تحلیل روزنامه دولت از رای جلیلی و پزشکیان/ نقش مهم قالیباف در کمک به اجماع برای حل مشکلات مردم

  4030417099 ۳۷ نظر، ۰ در صف انتشار و ۱۸ تکراری یا غیرقابل انتشار

هر روز اخبار فراوانی در رسانه‌ها منتشر می‌شود که دنبال کردن آن‌ها ـ حتی برای آنانی که اهل مطالعه اخبار هستند ـ کار دشواری است. بسته خبری ـ تحلیلی الف، با رصد اخبار و رویدادهای مهم، همچنین تحلیل‌های صورت گرفته در این زمینه، مخاطبان خود را از مهم‌ترین وقایع روز آگاه می‌کند.

تحلیل روزنامه دولت از رای جلیلی و پزشکیان/ نقش مهم قالیباف در کمک به اجماع برای حل مشکلات مردم

تحلیل روزنامه دولت از رای جلیلی و پزشکیان

روزنامه ایران نوشت: «رأی آقای پزشکیان 16 میلیون و 400 هزار بود که از رأی سال 1400 آیت‌الله رئیسی، یک میلیون و 600 هزار کمتر است. همچنین فاصله رأی او با رقیبش آقای جلیلی کمتر از 3 میلیون رأی است.

این فاصله نشان می‌دهد که انتخاب بخش مهمی از جامعه، مسیر دیگری است. رئیس‌جمهور منتخب که در ایام انتخابات بارها بر همدلی و همگرایی تأکید کرد، باید نشان دهد رئیس‌جمهور همه ایرانیان است چه 13 میلیون و 500 هزار نفری که به رقیب او رأی داده‌اند و چه حتی آن بخش از 60 درصد دور اول و 50 درصد دور دوم که در انتخابات شرکت نکردند اما مطالبات مشروع و قانونی در چهارچوب نظام جمهوری اسلامی دارند.

مقایسه میزان رأی آقای جلیلی در این انتخابات (13 میلیون و 400 هزار) با آرای آیت‌الله رئیسی در سال‌های 1396 (15 میلیون و 800 هزار) و سال 1400 (18 میلیون) نشان می‌دهد از نگاه جامعه، شخصیت شهید رئیسی محصور در یک جریان یا فرد نیست. همچنان که در ایام انتخابات هم نتایج نظرسنجی‌ها نشانگر این واقعیت بود که بخش قابل توجهی از افرادی که آقای پزشکیان را برای ریاست جمهوری مناسب می‌دانند، جزو علاقه‌مندان شهید رئیسی هستند...

رئیس‌جمهور منتخب بارها در سخنان انتخاباتی خود به دنبال کردن سیاست‌های کلی ابلاغی رهبر معظم انقلاب اسلامی تأکید کرد. اتفاقاً از جمله مواردی که رسانه‌های معاند از آن برای وادار کردن مخاطبانشان به تحریم انتخابات استفاده می‌کردند، همین مطلب بود که با استناد به آن تلاش می‌کردند آقای پزشکیان را جزئی از نقشه و مهندسی نظام برای گرم کردن تنور انتخابات معرفی کنند.

تأکید بر سیاست‌های ابلاغی رهبری، الزاماتی در عمل دارد که مهم‌ترین آن، برگزیدن کارگزاران باورمند به این سیاست‌هاست... دقت در انتخاب کارگزاران مانع از فرو افتادن کشور در دام‌هایی همچون افراط و تفریط خواهد شد.»

توصیه کیهان به پزشکیان

سعدالله زارعی در کیهان نوشت: «اینک حدود 16 میلیون رأی در یک طیف و حدود 13/5 میلیون رأی در طیف دیگر قرار دارد. در متن هر دو طیف، نیروهای ارزشمند و متخصصی ـ نوعاً جوان ـ وجود دارد که قابلیت گرد آمدن ذیل «تشکلی بادوام» برای نقش‌آفرینی پیوسته در عرصه مدیریتی کشور دارند.

این قلم از «حزب» سخن نمی‌گوید. شاید همان‌گونه که بسیاری از اساتید جامعه‌شناسی سیاسی گفته‌اند، حزب با مختصات آن در جامعه ایران نمی‌تواند از پذیرش عمومی برخوردار شود. اما تشکل‌ها لزوماً نباید حزب باشند تا به سامان‌مند کردن صحنه سیاسی کشور نائل آیند. بسیاری از تشکل‌های موفق در جامعه ایران وجود دارند که سالیان طولانی است به ارائه خدمات گسترده ملی می‌پردازند. 

الان خیراندیشان در دو طیف آرای جمعه 15 تیر می‌توانند در کنار یکدیگر قرار گرفته و با استفاده از آرای طیف فکری خود برای سامان‌مند کردن صحنه سیاسی کشور وارد عمل شوند.

در سامان‌مندی نیروهای فعال اجتماعی تربیت نیروی انسانی هم به‌دست می‌آید و محیط اجرائی کشور را هم به کنترل درمی‌آورد. بله همه آنان که در پای صندوق‌ها حضور می‌یابند، ظرفیت ورود در صحنه‌های مدیریتی ندارند اما بخش زیادی از آنها حتماً چنین قابلیتی دارند. این قابلیت‌ها باید پروریده شده و در صحنه‌های سیاسی آینده به کار گرفته شوند. اگر این اتفاق بیفتد افق کشور برای برنامه‌ریزی قابل اعتمادتر می‌شود...

 تردیدی در این وجود ندارد که افراط‌گرایی به هر دو طیف شکل‌دهنده به انتخابات جمعه 15 تیر صدمه می‌زند و باز قابل ‌انکار نیست که در هر دو طیف افراط‌گرایانی ـ بی‌اعتقاد به این یا آن جناح سیاسی ـ که کاری جز افزایش شکاف در میان هواداران انقلاب اسلامی ندارند، همکاری صمیمانه دو طیف شرکت‌کننده در انتخابات اخیر ریاست‌جمهوری برای ایجاد یک ظرفیت ملی فراگیر به ‌منظور ایجاد شتاب در حرکت کشور و کاهش تنش‌های سیاسی حتماً مستلزم کنترل افراط‌گرایی در دو سوی ماجراست...

