خاکسپاری طولانی الیزابت و بالا گرفتن اعتراضات عمومی در انگلیس

گروه سیاسی الف،   4010622109

مقامات انگلیس این روزها در حالی سرگرم تدارکات مراسم خاکسپاری الیزابت، ملکه این کشور هستند که هزینه سنگین برگزاری آیین تشریفاتی با وجود شیب صعودی قیمت‌ها و کاهش درآمد واقعی مردم اعتراضات عمومی را برانگیخته است.

خاکسپاری طولانی الیزابت و بالا گرفتن اعتراضات عمومی در انگلیس

به گزارش ایرنا از لندن، این روزها در کوچه و بازار خیابان‌های انگلیس موضوع تشریفات طولانی و پرهزینه خاکسپاری الیزابت، نقل بیشتر محافل شده است. رسانه‌های خبری سرگرم پوشش تشریفات انتقال جسد الیزابت از اسکاتلند به لندن و برای ادای احترام به مرگ وی، تبلیغات را از میان برنامه‌های خود حذف کرده‌اند.

رادیوها نیز تم موسیقی‌های خود را از شاد و پرهیجان به نواهای آرام و یا بعضا اندوهگین تغییر داده‌اند. صفحات روزنامه‌ها عموما به موضوع سلطنت و آخرین تحرکات پادشاه جدید اختصاص دارد و در همین پیوند نشریه سان یکشنبه گذشته یک مجلد ۴۸ صفحه‌ای شامل ۲۷۲ تصویر از سلطنت الیزابت بصورت رایگان عرضه کرد.

بطور کلی رسانه‌ها در این کشور - بر اساس دستورالعملی که احتمالا به آن‌ها تکلیف شده است - تلاش می‌کنند تا تصویری از غم و اندوه مردم را دربرابر درگذشت الیزابت و وفاداری به پادشاه جدید به نمایش بگذارند. گاهی پخش یک کلیپ مربوط به احساسات وفاداران به سلطنت، بارها در طول شبانه‌روز از طریق رسانه‌های تصویری تکرار می‌شود تا سوگواری برای درگذشت ملکه و وفاداری به خاندان سلطنتی به عنوان یک ارزش در ذهن مخاطب القا شود.

اما هرچه از زمان مرگ الیزابت می‌گذرد، اعتراضات عمومی به بریز و بپاش‌های سلطنتی در بحبوحه مشکلات جدی اقتصادی کشور، نمایان‌تر می‌شود و این مساله مقامات امنیتی کشور را نگران کرده است.

واقعیت این است که شاخص تورم از میانگین ۲ درصد به ۱۰.۱ درصد رسیده و در مسیر صعود به ۱۵ درصد قرار دارد. بهای انرژی از ماه آینده ۸۰ درصد افزایش خواهد یافت و بانک مرکزی انگلیس درباره خطر رکود اقتصادی هشدار داده است.

 پنجشنبه گذشته لیز تراس در جلسه اضطراری پارلمان از تصمیم چالش‌برانگیز و پرهزینه دولت این کشور برای مقابله با بحران انرژی در این کشور خبر داد و اعلام کرد که دولت بهای انرژی خانوارها را به مدت دو سال ثابت نگه می‌دارد.

او با ارائه بخشی از برنامه دولت اعلام کرد که بهای انرژی خانوارها به مدت دو سال ثابت نگه داشته خواهد شد. او گفت که بر اساس تصمیم دولت، سقف صورتحساب برق و گاز از ماه آینده میلادی (اکتبر) که قرار بود سه برابر شود از دو هزار و ۵۰۰ پوند در سال تجاوز نخواهد کرد.

تراس سرگرم ارائه جزئیات بیشتری درباره برنامه دولت بود که خبر وخامت حال الیزابت جلسه پارلمان را تحت شعاع قرار داد و موضوع ابتر ماند. او تاکنون توضیح بیشتری را در خصوص برنامه دولت ارائه نکرده است و از این منظر، فشارها روی دولت رو به افزایش است.

امروز نشریه تایمز چاپ لندن با انتشار کاریکاتوری به رها شدن مشکلات کشور، درسایه مراسم خاکسپاری الیزابت اشاره کرد تا به این ترتیب اعتراض خود را به وضع موجود اعلام کند. در تصویر منتشر شده، سالن خالی مجلس ترسیم شده که انبوهی از اوراق مربوط مشکلات تورم، اعتصاب عمومی، بحران انرژی، کاهش ارزش پوند و مشکلات سازمان ملی بهداشت تلنبار شده و مسئولین سرگرم تدارکات و مشارکت در مراسم تشییع جنازه هستند.

