میلگرد آجدار چیست؟ بررسی کامل کاربرد آن در صنعت ساختمان سازی

گزارش بازرگانی، 204243،   4020530040

میلگرد در ساخت و ساز به عنوان عنصری کلیدی و تاثیرگذار شناخته می‌شود، چرا که در ساختمان‌های یک تا ۱۰۰ طبقه از این مقطع برای تقویت و استحکام سازه استفاده می‌شود. اما سوال مهم این است که چرا بعضی از میلگرد‌ها را با برجستگی تولید می‌کنند؟

کارشناسان بعد از سال‌ها مطالعه و بررسی‌های فراوان دریافتند که به دو دلیل میلگردهای جدید و مدرن باید به شکل آجدار تولید شوند. اولین دلیل افزایش ضریب اصطکاک بین میلگرد و بتن است و در این حالت میلگرد آجدار به شکل موثرتری در سازه نقش خود را ایفاء می‌کند و دومین علت افزایش استحکام کششی ساختمان است که این فرایند باعث سخت‌تر شدن بتن می‌شود. بر همین اساس قیمت روز میلگرد آجدار معمولا از قیمت میلگرد معمولی در بازار بیشتر است.

کاربرد میلگردهای آجدار

تولیدکنندگان بین‌المللی و حرفه‌ای میلگرد آجدار برای این محصول اهمیت بسیاری قائل هستند و همواره مصرف‌کنندگان را دعوت می‌کنند تا نگاهی دقیق‌تر نسبت به خصوصیات منحصر به فرد این مقطع فولادی داشته باشند و اینکه چگونه طراحان سازه برای مقاومت بیشتر از آنها استفاده می‌کنند و در فشارها و تکان‌های شدید چه تفاوتی با میلگردهای ساده و معمولی دارند. میلگردهای آجدار در پی‌ریزی ساختمان، ساخت دیوارهای حائل، ساخت دال بتنی، نماسازی در بتن کاربرد فراوانی دارند که هر کدام را به صورت مجزا توضیح خواهیم داد.

پی‌ریزی ساختمان

هر سازه یا ساختمان نیازمند استحکام و استواری استانداردی است که این موضوع در زمان پی‌ریزی اهمیت دوچندان پیدا می‌کند. با توجه به ویژگی‌های خاص میلگرد آجدار مهندسان عمران برای دوام و عمر بیشتر سازه از آن در پی ساختمان‌ها و سازه‌ها استفاده فراوانی می‌کنند، به نحوی که امروزه تبدیل به یک اصل مهم و کلیدی شده است. کارشناسان ساخت و ساز بر این باور هستند که استفاده از میلگرد آجدار در پی ساختمان، جلوی ترک خوردگی آن ها را در تغییر دمای شدید می‌گیرد.

ساخت دیوارهای حائل

دیوار حائل(Retainning Wall) یا نگهبان به دیواری اطلاق می‌شود که به عنوان نگه دارنده و تکیه‌گاه برای سازه‌ای دیگر استفاده می‌شود. همچنین این دیوار برای جلوگیری از ریزش و مهار خاک نیز کاربرد دارد. به گفته مهندسان دیوار حائل در هنگام اختلاف سطح ایجاد می‌شود تا از این طریق تحمل اختلاف سطح افزایش پیدا کند. کارشناسان سازه هنگام ایجاد دیواری حائل با استقامت بالا معمولا از میلگرد آجدار استفاده می‌کنند.

ساخت دال بتنی

دال یا اسلب بتنی(Concrete Slab) از بتن و میلگرد آجدار با ارتفاعی بسیار کم تهیه می‌شود. نکته قابل توجه اینکه دال بتنی به عنوان سقف یا فونداسیون قابل استفاده است. مهندسان برای اینکه عرشه، کف سازی و یا انواع پل دارای مقاومت مناسبی باشند از میلگرد آجدار به عنوان آرماتور استفاده می‌کنند و با این روش استحکام سازه خود را ارتقاء می‌دهند.



مهندسان بر این باور هستند که سازه‌های بتنی و ساختمان‌ها باید حتما به صورت مرحله‌ای ساخته شوند و بعد از هر مرحله در ساخت و ساز لازم است که پیوندی ساختاری با مرحله قبل ایجاد شود تا در نهایت شاهد موجودیت واحد سازه با استحکام بالا باشیم. کارشناسان اصطلاحا نقطه‌ای که دو مرحله سازه به هم می‌رسند را مفصل ساختمانی می‌گویند که نقش مهمی را قدرت و توان سازه ایفاء می‌کند. لازم به توضیح است که اگر مفصل‌سازه طبق استانداردهای تعریف شده، ساخته نشود، بدون تردید دچار تخریب و فروریختگی خواهد شد که بارزترین مثال آن پل معروف FIU در فلوریدا است که مهندسان سازه به شکل کامل به اهمیت مفصل سازه اشاره کردند و همچنین دلایل این تخریب را مطرح کردند. اتصالات بین سازه دارای انواع گوناگونی است که به مهم‌ترین آنها اشاره می‌کنیم.

انواع اتصالات میلگرد آجدار

پایه ستونی(Pedstal): به پایه سازه متصل است و در مهندسی عمران به زیرزمین معروف می‌باشد که حداقل ارتفاع پایه معمولا 45 سانتیمتر برای ساختمان‌ها در نظر گرفته شده است. پایه ستونی این قابلیت را دارد که تمامی فشارها را از روی سازه به زیر‌سازه منتقل کند.

