رئیس‌کل بانک مرکزی: تورم نقطه به نقطه نسبت به اول سال ۲۲ درصد کم شد/ رشد اقتصادی به ۴.۵ درصد رسید

  4021224028 ۳۳ نظر، ۰ در صف انتشار و ۲۳ تکراری یا غیرقابل انتشار

رئیس کل بانک مرکزی از کاهش ۲۲ درصدی نرخ تورم نقطه به نقطه از ابتدای سال جاری تا پایان بهمن ماه خبر داد و تاکید کرد: برنامه‌ریزی بانک مرکزی قرار گرفتن نرخ تورم نقطه به نقطه پایان سال در کانال ۲۰ درصد است.

تورم نقطه به نقطه نسبت به اول سال ۲۲ درصد کم شد/ رشد اقتصادی به ۴.۵ درصد رسید

به گزارش ایرنا، رئیس کل بانک مرکزی با تشریح آخرین وضعیت رشد اقتصادی کشور، افزایش بسیار خوب منابع ارزی بانک مرکزی در سال جاری، کاهش ۲۲ درصدی نرخ تورم نقطه به نقطه از ابتدای سال جاری تا پایان بهمن ماه و گشایش های ارزی اخیر تاکید کرد: برنامه‌ریزی بانک مرکزی برای پایان سال آینده دستیابی به نرخ رشد نقدینگی ۲۳ درصد با دامنه مثبت و منفی ۲ درصد و همچنین قرار گرفتن نرخ تورم نقطه به نقطه پایان سال در کانال ۲۰ درصد است.

به گزارش روابط عمومی بانک مرکزی، دکتر محمدرضا فرزین رئیس کل بانک مرکزی در دیدار پایان سال مدیران عامل بانکها ضمن ارائه گزارشی از آخرین تحولات اقتصادی کشور، برنامه‌های بانک مرکزی برای سال ۱۴۰۳ را در حوزه‌های مختلف سیاستگذاری تشریح کرد.

گزارش آخرین تحولات اقتصادی کشور

رئیس کل بانک مرکزی با اشاره به آخرین شاخص ها و تحولات اقتصادی کشور در بخش های مختلف تاکید کرد: براساس آمارهای مقدماتی، نرخ رشد اقتصادی کشور طی ۹ ماهه سال جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل معادل ۴.۵ درصد بوده است که با توجه به شرایط فعلی و نرخ رشد کشورهای منطقه در سال ۲۰۲۳ نرخ رشد مطلوبی محسوب می‌شود.

دکتر فرزین افزود: در دوره مورد بررسی بخش نفت نرخ رشد بالای ۱۶ درصد را تجربه کرده است که ناشی از اجرای طرح‌های توسعه‌ای در راستای افزایش ظرفیت تولید نفت کشور در سال جاری بوده است. امید است در سال آینده نیز به دلیل سرمایه‌گذاری‌های صورت گرفته در این حوزه، رشد این بخش تداوم یابد.

به گفته رئیس کل بانک مرکزی، در بخش خدمات نیز برخلاف رویه رشد پایین سال‌های گذشته، نرخ رشد حدود ۴درصد بوده است و در برخی بخش‌ها مانند حمل و نقل و بخش‌های عمده فروشی و خرده فروشی نیز نرخ‌های رشد مناسبی محقق شده است.

دکتر فرزین خاطرنشان کرد: رشد بخش کشاورزی در ۹ ماهه اخیر معادل ۰.۷ درصد بوده است که نسبت به سال گذشته اندکی کاهش نشان می‌دهد. در گروه صنایع و معدن هم نرخ رشد ۹ ماهه معادل ۳.۹ درصد تحقق یافته که نسبت به دوره مشابه سال گذشته کاهش یافته است. البته برخی از بخش‌های زیرمجموعه صنعت و معدن نرخ‌های رشد بالاتری داشته‌اند.

