کپسول زیستی جدید به ناوگان فضایی ایران اضافه شد

  4030506020

رئیس سازمان فضایی ایران از تعریف دو پروژه جدید کپسول‌های زیستی جدید خبر داد که دو نوع کپسول زیستی با ظرفیت‌های ۱۵۰۰ و ۵۰۰ کیلوگرم طراحی شده‌اند؛ احتمالاً حداقل یکی از کپسول‌ها، به ویژه کپسول ۵۰۰ کیلوگرمی، برای پرتاب در سال آینده آماده شود.

 کپسول زیستی جدید به ناوگان فضایی ایران اضافه شد

رئیس سازمان فضایی ایران از تعریف دو پروژه جدید کپسول‌های زیستی جدید خبر داد که دو نوع کپسول زیستی با ظرفیت‌های ۱۵۰۰ و ۵۰۰ کیلوگرم طراحی شده‌اند؛ احتمالاً حداقل یکی از کپسول‌ها، به ویژه کپسول ۵۰۰ کیلوگرمی، برای پرتاب در سال آینده آماده شود.

حسن سالاریه؛ رئیس سازمان فضایی ایران در گفت‌وگو با خبرنگار فضا و نجوم خبرگزاری تسنیم، از موفقیت کلی پرتاب "کپسول زیستی" کشورمان در سال گذشته خبر داد که این کپسول در یک پرواز زیرمداری تا ارتفاع 130 تا 140 کیلومتری از سطح زمین بالا رفت و سپس به زمین بازگشت.

سالاریه با بیان چالش‌های فنی این پرتاب به تسنیم گفت: بخش پرتابگر عملکرد بسیار خوبی داشت اما در بخش کپسول، زیرسیستم "بازگشت آرام" با مشکل مواجه شد. این زیرسیستم نقش مهمی در کنترل سرعت و فرود ایمن کپسول دارد.

با این حال، وی تأکید کرد که اکثر اجزا و زیرسیستم‌های کپسول به درستی کار کرده‌اند و محموله‌های زیستی که درون کپسول قرار داشتند، پس از بازیابی، در شرایط بسیار خوبی بودند. نتایج آزمایش‌های انجام شده بر روی این محموله‌ها نشان می‌دهد که شرایط محیط داخلی کپسول برای موجودات زنده مناسب بوده است.

وی با اشاره به ارتقای قابلیت‌های کپسول‌های زیستی گفت: با هدف فراهم کردن شرایط زیستی مناسب برای موجودات زنده با جثه بزرگ‌تر، دو پروژه جدید تعریف شده است. در این پروژه‌ها، دو نوع کپسول زیستی با ظرفیت‌های 1500 و 500 کیلوگرم طراحی شده‌اند. هر دو نوع کپسول، نسبت به مدل‌های قبلی ارتقا یافته‌اند و مزایای خاص خود را دارند.

رئیس سازمان فضایی ایران با تأکید بر اهمیت سیستم‌های هدایت و کنترل ناوبری اظهار کرد: کپسول‌های زیستی جدید به منظور اطمینان از فرود نرم و دقیق، به سیستم‌های پیشرفته هدایت، ناوبری و کنترل مجهز خواهند شد. این سیستم‌ها به کپسول‌ها امکان می‌دهند تا مسیر خود را به طور دقیق تعیین کرده و با ایمنی کامل به زمین بازگردند.

بیشتر بخوانیدکپسول زیستی ایران با قابلیت حمل انسان در1403 تست می‌شود
وی با بیان اهمیت سیستم‌های کنترل حرکت کپسول اظهار کرد: کپسول‌های زیستی به تراسترهایی مجهز خواهند شد که علاوه بر حفظ وضعیت مناسب کپسول در فضا، امکان مانور و تغییر مسیر آن را نیز فراهم می‌آورند. عملکرد این سیستم‌ها در پرتاب‌های زیرمداری به طور کامل آزمایش می‌شود.

رئیس سازمان فضایی ایران با اشاره به پیشرفت پروژه‌ها اعلام کرد: هر دو پروژه در مرحله طراحی قرار دارند. قرارداد یکی از این پروژه‌ها به امضا رسیده و قرارداد پروژه دیگر نیز به زودی نهایی خواهد شد. امیدواریم به زودی شاهد پرتاب‌های موفقیت‌آمیز این کپسول‌ها باشیم. لازم به ذکر است که این قراردادها بین پژوهشگاه فضایی ایران و پژوهشگاه هوا و فضای وزارت علوم منعقد شده‌اند.

