دولت «دیده بان» یا دولت «آتش نشان»؟!

سعیده اسکندری، گروه سیاسی الف،   4030610082 ۱۶ نظر، ۰ در صف انتشار و ۲ تکراری یا غیرقابل انتشار
دولت «دیده بان» یا دولت «آتش نشان»؟!

مساله حکمرانی در هر جامعه و کشوری، موضوعی مهم و حساس است. حکمرانی خوب می تواند نتایج و دستاوردهای مطلوبی را در هر کشوری به همراه داشته باشد و متعاقبا حکمرانی غلط و بَد، نتایج معکوسی را به بار خواهد آورد. حکمرانی از چشم انداز کلی خود، تحت تاثیر گفتمان و جهان بینی است که این مساله نمودهای کارآمدی یا ناکارآمدی خود را در حوزه های مختلف هدفِ حکمرانی، به نمایش می گذارد. البته برای سنجش سطح و کیفیت حکمرانی، متغیرها و شاخص های مختلفی نیز تعریف شده است. 

از این رو، یکی از چالش ها و مشکلات جدی که جریان حکمرانی در کشورمان از آن رنج می برد این است که دولت به عنوان حکمرانِ اصلی، تا حدی از روند تحولات و یا بهتر بگوییم رسیدگیِ به موقع به چالش ها و مشکلات، عقب است. موضوعی که سبب شده برخی از صاحب نظران در حوزه های مختلف حکمرانی کشورمان به این مساله اشاره داشته باشند که دولت، به جای دیده بانی، گویی شبیه به یک آتش‌نشان عمل می کند و منتظر است که در هر حوزه از حکمرانی، نشانه های آتش و بحران ظاهر شود تا وارد میدان شده و به دنبال مدیریت بحران باشد. این در حالی است که در عرصه حکمرانی، اولویت و دستورکار اصلی خوانش و تحلیل دقیق و درست وضعیت موجود و متعاقبا ارائه راه حل های مشخص، علمی و عملیاتی جهت حل مشکلات است.

در این معادله، یک مساله مهم و محوری این است که مشکلات و چالش ها در زمان خود که رفعشان کم‌هزینه است، به موثرترین شیوه ممکن هدفِ بررسی قرار گیرند و برای حل شدن آن ها تلاش شود. نَه اینکه انباشته شوند و کار به جایی برسد که حل آن ها با هزینه ها و چالش های جدی‌تری همراه باشد. 

به عنوان مثال، ما اکنون در حوزه های مختلف اقتصادی مانند انرژی، تامین اجتماعی و بانک ها با یک ناترازی مزمن مواجه هستیم. همچنین در حوزه محیط زیس ، با مشکلات جدی و عمیقی رو به رو هستیم. با این حال، این مشکلات اگر سال ها قبل که نشانه های ابتدایی آن ها ظاهر شده بودند، جدی گرفته می شدند و برای حل آن ها اقدام می شد، به وضعیت بحرانی فعلی نمی‌رسیدند. اگرچه برخی از چالش ها در حوزه انرژی مربوط به سومصرف برخی از شهروندان و مردم است با این حال، اینکه کل ماجرا را نیز به این مساله محدود کنیم، منطقی نیست.بدون تردید اگر روند سرمایه گذاری در حوزه توسعه زیرساخت های برق کشور مطابق با اصول مطرح در برنامه‌های بالادستی حکمرانی کشور پیش می رفت، اکنون چالش کمبود برق تا این حد در ایران جدی نمی شد.

در دیگر حوزه ها نیز با وضعیت مشابهی طرف هستیم. از این رو، می توان گفت که جریان حکمرانی در کشورمان بایستی با یک نگاه علمی و استفاده از ظرفیت های نخبگان، تا جای ممکن از "تاخر تاریخی" در مواجهه با چالش ها و مشکلات کشور جلوگیری کند و به مشکلات، در زمان خود و به شیوه ای موثر رسیدگی کند و مانع از انباشت و فرسایشی شدن آن ها شود. موضوعی که تاکنون در حوزه های سیاسی، اجتماعی، اقتصادی، زیست محیطی، فرهنگی و غیره، چالش ها و مشکلات جدی را برای کشورمان ایجاد کرده است. 

