سالگرد یک آبروریزی بزرگ در آمریکا!

گروه جهان الف،   4021016064 ۱۶ نظر، ۰ در صف انتشار و ۱۷ تکراری یا غیرقابل انتشار

بر اساس بند سوم اصلاحیه چهاردهم قانون اساسی آمریکا، فردی که به عنوان رئیس جمهور آمریکا سوگند یاد می کند، اگر در ایجاد شورش و آشوب در آمریکا نقش داشته باشد، بایستی از حضور مجدد در انتخابات ریاست جمهوری این کشور محروم شود.

سالگرد یک آبروریزی بزرگ در آمریکا!

به گزارش الف؛ بسیاری از کارشناسان و تحلیلگران حوزه سیاست داخلی آمریکا، بر این باورند که روز ششم ژانویه سال 2021 را بایستی روزی تاریخی در این کشور دانست. در این روز، حامیان دو آتشه "دونالد ترامپ" رئیس جمهور سابق آمریکا که از شکست وی در جریان انتخابات ریاست جمهوری 2020 آمریکا از "جو بایدن" رئیس جمهور کنونی این کشور عصبانی و ناراضی بودند، به منظور ممانعت از اقدام کنگره آمریکا در تصویب نتیجه نهایی انتخابات مذکور، به ساختمان کنگره حمله کردند. 

حمله ای که موجب دستگیری هزاران نفر، محکومیت صدها نفر، و کشته شدن 7 آمریکایی شد. دونالد ترامپ رئیس جمهور وقت آمریکا نیز به دلیل ایفای نقش منفی در قالب رویداد مذکور، با 4 پرونده جنایی و قضایی مواجه شد که البته هنوز هم با آن ها درگیر است. در این راستا، نقش مخرب و منفی ترامپ در قالب رویداد مذکور به قدری برجسته بوده که برخی از تحلیلگران معتقدند اتهامات ترامپ و جرایم وی در بحبوحه حادثه ششم ژانویه، می توانند زمینه را برای ظهور سناریوهای ناامیدکننده ای برای او همزمان با نزدیک شدن به زمان برگزاری انتخابات ریاست جمهوری 2024 آمریکا فراهم سازند. 

بر اساس بند سوم اصلاحیه چهاردهم قانون اساسی آمریکا، فردی که به عنوان رئیس جمهور آمریکا سوگند یاد می کند، اگر در ایجاد شورش و آشوب در این شور نقش داشته باشد، بایستی از حضور مجدد در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا محروم شود. همانطور که ایالت هایِ مین و کلرادو نیز تاکنون بر اساس همین بند قانونی، ترامپ را از شرکت در انتخابات مقدماتی 2024 آمریکا محروم کرده اند. با این همه، وقوع حادثه ششم ژانویه، شان داد که تا چه اندازه ادعاهای رهبران آمریکا مبنی بر اینکه کشورشان نقطه اوج و تعالی تمامی اصول و انگاره های دموکراتیک است، گزاره ای بی پایه و اساس است و واقعیت های پشت پرده دموکراسی آمریکایی، چهره ای زشت و غیرانسانی دارند.

اساسا به همین دلیل هم بود که در زمان وقوع حادثه ششم ژانویه سال 2021 آمریکا، بسیاری این رویداد را یک آبروریزی بزرگ برای آمریکا در عرصه بین المللی برشمردند که تا حد زیادی اعتبار و جایگاه آن را به نحوی منفی تحت تاثیر قرار داد.

حادثه ششم ژانویه پرده از قطبی گرایی شدید در حوزه مسائل سیاسی و اجتماعی آمریکا برداشت. قطبی‌گرایی که در نوع خود با مخاطرات و چالش های امنیتی و راهبردی زیادی برای آمریکا همراه شده و حتی برخی تئوریسین های حوزه روابط بین الملل را مجبور ساخته تا به این مساله اشاره کنند که اگر آمریکا نتواند تناقضات درونی نظام حکمرانی خود را رفع و رجوع کند، آینده ای سیاه و توام با اقتدارگرایی انتظار آن را خواهد کشید. 

در این رابطه، برخی تحلیلگران حوزه سیاست داخلی آمریکا حتی به این مساله اشاره می کنند که پس از حادثه ششم ژانویه، نهادهای حکمرانی در آمریکا نیز تا حد زیادی ماهیت قطبی گرایانه به خود گرفته اند و هم حامیان دو آتشه ترامپ در حزب جمهوریخواه و هم مخالفان و منتقدان وی، هر کدام با نفوذ در سازوکارهای حکمرانی آمریکا سعی داشته و دارند تا مانع از به قدرت رسیدن مجدد طرف مقابل شوند. معادله ای که در کلیت خود، باز هم ضربه ای مهلک به ادعاهای دور و دراز سیاستمداران و رهبران آمریکا مبنی بر تعهدشان به دموکراسی و اصول دموکراتیک را به نمایش می گذارد. 

