محمود کمانی در گفتوگو با ایرنا افزود: برنامه احداث ۱۰ هزار مگاوات نیروگاههای تجدیدپذیر را داشتیم که در ابتدای سال ۱۴۰۱ مصوبه احداث چهار هزار مگاوات نیروگاه خورشیدی از شورای اقتصاد اخذ شد.
وی ادامه داد: در چهار مرحله مناقصهای برگزار شد و تا الان حدود سه هزار مگاوات آن تعیین تکلیف شده و بقیه هم در مرحله بعدی مناقصه تعیین تکلیف خواهد شد.
معاون وزیر نیرو خاطرنشان کرد: شرکتهای سرمایهگذاری که در این مناقصهها برنده شدهاند طبق قراردادی که با ساتبا منعقد میکنند اقدام به احداث نیروگاه میکنند.
کمانی گفت: این نیروگاهها در دوره یک تا دو سال بسته به ظرفیتی که هر شرکت سرمایهگذار در مناقصه شرکت کرده احداث میشوند.
وی ادامه داد: برنامهریزی بر این است که میزان بیشتری از قولی که دولت برای احداث ۱۰ هزار مگاوات داده، انجام شود؛ اما فعلاً مجوز ۴ هزار مگاوات خورشیدی گرفته شده که تا کنون سه هزار مگاوات آن تعین تکلیف شده است.
رئیس ساتبا بیان کرد: همچنین مصوبه احداث ۴ هزار و ۵۰۰ مگاوات دیگر نیز اخیراً اخذ شده و علاوه بر آن هنوز مصوبه برای سه هزار مگاوات نیروگاه بادی هم داریم که منتظریم تا مصوبه آن در شورای اقتصاد تأیید شود.
کمانی خاطرنشان کرد: همچنین احداث نیروگاه تجدیدپذیر توسط بخش صنعت هم پیگیری میشود که تا کنون بیش از ۲ هزار و ۸۰۰ مگاوات تعیین تکلیف شده و شرکتها مشخص و پروانهها احداث صادر شده است که پیگیری اجرای آن را انجام میدهیم.
وی ادامه داد: همچنین احداث نیروگاههای تجدیدپذیر از روشهای دیگر مانند احداث از طریق تابلوی برق سبز، ایجاد شهرکهای خورشیدی، احداث نیروگاه در شهرکهای صنعتی و نیروگاههای انشعابی غیر حمایتی و حمایتی جز برنامهها است.
رئیس ساتبا گفت: به هر حال برای توسعه انرژیهای تجدیدپذیر دو مرحله اصلی در نظر گرفته شده که یکی مدلسازیها، گرفتن مجوزها و تأمین منابع مالی است که بخش زیادی در این دو سال انجام شده است.
وی ادامه داد: اکنون باید دنبال اجرا و احداث تجدیدپذیرها باشیم که اجرا هم عمدتاً توسط بخش خصوصی در حال انجام است و امیدواریم شرکتها تعهدات خود را انجام دهند.
به گزارش ایرنا، پیشتر هم رئیس سازمان انرژیهای تجدیدپذیر و بهرهوری برق ایران (ساتبا) گفت: ۱۰ هزار و ۵۰۰ مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر از طریق فاینانس احداث میشود.