چند نکته درباره روند برگزاری انتخابات ریاست جمهوری آمریکا

گروه جهان الف،   4030814131 ۷ نظر، ۰ در صف انتشار و ۶ تکراری یا غیرقابل انتشار
چند نکته درباره روند برگزاری انتخابات ریاست جمهوری آمریکا

به گزارش الف همزمان با طرح گمانه زنی های مختلف در مورد پیروز احتمالی انتخابات ریاست جمهوری 2024 آمریکا و نزدیک‌شدن به زمان برگزاری این انتخابات،  افکار عمومی در اقصی نقاط جهان همواره سوال هایی را در مورد روند برگزاری انتخابات آمریکا مطرح می سازند.  در ادامه به چند نکته مهم در این رابطه اشاره می شود. 

1: زمان برگزاری انتخابات ریاست جمهوری آمریکا

انتخابات ریاست جمهوری آمریکا روز سه شنبه 5 نوامبر(15 آبان ماه) برگزار می شود. انتخاباتی که در قالب آن شاهد رقابت میان دونالد ترامپ رئیس جمهور سابق آمریکا(سیاستمدار عضو حزب جمهوریخواه) و کاملا هریس، معاون رئیس جمهور کنونی آمریکا( از حزب دموکرات) هستیم. بسیاری از تحلیلگران بر این باورند که انتخابات مذکور یکی از مهمترین انتخابات ها در کل تاریخ سیاسی آمریکا است زیرا می تواند سرنوشت بسیاری از معادلات در حوزه سیاست داخلی و خارجی این کشور را تعیین کند. 

شاید جالب باشد که بدانیم انتخابات ریاست جمهوری آمریکا به طور سنتی در نخستین سه شنبه ماه نوامبر برگزار می شود. سنتی که از سال 1845 میلادی در آمریکا برقرار بوده است. این تصمیم توسط کنگره آمریکا و زمانی گرفته شده که جامعه آمریکا تا حد زیادی از نظر اقتصادی به حوزه کشاورزی وابسته بوده است. در این راستا، با برگزاری انتخابات پس از فصل برداشت پائیزی، کشاورزان به راحتی می توانستند در انتخابات شرکت کنند. حوزه های رای گیری در آن زمان از خانه های آنها عمدتا فاصله داشت. این سنت تا به امروز حفظ شده است. 

2: زمان اعلام نتیجه نهایی انتخابات آمریکا چه هنگام خواهد بود؟ 

یکی از نکات مهم در مورد انتخابات ریاست جمهوری آمریکا و روند اعلام نتیجه نهایی آن این است که هفت ایالت کلیدی در این کشور که در تعیین سرنوشت نهایی انتخابات اثرگذاری قابل توجه دارند، چگونه بخواهند روند برگزاری رویداد مذکور را مدیریت کنند. با این همه، به طور سنتی در آمریکا مردم این کشور عادت کرده اند که پیروز انتخابات را در شب برگزاری آن و یا حداقل ساعات ابتدایی روز بعد بشناسند. 

به عنوان مثال در سال 2016، پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا مدت زمان کمی پس از پایان روزی اعلام شد که انتخابات مذکور برگزار شد(حوالی ساعت 3 بامداد روز بعد به وقت آمریکا). سال 2012، وقتی باراک اوباما در انتخابات آمریکا برای بار دوم پیروز شد، پیروزی اش قبل از نیمه شبِ روز رای‌گیری اعلام شد. با این حال استثنائاتی نیز وجود دارد مثلا در سال 2000 و در جریان رقابت میان جورج بوش پسر و الگور، نتیجه انتخابات تا روز 12 دسامبر یعنی حدودا یک ماه پس از برگزاری انتخابات آن هم پس از تایید دیوان عالی آمریکا اعلام نشد. 

آنچه مسلم است اعلام نتیجه نهایی انتخابات تا حد زیادی به مشخص شدن آرا الکترال وابسته است و هیچ زمان قطعی را در این رابطه نمی‌توان مشخص کرد. توجه داشته باشیم که در آمریکا با قوانین ایالتی مختلفی در زمینه برگزاری انتخابات ریاست جمهوری این کشور رو به رو هستیم و همین مساله اندکی معادله مذکور را پیچیده کرده است. 

3: معمای رای عمومی و رای الکترال

در جریان انتخابات ریاست جمهوری آمریکا شاهد نمایش دو نوع رای هستیم. رای نخستین که رای عمومی است در حقیقت همان دموکراسی مستقیم است و شهروندان آمریکایی به نامزد مورد نظر خود رای می‌دهند و در نهایت نتیجه آرا افراد اعلام خواهد شد. با این حال، نوعی دموکراسی غیرمستقیم را نیز در آمریکا فقط در مورد انتخابات ریاست جمهوری این کشور شاهد هستیم که در قالب رای الکترال کالج خود را به نمایش می گذارد. 

