در منطقه ۳ تهران مدرسه دولتی داریم اما متقاضی ثبت‌نام نداریم!

  4020327029 ۱۰ نظر، ۰ در صف انتشار و ۲ تکراری یا غیرقابل انتشار

مدیر آموزش و پرورش منطقه ۳ شهر تهران درباره تبدیل ۵ مدرسه دولتی به غیرانتفاعی در بازه زمانی ۱۰ سال گذشته توضیح داد و گفت: مدارس دولتی در منطقه ۳ صندلی خالی دارند و متقاضی ثبت‌نام در این مدارس اندک است.

در منطقه ۳ تهران مدرسه دولتی داریم اما متقاضی ثبت‌نام نداریم!

به گزارش تسنیم؛ تغییر کاربری مدارس همواره به‌عنوان یکی از نگرانی‌های فعالان حوزه آموزش در مواجهه با مدارس دولتی مطرح است، این موضوع همواره این دغدغه را پیش می‌کشد که با مازاد اعلام شدن برخی مدارس دولتی یا فروش آنها به دلیل موقعیت مناسب تجاری، مدرسه جدیدی ساخته نشود و به تدریج در بازه زمانی چند ساله تعداد مدارس دولتی رو به کاهش سوق یابد.

«در منطقه 3 شهر تهران، 14 دبیرستان دخترانه دولتی بود که در 10 سال گذشته، 4 مدرسه آن به غیرانتفاعی تبدیل شده است از 9 مدرسه پسرانه نیز 2 مدرسه از دولتی به غیرانتفاعی تبدیل شده است که اطلاعی از نحوه واگذاری آنها نداریم.»

به عنوان نمونه  مدرسه محدثه ده‌ونک یکی از مدارس دولتی این منطقه است که تبدیل به مدرسه غیرانتفاعی شده، مدرسه دخترانه محدثه دبیرستان متوسطه دوم است و سال 1401 اعلام شد که دانش آموزان این مدرسه باید در مدرسه متوسطه اول معرفت ادغام شوند، این مدرسه قبل از دوران کرونا 150 دانش‌آموز داشت اما در سال 1401، گفته شد چون تعداد دانش‌آموزان 70 نفر است، مدرسه باید منحل شود!

در همین ارتباط، سید رضا میرزاده مدیر آموزش و پرورش منطقه 3 شهر تهران در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم درباره تبدیل 5 مدرسه دولتی منطقه سه به مدارس غیرانتفاعی گفت: بنده یک سال و دو ماه است به عنوان مدیر آموزش و پرورش منطقه 3 انتخاب شدم و واگذاری 5 مدرسه دولتی به بخش غیردولتی در بازه زمانی 10 ساله اتفاق افتاده است.

وی افزود: مدیران مناطق آموزش و پرورش شهر تهران برای واگذاری املاک از طریق مزایدات دولتی اقدام می‌کنند و وزارت آموزش و پرورش، اداره کل‌ آموزش و پرورش شهر تهران و مناطق آموزش و پرورش به لحاظ قانونی از این واگذاری‌ها مطلع هستند.

تعداد مدارس غیرانتفاعی بیشتر از مدارس دولتی!

میرزاده با اشاره به اینکه در منطقه 3 شهر تهران تعداد مدارس غیرانتفاعی بیشتر از مدارس دولتی است، بیان کرد: از 258 مدرسه موجود در منطقه 3، 76 مدرسه دولتی و مابقی غیردولتی هستند.

رئیس آموزش و پرورش منطقه سه شهر تهران درباره واگذاری مدرسه "شاهد مشکات" عنوان کرد: ملک این مدرسه متعلق به بنیاد شهید است و طی مذاکرات مختلف، این مدرسه را حفظ کردیم و هم‌اکنون دوره متوسطه اول آن برقرار است.

توانایی مالی بیشتر مردم منطقه 3 و مشارکت مردمی بیشتر

وی متذکر شد: براساس اصل 44 قانون اساسی، در راستای کوچک کردن دولت گام برداشته‌ایم و بر این اساس، جذب مشارکت‌های مردمی انجام شده است، مردم منطقه 3 با توجه به توانایی مالی بهتر، سهم بیشتری در مشارکت مردمی دارند  و در ازای آن سیستم دولتی به مناطق محروم‌تر در شهر تهران یا سایر استان‌ها کمک می‌کند.