رئیس کل بانک مرکزی تصریح کرد: مصرف خصوصی طی ۹ ماهه سال جاری معادل ۴.۲ درصد رشد پیدا کرده است. همچنین تشکیل سرمایه ثابت ناخالص رشدی معادل ۴.۵ درصد و صادرات کالاها و خدمات نیز رشدی معادل ۱۷.۹درصد را در نه ماهه سال جاری تجربه نمودند. از سوی دیگر واردات کالا و خدمات نیز تنها ۵.۳ درصد رشد داشته و این مهم موجب شده است تولید ناخالص داخلی با قیمت بازار معادل ۵.۰ درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل افزایش یابد که نرخ رشد نسبتاً مطلوبی در سال جاری محسوب می‌شود.

وضعیت تورم و نقدینگی

دکتر فرزین همچنین در ادامه این نشست با اشاره به اقدامات بانک مرکزی برای مهار تورم و نرخ رشد نقدینگی در سال جاری هم گفت: در ابتدای سال جاری کشور با تشدید انتظارات تورمی و افزایش نرخ تورم بخصوص در فروردین ماه مواجه بود که با اجرای برنامه‌ها و اقدامات بانک مرکزی تورم نقطه به نقطه شاخص بهای کالاها و خدمات مصرفی در سال ۱۴۰۲ روند کاهشی قابل ملاحظهای به خود گرفت. به نحوی که بر اساس محاسبات بانک مرکزی نرخ تورم نقطه به نقطه از ابتدای سال جاری تا پایان بهمن ماه ۲۲ واحد کاهش پیدا کرده است.

وی افزود: برای پایان سال جاری نیز برآورد می‌گردد نرخ تورم نقطه به نقطه در سطح مناسبی از کانال ۳۰ درصد قرار گیرد که این امر مطابق با هدف از پیش تعیین شده می‌باشد.

رئیس کل بانک مرکزی تصریح کرد: هدف نرخ رشد نقدینگی در پایان سال جاری حدود ۲۵ درصد تعیین شده است که در دی ماه نیز نرخ رشد نقدینگی معادل ۲۵.۴ درصد بوده است. باید توجه نمود نرخ رشد ۲۵ درصد معادل نرخ رشد نقدینگی تعادلی بلندمدت اقتصاد ایران در ۴۰ سال اخیر است. دستیابی به این مهم به معنای عبور و پشت سر گذاشتن یک دوره پرفشار نقدینگی ۴ ساله و رسیدن به شرایطی باثبات براساس متغیرهای اقتصاد کلان است.

آخرین وضعیت ارزی

رئیس کل بانک مرکزی همچنین درباره آخرین وضعیت ارزی کشور گفت: بانک مرکزی در سال جاری سیاست تثبیت اقتصادی را در دستورکار قرار داد که به دنبال اجرای این سیاست آرامش در بازارها برقرار گردید. مادامی که نقدینگی و انتظارات تورمی کنترل شود، نرخ ارز افزایش شدیدی نخواهد داشت.

دکتر فرزین تصریح کرد: از ابتدای سال تاکنون حدود ۷۸ میلیارد دلار ارز به نرخ حمایتی و غیرحمایتی تخصیص داده شده که از این میزان حدود ۶۷ میلیارد دلار تامین و پرداخت گردید. این عملکرد در زمینه تامین ارز مورد نیاز کشور یک رکورد محسوب می‌شود.

رئیس کل بانک مرکزی گفت: منابع ارزی بانک مرکزی رشد بسیار خوبی نسبت به سال‌های گذشته تجربه کرده و میزان ارز عرضه شده به بازار نسبت به سال‌های ۱۳۹۹، ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ قابل توجه بوده که منجر به رشد تشکیل سرمایه به ویژه در ماشین‌آلات شده است.

دکتر فرزین افزود: در حال حاضر حراج سکه و طلا در مرکز مبادله طلا و ارز ایران صورت می گیرد و انتظار می‌رود در آینده فروش اسکناس ارز نیز در این مرکز انجام شود. توسعه فعالیت های مرکز مبادله یکی از برنامه‌های بانک مرکزی بوده و امید می‌رود بازار سلف و آتی نیز در این نهاد راه اندازی شود.

وی افزو: در مجموع باید گفت که با توجه به نسبی بودن متغیرها در اقتصاد، اهداف تعیین شده در ابتدای سال در حوزه متغیرهای واقعی اقتصاد و همچنین در خصوص متغیرهای پولی اقتصاد به تحقق نزدیک بوده است.

