برای اینکه بدانیم دیوار سبز هوشمند چیست و چه مزایایی دارد، بهتر است با مفهوم دیوار سبز آشنا شویم تا بتوانیم «هوشمند بودن» آن را بررسی کنیم.
اجرای گرین وال در گذشته به کشورهای توسعهیافته محدود بود؛ اما پیشرفت تکنولوژی باعث شد تا طراحی و اجرای دیوار سبز در بسیاری از کشورهای دیگر نیز امکانپذیر شود، چراکه شرایط برای اجرای سازههای مختلف فراهم شد.
تصور کنید در فضای سبزی قرار گرفتهاید و به لطف گیاهان سبزی که در اطراف شما هستند، هوای تازهای را تنفس میکنید، اما این فضای سبز، طبیعت بیرون و یا جنگل نیست؛ بلکه میتواند فضای داخلی یک پاساژ، دفتر کار، لابی هتل و حتی خانه شما باشد.
یکی از روشهای ایجاد فضاهای سبز داخلی، اجرای دیوار سبز یا گرین وال است که به لطف تکنولوژی پیشرفته امروزی، میتوانید آن را به صورت هوشمند طراحی و اجرا کنید. اما دیوار سبز هوشمند چیست؟ در ادامه شما را با مفهوم دیوار سبز هوشمند و نحوه اجرای آن آشنا میکنیم.
دیوار سبز هوشمند چیست ؟
دیوار سبزهوشمند، سازهای عمودی است که روی آن، بستری برای کاشت گیاهان ساخته میشود. آبیاری دیوار سبز به نوع گیاهان و دیوار سبزی که اجرا میشود، بستگی دارد و در کل به دو دسته تقسیم میشود؛ آبیاری دستی و آبیاری سیستم هوشمند.
در پاسخ به این سوال که دیوار سبز هوشمند چیست باید گفت که این نوع از گرین والها، شباهت زیادی به دیوارهای سبز معمولی دارند اما ویژگی اصلی دیوار سبز هوشمند، استفاده از تکنولوژی و سیستمهای پیشرفته آبیاری است که باعث افزایش عمر سازه میشود و نگرانی از بابت آبیاری گیاهان را برطرف میکند. یکی از مزیتهای آبیاری هوشمند، کمک به کمبود آب در جهان است؛ چرا که امروزه جهان با معضل کمبود آب مواجه است.
در این سیستم، برنامه آبیاری و تغذیه گیاهان، از قبل تعیین شده و کنترل میشود؛ بنابراین تمام نیازهای گیاهان برطرف میشود. نوع دیگری از دیوارهای هوشمند هم هستند که به لطف تکنولوژیهای پیشرفته و هوش مصنوعی میتوانند هوای محیط را بهصورت هوشمندانه پاکسازی کرده و با تامین رطوبت محیطی، هوای پاک را در محیط پراکننده کنند.
مزایای دیوار سبز هوشمند
مهمترین مزیت دیوار سبز هوشمند این است که گیاهان در آن به صورت اتوماتیک آبیاری و تغذیه میشوند. مدلهای پیشرفتهتر این نوع از دیوارها حتی میتوانند هوا را به کمک هوش مصنوعی پاکسازی کنند و آن را در فضاهای مختلف به گردش در بیاورند.
طراحی و اجرای گرین وال هوشمند بهگونهای است که هیچ آبی از داخل سیستم به بیرون نفوذ نمیکند و فضای بیرونی همیشه تمیز و خشک باقی میماند.
مزیت دیگر این است که برای ساخت دیوار سبز هوشمند تقریبا هیچ محدودیتی برای انتخاب نوع گیاه وجود ندارد. یکی از چالشهای اصلی در دیوار سبز معمولی این است که اغلب باید به نوع گیاه توجه کنید و گیاهانی که نیاز آبیاری متفاوتی دارند را کنار هم قرار ندهید. اما دیوار سبز هوشمند این امکان را به شما میدهد که قسمتهایی از دیوار را آبیاری کنید و قسمتهای دیگر را خشک باقی بگذارید. این یکی از مهمترین ویژگیهایی است که مزیت اقتصادی بسیار بالایی را به همراه میآورد.
مزیت دیگر نگهداری اتوماتیک، افزایش طول عمر گیاهان و در نتیجه، افزایش بازدهی دیوار سبز است. سیستم آبیاری و کنترل دیوار سبز هوشمند را میتوان از طریق نصب اپلیکیشن روی گوشی هوشمند همیشه تحت نظر قرار داد و نیازهای سیستم را بررسی کرد.
دیوار سبز علاوه بر زیبایی بصری، میتواند به عنوان یک پارتیشن و جداکننده محیط هم کاربرد داشته باشد. علاوه بر این، مانع از ورود آلودگیهای صوتی به داخل میشود و بهطور کلی، مثل یک عایق صوتی هم عمل میکند.
گیاهان نقش موثری در کنترل دمای محیط دارند و از اتلاف انرژیهای موجود جلوگیری میکنند؛ درنتیجه میتوان گفت دیوار سبز قابلیتی شبیه به عایق حرارتی دارد.
طراحی و اجرای گرین وال هوشمند
اولین مرحله از اجرای گرین وال هوشمند این است که با تیم متخصص و حرفهای مشورت کنید تا پیشنیازهای لازم برای ساخت دیوار سبز هوشمند را مورد بررسی قرار دهند. کارشناسان حرفهای میتوانند طراحی زیبا و منحصربهفردی را متناسب با نوع ساختمان به شما ارائه کنند. علاوه براینکه دانش لازم برای حفظ سلامت بنا را نیز دارند.