میرزاده ادامه داد: اگر از تمام مدارس و املاک در اختیارمان استفاده نکنیم، مشمول مولد‌سازی شده و از اختیار آموزش و پرورش خارج می‌شود بنابراین طبق قانون موظف هستیم از طریق مزایدات دولتی، املاک را به بخش فرهنگی یا مدارس غیرانتفاعی تحت نظارت آموزش و پرورش، اجاره دهیم.

صندلی خالی مدارس دولتی!

وی در پاسخ به این پرسش که «فردی که در منطقه 3 ساکن است، صرف‌نظر از اینکه توانایی مالی دارد یا خیر، اگر در محدوده محل سکونتش مدرسه دولتی به ویژه در دوره ابتدایی وجود نداشته باشد به ناچار فرزند خود را در مدرسه‌ غیرانتفاعی نزدیک محل زندگی ثبت‌نام می‌کند و در واقع آموزش و پرورش به نوعی اجبار پنهان برای تحصیل در مدارس غیرانتفاعی را به خانواده‌ها تحمیل می‌کند» متذکر شد: در محدوده‌های ثبت‌نام منطقه 3، مدارس دولتی صندلی خالی دارند و به حد تراکم معمول دانش‌آموزان در کلاس درس نمی‌رسند چون تعداد افراد متقاضی ثبت‌نام در مدارس دولتی، اندک است.

مدیر آموزش و پرورش منطقه 3 شهر تهران با ذکر مثالی در این باره گفت: تعداد دانش‌آموزان مدرسه ایران با 3 هزار متربنا در منطقه سه شهر تهران،  به 200 نفر هم نمی‌رسد که به مرور زمان باید برای آنها تدبیر شود، اقدامی که انجام دادیم گسترش محدوده‌ ثبت‌نام در این مدرسه، توسعه متوازن رشته‌های تحصیلی و نیروی انسانی بود.

چرا برخی رشته‌ها در دبیرستان‌ها ارائه نمی‌شود؟

میرزاده در پاسخ به این پرسش که «در برخی دبیرستان‌های منطقه سه، رشته تجربی که متقاضی بیشتری دارد، ارائه نمی‌شود و با اعمال این محدودیت در مسیر کم کردن تعداد دانش‌آموزان، تعطیلی مدرسه دولتی به بهانه نبود دانش‌آموز و اجاره به بخش غیردولتی گام برداشته می‌شود» گفت: در دبیرستان‌ها هر چقدر تعداد رشته‌ها را بیشتر کنیم، تراکم دانش‌آموزان افزایش می‌یابد اما در شیوه‌نامه ساماندهی نیروی انسانی به مناطق آموزش و پرورش اعلام می‌شود که تعداد دانش‌آموزان در کلاس‌های درس مدارس دولتی نباید کمتر از 32 نفر باشد در غیر این صورت سیستم الکترونیکی ساماندهی نیروی انسانی به آن کلاس معلم اختصاص نمی‌دهد.

وی ادامه داد: بنابراین مجبوریم تعداد رشته‌ها را متناسب با مدرسه تعریف کنیم تا تعداد دانش‌آموزان در کلاس درس استاندارد باشد، اگر در مدرسه‌ای تنوع رشته‌های تحصیلی افزایش یابد، تعداد دانش‌آموزان بین رشته‌ها تقسیم می‌شود و تراکم جمعیت در کلاس‌های درس کاهش می‌یابد در حقیقت فرآیند بسیار پیچیده است و اگر به برخی مدارس حتی رشته تجربی هم اختصاص دهیم، تعداد دانش‌آموزان به 12 نفر هم نمی‌رسد.

مدیر آموزش و پرورش منطقه 3 شهر تهران بیان کرد: نیروی انسانی موجود در سطح منطقه 1200 نفر است که 400 نفر امسال بازنشسته خواهند شد بنابراین باید برای تأمین نیرو در کلاس‌های درس چاره‌اندیشی کنیم، وقتی یک مدرسه را به بخش غیردولتی اجاره می‌دهیم پول آن به حساب خزانه‌داری رفته و به آموزش و پرورش بازگردانده و برای برنامه‌های دولتی از آن استفاده می‌شود.

