاده کند و گزارش‌های شفاف به مردم بدهد. 
 
مکران در نقطه آبی و مرزی جنوب شرق و با فاصله حدود ۲ هزار کیلومتری از تهران هم بعید است جای مناسبی برای پایتخت جدید کشور باشد.

******

فقر مسکنی در کشور

اطلاعات نوشت: 

آخرین گزارش منتشره وزارت کار درباره افزایش فقر مسکنی، ضمن اینکه وضعیت وخیم فشار هزینه مسکن بر روی اقشار آسیب پذیر را نشان می دهد، لزوم تدبیر اندیشی وعمل گرایی دولت برای مقابله بااین معضل روبه افزایش را نشان می دهد.

در روزهای اخیر گزارش رسمی درباره افزایش فشار مسکن بر مردم  و مستاجران منتشر شده است؛ گزارشی که وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی تهیه کرده و در آن به وضعیت فقر مسکنی درکشور می پردازد.

در بخشی از این گزارش آمده است: در حد فاصل سال‌های ۱۳۹۵تا ۱۴۰۱، تعداد خانوارهای مستأجر درگیر فقر در کشور رشدی ۴۸ درصدی داشته است. در سال ۱۴۰۱، بیش از یک میلیون خانوار مستأجر درگیر فقر در مناطق شهری (۸۲ درصد)، درآمدی کمتر از خط فقر داشته و ۲۳۳ هزار خانوار (۱۸ درصد) با اضافه شدن هزینه تأمین مسکن استیجاری به سبد هزینه آن‌ها، درگیر فقر شده‌اند. در روستاها گروه اول معادل ۷۵ هزار خانوار (۷۱ درصد) و گروه دوم، معادل ۳۱ هزار خانوار (۲۹ درصد) بوده‌اند.

 این گزارش تصریح می کند: با توجه به اینکه تنها ۸ درصد از خانوارهای مستأجر درگیر فقر در روستاها سکونت دارند، فقر مستأجران را بیشتر می‌توان پدیده‌ای شهری دانست؛ در مقابل، محرومیت مسکونی که با ویژگی‌های کالبدی مسکن تعریف می‌شود، چهره‌ای روستایی دارد. به‌طوری‌که در سال ۱۴۰۱، ۴۸ درصد (۲ میلیون خانوار) از خانوارهای درگیر محرومیت مسکونی در مناطق شهری و ۵۲ درصد (۲.۲ میلیون خانوار) در مناطق روستایی سکونت داشته‌اند. وضعیت فقر و محرومیت مسکن در استان‌های مختلف نیز متفاوت است.

 برای مثال، در استان‌هایی چون البرز و قم، ۱۰۰ درصد مستأجران به دلیل درآمد نامکفی دچار فقر هستند، و در استان‌های کردستان و آذربایجان غربی نرخ فقر ناشی از هزینه‌های تأمین مسکن استیجاری بالاست (۴۶ و ۳۸ درصد). همچنین با وجود اسکان بیشترین تعداد خانوار مستأجر درگیر فقر در استان تهران، نرخ محرومیت مسکونی در این استان پایین و تنها ۵ درصد است. درحالی‌که این نرخ در استان‌هایی مانند سیستان و بلوچستان نزدیک به ۶۰ درصد است.

******

اصلاح نافرجام قیمت خودرو

روزنامه شرق نوشت:

چهارشــنبه ۲۰ آبــان ۱۴۰۳ دولت به بهانه کاهــش فاصله قیمــت بیــن خودروهــای کارخانــه ای و بازار آزاد، دســتور افزایش ۳۰درصدی قیمت محصــولات خودروی کارخانه ای را داد. بلافاصله پس از این دســتور قیمت ها در بازار آزاد جهــش کرد و حال با گذشــت حدود دو مــاه از این مصوبه نه تنها فاصله قیمــت خودروهای کارخانه ای و بازار آزاد به قوت خود باقی مانده، بلکه بهای خودرو جهش داشته و از سبد خرید بسیاری از خانوار خارج شده اســت و از آن سو بازار خودرو را به رکود سنگین نشانده است...

بســیاری از اقتصاددانان این پدیده را مصداق شکست اصلاح قیمت در بازار خودرو می دانند. کامران ندری، اقتصاددان، درباره شکســت اصلاح قیمت در بازار خودرو، به «شــرق» می گوید که علت اصلی این شکست، انحصار در بازار خودروی داخلی است. او توضیح می دهد: در شــرایط فعلی که درواقع به خودروسازان قدرت انحصاری داده ایم و آنها می توانند جلوی هرگونه رقابتی را بگیرند، هر اصلاح قیمتی شکست می خورد و باید بازار را رقابتی کنیم تا بتوانیم تورم را در این بازار مهار کنیم و تا وقتی این شرایط حاکم اســت و در بــازار رقابتی وجود ندارد، ایــن انحصار باعث شوک های قیمتی خودرو می شود.

 مرتضی افقه، اقتصاددان، درباره اینکه چرا اصلاح قیمت خودرو شکســت خورد، توضیح داد: با توجه به تورم دورقمی و اشکاالت فراوانی که در ساختار اقتصاد کلان وجــود دارد، دارایی هایــی مثل طلا، ارز و خودرو تبدیل به دارایی های سرمایه ای شده اند و این افزایش قیمت فقط منجر به افزایش نرخ در بازار های آزاد می شود. در اصل این اصلاح قیمت
متغیری است که مشــکل را نمی تواند به تنهایی حل کند و فقط به ضرر مردم تمام می شــود و برای اینکــه این اصلاح قیمت به شکست منتهی نشــود، در ابتدا باید مشکلات تحریم و مراودات مالی حل شــود تا بــا نزدیک کردن قیمت خــودرو کارخانه ای به بازار آزاد راه حل مناسبی برای اقتصاد ایران باشد تا ثبات قیمت ها اتفاق بیفتد.