یکی از کارکردهای دولت جدید می‌تواند ترمیم شکاف‌های موجود در فضاهای اجتماعی باشد. این شکاف‌ها عمدتاً دلیل اقتصادی دارند که شائبه‌های فرهنگی و گاهی سیاسی نیز پیدا کرده‌‌اند. این از آنجا اهمیت دارد که دولت فقط در فضای «همگرایی ملی» می‌تواند موفق شود و در این فضاست که همه ظرفیت‌های کشور پای کار دولت می‌آیند.»

توهین به مردم و انتخاب مردم ممنوع!

فرهیختگان نوشت: «شکی نیست که در فضای هیجانی پس از اعلام شکست و پیروزی در انتخابات، برخی هواداران کاندیداها، به صورت احساسی موضع‌گیری کنند، از جبهه خودی گلایه کنند یا حتی با متلک‌گویی سیاسی برای رقیب خود کری‌خوانی کنند اما هیچ‌کس حق ندارد آرای عمومی را تحقیر و برآیند رای مردم را تمسخر کند...

روز گذشته و همزمان با اعلام نتایج انتخابات و پیروزی مسعود پزشکیان، مهدی جمشیدی چهره نزدیک به ستاد سعید جلیلی و صادق الحسینی چهره نزدیک به ستاد مسعود پزشکیان یکی در ایتا و دیگری در استوری اینستاگرام مواضع عجیبی اتخاذ کردند.

صادق الحسینی با ابراز خوشحالی از پیروزی پزشکیان جمله‌ای نوشت که بوی ناخوش تحقیر آرای مردمی را داشت. او با تحقیر 13 میلیون رای‌دهنده به سعید جلیلی نوشت: «دل بزرگ شکسته بر مغز کوچک زنگ‌زده پیروز است.»‌ 

از سوی دیگر مهدی جمشیدی به‌جای آسیب‌شناسی دلایل شکست کمپین انتخاباتی جریان متبوع خود تیغ تیز نقدش را به سمت مردم گرفت و با اهانت به 17 میلیون رای‌دهنده به کاندیدای پیروز، در جملاتی عجیب نوشت: «جامعه‌‌ ایران خامی و ندانم‌‌کاری خویش را عیان کردند و نشان دادند که از نظر توان فهم و تحلیل سیاسی، در مرحله پیشاانتخاب قرار دارند.»

مهدی جمشیدی فراتر از جملات فوق با عباراتی مثل جامعه نابالغ، کودک‌صفت و نادان به مرثیه‌سرایی خود ادامه داده و می‌نویسد: «جامعه‌‌ نابالغ و کودک‌صفت که گرفتار تلاطم‌هاست. این 17 میلیون نفر، هزینه‌‌ گزاف نادانی سیاسی خویش را بر بخش دیگر جامعه‌ تحمیل کردند. فقط نادان می‌تواند به نادان دیگر، رای بدهد.‌ این نوع مردم‌سالاری، شایسته‌‌ کودک‌صفتان بی‌بهره از تعقل است.»

ما از بازنشر این جملات شرمساریم اما ظاهرا برخی اطرافیان کاندیداها نمی‌خواهند قبول کنند که انتخابات پایان یافته است. نمی‌خواهند بپذیرند که در جامعه‌ای با درجه تکثر بالا نباید در آتش اختلافات دمید و لاجرم باید سراغ انسجام ملی رفت. آیا آقایان تصوری از 30 میلیون رای‌دهنده دارند؟

آیا آنها را مردم می‌پندارند یا صرفا ابزاری برای کسب قدرت؟ آیا نمی‌دانند ارزش این حدودا 50 درصدی که پای کار انتخابات آمد‌ تا نظرش را از طریق صندوق رای بروز دهد لایق عبارات نادان و کوچک‌مغز نیست؟ آیا اساسا به تصویری که مخاطبان از گفتار آنها می‌بینند فکر می‌کنند؟ آیا اساسا فکر می‌کنند؟ آقایان حداقل شما فرمان را از دست رادیکال‌ها بگیرید و با دست‌فرمان‌ آنها طی طریق نکنید.»

اصلاح‌طلبان باید اجماع‌سازی را در عمل نشان دهند

رحمان قهرمان‌پور، کارشناس مسائل سیاسی در دنیای اقتصاد نوشت: «اداره کشور و حکومت‌داری امری متفاوت از کمپین انتخاباتی است. اصلاح‌طلبان همواره در اولی ضعیف‌تر بوده‌اند و ناکامی خود در پیشبرد اصلاحات را به سنگ‌اندازی رقیب نسبت داده‌اند و یکی از دلایل سرخوردگی جوانان اصلاح‌طلب و بخشی از طبقه متوسط از اصلاح‌طلبان همین امر بوده است.

اصلاحات در اندونزی پس از سوهارتو، در ترکیه بعد از دهه ۹۰ و در بسیاری از کشورها بدون‌مانع نبوده است. هنر سیاستمدار اجماع‌سازی برای انجام اصلاحات و تغییرات است‌. اصلاح‌طلبان در این زمینه ضعیف عمل کردند و دولت روحانی هم این ضعف را تشدید کرد.

اکنون اصلاح‌طلبان بار دیگر یک فرصت طلایی پیش‌رو دارند تا نشان دهند که می‌توانند با اجماع‌سازی و بدون ایجاد بحران، کشور را اداره کرده و بار دیگر امید را به جامعه برگردانند و طبقه متوسط را با خود همراه کنند. سرخوردگان از اصلاحات را دوباره جذب کنند و به اصولگرایان هم اثبات کنند که دنبال قطبی‌سازی و حذف آنها از قدرت نیستند. 

