افراد دیابتی در آینده، فقط سالی سه بار دارو تزریق خواهند کرد

  4020917003

سامانه رهایشی در دانشگاه استنفورد ساخته شده که می‌تواند دارو را به آرامی در بدن رها کند. این سامانه این امکان را فراهم می‌کند که بیمار دیابتی هر چهار ماه یک بار دارو تزریق کند. این فناوری در مرحله آزمایشگاهی بوده و روی موش‌ها با موفقیت آزمایش شده است.

افراد دیابتی در آینده، فقط سالی سه بار دارو تزریق خواهند کرد

به گزارش ایسنا به نقل از پایگاه خبری فناوری نانو، مهندسان دانشگاه استنفورد یک سیستم تحویل داروی هیدروژلی ارائه کرده‌اند که تزریق روزانه یا هفتگی داروهای دیابت و داروهای کنترل وزن مانند Ozempic ،Mounjaro ،Trulicity ،Victoza را به یک تزریق هر چهار ماه یک بار تبدیل می‌کند.

محققان معتقدند که چنین سیستمی، مدیریت دیابت و وزن را تا حد زیادی بهبود می‌بخشد، انطباق دارو را بهبود بخشیده و به افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ کمک می‌کند تا نتایج سلامت طولانی مدت را تجربه کنند.

نیم‌میلیارد نفر در جهان از بیماری دیابت رنج می‌برند که از این میان ۱۳۰ میلیون نفر در آمریکا زندگی می‌کنند که درمان آنها ۴۰۰ میلیارد دلار هزینه به دنبال دارد. پپتید شبیه گلوکاگون ۱ (GLP-1) به‌عنوان یک داروی معجزه آسا شناخته می‌شود که عوراض کمی دارد. این گروه از هیدروژل برای رهایش آهسته این دارو استفاده کردند.

راز این هیدروژل در خصوصیات فیزیکی منحصر به‌فرد آن است. هیدروژل‌ها چیز جدیدی نیستند، به‌عنوان مثال بسیاری از افراد لنزهای تماسی ساخته شده از هیدروژل استفاده می‌کنند. هیدروژل از زنجیره‌های پلیمری و نانوذرات که مولکول‌های دارویی را نگه می‌دارند تشکیل شده که با گسیخته شدن این زنجیره،  محتویات دارویی آن آزاد می‌شود.

اریک اپل از محققان این پروژه می‌گوید: «هیدروژل ما طی چند ماه مانند حل شدن حبه قند در آب، حل می‌شود و ترکیبات آن مولکول به مولکول آزاد می‌شود.»

این هیدروژل جدید، که از لحاظ فنی به‌عنوان هیدروژل پلیمر-نانوذره (PNP) شناخته می‌شود به راحتی با سرنگ‌های رایج تزریق می‌شود و به مدت چهار ماه در بدن دوام خواهد داشت و در این زمان داروی GLP-۱ را به آرامی وارد بدن می‌کند.

این ژل در ابعاد کوچک در بدن قرار داده می‌شود که برای بیمار مشکلی ایجاد نشود و حس ناخوشایندی نداشته باشد و به اندازه کافی هم ترکیبات دارویی داشته باشد که بتواند برای چهار ماه رهایش را انجام دهد.

این گروه تاکنون این تیم سیستم جدید تحویل دارو را در موش‌های آزمایشگاهی با موفقیت بالا آزمایش کرده است. در موش صحرایی، یک تزریق واحد از این درمان مبتنی بر هیدروژل باعث بهبود مدیریت قند خون و وزن در مقایسه با تزریق روزانه یک داروی تجاری پیشرو می‌شود. این سیستم تحویل دارو می‌تواند در سایر داروها و سایر شرایط نیز اعمال شود.

yektanetتریبون

پربحث‌های هفته

  1. اقدامات متقابل ایران در مقابل قطعنامه احتمالی آژانس انرژی اتمی/ کیهان‌ستیزی زید‌آبادی به جاهای باریک کشید!/ توصیه جالب مطهری به نتانیاهو

  2. تکرار بازی سیاسی با مذاکره؟!

  3. باز هم در باغ سبز !

  4. قانون عفاف و حجاب کجاست؟/ وقتی گرانی خودرو را هم به علم‌الهدی ربط می‌دهند!/ جای درست لاریجانی؟

  5. جمعیت اتباع افغانستانی مقیم ایران بیش از ۶ میلیون نفر است

  6. چرا مردم با کادردرمان درگیر می شوند؟!/ سرپرست روابط عمومی وزارت بهداشت توضیح می دهد

  7. اتحادیه اروپا از جان ایران چه می خواهد؟!

  8. بدهکاران، طلبکار شدند!

  9. آن تجربه تلخ را تکرار نکنید

  10. وقت مقابله‌ به‌ مثل با اروپا نرسیده؟

  11. نفوذی‌ها چه کسانی و در کجاها هستند؟

  12. آواز خواندن یک روحانی با تک نوازی ویولون

  13. اعتماد به ترامپ خطاست/ عراقچی علیه ساده‌سازی اصلاح‌طلبان/ شمشیر وفاق زیر گلوی مجلس

  14. با "مرد دیوانه" چگونه باید رفتار کرد؟!

  15. آدرس غلط روی تابلوی پاستور/ ظریف نباشد چه کسی جواب ترامپ را بدهد؟!/ پیامک‌هایی با مضمون خیانت که به نمایندگان مجلس ارسال می‌شود!

  16. درد بیمار و ناز طبیبان !

  17. فرزندان ظریف کجا هستند؟

  18. ادعاهای غير واقعی درباره اقتصاد ایران

  19. انتقاد تند محمد مهاجری به پایداری‌‌چی‌ها و جلیلی

  20. چند نکته درباره تعامل عبدالحمید با دولت/ آیا پزشکیان همه صداهای اطراف خود را می‌شنود؟/ اولین قطعنامه فصل مدارا

  21. یارانه‌ها واریز شد

  22. تنها فرمولی که دولت های ما بلدند!

  23. راه‌اندازی کلینیک‌ ترک رانت‌خواری ضروری‌تر نیست؟!

  24. نظرات برگزیده مخاطبان «الف»: اول قدرت بازدارنده همتراز، سپس مذاکره با آمریکا/ اقدام اروپا، نشان‌دهنده فعال‌شدن مکانیسم ماشه است

  25. فمینیسم ایرانی و عبور از سکولاریسم

آخرین عناوین