باز هم مردم ضرر خواهند کرد، مگر ...

گروه تعاملی الف،   4020920008 ۳۹ نظر، ۰ در صف انتشار و ۲۱ تکراری یا غیرقابل انتشار

بدون همراهی واقعی قوای سه‌گانه با دید منافع ملی، مشارکت آحاد مردم، ملموس نبودن مجازات‌های نهایی پرونده‌های اختلاس‌های ریز و درشت برای مردم در راستای حفظ مشارکت و سرمایه‌های اجتماعی، ره به جای نخواهیم برد.

باز هم مردم ضرر خواهند کرد، مگر ...

گروه تعاملی الف - اصغر مناف زاده:

چند روزی است خبر فساد چند میلیاردی درفضای دیداری و شنیداری افکار جامعه را تحت تاثیر خود قرارداده و هر کدام از افراد جامعه متناسب با جایگاه اجتماعی خود در حال تحلیل این موضوع خبری درمحافل خود هستند. آنچه در این بین به نوعی مورد غفلت قرارگرفته پاسخ قانع‌کننده به این سوال مهم است که چرا علیرغم اینهمه اقدامات، فعالیت‌ها و از همه مهمتر ایجاد سامانه‌های شفافیت در سطح اکثر وزارتخانه ها و سازمان‌ها که اکثر آنها در سال‌های اخیر ایجاد شده، باز شاهد چنین اختلاس‌های کلان هستیم؟

جنابان عزیز، بجای اینکه فساد اتفاق افتاده را به این و آن نسبت دهیم که در مجموع هیچ توفیقی به حال کشور و مردم نداشته و در ادامه نیز نخواهد داشت، چراکه آنچه نباید می‌شد، شده است، باید بدنبال جبران و ترمیم این باشیم که هر فساد و اختلاسی در سطح جامعه اتفاق می‌افتد کل حاکمیت را زیر سوال می‌برد و این مسئله علاوه بر داشتن تاثیرات منفی در اقتصاد و سرمایه‌گذاری کلان کشور، مشارکت و افزایش سرمایه‌های اجتماعی را نیز تحت تاثیر منفی خود قرار می‌دهد که جبران آن در شرایطی که کشور در مسیر توسعه همه جانبه خود بشدت به مقوله های اشاره شده(سرمایه گذاری، مشارکت و افزایش سرمایه‌های اجتماعی) نیازمند می‌باشد، سخت و گاه غیرممکن نیز می‌باشد.

دلسوزان گرامی، این اتفاق نشان داد که کشور هنوز در مسیر مبارزه با فساد های سازمان یافته راه طولانی در پیش دارد چرا که با اقدامات و برنامه‌های گذشته صورت گرفته دیگر نمی‌توان از پیدایش چنین اختلاس‌ها جلوگیری کرد.

 بنظر می‌رسد بدون همراهی واقعی قوای سه گانه با دید منافع ملی، مشارکت آحاد مردم، جلب نظر جنبش‌های دانشجویی از طیف‌های مختلف و سازمان‌های مردم نهاد، مهندسی معکوس در ساختارهای اداری و حساب‌های متمرکز و انفرادی شرکت‌های دولتی و خصوصی بزرگ و از همه مهمتر ملموس نبودن مجازات‌های نهایی پرونده‌های اختلاس‌های ریز و درشت برای مردم در راستای حفظ مشارکت و سرمایه‌های اجتماعی، ره به جای نخواهیم برد و همچنان اختلاس‌های این چنینی در آینده نیز خبرساز خواهد شد که باز هم متضرر نهایی آن آحاد مردم خواهند بود.

