پیروز ماراتن ترک‌ها کیست؟

گروه جهان الف،   4020306080 ۹ نظر، ۰ در صف انتشار و ۸ تکراری یا غیرقابل انتشار

در شرایطی که اوضاع میدانی انتخابات ریاست جمهوری ترکیه به نفع اردوغان است اما قلیچدار اوغلو و ائتلاف وی هنوز از برگرداندن ورق ناامید نشده‌اند.

پیروز ماراتن ترک‌ها کیست؟

به گزارش الف، فردا یکشنبه دور دوم انتخابات ریاست‌جمهوری ترکیه برای حل و فصل نبرد رقابتی میان دو نامزد این دوره یعنی «رجب طیب اردوغان» و «کمال قلیچدار اوغلو» برگزار می‌گردد. اردوغان که در دور اول این انتخابات در 14 مه با کسب 49.50 درصد آراء موفق به پیروزی نشده بود، در این فاصله توانست علاوه بر امتیازاتی که در دور اول به دست آورده بود، نقاط قوت خود را نیز مطرح کند.
 
نظرسنجی‌هایی که در آستانه برگزاری دور دوم انتخابات ترکیه انجام شده نیز حاکی از پیروزی اردوغان است. بنیاد تحقیقات ترکیه بعد از انجام یک نظرسنجی که بیش از 13 هزار نفر از واجدین شرایط رای در آن مشارکت کرده بودند گزارش داد، طبق نتیجهِ حاصل شده، رجب طیب اردوغان با کسب بیش از 53 درصد آرا پیروز میدان خواهد بود. بر این اساس از 5 درصد آرایی که در دور اول به نفع «سنان اوغان» در صندوق انداخته شده بود، در دور دوم 1.75 درصد به نفع اردوغان و 1.25 درصد به نفع کمال قلیچدار اوغلو خواهد بود.

با این وجود قلیچدار اوغلو نیز ناامید نشده و در لحظات پایانی همچنان برای جمع‌آوری کارت‌هایی که می‌تواند به بهبود شرایط او در انتخابات کمک کند، ادامه می‌دهد. در این مرحله عمده تمرکزها معطوف به میزان مشارکت‌کنندگان در انتخابات است و پیش‌بینی می‌شود بیش از 65 میلیون نفر یعنی نزدیک به 90 درصد از واجدین شرایط، به پای صندوق‌های رای بروند.

اما 2 کارت قدرتی که می‌تواند شانس اردوغان را برای پیروزی بالا ببرد، یکی امتیاز بالاتر او نسبت به قلیچدار اوغلو در کسب آرای دور اول بوده و دوم اینکه نمایندگان حزب عدالت و توسعه وابسته به اردوغان در انتخابات پارلمانی این کشور که هم‌زمان با دور اول انتخابات ریاست‌جمهوری برگزار شد 322 کرسی در برابر 278 کرسی مخالفان کسب کردند. در شرایطی که ترکیه با یک بحران خفقان‌آور مالی و اقتصادی دست و پنجه نرم می‌کند و پیامدهای ناشی از زلزله اخیر این کشور نیز مزید بر علت شد، پیروزی در انتخابات پارلمانی برای حزب اردوغان امتیاز خوبی محسوب می‌شود.

علی‌رغم اینکه کمال قلیچدار اوغلو تلاش کرد یک تصویر سکولار و آزادی‌خواه که خواستار محو استکبار و ظلم از ترکیه است، از خود ارائه دهد اما به نظر می‌رسد که تلاش‌های او کافی نبوده است. علاوه بر آن اردوغان بعد از زلزله مهیب ترکیه یک کمپین تبلیغاتی بزرگ به راه انداخته و تاکید کرد تنها کسی که می‌تواند مردم را از پیامدهای زلزله حفظ کند، اوست و غرامتی نیز به شهروندان پرداخت کرد.