ســهراب دل انگیزان، دیگر اقتصاددان هم در همین زمینه به «شــرق» گفت: «با توجه بــه نامتعادلی و تورمی که در صنعت خودروسازان وجود دارد، با یک شوک اقتصادی و افزایش ۳۰ درصدی قیمت خــودروی کارخانــه ای نمی توانیم به تعادل برســیم، بلکه از نامتعادلی به یک نامتعادلی جدید می رســیم. همچنین افزایش قیمت خودرو به دلیل عرضه کم در مقایســه با تقاضا و به دلیل اینکه عرضه مســتقیم وارد بازار نمی شــود و قطره چکانی است، بازار به سمت فرایند رانت و نبود قاعده گذاری صحیح پیش می رود و نبود تناســب در بازار به وجود می آید. در طی یک دوره، دخالت در سیســتم خودروســازان باید کم شود تا بتوانیم به قیمت واقعی دست پیدا کنیم». البته باید گفت که این اولین تجربه شکســت دولت در اصالح قیمت نیست و دولت در دیگر بازارها از جمله در بازار ارز هم این شکســت را تجربه کرده اســت و انتظار می رود شکاف قیمت خودروی کارخانه ای و بازار آزاد ادامه دار باشد. 

******
 یک مشت بنجل گران‌قیمت !

روزنامه جام جم با طرح موضوع خرید بازیکنان خارجی برخی از آنان را جنس های «بنجلی»  خواند که قیمت های گزافی برای آن ها پرداخت شده است. این روزنامه نوشت:

کنترل‌قیمت بازیکنان ومربیان خارجی درفوتبال ایران، چیزی شبیه به«محال»است. باوجود آن‌ که فوتبال به صورت‌دولتی اداره می‌شود، هیچکس توان نظارت و کنترل قیمت‌ها را ندارد، به ویژه درباره خارجی‌ها.به تازگی فاش شده قرارداد خوان گاریدو، مربی اسپانیایی پرسپولیس با باشگاه جدیدش، به مراتب کمتر از چیزی بوده که در ایران دریافت می‌کرده است!

 هرچند او به سفارش رفقای داخلی‌اش، سریعا مصاحبه و موضوع را تکذیب کرد اما کیست که نداند رقم دستمزد خارجی‌ها در ایران چندین برابر می‌شود. برای آن‌که به عمق ماجرا پی ببرید مورد‌های زیادی می‌توان مثال زد. چند سال قبل یکی از مربیان خارجی استقلال قراردادی ۲۰۰ هزار دلاری با این باشگاه امضا کرد اما کمی بعد یکی از رسانه‌ها فاش کرد دستمزد او در کشورش، ماهانه ۵۰۰۰ دلار بوده؛ یعنی برای یک فصل ۱۰ ماهه! 

در ماجرای جنجالی قرارداد ویلموتس، اکثر رسانه‌ها و کارشناسان روی این موضوع تاکید داشتند که ارزش او نهایتا سالی ۷۵۰ هزار دلار بود و چرا فدراسیون فوتبال حاضر شده سالانه ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار یورو به او بدهد؟! عباس ترابیان، رئیس پیشین کمیته بین‌الملل فدراسیون نیز در گفت‌و‌گو با جام‌جم این موضوع را تایید کرد. 
     
در باشگاه‌های استقلال و پرسپولیس در سال‌های گذشته بارها و بارها این موارد اتفاق افتاده و به نوعی برای رسانه‌ها عادی بوده است. به طور مثال پرسپولیس چند سال قبل بازیکنی برزیلی به نام پائولو روبرتو دی‌کارمو را جذب کرد، آن هم با دستمزد سالانه ۲۰۰ هزار دلار! او حتی نمی‌توانست دروازه خالی را گل کند. همان زمان هم تمام رسانه‌های کشور به انتقاد شدید پرداختند که چرا بازیکنی در این سطح باید جذب شود و چرا باید ۲۰۰هزاردلار قرارداد ببندد؟ او آن‌قدر ضعیف بود که در نهایت با گرفتن ۷۰ هزار دلار پرسپولیس را ترک کرد و به یک تیم دسته اولی رفت که آنجا هم برای بقیه نان و آب داشت ولی برای تیمش نه!

هنوز بعد از گذشت سال‌ها همچنان درباره انتقال بازیکنانی چون کریستوفر ره،سامبو چوجی، رافائل ادرهو، وسلی برازیلیا، هروه اوساله، ولاتکو گروزدانوسکی،مارکو پروویچ و...به پرسپولیس سوالات زیادی وجوددارد،همان‌طورکه این سوالات درباره جذب بعضی خارجی‌های استقلال هم بی‌پاسخ مانده است. فابیو دلیما، رافائل گومز،لیام ردی، جورج توپالوویچ، سردار اورسوویچ، آلمدین زیلیکیچ، بویان نایدنوف، هنریک هلمکه، مارکوس نویمایر، راجر فابریتزیو، ویسنته آرزه و... تنها بخش کوچکی از بنجل‌هایی هستند که با رقم‌های دلاری و گزاف به استقلال ملحق شدند و تا دلار آخرشان را ازاین باشگاه گرفتند و رفتند. اکثر آنها نیز فوتبال‌شان تمام شده بود و با قراردادهای سنگین به این باشگاه آمدند و پول‌شان گرفتند. مثلا یکی از این بازیکنان که در کشور خودش ماهانه ۲۰۰۰ دلار هم دریافت نمی‌کرد، با قراردادی ۲۰۰هزاردلاری به استقلال ملحق شد؛ یعنی ماهانه ۱۰هزاردلار! آنچه مشخص است این که همه این بازیکنان اگردرکشورخودشان یاهرجای دیگر دنیا بازی می‌کردند،یک چهارم دستمزدی راکه در ایران گرفتند هم دریافت نمی‌کردند. 