سیاست‌ها و برنامه‌های بانک مرکزی در سال آینده

رئیس کل بانک مرکزی در ادامه این نشست تصریح کرد: برنامه‌ریزی بانک مرکزی دستیابی به نرخ رشد نقدینگی ۲۳ درصد با دامنه مثبت و منفی ۲ درصد در پایان سال آینده است. تغییر اندک نرخ رشد هدف سال آینده نسبت به سال جاری به دلیل بهبود رشد اقتصادی و ممانعت از اثرات رکودی کنترل نقدینگی می‌باشد.

به گفته دکتر فرزین، برنامه بانک مرکزی برای نرخ تورم در سال ۱۴۰۳ ، قرار گرفتن نرخ تورم نقطه به نقطه پایان سال در کانال ۲۰ درصد می‌باشد که در این صورت هدف بلند مدت در دسترس خواهد بود.

رئیس کل بانک مرکزی همچنین گفت: در حوزه ارزی یکی از مهم ترین سیاست های بانک مرکزی، آزادسازی منابع موجود در کشورهای خارجی است و امید می‌رود این مهم با همکاری دستگاه های مختلف در دولت محقق شود و از این منابع برای سرمایه گذاری و رشد اقتصادی کشور استفاده شود.

وی افزود: بانک مرکزی همچنان تلاش خواهد نمود تا با اعمال سیاست های ارزی، نوسانات نرخ ارز را به حداقل برساند و حضور بانک مرکزی در بازارهایی مانند طلا و ارز تداوم خواهد داشت.

رئیس کل بانک مرکزی با تاکید بر اینکه هدف این بانک، تامین تمام منابع مورد نیاز سرمایه گذاری و تجارت کشور است گفت: در زمینه سرمایه گذاری با آزادسازی منابع و نیز گشایش هایی که در همین دو سه هفته اخیر در برخی کشورها رخ داده و فاینانس‌های بسیار خوبی که انجام شده است، انتظار می‌رود رشد سرمایه گذاری کشور مستقیماً متاثر گردد.

دکتر فرزین افزود: بانک مرکزی به گونه‌ای در مرکز مبادله عمل خواهد کرد که برای طرح هایی که نیاز ارزی دارند، اوراق ارزی منتشر شود و حتی در حوزه فاینانس وارد خواهد شد تا این گونه سرمایه گذاری دچار محدودیت ارزی نشود.

به گفته رئیس کل بانک مرکزی، عملکرد مطلوب نظام بانکی اولویت اصلی بانک مرکزی است و بانک مرکزی بنگاه اقتصادی نیست که به دنبال سودآوری باشد. در صورت حل مسائل و مشکلات نظام بانکی و خدمت رسانی مطلوب به مردم، بانک مرکزی در انجام ماموریت خود موفق محسوب می‌شود.

دکتر فرزین تصریح کرد: هدایت اعتباری دارای جایگاه نظری و عملی بوده و ابزار بسیاری مهمی برای بهبود فعالیت‌های اقتصادی و رشد محسوب می‌شود. بانک مرکزی با همکاری وزارت امور اقتصادی و دارایی اصلاحاتی را در اوراق گام انجام داده و آن را توسعه داده است. برخی بانکها نیز فعالیت های خوبی در زمینه خدمات زنجیره ای تأمین مالی داشته‌اند. امید می‌رود در سال آتی اوراق گام و سایر بازارهای تامین مالی زنجیره‌ای سهم بیشتری را در تأمین مالی تولید کشور به خود اختصاص دهند.

رئیس کل بانک مرکزی همچنین با اشاره به تداوم اصلاح نظام بانکی در سال آینده گفت: بانک مرکزی به دنبال آن است که به بانک‌های ناتراز برای اجرای برنامه‌های اصلاحی کمک نماید. همچنین تلاش می‌شود تا با هم فکری مدیران شبکه بانکی، مشکلات برطرف گردد. البته باید توجه نمود در هر شرایط اصول بانکداری باید در همه زمینه ها رعایت شود.