باید پذیرفت که در شرایط موجود هیچ فرد و جریانی نمی‌تواند به تنهایی کشور را اداره و مشکلات را حل کند. بنابراین مساله اجماع‌سازی در اداره کشور را نباید صرفا یک شعار انتخاباتی دانست.

سیاست ما در همه ابعاد آن نیازمند اجماع و آشتی است و امیدواریم آقای پزشکیان این مساله را سرلوحه کار خود قرار دهد .اصلاح‌طلبان کار سختی پیش‌رو دارند و باید از گذشته درس بگیرند. دیگر نمی‌توانند بدنه خود را فراموش کنند و کادرسازی را دست کم بگیرند.

آنها باید سخنگوی گروه‌های مختلف باشند و منافع خود را به منافع آنها گره بزنند تا بتوانند در اداره کشور و بازسازی اعتبار سیاسی خود موفق شوند. آنها بهتر از هر کس می‌دانند که در سیاست فرصت داریم نه اطمینان خاطر. پس باید از این فرصت به بهترین نحو استفاده کنند.»

نقش مهم قالیباف در کمک به اجماع برای حل مشکلات مردم

شرق نوشت: «شاید یکی از مهم‌ترین فرازهای مناظره‌های انتخابات آنگاه بود که دکتر پزشکیان از نقش خود در اجماع‌سازی و رفع اختلاف در درون حکومت سخن گفت. این همان چیزی است که در بیان رهبری «همکاری و نیک‌اندیشی» نام می‌گیرد.

اهمیت این فراز از مناظره پزشکیان ‌چنان تأثیرگذار بود که در مناظره بعدی جناب آقای قالیباف همین گفتار نیک را پی گرفت و به همین روال سخن راند. اشارات رئیس قوه قضائیه هم در روز انتخابات و پیش از آن روشن است.

به نظر می‌آید مسئولان سه قوه مشکلی در این راه نداشته باشند. البته جناب دکتر قالیباف باید هشیار باشد کسانی در مجلس که نه خیرخواه او هستند و نه خیرخواه پزشکیان، از همان آغاز کار مانع‌تراشی و تفرقه‌افکنی نکنند.

اینک، از قضا، قالیباف در قامت ریاست مجلس می‌تواند نقشی اساسی در تحقق اراده ملی ایفا کند و همان نقش اجماع‌سازی، «همکاری و نیک‌اندیشی» را در مجلس به سرانجام برساند...

قالیباف-پزشکیان می‌توانند زوج خوبی در اجماع‌سازی برای پروژه‌های ملی از برجام و FATF تا توسعه اقتصادی کشور باشند. خوشبختانه چالشی هم در مناظرات بین این دو پدید نیامد. مشفقانه می‌گویم همه چیز بستگی به آن دارد که آیا دکتر قالیباف بالاخره پای خود را از قیر سیاه شماری اندک از فرقه‌گرایان ‌در‌می‌آورد یا خیر.»

باید برای 60درصد عدم مشارکت در انتخابات فکری کرد

خراسان در توصیه ای به پزشکیان نوشت: «جملات خوبی مانند «من رئیس‌جمهور همه ملت هستم، چه آن‌ها که به من رأی دادند یا ندادند» باید تبدیل به یک سخن جدی و قابل‌مطالبه شود. 60 درصد ‌عدم‌مشارکت با وجود حضور تمام جریان‌ها در رقابت های انتخاباتی نشان از آن دارد که مسئله نمایندگی سیاسی هر روز بغرنج‌تر می‌شود.

مردمی که در بین تمامی گروه‌های سیاسی، نمی‌توانند شخص و جریانی متناسب با نگاه خود را پیدا کنند. البته ضدانقلاب نیز نتوانسته بخش بزرگی از آن ها را جذب کند، لذا این بخش جامعه عملا در میانه‌ نارضایتی از همه طرف‌ها و بدون مشارکت‌جویی فقط به زندگی خود ادامه می‌دهند، یعنی نه به دنبال براندازی هستند و نه می‌خواهند مشارکت کنند.

از وضعیت ناراضی هستند اما آلترناتیوی برای آن نمی‌بینند. برخی نهادها و شخصیت‌های سیاسی هم انگار از فکر مشارکت‌طلبی این بخش از جامعه بیرون آمدند و چندان فکری برایش نمی‌کنند. این بیماری مزمن که چهار انتخابات با نرخ زیر 50 درصد اتفاق بیفتد باید علاج شود. علاج آن از شنیدن صدای اکثریت آغاز خواهد شد.»

پیشنهاد آغاز گفتگوی ملی میان گروه‌های سیاسی

هم‌میهن نوشت: «شاید برگزاری گفت‌وگوی ملی بین جناح‌ها، راه‌حل‌های مناسبی برای رفع برخی از مشکلات و محدودیت‌های کشور باشد. مسعود پزشکیان درحال حاضر به‌عنوان رئیس‌جمهور ایران از این ظرفیت برخوردار است که یک گفت‌وگوی ملی راه بیاندازد. گفت‌وگویی بین همه شخصیت‌های سیاسی، فرهنگی و اجتماعی کشور با هر نوع فکر و سلیقه سیاسی و جناحی که بتوان در جریان این گفت‌وگوها برخی از مسائل جامعه را حل کرد و خواسته‌های مردم را به تدریج جلو برد.

درحال حاضر میزان بی‌اعتمادی در جامعه بسیار بالا است. بی‌اعتمادی به نهادهای حاکمیتی، دیگر قابل انکار نیست؛ به‌طوری‌که یک تضاد اجتماعی به وجود آورده است. انتخابات اخیر این مسئله را بار دیگر ثابت کرد. به دلیل همین بی‌اعتمادی و ناامیدی گسترده و نداشتن چشم‌انداز روشن نسبت به آینده، میزان بهره‌وری در جامعه بسیار پایین است و باعث شده که انسجام اجتماعی و همبستگی ملی شکل نگیرد. درحالی‌که کشور برای حل مشکلاتش نیاز به انسجام اجتماعی دارد.

