خاموشی ۹ مشعل نفتی از امروز

  4030404041 ۲ نظر، ۰ در صف انتشار و ۰ تکراری یا غیرقابل انتشار

طرح پتروپالایش دهلران با سرمایه‌گذاری ۱.۴ میلیارد دلاری از سوی صندوق بازنشستگی صنعت نفت در جهت جمع‌آوری و ارزش افزوده دادن به گازهای همراه نفت میادین مختلف به‌بهره‌برداری رسید.

خاموشی ۹ مشعل نفتی از امروز

به گزارش تسنیم، صبح امروز با حضور ویدئوکنفرانسی محمد مخبر، سرپرست ریاست جمهوری و جواد اوجی، وزیر نفت، طرح پتروپالایش دهلران که به NGL3100 نیز معروف است، به بهره برداری رسید.

سابقه اجرای این طرح به سال 1390 بازمی‌گردد که بر اساس آمار، تا سال 1400 پیشرفت حدود 38 تا 40 درصدی را ثبت کرده بود، اما با روی کار آمدن دولت سیزدهم اجرای این پروژه و طرح‌های مشابه سرعت بیشتری گرفت و بعد از 3 سال، به مرحله بهره‌برداری رسید.

طرح پتروپالایش دهلران در منطقه موسیان دشت عباس در زمینی به وسعت بیش از 100 هکتار با هدف جمع‌آوری گازهای همراه نفت احداث شده و با اجرای این طرح که به ان‌جی‌ال 3100 نیز معروف است، 9 مشعل میدان‌های چشمه‌خوش، پایدار غرب، دانان، سروک و آذر و دهلران خاموش می‌شود.

ارزش محصولات ان‌جی‌ال 3100 بیش از  ٤ میلیون دلار در سال برآورد شده و خوراک این طرح شامل گاز شیرین از میدان چشمه‌خوش به مقدار روزانه 60 میلیون فوت‌مکعب، گاز ترش از میدان دهلران، دانان و آذر به مقدار روزانه 120 میلیون فوت‌مکعب، گاز شیرین از میدان پایدار مخزن آسماری به مقدار روزانه 20 میلیون فوت‌مکعب و گاز ترش از میدان پایدار مخزن بنگستان به‌مقدار روزانه 40 میلیون فوت‌مکعب است.

محصولات نهایی ان‌جی‌ال 3100 شامل  +C2 برای انتقال به پتروشیمی دهلران به مقدار سالانه یک‌میلیون و 50 هزار تن، میعانات گازی برای انتقال به واحد بهره‌برداری چشمه‌خوش به‌مقدار روزانه 850 بشکه، گاز شیرین به‌مقدار روزانه 77 میلیون فوت‌مکعب و 400 تن گوگرد است.

این طرح درمجموع ظرفیت دریافت 240 میلیون استاندارد فوت‌مکعب خوراک را دارد که از این مقدار 80 میلیون استاندارد فوت‌مکعب گاز شیرین و 160 میلیون استاندارد فوت‌مکعب گاز ترش از مجموع سه کمپرسورخانه دریافت خواهد شد. از این محل، سالانه یک‌میلیون و 55 هزار تن محصول +C2 به‌عنوان خوراک واحد الفین پتروشیمی دهلران و روزانه 150 میلیون فوت‌مکعب گاز شهری، 850 بشکه میعانات گازی و 400 تن گوگرد تولید می‌شود.

همچنین طرح پتروشیمی دهلران در 45 کیلومتری پتروپالایش دهلران در حال ساخت است که شامل یک واحد 650 هزار تنی الفین، یک واحد 300 هزار تنی HDPE (پلی‌اتیلن سنگین)، یک واحد 300 هزار تنی LLDPE (پلی‌اتیلن سبک خطی) و یک واحد 160 هزار تنی PP (پلی‌پروپیلن) است.

