روحانی: صندوق رای یعنی نه به دیکتاتوری و آنارشیسم

  4021005080 ۲۵ نظر، ۰ در صف انتشار و ۱۰ تکراری یا غیرقابل انتشار

حسن روحانی با اشاره به سخنرانی اخیر رهبر انقلاب درباره لزوم تحقق مشارکت بالا در انتخابات تاکید کرد: وظیفه ما این است که انتخابات را از حالت سردی دربیاوریم حتی اگر در تهران به جای ۳۰ نفر، ۱۰ نفر نامزد داشته باشیم.

روحانی: صندوق رای یعنی نه به دیکتاتوری و آنارشیسم

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری تسنیم، حجت‌الاسلام‌ حسن روحانی رئیس جمهور سابق کشورمان روز گذشته در ادامه دیدارهای دوره‌ای خود با استانداران دولت‌های یازدهم و دوازدهم، همگان را مخاطب بیانات اخیر مقام معظم رهبری درباره انتخابات دانست و گفت: هیچ کس نمی‌تواند بگوید من مخ‍اطب فرمایش مقام معظم رهبری نیستم. رهبر انقلاب به همه خطاب کردند باید یک انتخابات پرشور و رقابتی برگزار شود.»

وی افزود: قاعدتاً اولین مخاطب ایشان افرادی هستند که در این امر می‌توانند بیشترین تاثیر را داشته باشند. در حال حاضر هیات‌های نظارت و شورای نگهبان، رسانه‌ها بویژه صداوسیما و دیگران مخاطب ایشان هستند؛ کمااینکه همه ما به عنوان مخاطب ایشان وظیفه داریم. تا امروز صداوسیما وارد فضای انتخاباتی نشده است. مقام معظم رهبری قبلا هم فرمودند که انتخابات باید رقابتی باشد اما به آن فرمایش ایشان عمل نکردند، امیدواریم این بار عمل کنند.

روحانی با تاکید بر اینکه راهی غیر از صندوق رأی و انتخابات نداریم، افزود: صندوق رأی یعنی نه به دیکتاتوری و آنارشیسم. مقام معظم رهبری بیان دقیقی داشتند که اگر انتخابات نباشد یا دیکتاتوری رخ می‌دهد یا هرج‌و‌مرج پیش می‌آید. هر کدام باشد خطرناک است. با این همه تلاش و زحمت از روز اول نهضت اسلامی در سال 41 تا امروز، همه امیدها این بود نظامی که به دست می‌آید مردم‌سالاری دینی باشد. ممکن است اشکالاتی هم داشته باشد که باید آن را رفع کنیم و آن هم از طریق صندوق رأی امکان‌پذیر است. اصل انتخابات موجب قدرت و عظمت کشور و نشاط و امیدواری مردم می‌شود. همه کشورها به‌ویژه همسایگان به ما نگاه می‌کنند بنابراین هر مقدار بتوانیم انتخابات را پرشور کنیم ولو 35 درصدمشارکت‌کننده بشود 36 درصد، ما موفق شده‌ایم.

وی با بیان اینکه جذب مردم برای شرکت در انتخابات سخت و نیازمند استدلال است، اظهار داشت: باید به مردم بگوییم که شما می‌خواهید چکار کنید؟ در انتخابات شرکت نکنید به عنوان اعتراض؟ بگویید نمی‌آییم تا به این نظام نشان دهید کارش ایراد و اشکال دارد؟ اینکه این اقدام چقدر تاثیر دارد بحث دیگری است. آیا راه دیگری نداریم؟ می‌توانیم در شرایطی مردم را تشویق کنیم رأی اعتراضی دهند. اگر فرد صالحی بود، مردم را تشویق کنید به او رأی بدهند ولو انتخاب هم نشود اما رأی به او اعتراض به شیوه موجود باشد. پس دو نوع می‌شود اعتراض کرد، یکی اینکه فرد در انتخابات شرکت نکند که معلوم نیست چقدر موثر خواهد بود یا در انتخابات شرکت کند و به کاندیدایی رأی دهد که تغییر و تحول می‌خواهد و از وضع موجود ناراضی است.

