آینده داوطلبان کنکوری در تلاطم دعوای مسئولان بر سر تاثیر معدل

  4031108080

در حالی که داوطلبان کنکور در یکی از سرنوشت‌سازترین زمان‌های عمر خود قرار دارند، آینده آن‌ها با اظهارات متناقض مسئولان متلاطم می‌شود.

آینده داوطلبان کنکوری در تلاطم دعوای مسئولان بر سر تاثیر معدل

به گزارش خبرنگار مهر، در روزهای اخیر موضوع تصمیم‌گیری در مورد نحوه تاثیر معدل در کنکور داغ شده است. پس از اعتراضات فراوان متقاضیان کنکور، جلسه شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزار شد و تاثیر معدل پایه دهم در کنکور حذف شد. این در حالی است که بسیاری از متقاضیان کنکور خواستار «تاثیر مثبت معدل پایه دوازدهم در آزمون سراسری» هستند.

از زمان اعلام مصوبه اخیر شورا، چالش بین وزارت علوم و شورای عالی انقلاب فرهنگی آغاز شده است و در این میان اظهارات ضد و نقیض و متفاوتی در مورد این موضوع مطرح می‌شود.

داستان تغییر پر حاشیه کنکور

پر حاشیه‌ترین تغییر در کنکور را می‌توان مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی در سال ۱۴۰۱ دانست. بر اساس این مصوبه، مقرر شد سهم نمره آزمون به‌تدریج (به صورت سالانه) از نمره نهایی متقاضیان کاسته شود و به جای آن نقش سوابق تحصیلی داوطلبان در پذیرش پر رنگ شود. این تغییرات از کنکور ۱۴۰۲ آغاز شد و مقرر بود تا کنکور سال ۱۴۰۵ و بعد از آن تاثیر قطعی پایه دهم، یازدهم و دوازدهم به ۶۰ درصد برسد.

بسیاری از داوطلبان کنکور نسبت به اجرای این مصوبه معترض هستند. معترضان عنوان می‌کنند که شرایط همه مدارس کشور در برگزاری امتحانات نهایی یکسان نیست، همچنین کیفیت آموزش نیز در مدارس مختلف، متفاوت است بنابراین تاثیر قطعی سوابق تحصیلی موجب ناعدالتی می‌شود. این معترضان با شیوه‌های مختلف؛ برگزاری تجمع، راه‌اندازی کارزار، تماس با رسانه‌ها و مسئولین نارضایتی خود را نسبت به اجرای این مصوبه به گوش مسئولان و رئیس جمهور رساندند.

درخواست متقاضیان: تنها تاثیر مثبت معدل دوازدهم؛ نتیجه جلسه: تاثیر قطعی معدل یازدهم و دوازدهم

سه‌شنبه گذشته (دوم بهمن‌ماه ۱۴۰۳) جلسه شورای عالی انقلاب فرهنگی با حضور سران سه قوه، موضوع تاثیر معدل در آزمون سراسری برگزار شد و در این جلسه با رای اکثریت اعضای شورای‌عالی انقلاب فرهنگی، تاثیر معدل پایه دهم در آزمون سراسری حذف شد و مقرر شد در کنکور تاثیر معدل پایه یازدهم و دوازدهم لحاظ شود.

وزیر علوم: من یک رای بیشتر ندارم

سه‌شنبه شب بعد از برگزاری جلسه شورای عالی انقلاب فرهنگی وزیر علوم به عنوان نماینده دولت با انتشار پستی در صفحه شخصی خود در یکی از شبکه‌های اجتماعی (اینجا) خود اعلام کرد: «نظر کارشناسی و شخصی من و وزارت علوم تاثیر مثبت معدل سال دوازدهم در کنکور است؛ ولی همان‌طور که می دانید من یک رای بیشتر ندارم»

