تکرار یک اشتباه؛ موج جدید فشارهای غرب با چه هدفی دنبال می شود؟

  4030317016 ۵ نظر، ۰ در صف انتشار و ۱ تکراری یا غیرقابل انتشار

با نزدیک شدن به تاریخ برگزاری انتخابات زودهنگام ریاست جمهوری در تیرماه ۱۴۰۳، دور جدیدی از فشارهای کشورهای غربی برای تاثیر گذاری بر این انتخابات آغاز گشته است.

تکرار یک اشتباه؛ موج جدید فشارهای غرب با چه هدفی دنبال می شود؟

به گزارش گروه سیاست خارجی ایرنا، سانحه ناگوار سقوط بالگرد حامل رئیس جمهور و شهادت آیت الله رئیسی و همراهان در این سانحه ناگوار، علاوه بر سوگ عظیم برای ملت و کشورمان، بنابر پیش بینی قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، منجر به برگزاری زودهنگام انتخابات ریاست جمهوری چهاردهم یک سال زودتر از موعد مقرر خود شد.

این مسئله در کنار عوامل دیگری همچون افزایش سطح تنش و درگیری در منطقه غرب آسیا به دلیل جنگ ظالمانه رژیم صهیونیستی برعلیه مردم غزه و همچنین برگزاری انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، در آبان ماه پیش رو، وضعیتی پیچیده را در روند مناسبات غرب و ایران فراهم آورده و بر مسیر مذاکرات هسته‌ای تاثیر گذار بوده است.

فشار های خارجی برای تاثیر گذاری داخلی

در طی نزدیک به سه سالی که از عمر دولت سیزدهم گذشت، دولت شهید رئیسی با در پیش گرفتن سیاست ارتباط با جهان و استفاده از فرصت حضور و ارتباط با کشور ها و اتحاد های غیر غربی، علاوه بر کاهش وابستگی کشور به سازوکارهای سیاسی، تجاری و مالی غربی، سیاست اجماع سازی غرب برعلیه ایران را با شکست روبرو کرده و ابرقدرت های غیر غربی به خصوص در شورای امنیت سازمان ملل را به سمت تقابل با غرب در موضوعات مرتبط با ایران سوق داد.

نمونه واضح این مسئله را میتوان در حمایت های روسیه و چین در نشست شورای امنیت پس از عملیات وعده صادق و حمایت روسیه از پاسخ قانونی ایران به تجاوز اسرائیل به ساختمان کنسولی سفارت ایران در دمشق دید. این حمایت ها به نوبه خود باعث این شد که در بالاترین سطح تنش میان ایران و رژیم صهیونیستی، اعضای غربی شورای امنیت سازمان ملل متحد حتی موفق به صدور بیانیه ای غیر الزام آور بر علیه کشورمان نشوند.

با شهادت آیت الله رئیسی و شروع فرآیند انتخابات ریاست جمهوری چهاردهم، تروئیکای اروپایی به همراه ایالات متحده آمریکا با نوعی بازی دوگانه علاوه بر تاکید لفظی بر ادامه مذاکرات با ایران در موضوع برنامه صلح آمیز هسته ای کشورمان، دور جدیدی از فشارها و جنجال آفرینی ها را به منظور اثر گذاری بر انتخابات ایران و همچنین امتیاز گیری بیشتر در مسیر مذاکرات هسته ای به راه بیاندازند.

تلقی اشتباه

یکی از وجوه مشترک رفتار و عملکرد غرب در برابر کشورمان در طی دو دهه اخیر، ادراک و تلقی اشتباه آنان از وضعیت ایران و به تبعیت از این موضوع، رفتارغلط در مسیر مذاکرات بوده است.

این موضوع یعنی تلقی اشتباه از ملت ایران نکته ای است که به کرات در سخنان رهبر معظم انقلاب حضرت آیت الله خامنه‌ای نیز مورد اشاره قرار گرفته است.

تلقی اشتباه آنان از ایران و جامعه ایران منجر به این شده است که به دفعات زیاد با شیطنت و سنگ اندازی و عدم اراده لازم در مذاکرات و روند جاری میان آنان و کشورمان، در حالی که امکان توافق در دسترس طرفین بوده است، با چنین اقدامات غیرسازنده ای، بیشترین آسیب را به روند تنش زدایی وارد ساخته اند.

