رسانه‌های غربی و تفکر نقاد ما

سیدحسین امامی، دانشجوی دکترای جامعه شناسی سیاسی، گروه سیاسی الف،   4031016097 ۳۶ نظر، ۳ در صف انتشار و ۹ تکراری یا غیرقابل انتشار
 رسانه‌های غربی و تفکر نقاد ما

ششمین نشست سراسری افق تحول رسانه ملی با عنوان «سیما در مسیر تحول»  برگزار شد و در این مراسم متن پیام مقام معظم رهبری قرائت شد. ایشان در پیام کوتاهی به نکته مهمی اشاره و فرمودند" به این شرح است: «... بی‌بدیل رسانه و تبلیغ را در پیکارهای کنونی جهان- که بیش از همیشه است - می‌دانید. امروز پیروزی یک طرف را توانایی او در گرفتن و رساندنِ پیام و روایت او از واقعیت، رقم می‌زند؛ بسیار پیش و بیش از آنکه ابزارهای نظامی وارد میدان شوند و در آن اثر بگذارند. ما در این عرصه‌ مهم باید دقت و تلاش و ابتکار خود را مضاعف کنیم.» 

دهه هاست که در مورد اهمیت و نقش بی بدیل و تأثیرگذار رسانه صحبت می شود، اگرچه امروزه این نقش از صدا و سیما به عنوان بزرگترین و همه گیرترین رسانه خصوصا در کشورهای در حال توسعه به شبکه های اجتماعی، پیام رسانها و ... رسیده است.

چگونه رسانه می تواند واقعیت ها را وارونه جلوه دهد؟ چگونه رسانه می تواند چنان تأثیرگذار باشد که بسیار پیش و بیش از آنکه ابزارهای نظامی وارد میدان شوند و در آن اثر بگذارند؟ رسانه می تواند اغواگر باشد. برای توضیح بیشتر در این باره خوانندگان را به ذکر مثالی دعوت می کنم همه ما فیلمها و سریالهای مختلفی را دیدیم، بازیگران مشهوری هستند که در فیلمهای مختلف در نقشهای متفاوت به ایفای نقش می پردازند، حتی گاهی اتفاق افتاده که شخصی در فیلم یا سریالی در یک شبکه تلویزیونی در نقشی به بازیگری می پردازد و همان شخص در فیلمی دیگر در نقشی دیگر هنرنمایی می کند و با فاصله چند ساعته ما به تماشای این فیلمها می نشینیم.

سؤال این است که چگونه ما به عنوان مخاطب این نقشها را قبول و باور می کنیم، با شخصیت اول همزادپنداری می کنیم، دلمان می سوزد، با او گریه می کنیم، با او اضطراب و استرس می گیریم، با او فرار می کنیم، با او راه می رویم و ...، در صورتی که می دانیم این تنها یک بازیگر است و مثلا اگر در نقش یک جراح ایفای نقش می کند، اصلا سررشته و تخصصی در این امر ندارد، اگر خلبان هواپیماست ممکن است همه ایفای نقشها در استودیو و به شکل ماهرانه و خلاقانه ای با تدوین و گرافیک و ... با رایانه های قوی انجام شده باشد و اصولا نه تنها واقعی نیست حتی در لوکیشن واقعی هم انجام نشده باشد اما ما این نقشها را می پذیریم و باور می کنیم. این خاصیت رسانه است که ما را با خود همراه می کند. 

شبیه همین وضعیت در اخبار و مستندها و روایتهای دیگر رسانه ها هم وجود دارد، رسانه ها می توانند واقعیت ها را وارونه نشان دهد، برنده را بازنده و بازنده را برنده نشان دهند. حق را باطل و باطل را حق جلوه دهند، البته این امر به قدرت و مهارت خبرنگاران، تهیه کنندگان و کارگردانان برمی گردد. اگر سیاست رسانه این باشد که بخواهد باطل را حق معرفی کند، با ترفندهایی می تواند این کار را انجام دهد. به قول معروف آنقدر خوب دروغ می گویند که خودشان هم باورشان می شود.