دیدگاه کاربران

ناشناس۳۳۲۰۳۷۴۱۲:۰۴:۴۱ ۱۴۰۲/۹/۲۰
از وقتی اختلاس گران در سالهای قبل محاکمه و مجازات نشدند روند اختلاس و فساد تشدید شد.
ناشناس۳۳۲۰۴۱۶۱۲:۵۷:۲۴ ۱۴۰۲/۹/۲۰
اختلاس معلول هست نه علت باید بپرسید چرا در ایران اینهمه فساد اقتصادی وجود داره پاسخ ساده هست در هر سیستم بسته اقتصادی رانت به وجود میاد راه حلش ساده است تجارت و رقابت با اقتصادهای دنیا بیرون رفتن دولت از اقتصاد واگذار کردن اقتصاد به مردم، شما هر چقدر مبارزه با فساد کنید باز همون آش است و همون کاسه تنها راهش اینه که در کلان اقتصاد دولتی کمرنگ بشه با دنیا تعامل اقتصادی داشته باشیم و تولید ثروت اتفاق بیوفته نه اینکه دولت سرور مردم باشه و اینهمه کارمند داشته باشه
حسنعلی سبد سبد گل یاس۳۳۲۰۶۴۸۱۷:۰۳:۲۰ ۱۴۰۲/۹/۲۰
با توجه به اینکه با این همه فساد ارزی بخصوص ‌از شانزده سال گذشته تا حال وظیفه مجلس بوده است که از بانک مرکزی و شبکه بانکی و گمرک تفحص بجا آورد و ترک فعل و عمل نکرد به وظایف ذاتی صورت گرفته و قطعا مجلس این چندین دوره در این فسادها سهیم هستند و باید مواخذه شوند
ناشناس۳۳۲۰۷۰۴۱۸:۳۲:۱۱ ۱۴۰۲/۹/۲۰
از بانیان فسادها برخی در مجلس است که تفحص از بانک مرکزی انجام نداده است
ناشناس۳۳۲۰۹۳۱۲۳:۲۵:۴۸ ۱۴۰۲/۹/۲۰
حیف و میل ارز ترجیحی 25 برابر کل یارانه نقدی بود.
ناشناس۳۳۲۰۴۱۹۱۳:۰۰:۳۱ ۱۴۰۲/۹/۲۰
بعضی ها فکر میکنن با اعدام مسئله فساد اقتصادی حل میشه نه اینجوری نیست اصلا اونیکی جلو ویترین فساده حلقه اصلی فساد نیست این حذف شد یکی دیگه رو پیدا میکنن در نهایت یکی رو پیدا میکنن میذارن تو ویترین برای حل فساد باید روندها و سیاستها عوض بشه فساد اقتصادی از خود رویه های سیستمهای دولتی میاد اینو باید درست کنید وگرنه طرف رو اعدام کنید خوب چی میشه هیچی بعد از یه مدت این سیستم یه آدم دیگه رو جذب میکنه و این داستان ادامه داره از خودتون بپرسین چرا کشورهای اسکاندیناوی فساد اقتصادی کمه به دلیل شفافیت قانون و اقتصاد آزاد
ناشناس۳۳۲۰۶۵۲۱۷:۰۷:۵۴ ۱۴۰۲/۹/۲۰
از جناب دکتر توکلی ریاست محترم سمن دیده بان شفافیت و عدالت درخواست میشود نامه به ریاست محترم مجلس بنویسند مبنی بر تفحص از بانک مرکزی و گمرک که تا حالا از سوی مجلس بدلایل نامعلومی ترک فعل شده است
ناشناس۳۳۲۰۴۲۹۱۳:۰۵:۰۳ ۱۴۰۲/۹/۲۰
چرا ابر دزدان فاجعه اختلاس 92000 میلیارد تومانی هنوز محاکمه نشدند ؟!
ناشناس۳۳۲۰۶۵۵۱۷:۱۱:۲۴ ۱۴۰۲/۹/۲۰
از وزیر اقتصاد می خواهیم به عنوان پایلوت قانون از کجا آورده ای را برای تمامی مدیران بانکی که از اول انقلاب تا حالا پست و سمت داشته اند به همراه بستگان آنها و وراث آنها و افراددر سایه آنها اجرایی فرمایید