خسروپناه: وزیر علوم نظر متفاوتی نداشت

حجت‌الاسلام والمسلمین خسروپناه؛ دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی دو روز پیش در جمع خبرنگاران در واکنش به اظهارات وزیر علوم (اینجا) گفت: اگر نیاز باشد، می‌توانم اسامی کسانی که به این مصوبه رای دادند را اعلام کنم تا همه بدانند. مصوبه ما در شورای عالی انقلاب فرهنگی هیچ ابهامی ندارد، رکن حکمرانی نیز شفاف سازی است. به نظر من اخلاق هم اقتضا می‌کند اگر عزیزی چه از اعضای حقیقی یا سایر اعضا، پیشنهاد دیگری دارد در صحن شورا مطرح کنند که مورد بحث قرار بگیرد و شاید رای به آن بدهند. ولی اینکه اصلاً مطرح نشود و بعد از مصوبه اعلام بشود که همچین نظری بوده به نظرم خیلی اخلاقی نیست.

بالاخره سازمان سنجش پیشنهاد تغییر کنکور را ارائه کرد یا نه؟

همچنین خسروپناه اظهار کرد که سازمان سنجش نیز پیشنهادی در مورد تاثیر معدل به شورای عالی انقلاب فرهنگی ارائه نکرده است.

دکتر رضا محمدی؛ رئیس سازمان سنجش نیز عنوان کرده (اینجا) که سازمان سنجش آموزش کشور ۲۳ مهر ماه پیشنهاد رسمی خود را مبنی بر تأثیر مثبت با اولویت پایه دوازدهم در آزمون سراسری برای دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی ارسال و در اواخر آبان ماه نیز همین پیشنهاد را در قالب گزارش کارشناسی ارائه کرده است و در واقع این پیشنهاد با دو مکاتبه رسمی به شورای عالی انقلاب فرهنگی اعلام شده است.

همچنین سازمان سنجش در ستادهای شورای عالی انقلاب فرهنگی پیشنهاداتی در مورد آزمون سراسری و تأثیر سوابق تحصیلی به صورت تأثیر مثبت پایه دوازدهم به میزان حداکثر ۳۵ درصد، ارائه کرده است ولی علی‌رغم ارائه این گزارش و پیشنهاد شفاف سازمان سنجش به نمایندگی از وزارت علوم، این پیشنهاد در صحن شورای عالی انقلاب فرهنگی مطرح نشده است.

این در حالی است که سید جلال موسوی، معاون ستاد تعلیم و تربیت شورای عالی انقلاب فرهنگی در گفتگو با خبرنگار مهر عنوان کرده (اینجا) که نامه مورد اشاره سرپرست سازمان سنجش، مربوط به مکاتبه‌ای است که توسط «سازمان ملی سنجش و ارزشیابی نظام آموزش کشور» صورت گرفته است؛ سازمانی که مستقل از وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و ذیل نهاد ریاست جمهوری با جایگاه معاون رئیس‌جمهور در آن زمان بود. این سازمان، در آن برهه زمانی، به عنوان نهادی تخصصی و مستقل، مسئولیت ارزشیابی و سنجش نظام آموزشی کشور را بر عهده داشته است. نامه مذکور، حاوی یک پیشنهاد قطعی و واحد نبوده، بلکه در برگیرنده چند رویکرد مختلف برای نظام سنجش و پذیرش دانشجو بوده است.

به رئیس سازمان سنجش اجازه ورود به جلسه شورای عالی انقلاب فرهنگی داده نشد

آخرین واکنش مربوط به دکتر حسین سیمایی صراف؛ وزیر علوم است که با انتشار یک استوری در صفحه شخصی خود در یکی از شبکه‌های اجتماعی توضیحاتی درباره بررسی تاثیر معدل بر نتایج آزمون سراسری ارائه داده است.

بر اساس این توضیحات؛ دیدگاه رئیس جمهور و دولت و برخی اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی «ترجیح تاثیر مثبت معدل سال دوازدهم» بوده است. بخش دیگری از اعضای شورا برمبنای مستنداتی دیگر حفظ رویه موجود بر مبنای تاثیر قطعی معدل بوده و در نهایت پس از رای‌گیری، تاثیر قطعی معدل پایه دهم حذف شد و تاثیر قطعی معدل پایه‌های ۱۱ و ۱۲ باقی ماند.

