گزینه‌های احتمالی جایگزین بوریس جانسون چه کسانی هستند؟!

گروه جهان الف،   4010418134

فهرست نسبتا بلندی از چهره‌های کلیدی حزب حاکم محافظه‌کار در انگلیس از پنجشنبه گذشته که بوریس جانسون از رهبری این حزب کناره‌گیری کرد، برای تصاحب قدرت در کشور خیز برداشته‌اند.

گزینه‌های احتمالی جایگزین بوریس جانسون چه کسانی هستند؟!

به گزارش ایرنا، نام حدود یازده عضو ارشد حزب محافه‌کار شامل وزرای کنونی، پیشین و همچنین چهره‌های کلیدی حزب محافظه‌کار برای شرکت در انتخابات درون حزبی تا زمان انتشار این گزارش مطرح است. آن‌هایی که رسما حضور خود در انتخابات را اعلام، برنامه‌های خود را برای توسعه و آبادانی کشور تشریح و وعده‌هایی را مطرح کرده‌اند. اما هنوز فهرست نهایی اعلام و رقابت‌ نامزدها به صورت رسمی آغاز نشده است.

برگزاری انتخابات بر عهده فراکسیون حزب محافظه‌کار موسوم به کمیته ۱۹۲۲ است. طبق رویه افرادی که تمایل دارند در انتخابات درون حزبی نامزد شوند به حمایت ۸ نفر از هم حزبی‌های خود نیاز دارند. اگر تعداد نامزدها بیشتر از دو نفر باشد، انتخابات در چندین مرحله انجام، تا سرانجام دو نامزد باقی‌مانده به رای اعضای عمومی حزب گذاشته خواهند شد.

در همین حال موسسات نظرسنجی، آماهایی را از گرایش رای دهندگان نسبت به نامزدها ارائه داده‌اند. تا صبح امروز نام بن والاس وزیر دفاع انگلیس به عنوان نامزد پیشرو در انتخابات مطرح بود. او با فاصله زیادی از سایر رقبا شانس بالایی برای تصاحب قدرت در انگلیس داشت.

اما دقایقی پیش در حساب توئیتری خود اعلام کرد که برنامه‌ای برای شرکت در انتخابات ندارد. والاس نوشت: پس از بررسی دقیق و بحث با همکاران و خانواده، تصمیم گرفتم که در رقابت برای رهبری حزب محافظه کار شرکت نکنم. من از همه همکارانم که قول حمایت دادند بسیار سپاسگزارم

وی ادامه داد: انتخاب آسانی نبوده است، اما تمرکز من روی شغل فعلی و حفظ امنیت کشور بزرگ است. برای همه نامزدها آرزوی موفقیت دارم و امیدوارم به سرعت به موضوعاتی که همگی برای رسیدگی به آنها انتخاب شده‌ایم تمرکز کنیم.

در اینجا مروری بر گزینه‌های اصلی جانشین بوریس جانسون ارائه شده است.

ریشی سوناک

وزیر دارایی سابق انگلیس که با استعفا از کابینه بوریس جانسون، زمینه فشار برای برکناری او از قدرت را فراهم کرد. قای سوناک که یک روز پس از استعفای جانسون تمایل خود را برای شرکت در انتخابات اعلام کرد، قول داده اعتماد رای دهندگان را پس از یک دوره نخست‌وزیری پرآشوب بازسازی کند.

او در یک ویدیوی پر زرق و برق که در آن تاریخچه خانوادگی خود را بیان می‌کند، گفت: «کشور ما با چالش‌های بزرگی که در واقع جدی‌ترین چالش‌های یک نسل بشمار می‌رود روبروست. تصمیم‌هایی را که ما امروز می گیریم، بستر تصمیمات نسل آینده را فراهم می‌کند.