در این چهارچوب، باید گفت که انتخابات آمریکا یک رقابت ایالت به ایالت است. در واقع، هر ایالت در آمریکا از مجمع برگزینندگان و یا رای الکترال برخوردار است که تعداد آن مشخص است. ایالت های مختلف آمریکا مجموعا 538 رای را دربر می گیرند. یک نامزد برای پیروزی در انتخابات آمریکا به حداقل 270 رای الکترال نیاز دارد. ایالت های مختلف در آمریکا رای الکترل به میزان مشابه ندارند. 

این مساله نسبتِ مستقیمی با جمعیت ایالت ها دارد. کالیفرنیا بیشترین رای الکترال یعنی 54 رای را دارد و ایالت هایی نظیر وایومینگ، آلاسکا یا واشینگتن، تنها سه رای الکترال دارند. رای الکترال هر ایالت به فردی تعلق می گیرد که بیشترین میزان رای عمومی در آن ایالت را به خود اختصاص داده باشد. البته که افراد حاضر در مجمع انتخاباتی هر ایالت به صورت تئوریک می توانند بدون توجه به نظر مردم به نامزد مد نظر خود رای دهند با این حال، عمدتا چنین نمی کنند. نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری آمریکا به شدت دنبال جلب آرا الکترالِ بیشتر به نفع خود هستند. 

دیدگاه کاربران

ناشناس۳۶۵۳۱۰۴۰۷:۵۳:۰۱ ۱۴۰۳/۸/۱۵
آرای الکترال باعث می شود رای مردم خیلی تاثیر گذار نباشد .این شیوه رای گیری فقط موجب انحصار می‌شود
ناشناس۳۶۵۳۲۴۲۱۰:۱۴:۰۹ ۱۴۰۳/۸/۱۵
چرا تاثیرگذار نیست؟ وقتی در یک ایالت کاندیدایی بشتیرین رای مردمی رو داشته باشه کل آرای الکترال اون ایالت بهش تعلق می گیره
ناشناس۳۶۵۳۵۰۸۱۳:۳۱:۳۹ ۱۴۰۳/۸/۱۵
بعضی مواقع باعث می شود فردی که رای مردمی کمتری آورده رئیس جمهور شود مثل جرج بوش
ناشناس۳۶۵۴۴۰۴۰۹:۳۳:۲۰ ۱۴۰۳/۸/۱۶
خیلی وقت برعکس بوده
ناشناس۳۶۵۳۲۰۰۰۹:۲۲:۰۷ ۱۴۰۳/۸/۱۵
انتخابات امریکا به ما ربطی نداره ، برای مشکلات خودمون راهکار بدید.
ناشناس۳۶۵۳۳۷۳۱۲:۱۱:۰۷ ۱۴۰۳/۸/۱۵
سیستم رای گیری الکترال نه دموکراسی غیر مستقیم است نه رقابت بین ایالتها. نظام حکمرانی آمریکا فدرالیسم است یعنی دولتی متشکل از دولتهای ایالتی که سهم قدرتهای هر ایالت در نظام تصمیم گیری فدرال با تعداد آرای الکترال که تابع تعداد نمایندگان و سناتورها در کنگره فدرال است مشخص میشود. پس دولت و مجلس در ایالتهاست و رای گیری مستقیم آنجا معنی دارد. حتی نمایندگان الکترال را خود ایالتها مشخص میکنند نه دولت فدرال و عهد شکنی این نمایندگان از مرام سیاسی که مردم به آن رای داده اند عواقب دارد و در همان ایالت محاکمه میشوند. پس کنگره را مجلس ایالتها بنا میگذارند و دولت فدرال را نیز دولت ایالتها انتخاب میکنند. ایالتها حتی پس از انتخابات هم در گرایش سیاسی دولت و هم در نظام حقوقی و قضایی تا حدود قوانین فدرال آزادی عمل دارند و اتحاد ایالتها بر اساس منافع مشترک است.
ناشناس۳۶۵۳۸۸۰۱۸:۵۹:۲۸ ۱۴۰۳/۸/۱۵
دردصد مشارکت رو مقایسه کنید تا ببینید مردم امریکا هم با آن مشکل دارند!
yektanetتریبون

پربحث‌های دیروز

  1. آقایان، وقت کردید به مشکلات مردم هم فکر کنید!

  2. عصبانیت شدید علم الهدی از عدم ابلاغ قانون عفاف و حجاب/دولت برای راضی کردن مردم در بحث ناترازی ها، بی حجابی را آزاد کرد!