شعار کمپین انتخاباتی اردوغان نیز تحت عنوان «مرد قدرتمندی که ترکیهِ قوی را رهبری می‌کند» توجه ترک‌ها را به خود جلب کرد.  برگ برنده جدیدی که اردوغان به دست آورده نیز آن است که توانسته نظر حامیان سنان اوغان را جلب کند و برخی معتقدند که بر خلاف نظرسنجی‌های انجام شده ممکن است تقریبا همه 5 درصد آرای سنان اوغان در دور دوم به نفع اردوغان به صندوق‌های رای ریخته شود.  این وضعیت موجب شده تا اردوغان دیگر اصرار زیادی به تشویق مردم جهت مشارکت در دور دوم انتخابات نداشته باشد و احساس می‌کند اگر همان شرکت‌کنندگان قبلی در دور جدید حضور یابند نیز او می‌تواند پیروز این ماراتن باشد.

از آن گذشته ناامیدی که بر ائتلاف قلیچدار اوغلو به ویژه بعد از نتایج انتخابات پارلمانی حاکم شده، وضعیت او را تحت تاثیر قرار می‌دهد. اما همانطور که گفته شد قلیچدار اوغلو هنوز دست از تلاش نکشیده و روی برخی عوامل برای برگرداندن ورق شرط‌بندی می‌کند.

در وهله نخست قلیچدار اوغلو امیدوار به افزایش مشارکت رای‌دهندگان در انتخابات فرداست که می‌تواند افزایش آرا را برای او به همراه داشته باشد. علاوه بر آن «اومیت اوزداغ» رهبر حزب «پیروزی ملی» که 2.25 درصد آرای انتخابات پارلمانی را کسب کرده، کنار قلیچدار اوغلو  ایستاده و از ائتلاف وی حمایت می‌کند. حزب «عدالت» با کسب 0.22 درصد از آرای پارلمانی حامی قلیچدار اوغلو بوده و به این ترتیب او می‌تواند فردا حدود 2.5 درصد آرای خود را افزایش داده و به 47.5 درصد برساند. البته این درصورتی است که درصد آرای قبلی به نفع او ثابت بماند.

علی‌رغم موارد فوق که همگی به نفع اردوغان است، احزاب کرد «دموکراتیک خلق‌ها» و «چپ سبز» روز قبل در بیانیه‌ای رسمی اعلام کردند که در دور دوم انتخابات از کمال قلیچدار اوغلو حمایت می‌کنند و همه تلاش خود را برای سقوط اردوغان انجام خواهند داد. آنها تاکید کردند: «اولین و آخرین انتخاب ما برکناری اردوغان است».

یک رسانه وابسته به چپ‌های ترکیه اعلام کرد که 80 درصد کردها آرای خود را به نفع قلیچدار اوغلو به صندوق می‌اندازند و هدف اصلی اکنون برای آنها سرنگونی اردوغان بوده و بعدا سایر مسائل را بررسی می‌کنند. اما با این وجود در دور اول انتخابات مشخص شد که اقلیت کردها وزنه سنگینی در انتخابات ندارند و این شهروندان ترک هستند که سرنوشت ماراتن ریاست‌جمهوری را رقم می‌زنند.

در این میان طی روزهای گذشته تعداد زیادی پوستر تبلیغاتی و فیلم علیه کمال قلیچدار اوغلو در شهرهای مختلف ترکیه منتشر شده که در آن اتهاماتی علیه وی در زمینه حمایت از تروریسم مطرح گشته است. قلیچدار اوغلو نیز اردوغان را متهم به فیلم‌سازی جعلی و از او برای شرکت در یک مناظره تلویزیونی آزاد دعوت کرد.  در همین حال «ابراهیم قالین» سخنگوی ریاست‌جمهوری ترکیه نیز اعتراف کرد که فیلم‌های منتشر شده علیه قلیچدار اوغلو ساختگی است اما نهاد ریاست‌جمهوری هیچ مسئولیتی در این زمینه ندارد.

