راه‌اندازی کلینیک‌ ترک رانت‌خواری ضروری‌تر نیست؟!

  4030827022 ۳۵ نظر، ۰ در صف انتشار و ۲۲ تکراری یا غیرقابل انتشار
راه‌اندازی کلینیک‌ ترک رانت‌خواری ضروری‌تر نیست؟!

 ناصر ذاکری در یادداشتی در شرق نوشت: سخنان چند روز پیش یکی از مسئولان ستاد امر به معروف و نهی از منکر استان تهران درباره راه‌اندازی کلینیک ترک بی‌حجابی مایه شگفتی شده و واکنش‌هایی را برانگیخت. منتقدان می‌گویند هرچند این طرح نمی‌تواند کوچک‌ترین کمکی به ترویج پوشش مورد توجه مسئولان ستاد کند، اما به یقین فرصت ارزشمندی برای کسب درآمد در اختیار افراد خاصی خواهد گذاشت که می‌توانند مجوز راه‌اندازی این کلینیک‌ها را بگیرند. همچنین دو انجمن بلندپایه علمی مرتبط با حوزه روان‌شناسی در بیانیه‌ای مشترک به‌درستی نسبت به سوءاستفاده از مفاهیم روان‌شناسی هشدار داده‌اند.

در این یادداشت ضمن ادای احترام به مسئولان این دو انجمن علمی، پیشاپیش بابت استفاده نابجا از عبارات «کلینیک» و «ترک» پوزش خواسته و امیدوارم این عمل را به حساب بی‌اعتنایی به مبانی علمی و بی‌احترامی به بزرگان این حوزه نگذارند، زیرا هدف نگارنده فقط ارائه تذکری سازنده به مسئولان ستاد امر به معروف و نهی از منکر است. اما بعد، این طرح عجیب علاوه‌بر ایرادات بنیادین خود، اثر مثبت قابل‌تأملی هم دارد و آن این است که راه‌اندازی کلینیک‌های تخصصی برای ترک بعضی رفتارهای نادرست را به‌عنوان یک شیوه اصلاح به کنشگران اجتماعی معرفی می‌کند. به نظر نگارنده که افتخار همراهی با فعالان میدان مبارزه با فساد را دارد، راه‌اندازی کلینیک‌های ترک رانت‌خواری هم عملی است و هم بسیار ضروری. این کلینیک‌ها برخلاف کلینیک‌های ترک بی‌حجابی که پیشاپیش بی‌فایده‌بودنشان محرز است، می‌توانند کمک بزرگی به مهار جریان فساد بکنند. در نگاه اول شاید چنین طرحی همچون طرح اصلی فانتزی و خیال‌پردازانه به نظر برسد، اما اجازه بدهید قدری در مورد این طرح بیندیشیم.

معمولا تشکیلات راهنمایی و رانندگی لاشه درهم‌شکسته یک خودرو واژگون‌شده را بر روی سکویی در بعضی جاده‌ها به نمایش می‌گذارد. پیام این اقدام مفید و تأثیرگذار این است که اگر راننده‌ای بی‌احتیاطی کرده و سرعت مطمئنه را رعایت نکند، ممکن است چنین بلایی سر خود و همراهانش بیاورد. بسیاری از رانندگان جوان و کم‌تجربه با دیدن این صحنه و تجسم آن، عبرت گرفته و از ماجراجویی دست برمی‌دارند.

حال برای لحظه‌ای تصور کنید در ابتدای جاده رانت‌خواری عاقبت کار یک رانت‌خوار را برای کسانی که وسوسه شده و به‌تازگی به فکر استفاده از رانت‌ها افتاده‌اند، به نمایش بگذاریم. به‌عنوان نمونه آنان متوجه شوند که وقتی فلان فرد متنفذ یک زمین ارزشمند در شمال تهران را با قیمتی اندک به خودش می‌فروشد و سند می‌زند، در هر پست و مقامی که باشد، جایگاه خود را از دست داده و حذف می‌شود زیرا او و حتی بزرگ‌تر از او هم در مقابل قانون یکسان هستند، این تازه‌رانت‌خوار دیگر جرئت نمی‌کند به اموال عمومی به‌اصطلاح دست‌درازی کند و ناخنک بزند.