دکتر فرزین همچنین با تاکید بر اینکه در سال جدید قانون جدید بانک مرکزی اجرایی خواهد شد نصریح کرد: این قانون در برخی موارد اختیارات جدیدی را در حوزه نظارت به بانک مرکزی داده است. انتظار می‌رود توسعه سامانه های نظارت ادامه یابد تا بانک مرکزی بتواند نظارت برخط داشته باشد.

دیدگاه کاربران

ناشناس۳۴۲۲۸۳۲۱۲:۳۱:۲۷ ۱۴۰۲/۱۲/۲۴
هیچ مملکتی با دیتا سازی و آمارسازی پیشرفت نکرده و نخواهد کرد چون مردم داوران اصلی این گزارش ها هستن
ناشناس۳۴۲۲۸۳۶۱۲:۳۸:۰۲ ۱۴۰۲/۱۲/۲۴
دست بردار بابا. مردم خودشون دارن تورم و درصدش را می بینند.
امیرعلی۳۴۲۳۰۴۲۱۸:۰۲:۱۸ ۱۴۰۲/۱۲/۲۴
شما اول درباره نرخ تورم و شیوه محاسبه اون تحقیق کن بعد بیا نظر بده! یه سرچ کوچیک توو گوگل بزن، فیلم های آموزشی خوبی توو آپارات هست
ناشناس۳۴۲۳۴۷۰۰۹:۵۲:۴۹ ۱۴۰۲/۱۲/۲۵
آموزش نمیخواهد گوشت کیلویی ۷۰۰ تومن میخرم و تورم را احساس میکنم چیزی که عیان است چه حاجت به بیان است
ناشناس۳۴۲۳۹۴۲۱۸:۵۳:۵۲ ۱۴۰۲/۱۲/۲۵
آن وقت بنزین به قیمت 4سال قبل می خری احساس نمی کنی نه؟!!!
ناشناس۳۴۲۲۸۴۲۱۲:۵۳:۱۴ ۱۴۰۲/۱۲/۲۴
صنعت به خاطر به سرکوب نرخ ارزی در 10 ماه منفی شده نسبت به سال قبل
ناشناس۳۴۲۲۸۴۳۱۲:۵۴:۳۳ ۱۴۰۲/۱۲/۲۴
اینکه تورم هرسال کمتر می شود درسته ولی ارز 28500 را هم بردارید تا شوک به تورم ایجاد نشود در آینده
ناشناس۳۴۲۲۸۶۳۱۳:۱۰:۳۴ ۱۴۰۲/۱۲/۲۴
خود مركز امار تورم نقطه به نقطه رو ماه گذشته ٤٥درصد اعلام كرد….با اين حساب ابتداي سال تورم ٦٧درصد بوده كه ٢٢تا ازش كم شده الان شده ٤٥درصد؟پس چرا تورم فروردين رو٦٧درصد اعلام نكردي؟
ناشناس۳۴۲۳۰۴۳۱۸:۰۲:۲۰ ۱۴۰۲/۱۲/۲۴
خیر قربان
ناشناس۳۴۲۳۰۹۷۱۹:۳۶:۵۲ ۱۴۰۲/۱۲/۲۴
تورم سالیانه 43 درصد هست که سال قبل 48 درصد بوده
ناشناس۳۴۲۳۴۸۲۰۹:۵۹:۴۲ ۱۴۰۲/۱۲/۲۵
یعنی کلا5درصد کم شده ؟
ناشناس۳۴۲۲۸۸۳۱۳:۳۸:۱۶ ۱۴۰۲/۱۲/۲۴
چرا پس ما هر روز فقیرتر می شویم والان غیر گوشت و مرغ خیلی وقته میوه هم خیلی کم می توانیم بخریم
ناشناس۳۴۲۲۸۸۴۱۳:۳۹:۲۳ ۱۴۰۲/۱۲/۲۴
هنوز سفره ها این رشد اقتصادی و کاهش تورم را حس نمیکنه و راه خود را در کوچکتر شدن طی میکنه.
ناشناس۳۴۲۲۹۰۲۱۳:۵۴:۵۷ ۱۴۰۲/۱۲/۲۴
٣٠ماهه داريد ميگيد تورم داره كم ميشه اما هنوز طبق اخرين گزارش مركز امار تورم ٤٥درصد بوده!اگه طبق گفته خودتون تورم زمان حسن اگه ٥٨٪؜بوده باشه وتواين ٣٠ماه هرماه فقط يك درصد كم ميشد بايد الان بجاي ٤٥روي ٢٨درصد ميبود!دلار هم كه قيمتش عيان هست وهمه ميبينن!بجاي گفتار درماني عمل كنيد