با همه این وجود هنوز هم نتیجه انتخابات ترکیه غیرقابل پیش‌بینی بوده و هر اتفاقی می‌تواند رخ دهد و حتی شاید برخلاف نظرسنجی‌ها، ورق به نفع قلیچدار اوغلو برگردد و باید منتظر نتایج نهایی بمانیم.

دیدگاه کاربران

ناشناس۳۰۶۵۳۳۰۰۰:۳۱:۱۲ ۱۴۰۲/۳/۷
مطمئن باشید که هر کدامشان پیروز شوند مهمترین مسئله برایشان اقتدار ترکیه و منافع ملی انست.
ناشناس۳۰۶۵۵۷۷۰۷:۳۶:۵۴ ۱۴۰۲/۳/۷
مهم نیست چه کسی است چون در یک انتخابات کاملا آزاد مردم ترکیه بالاترین مقام کشورشان را تعیین می کنند و فرقی هم ندارد کدام باشد چون هردو در جهت منافع ملی ترکیه هستند .
ناشناس۳۰۶۵۸۲۴۰۹:۵۲:۵۹ ۱۴۰۲/۳/۷
آخی، کاملا آزاد!!!
ناشناس۳۰۶۵۹۹۰۱۱:۱۶:۲۳ ۱۴۰۲/۳/۷
کسانیکه به اردوغان رای دادند، شریک جرم اردوغان در کشتن مردم شهرهای شیعه نشین نبل و الزهرا در سوریه هستند. ارتش ترکیه در محاصره این دو شهر شیعه نشین، نقش مهمی داشت. همچنین حمایت ترکیه از تروریست های تکفیری سوریه که عامل شهادت مدافعان حرم ایرانی بودند. طرفداران اردوغان دستشان به خون این بی گناهان، آغشته است.
ناشناس۳۰۶۵۶۶۳۰۸:۲۹:۰۶ ۱۴۰۲/۳/۷
اردوغان ریاکار است.
ناشناس۳۰۶۵۶۹۰۰۸:۴۰:۵۳ ۱۴۰۲/۳/۷
ترکیه سیاست جهانی متزلزل دارد و روند بهبودی اقتصادی در گرو دو قطبی بودن و شرط وشروط بین‌المللی خواهد بود و اختلافات درونی سایه تاریکی برسر ترکیه خواهد داشت
ناشناس۳۰۶۵۷۱۰۰۸:۵۷:۰۱ ۱۴۰۲/۳/۷
هر کس می خواهد باشد برای ما چه فرقی می کند.
ناشناس۳۰۶۵۸۵۱۱۰:۰۵:۳۹ ۱۴۰۲/۳/۷
ماراتن ترکها نیست. ماراتن ترکیه است. اسمش ترکیه است ولی اقوام و نژادهای مختلف در آن سهم دارند.
ناشناس۳۰۶۵۹۴۳۱۰:۴۷:۰۲ ۱۴۰۲/۳/۷
مردم ترکیه سکان هدایت کشور را به هریک از کاندیداهای ریاست جمهوری بسپارد بنظرم تفاوت چندانی ندارد چون هردو منافع ملی را در اولویت دارند در کلیات مشترک هستند در جزییات هرکدام محاسن و معایبی دارند تقریباً برابری میکند.
yektanetتریبون

پربحث‌های اخیر

  1. ثابتی: مساله شخص ظریف و چند نفر خاص نیستند، این مساله بخشی از پروژه نفوذ است

  2. آیا حضور سگ‌ در پارک‌ها برای شما اذیت‌‌کننده است؟!

  3. شایسته نیست که کارگزار نظام در یک مجمع جهانی حرف‌های دشمن شاد کن بزند

  4. رودرو کردن یک خانم بدحجاب با یکی از طراحان قانون حجاب!