روحانی افزود: رأی ما باید به رأی به تغییر و تحول باشد. مقام معظم رهبری به تحول اشاره کردند که از تغییر مهم‌تر است. ما باید دنبال تحول باشیم. باید به هر کس که سمبل تغییر و تحول باشد، رأی دهیم. البته باید بتوانیم از طریق فضای مجازی یا نخبگانی که بر اذهان عمومی اثرگذار هستند مردم را تشویق به حضور در انتخابات کنیم.

رئیس دولت‌های یازدهم و دوازدهم  اظهار داشت: اگر مردم در این شرایط ببینید مجلس شورای اسلامی شکل می‌گیرد که در آن اقلیت 50 نفره‌ای صدای اکثریت مردم هستند، در مجلس اقلیت‌اند اما صدای اکثریت مردم هستند، امیدواری ایجاد می‌کند. اگر در خبرگان مردم ببینند از 88 نفر عضو خبرگان 8 نفر صدای اکثریت مردم هستند، خیلی تاثیرگذار است. مردم چون به طور طبیعی از اقدامات خبرگان خبر ندارند و شرایط خبرگان هم ویژه است، تشویق به رأی در انتخابات خبرگان خیلی سخت‌تر از مجلس شورای اسلامی است. همه باید در این شرایط حساس کمک کنیم تا مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان آینده پشتوانه خوبی از رأی مردم داشته باشند.

روحانی ثبت‌نام خود در انتخابات ششمین دوره مجلس خبرگان را عمل به وظیفه دانست و بیان کرد: در این دوره انتخابات، با خیلی از دوستان شور و مشورت کردم. واقعیت این بود که اگر من قبلا عضو خبرگان نبودم و تازه می‌خواستم عضو خبرگان شوم شرایط متفاوت بود. اما من که 25 سال است عضو خبرگان هستم، بعد از 25 سال به چه دلیل ثبت‌نام نکنم؟ طرف دیگر ماجرا حوادث سال گذشته بود. اگر حوادث سال گذشته رخ نمی‌داد و کشور امن و آرام و آسوده بود شاید خیلی احساس وظیفه نمی‌کردم که ثبت‌نام کنم. من با یکی از دوستان اصلاح‌طلب صحبت می‌کردم که موافق ثبت‌نام نبود و دلیل می‌آورد، گفتم همه اشکالاتی را که شما شمردید من صد درصد قبول دارم، اما راه‌حل شما چیست؟ اینکه همه ما عقب بکشیم و برویم کنار و بگوییم خودشان می‌دانند.

وی در ادامه افزود: این انقلاب که مال فلان گروه و فلان جبهه نیست. عده‌ای از آن‌ها در انقلاب هم نبودند. در جنگ هم عده زیادی از آن‌ها نبودند، در روزهای سخت کشور هم آنچنان حضور فعال نداشتند. آیا باید کشور را واگذار کنیم به یک عده و بگوییم آن‌ها کشور را گرفتند و دیگر نمی‌شود کاری کرد؟ در این شرایط ما ناچاریم فکر کنیم و برای انتخابات خبرگان یا مجلس شورای اسلامی امسال تلاش ‌کنیم. بحث ما فقط مربوط به انتخابات امسال نیست. به هرحال ما انتخابات‌های متعددی پیش رو داریم. دو سال دیگر که انتخابات ریاست‌جمهوری و شوراهای اسلامی شهر و روستا است شبیه همین اشکالات آن موقع هم هست. ما اگر الان نیاییم و حضور پیدا نکنیم، دو سال دیگر هم نیاییم و حضور پیدا نکنیم و سال‌های بعد هم حضور پیدا نکنیم؟ نتیجه آن چه خواهد بود جز ناامیدی و دیکتاتوری؟ اگرچه حضوری که فرد مطمئن باشد تاثیر فوق‌العاده دارد الان نیست، ولی حضور ما از عدم حضور بهتر است یا نه؟ فعال شدن ما از عدم فعال شدن بهتر است یا نه؟