ناشناس۳۴۲۳۰۹۶۱۹:۳۶:۱۵ ۱۴۰۲/۱۲/۲۴
تورم آن موقع 60 درصد بوده الان 35 درصد هست
ناشناس۳۴۲۲۹۱۸۱۴:۱۷:۱۵ ۱۴۰۲/۱۲/۲۴
اگر متهم به سایبری نشویم از نظر غرب گرایان! از سیاست تقریبا درست شما در رشد تولید ناخالص داخلی در سال 1400 از عدد 300 میلیارد دلار با 400 میلیارد دلار رسیده
ناشناس۳۴۲۳۰۵۵۱۸:۳۴:۴۱ ۱۴۰۲/۱۲/۲۴
دوست عزیز صبح تا شب داری با تکنولوژی غرب زندگی میکتی و همین الان هم داری پیام میدی ،اونوقت...
ناشناس۳۴۲۳۲۶۰۲۳:۲۶:۱۹ ۱۴۰۲/۱۲/۲۴
غرب گدایی با استفاده کردن خیلی تفاوت دارد!! در ضمن ریشه های تکنولوژی امروزی هم از خاورمیانه و به خصوص از ایران هست
ناشناس۳۴۲۳۰۶۰۱۸:۴۲:۴۳ ۱۴۰۲/۱۲/۲۴
سلام آقای فرزین عزیز
ناشناس۳۴۲۲۹۲۵۱۴:۳۰:۱۶ ۱۴۰۲/۱۲/۲۴
مردم گرانی روز افزون را میبینند..
امید۳۴۲۲۹۸۴۱۶:۱۰:۵۴ ۱۴۰۲/۱۲/۲۴
میگم چرا ارزونی شده! تورم کم شده پس
ناشناس۳۴۲۲۹۹۰۱۶:۳۰:۰۲ ۱۴۰۲/۱۲/۲۴
تورم چنددرصد است؟تجربه زندگی روزمره کف جامعه با فرمایش ایشان تفاوت بسیاری دارد:قیمت دلار و خط فقر و....
ناشناس۳۴۲۳۰۰۱۱۶:۳۹:۴۰ ۱۴۰۲/۱۲/۲۴
روبرو با اقای همتی بشین و این امار ها رو بده
ناشناس۳۴۲۳۰۰۳۱۶:۴۱:۱۲ ۱۴۰۲/۱۲/۲۴
جدی می فرمایید ؟؟؟پس اینهمه گرانی همه چیز نسبت به سال گذشته این موقع چیه؟؟ از کجا اومده؟؟؟
ناشناس۳۴۲۳۰۱۱۱۶:۴۵:۳۶ ۱۴۰۲/۱۲/۲۴
باور کردنش سخته
ناشناس۳۴۲۳۰۱۵۱۶:۴۸:۲۰ ۱۴۰۲/۱۲/۲۴
دووولت وظیفه کنترل تورم و نداره اقتصاد خودش باید تودش و تنظیم کنه
ناشناس۳۴۲۳۰۱۶۱۶:۵۰:۱۹ ۱۴۰۲/۱۲/۲۴
نه نسبت به اول سال و نه نسبت به سال گذشته این موقع بهبودی نداشتیم که اوضاع اقتصادی بدتر هم شده
ناشناس۳۴۲۳۲۰۰۲۱:۵۲:۳۱ ۱۴۰۲/۱۲/۲۴
قدرت خرید فرقی نکرده
ناشناس۳۴۲۳۰۳۵۱۷:۳۲:۴۷ ۱۴۰۲/۱۲/۲۴
تورم كم شد رشد اقتصادي بالا رفت پس چرا سفره ما هر روز كوچكتر ميشه ؟
رضا۳۴۲۳۳۱۰۰۰:۳۰:۱۲ ۱۴۰۲/۱۲/۲۵
به قول یکی هروقت درباره این چیزها از شما پرسیدند، شما فقط بپرس دلار چند؟ حالا جناب فرزین لطفا شما بفرمایید، دلار الان چنده در بازار و اینکه سکه های طلا را در سامانه فروش سکه با نرخ دلار چند تومنی با مردم حساب کردید؟؟؟
ناشناس۳۴۲۳۴۲۳۰۸:۴۵:۲۳ ۱۴۰۲/۱۲/۲۵
افزايش قيمت گوشت ومرغ ودارو و….ميگه تورم حدودا ١٠٠درصده
ناشناس۳۴۲۳۹۴۴۱۸:۵۵:۲۸ ۱۴۰۲/۱۲/۲۵
هرچیزی را که دوست داری قیمت گذاشتی؟!!!
ناشناس۳۴۲۳۴۵۷۰۹:۴۰:۴۶ ۱۴۰۲/۱۲/۲۵
بافزايش ٣٠درصدي دلار دردوماهه اخيركه به ٦٠هزارتومن رسيده، ميريم دوباره روي تورم بالاي ٦٠٪؜كه قبلا بوديم خسته نباشيد
yektanetتریبون