طرح الفین دهلران هم‌اکنون با پیشرفت 50درصدی تکمیل نشده و تا بهره‌برداری از آن باید هزینه نگهداری واحد داده می‌شد، بنابراین مجموعه صندوق‌های بازنشستگی صنعت نفت و شرکت سرمایه‌گذاری اهداف با بررسی‌های لازم تمهیدی اندیشیدند تا ظرفیت خالی پتروشیمی بندرامام برای دریافت خوراک +C2 با یک خط لوله 180 کیلومتری از پتروپالایش دهلران به پتروشیمی بندر امام تأمین شود. این خط لوله با میانگین پیشرفت ماهانه 13درصد که در نوع خود نوعی رکورد به‌شمار می‌رود، در مدت حدود هشت‌ ماه اجرا شد.

فاینانس این پروژه از سوی پتروشیمی بندر امام تأمین شد و پتروپالایش دهلران نیز آن را انجام داد. برای اجرای کل این خط لوله نزدیک 55 میلیون یورو سرمایه‌گذاری شده است که اگر این تدبیر تا بهره‌برداری واحد الفین پتروشیمی دهلران اندیشیده نمی‌شد، باید شاهد سوزاندن گازهای همراه در منطقه و ایجاد آلایندگی می‌بودیم.

تاکنون نزدیک یک‌ میلیارد و 100 میلیون یورو در طرح پتروپالایش دهلران سرمایه‌گذاری شده که شامل طرح پتروپالایش دهلران به همراه ایستگاه‌های تقویت فشار گاز، خطوط لوله خوراک و محصول و خط لوله 180 کیلومتری است و درآمد سالانه اجرای این طرح نزدیک به 700 تا 760 میلیون دلار برآورد می‌شود.

واحد سولفور ریکاوری این شرکت بزرگ‌ترین واحد سولفور ریکاوری کشور است، همچنین پروژه خط لوله 60 کیلومتری انتقال خوراک از ایستگاه تقویت فشار دهلران تا ان‌جی‌ال 3100، یک لوله 16 اینچ است که خوراک ترش ایستگاه دهلران را به مجتمع می‌رساند. این خط لوله، لوله‌هایی با متریالی خاص و بدون درز دارد. برای نخستین بار شرکت لوله‌سازی داخلی این سایز لوله را در داخل کشور ساخت که به‌طور صددرصد اجرا و آزمون شده و هم‌اکنون آماده انتقال خوراک است.

دیدگاه کاربران

ناشناس۳۵۲۹۶۹۷۱۱:۴۱:۵۸ ۱۴۰۳/۴/۴
مگر دلار زدایی نکرده اید؟ مگر نمی گویید اینها تولید داخل هستند چرا دلار و یورو؟؟؟؟؟؟؟؟؟ هیچ اقتصادی با تحریم پیشرفت نمی کند با تحریم سرمایه گذار خارجی نمی آید با تحریم هزینه ها چند برابر می شود با تحریم به ما هواپیمای نو نمی فروشند با تحریم به ما دستگاه های جدید و تکنولوژی جدید نمی دهند . یک نفر اقتصاد دان بیاورید که تایید کند و دلیل بیاورد با تحریم می شود پیشرفت کرد
ناشناس۳۵۲۹۸۴۶۱۳:۱۹:۳۰ ۱۴۰۳/۴/۴
تمام دنیا با تغییر نسل انرژی بدنبال افزایش بهره‌وری چاه های مخازن فسیلی نفت و گاز خود هستند تا روی دستشان نماند و همزمان بخشی از این درآمد را به جایگزین نمودن منابع درآمد زایی آتی جهت دوران پس از تغییر نسل انرژی و پایان عصر سوخت های فسیلی تخصیص میدهند ما در صورت تمام شدن عصر سوخت های فسیلی و وابستگی امنیت غذایی کشور به واردات کالاهای اساسی به درآمد نفتی و با خشکسالی موجود چه برنامه ای برای پس از تغییر نسل انرژی و گذر از سوخت های فسیلی داریم پس از آن چه منابع درآمدی بدلیل کشور مد نظر داریم و چه زیر ساخت های اجرا کرده و یا مد نظر داریم آیا برنامه ای داریم ...اکنون بهره‌وری چاه های دنیا تا ۶۸ درصد برداشت است اینجا چاه های پیر ما بهره‌وری بیست درصد است پتروشیمی ها و کارخانه ها عمدتا بالای ۳۰ سال عمر دارند و رفته رفته مستهلک میشوند زیر ساخت ها نیاز به سرمایه گذاری دارند چقدر در فکر بوده ایم همش که نمیشود به اخبار خارج چشم دوخت داخل را هم ببینیم واقع گرا باشیم همان دشمن یا به تعبیر استراتژیک رقبای منطقه ای و‌فر ا منطقه دقیقا دنبال انحراف ما از درون به بیرون در جهت عدم توجه به مسایل و زیر ساخت های درون کشور هستند صرفا برون نگری منطقه ای موجب بقای هیچ ملتی نخواهد بود باید به توسعه اقتصادی توازن استر اتژیک منطقه‌ای مبتنی بر منافع ملی فکر کرد
yektanetتریبون