روحانی خاطره‌ای از دیدار با امام خمینی(ره) در نوفل‌لوشاتو در سال 57 بازگو کرد و گفت: با امام(ره) در پاریس مشورت کردم که به ایران برگردم. ایشان فرمود شما اینجا در دانشگاه‌ها فعالیت می‌کنید؟ گفتم بله. فرمود نروید، در ایران الان افراد زیادی هستند، اینجا ما کسی را نداریم، اینجا فعال باشید. ایشان فرمود اگر با دو نفر خارجی یا ایرانی صحبت کنید و آن‌ها را به حمایت از انقلاب متمایل کنید وظیفه‌تان را انجام داده‌اید. الان هم این وظیفه بر دوش ماست که انتخابات را از حالت سردی دربیاوریم. حتی اگر در تهران به جای 30 نفر، 10 نفر نامزد داشته باشیم. در خبرگان تهران به جای 16 نفر، 3 نفر یا یک نفر داشته باشیم. اگر کسی نباشد کار ما بسیار سخت می‌شود. نتیجه کاری که هیات‌های نظارت و شورای نگهبان انجام می‌دهند مهم است و امیدوارم تعداد قابل توجهی نامزد در همه حوزه‌ها برای هر دو انتخابات داشته باشیم.

دیدگاه کاربران

mostafa.kamali95@yahoo.com۳۳۳۴۴۳۶۲۰:۰۷:۱۹ ۱۴۰۲/۱۰/۵
واقعا مردم میخوان به حامیان وضع موجود مجدد رای دهند
ناشناس۳۳۳۴۸۹۸۰۹:۰۲:۰۵ ۱۴۰۲/۱۰/۶
حسن روحانی ر احضار کنید و به دادگاه ببرید و دادگاه ایشان ر زنده از شبکه خبر پخش نمایید مانند کرباسچی
ناشناس۳۳۳۴۹۰۱۰۹:۰۴:۰۸ ۱۴۰۲/۱۰/۶
باز موقع انتخابات شد
ناشناس۳۳۳۴۹۳۴۰۹:۳۲:۳۲ ۱۴۰۲/۱۰/۶
روحانی ر جهانگیری ر نوبخت ر نهاوندیان ر نیلی ر همه ر باید به پای میز محاکمه کشید ر
ناشناس۳۳۳۴۴۳۷۲۰:۰۷:۲۶ ۱۴۰۲/۱۰/۵
باز این آمد
ناشناس۳۳۳۴۴۴۰۲۰:۱۰:۵۷ ۱۴۰۲/۱۰/۵
ما از آقای رییسی و دولتش گله مند هستیم چرا هیچ یک از متخلفین دولت قبل را دادگاهی نکرد
ناشناس۳۳۳۴۷۴۶۰۱:۲۱:۰۹ ۱۴۰۲/۱۰/۶
چند وقت دیگه باید پیگیر دادگاه برخی در این شرایط هم باشید!!
ناشناس۳۳۳۴۴۴۷۲۰:۱۶:۱۷ ۱۴۰۲/۱۰/۵
تنها یک مورد از کارهای مسولان دولت قبل که باعث ریزش وسیع مردمی شد این بود که مردم را به بورس دعوت و سپس با خالی کردن سرمایه های مردم. ... سرمایه های اجتماعی را هم بباد دادند
عمران۳۳۳۴۴۴۸۲۰:۱۶:۳۶ ۱۴۰۲/۱۰/۵
صندوق با چه کیفیتی؟
ناشناس۳۳۳۴۴۴۹۲۰:۱۷:۳۲ ۱۴۰۲/۱۰/۵
اینها چه کارنامه ایی دوباره می خواهند وارد عرصه سیاست شوند
ناشناس۳۳۳۴۴۵۲۲۰:۱۹:۰۰ ۱۴۰۲/۱۰/۵
ما خواهان اجرای قانون مشروعیت سنجی اموال و دارایی ها برای همه آحاد جامعه در گام دوم انقلاب هستیم
زنونابین۳۳۳۴۴۵۴۲۰:۲۱:۲۳ ۱۴۰۲/۱۰/۵
جناب رییس جمهور اسبق توجه دارید ترامپ دوباره کاندید میشود بیش از این به خود و ملت زحمت مظاعف ندهید
ناشناس۳۳۳۴۸۴۵۰۸:۱۴:۳۷ ۱۴۰۲/۱۰/۶
ضاهرا منظورت رییس جمهور سابق بود دیگه؟؟!!
ناشناس۳۳۳۴۴۵۸۲۰:۲۴:۲۱ ۱۴۰۲/۱۰/۵
آزمونی بزرگ برای شورای نگهبان آیا شورای نکهبان بانیان وضع موجود و حامیان و مروجین بی حجابی و بی حیایی را که از این طریق در پی کسب رای هستند و کارنامه اجرایی آنها هم معلوم است را تایید صلاحیت میکند
ناشناس۳۳۳۴۴۶۹۲۰:۲۹:۲۰ ۱۴۰۲/۱۰/۵
روحانی از روی دست رهبری تقلب میکند و صحبت های ایشان را بنام خودش جا میزند
ناشناس۳۳۳۴۴۷۴۲۰:۳۰:۳۲ ۱۴۰۲/۱۰/۵
شکایت مردم از دولت قبل در کمیسیون اصل ۹۰ مجلس انقلابی به کجا رسید
ناشناس۳۳۳۴۴۸۰۲۰:۳۳:۰۵ ۱۴۰۲/۱۰/۵
حافظه ما آنقدر ضعیف نیست که
ناشناس۳۳۳۴۸۶۱۰۸:۳۲:۲۳ ۱۴۰۲/۱۰/۶
که از یک سولاخ چندین بار گزیده شویم
ناشناس۳۳۳۵۱۸۰۱۳:۲۸:۰۶ ۱۴۰۲/۱۰/۶
و حتی حافظه دو ساله اخیر.
ناشناس۳۳۳۴۴۹۴۲۰:۵۰:۱۸ ۱۴۰۲/۱۰/۵
آقای ر وحانی ؛ همان صدا وسیمایی که مورد تهاجم همه جانبه‌ی شماست باز هم جنابعالی را رسماً دعوت به حضور و مناظره با آقای حسین شریعتمداری و مردم کرده است _____ حداقل اینبار در انظار عمومی ظاهر شوید و ملت ایران را در یک مناظره‌ی واقعی مستفیض فرمایید از راه دور و یکطرفه کم لطفیست
ناشناس۳۳۳۴۶۳۳۲۳:۰۰:۲۶ ۱۴۰۲/۱۰/۵
یا دادگاه یا رسانه ملی یکیشو باید انتخاب کنه تا بتونه به انتخابات فکر کنه
ناشناس۳۳۳۴۴۹۶۲۰:۵۲:۲۷ ۱۴۰۲/۱۰/۵
اموال تمام سیاسیون فعلی و قبلی و بستگان آنها باید مشروعیت سنجی شود
ناشناس۳۳۳۴۵۶۵۲۱:۵۷:۱۴ ۱۴۰۲/۱۰/۵
جناب اگر مردم به اين نتيجه برسند كه انتخابات در سرنوشت آنها موثر است شركت مي كنند
ناشناس۳۳۳۴۵۹۶۲۲:۲۶:۲۷ ۱۴۰۲/۱۰/۵
چطور خودت بعد رای گرفتن رفتی نگاه پشت سرت نکردی-به مسخره گفتی صبح جمعه از گرون شدن بنزین با خبر شدم
ناشناس۳۳۳۴۶۱۹۲۲:۴۴:۵۴ ۱۴۰۲/۱۰/۵
شرط شرکت در انتخابات مشروعیت سنجی اموال فرد و بستگان در جه یک باشد
yektanetتریبون