  3. مخاطبان‌مان را فراری ندهیم !

  4. نامه کمیسیون امنیت ملی به دیوان عدالت اداری درباره ابطال حکم انتصاب ظریف

  5. خداحافظی مردم با گوشت؟!

  6. مردم دو درجه کمتر، دولت ۱۰ درجه!

  7. ژاله علو درگذشت

  8. هیچ قدرتی در زمین، دریا و هوا یارای غلبه بر سپاه را ندارد

  9. سرلشکر سلامی: هیچ قدرتی در عالم، یارای غلبه بر سپاه را ندارد

  10. تندروها از دولت انتقاد نمی‌کنند، انتقام می‌گیرند

  11. کالبدشکافی شایعه استعفای پزشکیان/ ماموریت چینی برای لاریجانی؟

  12. خشم سلطنت طلبان از مقایسه فرح پهلوی و اسماء اسد در بی بی سی فارسی به روایت رسانه اصولگرا/ موج فحاشی به راه افتاده است

  13. گزافه گویی نتانیاهو درباره ایران

  14. تازه‌ترين تأملات نظامي

  15. عارف: مچ گیری هنر نیست/ حق نداریم در زندگی مردم تجسس کنیم

  16. هشدار عباس عبدی: پزشکیان آخرین فرصت است/ مقاومت مقابل رفع فیلترینگ و اصرار بر اجرای مصوبه حجاب چیزی جز نقض پیمان است؟

  17. وکالتی نمی‌جنگیم، مستقیم می زنیم؛ آیا ایران به تنهایی از پس کار خود برمی‌آید؟

  18. افشای اسرار پیجرها ؛ مواد منفجره دقیقا کجا جاسازی شده بود؟ | مأمور موساد: ۱۰ سال آن‌ها را غیرفعال نگه داشتیم

پربحث‌های هفته

  1. تیر خوردن که چیزی نیست، تکه تکه هم شده اند! اما...

  2. چرا مذاکره با آمریکا مشکلی را حل نمی کند؟!

  3. آقایان، وقت کردید به مشکلات مردم هم فکر کنید!

  4. سردار فدوی: عملیات وعده صادق ۳ ‌حتماً اجرایی خواهد شد

  5. چرا به مردم نمی گوئیم! 

  6. چه کسی ماجرای قطعی برق را درست روایت می‌کند؟!

  7. عصبانیت شدید علم الهدی از عدم ابلاغ قانون عفاف و حجاب/دولت برای راضی کردن مردم در بحث ناترازی ها، بی حجابی را آزاد کرد!

  8. واشنگتن پست: رفتار امریکا و اسرائیل ایران را به سمت سلاح هسته ای سوق می دهد

  9. توهین جنجالی حمید رسایی به پزشکیان بعد از بغض کردن برای همسر مرحومش

  10. مخاطبان‌مان را فراری ندهیم !

  11. توضیح فرزند پزشکیان درباره نقش خود در عزل و نصب‌ها

  12. نظر روحانی نسبت به جلیلی/ اگر از دغدغه فیلترینگ فارغ شدید، برای ارزش پول ملی هم فکری کنید!/ پاسخ فواد ایزدی به حاشیه‌های یک مصاحبه

  13. استقبال از موضع اخیر قالیباف/ سهم‌خواهی‌ها صدای پسر رئیس‌جمهور را درآورد

  14. نشاطی که نباید از دانشگاه دریغ شود

  15. نامه کمیسیون امنیت ملی به دیوان عدالت اداری درباره ابطال حکم انتصاب ظریف

  16. تخریب قبور شهدای مدافع حرم در جنب حرم حضرت زینب(س)

  17. امان از این یاغی!..

  18. همسایه جدید اموی - صهیونی اردوغان!

  19. نظرات برگزیده مخاطبان «الف»: تیم اقتصادی آقای پزشکیان حتی الفبای اقتصاد را هم بلد نیست/ مسئله حجاب برجسته می‌‎شود تا مردم سراغ مطالبات مهم نروند

  20. خداحافظی مردم با گوشت؟!

  21. مردم دو درجه کمتر، دولت ۱۰ درجه!

  22. رهبر انقلاب: ریاکاری روش همیشگی استعمارگران و سرمایه‌داران غربی است

  23.  کاسبان تسلیم و شلیک به اصلِ مذاکره در رسانه‌های اصلاح‌طلب

  24. اسد در سوریه؛ نه دولت_ ملت سازی، نه رفاه!

  25. توجه به زبان بدن در فضای بین المللی/ سقوط آزاد مهدی نصیری/ جهانگیری: اژه‌ای پای کار رفع حصر است

آخرین عناوین