انتخابات اخیر نشان داد که حذف بخشی از جامعه امکان‌پذیر نیست. پس شاید روزنه‌ای ایجاد شده باشد که بتوان با هزینه کمتر، از طریق گفت‌وگوهایی چالشی و انتقادی با حضور نخبگان جامعه از طیف‌های گوناگون، بخشی از تغییرات مورد نظر جامعه را اعمال کرد. این گفت‌وگو‌ها می‌تواند امید ایجاد کند. باعث شود بخشی از احساسات و عواطف مردم که ترکیبی از خشم، سرخوردگی، حس تبعیض و  کاهش احساس تعلق و وفاداری است جای خودش را به امید بدهد.»

هشدار لیلاز به پزشکیان درباره مجاهدان روز شنبه

سعید لیلاز، فعال سیاسی اصلاح طلب به خبرآنلاین گفت: «اصطلاح «مجاهدان شنبه» را مرحوم احمد کسروی در اثر سترگ خود، کتاب «تاریخ مشروطه ایران» نوشته و در آن‌جا توضیح می‌دهد که انقلاب مشروطه روز جمعه پیروز شد؛ درست مثل انتخابات ریاست جمهوری در ایران؛ و بلافاصله بعد از روز جمعه، گروهی که مرحوم کسروی آن‌ها را «خوشه‌چینان انقلاب» نام‌گذاری می‌کند، روز شنبه، فردای روز پیروزی انقلاب مشروطه، بدون اینکه کوچک‌ترین دخالت یا زحمتی کرده باشند و مجاهدتی به خرج داده باشند یا در فرایند پیروزی انقلاب، هزینه‌ای کرده باشند، بلافاصله حمایل‌های پر از قطار فشنگ به گردنشان بستند و نفری یک تفنگ دستشان گرفتند و خودشان را در داخل صفوف مجاهدینی جا زدند که مثل مرحوم باقرخان و ستارخان و شهید ثقه‌الاسلام و بزرگان دیگری که عموما آن‌ها هم اهالی تبریز بودند، جا زدند و حتی جلوتر از آن‌ها قرار گرفتند و گفتند ما هم در پیروزی انقلاب و نتایج آن شریک هستیم.

مرحوم کسروی اسم این‌ها را می‌گذارند «مجاهدان روز شنبه» و به طرز عجیب و شگفت‌آوری در تمام انتخابات ریاست جمهوری که حداقل من از سال ۱۳۷۶ به این طرف یادم هست، این مفهوم «مجاهدان شنبه»، کاملا موضوعیت داشته و ما هر بار به بلایای آن مبتلا شده‌ایم و این خطر جدی در کمین دولت آقای پزشکیان هم هست.

دقیق‌تر بگویم، کسانی که کوچک‌ترین دخالت و هزینه‌ای نکردند در پیروزی کاندیدای موردنظرشان یا در دوران قبل از این پیروزی از هیچ محدودیتی تحت فشار نبودند و هیچ هزینه‌ای برایش نپرداختند، روز شنبه، فردای روز انتخابات می‌آیند جلو و خودشان را صاحب حق می‌دانند و می‌گویند ما بایستی در محصول عمده این پیروزی شریک باشیم...

اگر برنده انتخابات جناب آقای دکتر پزشکیان در این مورد دقت نکند، ممکن است بواسطه همین بلا، دچار پیامدهایی شویم که در تمام همه دهه‌های گذشته دچارش شدیم، یعنی خوشه‌چینان انقلاب یا «مجاهدان شنبه»، شتابان بیایند داخل صفوف و آن شود که نباید شود.»

***

صحت انتخابات ریاست جمهوری تأیید شد

به گزارش خبرنگار مهر، هادی طحان نظیف، سخنگوی شورای نگهبان در ارتباط زنده با شبکه خبر سیما در بخش اخبار سراسر ساعت ۱۴ نیمروزی از تأیید مرحله دوم چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری خبر داد و گفت: بررسی صحت انتخابات در شورای نگهبان ساعتی قبل به پایان رسید و صحت انتخابات چهاردهمین دوره ریاست جمهوری در مرحله دوم این انتخابات هم به تایید شورای نگهبان رسید.

وی افزود: این موضوع به صورت رسمی به وزارت کشور به عنوان مجری انتخابات اعلام شد. ما تماس‌ها و پیگیری‌هایی با نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری داشتیم که الحمدالله شکایت و تخلفی را به ما ارائه ندادند.

سخنگوی شورای نگهبان همچنین نسبت به گزارش‌های مردمی واصله مرتبط با انتخابات بیان کرد: گزارش مهمی که موثر در نتیجه انتخابات باشد را در روز انتخابات و پس از آن دریافت نکردیم لذا با بررسی‌هایی که داشتیم صحت انتخابات مرحله دوم چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری به تایید شورای نگهبان رسید.

***

آذری جهرمی عذرخواهی کرد

محمدجواد آذری جهرمی در کانال تلگرام خود نوشت: «دل شکسته شده، برکت پیشرفت کار رو از بین میبره. در انتخابات، بالا رفتن شور و شعف و تعارضات به صورت طبیعی زیاد میشه و خب بعضی وقتها برخی کارها باعث شکسته شدن دل افراد میشه.

اگر حواسمون به این دلهای شکسته شده نباشه، همدلی و وفاق پیش نمیاد. من همین جا از کسانی که ممکنه از حرفهای من در انتخابات رنجیده باشند، عذر میخوام.  کسانی هم که به من اهانت کردند رو گذشت کردم.  ان شالله خدا هم با این گذشتها، به کار کشور برکت بده.