mostafa.kamali95@yahoo.com۳۳۲۰۴۴۱۱۳:۱۴:۰۵ ۱۴۰۲/۹/۲۰
تنها راه نجات کشور و انقلاب واقتصاد اجرای قانون مشروعیت سنجی اموال و دارایی ها برای همه آحاد جامعه به منظور شناسایی تمامی ثروت های حرام و نامشروع اجرای این قانون که به قانون از کجا آورده ای مشهور شده است مادر تمامی مبارزات با فساد است و به فسادها در هر زمانی صورت گرفته باشد رسیدگی می نماید
ناشناس۳۳۲۰۴۶۲۱۳:۳۴:۳۲ ۱۴۰۲/۹/۲۰
مبارزه با فساد اشتباهه باید بستر ایجاد فساد از بین بره این یعنی سیاستها و قوانین بازنگری بشه این یعنی شایسته سالاری جایگزین فامیل و جناح سالاری بشه این یعنی دولت باید پاشو از اقتصاد بزاره بیرون تا مدیران نالایق دولتی تعیین کننده روند اقتصاد کشور نباشن
ناشناس۳۳۲۰۶۳۹۱۶:۵۷:۴۳ ۱۴۰۲/۹/۲۰
کاملا درست می فرمایید ولی ثروت های حرام و نامشروع باید از متصرفین گرفته و بخاطر ظلمی که جامعه کرده ند محاکمه و مجازات های سخت بشوند
ناشناس۳۳۲۰۵۴۱۱۴:۲۴:۰۱ ۱۴۰۲/۹/۲۰
مسئله اینست که چه کس یا کسان یا ارگانی این ایده را عملی سازد؟
ناشناس۳۳۲۰۷۰۳۱۸:۲۹:۴۶ ۱۴۰۲/۹/۲۰
تکبیر صلوات
ناشناس۳۳۲۰۳۷۶۱۲:۱۳:۱۱ ۱۴۰۲/۹/۲۰
پرونده مفاسد عظیم کرسنت و پتروشیمی و فولاد مبارکه به کجا رسید ؟! وقتی با مفسدین اقتصادی مقابله نمی کنند فساد بیشتر می شود.
ناشناس۳۳۲۰۶۸۸۱۸:۰۱:۰۳ ۱۴۰۲/۹/۲۰
در کرسنت فساد باند احمدی نژاد بودند که باعث شدند یک قرارداد متوسط و درامد زا به زیان مطلق تبدیل شود و تمام این نوزده سال گاز کرسنت بدون حتی یک سنت عایدی در دریا می سوزد.
ناشناس۳۳۲۰۹۲۰۲۳:۱۱:۴۸ ۱۴۰۲/۹/۲۰
قرارداد کرسنت در سال 80 منعقد شد خود زنگنه تا سال 84 فرصت داشت این قرارداد را اصلاح و اجرایی بکند اما چنین نکرد.
ناشناس۳۳۲۰۹۲۵۲۳:۲۰:۳۰ ۱۴۰۲/۹/۲۰
کرسنت درامد زا نبود در طول دوره 25 ساله این قرارداد درامد ایران از فروش گاز به کرسنت بین 16 تا 20 درصد (حدود یک پنجم) بهای گاز قرارداد ایران با ترکیه در دوره مشابه 25 ساله می شد.
ناشناس۳۳۲۰۹۲۶۲۳:۲۳:۳۱ ۱۴۰۲/۹/۲۰
اجرای کرسنت از سال 80 در دولت اصلاحات متوقف شد زیرا خودشان متوجه شدن که این قرارداد خسارت بار است در ضمن هیچ گازی نمی سوزد و هدر نمی رود گاز کرسنت در میدان گازی سلمان ذخیره می شود.
ناشناس۳۳۲۰۹۴۱۲۳:۳۳:۲۹ ۱۴۰۲/۹/۲۰
اش کرسنت به قدری شور شده بود که حسن روحانی در اذرماه سال 81 در کسوت دبیر شورایعالی امنیت ملی نامه اعتراضی به خاتمی رئیس دولت اصلاحات نوشت و اقدام زنگنه در انعقاد کرسنت با شرکت اماراتی را بیرون از چارچوب قانون از طریق واسطه و دارای اثار منفی فراوان برای کشور دانست.