امروزه رسانه های مختلفی در جهان غرب و حتی در کشورهای همسایه هستند که به خاطر دشمنی با گروه و جریان و یا ملتی حاضرند به هر کار نادرستی دست بزنند، حاضرند که به قول معروف ما مسلمانها آخرت خود را به دنیا بفروشند و به بهای خراب کردن و از دست دادن آخرت، دنیا و منافع دنیوی به دست آورند. همین وضعیت را در چند سال اخیر خصوصا در وقایع سوریه، غزه و لبنان مشاهده کردیم و به همین واسطه کامیابی هایی هم به دست آوردند. شبیه همین عملکرد را می توان در عرصه عملیات انتحاری داعش و ... دید، چنان ایدئولوژی و افکار و عقاید در مغز و روحشان رسوخ داده شده که حاضرند برای آن جان دهند. لویی آلتوسر، اندیشمند فرانسوی در مفهومی به نام آپاراتوس مسائلی را مطرح می کند که برای فهم این پدیده‌ها می توانیم از آن کمک بگیریم.

مفهوم آپاراتوس به ابزارها و سازوکارهایی اشاره دارد که ایدئولوژی از طریق آنها در جامعه منتشر و بازتولید می‌شود. به عبارت دیگر، آپاراتوس‌ها، نهادها و ساختارهایی هستند که ایدئولوژی حاکم را حفظ و تقویت می‌کنند و افراد را به پذیرش آن سوق می‌دهند. به همین ترتیب رسانه‌ها نیز با انتشار اخبار، فیلم‌ها و برنامه‌های تلویزیونی، ایدئولوژی حاکم را در جامعه منتشر می‌کنند و افراد را به پذیرش آن سوق می‌دهند. با درک مفهوم آپاراتوس، می‌توانیم نحوه عملکرد ایدئولوژی در جامعه و تأثیر آن بر زندگی افراد را بهتر بفهمیم. این مفهوم به ما کمک می‌کند تا بفهمیم چگونه نهادها و ساختارهای اجتماعی، باورها و رفتارهای ما را شکل می‌دهند.

حال سؤال آخر ما در این مجال این است که چگونه می توانیم از چنبره هژمونی آپاراتوس رهایی یابیم؟ تنها راه داشتن مهارت تفکر نقاد است. فکر نقاد یا تفکر انتقادی، فرآیند فکری است که به ما کمک می‌کند تا اطلاعات را به صورت عمیق و منطقی تحلیل و ارزیابی کنیم، به جای اینکه صرفاً آنها را بپذیریم. این نوع تفکر شامل توانایی‌هایی مانند تحلیل، تفسیر، ارزیابی، استنتاج، توضیح و خودتنظیمی است. به عبارت دیگر تفکر نقاد به شما کمک می‌کند تا اطلاعات را به دقت بررسی کنیم. پیش‌فرض‌ها و تعصبات خود را شناسایی کنیم. استدلال‌های منطقی را تشخیص دهیم. راه‌حل‌های خلاقانه پیدا کنیم. تصمیمات آگاهانه‌تر بگیریم. در دنیای پر از اطلاعات امروزی، تفکر نقاد بیش از هر زمان دیگری اهمیت دارد. هر روز با حجم زیادی از اطلاعات از منابع مختلف روبرو می‌شویم که برخی از آنها ممکن است نادرست، گمراه‌کننده یا حتی مغرضانه باشند. تفکر نقاد به ما کمک می‌کند تا این اطلاعات را غربال کنیم و به فهم درست از مسائل برسیم. با تقویت تفکر نقاد، می‌توانیم به فهم درست‌تری از جهان برسیم، تصمیمات آگاهانه‌تری بگیریم و زندگی موفق‌تری داشته باشیم.

