حامد میلانی، پزشک و پژوهشگر در حوزه نانوبیوتکنولوژی در گفتوگو با ایسنا، آغاز این مطالعات را ساخت یک صابون آنتی باکتریال و ضد قارچ دانست و گفت: ما در این پروژه از تکنیکی به نام "نانو کپسول الکترواسپری" استفاده کردیم و طی آن از اسانس یک گیاه به نام "تایمز" (Thymes) که دارای خواص آنتی باکتریالی و ضد قارچی است، بهره بردیم و در قالب فناوری نانو در صابون تولید شده در این طرح به کار بردیم.
وی گیاه تایمز را گونهای از گیاه آویشن دانست و ادامه داد: بعد از این مرحله کارآزماییهای بالینی انجام شد و طی آن محیطهای مختلف را از نظر وجود آلودگیها بررسی کردیم.
میلانی با تاکید بر اینکه در این مرحله آلودگیهای غذایی، خاک و آب آلوده را مورد بررسی قرار دادیم، خاطر نشان کرد: در یک فرآیند آزمایشگاهی نمونههای دریافت شده از آب و خاک، کشت داده و میکروارگانیسمهای آن شامل قارچها و باکتریها میشد، جدا سازی و مشخص شد اغلب آلودگیهای موجود در سطح پوست ما همین آلودگیها هستند.
این محقق نانو بیوتکنولوژی با تاکید بر اینکه میکروارگانیسنمها از نظر ژنتیکی نیز مورد بررسی قرار گرفتند، ادامه داد: در این فاز از تحقیقات به گونهای از میکروارگانیسمها رسیدیم که تاکنون شناخته نشده بود از این رو نمونه به مرکز بایوتکنولوژی امریکا که بانک ژنی جهان محسوب میشود، ارسال شد و در این مرکز پس از بررسیها اعلام کردند که نمونه ما گونه جدیدی از باکتریها است.
میلانی تاکید کرد: این میکروارگانیسم با نام اختصاصی Staphylococcus hominis H.Milani و کد MZ768953 در پایگاه مرکز ملی بیوتکنولوژی ایالت متحده امریکا (NCBI)ثبت شد.
گونه جدید باکتریایی شناسایی شده در سایت https://www.ncbi.nlm.nih.gov/nuccore/2079457116 به ثبت رسیده است
به گفته وی بر اساس آمار منتشر شده از اداره ملی بهداشت و درمان ایالات متحده امریکا این گروه از باکتریها عامل بیش از ۶۰ درصد موارد "سپسیس" (عفونت خونی)در بیماران مبتلا به سرطان شناخته میشود.
مجری طرح اضافه کرد: این مطالعه و اکتشاف اخیر در تدوین برنامههای تحقیقاتی و توسعه گایدلاینهای بهداشتی و درمانی بسیار حائز اهمیت است و زیر ساخت محکمی برای انجام فرایندهای تحقیق و توسعه در تنوع زیستی کاربردی قلمداد میشود.
میلانی در این باره توضیح داد: گونه شناخته شده عامل 48 درصد از عفونتها به ویژه در نوزادان که وزن بسیار کم دارند و این باکتری در سطح بدن بیشتر در ناحیه زیر بغل و کشاله ران وجود دارد.
وی با اشاره به تولید صابون تولید شده در این مطالعات با تاکید بر اینکه این محصول مراحل داوری خود را طی میکند، یادآور شد: در کنار تولید این صابون، این کارآزمایی بالینی را انجام دادیم که این صابون بر روی این آلودگیها چه تاثیری دارد و شناسایی این باکتری یکی از دستاوردهای جانبی این تحقیقات است.
این محقق با اشاره به کاربرد نانو کپسول در این صابون، خاطر نشان کرد: زمانی که فرد از این صابون استفاده میکند، این نانو کپسولها که دارای خواص آنتی باکتریال هستند در سطح بدن پخش خواهند شد.
به گفته وی این مطالعات در جهت بررسی اثرات نانو کپسول اسانس دارویی تایمز بر روی باکتری شناسایی شده Staphylococcus hominis H.Milani ادامه دارد.