به گزارش الف؛ شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی به تازگی و در پی ارائه پیش نویس یک قطعنامه ضدایرانی از سوی تروئیکای اروپایی(آلمان، انگلستان و فرانسه)، اقدام به صدور قطعنامه علیه برنامه هستهای کشورمان کرده است. در این راستا، بر اساس آنچه منابع غربی اعلام کرده اند، طرف های اروپایی مدعی شده اند که ایران باید در مورد فعالیت های خود در سایت های اتمی اعلام نشده توضیح دهد و در عین حال، بار دیگر خودش را در قید محدودیت های توافق برجام قرار دهد.
اگرچه پیش از طرح پیش نویس قطعنامه مذکور از سوی تروئیکای اروپایی به شورای حکام، بسیاری به این مساله اشاره داشتند که آمریکا سعی دارد تا آن ها را از این اقدام بازدارد، با این حال، در نهایت دولت بایدن نیز با این اقدام ضدایرانی قدرت های اروپایی علیه کشورمان همراهی کرده است. ایران هم تاکید کرده که به این حرکت پاسخ درخور و مناسب را خواهد داد. با این همه، بازی جدید تروئیکای اروپایی در شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی علیه ایران، حامل چند پیام است.
اول اینکه اقدام قدرت های اروپایی بار دیگر نشان داد که آن ها تا چه اندازه در خوانش معادله اتمی ایران به صورت عامدانه، رویکردی مغرضانه دارند. این دسته از کنشگران در شرایطی علیه ایران و آنچه عدول کشورمان از مفاد توافق برجام ادعا می کنند دست به ارائه قطعنامه می زنند که انگار از یاد برده اند این دولت آمریکا بود که به صورت یکجانبه از توافق برجام خارج شد و البته خودِ قدرت های اروپایی نیز با بدعهدی و بیتفاوتی نسبت به تعهدات خود، ایران را مجبور به استیفای حقوق خود کردند.
به بیان ساده تر، قدرت های اروپایی و آمریکا که باید در معادله اتمی ایران به عنوان بدهکار ملت ایران سعی در جبران عملکردهای غلط پیشین خود داشته باشند، اکنون در مقام طلبکار ظاهر شده اند و عملا تاکید بر ضایعشدن حقوق حقه ایران دارند.
دوم اینکه تصویب قطعنامه ضدایرانی اخیر در شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی علیه ایران که حاصل همکاری قدرت های اروپایی و آمریکا بود، نمودی عینی از تلاش های همه جانبه آن ها جهت منحرف کردن افکار عمومی جهان از فجایع رخ داده در نوار غزه توسط رژیم اشغالگر قدس است که با همدستی قدرت های غربی روی داده .
به بیان ساده تر، در شرایطی که این دسته از قدرت ها در برابر کشتار قریب به 40 هزار انسان بیگناه در نوار غزه توسط متحدشان در خاورمیانه بی توجهی می کنند و در بسیاری از موارد همراهی نیز می کنند، در جبهه ای دیگر به نحوی فعالانه تلاش خود را برای محکوم کردن برنامه اتمی ایران و تحمیل قطعنامه علیه کشورمان به کار می گیرند. معادله ای که پرده از ماهیت حقیقی رفتار و سیاست های قدرت های غربی در عرصه سیاست بینالملل بر می دارد و نشان می دهد تا چه اندازه سازمان های بین المللی نیز تحت تاثیر این رویکرد سیاست زده اند.
و در نهایت سوم اینکه تصویب قطعنامه مذکور آن هم پیش از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری ایران حامل پیام های معناداری به انتخابات ایران نیز می تواند باشد. به بیان ساده تر، غربی ها سعی دارند فضایی از تنش و چالش را برای کشورمان در عرصه خارجی ایجاد کنند و در این فضا، به نحوی القائی دستورکارهای مطلوب خود را در قالب چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری کشورمان دنبال کنند. موضوعی که نیازمند آگاهی و بصیرت همگانی است و باید به هر طریق ممکن جلوی طرح و نقشه های آنان در این حوزه گرفته شود.