این تلقی اشتباه امروز نیز دامن‌گیر آنان شده و آنان با افزایش فشارهای خود بر کشورمان در طی نشست فصلی شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی و با طرح جنجال های جدید به دنبال اثر گذاری بر روند انتخابات پیش رو هستند.

در پشت پرده این هدف، غربی ها به دنبال این هستند که با القای گزاره دروغ تاثیرگذاری فشار ها بر سیاست و اقتصاد کشور، به رای آوردن نامزدهایی که از دید آنها گزینه های بهتری برای امتیاز گیری بیشتر غرب از ایران هستند، کمک کنند.

گرچه فشار اقتصادی بیشتر از حد فعلی دیگر امکان نداشته و غرب از تمام ظرفیت تحریمی خود بر علیه کشورمان استفاده می برد ولی از دید غربی ها جنجال آفرینی و فشارهای سیاسی به کشورمان در این مقطع خاص باعث تاثیر بر روند مذاکرات و امکان امتیاز گیری بیشتر از ایران باشد.

ایران ۱۴۰۳

یکی از مهم ترین دلایلی که اشتباه بودن تلقی غربی ها از دیدگاه ملت ایران و از وضعیت کشورمان را نشان می دهد، بررسی جایگاه بین المللی، منطقه ای و وضعیت داخلی کشور در زمان فعلی است.

ایران در سال ۱۴۰۳ در وضعیتی ممتاز و درخشان تر نسبت به هر زمان دیگری در سالیان پس از انقلاب اسلامی قرار گرفته است، از دید بین المللی به واسطه سیاست خارجی هوشمندانه دولت سیزدهم اجماع سازی پیشین غربی ها اکنون بی اثر شده و قطعنامه ها و بیانیه ها و فشارهای غربی ها در سازمان ها و نهاد های بین المللی با شکست روبرو شده است.

نمود بارز این مسئله را در شکست طرح ها و پیش نویس قطعنامه های طرفین غربی شورای امنیت و بیانیه مشترک ایران، چین و روسیه در روز ۱۵ خرداد بر علیه دسیسه چینی تروئیکای اروپایی در شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی مشاهده کرد.

از دید بین المللی ایران پس از عملیات غرورآفرین وعده صادق در پاسخ به جنایت اسرائیل، در تراز قدرت های بزرگ جهانی قرار داشته و بیش از هر زمان دیگری قدرت خود را به رخ دشمنان و رقبای خود کشانده است.

در سطح منطقه ای نیز قدرت سیاسی و نظامی ایران در کنار دیپلماسی هوشمندانه و فعالی که در دوران دولت سیزدهم پیگیری شد، بسیاری از چالش های پیشین با همسایگان را مرتفع کرده و از سویی دیگر نفوذ منطقه ای ایران و قدرت جبهه مقاومت در سطح منطقه امروز بیش از هر زمان دیگری جلوه گر شده است.

سومین ضلع موفقیت کنونی ملت ایران وضعیت داخلی کشور می باشد.

وضعیت داخلی ایران که نقطه هدف غرب از فشار های سیاسی و اقتصادی بر کشور به شمار می آید، امروز بسیار آرام تر و پرنشاط تر از دهه پیشین، در شرایطی قرار دارد که حتی با وجود سانحه ناگوار سقوط بالگرد حامل رئیس جمهور و شهادت آیت الله رئیسی و وزیر امور خارجه شهید حسین امیر عبداللهیان، کوچکترین خللی در اداره کشور پدید نیامده و کشور با نشاط سیاسی سرشار آماده برگزاری انتخابات ریاست جمهوری چهاردهم قرار دارد.

امروز ایران نه در سطح بین المللی، نه در سطح منطقه ای و نه در داخل با وضعیت نه چندان خوشایند پس از برجام روبرو نیست.

ایران ۱۴۰۳ از دل رکورد و عقب گردی که غرب گرایان در دهه ۹۰ رقم زده و از دل سود صفر و ضرر های بسیار اعتماد به غرب در برجام که کشور را در وضعیت ناخوشایند سال۱۴۰۰ قرار داده بود، سربرآورده است.

تجربه اعتماد به غرب در اوایل دهه ۸۰ و بیشتر از آن در برجام نشان داد که اتکای به وعده های غرب نه تنها دستاوردی برای کشور نخواهد داشت که فرصت های طلایی حضور در دنیای غیر غربی را نیز از میان خواهد برد.