دیدگاه کاربران

ناشناس۳۷۳۱۵۳۳۲۰:۴۲:۴۱ ۱۴۰۳/۱۰/۱۸
ترامپ از روز اول فشار حداکثری را اغاز خواهد کرد. و اولتیماتوم نا نوشته ای خواهد داد که ظرف سه تا ششماه باید از همه چیز عقب بنشینید و انقدر این فشار اقتصادی و سیاسی را ادامه خواهد داد تا به اهدافش برسد.
ناشناس۳۷۳۱۶۷۲۲۲:۲۵:۳۹ ۱۴۰۳/۱۰/۱۸
استیضاح وزیر اقتصاد و برکناری رییس کل بانک مرکزی به کجا انجامید
ناشناس۳۷۳۲۰۶۷۰۸:۳۴:۲۰ ۱۴۰۳/۱۰/۱۹
حتی در زمان جنگ ایران و عراق هم اوضاع مملکت این چنین نبود.
ناشناس۳۷۳۱۶۷۸۲۲:۳۲:۱۱ ۱۴۰۳/۱۰/۱۸
بزودی شاهد تحولات و ماجراهای بسیاری خواهیم بود.
ناشناس۳۷۳۱۸۲۳۰۰:۳۰:۵۰ ۱۴۰۳/۱۰/۱۹
اخیرا اخباری توسط ایلان ماسک منتشر شد که از کمک آمریکا به برخی گروهای حاکم به برخی کشورهای شرقی ایران خبر داده است ...لذا ایران باید در خصوص مرز شرقی بهوش باشد نکند که نقشه حملات علیه تاسیسات دفاعی ایران توسط اسراییل و حامیان آن و شاهد تحرکات خصمانه از جانب برخی حاکمان فرقه گرا در شرق کشور باشیم که البته ستون پنجم خود را از قبل با عنوان مهاجر در کشور مستقر کرده‌اند ...پاکستان این ستون پنجم ها را اخراج کرد اما ما ...باید نیرو در بخش شرقی کشور مستقر باشد بطوریکه در مقابل حملات هوایی آسیب پذیر نباشند هفت میلیارد دلار سلاح تسامحا توسط آمریکا در برخی کشورها ترک نشدسناریو دارند ...مراقب باشیم تا غافلگیر نشویم ....ضمن اینکه کلیه افغانها اعم از مجاز و غیر مجاز باید از ایران اخراج شوند.
ناشناس۳۷۳۲۱۷۹۰۹:۵۹:۳۵ ۱۴۰۳/۱۰/۱۹
ایران باید تجهیزات آفندی و مواضع دفاعی و سیستم پدافندی خود را که بایستی در قبال حملات هوایی و بمب‌های سنگر شکن ،آسیب پذیر نباشند در سه بخش شرقی ،شمال غربی ،و جنوبی تقویت نماید
ناشناس۳۷۳۱۶۸۰۲۲:۳۴:۰۴ ۱۴۰۳/۱۰/۱۸
سیاست نه جنگ نه گفتگو یعنی بلاتکلیفی و ادامه وضعیت موجود.
ناشناس۳۷۳۱۶۹۶۲۲:۴۷:۲۰ ۱۴۰۳/۱۰/۱۸
دیروز اعلام شد که ۴۷٪ بودجه کل کشور صرف امور نظامی می شود. که از این نظر ایران در جایگاه ششم در جهان قرار دارد.
ناشناس۳۷۳۱۷۹۱۲۳:۵۳:۱۹ ۱۴۰۳/۱۰/۱۸
5 الی 10 درصد هست
ناشناس۳۷۳۲۲۲۳۱۰:۵۰:۲۸ ۱۴۰۳/۱۰/۱۹
دروغ‌منشاءهمه‌ی‌فسادهاست. همون‌صفتی‌که‌کلاهبردارهاواختلاسیون‌ وولنگارها‌ووطن‌فروش‌هاوخیانتکارهاو کدخداپرست‌هاباتوسل‌به‌اون‌سرِدیگران‌ شیره‌میمالن‌ همون‌صفتی‌که‌یه‌عده‌با‌توسل‌به‌اون‌8 سال‌مملکتوبه‌گروگان‌یانکی‌هادرآوردن‌ وفجایعی‌به‌بزرگی‌برجام‌وFATFو2030 پالرمو‌CFTخلق‌کردن‌وبرای‌حفظ‌مطامع‌ خودشون‌وبچه‌هاشون‌،منافع‌دشمن‌رو تأمين‌کردن
ناشناس۳۷۳۱۸۴۵۰۰:۴۵:۲۷ ۱۴۰۳/۱۰/۱۹
47 درصد بودجه می‌دونید یعنی چقدر؟ سال ۱۴۰۳ بودجه کشور ۶۳۰۰ همت بوده است. با حرف شما یعنی مبلغ حدود ۳۰۰۰ همت بودجه نظامی کشوره. با دلار ۸۰ تومنی این عدد میشه ۳۸ میلیارد دلار. چرا بدون سند هر حرفی رو می‌پذیرید.
ناشناس۳۷۳۲۱۱۸۰۹:۱۲:۰۸ ۱۴۰۳/۱۰/۱۹
شما اول لایحه بودجه 1404 را بخوان بعداً به قضاوت بشین.
ناشناس۳۷۳۲۲۰۸۱۰:۳۵:۰۳ ۱۴۰۳/۱۰/۱۹
من از افراد موثق خبر دارم که خیلی پایین تر از این حرف هاست
ناشناس۳۷۳۱۷۳۵۲۳:۱۷:۰۳ ۱۴۰۳/۱۰/۱۸
ترامپ هیچ غلطی نمی تواند بکند فشار حداکثری شکست خورده و تحریم ها خنثی شده ما از نفوذی های داخل ضربه می خوریم.
ناشناس۳۷۳۱۹۳۱۰۵:۱۹:۵۴ ۱۴۰۳/۱۰/۱۹