  5. واقعاً ساواک، ظریف را به آمریکا فرستاد؟/ دفاع واعظی از حضور آقازاده‌ها در دولت/ ملاقاتی که دردسر ساز شد

  6. وزارت اطلاعات تابعیت مضاعف فرزندان ظریف را تایید کرد

  7. توهین بی‌بی‌سی‌ فارسی به شهدا بی‌پاسخ نماند+ عکس

  8. بابک زنجانی ابراز ندامت کرده و به او فرصت انجام اقدامات جبرانی داده شده است

  9. سقوط بیش از ۴۰۰ درصدی دستمزد کارگران در ده سال

  10. علت گرانی و کمبود سیب زمینی در بازار چیست؟

  11. تاکسی‌هوایی برای اولین بار در ایران به پرواز می‌آید

  12. صدمات ورزشگاه آزادی بعد از دیدار پرسپولیس - تراکتور

  13. زمستان سال آینده خاموشی برق نداریم

  14. سردار شادمانی: جنگنده «سوخو ۳۵» خریداری شده است

  15. آقای قالیباف! به ظریف انتقاد می کنید که چرا فلان حرف را زده، اما در برابر فحاشی‌ها به او سکوت می‌کنید؟ / سفر شما به اتیوپی چه توجیهی داشت؟

پربحث‌های هفته

  1. وقتی دختر، پدر را تخریب می کند!

  2. رئیس مجلس خواستار پیگیری انتصابات غیرقانونی در دولت شد

  3. همه نفوذی اند غیر از ما !

  4. فرصت ترامپ برای ایران !

  5. شکایت محمد خاتمی از کیهان / حسین شریعتمداری احضار شد

  6. تجمعاتی که سراسر ضرر است/ حمله آخوندی به قرارداد راهبردی ایران و روسیه/ لزوم همگرایی میانه‌روها

  7. شائبه‌ مذاکرات پنهانی؟/ آتش‌بیار معرکه نباشیم!/ مسئولیت پرونده کرسنت با خاتمی، زنگنه و روحانی است

  8. پزشکیان یک پست دیگر به ظریف داد

  9. نظرات برگزیده مخاطبان «الف»: هاشمی رابطه با آمریکا را ضروری می‌دانست/ همکاری ایران و روسیه به نفع مردم دو کشور است/ مقابله به مثل با اسرائیل، عاقلانه‌ترین کار است

  10. روایتی از نقش پخشان عزیزی در پژاک علیه ایران

  11. پزشکیان پوپولیست نیست/ ظریف نباید با جلیلی وارد چالش می‌شد/ بازگشت بابک زنجانی؟!

  12. سخنانی که فقط به نگرانی مردم دامن می‌زند

  13. رئیس‌الوزرای افغانستان: دستور داده‌ایم آب هیرمند به سوی ایران روانه شود/ برادران ایرانی‌مان را از آب محروم نمی‌کنیم

  14. ادعای تازه آژانس بین‌المللی انرژی اتمی درباره غنی‌سازی در ایران

  15. دکتر زرشناس: آقایان مسئول، آقایان اقتصاددان، چرا انقدر صبح تا شب دروغ می‌گویید؟

  16. تذکر قالیباف به ظریف؛ کارگزاران نظام مراقب حرف‌های خود باشند

  17. فائزه هاشمی: از بی‌حجاب حمایت می‌کنم/ پدرم به میدان اعتقادی نداشت!

  18. توصیف تند کیهان از سخنان ظریف در داووس؛ آفتابه نداره!

  19. معمای ارز در ایران و ۲ سوال راهبردی

  20. چرا صهیونیست‌ها سرانجام به آتش‌بس تن دادند؟

  21. رمزگشایی از توئیت مرموز ایلان ماسک

  22. دو طرف پرونده کرسنت آقایان زنگنه و جلیلی نیستند/ بازی‌های رسانه‌ای برای کم کردن فشار از روی متهم اصلی است

  23. علی مطهری‌: برقرای روابط با آمریکا به نفع آرمان‌های انقلاب است!

  24. پزشکیان دور بعد کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری نخواهد شد

  25. همتی:‌ نمی‌توانیم حقوق بیشتری به کارمندان پرداخت کنیم

آخرین عناوین