 

دیدگاه کاربران

ناشناس۳۷۲۹۳۳۴۰۹:۴۳:۳۱ ۱۴۰۳/۱۰/۱۷
رسانه های داخلی به ویژه صدا و سیما آن قدر بسته و یک سویه هستند که مردم خواسته و نا خواسته جذب رسانه های خارجی می شوند.
ناشناس۳۷۲۹۳۷۷۱۰:۲۶:۲۴ ۱۴۰۳/۱۰/۱۷
وقتی یک رسانه با بودجه هزاران میلیارد تومانی تبدیل به «بلند گو» و «بوق» شده بهتر است که تعطیل شود.
ناشناس۳۷۲۹۶۰۴۱۲:۵۳:۴۶ ۱۴۰۳/۱۰/۱۷
طرف پول می خواهد که دستور دهد ملت چطور فکر کنند!! حالا هم که از مهدکودک تا رادیو تلویزیون این دستورات به طور پیوسته به ملت ارائه شده و اساسا تمام جمعیت زیر 46 سال ایران، برای همه عمر مشغول دریافت این دستور ها بوده، ولی به طرز عجیبی اکثریت بر اساس دستورها فکر نمی کنند، باز آقایان دنبال روش دستور دهی مناسب هستند .
ناشناس۳۷۲۹۴۰۲۱۰:۴۱:۰۷ ۱۴۰۳/۱۰/۱۷
صدا و سیما با داشتن بیش از 45 هزار پرسنل و بودجه ۲۴ هزار میلیارد تومانی، یک دستگاه اتلاف منابع و هدرده بیت المال است.
ناشناس۳۷۲۹۴۱۷۱۰:۴۷:۵۲ ۱۴۰۳/۱۰/۱۷
برای همین زیاد هم گول می خورید!!!
ناشناس۳۷۲۹۵۰۵۱۱:۵۰:۵۲ ۱۴۰۳/۱۰/۱۷
دیروز ایران به عنوان سومین کشور بعد از چین و میانمار، در محدودیت‌های اینترنتی در سال 2024 اعلام شد
ناشناس۳۷۲۹۵۵۶۱۲:۲۶:۳۹ ۱۴۰۳/۱۰/۱۷
انجمن تجارت الکترونیک تهران: استفاده از استارلینک در ایران طی یک سال ۲۰ برابر شده است.
ناشناس۳۷۲۹۷۱۷۱۴:۳۰:۳۶ ۱۴۰۳/۱۰/۱۷
این شرکت همین طور ادامه بدهد و قوانین اتحادیه مخابرات جهانی را عمل نکند به احتمال زیاد دوام نخواهد آورد.
ناشناس۳۷۲۹۶۰۲۱۲:۵۳:۳۲ ۱۴۰۳/۱۰/۱۷
ایران چون دسترسی ندارد محدودیت می کند برخلاف مدینه فاضله که دست خودشان هست حتی همین عربستان و امارات هم با اینکه دنبال رو هستند محدودیت بزرگ ایجاد کردن ولی با یک فرق اساسی چون حکومت انان دیکتاتوری هست
ناشناس۳۷۲۹۴۳۰۱۰:۵۹:۰۸ ۱۴۰۳/۱۰/۱۷
رسانه های خارجی معاند حق را باطل و باطل را حق جلوه می دهند شنونده و بیننده باید عاقل باشد.
ناشناس۳۷۲۹۴۴۴۱۱:۰۸:۲۱ ۱۴۰۳/۱۰/۱۷
در آیه 18 سوره زمر آمده: فبشّر عباد الذین یستمعون القول فیتّبعون أحسنه. مردم همه صداها را بشنوند و بهترین آنها را برگزینند.
ناشناس۳۷۲۹۶۰۵۱۲:۵۴:۰۷ ۱۴۰۳/۱۰/۱۷
خدا هیچ وقت نمی‌گوید گوش به حرف دشمن مسلمین بدهید
ناشناس۳۷۲۹۶۲۸۱۳:۲۱:۰۴ ۱۴۰۳/۱۰/۱۷
اتفاقا باید گوش کرد و آن را با صداهای داخل مقاسه کرد.
ناشناس۳۷۲۹۷۲۳۱۴:۳۴:۰۱ ۱۴۰۳/۱۰/۱۷
دشمن برای ایجاد دودستگی و تضعیف مسلمین رسانه مخصوص آنان درست می کند! (مسلمین نمونه هست حال ممکن هست هرکشوری با هر دینی و مسلکی که می خواهد باشد و دشمن آن کشور برای ضربه زدن از طریق افکار عمومی وارد می شود )
ناشناس۳۷۲۹۴۵۸۱۱:۱۵:۲۶ ۱۴۰۳/۱۰/۱۷
بودجه صدا و سیما باید قطع شود
ناشناس۳۷۲۹۳۴۵۰۹:۴۹:۵۸ ۱۴۰۳/۱۰/۱۷