میرزاده در پاسخ به این پرسش که «چه تعداد از مدارس دولتی دوره ابتدایی و متوسطه اول منطقه 3 به بخش غیردولتی اجاره داده شده است» گفت: تعدادشان بسیار اندک است اما اکنون آمار دقیقی ندارم، 30 مدرسه دولتی در دوره ابتدایی و متوسطه اول داریم که تمام مراجعین برای ثبت‌نام را پاسخگو هستند.

وی در پاسخ به این پرسش که «طبق گفته‌های شما اکنون در منطقه 3 متقاضی ثبت‌نام در مدرسه دولتی اندک است، آیا نمی‌توانید دانش‌آموزان سایر مناطق را ثبت‌نام کنید؟» بیان کرد: ستادهای ثبت‌نام این کار را انجام می‌دهند و اگر از سایر مناطق و خارج از محدوده‌های ثبت‌نامی مدارس، متقاضی داشته باشیم ثبت‌نام خواهیم کرد.

دیدگاه کاربران

ناشناس۳۱۰۰۷۸۹۱۸:۱۳:۴۸ ۱۴۰۲/۳/۲۷
چرا متقاضی ثبت نام وجود ندارد ؟ جواب این پرسش رو که پیدا کنید خیلی چیزا درست میشه
ل۳۱۰۰۹۰۹۱۹:۱۹:۲۱ ۱۴۰۲/۳/۲۷
مدارس دولتی منطقه ۳ پراز شاگرد هست.چون مدارس دولتی خیلی کمه.دبیرستان پسرانه چند تا داره ولی اون جور که اموزش و پرورش محدوده بندی کرده.باید مسیر طولانی تا مدرسه رفت.چاره ای نیست مگر اینکه غیر انتفاعی ثبت نام کرد.برای جیب خودشون مدارس رو به غیر انتفاعی تبدیل کردن.اصلا مدارس دولتی نمونده کسی بخواد ثبت نام کنه.
ناشناس۳۱۰۰۹۹۹۲۰:۲۲:۴۲ ۱۴۰۲/۳/۲۷
نابرابری آموزشی بیداد میکند
عبدالله۳۱۰۱۰۵۹۲۱:۱۴:۰۱ ۱۴۰۲/۳/۲۷
اگر علت این خالی بودن را هم بفرمایند، برای مردم خیلی چیزها مشخص می شود
ناشناس۳۱۰۱۰۸۴۲۱:۳۳:۱۹ ۱۴۰۲/۳/۲۷
خب بذارید از مناطق دیگه تهران بتونن ثبت نام کنن. انقدر خانواده هست ک در همین تهران ک وضع مالیشون انقدر زیاد نیس و مدارس دولتی در مناطق دیگه تهران پر شده و نمیتونن ثبت نام کنن . جایی ک مدارس دولتی خالیه منطقه بندی نکنید ک مدارس دولتی پر بشه مشکلات مدارس بعضی خونواده ها هم حل بشه
ناشناس۳۱۰۱۱۰۶۲۱:۵۰:۲۷ ۱۴۰۲/۳/۲۷
خوبه دیگه همشون پول پارو می کنند
ک.ح.د.ح۳۱۰۱۱۹۶۲۳:۰۱:۴۸ ۱۴۰۲/۳/۲۷
من در منطقه ۳ هستم برای پسرم چند تا مدرسه دولتی رفتم ثبت نام کنم که همگی گفتند جا نداریم حالا یک نفر به من مدرسه معرفی کنه اونم دولتی
محمدصادق۳۱۰۱۳۳۶۰۰:۵۲:۴۶ ۱۴۰۲/۳/۲۸
یکی از مشکلات خروج جمعیت ساکن از منطقه سه است و تجاری شدن منطقه آن است. ضمنا اگر سری به ساکنین این منطقه بزنید یا مسن هستند یا مجرد و مطلقه و یا ....
ناشناس۳۱۰۱۳۵۷۰۲:۰۶:۲۱ ۱۴۰۲/۳/۲۸
حتما باید از مناطق دیگه ثبت نام بکنن اما مشکل اصلی سرویس مدرسه است که گرونه. و کلا جو منطقه سه همیشه اینطور بوده که برای خانواده ها دولتی یا غیرانتفاعی بودن مدرسه فرق نداره چون کیفیت مدارس خوبه. یعنی توی یک کلاس پنجاه نفره مدرسه نمونه مردمی نود درصد پدرمادرا تحصیلکرده و با وضع مالی خوب بودن. ولی احتمالا جمعیت منطقه کم شده که مدرسه ای خالی میمونه. اونم مدرسه ایران! که اون قدیما جزو انتخابهای اول بچه ها بود. خدا رو شکر مشکات رو نبستن. یکی از بهترین مدارس منطقه در دهه هفتاد.
ناشناس۳۱۰۱۳۶۳۰۲:۱۵:۱۸ ۱۴۰۲/۳/۲۸
به نظر من خبرها رو نباید اینطور مطرح کنن. باید به علتها بپردازن. اینطور که نوشته انگار اون منطقه مردم مدرسه دولتی دوست ندارن در صورتی که من که مدرسه نمونه مردمی رفتم توی منطقه سه شاهد بودم که خانواده ها هیچ حساسیتی روی دولتی یا غیر انتفاعی بودن نداشتن و به راحتی کلاسهای چهل پنجاه نفره داشتیم. یا جمعیت منطقه کم شده یا توی اون قسمت منطقه چند مدرسه خوب بوده که یکیش ظرفیتش پر نشده و از همه مهمتر گرونی سرویس باعث شده از مناطق دیگه کسی نتونه بیاد وگرنه مدرسه دولتی میشناسم تو منطقه سه که مدرسه ظرفیتش تکمیله.
yektanetتریبون