سالاریه با اشاره به سابقه طولانی پژوهشگاه هوا و فضا در زمینه طراحی و ساخت کپسول‌های زیستی اظهار کرد: به دلیل وجود زیرساخت‌های تحقیقاتی در این پژوهشگاه، مسئولیت طراحی و ساخت کپسول‌های زیستی جدید نیز به آنها واگذار شده است.

رئیس سازمان فضایی ایران با تأکید بر همکاری‌های گسترده در این پروژه، گفت: پژوهشگاه هوا و فضای وزارت علوم به عنوان متولی اصلی طراحی و ساخت کپسول‌های زیستی، از ظرفیت‌های یک شبکه همکار گسترده از سازمان‌ها و پژوهشگاه‌ها، از جمله پژوهشگاه فضایی ایران، بهره می‌برد. به عبارت دیگر، پژوهشگاه هوا و فضا مسئولیت هماهنگی و تحویل نهایی پروژه را برعهده دارد.

سالاریه با اشاره به نقش محوری پژوهشگاه هوا و فضا در این پروژه گفت: هسته اصلی و هدایتگری این پروژه بر عهده پژوهشگاه هوا و فضای وزارت علوم است. با این حال، برای توسعه و تکمیل زیرسیستم‌های مختلف، این پژوهشگاه از ظرفیت‌های گسترده دانشگاه‌ها، پژوهشکده‌ها، دانشکده‌ها و بخش خصوصی نیز بهره می‌برد.

رئیس سازمان فضایی ایران با اشاره به زمان‌بندی پروژه اظهار کرد: براساس پیش‌بینی‌های ما، این پروژه در مدت یک سال و نیم به پایان خواهد رسید و انتظار می‌رود حداقل یکی از کپسول‌ها، به ویژه کپسول 500 کیلوگرمی، برای پرتاب در سال آینده آماده شود.

yektanetتریبون

پربحث‌های هفته

  1. اقدامات متقابل ایران در مقابل قطعنامه احتمالی آژانس انرژی اتمی/ کیهان‌ستیزی زید‌آبادی به جاهای باریک کشید!/ توصیه جالب مطهری به نتانیاهو

  2. باز هم در باغ سبز !

  3. قانون عفاف و حجاب کجاست؟/ وقتی گرانی خودرو را هم به علم‌الهدی ربط می‌دهند!/ جای درست لاریجانی؟

  4. جمعیت اتباع افغانستانی مقیم ایران بیش از ۶ میلیون نفر است

  5. چرا مردم با کادردرمان درگیر می شوند؟!/ سرپرست روابط عمومی وزارت بهداشت توضیح می دهد

  6. اتحادیه اروپا از جان ایران چه می خواهد؟!

  7. بدهکاران، طلبکار شدند!

  8. آن تجربه تلخ را تکرار نکنید

  9. وقت مقابله‌ به‌ مثل با اروپا نرسیده؟

  10. نفوذی‌ها چه کسانی و در کجاها هستند؟

  11. اعتماد به ترامپ خطاست/ عراقچی علیه ساده‌سازی اصلاح‌طلبان/ شمشیر وفاق زیر گلوی مجلس

  12. با "مرد دیوانه" چگونه باید رفتار کرد؟!

  13. درد بیمار و ناز طبیبان !

  14. فرزندان ظریف کجا هستند؟

  15. ادعاهای غير واقعی درباره اقتصاد ایران

  16. انتقاد تند محمد مهاجری به پایداری‌‌چی‌ها و جلیلی

  17. یارانه‌ها واریز شد

  18. تنها فرمولی که دولت های ما بلدند!

  19. آدرس غلط روی تابلوی پاستور/ ظریف نباشد چه کسی جواب ترامپ را بدهد؟!/ پیامک‌هایی با مضمون خیانت که به نمایندگان مجلس ارسال می‌شود!

  20. راه‌اندازی کلینیک‌ ترک رانت‌خواری ضروری‌تر نیست؟!

  21. شبیخون دلاری به صنعت خودرو !

  22. کمالوندی: ظرفیت غنی‌سازی را افزایش دادیم  

  23. محمد مهاجری به عراقچی: قرار نیست مملکت را از این وضع نجات دهید؟ /حمله گازانبری علیه ما شروع شده است

  24. نظرات برگزیده مخاطبان «الف»: اول قدرت بازدارنده همتراز، سپس مذاکره با آمریکا/ اقدام اروپا، نشان‌دهنده فعال‌شدن مکانیسم ماشه است

  25. تشکیل اسرائیل، ادامه ایده هیتلر !

آخرین عناوین