در قرن بیست‌ و یکم، سانسور و تقطیع عقاید و علایق هیچ جایگاهی در رسانه ها ندارند. هم به علت افزایش تعداد رسانه ها و هم به علت پیشرفت ارتباطات رسانه ای، مردم می توانند انتخاب کنند که چه ببینند، چه بشنوند و چه بخوانند. در این میان رسانه های تک نظر و محدودگر، محکوم به ریزش مخاطب و ورشکستگی هستند.
ناشناس۳۷۲۹۴۰۳۱۰:۴۱:۳۹ ۱۴۰۳/۱۰/۱۷
اتفاقا تقطیع، تحریف و ... خیلی جایگاه دارد و افرادی که اطلاعات خود را فقط از یک طرف می گیرند کلاه سرشان می رود. باید حرف هر دو طرف را از زبان خودشان شنید نه با تفسیرها و تقطیع های طرف مقابل
ناشناس۳۷۲۹۴۵۰۱۱:۱۰:۳۵ ۱۴۰۳/۱۰/۱۷
دیدن برنامه های صدا و سیما هیچ آگاهی و روشنگری نمی دهد.
ناشناس۳۷۲۹۶۴۶۱۳:۳۰:۵۴ ۱۴۰۳/۱۰/۱۷
خیلی هم می دهد برای شما که از روی لج، هیچکدام را قبول نمی کنید این طور است علاوه بر این لازم نیست حتما صدا و سیما نگاه کنید کانال ها، گروه ها، سایت ها و نشریات طرف مقابل هم هست
ناشناس۳۷۲۹۴۲۲۱۰:۵۱:۵۳ ۱۴۰۳/۱۰/۱۷
کشور فقیر آلبانی در ایام رژیم کمونیستی انور خوجه، برنامه های رادیویی به زبانهای مختلف از جمله فارسی پخش می کرد. جالب است بدانید که آلبانی در آن ایام قویترین فرستنده موج MW را در اروپا داشت. بعد از فروپاشی رژیم کمونیستی آلبانی در سال 1990، اسناد بدست آمده از مرکز رادیو تلویزیون این کشور مشخص ساخت که مجموع شنوندگان رادیو آلبانی در کل اروپا حدود 1000 نفر بوده.
ناشناس۳۷۲۹۳۴۶۰۹:۵۰:۰۴ ۱۴۰۳/۱۰/۱۷
آقا اینجوری هم نیست که بشه یه چیزی رو برعکس نشون داد تو رسانه... شما منظورت رسانه نیست دستگاه پروپاگاندا ست. حالا متوجه میشیم چرا مسئولین و رسانه‌ها دارن سعی میکنن شکستهاشون رو پیروزی نشون بدن... آقا شکست خوردی و با هیچ ترفند رسانه‌ای نمیتونی پیروزی قالبش کنی
امیر حسین سلطان/تهران۳۷۲۹۳۵۰۰۹:۵۳:۱۲ ۱۴۰۳/۱۰/۱۷
آنچه نویسنده گرامی مطلب در شرح آن نوشته اند خاص رسانه های غربی یا رسانه های کشورهای همسایه نیست بلکه قابل تعمیم به رسانه های داخلی و صدا و سیما به عنوان مهمترین رسانه داخلی نیز می باشد. داشتن مهارت تفکر نقاد اصولا در مواجهه با دریافت هرگونه خبر و گزارشی توسط هر رسانه ای اعم از خارجی و داخلی ضرورت پیدا می کند گرچه میزان صحت و سقم اخبار با هم تفاوت دارند و البته علاوه بر منبع خبر بستگی به میزان اعتماد مخاطب به رسانه خاص(منبع خبر) نیز دارد یعنی اگر فرضا من به رسانه ای اعتماد بیشتری داشته باشم ممکن است از مهارت تفکر نقادی خودم کمتر استفاده کنم و صحت اخبار دریافتی را حتی بدون کمترین تفکری خواه نقادی و خواه غیرنقادی! قبول کنم و چه بسا تجربه و میزان آشنایی قبلی با رسانه مورد نظر در این باره حرف اول را بزند و تعیین کننده باشد. والله اعلم
ناشناس۳۷۲۹۳۵۳۰۹:۵۴:۵۲ ۱۴۰۳/۱۰/۱۷
وقتی مرجع آمارگیری ایسپا، وابسته به جهاد دانشگاهی اعلام می کند که تنها ۱۱.۵ درصد مردم صدا و سیما را دنبال می کنند، این یعنی اینکه صدا و سیما یک بنگاه رسانه ای ورشکسته است.