شما که ترامپ و سیاست فشار حداکثری رو شکست دادین، از پس چند تا نفوذی ساده برنمیایید؟؟ چندین سازمان اطلاعاتی و امنیتی هم که وجود دارد!
ناشناس۳۷۳۱۷۳۶۲۳:۱۷:۵۹ ۱۴۰۳/۱۰/۱۸
این دوران عبور شده
ناشناس۳۷۳۱۷۷۱۲۳:۴۱:۲۵ ۱۴۰۳/۱۰/۱۸
آنها تمام تحریمها را اعمال کرده اند... اگر می‌دانستند خشاب مکانیزم ماشه پر است آنرا می‌ چکاندند ...آنها در مرحله اول بدنبال تضعیف و بتون ریزی صنایع هسته ای ایران و سپس حمله با بهانه واهی و نابودی کامل آن هستند ...که در این باب تقسیم وظیفه انجام میشود : بخش اول :یعنی مذاکره توسط اروپا و ضعیف سازی حداکثری توان هسته ای ایران ازطریق مذاکره تا اگر حمله نظامی شد مطمین شوند دیگر قابلیت هسته ای ایران بطور کامل تحت نظر جاسوسان بازرس نما شناسایی و تضعیف و از بین رفته و وعده سرخرمن شبیه برجام ۱ بخش دوم :توسط اسراییل و آمریکا انجام خواهد شد بهانه واهی و حمله به باقیمانده زیر ساخت های هسته ای که توسط بازرسان جاسوس نما شناسایی می‌شوند ...صنعت هسته ای لیبی را دیدیم ...چه شد ...قبلا از قدرت موشکی حزب الله اما اکنون خود را آزاد می‌بینند ... لذا ایران بدون قدرت اتمی هرگز نباید وارد مذاکره شود اول قدرت بعد. مذاکره ...تمایل ترامپ به مذاکره با کره شمالی قدرت هسته ای آن بود ...ترامپ بیشتر دنبال دست خالیست تا میز را برهم بریزد ...هر نوع توافقی بدون قدرت گیری ایران با بهانه های واهی هم حملات آتی را و هم تحریم های آتی را بدنبال خواهد داشت ...ادعای مذاکره آنها با استراتژی با این دید است که هر مقدار می‌توانند در طی مذاکره هر آنچه را می‌توانند شناسایی و تخریب با تحمیل تعهدات نظیر برجام ۱ کنند تا مطمین شوند بعد از حمله هیچ جای مخفی از شناسایی آنها پنهان نمانده ...و بعدا با بهانه واهی حمله نظامی به تاسیسات شناسایی شده در جهت اطمینان از نابودی کل توان هسته ای ایران و حداقل نمودن صدمات به خود در حین حمله با شناسایی پدافندهای تاسیسات گزارش شده توسط جاسوسان بازرس نما
ناشناس۳۷۳۱۷۷۲۲۳:۴۲:۰۳ ۱۴۰۳/۱۰/۱۸
مرکل: ترامپ به بازی برد-برد اعتقاد ندارد؛ کار با او سخت است صدراعظم پیشین آلمان با اشاره به اینکه دونالد ترامپ به مصالحه و بازی برد-برد اعتقاد ندارد، گفت همکاری میان کشورهای غربی در دوره ریاست‌جمهوری وی دشوار خواهد بود ...دارید با کی معامله میکنید اروپایی که در تحریم ها هیچکاره است ...مذاکره ای که قبلا هیچ عایدی برای کشور نداشت جز پاره کردن آن و پوزخند به لبخند ملیح ...باید قبل از روی کار آمدن ترامپ قدرت نامتعارف داشته باشیم و دست پر در مذاکرات شرکت کرد. ....ترامپ مشتاقا دنبال مذاکره با کره شمالی بود آن هم نه بخاطر لبخند ملیح بلکه بخاطر قدرت اتمی کره شمالی
ناشناس۳۷۳۲۱۷۰۰۹:۴۲:۳۶ ۱۴۰۳/۱۰/۱۹
صحبتهای خود روحانی درباره مذاکره .... ....«داستان مضحکی اتفاق افتاده؛ می‌گویند تعهدی که قبلا بستیم، فعلا محکم نباشد، درباره موضوع دیگری حرف بزنیم! آمریکا با زبان و عمل می‌گوید اهل مذاکره و تعهد نیست، اما به برخی کشورها می‌گوید بیا با ما مذاکره کن؛ مگر دیوانه‌اند که با شما مذاکره کنند؟ شما به مذاکره‌ای که به تایید سازمان ملل رسیده، پایبند نیستید
ناشناس۳۷۳۱۵۳۴۲۰:۴۲:۵۸ ۱۴۰۳/۱۰/۱۸
ترامپ حمله هوایی نخواهد کرد.