وقتی او ببیند فلان جوان تازه‌به‌دوران‌رسیده که با کمترین دارایی موروثی خانوادگی از پدر و اجدادش، با لطایف‌الحیل چندین کشتی اقیانوس‌پیما را به عقد خود درآورده‌ است، در محکمه عدل‌گستر بدون کوچک‌ترین امتیازی نسبت به عموم شهروندان حاضر شده و به ابهامات موجود درباره شیوه کسب ثروت نجومی پاسخ می‌دهد و اگر پاسخ قانع‌کننده‌ای نداشته‌ باشد، در معرض خطر توقیف اموال و حتی تنبیه قانونی قرار می‌گیرد، حساب کار دستش خواهد آمد.

وقتی او ببیند فلان فرد متنفذ که یک شرکت تولیدی باارزشی به بلندای قله تفتان را با کمترین قیمت تملک کرده و حتی اقساط آن را هم به‌درستی نپرداخته، بعد از فاش‌شدن پرونده ملزم به پاسخ‌گویی می‌شود و باید مانند هر شهروند عادی برای پاسخ‌دادن به پرسش‌های مسئول ذی‌ربط به دادسرای فلان شهر دورافتاده احضار شود و در مقابل آن مقام قضائی جوان که هم‌سن نوه اوست، با احترام تمام بنشیند و بدون اجازه او شروع به صحبت نکند، یاد خواهد گرفت که نباید با حیثیت خانوادگی خود بازی کرده و در میدان ثروت‌اندوزی الگوی «رفتار پرخطر» را در پیش گیرد.

وقتی او ببیند فردی که بر فلان صندلی مهم تکیه زده، به‌صرف مطرح‌شدن شایعاتی درباره رفتار مالی خود و بستگانش از طرف یک دادیار احضار شده و حتی به مخیله‌اش خطور نمی‌کند که آن مسئول جوان را تهدید کرده و از عواقب خطرناک چنین احضار گستاخانه‌ای اندیشناکش کند، درخواهد یافت که رانت‌خواری باری کج است که در این سرزمین هرگز به مقصد نخواهد رسید.

اما واقعیت این است که شرایط جامعه ما با آنچه گفته‌ شد، متفاوت است و به بیان دیگر مقدمات راه‌اندازی کلینیک ترک رانت‌خواری حداقل در زمان حاضر فراهم نیست. گفتنی است که به روایت رسانه ملی در سریالی که چندی پیش درباره شبکه‌های فساد پخش شد (و البته ایرادات جدی داشت که بماند)، سردمداران فساد چنان قدرتی به‌ هم زده‌اند که قاضی پرونده را حذف فیزیکی می‌کنند.

ازاین‌رو در گام اول لازم است برخورد با پرونده‌های فساد و شبهات مطرح‌شده در میدان فساد را اصلاح کنیم تا بتوانیم کارنامه‌ای درخشان از رانت‌ستیزی و عدالت‌گستری را به مراجعه‌کنندگان کلینیک نشان دهیم. در نبود این کارنامه درخشان گویی به جای قراردادن لاشه متلاشی‌شده خودرو بر روی آن سکوی کذایی، یک خودروی مناسب مسابقات فرمول یک و راننده پرفیس‌وافاده‌اش درحالی‌که جام قهرمانی را بالای سر برده، در معرض نمایش گذاشته‌ایم که به رانندگان جوان پیام می‌دهد عاقبت بی‌اعتنایی به قانون و ارزش‌های اخلاقی، برنده‌شدن در میدان ثروت‌اندوزی است! اما نکته آخر اینکه اگر موقعیت برای راه‌اندازی کلینیک‌های ترک رانت‌خواری فراهم شود، دریافت‌کنندگان مجوز راه‌اندازی این کلینیک‌ها برخلاف کلینیک‌های ترک بی‌حجابی از رانت استفاده بی‌حساب‌وکتاب از بودجه عمومی برخوردار نخواهند بود و بدون اتکا به اموال عمومی از سوی سازمان‌های مردم‌نهاد فعال در میدان فسادستیزی اداره  خواهند شد.