 

هم زمان روزنامه گاردین در گزارشی نوشت از افزایش ۵۷۱ پوندی سبد خرید مواد غذایی در انگلیس خبر داد. در این گزارش آمده است که شاخص نرخ تورم در فرشگاه‌های این کشور به رکورد جدید ۱۲.۴ درصد رسیده که ۲.۳ درصد نسبت به آخرین نرخ اعلام شده از سوی مرکز آمار ملی انگلیس افزایش نشان می‌دهد.

تحقیقات پژوهشکده انگلیسی کانتار هم نشان می‌دهد که صورتحساب سالانه خواربار فروشی از ۴۶۱۰ پوند به ۵۱۸۱ پوند افزایش یافته است. بر اساس این گزارش، شیر و کره از جمله اقلامی هستند که تحت تاثیر بیشترین افزایش قیمت قرار گرفته و در چهار هفته منتهی به چهارم سپتامبر نسبت به سال قبل به ترتیب ۳۱ و ۲۵ درصد افزایش قیمت داشته اند.

این درحالیست که فروش محصولات ارزان با برچسب اقتصادی نیز نسبت به سال گذشته یک سوم افزایش یافته و ۵۱.۱ درصد بازار را به خود اختصاص داده است. این آمارها نشان می‌دهد که چگونه مردم انگلیس سعی می‌کنند با افزایش هزینه‌های زندگی کنار بیایند.

«فریزر مک‌کویت» رئیس بخش خرده‌فروشی پژوهشکده انگلیسی کانتار در این باره گفت: «به نظر می‌رسد پایانی برای تورم مواد غذایی وجود ندارد، زیرا نرخ افزایش قیمت مواد غذایی و نوشیدنی همچنان در حال افزایش است.»

نشریه تایمز لندن هم امروز در گزارشی نوشت: دستمزدهای واقعی مردم در سه ماه منتهی به ژوئیه کاهش یافته و این مساله اقتصاد کشور را به سمت رکود سوق داده است.

بر اساس آمار منتشر شده توسط مرکز آمار ملی، حقوق افراد شاغل در سه ماه منتهی به جولای ۵.۵ درصد افزایش یافت و به ۶۱۳ پوند در هفته رسید. اما با در نظر گرفتن نرخ تورم کل دستمزدها به صورت واقعی ۲.۶ درصد کاهش یافته که بیشترین میزان از آوریل سال ۲۰۰۹ بشمار می‌رود.

مردم انگلیس این روزها درحالی ناظر تشریفات پرهزینه خاکسپاری الیزابت هستند که امیدی به بهبود اوضاع اقتصادی و آینده کشور نداشته و این حس در اعتراضاتی به شکل هو کردن و برهم زدن تشریفات سلطنتی نمود پیدا کرده است.

پلیس انگلیس طی روزهای اخیر چندین معترض را دستگیر و سپس آزاد کرده اما بعید است که احساسات فزاینده ضد سلطنتی در جزیره حتی پس از خاکسپاری الیزابت، فروش کند.

 
 
  
  

yektanetتریبون

پربحث‌های دیروز

  1. آیا حضور سگ‌ در پارک‌ها برای شما اذیت‌‌کننده است؟!

  2. معمای ارز در ایران و ۲ سوال راهبردی

  3. ثابتی: مساله شخص ظریف و چند نفر خاص نیستند، این مساله بخشی از پروژه نفوذ است

  4. واقعاً ساواک، ظریف را به آمریکا فرستاد؟/ دفاع واعظی از حضور آقازاده‌ها در دولت/ ملاقاتی که دردسر ساز شد

  5. وزارت اطلاعات تابعیت مضاعف فرزندان ظریف را تایید کرد

  6. حمله جدید «کرسنت» برای تاراج پول‌های بلوکه شده ایران

  7. شایسته نیست که کارگزار نظام در یک مجمع جهانی حرف‌های دشمن شاد کن بزند

  8. رودرو کردن یک خانم بدحجاب با یکی از طراحان قانون حجاب!