 حادثه ششم ژانویه، تا حد زیادی پیوندها میان آمریکا و متحدان بین المللی آن را نیز تضعیف کرد و خود سرمنشا بسیاری از چالش های دیگر برای این کشور در قابل معادلات بین المللی شد. در این رابطه، بسیاری از متحدان بین المللی آمریکا در اقصی نقاط جهان به عینه مشاهده کردند که آمریکایی که آن ها به این کشور سال ها تکیه داشته اند، حتی توان مدیریت مسائل و چالش های داخلی خود را هم ندارند و تکیه بیشتر به این کشور، چیزی جز تکیه بر باد را تداعی نمی کند. 

 

دیدگاه کاربران

ناشناس۳۳۴۷۸۳۵۰۰:۴۸:۳۴ ۱۴۰۲/۱۰/۱۷
افراد ناکارآمد می آیند البته آنها دشمن پرست نیستند!
ناشناس۳۳۴۸۱۲۰۱۱:۰۵:۵۶ ۱۴۰۲/۱۰/۱۷
مردم آمریکا چقدر بیچاره شدن که فقط می‌تونن بین ترامپ و بایدن انتخاب کنن!!
عمران۳۳۴۸۸۲۰۰۰:۳۲:۵۰ ۱۴۰۲/۱۰/۱۸
محض اطلاع شما در آمریکا دهها حزب دیگر وجود دارد که کاندیدا دارند از جمله حزب لیبرتارین، حزب کمونیست، حزب سوسیالیت، حزب سبز و دهها کاندیدای مستقل مثل نمونه معروف فرزند بابی کندی. اینکه دو حزب در آمریکا برجسته شدند به دلیل موانع قانونی برای سایر احزاب نیست.
کیوان سپانلو۳۳۴۷۸۹۸۰۵:۴۷:۵۹ ۱۴۰۲/۱۰/۱۷
ترامپ مظهر انسانی تشنه قدرت است که برای رسیدن به هدفش از آدمکشی هم دریغ نمی کند.
ناشناس۳۳۴۸۱۶۲۱۱:۳۹:۳۷ ۱۴۰۲/۱۰/۱۷
فقط ترامپ نیست. تمام دولتهای چندین دهه گذشته امریکا همین بوده‌اند
ناشناس۳۳۴۷۹۰۷۰۷:۱۶:۴۵ ۱۴۰۲/۱۰/۱۷
حافظه خوبی در مورد سالگرد آبروریزی بزرگ در آنسوی دنیا در قاره ای دیگر را دارید .
ناشناس۳۳۴۷۹۲۸۰۷:۵۹:۰۵ ۱۴۰۲/۱۰/۱۷
حالا شما از این واقعه یه چیزی دیدی ، من یه چیز دیگه . اونم اینه که آیا ندیدید در ماجرای حمله معترضین به کاخ سفید رفتار پلیس چگونه بود ؟
ناشناس۳۳۴۷۹۶۴۰۸:۵۸:۵۸ ۱۴۰۲/۱۰/۱۷
چگونه بود؟ خانم را با گلوله مستقیم زدن کشتن
ناشناس۳۳۴۸۱۵۹۱۱:۳۸:۴۱ ۱۴۰۲/۱۰/۱۷
بله این خانم در صف اول کسانی بود که به یکی از اتاق های کنگره که جلسه ای هم در آن برگزار بود هجوم بردند و یکی از پلیس های محافظ به او شلیک کرد و بعد از انتقال به بیمارستان درگذشت در ضمن پلیس شلیک کننده هم از کار تعلیق شد !! ۳ نفر به دلیل فشار جمعیت و موارد اورژانسی و یک پلیس هم کشته شدند!! این کل تلفاتی بود که در اثر هجوم به یکی از مهمترین اماکن دولتی آمریکا که محل نگهداری اسناد بسیار محرمانه است رخ داد !!
ناشناس۳۳۴۸۱۱۱۱۰:۵۹:۲۸ ۱۴۰۲/۱۰/۱۷
یکی یکی شناسایی شدن و به مجازات سنگین محکوم شدن!
ناشناس۳۳۴۸۱۹۲۱۲:۰۰:۳۱ ۱۴۰۲/۱۰/۱۷
بیشترین حکم ۲۲ سال حبس برای تیموتی کلی رهبر گروه پسران مغرور بود واما عامل اصلی تحریک به حمله یعنی ترامپ نه تنها محکوم‌ و حبس نشد بلکه در حال آماده شدن برای کاندید شدن در دور بعدی انتخابات ریاست جمهوری است !!
علی‌اصقر۳۳۴۷۹۳۰۰۸:۰۵:۳۳ ۱۴۰۲/۱۰/۱۷
آیا تغییری در قدرت خرید مردم ایران و آمریکا داشت؟
ناشناس۳۳۴۷۹۶۱۰۸:۴۹:۰۷ ۱۴۰۲/۱۰/۱۷
شما هنوز متوجه نشدید که دموکراسی آمریکایی یه فیلمه برای ... کردن دیگران! پاش بیفته و منافعشون در خطر باشه از همه دیکتاتورهای عالم وحشی ترند و روی تمام خونخواران عالم رو سفید می کنند!!!
ناشناس۳۳۴۸۲۲۹۱۲:۳۰:۱۲ ۱۴۰۲/۱۰/۱۷
مهم اینه که کار رو به اونجا نکشن‌ که پاشون بیفته !!
ناشناس۳۳۴۸۷۰۲۲۱:۰۹:۰۱ ۱۴۰۲/۱۰/۱۷
یک نگاهی به اطراف خودت و کشورهای منطقه بیندازی متوجه می شود عزیز
ناشناس۳۳۴۸۰۴۵۱۰:۰۳:۱۸ ۱۴۰۲/۱۰/۱۷
ترامپ را دادگاه محکوم نکرد که گناهی متوجه او باشه اصل برائت است.
yektanetتریبون

