به گزارش مهر به نقل از نیواطلس، طبق اطلاعات یونیسف بیشتر زایمان هایی که منجر به تولد نوزاد مرده می شود در کشورهای فقیر اتفاق می افتد.
هنگامیکه زنی در زمان زایمان با مشکلاتی روبرو می شود، دلیل این امر آن است که جنین در وضعیتی قرار دارد که نمی تواند از کانال زایمان گذر کند.
در کشورهای ثروتمندتر، اولتراساوند و دیگر فناوری های مختلف برای تعیین چنین وضعیتی به کار گرفته می شود. این سیستم ها همچنین وضعیت جنین را نشان می دهند و در نتیجه متخصص زایمان می تواند درباره شیوه تغییر آن تصمیم بگیرد.
متاسفانه در کشورهای در حال توسعه چنین تجهیزات تصویربرداری گرانبهایی وجود ندارد. بنابراین دستکش های ابداعی کارآمد خواهند بود.
محققان کالج لندن برای این منظور حسگرهای فشار و نیرو را روی نوک انگشتان دستکش جراحی معمولی چاپ کردند. این فرایند در کل یک دلار هزینه دارد!
حسگرهای مذکور از نانوکامپوزیت های اکسید فلز ساخته شده اند که هنگام لمس یا مالش اجسام برق تولید می کنند. نکته مهم آنکه این ابزارها به اندازه ای نازک و حساس هستند که حتی زمانیکه دستکش ثانویه ای روی آنها پوشیده می شود، کارآمد باقی می مانند.
ایده اصلی ابداع دستکش آن است که پزشک هنگام معاینه وضعیت جنین را با تعیین مکان سر نوزاد مشخص کند. علاوه بر آن حسگرها به کاربر نشان می دهند چه میزان نیرویی وارد می شود تا از آسیب به نوزاد جلوگیری شود.
در کنار این موارد تصویری از سر نوزاد در نمایشگر مرتبط به یک رایانه نشان داده می شود. البته محققان مشغول توسعه قابلیت هایی هستند تا دستکش را با موبایل نیز همخوان کنند.
نمونه اولیه دستکش به طور موفقیت آمیز برای شناسایی شکاف روی سر جنین سیلیکونی مدل به کار رفته است. قرار است این دستکش در آزمایش های بالینی به کار رود که شامل تولد نوزادان واقعی می شود.
تحقیق مذکور در ژورنال Frontiers in Global Women's Health منتشر شده است.