ناشناس۳۳۲۰۳۷۹۱۲:۱۶:۳۹ ۱۴۰۲/۹/۲۰
چرا ندارد چون زمینه فساد که درست کنی (مانند ارز رانتی واختلافی) خود به خود عده ای طمع می کنند
ناشناس۳۳۲۰۳۹۱۱۲:۳۳:۴۱ ۱۴۰۲/۹/۲۰
اصلا بهتر نشده که هرچی پی میریم بیشتر میشه . من کارمندم و به وضوح میبینم
ناشناس۳۳۲۰۳۹۸۱۲:۳۹:۲۳ ۱۴۰۲/۹/۲۰
با وجود ساختارهای امنیتی و اطلاعاتی متعدد که در مباحث حوزه امنیت سیاسی و اجتماعی بسیار سریع و موثر اقدام می کنند، پرونده های فساد به این بزرگی نشان از عدم اولویت و یا علاقه این سازمانها به مقوله فساد اقتصادی است.
ناشناس۳۳۲۰۶۶۸۱۷:۳۱:۰۸ ۱۴۰۲/۹/۲۰
در گام دوم انقلاب نیاز به انقلاب اقتصادی برای حفظ پایه های انقلاب از اوجب واجبات است
صمصام۳۳۲۰۴۰۴۱۲:۴۹:۰۸ ۱۴۰۲/۹/۲۰
وقت ان رسیده که باور کنیم در کشور ما فساد سازمان یافته است
ناشناس۳۳۲۰۷۰۱۱۸:۲۶:۵۲ ۱۴۰۲/۹/۲۰
فساد سیستمی و تار عنکبوتی و مویرگی و اختاپوسی گشته است و با دستمال کثیف نمی توان شفافیت ایجاد کرد
علوی۳۳۲۰۸۶۸۲۱:۵۴:۲۸ ۱۴۰۲/۹/۲۰
عالی گفتی با دستمال کثیف نمیشه پاک کرد......
ناشناس۳۳۲۰۴۲۴۱۳:۰۳:۱۳ ۱۴۰۲/۹/۲۰
اتفاقا فرمول مبارزه با فساد کاملا در دنیا ثبیت شده و امتحان خود را هم بخوبی پس داده. فرمول ساده شفافیت حداکثری اقتصادی و ایجاد بسترهای الکترونیک برای امور اقتصاد کلان و خرد. نکته عجیب نبود عزم کافی در نظام حکمرانی برای استقرار شفافیت و بسترهای الکترونیک است. نکته‌ای که شائبه سیستماتیک و نظام‌مند بودن فساد در کشور را پررنگ میکند.
مهدی۳۳۲۰۴۳۰۱۳:۰۵:۰۵ ۱۴۰۲/۹/۲۰
کاری با اصلاح طلبان ندارم اما با این اوضاع در هم سیاسی، با این از هم پاشیدگی و انسداد سیاسی که نمی‌شود حتی یک حزب درست حسابی تشکیل داد، احزابی بمانند آنچه شما در سایر کشورها میبینید چگونه باید بیاییم و در انتخابات شرکت کنیم. گفتم با اصلاح طلبان کاری ندارم، اما همین عزیزان حاضر در مجلس خیلی خوب هستند که مثل منی بروم و به آن‌ها رای بدهم؟! گفته می‌شود همه امکان حضور در عرصه سیاسی را دارند اما به واقع چنین نیست! بنده میخواهم حزبی بصورت جدای از این افراد تاسیس کنم و فعالیت سیاسی داشته باشم نمی‌شود!
ناشناس۳۳۲۰۴۴۳۱۳:۱۴:۴۴ ۱۴۰۲/۹/۲۰
باید با قاطعیت برخورد شود هر کسی که می خواهد باشد. از نظر هیچ کسی هم نباید ترسید حتی از نظر مردم درباره کسانی که طرفدار مردمی دارند. هیچ کس نباید احساس گردن کلفتی کند
ناشناس۳۳۲۰۴۸۷۱۳:۴۸:۴۲ ۱۴۰۲/۹/۲۰
تعارفات و توجیهات را کنار بذارید.سالی دو سه تا اختلاس و فساد کلان و ده ها فساد و اختلاس متوسط اقتصادی داریم اما همه مسئولین کشوری و انتظامی فقط از حجاب و دشمن صحبت میکنند و این نشان دهنده اراده مسئولین به ادامه این روش است.