  9. توهین بی‌بی‌سی‌ فارسی به شهدا بی‌پاسخ نماند+ عکس

  10. بابک زنجانی ابراز ندامت کرده و به او فرصت انجام اقدامات جبرانی داده شده است

  11. آغاز فصلی جدید در قراردادهای ملکی؟!

  12. سقوط بیش از ۴۰۰ درصدی دستمزد کارگران در ده سال

  13. مصوبات مهم مجمع تشخیص مصلحت نظام/ از افزایش تعرفه واردات خودرو تا کاهش تسهیلات ازدواج!

  14. علت گرانی و کمبود سیب زمینی در بازار چیست؟

  15. تاکسی‌هوایی برای اولین بار در ایران به پرواز می‌آید

  16. صدمات ورزشگاه آزادی بعد از دیدار پرسپولیس - تراکتور

  17. زمستان سال آینده خاموشی برق نداریم

  18. سردار شادمانی: جنگنده «سوخو ۳۵» خریداری شده است

  19. درباره ترامپ ایده و برنامه داریم/ روسیه و اروپا درباره شکل مذاکرات هسته‌ای هم‌نظر نیستند

  20. دلخوری رضا شفیعی‌جم پس از حمله به او در فینال جوکر

  21. آقای قالیباف! به ظریف انتقاد می کنید که چرا فلان حرف را زده، اما در برابر فحاشی‌ها به او سکوت می‌کنید؟ / سفر شما به اتیوپی چه توجیهی داشت؟

پربحث‌های هفته

  1. رئیس مجلس خواستار پیگیری انتصابات غیرقانونی در دولت شد

  2. همه نفوذی اند غیر از ما !

  3. فرصت ترامپ برای ایران !

  4. شکایت محمد خاتمی از کیهان / حسین شریعتمداری احضار شد

  5. تجمعاتی که سراسر ضرر است/ حمله آخوندی به قرارداد راهبردی ایران و روسیه/ لزوم همگرایی میانه‌روها

  6. شائبه‌ مذاکرات پنهانی؟/ آتش‌بیار معرکه نباشیم!/ مسئولیت پرونده کرسنت با خاتمی، زنگنه و روحانی است

  7. پزشکیان یک پست دیگر به ظریف داد

  8. نظرات برگزیده مخاطبان «الف»: هاشمی رابطه با آمریکا را ضروری می‌دانست/ همکاری ایران و روسیه به نفع مردم دو کشور است/ مقابله به مثل با اسرائیل، عاقلانه‌ترین کار است

  9. روایتی از نقش پخشان عزیزی در پژاک علیه ایران

  10. پزشکیان پوپولیست نیست/ ظریف نباید با جلیلی وارد چالش می‌شد/ بازگشت بابک زنجانی؟!

  11. سخنانی که فقط به نگرانی مردم دامن می‌زند

  12. رئیس‌الوزرای افغانستان: دستور داده‌ایم آب هیرمند به سوی ایران روانه شود/ برادران ایرانی‌مان را از آب محروم نمی‌کنیم

  13. آیا حضور سگ‌ در پارک‌ها برای شما اذیت‌‌کننده است؟!

  14. ادعای تازه آژانس بین‌المللی انرژی اتمی درباره غنی‌سازی در ایران

  15. دکتر زرشناس: آقایان مسئول، آقایان اقتصاددان، چرا انقدر صبح تا شب دروغ می‌گویید؟

  16. تذکر قالیباف به ظریف؛ کارگزاران نظام مراقب حرف‌های خود باشند

  17. توصیف تند کیهان از سخنان ظریف در داووس؛ آفتابه نداره!

  18. معمای ارز در ایران و ۲ سوال راهبردی

  19. ثابتی: مساله شخص ظریف و چند نفر خاص نیستند، این مساله بخشی از پروژه نفوذ است

  20. چرا صهیونیست‌ها سرانجام به آتش‌بس تن دادند؟

  21. دو طرف پرونده کرسنت آقایان زنگنه و جلیلی نیستند/ بازی‌های رسانه‌ای برای کم کردن فشار از روی متهم اصلی است

  22. پزشکیان دور بعد کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری نخواهد شد

  23. همتی:‌ نمی‌توانیم حقوق بیشتری به کارمندان پرداخت کنیم

  24. نظرخواهی فرهنگستان زبان از مردم برای معادل واژه «bio»

  25. راز پشت پرده آمار نادرست وزارت بهداشت

آخرین عناوین