ناشناس۳۷۳۱۵۳۸۲۰:۴۴:۱۷ ۱۴۰۳/۱۰/۱۸
کار عارف نیست که شوخی می کند.
ناشناس۳۷۳۱۵۴۵۲۰:۴۷:۵۷ ۱۴۰۳/۱۰/۱۸
اداره کشور برای مدتی باید توسط نظامیان صورت بگیرد و تصمیم جدیدی برای اداره امور کشور کرفته شود
ناشناس۳۷۳۱۷۱۹۲۳:۰۵:۱۶ ۱۴۰۳/۱۰/۱۸
حکومت نظامی حتی آرزویش هم بده.
امیر حسین سلطان/تهران۳۷۳۱۷۶۶۲۳:۳۵:۲۰ ۱۴۰۳/۱۰/۱۸
گفته شما از ۲ حال خارج نیست: یا دارید مزاح و شوخی می کنید که باید بگویم مزاح و شوخی خطرناکی است! و یا دارید جدی می گویید که در این صورت بی‌تعارف باید بگویم در درجه اول برای خودم و در درجه بعد برای یکایک اکثریت هموطنانم که یقینا نظرشان صد در صد مخالف نظر شماست بسیار متاسفم. بسیار متاسفم که بعد از قریب ۴۶ سال از پیروزی انقلاب اسلامی شما و احتمالا امثال شما راه حل اداره امور کشور را در سپردن امور به نظامیان توصیه و یا حداقل پیشنهاد می کنید که از آن جنبه مزاح و شوخی بودن به مراتب فراتر از حد تصور ممکن توصیه یا پیشنهاد بسیار خطرناک تری بوده، هست و خواهد بود. هموطن گرامی اگر بنا بر روی آوردن به نظامیان و انتخاب نظامیان برای اداره کشور بود اصولا چه نیازی به انقلاب و تقدیم دهها هزار نفر شهید برای آن بوده است؟! مگر در روز پانزدهم آبان ماه ۱۳۵۷ دولت نظامی ارتشبد غلامرضا ازهاری سکان امور دولت ایران را بدست نگرفت؟! اما اگر موفقیتی می بود قطعا دولت نظامی وقت سقوط نمی کرد و جایش را به یک دولت غیرنظامی نمی داد که نتیجه اش در نهایت به پیروزی انقلاب اسلامی منجر شده است. لطفا قدر داشته های مان را داشته باشیم و به احترام و تمکین آرای اکثریت هموطنان مان این چنین مقابل وفاق ملی مورد تاکید دولت برآمده از این آرای حداکثری ملت جبهه متقابل و ا ختلاف برانگیز را حتی در ذهن خودمان نیز متصور نباشیم. والله اعلم
ناشناس۳۷۳۲۱۸۰۱۰:۰۱:۳۵ ۱۴۰۳/۱۰/۱۹
در پنج‌ ماه گذشته منافع زیادی را در خارج از کشور و داخل از دست دادیم .
ناشناس۳۷۳۲۲۰۷۱۰:۳۴:۲۱ ۱۴۰۳/۱۰/۱۹
همین الان هم خیلی از مناصب غیر نظامی توسط نظامیان اداره می‌شود .
ناشناس۳۷۳۱۵۵۴۲۰:۵۴:۵۰ ۱۴۰۳/۱۰/۱۸
76درصد پولشویی‌های بزرگ دنیا در آمریکا و اروپا انجام می‌شود و غرب بزرگ‌ترین تأمین‌کننده مالی تروریسم و جرائم سازمان‌یافته در دنیاست، اما هرگز به عنوان متهم در لیست سیاه قرار نمی‌گیرد و اغلب بندهای برنامه اقدام را هم اجرا نمی‌کند، چرا که متهمان اول پولشویی و حمایت از تروریسم، خودشان مجریان FATF هستند؟! چرا عده‌ای در داخل این بینات را نمی‌بینند یا خود را به ندیدن می‌زنند؟
ناشناس۳۷۳۲۱۵۶۰۹:۳۱:۳۹ ۱۴۰۳/۱۰/۱۹
دولت صورت مساله را می خواهد پاک کند. وقتی تهران با این حجم عظیم امکانات توان خدمت دهی ندارد یک شهر کوچک در جنوب چند سال میتواند در برابر هجوم جمعیت و خودروها و الودگی اب و هوا و تصفیه فاضلاب و غیره دوام بیاورد. مگر اینکه هر ده سال یکبار پایتخت را عوض کنیم . بهترین و عاقلانه ترین کار اختصاص بودجه برای بازسازی تهران است.
ناشناس۳۷۳۱۵۵۶۲۰:۵۵:۲۸ ۱۴۰۳/۱۰/۱۸
آیا اصلا انتقال پایتخت به شهری مرزی عاقلانه است؟!!
ناشناس۳۷۳۱۹۹۴۰۷:۲۹:۱۱ ۱۴۰۳/۱۰/۱۹
نیروی غیر بومی در آن آب و هوا و مردم عادی که مجبور به سفر میشوند شرایط خیلی سخت میشود
ناشناس۳۷۳۲۱۹۷۱۰:۱۹:۴۶ ۱۴۰۳/۱۰/۱۹
مکران مرز با کدام کشور هست؟