ناشناس۳۳۲۰۴۹۱۱۳:۵۱:۰۰ ۱۴۰۲/۹/۲۰
فساد را بیشتر در تاریکخانه نهادهای خاص و مبرا از حسابرسی جستجوکنید
امید یاوری دارانی۳۳۲۰۵۳۱۱۴:۱۴:۱۶ ۱۴۰۲/۹/۲۰
تا وقتی فقط میوه تلخ فساد که برای عده ای بسیار شیرین و دلچسب است چیده شود و به ریشه فسادزا توجهی نشود این اعداد و ارقام هر روز بزرگتر از قبل می شوند و شاید افسوس ما بیشتر بشود. شفافیت رسانه ازاد نظارت مردمی تا کی باید این اخبار راشنید و درد و رنج ان را مردم مظلوم تحمل کنند؟ ایا وقت ان نرسیده که دستگاههای نظارتی و کنترلی و از جمله سازمان بازرسی کل کشور پاسخ بدهند که چرا همیشه اخر کار ماجرا برملا می شود؟ایا وظیفه این نهادها جلوگیری از بروز تخلف و انجام اقدامات پیشگیرانه برای جلوگیری از فساد نیست؟
ناشناس۳۳۲۰۵۷۲۱۵:۲۸:۳۹ ۱۴۰۲/۹/۲۰
تا نظام استخدامی کشور بر مبنای رابطه و انواع سهمیه قراردارد وضع تغییری نمیکند. شایسته سالاری تنها اصلی است که میتواند گام اول را برای رفع فساد بردارد. کارکنان حکومتی باید بدون هیچ وابستگی جذب و مراحل پیشرفت را بپیمایند اگر زندگی آنها وابسته به هر عامل خارجی غیر از شایستگی باشد تغییری در وضع موجود رخ نخواهد داد. کافیست پرونده مفاسد را بررسی کنید و ببینید این اتفاقات نمیفتاد اگر همکاری کارکنان حکومتی رخ نمیداد و این همکاری فقط رخ داد چون انتخاب و ارتقای کارکنان بر مبنای شایستگی نبود. این همه از جیب مردم هزینه میشود تا این کارکنان خدمت خود را بدرستی انجام دهند ولی افسوس ...
ناشناس۳۳۲۰۵۷۸۱۵:۳۶:۲۹ ۱۴۰۲/۹/۲۰
غریبه ها که اختلاس نمی کنند.
ناشناس۳۳۲۰۶۳۵۱۶:۵۳:۰۱ ۱۴۰۲/۹/۲۰
(( این اتفاق نشان داد که کشور هنوز در مسیر مبارزه با فساد های سازمان یافته راه طولانی در پیش دارد )) پس شما هم قبول کردید فساد سازمان یافته است .
ناشناس۳۳۲۰۷۰۹۱۸:۳۹:۴۹ ۱۴۰۲/۹/۲۰
گفته بعضی فسادها سازمان یافته هست
ناشناس۳۳۲۰۷۹۹۱۹:۵۷:۲۲ ۱۴۰۲/۹/۲۰
در زمان مرحوم رفسنجانی گفتند موسسات و سازمانها خودشان در آمد کسب کند ، بجای مردمی کردن اقتصاد و گرفتن مالیات از آنها برای پرداخت حقوق و هزینه های جاری ، ادرات و سازمانها شروع کردن بطور مثال شهرداری تراکم فروشی و سا ختن پاساژ و تاسیس شرکتهای تو در تو ، ویا قوه قضائیه و یا آموزش و پرورش و خلاصه همه جا شروع کردن به در آمد زایی و استخدامهای بدون حساب وکتاب خارج از عرف وشد آن که نباید میشد جالب این است که آنها مالیات هم نمی دهند
باهر۳۳۲۰۸۱۷۲۰:۴۱:۴۳ ۱۴۰۲/۹/۲۰
عجب انتظاراتی دارید؟!
yektanetتریبون