پربحث‌های هفته

  1. وعده های الجولانی تو خالی بود؛ آتش‌ زدن نمادهای مذهبی در سوریه

  2. چرا مذاکره با آمریکا مشکلی را حل نمی کند؟!

  3. آقایان، وقت کردید به مشکلات مردم هم فکر کنید!

  4. چرا به مردم نمی گوئیم! 

  5. چه کسی ماجرای قطعی برق را درست روایت می‌کند؟!

  6. عصبانیت شدید علم الهدی از عدم ابلاغ قانون عفاف و حجاب/دولت برای راضی کردن مردم در بحث ناترازی ها، بی حجابی را آزاد کرد!

  7. کالبدشکافی شایعه استعفای پزشکیان/ ماموریت چینی برای لاریجانی؟

  8. دفاع همتی از گران‌شدن دلار/ چراغ سبز آقای وزیر به تورم؟

  9. مخاطبان‌مان را فراری ندهیم !

  10. زنگ هشدار اتباع غیرمجاز/ فعالیت شاخه افغانستانی تروریست‌های تحریرالشام در نزدیکی مرزهای ایران

  11. خداحافظی مردم با گوشت؟!

  12. توضیح فرزند پزشکیان درباره نقش خود در عزل و نصب‌ها

  13. وقتی افسار قیمت ها از دست دولت در می رود!

  14. استقبال از موضع اخیر قالیباف/ سهم‌خواهی‌ها صدای پسر رئیس‌جمهور را درآورد

  15. نشاطی که نباید از دانشگاه دریغ شود

  16. نکنید آقایان، نکنید!

  17. مردم دو درجه کمتر، دولت ۱۰ درجه!

  18. نامه کمیسیون امنیت ملی به دیوان عدالت اداری درباره ابطال حکم انتصاب ظریف

  19. نظرات برگزیده مخاطبان «الف»: تیم اقتصادی آقای پزشکیان حتی الفبای اقتصاد را هم بلد نیست/ مسئله حجاب برجسته می‌‎شود تا مردم سراغ مطالبات مهم نروند

  20.  کاسبان تسلیم و شلیک به اصلِ مذاکره در رسانه‌های اصلاح‌طلب

  21. گزافه‌گویی وزیر خارجه جولانی علیه ایران

  22. توجه به زبان بدن در فضای بین المللی/ سقوط آزاد مهدی نصیری/ جهانگیری: اژه‌ای پای کار رفع حصر است

  23. یک ادعا درباره نقش زنگنه در ناترازی انرژی/ برسد به دست خانم سخنگوی دولت/ مذاکره می‌ کنیم اما با عزت

  24. اولین دیدار رسمی مقامات آمریکا با الجولانی

  25. کنایه سنگین ربیعی به مخالفان رفع فیلترینگ

آخرین عناوین