ناشناس۳۷۳۱۵۶۰۲۰:۵۸:۱۲ ۱۴۰۳/۱۰/۱۸
جوانان غیور و شجاعِ سوری باید از فرصت تاریخی خشم ساکنان جنوب با اشغالگری صهیونیست‌ها‌، شهروندان علوی در طرطوس، لاذقیه و حلب که با آزار و اذیت تکفیری‌ها مواجه‌اند و خشم شهروندان کرد سوری با توسعه‌طلبی ترکیه و نیروهای تحریرالشام، برای بسیج عمومی مردم سوریه استفاده کنند.
ناشناس۳۷۳۲۰۴۲۰۸:۲۲:۰۰ ۱۴۰۳/۱۰/۱۹
چرا عده ای خواهان درگیری داخلی در سوریه هستند؟
ناشناس۳۷۳۲۲۱۴۱۰:۴۰:۱۶ ۱۴۰۳/۱۰/۱۹
چون استکبار دنبال همین بود برای تجزیه
ناشناس۳۷۳۱۵۶۱۲۰:۵۹:۳۲ ۱۴۰۳/۱۰/۱۸
رابطه ایران با کشور چین را باید فراتر از رابطه مرسوم با دیگر کشورها دید. شراکت راهبردی ایران و چین به این دلیل که زیربنای آن پیوندهای فرهنگی و تمدنی است و ریشه در ارزش‎ها و منافع مشترک دارد، آهنین است. و هر دو کشور نمی‌توانند در حوادث منطقه‌ای و بین‌المللی یکدیگر را نادیده بگیرند.
ناشناس۳۷۳۱۶۷۵۲۲:۲۷:۰۵ ۱۴۰۳/۱۰/۱۸
چین حتی حاضر نشد که کمک جدی به روسیه بدهد. تنها کمک!
ناشناس۳۷۳۱۵۸۰۲۱:۱۴:۴۹ ۱۴۰۳/۱۰/۱۸
ترامپ بدنبال توافق جامع یا همان برجام هسته ای و موشکی و نظامی است مراقب باشیم تندروهای غربگرا با برجام های 2 و 3 کشور را تضعیف نکنند و به سمت جنگ پیش نبرند.
ناشناس۳۷۳۱۷۳۹۲۳:۱۸:۴۲ ۱۴۰۳/۱۰/۱۸
امام خمینی ره انقلاب را به دست نامحرمان و نااهلان نسپارید
ناشناس۳۷۳۱۵۸۶۲۱:۱۷:۴۷ ۱۴۰۳/۱۰/۱۸
افزایش شدید قیمت دارو و کمبود دارو کاملا محسوس است
ناشناس۳۷۳۱۵۹۳۲۱:۲۰:۵۲ ۱۴۰۳/۱۰/۱۸
مکران برای پایتخت؟ چه دلیل یا دلایلی پشت این قضیه هست؟
ناشناس۳۷۳۱۶۰۶۲۱:۲۸:۱۲ ۱۴۰۳/۱۰/۱۸
ترامپ با خروج از برجام نشان داد که به هیچ وجه قابل اعتماد نیست ازموده را دوباره ازمودن خطاست.
ناشناس۳۷۳۱۶۱۰۲۱:۳۴:۴۵ ۱۴۰۳/۱۰/۱۸
به نظر اين حقير فقير چنان مي رسد كه تقريباً همه جنگها و منازعات در طول تاريخ بشري به توافق و مذاكره ختم شده است ، گرچه در اين مورد استثنائاتي وجود دارد !
ناشناس۳۷۳۱۷۴۱۲۳:۱۸:۵۶ ۱۴۰۳/۱۰/۱۸
عدم مذاکره به معنای جنگ نیست.
ناشناس۳۷۳۱۸۶۱۰۱:۰۶:۲۶ ۱۴۰۳/۱۰/۱۹
پس حتما به معنای صلح است که ما خبر نداریم!!!
ناشناس۳۷۳۲۱۹۵۱۰:۱۸:۲۱ ۱۴۰۳/۱۰/۱۹
هنوز معنای مذاکره نمی‌دانند چی هست دم از آن هم می‌زنند، مذاکرات این چنینی که دشمن و دوست بگوید ایران در داخل کشور خودش چی داسته باشد یا نداشته باشد مذاکره نیست خیانت هست
ناشناس۳۷۳۱۶۲۸۲۱:۴۹:۱۱ ۱۴۰۳/۱۰/۱۸
مشکوک هست این طرح مکران .....
ناشناس۳۷۳۲۰۹۷۰۹:۰۱:۵۳ ۱۴۰۳/۱۰/۱۹
یعنی با این کمبود بودجه فقط مانده انتقال پایتخت .‌‌...
ناشناس۳۷۳۱۷۹۵۲۳:۵۵:۴۰ ۱۴۰۳/۱۰/۱۸
با همین آمریکا مذاکره شد و توافق در قالب برجام که دخالت دادن آنان در امور داخلی ایران بود و قدرت خرید همین مسکن نصف شد و تخریب شد
ناشناس۳۷۳۱۹۳۲۰۵:۲۴:۵۳ ۱۴۰۳/۱۰/۱۹
(محمد جواد ظریف) در مقاله‌ای در فارن افرز نوشت که دولت «امید به مذاکرات برابر در رابطه با توافق هسته‌ای دارد.» رئیس ‌جمهوری جدید نیز به‌وضوح احیای اقتصاد کشور را در اولویت قرار داده است.
ناشناس۳۷۳۱۹۸۹۰۷:۲۱:۴۸ ۱۴۰۳/۱۰/۱۹