دیدگاه کاربران

ناشناس۳۶۶۴۱۳۵۰۹:۴۹:۲۵ ۱۴۰۳/۸/۲۷
یک سوال و پاسخی برای رد فساد سیستماتیک. همه می دانند که مسئولان براحتی می توانند شرکت هایی که فیلترشکن می فروشند رو پیدا کنند. زمانی فیلتر شکن ها مجانی بودند و یا قیمت جزئی داشتنداما حالا هر ماه 250 هزار تومان می فروشند. چرا جلوی این درآمد گرفته نمی شود؟
ناشناس۳۶۶۴۱۹۳۱۰:۳۲:۰۰ ۱۴۰۳/۸/۲۷
فساد سیستماتیک را اول توضیح بده یعنی چی!!!
ناشناس۳۶۶۴۲۳۹۱۱:۱۱:۳۷ ۱۴۰۳/۸/۲۷
تعبیر «فساد سیستمیک» برای تمایز قائل‌شدن بین فساد موردی و فردی در برابر فساد ناشی از زمینه‌ها و ساختارهای ضعیف و بیمار استفاده می‌شود. در فساد سیستمیک به شکلی که مورد توجه متفکران غربی بوده، سخن از عواملی مانند اقتدارگرایی، ایجاد فساد در اقتصاد از طریق سیاست‌مداران با هدف ایجاد رانت برای کنترل دستگاه دولتی، منافع شخصی دولتمردان که موجب فساد در روند سیاسی می‌شود و نیز الگوی رفتاری فاسد در ‌دستگاه قضائی و نیروهای انتظامی است. در این زمینه همچنین عواملی مانند انگیزه‌های متعارض، اختیارات گسترده بدون کنترل، اختیارات انحصاری، فقدان شفافیت، حقوق و دستمزدهای نازل و فرهنگ گریز از مجازات مد‌نظر است. ضعف در عناصر حکمرانی خوب مانند مشارکت عمومی در سیاست، حکومت قانون، شفافیت، پاسخ‌گویی، مسئولیت‌پذیری، اجتناب از خودی و غیرخودی کردن مردم، شایسته‌سالاری، جامعه مدنی، کارایی و کارآمدی و... از دیگر عواملی است که زمینه‌ساز فساد سیستماتیک می‌شود.
ناشناس۳۶۶۴۱۹۷۱۰:۳۴:۰۲ ۱۴۰۳/۸/۲۷
به همون دلیل که محسن رضایی در رقابتهای انتخاباتی دوره سیزدهم چشم در چشم مردم گفت که لیست کسانی که در سال 99 بورس را به این روز انداختند و مردم را به خاک سیاه نشاندند را در جیب دارد ولی در زمان روحانی اقدامی نمی کند ولی چون رای نیاورد لیست هم به محاق رفت ! مگه منافع مردم مهمه ؟
ناشناس۳۶۶۴۲۶۲۱۱:۳۷:۲۹ ۱۴۰۳/۸/۲۷
فساد سیستماتیک یعنی انواع جرایم مانند اقتصادی رخ بدهد ولی مجازاتی وجود نداشته باشد و ترک فعل شود، که در ایران وجود ندارد
ناشناس۳۶۶۴۱۴۹۰۹:۵۸:۲۲ ۱۴۰۳/۸/۲۷
شما هم کلینیک رانت خوری هم اضافه کن به کلینیک های ترک اعتیاد طلاق ازدواج حجاب و...!! اینقدر عصبی شدن ندارد که !!!
ناشناس۳۶۶۴۲۴۰۱۱:۱۴:۵۵ ۱۴۰۳/۸/۲۷
هی کیلنیک تاسیس کنیم و به تاسیس کنندگان حقوق و بودجه بدهیم و اعصاب و روان مردم را بدهیم دست یک عده که با سعی و خطا و بدون پاسخگویی و براورد سود و ضرر برای خودشان اشتغال درست کنند !
بیگی29۳۶۶۴۱۶۱۱۰:۰۸:۲۳ ۱۴۰۳/۸/۲۷