***

محسن برهانی  به زندان معرفی شد

به گزارش میزان محسن برهانی که پیشتر در فرآیند رسیدگی به یک پرونده قضایی در محاکم قضایی محکوم و حکم وی قطعی شده بود برای اجرای حکم قانونی دادگاه، احضار و به زندان معرفی شد.

دیدگاه کاربران

ناشناس۳۵۵۰۴۰۴۲۰:۵۱:۵۳ ۱۴۰۳/۴/۱۷
مگر مرحوم رئیسی از اصلاح طلبان درپستها استفاده کرده است؟
ناشناس۳۵۵۰۸۸۵۱۱:۵۵:۳۱ ۱۴۰۳/۴/۱۸
وقتی گند بزنند باید به کار گرفته شود؟ حال یکی از وزرای آن شد رئیس سازمان اتمی
ناشناس۳۵۵۰۴۳۳۲۱:۱۲:۴۲ ۱۴۰۳/۴/۱۷
جالب است که اصولگراها شروع کردن به تعیین تکلیف کردن!
ناشناس۳۵۵۰۷۶۴۰۹:۵۰:۰۳ ۱۴۰۳/۴/۱۸
یادت نیست دولت قبلی چطوری تعیین تکلیف می کردید؟!!! دنیا گرد هست همانند میزان اختلاف رای که که بارها می گفتید....
معلم۳۵۵۰۴۳۷۲۱:۱۶:۳۱ ۱۴۰۳/۴/۱۷
دکتر پزشکیان از روز اول گفت که مجری سیاست های رهبر معظم اتقلاب است
ناشناس۳۵۵۰۸۸۶۱۱:۵۷:۲۳ ۱۴۰۳/۴/۱۸
یعنی قایم شدن پشت رهبری، وگرنه برای آن باید برنامه داد و اجرا کرد اما برخی حرفای ایشان.....
ناشناس۳۵۵۰۹۴۴۱۳:۰۷:۴۳ ۱۴۰۳/۴/۱۸
خب این فقط حرف است. با امثال ظریف و جهرمی و یک مشت ردصلاحیتی سیاست های رهبر انقلاب پیش نمی رود.
ناشناس۳۵۵۰۴۵۵۲۱:۲۷:۰۸ ۱۴۰۳/۴/۱۷
شورای نگهبان مسول مستقیم آمدن جریان اصلاح طلب هست و باید پاسخگو باشد چه تایید صلاحیت آن و چه در نحوه تایید ها صلاحیت ها و ایجاد شکاف ها
ناشناس۳۵۵۰۷۱۹۰۲:۰۹:۲۳ ۱۴۰۳/۴/۱۸
یعنی شما به شورای محترم نگهبان نقد جدی دارین؟
ناشناس۳۵۵۰۸۹۴۱۲:۰۷:۱۲ ۱۴۰۳/۴/۱۸
نقد اول تایید صلاحیت جریان غربگرا هست که دنبال اهداف دشمن در ایران هستند و بارها آزموده ایم و دوم هم عدم توازن
ناشناس۳۵۵۰۷۲۱۰۲:۱۳:۲۸ ۱۴۰۳/۴/۱۸
درسته شورای نگهبان اندفه واقعا اشتباه کرد در مورد همه چی و باید پاسخگو باشد با این تایید صلاحیت هاش
ناشناس۳۵۵۰۸۴۳۱۱:۱۴:۵۴ ۱۴۰۳/۴/۱۸
وقتی دو نفر از آدمهاتون نمیتونند به اجماع برسند ، شورای نگهبان چه تقصیری داره؟ یا از تایبد یک اصلاح طلب که خودش هم میگویند من اصلاح طلب نیستم ، عصبانی هستی؟ که البته این محتملتره. چون به برد بی رقیب عادت کردین!
ناشناس۳۵۵۰۸۹۲۱۲:۰۵:۰۱ ۱۴۰۳/۴/۱۸
عزیزم چرا باید اجماع کنند مگر هماهنگ با هم آمده بودن؟!!! در ضمن وقتی تا فرد مهم تایید صلاحیت می کنی اما آن طرف یک نفر حال چه مهم باشد چه نباشد خودش گویا هست....
ناشناس۳۵۵۰۴۵۶۲۱:۲۸:۰۲ ۱۴۰۳/۴/۱۷
کشور بیراهه باز نرود شانس آورده ایم با آمدن برخی ها
ناشناس۳۵۵۰۸۲۵۱۰:۵۹:۵۷ ۱۴۰۳/۴/۱۸
تا الان در بیراهه نبوده ؟؟؟
ناشناس۳۵۵۰۸۸۸۱۱:۵۹:۱۵ ۱۴۰۳/۴/۱۸
در این یازده سال 8 سال آن بیراهه بود و 3 سال آن کمتر بیراهه رفتن
ناشناس۳۵۵۰۴۶۷۲۱:۳۴:۰۷ ۱۴۰۳/۴/۱۷
پزشکیان بخواهد در کج روی ها به خصوص اطرافیانش زیاده روی کنند استیضاح شدنش دور از ذهن نخواهد بود
ناشناس۳۵۵۰۷۱۵۰۱:۴۸:۱۲ ۱۴۰۳/۴/۱۸
همینو بگو پزشکیان اگه خواست با اطرافیانش کج روی کند باید استیضاح شود
ناشناس۳۵۵۰۴۹۳۲۱:۴۴:۲۴ ۱۴۰۳/۴/۱۷
پزشکیان مدیون طیب نیا و سیف و همتی و فرزین هست که تمام منابع ارزی دلاری را تمام کردند و الان هیچ راهی نمانده بلکه یک پزشکیانی بیاید و دوباره شاید بتوان غرب را متقاعد کرد که دلار و سایر کمکهای مالی را بیشتر بفرستد!
امیر حسین سلطان/تهران۳۵۵۰۵۴۰۲۲:۲۰:۱۷ ۱۴۰۳/۴/۱۷
دکتر پزشکیان برآمده از انتخاباتی متفاوت با تمامی انتخابات های گذشته است. در حالی که تقریبا نیمی از جامعه واجد شرایط رای دادن به هر دلیلی ندادن رای را ترجیح داده است بیش از نیمی دیگر از جامعه رای دهندگان روز جمعه ۱۵ تیر ترجیح دادند به شخص دکتر مسعود پزشکیان رای دهند. آنچه کمتر در تفسیرهای و تحلیل های این انتخابات مورد توجه و بررسی قرار می گیرد اینکه اولا چرا رای دهندگان دکتر پزشکیان را بر دیگر کاندیداها ترجیح داده اند و ثانیا چنانچه امکان حضور و رای دادن غایبان در همین روز جمعه گذشته به هر طریق ممکن فراهم آمده بود میزان کمی و درصد آرای هر یک از این دو کاندیدای راه یافته به دور دوم چقدر می شد و آیا باز هم اختلاف این دو بزرگوار(دکتر پزشکیان و رقیب ایشان) در حد همین اختلاف ۲ تا ۳ میلیونی جلوه گر می گردید؟! من نمی دانم و یا بهتر بگویم اصلا نمی فهم یا متوجه نمی شوم چگونه از نگاه تحلیلی فرضا یکی از همین اصحاب رسانه که در این بسته خبری ویژه الف هم درج شده است شش نفر احراز صلاحیت شده نهایی در انتخابات دوره چهاردهم ریاست جمهوری تمامی گروههای سیاسی را نمایندگی کرده اند در حالی که ابدا چنین نبوده است و گروه هایی را می توان نام برد که در میان این شش نفر نماینده ای نداشته اند که غایبان در روز انتخابات بتوانند به کاندیدای گروه خودشان رای بدهند. باید پذیرفت علیرغم گشایش های این دوره اما هنوز تا رسیدن به وقتی که امکان گرایشات بیشتر سیاسی برای حضور در صحنه انتخابات فراهم آید فاصله هایی باید پیموده شوند و شاید هنوز در آغاز این پیمایش ها قرار گرفته باشیم. والله اعلم