دیدگاه کاربران

ناشناس۳۵۹۶۱۱۹۰۱:۵۲:۰۴ ۱۴۰۳/۶/۱۱
دولت ديده بان يا آتش نشان ؟ ------------------------------------ هر دو برادر ! ... هردو ... هم ديده باني كند هم آتش نشاني ... ديده باني از منزلت و كرامت انساني مردم ... آتش نشاني كند در فرو نشاندن اتش فقر ، آتش تورم ... آتش گراني .. بيكاري ... و آتش هاي ديگر !!
بیگی29۳۵۹۶۲۰۹۰۸:۳۷:۵۵ ۱۴۰۳/۶/۱۱
بسیاری از مشکلات ناشی از عملکرد دولتها است.مثلا دولت با خلق پول دست در جیب مردم میکند و نقدینگی مردم را بی ارزش میکند در حالی که توان افزایش قیمت انرژی را ندارد در نتیجه امروز دست ملت در جیب دولت است و قیمت یک باک بنزین باندازه یک بسته پفک است و یک ماه برق خانوار کمتر از چند بسته آدامس و....
ناشناس۳۵۹۶۲۳۶۰۹:۲۸:۳۲ ۱۴۰۳/۶/۱۱
دولت نباید آتش نشان باشد دولت نباید آتش ایجاد کند همه موازردی که فرمودید آتش آنها توسط خود دولتمردان ایجاد شده است. علت تورم کسری بودجه و ناترازی بانکها است که هر دو دست دولت است. علت مصرف بالای بنزین اصرار دولت به حمایت از خودروسازان بی کیفیت داخلی و عدم واردات خودرو با کیفیت کم مصرف است. علت ناترازی برق به دلیل اقتصاد بیمار برق است که توسط دولت ایجاد شده است. علت کاهش سبد معیشت کارگران تصمیم دولت در فریز مزدی است. همه موارد علت اصلی دولت است ولی دولت اول آتش ایجاد و برای خاموش کردن آن منت سر مردم می گذارد !
ناشناس۳۵۹۶۲۴۳۰۹:۳۳:۳۹ ۱۴۰۳/۶/۱۱
تورم و بیکاری و فقیر و کمبود برق و. بنزین همگی به علت تصمیمات غلط دولتمردان است !
ناشناس۳۵۹۶۱۳۶۰۴:۱۲:۳۴ ۱۴۰۳/۶/۱۱
شیوه ی حکمرانی اجازه ی اولویت بندی را به دولتها نمی‌دهد.
ناشناس۳۵۹۶۲۳۹۰۹:۳۲:۳۵ ۱۴۰۳/۶/۱۱
شیوه حکمرانی یعنی دولت اجازه واردات و خرید خودرو مناسب به مردم را ندهد ولی منت بنزین خودرو بی کیفیت و پر مصرف داخلی را سر مردم بگذارید. شیوه حکمرانی یعنی دولت مزد کارگران و کارمندان را کمتر از تورم رشد دهد ولی همه چیز به جز حقوق را با دلار بازار آزاد محاسبه و منت آن را سر مردم بگذارد. یک پیشنهاد!! دولت حقوق کارگران و کارمندان را به دلار تعیین کند و همه کالاها منجمله برق و بنزین و ... را به دلار عرضه کند و اجازه واردات خودرو را صادر کند هیچ مشکلی پیش نمی آید و هیچ کس هم معترض نمی شود! چرا این کار صورت نمی گیرد !
مردم۳۵۹۶۲۷۸۱۰:۱۷:۱۳ ۱۴۰۳/۶/۱۱
هر دولت جدیدی که می اید اسب زین شده ای تحویل میگیرد( بقول کیهان) . اما این اسب هر دوره پیر تر و فرسوده تر و مریض تر از قبل تحویل داده می شود . باید اسب ها نو و جوان و سالم باشند و ....
ناشناس۳۵۹۶۱۵۴۰۶:۱۳:۴۴ ۱۴۰۳/۶/۱۱
همه چیز را خوب بیان نمودی بجز ان قسمت که حکمرانی را به دولت تقلیل دادید.
ناشناس۳۵۹۶۱۶۹۰۷:۳۲:۵۸ ۱۴۰۳/۶/۱۱
اکنون نیز مشکل حمل و نقل عمومی در شهرها و وضعیت جاده ها از نظر آسفالت و ایمنی دو معضلی است که چند سال آینده کاملا بحرانی خواهد شد در صورتی که از اکنون چاره اندیشی نگردد....