پربحث‌های هفته

  1. وعده های الجولانی تو خالی بود؛ آتش‌ زدن نمادهای مذهبی در سوریه

  2. چرا مذاکره با آمریکا مشکلی را حل نمی کند؟!

  3. آقایان، وقت کردید به مشکلات مردم هم فکر کنید!

  4. چرا به مردم نمی گوئیم! 

  5. چه کسی ماجرای قطعی برق را درست روایت می‌کند؟!

  6. عصبانیت شدید علم الهدی از عدم ابلاغ قانون عفاف و حجاب/دولت برای راضی کردن مردم در بحث ناترازی ها، بی حجابی را آزاد کرد!

  7. کالبدشکافی شایعه استعفای پزشکیان/ ماموریت چینی برای لاریجانی؟

  8. دفاع همتی از گران‌شدن دلار/ چراغ سبز آقای وزیر به تورم؟

  9. مخاطبان‌مان را فراری ندهیم !

  10. زنگ هشدار اتباع غیرمجاز/ فعالیت شاخه افغانستانی تروریست‌های تحریرالشام در نزدیکی مرزهای ایران

  11. خداحافظی مردم با گوشت؟!

  12. توضیح فرزند پزشکیان درباره نقش خود در عزل و نصب‌ها

  13. وقتی افسار قیمت ها از دست دولت در می رود!

  14. استقبال از موضع اخیر قالیباف/ سهم‌خواهی‌ها صدای پسر رئیس‌جمهور را درآورد

  15. نشاطی که نباید از دانشگاه دریغ شود

  16. نکنید آقایان، نکنید!

  17. مردم دو درجه کمتر، دولت ۱۰ درجه!

  18. نامه کمیسیون امنیت ملی به دیوان عدالت اداری درباره ابطال حکم انتصاب ظریف

  19. نظرات برگزیده مخاطبان «الف»: تیم اقتصادی آقای پزشکیان حتی الفبای اقتصاد را هم بلد نیست/ مسئله حجاب برجسته می‌‎شود تا مردم سراغ مطالبات مهم نروند

  20.  کاسبان تسلیم و شلیک به اصلِ مذاکره در رسانه‌های اصلاح‌طلب

  21. گزافه‌گویی وزیر خارجه جولانی علیه ایران

  22. توجه به زبان بدن در فضای بین المللی/ سقوط آزاد مهدی نصیری/ جهانگیری: اژه‌ای پای کار رفع حصر است

  23. یک ادعا درباره نقش زنگنه در ناترازی انرژی/ برسد به دست خانم سخنگوی دولت/ مذاکره می‌ کنیم اما با عزت

  24. اولین دیدار رسمی مقامات آمریکا با الجولانی

  25. کنایه سنگین ربیعی به مخالفان رفع فیلترینگ

آخرین عناوین