ناشناس۳۷۲۹۴۱۰۱۰:۴۴:۴۲ ۱۴۰۳/۱۰/۱۷
حتما برای همین است که کارخانجات بزرگ و ... هزینه های انبوه به صدا و سیما می دهند تا آگهی های آن ها را پخش کند
ناشناس۳۷۲۹۴۴۰۱۱:۰۵:۳۶ ۱۴۰۳/۱۰/۱۷
آگهی دهندگان پولشان را دور می ریزند. چون وقتی 70% مردم زیر خط فقر قرار دارند، به آگهی توجه نمی کنند، به موجودی جیب و کیف پولشان توجه می کنند.
ناشناس۳۷۲۹۴۷۳۱۱:۲۶:۰۴ ۱۴۰۳/۱۰/۱۷
سالها پیش طرح تحقیق و تفحص از صدا و سیما در مجلس ششم تصویب شد. اما هیچگاه نتایج آن برای اطلاع مردم اعلام نگردید.
ناشناس۳۷۲۹۴۱۴۱۰:۴۷:۰۹ ۱۴۰۳/۱۰/۱۷
آن امار برای چیز دیگری است و مخاطب بین 60 الی 70 هست
ناشناس۳۷۲۹۳۶۲۱۰:۱۱:۱۲ ۱۴۰۳/۱۰/۱۷
غربگدا را کاری نمی شود کرد که دنبال رو هستند ولو با وارونه جلوه دادن حقایق برای آنها
عمران۳۷۲۹۳۷۱۱۰:۲۱:۱۵ ۱۴۰۳/۱۰/۱۷
نویسنده محترم نوشته اند: « تفکر نقاد به شما کمک می‌کند تا اطلاعات را به دقت بررسی کنیم. پیش‌فرض‌ها و تعصبات خود را شناسایی کنیم. استدلال‌های منطقی را تشخیص دهیم. راه‌حل‌های خلاقانه پیدا کنیم. تصمیمات آگاهانه‌تر بگیریم.» دوست عزیز، اگر تفکر نقاد به این نتیجه رسید که پیشفرضهای شما اشتباه است چگونه میخواهید این را بیان کنید؟ اگر تفکر نقاد شما را به نتایج متفاوتی رساند کجا میخواهید بروید؟
اینجا جایی برای خنده نیست۳۷۲۹۴۰۶۱۰:۴۲:۵۱ ۱۴۰۳/۱۰/۱۷
صدا و سیما با ناترازی مخاطب مواجه شده !!!!!!
ناشناس۳۷۲۹۴۳۴۱۱:۰۱:۴۳ ۱۴۰۳/۱۰/۱۷
اکثر جوانهای مملکت فقط فوتبال را که ان هم مجبور هستند از شبکه های داخلی دنبال می کنند وگرنه از شبکه های داخلی چیزی دیده باشند.
ناشناس۳۷۲۹۴۷۷۱۱:۲۸:۴۶ ۱۴۰۳/۱۰/۱۷
صدا و سیما تمام حقایق و اخبار درست و بیطرف را سریعا برای مردم عزیز بازگو میکند. مردم باید به صدا و سیما کاملا گوش کنند .
ناشناس۳۷۲۹۴۸۸۱۱:۳۶:۴۳ ۱۴۰۳/۱۰/۱۷
زمانه عوض شده ، قبلاً هم عرض كردم ...زماني بود كه مخاطب به دنبال رسانه بود و خوشحال بود كه رسانه اي داشته باشد ، خوب يادمه سال 1358 كه انقلاب پيروز شد و داشتن تلويزيون هم بي اشكال گرديد و مرحوم ابوي حاضر شد كه ما در خانه هم تلويزيون داشته باشيم ، يك دستگاه تلويزيون خريديم به قيمت سه هزار تومان و با سلام و صلوات وارد خانه كرديم و با احتياط آن را در جايگاهش قرار داديم و با هزار شور و شعف آنتن را پشت بام نصب كرديم و مرحومه والده هم به زنان همسايه شيريني داد ! و هر روز بعد از ظهر منتظر بوديم كه برنامه تلويزيون شروع شود و شب ها رأس ساعت 12 و برخي شب ها رأس ساعت 11 شب كه برنامه تمام مي شد تلويزيون را خاموش مي كرديم و مرحومه والده پارچه اي كه داده بود گلدوزي كرده بودند روي دستگاه مي انداخت و خلاصه مثل تخم چشم از تلويزيون نگهداري مي كرديم كه مبادا گرد و خاكي روي آن بنشيند ! ...از خدا پنهان نيست ، از شما هم نباشه ، مرحوم ابوي قبل از انقلاب ، تلويزيون را قبول نداشت .