پربحث‌های اخیر

    پربحث‌های هفته

    1. اقدامات متقابل ایران در مقابل قطعنامه احتمالی آژانس انرژی اتمی/ کیهان‌ستیزی زید‌آبادی به جاهای باریک کشید!/ توصیه جالب مطهری به نتانیاهو

    2. باز هم در باغ سبز !

    3. جابجایی مرزهای وقاحت!

    4. جمعیت اتباع افغانستانی مقیم ایران بیش از ۶ میلیون نفر است

    5. قانون عفاف و حجاب کجاست؟/ وقتی گرانی خودرو را هم به علم‌الهدی ربط می‌دهند!/ جای درست لاریجانی؟

    6. چرا مردم با کادردرمان درگیر می شوند؟!/ سرپرست روابط عمومی وزارت بهداشت توضیح می دهد

    7. اتحادیه اروپا از جان ایران چه می خواهد؟!

    8. بازگشت لاریجانی‌ها/ توضیحاتی درباره کلینیک ترک بی‌حجابی/ نسخه شفابخش یا مرگبار برای اقتصاد ایران؟

    9. آن تجربه تلخ را تکرار نکنید

    10. وقت مقابله‌ به‌ مثل با اروپا نرسیده؟

    11. اعتماد به ترامپ خطاست/ عراقچی علیه ساده‌سازی اصلاح‌طلبان/ شمشیر وفاق زیر گلوی مجلس

    12. با "مرد دیوانه" چگونه باید رفتار کرد؟!