پربحث‌های هفته

  1. اقدامات متقابل ایران در مقابل قطعنامه احتمالی آژانس انرژی اتمی/ کیهان‌ستیزی زید‌آبادی به جاهای باریک کشید!/ توصیه جالب مطهری به نتانیاهو

  2. باز هم در باغ سبز !

  3. قانون عفاف و حجاب کجاست؟/ وقتی گرانی خودرو را هم به علم‌الهدی ربط می‌دهند!/ جای درست لاریجانی؟

  4. جمعیت اتباع افغانستانی مقیم ایران بیش از ۶ میلیون نفر است

  5. چرا مردم با کادردرمان درگیر می شوند؟!/ سرپرست روابط عمومی وزارت بهداشت توضیح می دهد

  6. اتحادیه اروپا از جان ایران چه می خواهد؟!

  7. آن تجربه تلخ را تکرار نکنید

  8. وقت مقابله‌ به‌ مثل با اروپا نرسیده؟

  9. بازگشت لاریجانی‌ها/ توضیحاتی درباره کلینیک ترک بی‌حجابی/ نسخه شفابخش یا مرگبار برای اقتصاد ایران؟

  10. بدهکاران، طلبکار شدند!

  11. اعتماد به ترامپ خطاست/ عراقچی علیه ساده‌سازی اصلاح‌طلبان/ شمشیر وفاق زیر گلوی مجلس

  12. با "مرد دیوانه" چگونه باید رفتار کرد؟!

  13. درد بیمار و ناز طبیبان !

  14. فرزندان ظریف کجا هستند؟

  15. ادعاهای غير واقعی درباره اقتصاد ایران

  16. انتقاد تند محمد مهاجری به پایداری‌‌چی‌ها و جلیلی

  17. یارانه‌ها واریز شد

  18. تنها فرمولی که دولت های ما بلدند!

  19. دیگر چه اتفاقی باید بیفتد؟!

  20. آدرس غلط روی تابلوی پاستور/ ظریف نباشد چه کسی جواب ترامپ را بدهد؟!/ پیامک‌هایی با مضمون خیانت که به نمایندگان مجلس ارسال می‌شود!

  21. راه‌اندازی کلینیک‌ ترک رانت‌خواری ضروری‌تر نیست؟!

  22. واکنش شریعتمداری به ملاقات مخفی سفیر ایران با مشاور ترامپ

  23. شبیخون دلاری به صنعت خودرو !

  24. واکنش تند روزنامه جمهوری اسلامی به کلینیک بی حجابی

  25. نظرات برگزیده مخاطبان «الف»: اول قدرت بازدارنده همتراز، سپس مذاکره با آمریکا/ اقدام اروپا، نشان‌دهنده فعال‌شدن مکانیسم ماشه است

آخرین عناوین