حمید۳۵۵۰۵۷۰۲۲:۵۱:۰۰ ۱۴۰۳/۴/۱۷
اگه آقای جلیلی هم پیروز شده بود باز توصیه کیهان به اجماع بود ؟
ناشناس۳۵۵۰۶۹۶۰۱:۱۸:۳۳ ۱۴۰۳/۴/۱۸
-- عرض مي كنم اين كيهان چه راز و رمز هاي بسيار دارد و با زبان بي زباني چه بسيار بسيار حرفها كه براي گفتن دارد ! -- اما برادر كيهان كه حرف خودش را رك و پوست كنده ميزند و جناب شريعتمداري با هيچ كس تعارف ندارد ! -- ببخشيد اخوي ! منظورم كيهان در فضاي لايتناهي است ، با ميلياردها ستاره ! ... با آن كهكشانها ... متظومه شمسي ... بنازم به قدرت خدا ! -- عجب ! ... عجب ! -- ياللعجب ... ياللعجب ! ... ميگم حالا كه اسم كيهان خودمون هم به ميان آمد دعا كنيم كه حرف ها ، تحليل ها ، تفسير هايش همه و همه كيهاني باشد !! -- الهي آميــــــــن !
ناشناس۳۵۵۰۵۹۴۲۳:۱۶:۱۳ ۱۴۰۳/۴/۱۷
چه عجب کیهان در یک مقاله به کسی حمله نکرد! امیدوارم این رویه ادامه داشته باشه.
حسین قلی خان۳۵۵۰۶۶۱۰۰:۳۱:۲۲ ۱۴۰۳/۴/۱۸
این روز اولیه چند روز بعد حمله از طرف کیهان و رفقا شروع میشه
ناشناس۳۵۵۰۶۰۹۲۳:۲۷:۱۹ ۱۴۰۳/۴/۱۷
آقای پزشکیان که فردی است عاقبت بسیاری از سیاسیون و روسای جمهور را دیده است باید ششدانگ حواسش جمع باشد
ناشناس۳۵۵۰۷۲۶۰۲:۲۲:۳۴ ۱۴۰۳/۴/۱۸
شورای نگهبان اشتباه کرد و خیلی ها بهش اعتراض کردن باید پاسخگو باشد با این تایید صلاحیت هاش ، حالا احمدی نژاد تایید میکردی مگه چی میشد حالا تاییدش نکردی اشکال نداره حداقل چند نفر دیگه هم تایید میکردی مثلا بجای پزشکیان باید لاریجانی تایید میشد که رقابت بین مثلا قالیباف و جلیلی و لاریجانی بود که یکی از این سه نفر میشد یا اگه جلیلی و قالیباف هم رای نمیاورد حداقل لاریجانی رئیس جمهور میشد به خدا بهتر بود ، اتفاقا مشارکت هم خوب میشد
Ali۳۵۵۰۷۶۲۰۷:۲۷:۵۹ ۱۴۰۳/۴/۱۸
استان‌های ترک زبان درمجموع ۳میلیون رای بیشتر به دکتر پزشکیان دادند و این یعنی ایشان باید به استان‌های غیر ترک زبان توجه بیشتری کند البته به نظر بنده
ناشناس۳۵۵۰۷۷۸۱۰:۱۵:۵۰ ۱۴۰۳/۴/۱۸
قالیباف با 3 میلیون رای چه اجماعی میتونه بکنه؟؟
ناشناس۳۵۵۰۷۹۸۱۰:۴۰:۵۲ ۱۴۰۳/۴/۱۸
پزشکیان تا اجرای حکم تنفیذ خوب می داند نباید کاری انجام دهد بعد ازان باید انجام دهد
ناشناس۳۵۵۰۸۰۰۱۰:۴۱:۲۹ ۱۴۰۳/۴/۱۸
روزنامه ایران چیکاره است که نظر خودش رو به مردم نسبت میده ؟!!!!!....
منت۳۵۵۰۸۰۹۱۰:۴۷:۵۸ ۱۴۰۳/۴/۱۸
به هر حال عزیزانی که کاندیدای مورد نظرتان موفق به حضور در پاستور نشد باید بپذیرید که حدود 30 درصد مردم واجد شرایط آمدند و با دیدن آقای ظریف، جهانگیری، روحانی، زنگنه، آذری جهرمی، نوبخت، آخوندی و... بعنوان مبلغین اصلی و اعضای ستاد آقای دکتر پزشکیان گفتن تفکری را که اگر وزیر خارجه بدلیل تحریم نتوانست در اروپا برای هواپیمایش بنزین تهیه کند، مورد تائید است، تفکری که اگر وزیر خارجه رفت نیویورک تنها مجاز است از محل هتل تا مقر سازمان ملل تردد کند و لاغیر، مورد تائید است تفکری که می شود واکسن کرونا وارد کرد ولی چون نمی خواهیم بدون امضا FATF باشد وارد نمی کنیم، مورد تائید است تفکری که در سایه دلار چند نرخی که انواع فسادها از آن شکل می گیرد، مورد تائید است تفکری که حقوق های نجومی را قبول دارند، مورد تائید است ....
ناشناس۳۵۵۰۸۱۶۱۰:۵۳:۲۰ ۱۴۰۳/۴/۱۸
آقای پزشکیان باید مذاکره کند تا تحریم ها را بردارد. پرشکیان باید عضویت اف ای تی اف را دوباره بپذیرد. ایشان باید روابط خوب با اتحادیه اروپا را پیش بگیرد. مفت فروشی نفت به چین را متوقف کند اویزان شدن به پوتین را متوقف کند. اقتصاد را سالم کند هر کسی که اختلاس می کند و به جایی وصل است را مستقیما به مردم معرفی کند. بهترین گزینه ها را برای هیات دولت انتخاب و معرفی کند .
ناشناس۳۵۵۰۸۱۷۱۰:۵۴:۲۰ ۱۴۰۳/۴/۱۸
قالیباف صداقت دارد و می تواند با همراهی و احترام به رای مردم در اینده بازی گر مهمی شود.
ناشناس۳۵۵۰۸۲۰۱۰:۵۶:۱۵ ۱۴۰۳/۴/۱۸
اگر جلیلی برنده شده بود کیهان باز هم پیشنهاد میداد که با گروه پزشکیان دولت وحدت ملی تشکیل دهد.
سینا۳۵۵۰۹۳۴۱۲:۵۸:۵۶ ۱۴۰۳/۴/۱۸
کیهان گفته : تردیدی در این وجود ندارد که افراط‌گرایی به هر دو طیف شکل‌دهنده به انتخابات جمعه 15 تیر صدمه می‌زند... آیا کیهان متوجه است که خود کم و بیش در دسته افراط گرایان شناخته میشود؟ اگر متوجه است، یعنی قرار است تغییر رویه دهد؟
ناشناس۳۵۵۰۹۵۷۱۳:۲۴:۵۲ ۱۴۰۳/۴/۱۸
روزنامه فرهیختگان تا دیروز کجا بودی؟!!!!
ناشناس۳۵۵۰۹۶۷۱۳:۳۵:۳۷ ۱۴۰۳/۴/۱۸
افراط و تفریط هردو زیانبارند و تفریط موجب مزاحمت، و افراط موجب اسیب، و خطرات بیشتر دارد. تندروها قدرت طلب، خشونت گرا، عدالت ستیز و تنگ نظرند. تندروی ناقض عدالت، و حقانیت بدون عدالت بی معنا، و تندروها نمیتوانند برحق باشند هرچند در مواردی کار برحق انجام دهند.
yektanetتریبون