رفع رانت خواری،ویژه خواری و امثال آن که برای کسی و گروهی منفعت ندارد ولی انواع فساد ها برای خیلی ها آب و نان دارد.
ناشناس۳۶۶۴۱۶۵۱۰:۱۰:۲۹ ۱۴۰۳/۸/۲۷
بسیار بسیار عالی از نویسنده متشکریم الف از این نویسنده ها استفاده کن لطفا
ناشناس۳۶۶۴۱۶۷۱۰:۱۱:۱۶ ۱۴۰۳/۸/۲۷
و همچنین کلینیک ترک اختلاس .دروغ.تهمت.خود برتر بینی.خود شیفتگی.و.......
ناشناس۳۶۶۴۱۹۶۱۰:۳۳:۵۴ ۱۴۰۳/۸/۲۷
شرق که دنبال ماهی گیری از آب گل آلود با دوقطبی سازی ها علیه قوانین خدا و حتی ایران در قبال غرب است مطالب آن را منتشر نکنید
ناشناس۳۶۶۴۲۳۱۱۱:۰۴:۴۵ ۱۴۰۳/۸/۲۷
من افراد شریف و نجیب و انساندوست و با اخلاق و مهربان زیادی دیده ام که خودشان یا خانواده آنها حجاب نداشته اند
ناشناس۳۶۶۴۲۶۸۱۱:۴۲:۴۹ ۱۴۰۳/۸/۲۷
اما همین ها ممکن هست دیگران را به گناه بیاندازند و یا زندگی‌شان را خراب کنند
ناشناس۳۶۶۴۳۱۴۱۲:۱۰:۳۵ ۱۴۰۳/۸/۲۷
شما اصلا فراموش نکن که حجاب فقط در ایران و افغانستان اجباری است !
ناشناس۳۶۶۴۴۱۶۱۳:۳۶:۰۶ ۱۴۰۳/۸/۲۷
یعنی در کل عالم و تمام کشورهای مسلمان که حجاب اختیاری دارند خانواده نابود شده و مردم مشغول تجاوز و خیانت و فسق و فجور هستند و فقط ما و افغانستان که با این همه هزینه مادی و معنوی حجاب را تحمیل می کنیم کاملا خوبیم ! شما یه سر به آمارهای طلاق و خیانت و ... در ایران بزن لطفا
ناشناس۳۶۶۴۴۹۵۱۴:۳۷:۳۰ ۱۴۰۳/۸/۲۷
در دنیا هم تا روزی که نادرست خاصی نبود زندگی ها روال درست تری داشت اما وقتی فمنیست ها که مردها پشت آن بودن و دم از برابری مرد و زن زدن نهاد خانواده با مشکل روبرو شده و در ایران هم کم و بیش تقلید شد از 30 سال قبل .
ناشناس۳۶۶۴۲۹۸۱۲:۰۱:۵۱ ۱۴۰۳/۸/۲۷
خیلی عجیب نیست، کره زمین 8 میلیارد انسان دارد که 4 میلیارد آن خانم ها هستند که فوقش 100 میلیون این 4 میلیارد حجاب داشته باشند! میشه 2.5 درصد! بنابراین97.5 درصد جمعیت کره زمین اساسا چیزی به نام حجاب ندارند!
ناشناس۳۶۶۴۵۳۱۱۴:۵۴:۱۰ ۱۴۰۳/۸/۲۷
نگران نباش بازگشت به سنت الهی با آمدن منجی بشریت رخ می‌دهد .
ناشناس۳۶۶۴۶۴۵۱۵:۵۳:۲۶ ۱۴۰۳/۸/۲۷
من نگران نیستم، زیرا قرآن کتبی برای تمام فصول است، 1500 سال پیش، امروز و 1500 سال های آینده، ولی هرگز تضمین نداد که پیروانش همگی توان فهم این پویایی را داشته باشند، بنابراین دلیلی ندارد نگران محدودیت های درک اقلیت باشم.
ناشناس۳۶۶۴۶۷۸۱۶:۱۸:۲۵ ۱۴۰۳/۸/۲۷
فکر خوبیه ! شما دست از سر مردم بردارید بگذار با ظهور منجی مشخص بشه که دزدان و رباخواران مجازات می شوند یا بی حجابها
ناشناس۳۶۶۴۲۴۵۱۱:۱۹:۲۳ ۱۴۰۳/۸/۲۷