دو دال مجاور که نیاز به ریختن حجم‌های بتن در طی چند روز است: دال یا اسلب بتنی(Concrete Slab) عضوی مسطح از ترکیب بتن و آرماتور می‌باشد که طول و عرض کمی دارد و می‌توان از آن به عنوان سقف یا فونداسیون به کار رود. دال‌ها دارای انواع فونداسیون، سقف، تخت(Flat Slab)، عرشه فولادی(Corragated Slab)، تیرچه‌دار(Ribbed Slab) و وانل(Waffle Slab) می‌باشند.

دال متصل به دیوار برشی: به عقیده کارشناسان بیشتر آسیب‌های آن در بخش نامنظم (محل اتصال دال به دیوار برشی) مشاهده می‌شود. البته چون دال‌ها باید به المان‌های مقاوم جانبی نیز متصل باشند، لذا وجود اتصالی بین دال و دیوار برشی لازم به نظر می‌رسد.

میزان پیوستگی میلگرد آجدار

پیوستگی بالای میلگرد آجدار تقویت‌کننده با بتن این امکان را فراهم می‌سازد که مراحل مختلف ساخت کاملا با یکدیگر متصل شوند. البته نحوه و چگونگی آن دارای اهمیت بالایی است. به عنوان مثال میلگرد آجدار را در یک توده بتنی قرار دهید و به آن نیروی کششی وارد نمایید. بدون تردید اگر نیروی اعمالی(نیرویی که توسط یک جسم به جسم دیگر وارد می‌شود) روی میلگرد وارد شود، در نهایت شکسته خواهد شد.

در پایان

میلگرد آجدار یکی از مهم ترین اجزای ساختمان است و طبیعتا قیمت میلگرد آجدار برای خریداران از اهمیت بالایی برخوردار است؛ با توجه به نوسانات قیمت آهن و تورم لحظه ای، پیدا کردن منبعی موثق برای استعلام قیمت میلگرد آجدار امری حیاتی است. شرکت پیوان ارائه دهنده قیمت لحظه ای آهن آلات و محصولت فولادی است و شما با مراجعه به سایت این مجموعه می توانید لیست قیمت انواع میلگرد، ورق فولادی، قیمت تیرآهن و دیگر محصولات را مشاهده نمایید. اگر به هر دلیلی به اینترنت دسترسی ندارید می توانید با شماره 45171 تماس حاصل نمایید و با کارشناسان پیوان ارتباط برقرار کنید.

yektanetتریبون

پربحث‌های هفته

  1. اقدامات متقابل ایران در مقابل قطعنامه احتمالی آژانس انرژی اتمی/ کیهان‌ستیزی زید‌آبادی به جاهای باریک کشید!/ توصیه جالب مطهری به نتانیاهو

  2. باز هم در باغ سبز !

  3. قانون عفاف و حجاب کجاست؟/ وقتی گرانی خودرو را هم به علم‌الهدی ربط می‌دهند!/ جای درست لاریجانی؟

  4. جمعیت اتباع افغانستانی مقیم ایران بیش از ۶ میلیون نفر است

  5. چرا مردم با کادردرمان درگیر می شوند؟!/ سرپرست روابط عمومی وزارت بهداشت توضیح می دهد

  6. اتحادیه اروپا از جان ایران چه می خواهد؟!

  7. آن تجربه تلخ را تکرار نکنید

  8. وقت مقابله‌ به‌ مثل با اروپا نرسیده؟

  9. بدهکاران، طلبکار شدند!

  10. اعتماد به ترامپ خطاست/ عراقچی علیه ساده‌سازی اصلاح‌طلبان/ شمشیر وفاق زیر گلوی مجلس

  11. با "مرد دیوانه" چگونه باید رفتار کرد؟!

  12. درد بیمار و ناز طبیبان !

  13. فرزندان ظریف کجا هستند؟

  14. ادعاهای غير واقعی درباره اقتصاد ایران

  15. انتقاد تند محمد مهاجری به پایداری‌‌چی‌ها و جلیلی

  16. یارانه‌ها واریز شد

  17. تنها فرمولی که دولت های ما بلدند!

  18. آدرس غلط روی تابلوی پاستور/ ظریف نباشد چه کسی جواب ترامپ را بدهد؟!/ پیامک‌هایی با مضمون خیانت که به نمایندگان مجلس ارسال می‌شود!

  19. راه‌اندازی کلینیک‌ ترک رانت‌خواری ضروری‌تر نیست؟!

  20. شبیخون دلاری به صنعت خودرو !

  21. کمالوندی: ظرفیت غنی‌سازی را افزایش دادیم  

  22. نفوذی‌ها چه کسانی و در کجاها هستند؟

  23. محمد مهاجری به عراقچی: قرار نیست مملکت را از این وضع نجات دهید؟ /حمله گازانبری علیه ما شروع شده است

  24. نظرات برگزیده مخاطبان «الف»: اول قدرت بازدارنده همتراز، سپس مذاکره با آمریکا/ اقدام اروپا، نشان‌دهنده فعال‌شدن مکانیسم ماشه است

  25. تشکیل اسرائیل، ادامه ایده هیتلر !

آخرین عناوین