ناشناس۳۷۲۹۴۹۷۱۱:۴۴:۵۴ ۱۴۰۳/۱۰/۱۷
گیریم همه حرفهات درست باشد و رسانه های فارسی زبان داخلی و خارجی غیر از صدا وسیمای دولتی و کیهان و جوان و وطن امروز و خود الف و چندتای دیگر که در همین طیف هستند همه دروغ می گویند و اخبار جعلی درست می کنند و حق و باطل را عوض می کنند وهدفشان هم ریزش طرفداران این طرز فکر هست خوب شماها برای مقابله با آن چه راهی دارید و چه می خواهید بکنید کاربران را حواله می دهید به دقت و کنکاش این راه حل از اول شکست خورده است چون ۹۹ درصد کاربران نه حوصله و نه وقت نه ظرفیت آن را دارند هر کاربری بسته به ادراک خود به بعضی از رسانه ها و بعضی از افراد و بعضی از نقادان و تحلیلگران شناخته شده اعتماد دارند طبعا نظرات آنها را زودتر می پذیرند این صدا وسیما و رسانه های حکومتی هستند که باید با درج نظرات تحلیلگران شناخته شده و نقد ومباحثه و مناظره آنها کمک به کاربران بکنند تا آنها راحتر اخبار و واقعیت ها و حقیقت را پیدا کنند والا هر رسانه که یکطرفه فقط خود را عرضه کند بمرور کاربرانش کم و کمتر می شود .
ناشناس۳۷۲۹۵۱۸۱۲:۰۴:۲۷ ۱۴۰۳/۱۰/۱۷
قديم نديم ها كه رسانه ها كم بود ، و مردم مثل امروز از طرف رسانه هاي گوناگون و متنوع داخلي و خارجي « بمباران خبري » نمي شدند ، خبرها -- كه البته اندك بودند -- در ذهن مردم به خوبي هضم مي شد ، بخوبي روي آن تفكر مي شد و هر خبري تا مدت ها در ذهن ها و يادها مي ماند ! اما امروز در دنياي رسانه ها آن قدر خبر ها از راست و چپ و از بالا و پايين از آسمان و زمين مثل مور و ملخ به سمع و نظر مردم مي رسد ، كه خيلي از خبرها به خوبي هضم نمي شود و چه زود از ذهن و ياد مخاطب پاك مي شود و به ورطه فراموشي سپرده مي شود !! ..به عنوان مثال من نوعي چه خبرهاي جديد و تازه اي كه هفته پيش شنيده ام و يا ديده ام ، ولي امروز چنان فراموش كرده ام كه گويي آن اخبار اصلاً و ابداً به سمع و نظرم نرسيده كه نرسيده ! علت چيست ؟ علت آن است آن چنان هر دم و هر ساعت اخبار گوناگون مي رسد كه فرصت تجزيه و تحليل و هضم آن ندارم ! به نظرم اين هم از عجايب دنياي رسانه اي امروز ما بايد باشد و نيز اخطاري به دنياي رسانه ها !!
ناشناس۳۷۲۹۶۵۳۱۳:۳۷:۰۲ ۱۴۰۳/۱۰/۱۷
خیر، مردم الان دیگر مثل گذشته نیستند که هر چه شما می گویید را قبول کنند در دنیای ارتباطات امروز نمی توانید واقعیت ها را کتمان کنید. مردم خود تشخیص می دهند که چه کسی راست می گوید و چه کسی دروغ. وقتی غزه ویران شده و مردمش جایی نمی توانند فرار کنند و در چادرها اسیر شده اند . شما یک خروجی از غزه نشان بده که مردم بتوانند فرار کنند بعد ادعا کن که مردم غزه مانده اند و مقاومت می کنند؟

نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.

yektanetتریبون

پربحث‌های دیروز

  1. توضیح درباره همسر عراقچی

  2. نماینده مجلس : ۷ میلیون تبعه خارجی در ایران هستند؛ لااقل نیمی از این‌ها به دلیل نداشتن ظرفیت، مازاد هستند/ اگر همه اتباع بروند، بسیاری از تولیدی‌ها تعطیل می‌شوند

  3. هراس اسرائیل از قدرت نفوذ ایران

  4. رسانه‌های غربی و تفکر نقاد ما

  5. توصیه به قالیباف برای مدیریت فضای بین دولت و مجلس / لاریجانی با چه کسانی مرزبندی می‌کند؟/ پشت پرده فیلم درگیری در فرودگاه مهرآباد چیست؟

  6. سلامی: اراده حزب‌الله به اسرائیل تحمیل شد/ داستان ادامه دارد

  7. محسن ‌هاشمی دولت روحانی را هم افراطی خواند!

  8. کولاک زیباکلام در آنتن زنده تلویزیون وزارت خارجه آمریکا

  9. جنگل قوانین !

  10. اعترافات تکان دهنده دختر طماع افغانستانی

  11. سارقان مسلح تهران تنها ۱۲ساعت پس از آزادی دست‌به‌کار خلاف زدند/ سردسته باند: غیر از خلاف، کاری بلد نیستم؛ ماشین سرقت می‌کنم به‌سرعت پلک‌زدن

  12. حاشیه‌های خواندن مهران مدیری با علی زندوکیلی؛ وقتی خوانندگی «دست‌گرمی» سلبریتی‌ها می‌شود!