پربحث‌های دیروز

  1. جمعیت اتباع افغانستانی مقیم ایران بیش از ۶ میلیون نفر است

  2. وقت مقابله‌ به‌ مثل با اروپا نرسیده؟

  3. انتقاد تند محمد مهاجری به پایداری‌‌چی‌ها و جلیلی

  4. آدرس غلط روی تابلوی پاستور/ ظریف نباشد چه کسی جواب ترامپ را بدهد؟!/ پیامک‌هایی با مضمون خیانت که به نمایندگان مجلس ارسال می‌شود!

  5. ادعاهای غير واقعی درباره اقتصاد ایران

  6. انتقال پایتخت وارد مرحله جدیدی شد

  7. کشوری که بازیچه رقابت های حزبی آمریکا شد

  8. مساله دهک‌بندی برای ارائه خدمات به ایثارگران از بودجه حذف می‌شود

  9. متن کامل پیش نویس قطعنامه ضد ایرانی ارائه شده به شورای حکام؛ به ایران تا بهار ۱۴۰۴ مهلت داده شد  

  10. شیطان بزرگ باز هم پیش نویس قطعنامه آتش بس غزه را وتو کرد

  11. سران سه‌قوه در خصوص لزوم رفع مسدودسازی اتفاق نظر دارند

  12. ادعای گروسی: ایران توقف افزایش ذخایر اورانیوم با غلظت ۶۰ درصد را پذیرفت

  13. قتل شوهر با همدستی پسرعمه

  14. خضریان: میدری به اصل خود در مجلس ششم بازگشت

  15. غریب آبادی: گروسی دست خالی از ایران نرفت/درصورت تصویب قطعنامه پاسخ قاطع و فوری می‌ دهیم

  16. جلوی افزایش قیمت خودرو را بگیرید؛ مردم چه گناهی کردند؟

  17. پاریس: تلاش می‌کنیم با آلمان و انگلیس به مذاکرات هسته‌ای با ایران بازگردیم

  18. رسایی: یک جریانی که ۸ سال کشور را به قهقرا برد امروز کنار گوش رئیس جمهور ایستاده است

  19. خودروسازی ایران؛ از دست ایلان ماسک هم کاری ساخته نیست !