اجرای دیوار سبز هوشمند و روف گاردن بدون بررسیهای کارشناسی اولیه میتواند آسیبهای جدی به بدنه ساختمان وارد کند؛ چرا که این دیوارها برای آبیاری نیازمند مخزن هستند برای نگهداری آب و ایجاد رطوبت که در صورت عدم به کارگیری صحیح، آسیبهای جدی وارد میکنند.
این دیوارها قابلیتهای بسیاری دارند، قابلیتهایی چون سیستم مه پاش هوشمند که برای رطوبت و پاکسازی فضای موجود به کار میروند.
شاید برایتان جالب باشد که بدانید در کنار گیاهان، میتوان از سیستم نوررسانی هوشمند نیز استفاده کرد. به طوری که در شب شما میتوانید علاوه بر تنفس اکسیژن و هوای پاک موجود، از نور به کار برده شده نیز استفاده کنید. البته این جنبه از این دیوار بیشتر به عنوان زیبایی مصنوعی به کار گرفته میشود.
دیوارهای سبز هوشمند نیازمند بررسی در دورههای زمانی مشخص هستند که شما میتوانید از طریق تماس با مراکز پیگیری و مشاوره از تکنسینها و متخصصین این حوزه، هم مشکل مربوطه را برطرف کنید و هم به بررسی این دیوارهای هوشمند بپردازید.
شما میتوانید برای طراحی فضای موجودتان علاوه بر استفاده از دیوارها در ابعاد بزرگ و بلند، از تکههای کوچک در جای جای فضای مورد نظر استفاده کرده و از طریق کنترل از راه دور این دیوارها را کنترل و بررسی کنید. استفاده از دیوارهای کوچک میتواند زیبایی ظاهری مکان شما را چند برابر افزایش دهد.
آبیاری دیوار سبز هوشمند
یکی از مهمترین مراحل اجرای گرین وال هوشمند، آبیاری است. از آنجایی که آبیاری دیوارهای سبز، مخصوصا در ابعاد بزرگ چالشهایی را به همراه دارد، بهتر است از یکی از راههای مدیریت بهینه مصرف آب استفاده کنیم. استفاده از روشهای آبیاری موثر است که دیوار سبز معمولی را به دیوار سبز هوشمند تبدیل میکند.
در آبیاری هوشمند دیوار سبز، از طریق به کارگیری تایمر میتوان زمان مناسب برای آبیاری گیاهان را برنامهریزی کرد؛ اما متخصصان طراحی این دیوار علاوه بر دیجیتالی کردن آبیاری قابلیت دسترسی آنالوگ را نیز فراهم کردهاند. علاوه بر برنامهریزی زمان آبیاری، میتوان برنامه سالانه کوددهی را نیز به کمک سیستم هوشمند برنامهریزی کرد تا نگرانی از بابت تغذیه و طول عمر گیاهان نیز برطرف شود.
یکی از راههای آبیاری دیوار سبز هوشمند استفاده از سیستم آبیاری اتوماتیک برای فضای سبز است. در این روش نه تنها در مصرف آب صرفهجویی میکنیم، بلکه میتوانیم از بروز مشکلاتی مانند قارچ نیز جلوگیری کنیم.
از آنجایی که سیستمهای هوشمند دیوار سبز قابلیتها و کارایی بسیار زیادی دارند میتوانیم سیستم آبیاری دیوارهای هوشمند را طبق طیف مختلف خاک و بستری که دارید منطبق کرده و طبق نوع نیاز گیاه، آن را آبیاری کنیم.
قیمت و صرفه اقتصادی دیوار سبز هوشمند
امروزه دیوار سبز هوشمند در کشورهای پیشرفته و صنعتی به کار برده میشوند و کاربرد آن بیشتر در مراکز تجاری و یا درمانی است که بتواند فضای موجود را پاکسازی کند. البته این دیوارها در ابعاد مختلفی ساخته میشوند و اجرای آن در ساختمانهای مسکونی، هتلها، روف گاردن و هر فضای دیگری رواج دارد.
اجرای دیوار سبز هوشمند در محیط های کوچک ممکن است از لحاظ مالی چندان بهصرفه نباشد؛ اما برای متراژ بالا، قیمت مناسب و صرفه اقتصادی دارد. اگر شما هم به دنبال این دیوار سبز هوشمند برای مراکز تجاری، بیمارستانها و یا فضاهای اداری هستید و از لحاظ مالی مشکلی ندارید اجرای این تکنولوژی را به شما پیشنهاد میکنیم.
اما در کل این نوع دیوارها از طراحی برخوردارند که مناسب برای فضاهای بازتر و بزرگتر هستند و صرفه اقتصادی بهتری را برای شما خریداران به همراه میآورد.
اجرای گرین وال و روف گاردن
تا این بخش از مقاله، توضیح دادیم که دیوار سبز هوشمند چیست و چه مزایایی دارد. اگر بهدنبال ایجاد سرسبزی در محیط اطراف خود هستید و میخواهید از محیط سالم و سبز در محل زندگی و کار خود بهرهمند شوید، میتوانید با کمک تیمهای متخصص اجرای گرین وال و روف گاردن، این فضاهای جذاب را به خود هدیه دهید. مجموعه اسپینگر با سالها تجربه در زمینه اجرای روف گاردن و دیوار سبز، به شما کمک میکند تا محیط مطلوب خود را طراحی کنید. کارشناسان اسپینگر از مراحل ابتدایی طراحی تا مراحل نهایی اجرا همراه شما هستند. علاوهبراین، شما میتوانید از طریق شمارههای 021-86091394 و 09120956541 با مشاوران این مجموعه در تماس باشید.