اول از همه کلینیک غربگدایی لازم هست!!
ناشناس۳۶۶۴۵۷۰۱۵:۱۱:۴۸ ۱۴۰۳/۸/۲۷
کلنیک شرق گدایی چی ؟!
ناشناس۳۶۶۴۶۱۶۱۵:۳۷:۴۶ ۱۴۰۳/۸/۲۷
هر وقت شرق گدا در ایران رخ داد!!
ناشناس۳۶۶۵۱۰۶۰۲:۵۳:۳۵ ۱۴۰۳/۸/۲۸
غربگدا به خود گرفت
ناشناس۳۶۶۴۲۵۸۱۱:۳۴:۱۰ ۱۴۰۳/۸/۲۷
بسيار ضرورى تر است ألبته به شرط اينكه كسانى كه اجازه ى رآه اندازى هر نوع كلينيك را دارند خودشان در رانت و اختلاس منافع نداشته باشند
ناشناس۳۶۶۴۲۶۱۱۱:۳۵:۱۴ ۱۴۰۳/۸/۲۷
نیاز به راه اندازی کلنیک های تخصیصی ترک رباخواری، ترک اختلاس ، ترک دروغ و بویژه ترک ریاکاری خیلی خیلی ضروری است
ناشناس۳۶۶۴۲۸۸۱۱:۵۵:۱۳ ۱۴۰۳/۸/۲۷
جهت اطلاع این چیزها نیاز به کلینیک خاصی ندارد چون کسی دست به این کارها می زند که هدف دارد اما برعکس بد پوششی 99 درصد آنان هدف خاصی ندارند و بیشتر خودنمایی هست و یک جور بیماری
ناشناس۳۶۶۴۳۴۵۱۲:۴۲:۴۷ ۱۴۰۳/۸/۲۷
اصلا اینطور نیست طرف داره زندگی عادی خودش را انجام می ده و دلش نمی خواد بنا به میل شما مدام یک لچک را روی سرش تحمل کنه
ناشناس۳۶۶۴۴۸۸۱۴:۳۲:۳۱ ۱۴۰۳/۸/۲۷
در عموم فرق دارد با محیط خصوصی و فقط هم روسری نیست!!
ناشناس۳۶۶۴۳۶۶۱۲:۵۹:۳۰ ۱۴۰۳/۸/۲۷
این تفکر شماست، وگرنه همانطور که گفتی 99 درصد هیچ هدف خاصی ندارند فقط یک انتظار خیلی معقول دارند که حقوق بدیهی شهوروندی ایشان، در مقابل تندرو ها، تامین امنیت شود. نه اینکه برای تامین نظر یک اقلیت 10 درصدی تندرو ایشان به انواع روش های مالی و روحی و جسمی مورد استفاده قرار گیرند. و یک درصد هم هستند که می دانند 99 درصد بابت این استفاده ابزاری برای تندرو ها ناراضی هستند، پس می آیند و از این نارضایتی در جهت اهدافشان استفاده می کنند!
ناشناس۳۶۶۴۳۷۸۱۳:۰۹:۲۶ ۱۴۰۳/۸/۲۷
اینکه کسی جمجمه اش را نپوشاند یک نوع بیماری است ؟
ناشناس۳۶۶۴۳۹۳۱۳:۲۲:۵۳ ۱۴۰۳/۸/۲۷
کدام دکتر دانشمند تشخیص داده که اگر کسی مطابق میل شما لباس نپوشه بیماره ؟؟؟
ناشناس۳۶۶۴۳۱۷۱۲:۱۲:۴۴ ۱۴۰۳/۸/۲۷
خب تو کلینیک ترک رانتخواری قراره کی بستری بشه این را هم اعلام نمایید
ناشناس۳۶۶۴۳۱۸۱۲:۱۳:۴۸ ۱۴۰۳/۸/۲۷
اگرچه ترک رانت خواری و ... هم بسیار واجب است اما برای مطرح کردن اهمیت این موضوع نیازی به طعنه زدن به کلینیک ترک بی حجابی نبود. بی توجهی به بی حجابی می تواند منجر به عادی شدن گناهان دیگر شود. یادمان باشد که گناهان با همدیگر پیوستگی دارند.
ناشناس۳۶۶۴۴۷۳۱۴:۱۸:۰۲ ۱۴۰۳/۸/۲۷
رانت خواری با « کلینیک » ترک نمیشود . با « مجازات اعدام » و « مصادره تمام اموال خانواده » ترک میشود .
yektanetتریبون