تا چند ماه پیش، بسیاری از نمایندگان محافظه‌کار، آقای سوناک را در رقابت برای جانشینی جانسون پیشتاز می‌دانستند. نظرسنجی صورت گرفته در ماه ژانویه نشان داد که تقریباً نیمی از اعضای محافظه‌کار فکر می‌کردند که او رهبر بهتری خواهد بود و می‌تواند کرسی‌های بیشتری را در انتخابات بعدی از آقای جانسون به دست آورد.

اما هنگامی که فاش شد او در مراسم غیرقانونی دفتر نخست وزیر (رسوایی پارتی‌گیت) حضور داشت و سپس مالیات‌ها در کشور را افزایش داد محبوبیت او کاهش یافت.

سوناک پس از استعفای ساجد جاوید از وزارت دارایی، در سال ۲۰۲۰ به این سمت منصوب شد. او طرفدار برگزیت است و از یک خانواده مرفه هندی است.

تام توگندهات

رئیس کمیته پارلمانی امور خارجی، بلندگوی منافقین و جریان‌های برانداز علیه ایران، تمایل خود را برای شرکت در انتخابات اعلام کرده است.

توگندهات، یک سرباز کهنه‌کار انگلیسی، از رگه‌هایی ضد ایرانی و طرفدار گروهک تروریستی منافقین برخوردار است. او دو سال پیش گزارشی را با رهیافتی کاملا خصمانه و بر مبنای تحلیل و توصیه های صهیونیست‌ها و منافقین برای آخرین تاثیرگذاری‌ها در روابط با ایران هماهنگی کرد. 

این قانون‌گذار انگلیسی همچنین منتقد راهبرد دولت در بحران افغانستان و یک چهره محتمل برای هدایت جریان دست راستی موسوم به «یک ملت» است.

توگندهات با انتشار مقاله ای در روزنامه دیلی تلگراف، نامزدی خود را برای شرکت در انتخابات اعلام کرد و نوشت: «من قبلاً در ارتش خدمت کرده ام و اکنون در پارلمان هستم. امیدوارم که به عنوان نخست وزیر به خدمت برای مردم ادامه دهم.»

توگندهات از چهره‌های مخالف برگزیت هم بشمار می‌رود اما، هم در دوره ترزا می و هم در زمان بوریس جانسون به مسائل برگزیت رای داد. او با محدودیت های سخت‌گیرانه در دوران کرونا مخالف بود.

کمی بیدنوش

معاون پیشین نخست وزیر در امور زنان و برابر، چهره‌ای کمتر شناخته شده در فضای افکار عمومی انگلیس است. او روز جمعه به نشریه تامیز گفت که اندازه دولت را کاهش خواهد داد تا روی مسائل ضروری متمرکز شود.

وی گفت که از سیاست کاهش مالیات ها "برای تقویت رشد و بهره وری، همراه با انضباط شدید در هزینه ها" حمایت می کند.

سوئلا بریورمن

هنگامی که خانم بریورمن، در بحبوحه موج استعفاها از مقام دادستان کل کشور کناره‌گیری کرد، این انتظار می‌رفت که برای تصاحب قدرت خیز برداشته است. او در توییتی نوشت: «من مدیون این کشور هستم و افتخار می کنم که به عنوان نخست وزیر خدمت کنم.»

بریورمن همچنین با انتشار یادداشتی برای روزنامه دیلی اکسپرس نوشت که قصد دارد تا برای کنترل تورم، مالیات‌ها را کاهش دهد.

گزینه‌های احتمالی که هنوز نامزدی خود را رسما اعلام نکرده‌اند

لیز تراس

وزیر امور خارجه انگلیس که مدت‌هاست به عنوان جانشین بالقوه جانسون معرفی می‌شود و نظرسنجی‌ها نشان می‌دهد که در میان اعضای حزب محافظه‌کار محبوبیت دارد.

او از سال ۲۰۱۰ نماینده مجلس بوده و بلافاصله پس از ورود به پارلمان شروع به بالا رفتن از نردبان وزارتخانه‌ها کرد. تراس طولانی‌ترین عضو کابینه است که در دوران صدارت دیوید کامرون، ترزا می و بوریس جانسون سمت‌هایی را داشته است.