دیدگاه کاربران

ناشناس۳۵۱۰۵۵۱۰۹:۲۹:۲۹ ۱۴۰۳/۳/۱۷
اگر یک نفر غربگرا رئیس جمهور بشود برجامو احیاء میکنه دوباره ترامپ میاد از برجام خارج میشه دوباره قیمت دلار 10 برابر میشه.
علی۳۵۱۰۵۶۶۰۹:۵۶:۵۰ ۱۴۰۳/۳/۱۷
در مورو تمامیت ارضی کشور و بیانیه های کشور های دوست هم توضیح دهید
ناشناس۳۵۱۰۶۶۲۱۲:۳۷:۰۳ ۱۴۰۳/۳/۱۷
خودتان وارد باری آنان می شوید از 20 سال قبل که معلوم هست دنبال بهانه هستند ولی شما همچنان.....
ناشناس۳۵۱۰۶۶۵۱۲:۴۲:۰۴ ۱۴۰۳/۳/۱۷
کره شمالی فهمید چه خبر هست دیگر نه مذاکره می کند و نه توافق و از ان پی تی هم خارج شد و جالب هست تحریم هم بابت آن دیگر نمی شود اما ایران هر بار.....!! حتی پاکستان و هند جز ان پی تی نیستند اما بابت آن تحریم هم نیستند!!!!
ناشناس۳۵۱۰۶۷۶۱۳:۰۳:۱۱ ۱۴۰۳/۳/۱۷
اوانس دادن به اصلاحطلبان با فشار بر ایران چیز جدیدی نیست. دیگه گذشت ان زمان
yektanetتریبون

پربحث‌های هفته

  1. وعده های الجولانی تو خالی بود؛ آتش‌ زدن نمادهای مذهبی در سوریه

  2. چرا مذاکره با آمریکا مشکلی را حل نمی کند؟!

  3. آقایان، وقت کردید به مشکلات مردم هم فکر کنید!

  4. چرا به مردم نمی گوئیم! 

  5. چه کسی ماجرای قطعی برق را درست روایت می‌کند؟!

  6. عصبانیت شدید علم الهدی از عدم ابلاغ قانون عفاف و حجاب/دولت برای راضی کردن مردم در بحث ناترازی ها، بی حجابی را آزاد کرد!

  7. کالبدشکافی شایعه استعفای پزشکیان/ ماموریت چینی برای لاریجانی؟

  8. دفاع همتی از گران‌شدن دلار/ چراغ سبز آقای وزیر به تورم؟

  9. مخاطبان‌مان را فراری ندهیم !

  10. زنگ هشدار اتباع غیرمجاز/ فعالیت شاخه افغانستانی تروریست‌های تحریرالشام در نزدیکی مرزهای ایران

  11. خداحافظی مردم با گوشت؟!

  12. توضیح فرزند پزشکیان درباره نقش خود در عزل و نصب‌ها

  13. وقتی افسار قیمت ها از دست دولت در می رود!

  14. استقبال از موضع اخیر قالیباف/ سهم‌خواهی‌ها صدای پسر رئیس‌جمهور را درآورد

  15. نشاطی که نباید از دانشگاه دریغ شود

  16. نکنید آقایان، نکنید!

  17. مردم دو درجه کمتر، دولت ۱۰ درجه!

  18. نامه کمیسیون امنیت ملی به دیوان عدالت اداری درباره ابطال حکم انتصاب ظریف

  19. نظرات برگزیده مخاطبان «الف»: تیم اقتصادی آقای پزشکیان حتی الفبای اقتصاد را هم بلد نیست/ مسئله حجاب برجسته می‌‎شود تا مردم سراغ مطالبات مهم نروند

  20.  کاسبان تسلیم و شلیک به اصلِ مذاکره در رسانه‌های اصلاح‌طلب

  21. گزافه‌گویی وزیر خارجه جولانی علیه ایران

  22. توجه به زبان بدن در فضای بین المللی/ سقوط آزاد مهدی نصیری/ جهانگیری: اژه‌ای پای کار رفع حصر است

  23. یک ادعا درباره نقش زنگنه در ناترازی انرژی/ برسد به دست خانم سخنگوی دولت/ مذاکره می‌ کنیم اما با عزت

  24. اولین دیدار رسمی مقامات آمریکا با الجولانی

  25. کنایه سنگین ربیعی به مخالفان رفع فیلترینگ

آخرین عناوین