پربحث‌های هفته

  1. اقدامات متقابل ایران در مقابل قطعنامه احتمالی آژانس انرژی اتمی/ کیهان‌ستیزی زید‌آبادی به جاهای باریک کشید!/ توصیه جالب مطهری به نتانیاهو

  2. باز هم در باغ سبز !

  3. قانون عفاف و حجاب کجاست؟/ وقتی گرانی خودرو را هم به علم‌الهدی ربط می‌دهند!/ جای درست لاریجانی؟

  4. جمعیت اتباع افغانستانی مقیم ایران بیش از ۶ میلیون نفر است

  5. چرا مردم با کادردرمان درگیر می شوند؟!/ سرپرست روابط عمومی وزارت بهداشت توضیح می دهد

  6. اتحادیه اروپا از جان ایران چه می خواهد؟!

  7. آن تجربه تلخ را تکرار نکنید

  8. وقت مقابله‌ به‌ مثل با اروپا نرسیده؟

  9. بدهکاران، طلبکار شدند!

  10. اعتماد به ترامپ خطاست/ عراقچی علیه ساده‌سازی اصلاح‌طلبان/ شمشیر وفاق زیر گلوی مجلس

  11. با "مرد دیوانه" چگونه باید رفتار کرد؟!

  12. درد بیمار و ناز طبیبان !

  13. فرزندان ظریف کجا هستند؟

  14. ادعاهای غير واقعی درباره اقتصاد ایران

  15. انتقاد تند محمد مهاجری به پایداری‌‌چی‌ها و جلیلی

  16. یارانه‌ها واریز شد

  17. تنها فرمولی که دولت های ما بلدند!

  18. آدرس غلط روی تابلوی پاستور/ ظریف نباشد چه کسی جواب ترامپ را بدهد؟!/ پیامک‌هایی با مضمون خیانت که به نمایندگان مجلس ارسال می‌شود!

  19. راه‌اندازی کلینیک‌ ترک رانت‌خواری ضروری‌تر نیست؟!

  20. شبیخون دلاری به صنعت خودرو !

  21. کمالوندی: ظرفیت غنی‌سازی را افزایش دادیم  

  22. نفوذی‌ها چه کسانی و در کجاها هستند؟

  23. محمد مهاجری به عراقچی: قرار نیست مملکت را از این وضع نجات دهید؟ /حمله گازانبری علیه ما شروع شده است

  24. نظرات برگزیده مخاطبان «الف»: اول قدرت بازدارنده همتراز، سپس مذاکره با آمریکا/ اقدام اروپا، نشان‌دهنده فعال‌شدن مکانیسم ماشه است

  25. تشکیل اسرائیل، ادامه ایده هیتلر !

آخرین عناوین