نشریه تایمز کریسمس پارسال در یادداشتی لیز تراس را بانوی آهنین جدید حزب محافظه‌کار معرفی کرد. بانوی آهنین لقبی است که مارگارت تاچر نخست وزیر اسبق انگلیس یدک می‌کشید.

اگر تراس برای شرکت در انتخابات شرکت کند بدیهی است که این لقب (بانوی آهنین) می‌تواند به محبوبیت او کمک کند.

ساجد جاوید

وزیر سابق بهداشت انگلیس و کسی که استعفای هم زمان او و سوناک زلزله به جان کابینه انداخت و جانسون را وادار به کناره‌گیری از قدرت کرد. او تاکنون برای شرکت در انتخابات رسما اظهار نظر نکرده اما منابع نزدیک به او می‌گویند که به طور جدی قصد شرکت دارد.

او تقریباً در همه سمت‌های ارشد کابینه بوده است؛ اخیراً وزیر بهداشت بود، اما به عنوان وزیر دارایی، کشور، مسکن، بازرگانی و وزیر خدمت کرده است.

او پسر یک راننده اتوبوس مهاجر پاکستانی است که گفته می‌شود بالای یک مغازه در بریستول زندگی می کرد. او پیش از اینکه وارد سیاست شود در حوزه سرمایه‌گذاری بانک فعالیت می‌کرد.

این سیاستمدار انگلیسی در سال ۲۰۲۰ از مقام وزارت دارایی استعفا داد اما پارسال به دعوت جانسون و در میانه همه‌گیری کرونا، جانشین وزیر بهداشت شد.

جاوید در انتخابات درونی حزب محافظه کار در سال ۲۰۱۹ شرکت کرد اما نتوانست حمایت کافی برای دور دوم نهایی را کسب کند. مخالفت او با خروج انگلیس از اتحادیه اروپا یکی از عواملی است که مانع از رسیدن او به مقام نخست وزیری محسوب می‌شود.

بر اساس این گزارش، پریتی پتل وزیر کشور، ناظم زهاوی وزیر جدید دارایی، پنی موردانت وزیر اسبق دفاع و گرنت شپس وزیر حمل و نقل از دیگر عناصری هستند که نام‌ها برای تصاحب رهبری حزب محافظه‌کار مطرح است.

yektanetتریبون

پربحث‌های هفته

  1. شروین حاجی‌پور و ذهنیت استعماری

  2. اظهارات قابل تامل مولوی عبدالحمید در معارفه استاندار سیستان و بلوچستان

  3. عملیات انتحاری ۱۸ تبعه تاجیک ـ افغان در قالب سوخت‌بر

  4. نمایشی تازه از مدعیان شعار زن، زندگی، آزادی/ برهنگی یک دانشجو در دانشگاه!

  5. با کمک سپاه، محله «هرندی» ساماندهی می‌شود

  6. سنجه ای که رئیس‌جمهور به آن نیازمند است

  7. رامبد جوان: از تلویزیون دلخورم/ نهادهای امنیتی هم درباره خندوانه نظر می دادند!/ سال ۹۸به اجبار «خندوانه» را ســاختم/ می خواستم بدانم «شریعتمداری» چگونه شادی می کند؟

  8. ۴ نتیجه افزایش مبالغ جریمه های رانندگی

  9. حمید رسایی: توییتر منطقه جنگی است، عموم نباید وارد شوند !

  10. چرا دموکرات‌ها باختند!؟ 

  11. توضیح روابط عمومی دانشگاه آزاد در پی اقدام منافی عفت یک دانشجو

  12. مهران مدیری همه را ناامید کرد!