پربحث‌های دیروز

  1. آقایان، وقت کردید به مشکلات مردم هم فکر کنید!

  2. عصبانیت شدید علم الهدی از عدم ابلاغ قانون عفاف و حجاب/دولت برای راضی کردن مردم در بحث ناترازی ها، بی حجابی را آزاد کرد!

  3. مخاطبان‌مان را فراری ندهیم !

  4. نامه کمیسیون امنیت ملی به دیوان عدالت اداری درباره ابطال حکم انتصاب ظریف

  5. خداحافظی مردم با گوشت؟!

  6. مردم دو درجه کمتر، دولت ۱۰ درجه!

  7. ژاله علو درگذشت

  8. هیچ قدرتی در زمین، دریا و هوا یارای غلبه بر سپاه را ندارد

  9. سرلشکر سلامی: هیچ قدرتی در عالم، یارای غلبه بر سپاه را ندارد

  10. تندروها از دولت انتقاد نمی‌کنند، انتقام می‌گیرند

  11. کالبدشکافی شایعه استعفای پزشکیان/ ماموریت چینی برای لاریجانی؟

  12. خشم سلطنت طلبان از مقایسه فرح پهلوی و اسماء اسد در بی بی سی فارسی به روایت رسانه اصولگرا/ موج فحاشی به راه افتاده است

  13. گزافه گویی نتانیاهو درباره ایران

  14. تازه‌ترين تأملات نظامي

  15. عارف: مچ گیری هنر نیست/ حق نداریم در زندگی مردم تجسس کنیم

  16. هشدار عباس عبدی: پزشکیان آخرین فرصت است/ مقاومت مقابل رفع فیلترینگ و اصرار بر اجرای مصوبه حجاب چیزی جز نقض پیمان است؟

  17. وکالتی نمی‌جنگیم، مستقیم می زنیم؛ آیا ایران به تنهایی از پس کار خود برمی‌آید؟

  18. افشای اسرار پیجرها ؛ مواد منفجره دقیقا کجا جاسازی شده بود؟ | مأمور موساد: ۱۰ سال آن‌ها را غیرفعال نگه داشتیم

پربحث‌های هفته

  1. تیر خوردن که چیزی نیست، تکه تکه هم شده اند! اما...

  2. چرا مذاکره با آمریکا مشکلی را حل نمی کند؟!

  3. آقایان، وقت کردید به مشکلات مردم هم فکر کنید!

  4. سردار فدوی: عملیات وعده صادق ۳ ‌حتماً اجرایی خواهد شد

  5. چرا به مردم نمی گوئیم! 

  6. چه کسی ماجرای قطعی برق را درست روایت می‌کند؟!

  7. عصبانیت شدید علم الهدی از عدم ابلاغ قانون عفاف و حجاب/دولت برای راضی کردن مردم در بحث ناترازی ها، بی حجابی را آزاد کرد!

  8. واشنگتن پست: رفتار امریکا و اسرائیل ایران را به سمت سلاح هسته ای سوق می دهد

  9. توهین جنجالی حمید رسایی به پزشکیان بعد از بغض کردن برای همسر مرحومش

  10. مخاطبان‌مان را فراری ندهیم !

  11. توضیح فرزند پزشکیان درباره نقش خود در عزل و نصب‌ها

  12. نظر روحانی نسبت به جلیلی/ اگر از دغدغه فیلترینگ فارغ شدید، برای ارزش پول ملی هم فکری کنید!/ پاسخ فواد ایزدی به حاشیه‌های یک مصاحبه

  13. استقبال از موضع اخیر قالیباف/ سهم‌خواهی‌ها صدای پسر رئیس‌جمهور را درآورد

  14. نشاطی که نباید از دانشگاه دریغ شود

  15. نامه کمیسیون امنیت ملی به دیوان عدالت اداری درباره ابطال حکم انتصاب ظریف

  16. تخریب قبور شهدای مدافع حرم در جنب حرم حضرت زینب(س)

  17. امان از این یاغی!..

  18. همسایه جدید اموی - صهیونی اردوغان!

  19. نظرات برگزیده مخاطبان «الف»: تیم اقتصادی آقای پزشکیان حتی الفبای اقتصاد را هم بلد نیست/ مسئله حجاب برجسته می‌‎شود تا مردم سراغ مطالبات مهم نروند

  20. خداحافظی مردم با گوشت؟!

  21. مردم دو درجه کمتر، دولت ۱۰ درجه!

  22. رهبر انقلاب: ریاکاری روش همیشگی استعمارگران و سرمایه‌داران غربی است

  23.  کاسبان تسلیم و شلیک به اصلِ مذاکره در رسانه‌های اصلاح‌طلب

  24. اسد در سوریه؛ نه دولت_ ملت سازی، نه رفاه!

  25. توجه به زبان بدن در فضای بین المللی/ سقوط آزاد مهدی نصیری/ جهانگیری: اژه‌ای پای کار رفع حصر است

آخرین عناوین