ترامپ خودش گفته تحریمهای ایران را برمیدارد و این نیازی به مذاکره ندارد،اما رفع تحریمها،به تنهایی، رافع مشکلات ما نیست، بهتر است به جای توهمات، فکر اساسی به حال کشور کنیم،ترکیه با افزایش نرخ بهره تا هفتاد درصد ،اول اقتصادش را سامان داد و قوی شد الان شده رئیس منطقه،چرا ما با افزایش نرخ بهره خودمان را تقویت نکنیم؟همه میدانیم خبری از مذاکره در کار نیست،مذاکره هم کنیم هیچ تضمینی در اجرای تعهدات طرف مقابل نیست،چرا نباید از پتانسیل افزایش نرخ بهره استفاده کنیم؟
علی۳۷۳۲۰۱۰۰۷:۵۱:۲۱ ۱۴۰۳/۱۰/۱۹
آنچه که درمورد دیوانه نامیدن ترامپ میگویند اصلا درست نیست چرا که رفتار دیوانه اصلا قابل پیش بینی نیست ولی اگر ترامپ دیوانه هست چرا همواره با دوشیدن گاوهای شیرده در منطقه و جهان بنفع امریکا قدم بر میدارد و برای یکبار هم شده به اقتصاد کشور خودش آسیب نمی زند ؟ چرا همواره سیاستهایش در جهت افزایش اقائی دلار در جهان هست ولی در ایران دولتمردان همواره بدنبال سقوط ارزش پول ملی قدم بر میدارند ؟ چرا ترامپ برای تحت فشار قرار دادن ایران و گرفتن امتیاز شرط و شروط تعیین میکند؟ بله ترامپ اصلا دیوانه نیست .
ناشناس۳۷۳۲۰۱۹۰۸:۰۲:۱۳ ۱۴۰۳/۱۰/۱۹
ما نیاز داریم به توافق. پزشکیان هم واسه این انتخاب شده‌. بعد می تونیم بهش انگ غربزده بزنیم و بگیم باید محاکمه بشه.
علی۳۷۳۲۰۲۴۰۸:۱۰:۳۶ ۱۴۰۳/۱۰/۱۹
موضوع انتقال پایتخت یک مسئله ساده مانند ایجاد یک شهر جدید نیست بلکه باید تمام مولفه های امنیتی و اجتماعی و زیر ساختهای مورد نیاز آن دیده شود حتما اقای عارف با ناپختگی این سخن را زدند در حالی که ما در شمال و شرق و غرب کشور با تهدیداتی از سوی برخی همسایگان روبرو هستیم انتقال کانون قدرت سیاسی کشور به جنوبی ترین نقطه مرزی که تهدیدات آن متنوع تر هست کار صد در صد اشتباهی است اما اگر برای توسعه و پیشرفت مکران بخشی از جمعیت کشور به آنجا هدایت شده و زیر ساختهای لازم ابتدا فراهم گردد یقینا به نفع کشور خواهد بود اما لزوما به معنای مکان خوب برای پایتختی کشور نیست چون اگر پایتخت کشور در زمان تهدیدات نظامی در دسترس ترین نقطه برای آسیب زدن توسط دشمنان باشد شیرازه کشور از هم خواهد پاشید کافی است پرسیده شود چرا مکان سازمان ملل و شورای امنیت در پایتخت امریکا یعنی واشنگتن نیست و آن را به نیویورک منتقل کرده اند ؟پاسخ این سوال میتواند بسیاری از چالشهای سیاسی و امنیتی امریکا را که میتوانست آن را درگیر کند کاهش دهد حالا در ایران برخی از مسئولین شب میخوابند و صبح از خودشان طرحی ارائه میدهند که معلوم نیست چه عواقب بدی برای کشور خواهد داشت مانند همین سیاسات شکست خورده تغییر نرخ ارز و یا سیاست شکست خورده مذاکرات با امریکا
مصطفی۳۷۳۲۱۹۳۱۰:۱۵:۴۸ ۱۴۰۳/۱۰/۱۹
این موضوع قیمت خودرو و ارز جز موضوعاتی هست که کلا ما رو سرکار گذاشتن و بعید هست که از روی ناآگاهی باشد . چون فرض اشتباهشون این هست که قیمت بازار آزاد !!!(که باید بهش گفت بازار غیررسمی نه آزاد چون این شکلی به دلالی مرجعیت می دهیم) ثابت هست و باید قیمت تعیین شده توسط نهادهای مربوطه بهش نزدیک بشه و اینجا هم یه بازی با کلمات انجام می دهند که به جای اینکه بگن افزایش قیمت میگن اصلاح قیمت !!! که بار روانی نداشته باشه . بعد وقتی قیمت رو افزایش می دهند دلال ها و سفته بازها در بازار برای اینکه سودشون پابرجا باشه قیمت بازار رو افزایش می دهند و این یه سیکل معیوب هست که دائم در حال تکرار هست

نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.

yektanetتریبون

پربحث‌های دیروز

  1. هشدار جمهوری اسلامی درباره تهدیدهای جدی در مرزهای کشور: مسئولین هوشیار باشید!

  2. بن‌بست ترامپ در پرونده اتمی ایران

  3. توصیه به ترامپ برای توافق با ایران / مکران؟ شوخی می‌کنید آقای عارف؟!/ یک مشت بنجل خارجی گرانقیمت!

  4. راه نجات

  5. همتی: عده‌ای نمی‌خواهند قیمت ارز پایین آید/ فرزین: نرخ ارز کانال‌ها غیرواقعی است

  6. اظهارات عجیب محسن هاشمی درباره فوت آیت‌الله هاشمی‌رفسنجانی تمامی ندارد

  7. مشاجره خانوادگی دلیل اصلی تنش در فرودگاه مهرآباد

  8. نقشه جامع علمی کشور؛ متناسب با پیشرفت‌های جهانی ، دور از ذهنیت‌های سنتی

  9. یوتیوب برای این افراد در مسیر رفع فیلتر قرار گرفت

  10. مکران کجاست؟/ با پایتخت جدید ایران آشنا شوید + تصاویر

  11. پیشنهاد جالب یک منبری معروف به کسانی که فکر می‌کنند «لوله نفت در جیب آخوندهاست»!

  12. چند نکته درباره رفتار غیراخلاقی با عباس عراقچی/ دادستان کجاست؟

  13. ماجرای اهانت به یک روحانی در فرودگاه مهرآباد چه بود؟

  14. بلندپروازی‌های اردوغان/ ترکیه موشک ۲ هزار کیلومتری می‌خواهد!

  15. اقدام عجیب راننده تیبا حین خروج از پارکینگ با درب بسته!

  16. علیرضا دبیر و فوتبال؛ این خبر را خیلی جدی بگیرید

  17. یک واکنش به ادعای داوری در خصوص قیمت خانه شهید رئیسی

  18. خبرهای خوش برای داوطلبان کنکور در راه است

  19. مگه ایران چشه؟

  20. قیمت دارو سرسام‌آور شد/ اعلام نرخ‌های جدید توسط شرکت‌های داروسازی + عکس

  21. نشست خبری سخنگوی دولت؛ از پشت‌پرده افزایش قیمت دلار تا قانون حجاب و مسئله FATF

  22. واکنش مهاجرانی درباره به تعویق افتادن قانون حجاب و عفاف

  23. چطور می‌توان افغانستان را وادار به تامین حقابه ایران از هیرمند و هریرود کرد؟

  24. انهدام بمب سنگرشکن توسط سامانه ۹ دی/ سپاه تمام ۳۰ هدف رادارگریز را منهدم کرد

پربحث‌های هفته

  1. چرا به «وعده»، هنوز وفا نشده؟!

  2. این یک قیاس مع‌الفارق است!

  3. هشدار جمهوری اسلامی درباره تهدیدهای جدی در مرزهای کشور: مسئولین هوشیار باشید!

  4. چراغ استیضاح وزرا روشن شد/ خداحافظی زودهنگام دو وزیر؟

  5. اعتراف سلطنت‌طلب‌ها به وابستگی شاه!

  6. بهشت زمان شاه !

  7. بن‌بست ترامپ در پرونده اتمی ایران

  8. لایحه عفاف و حجاب در مجلس حاشیه ساز شد

  9. توضیح درباره همسر عراقچی

  10. طرح عجیب مجلس برای پرداخت یارانه ۱۰ میلیونی/ فاجعه تورمی دوباره یا گشایش بزرگ؟!

  11. زینب سلیمانی: حاج قاسم فلسفه دفاع از فلسطین را تبیین کرد

  12. نماینده مجلس : ۷ میلیون تبعه خارجی در ایران هستند؛ لااقل نیمی از این‌ها به دلیل نداشتن ظرفیت، مازاد هستند/ اگر همه اتباع بروند، بسیاری از تولیدی‌ها تعطیل می‌شوند

  13. اذعانی دوباره به ماهیت صلح آمیز برنامه اتمی ایران

  14. ایده «تیر چراغ‌برق» رهایشان نمی‌کند/ آقای خاکپور! چشم‌هایت را باز کن/ چند سوال از رسایی

  15. به نرگس محمدی جایزه اسکار بدهند!/ چرا رئیس‌جمهور باید سخن خود را اصلاح کند؟/ از توانایی ساخت سلاح اتمی عبور کرده‌ایم

  16. توصیه به ترامپ برای توافق با ایران / مکران؟ شوخی می‌کنید آقای عارف؟!/ یک مشت بنجل خارجی گرانقیمت!

  17. راه نجات

  18. سردار نقدی: باید آماده باشیم و خود را برای حوادث بزرگ آماده کنیم

  19. طلا، دلار و دیگر هیچ!

  20. تشکیل پرونده برای مداح هتاک

  21. هراس اسرائیل از قدرت نفوذ ایران

  22. نظرات برگزیده مخاطبان «الف»: همتی خودش دولت قبل را برای گرانی دلار سرزنش می کرد / جوانان عربستانی غبطه ایران را میخورند/ حمایت از یمنی‌ها به نفع ماست

  23. پس‌لرزه‌ اظهارات جبرائیلی/ استیضاح وزرای نفت و اقتصاد از منظر حامیان دولت/ برنامه ای برای تبیین وفاق

  24. همتی: عده‌ای نمی‌خواهند قیمت ارز پایین آید/ فرزین: نرخ ارز کانال‌ها غیرواقعی است

  25. میرسلیم: مردم با FATF چه کار دارند؟!

آخرین عناوین