  13. انتقاد تند و تیز کیهان از مرعشی/ سلبریتی‌هایی که برای برهنگی بسیج شدند/ وقتی آخوندی نگران سخنان سردار کوثری می‌شود

  14. لاریجانی یا هاشمی‌شاهرودی؛ روایت درست درباره جلیلی و موسوی چیست؟

  15. موج سواری سیاسی یا سلامت روان دانشجویان؟

  16. یک توصیه برای نرفتن پزشکیان به باکو/ موضع واحد اصلاح‌طلبان برای مذاکره مستقیم با ترامپ/ انتخابات آمریکا، زیدآبادی را به اعتکاف فرستاد!

  17. نظرات برگزیده مخاطبان الف: بستن تنگه هرمز مثل سابق مهم نیست/ با حمله پیش‌دستانه به اسرائیل بازدارندگی ایجاد کنیم/ بنزین ارزان اما حقوق‌ها بسیار پایین است

  18. FATF؛ برجام دولت پزشکیان؟!

  19. شرط وزیر برای رفع فیلتر اینستاگرام و تلگرام؟

  20.  خرازی: احتمال تغییر دکترین‌ نظامی در بخش هسته‌ای وجود دارد

  21. حکم اعدام جمشید شارمهد آماده اجرا بود اما قبل از اجرای حکم فوت کرد ️

  22. ماموریت ایجاد تورم در پوشش حمایت از دولت/ روایت لاریجانی پیرامون رد صلاحیت خود در انتخابات

  23. مهم واردات آیفون بود که شکر خدا حل شد!

  24. روایتی جدید از ماجرای دختر دانشگاه علوم و تحقیقات    

  25. نفوذ ایران تا بیخ گوش نتانیاهو/ انتقاد از هزینه‌تراشی ظریف برای کشور/ نگاهی متفاوت به غائله برهنگی در دانشگاه علوم‌تحقیقات

پربحث‌های هفته

  1. چرا دموکرات‌ها باختند!؟ 

  2. پیغام فوری آمریکا به ایران درباره حمله اسرائیل

  3. حریف یمن نیستند!

  4. نتایج انتخابات آمریکا: ترامپ ۲۶۷ - هریس ۲۱۴/ رسانه های آمریکایی ترامپ را پیروز اعلام کردند

  5. آتش زیر خاکستر؟!

  6. ترامپ و هریس؛ هر دو بازنده !

  7. آیا ترامپ واقعا سر عقل آمده؟!

  8. وضعیت عجیب رقابت‌های انتخاباتی در آمریکا

  9. برایان هوک: ترامپ به‌دنبال تغییر رژیم در ایران نیست  

  10. وال‌استریت‌ژورنال: ایران می‌تواند آسیب شدیدی به اسرائیل وارد کند

  11. یحیی السنوار سه روز را بدون غذا گذراند

  12. واشنگتن: ایران به سمت ساخت سلاح هسته‌ای حرکت نمی‌کند

  13. اردوغان: انتخاب دوباره دوستم را تبریک می‌گویم!/ واکنش مقامات کشورهای منطقه به انتخاب «دونالد ترامپ»

  14. درخواست تازه آمریکا از ایران

  15. واکنش محسن رضایی به انتخاب ترامپ

  16. چند نکته درباره روند برگزاری انتخابات ریاست جمهوری آمریکا

  17. گروسی: به‌زودی از ایران بازدید می‌کنم

  18. شکست سنگین حزب حاکم/ دونالد ترامپ رئیس‌جمهور آمریکا شد

  19. اعزام ناوشکن‌ها و بمب‌افکن‌های تهاجمی آمریکا به منطقه

  20. عموی شهید سید حسن نصرالله هم به شهادت رسید

  21. هریس با پذیرش شکست، به ترامپ تبریک گفت

  22.  این سلبریتی‌ها هم به خاطر حمایت از هریس، باختند/ رشته‌ سلبریتی ها پنبه شد

  23. روسیه: آمریکا برای مسکو یک کشور غیردوست است

  24. نتانیاهو، وزیر جنگ رژیم صهیونیستی را برکنار کرد

  25. نتایج آخرین نظرسنجی انتخابات آمریکا/ چه کسی رئیس جمهور آمریکا خواهد شد؟

آخرین عناوین