    13. درد بیمار و ناز طبیبان !

    14. فرزندان ظریف کجا هستند؟

    15. انتقاد تند محمد مهاجری به پایداری‌‌چی‌ها و جلیلی

    16. نظرات برگزیده مخاطبان «الف»: ظریف تازه متوجه قدرت قانون اقدام‌ راهبردی شده/ سلاح اتمی؛ راه پایان تحریم و تهدید

    17. ادعاهای غير واقعی درباره اقتصاد ایران

    18. دیگر چه اتفاقی باید بیفتد؟!

    19. راه‌اندازی کلینیک‌ ترک رانت‌خواری ضروری‌تر نیست؟!

    20. واکنش شریعتمداری به ملاقات مخفی سفیر ایران با مشاور ترامپ

    21. یارانه‌ها واریز شد

    22.  نماز خواندن خلبان پرواز زنجان-مشهد سوژه فضای مجازی شد

    23. آدرس غلط روی تابلوی پاستور/ ظریف نباشد چه کسی جواب ترامپ را بدهد؟!/ پیامک‌هایی با مضمون خیانت که به نمایندگان مجلس ارسال می‌شود!

    24. شبیخون دلاری به صنعت خودرو !

    25. واکنش تند روزنامه جمهوری اسلامی به کلینیک بی حجابی

    پربحث‌های اخیر

      پربحث‌های هفته

      1. اقدامات متقابل ایران در مقابل قطعنامه احتمالی آژانس انرژی اتمی/ کیهان‌ستیزی زید‌آبادی به جاهای باریک کشید!/ توصیه جالب مطهری به نتانیاهو

      2. باز هم در باغ سبز !

      3. جمعیت اتباع افغانستانی مقیم ایران بیش از ۶ میلیون نفر است

      4. قانون عفاف و حجاب کجاست؟/ وقتی گرانی خودرو را هم به علم‌الهدی ربط می‌دهند!/ جای درست لاریجانی؟

      5. بازگشت لاریجانی‌ها/ توضیحاتی درباره کلینیک ترک بی‌حجابی/ نسخه شفابخش یا مرگبار برای اقتصاد ایران؟

      6. وقت مقابله‌ به‌ مثل با اروپا نرسیده؟

      7. اعتماد به ترامپ خطاست/ عراقچی علیه ساده‌سازی اصلاح‌طلبان/ شمشیر وفاق زیر گلوی مجلس

      8. فرزندان ظریف کجا هستند؟

      9. انتقاد تند محمد مهاجری به پایداری‌‌چی‌ها و جلیلی

      10. نظرات برگزیده مخاطبان «الف»: ظریف تازه متوجه قدرت قانون اقدام‌ راهبردی شده/ سلاح اتمی؛ راه پایان تحریم و تهدید

      11. راه‌اندازی کلینیک‌ ترک رانت‌خواری ضروری‌تر نیست؟!

      12. واکنش شریعتمداری به ملاقات مخفی سفیر ایران با مشاور ترامپ

      13. آدرس غلط روی تابلوی پاستور/ ظریف نباشد چه کسی جواب ترامپ را بدهد؟!/ پیامک‌هایی با مضمون خیانت که به نمایندگان مجلس ارسال می‌شود!

      14. تشکیل اسرائیل، ادامه ایده هیتلر !

      15. نامه مجلس به رهبری درباره ساماندهی کارکنان

      16. گستاخ؛ اما کوچک و آسیب پذیر !

      17. اتحادیه اروپا کشتیرانی ایران را تحریم کرد

      18. حکم بازداشت نتانیاهو و گالانت توسط لاهه صادر شد

      19. مرکز «بازی‌ جنگ سپاه» افتتاح شد

      20. انتقال پایتخت وارد مرحله جدیدی شد

      21. یهودیت در نظر بنیانگذار روانکاوی

      22. واکنش صداوسیما به موضوع سانسور یک دیدار پزشکیان

      23. نماینده مجلس: اهداف فیلترینگ محقق نشد/ سود سرشار در جیب مافیای فیلترشکن‌

      24. سران سه‌قوه در خصوص لزوم رفع مسدودسازی اتفاق نظر دارند

      25. شمخانی: آمریکایی‌ها کشور ما را عقب نگه داشتند و باید خسارت بدهند

      آخرین عناوین