به گزارش ایسنا، این مرد ۵۲ ساله با پیشینه سردردهای میگرنی به پزشک مراجعه کرد زیرا سردردهایش بیشتر و شدیدتر شده بود و درمان معمول پاسخگو نبود.
به نقل از ایندیپندنت، بر اساس این پژوهش که هفته گذشته در نشریه آمریکایی گزارشهای موردی(Case Reports) منتشر شد، درد او همچنین در قسمت پشت جمجمه تشدید شده بود.
سپس، سیتی اسکن اشعه ایکس از جمجمه تعدادی کیست عمقی در مغز در قسمت ماده سفید عضو که کارکرد عایقبندی برای سلولهای عصبی دارد، نشان داد.
عکسبرداریهای بعدی کیستهای بیشتری در قسمت جلویی و میانی لایه بیرونی مغز نشان داد، که سبب شد پزشکان تایید کنند که او به نوروسیستیسرکوزیس(neurocysticercosis) مبتلا است، که وقتی رخ میدهد که کیستهای کرم نواری خوک(Taenia Solium) داخل سیستم عصبی جای بگیرند.
انسانها معمولا وقتی به کیستهای کرم نواری دچار میشوند که از آب یا غذای آلوده به این انگل بخورند.
گفته میشود تعداد موارد این نوع ابتلا در کشورهای توسعهیافته بهدلیل افزایش سفر در حال بالا رفتن است.
شدت بیماری ممکن است از بیعلامتی تا خطر جانی متغیر باشد، و تا حد زیادی به این بستگی دارد که کیستها کدام بخش بدن را آلوده کردهاند.
بر اساس این پژوهش، شایعترین علامت معمولا تشنج است که در ۸۰ درصد موارد دیده میشود.
بهطور کلی، درمان استفاده از داروهای ضد کرم یا عمل جراحی یا ترکیبی از روشها را شامل میشود.
پژوهشگران میگویند: «از لحاظ تاریخی، کشورهای توسعهیافته بهدلیل بررسی دقیق ایمنی غذا و استاندارد بهداشتی سرچشمه اصلی آلودگی نبودهاند.»
یکی از نکتههای عجیب مورد این مرد که پزشکان اشاره کردهاند این بود که سابقه قرارگیری «خاصی» در معرض این آلودگی نداشته است.
بیمار در آمریکا زندگی میکرد و اخیرا هیچ سفری به کشورهای بومی این انگل یا تماس با خوک نداشت.
او همچنین به مزرعه نرفته بود، و به گفته پژوهشگران، در «خانهای مدرن» با شرایط بهداشتی خوب زندگی میکرد.
پزشکان میگویند با وجود این، او عادت داشت بیکن خوک نیمپز بخورد، که شاید از همین طریق دچار نوروسیستیسرکوزیس شده بود.
آنها مشکوکاند که ممکن است بیمار به دلیل این عادت خوردن و درست نشستن دستهایش پس از سرویس بهداشتی، به عفونت کرم نواری آلوده شده باشد.
این بیمار در پی درمان با داروهای ضدانگل و ضدالتهاب از عفونت این کرم جان به در برد.
پزشکان توصیه اکید میکنند هنگام ارزیابی تغییرات شدید در سردردهای میگرنی، نوروسیستیسرکوزیس در تشخیص افتراقی مدنظر گرفته شود.