همچنین عنوان شده است که موضوع تاثیر قطعی معدل در پایه‌های یازدهم و دوازدهم در جلسه شورا به رای گذاشته نشده است؛ به همین دلیل اعضای دولت که عضو شورا هستند مجبور بودند به گزینه «تنها حذف تاثیر قطعی معدل در پایه دهم» رای دهند.

به علاوه عنوان شده که رئیس سازمان سنجش که قصد شرکت در جلسه اخیر شورا و ارائه اظهار نظر کارشناسی سازمان را داشته، اجازه ورود پیدا نکرده و دعوت نشده است.

آینده داوطلبان کنکوری در تلاطم دعوای مسئولان بر سر تاثیر معدل

به گزارش مهر، به نظر می‌رسد این داستان پر حاشیه همچنان ادامه داشته باشد و حل یک مسئله ساده مثل «تاثیر معدل در کنکور» که البته به طور قطع عواقب بزرگی خواهد داشت، تبدیل به یک گره کور شده است. ظاهراً هر دوطرف این دعوا به دنبال بهترین تصمیم برای آینده‌سازان کشورند ولی به چیزی که توجه ندارند این است که این اظهارات متناقض آرامش داوطلبان کنکور را بر هم می‌زند.

دیدگاه کاربران


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.

yektanetتریبون

پربحث‌های هفته

  1. رئیس مجلس خواستار پیگیری انتصابات غیرقانونی در دولت شد

  2. همه نفوذی اند غیر از ما !

  3. فرصت ترامپ برای ایران !

  4. تجمعاتی که سراسر ضرر است/ حمله آخوندی به قرارداد راهبردی ایران و روسیه/ لزوم همگرایی میانه‌روها

  5. پزشکیان یک پست دیگر به ظریف داد

  6. نظرات برگزیده مخاطبان «الف»: هاشمی رابطه با آمریکا را ضروری می‌دانست/ همکاری ایران و روسیه به نفع مردم دو کشور است/ مقابله به مثل با اسرائیل، عاقلانه‌ترین کار است

  7. پزشکیان پوپولیست نیست/ ظریف نباید با جلیلی وارد چالش می‌شد/ بازگشت بابک زنجانی؟!

  8. سخنانی که فقط به نگرانی مردم دامن می‌زند

  9. رئیس‌الوزرای افغانستان: دستور داده‌ایم آب هیرمند به سوی ایران روانه شود/ برادران ایرانی‌مان را از آب محروم نمی‌کنیم

  10. آیا حضور سگ‌ در پارک‌ها برای شما اذیت‌‌کننده است؟!

  11. دکتر زرشناس: آقایان مسئول، آقایان اقتصاددان، چرا انقدر صبح تا شب دروغ می‌گویید؟

  12. تذکر قالیباف به ظریف؛ کارگزاران نظام مراقب حرف‌های خود باشند

  13. توصیف تند کیهان از سخنان ظریف در داووس؛ آفتابه نداره!

  14. معمای ارز در ایران و ۲ سوال راهبردی

  15. ثابتی: مساله شخص ظریف و چند نفر خاص نیستند، این مساله بخشی از پروژه نفوذ است

  16. پیوستن به FATF ضرورت اجتناب‌ناپذیر/ مخالفان از نظر شغلی و مالی تامین هستند

  17. دو طرف پرونده کرسنت آقایان زنگنه و جلیلی نیستند/ بازی‌های رسانه‌ای برای کم کردن فشار از روی متهم اصلی است

  18. پزشکیان دور بعد کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری نخواهد شد

  19. نظرخواهی فرهنگستان زبان از مردم برای معادل واژه «bio»

  20. راز پشت پرده آمار نادرست وزارت بهداشت

  21. احساس جعلی به وطن واقعی!

  22. ترامپ:‌ می‌توان با ایران به توافق رسید/ با رهبر کره شمالی دیدار می‌کنم

  23. واقعاً ساواک، ظریف را به آمریکا فرستاد؟/ دفاع واعظی از حضور آقازاده‌ها در دولت/ ملاقاتی که دردسر ساز شد

  24. خصوصی سازی دولا دولا نمی شود !

  25. وزارت اطلاعات تابعیت مضاعف فرزندان ظریف را تایید کرد

آخرین عناوین