  20. حزب‌الله: اگر قدرت مقاومت نبود، آمریکا به دنبال راه حل نمی‌آمد

پربحث‌های هفته

  1. اقدامات متقابل ایران در مقابل قطعنامه احتمالی آژانس انرژی اتمی/ کیهان‌ستیزی زید‌آبادی به جاهای باریک کشید!/ توصیه جالب مطهری به نتانیاهو

  2. باز هم در باغ سبز !

  3. جابجایی مرزهای وقاحت!

  4. جمعیت اتباع افغانستانی مقیم ایران بیش از ۶ میلیون نفر است

  5. قانون عفاف و حجاب کجاست؟/ وقتی گرانی خودرو را هم به علم‌الهدی ربط می‌دهند!/ جای درست لاریجانی؟

  6. چرا مردم با کادردرمان درگیر می شوند؟!/ سرپرست روابط عمومی وزارت بهداشت توضیح می دهد

  7. اتحادیه اروپا از جان ایران چه می خواهد؟!

  8. بازگشت لاریجانی‌ها/ توضیحاتی درباره کلینیک ترک بی‌حجابی/ نسخه شفابخش یا مرگبار برای اقتصاد ایران؟

  9. آن تجربه تلخ را تکرار نکنید

  10. وقت مقابله‌ به‌ مثل با اروپا نرسیده؟

  11. اعتماد به ترامپ خطاست/ عراقچی علیه ساده‌سازی اصلاح‌طلبان/ شمشیر وفاق زیر گلوی مجلس

  12. با "مرد دیوانه" چگونه باید رفتار کرد؟!

  13. چطور ترازش کنیم؟!

  14. درد بیمار و ناز طبیبان !

  15. فرزندان ظریف کجا هستند؟

  16. انتقاد تند محمد مهاجری به پایداری‌‌چی‌ها و جلیلی

  17. نظرات برگزیده مخاطبان «الف»: ظریف تازه متوجه قدرت قانون اقدام‌ راهبردی شده/ سلاح اتمی؛ راه پایان تحریم و تهدید

  18. دیگر چه اتفاقی باید بیفتد؟!

  19. راه‌اندازی کلینیک‌ ترک رانت‌خواری ضروری‌تر نیست؟!

  20. واکنش شریعتمداری به ملاقات مخفی سفیر ایران با مشاور ترامپ

  21.  نماز خواندن خلبان پرواز زنجان-مشهد سوژه فضای مجازی شد

  22. آدرس غلط روی تابلوی پاستور/ ظریف نباشد چه کسی جواب ترامپ را بدهد؟!/ پیامک‌هایی با مضمون خیانت که به نمایندگان مجلس ارسال می‌شود!

  23. شبیخون دلاری به صنعت خودرو !

  24. واکنش تند روزنامه جمهوری اسلامی به کلینیک بی حجابی

  25. تشکیل اسرائیل، ادامه ایده هیتلر !

پربحث‌های هفته

  1. اقدامات متقابل ایران در مقابل قطعنامه احتمالی آژانس انرژی اتمی/ کیهان‌ستیزی زید‌آبادی به جاهای باریک کشید!/ توصیه جالب مطهری به نتانیاهو

  2. باز هم در باغ سبز !

  3. جمعیت اتباع افغانستانی مقیم ایران بیش از ۶ میلیون نفر است

  4. قانون عفاف و حجاب کجاست؟/ وقتی گرانی خودرو را هم به علم‌الهدی ربط می‌دهند!/ جای درست لاریجانی؟

  5. بازگشت لاریجانی‌ها/ توضیحاتی درباره کلینیک ترک بی‌حجابی/ نسخه شفابخش یا مرگبار برای اقتصاد ایران؟

  6. وقت مقابله‌ به‌ مثل با اروپا نرسیده؟

  7. اعتماد به ترامپ خطاست/ عراقچی علیه ساده‌سازی اصلاح‌طلبان/ شمشیر وفاق زیر گلوی مجلس

  8. فرزندان ظریف کجا هستند؟

  9. انتقاد تند محمد مهاجری به پایداری‌‌چی‌ها و جلیلی

  10. نظرات برگزیده مخاطبان «الف»: ظریف تازه متوجه قدرت قانون اقدام‌ راهبردی شده/ سلاح اتمی؛ راه پایان تحریم و تهدید

  11. راه‌اندازی کلینیک‌ ترک رانت‌خواری ضروری‌تر نیست؟!

  12. واکنش شریعتمداری به ملاقات مخفی سفیر ایران با مشاور ترامپ

  13. آدرس غلط روی تابلوی پاستور/ ظریف نباشد چه کسی جواب ترامپ را بدهد؟!/ پیامک‌هایی با مضمون خیانت که به نمایندگان مجلس ارسال می‌شود!

  14. تشکیل اسرائیل، ادامه ایده هیتلر !

  15. نامه مجلس به رهبری درباره ساماندهی کارکنان

  16. گستاخ؛ اما کوچک و آسیب پذیر !

  17. اتحادیه اروپا کشتیرانی ایران را تحریم کرد

  18. مرکز «بازی‌ جنگ سپاه» افتتاح شد

  19. انتقال پایتخت وارد مرحله جدیدی شد

  20. یهودیت در نظر بنیانگذار روانکاوی

  21. واکنش صداوسیما به موضوع سانسور یک دیدار پزشکیان

  22. نماینده مجلس: اهداف فیلترینگ محقق نشد/ سود سرشار در جیب مافیای فیلترشکن‌

  23. سران سه‌قوه در خصوص لزوم رفع مسدودسازی اتفاق نظر دارند

  24. شمخانی: آمریکایی‌ها کشور ما را عقب نگه داشتند و باید خسارت بدهند

  25. حکم بازداشت نتانیاهو و گالانت توسط لاهه صادر شد

آخرین عناوین