  13. گلایه توئیتری ظریف از تشکیل پرونده برای محسن رنانی/ او از دلسوزترین اندیشمندان این مرز و بوم است

  14. جلالی: سفر پزشکیان به مسکو، تاریخی خواهد بود

  15. ۳۵ درصد کارگران فقط حقوق پایه می‌گیرند، بدون مزایا

  16. پسر جوانی، دوست صمیمی خود را کشت و مثله کرد

  17. خانه‌دار شدن یک رویا شده است

  18. با این روش، همسان سازی حقوق بازنشستگی را پیگیری کنید!

  19. آماری ترسناک از میزان ابتلا به سرطان در کشور!

  20. استیضاح وزیر نفت متوقف شد

  21. سخنگوی سپاه: فرمان برسد، محاسبات دشمن را تغییر خواهیم داد

  22. تهدید به قتل استاد دانشگاه توسط حامیان سگ‌های ولگرد/ پخش تماس تلفنی فرد تهدید‌کننده در تلویزیون

  23. تدابیر امنیتی نیروهای الجولانی برای حفاظت از سفارت ایران در دمشق

پربحث‌های هفته

  1. بنویسید تابوشکنی بخوانید وطن‌فروشی

  2. چرا به «وعده»، هنوز وفا نشده؟!

  3. این یک قیاس مع‌الفارق است!

  4. چراغ استیضاح وزرا روشن شد/ خداحافظی زودهنگام دو وزیر؟

  5. اعتراف سلطنت‌طلب‌ها به وابستگی شاه!

  6. بهشت زمان شاه !

  7. توضیح درباره همسر عراقچی

  8. «بن بست» فرزین؟!

  9. بن‌بست ترامپ در پرونده اتمی ایران

  10. طرح عجیب مجلس برای پرداخت یارانه ۱۰ میلیونی/ فاجعه تورمی دوباره یا گشایش بزرگ؟!

  11. زینب سلیمانی: حاج قاسم فلسفه دفاع از فلسطین را تبیین کرد

  12. نماینده مجلس : ۷ میلیون تبعه خارجی در ایران هستند؛ لااقل نیمی از این‌ها به دلیل نداشتن ظرفیت، مازاد هستند/ اگر همه اتباع بروند، بسیاری از تولیدی‌ها تعطیل می‌شوند

  13. اذعانی دوباره به ماهیت صلح آمیز برنامه اتمی ایران

  14. ایده «تیر چراغ‌برق» رهایشان نمی‌کند/ آقای خاکپور! چشم‌هایت را باز کن/ چند سوال از رسایی

  15. به نرگس محمدی جایزه اسکار بدهند!/ چرا رئیس‌جمهور باید سخن خود را اصلاح کند؟/ از توانایی ساخت سلاح اتمی عبور کرده‌ایم

  16. سردار نقدی: باید آماده باشیم و خود را برای حوادث بزرگ آماده کنیم

  17. طلا، دلار و دیگر هیچ!

  18. تشکیل پرونده برای مداح هتاک

  19. هراس اسرائیل از قدرت نفوذ ایران

  20. نظرات برگزیده مخاطبان «الف»: همتی خودش دولت قبل را برای گرانی دلار سرزنش می کرد / جوانان عربستانی غبطه ایران را میخورند/ حمایت از یمنی‌ها به نفع ماست

  21. پس‌لرزه‌ اظهارات جبرائیلی/ استیضاح وزرای نفت و اقتصاد از منظر حامیان دولت/ برنامه ای برای تبیین وفاق

  22. راه نجات

  23. میرسلیم: مردم با FATF چه کار دارند؟!

  24. رسانه‌های غربی و تفکر نقاد ما

  25. رکوردزنی مدینه‌ فاضله غربی در بی‌خانمان‌سازی

آخرین عناوین