پربحث‌های هفته

  1. وعده های الجولانی تو خالی بود؛ آتش‌ زدن نمادهای مذهبی در سوریه

  2. چرا مذاکره با آمریکا مشکلی را حل نمی کند؟!

  3. آقایان، وقت کردید به مشکلات مردم هم فکر کنید!

  4. چرا به مردم نمی گوئیم! 

  5. چه کسی ماجرای قطعی برق را درست روایت می‌کند؟!

  6. عصبانیت شدید علم الهدی از عدم ابلاغ قانون عفاف و حجاب/دولت برای راضی کردن مردم در بحث ناترازی ها، بی حجابی را آزاد کرد!

  7. کالبدشکافی شایعه استعفای پزشکیان/ ماموریت چینی برای لاریجانی؟

  8. دفاع همتی از گران‌شدن دلار/ چراغ سبز آقای وزیر به تورم؟

  9. مخاطبان‌مان را فراری ندهیم !

  10. زنگ هشدار اتباع غیرمجاز/ فعالیت شاخه افغانستانی تروریست‌های تحریرالشام در نزدیکی مرزهای ایران

  11. خداحافظی مردم با گوشت؟!

  12. توضیح فرزند پزشکیان درباره نقش خود در عزل و نصب‌ها

  13. وقتی افسار قیمت ها از دست دولت در می رود!

  14. استقبال از موضع اخیر قالیباف/ سهم‌خواهی‌ها صدای پسر رئیس‌جمهور را درآورد

  15. نشاطی که نباید از دانشگاه دریغ شود

  16. نکنید آقایان، نکنید!

  17. مردم دو درجه کمتر، دولت ۱۰ درجه!

  18. نامه کمیسیون امنیت ملی به دیوان عدالت اداری درباره ابطال حکم انتصاب ظریف

  19. نظرات برگزیده مخاطبان «الف»: تیم اقتصادی آقای پزشکیان حتی الفبای اقتصاد را هم بلد نیست/ مسئله حجاب برجسته می‌‎شود تا مردم سراغ مطالبات مهم نروند

  20.  کاسبان تسلیم و شلیک به اصلِ مذاکره در رسانه‌های اصلاح‌طلب

  21. گزافه‌گویی وزیر خارجه جولانی علیه ایران

  22. توجه به زبان بدن در فضای بین المللی/ سقوط آزاد مهدی نصیری/ جهانگیری: اژه‌ای پای کار رفع حصر است

  23. یک ادعا درباره نقش زنگنه در ناترازی انرژی/ برسد به دست خانم سخنگوی دولت/ مذاکره می‌ کنیم اما با عزت

  24. اولین دیدار رسمی مقامات آمریکا با الجولانی

  25. کنایه سنگین ربیعی به مخالفان رفع فیلترینگ

آخرین عناوین