ناشناس۳۵۹۶۲۳۴۰۹:۲۶:۰۰ ۱۴۰۳/۶/۱۱
حمل و نقل عمومی در شهر مثل تهران به قدری ناکارآمد است که مجبور هستید برای رفتن به سر کار با خودرو شخصی تردد نمایید. کیفیت جاده و معابر و ترافیک در تهران نیز واضح و مبرهن است. جناب رئیس جمهور که دغدغه بنزینی خود را بلند سر می دهد چرا اجازه واردات خودرو های کم مصرف را نمی دهد چرا به فکر گسترش حمل مقل عمومی و رفع مشکل ترافیک نیست چرا برای کیفیت بنزین کاری نمی کند چرا برای افزایش حقوق کارگران متناسب با قیمت دلار کاری نمی کند ! تا زمانی که دولتمردان همه چیز به جز درآمد کارگران را به دلار حساب می کنند هیچ اصلاحی در این کشور رخ نمی دهد
اینجا جایی برای خنده نیست۳۵۹۶۱۸۴۰۸:۰۹:۵۱ ۱۴۰۳/۶/۱۱
سالی که به دانشگاه رفتم آنچنان شور و شوق داشتم که به خودم میگفتم کاری میکنم بسیار بزرگ و ارزشمند که به خاطر آن لااقل یک کوچه بن بست به افتخار نام من نامگذاری بشود ولی در شرایط امروزم وقتی آخر سال که میشه فقط دعا میکنم امسال هم کارفرما با من قرارداد کاری امضا کنه!!!!!!
ناشناس۳۵۹۶۲۳۱۰۹:۲۲:۵۷ ۱۴۰۳/۶/۱۱
حکمرانی درست وقتی معنا دارد که حاکم مسائل را یک طرفه نبیند! جناب آقای رئیس جمهور برای بنزین دغدغه دارد ولی نمی گوید که مردم کشور امکان تامین خودرو مناسب و کم مصرف را ندارند و امکان واردات خودرو دست دوم هم مهیا نیست ! جناب رئیس جهور دغدغه یارانه بنزین دارند ولی نمی گویند که مردم ایران یکی از کمترین حقوق ها را در سطح جهان و منطقه می گیرند! جناب رئیس جمهور دغدغه بنزینی دارند ولی نمی گویند که کیفیت بنزین تولید داخل ایران به حدی پایین است که موتور ها خراب شده و بیشتر بنزین می سوزانند! دغدغه مصرف برق دارند ولی نمی گویند که لوازم خانگی کم مصرف اجازه واردات ندارند و باید لوازم خانگی بی کیفیت و پر مصرف داخلی خریداری شود!
ناشناس۳۵۹۶۲۳۵۰۹:۲۷:۵۱ ۱۴۰۳/۶/۱۱
هم سو مدیریت هم تعارض منافع و هم به دلیل خود مردم تعادل ایجاد نمی کنند وگرنه با همین شرایط فعلی به اندازه 200 میلیون نفر انرژی تولید می کنید
ناشناس۳۵۹۶۲۶۶۱۰:۰۶:۵۸ ۱۴۰۳/۶/۱۱
مصرف برق ایران را که 70 درصدش در منطقه گرم است باید با کشورهای عرب و گرمسیر مقایسه کرد نه با روسیه و کره و ژاپن که میانگین دما 10 درجه کمتر از ایران است
ناشناس۳۵۹۶۲۴۸۰۹:۳۸:۵۳ ۱۴۰۳/۶/۱۱
یک موضوع جالب دولت به دنبال افزایش جمعیت، افزایش تولید محصولات کشاورزی و خودکفایی است ولی با میزان آب تجدید پذیر کل ایران نمی توان هم جمعیت بالا داشت و هم مواد غذایی تولید نمود. با این حال بر اجرای این دو سیسات تاکید دارد. و.قتی با یک محاسبه می توان این موضوع را بررسی نمود چرا دولتها به سیاستهای غلط خود اصرار دارند!
ناشناس۳۵۹۶۲۵۰۰۹:۴۱:۴۵ ۱۴۰۳/۶/۱۱
اولین قدم برای حل مشکل باید قبول کنیم که مشکلی وجود داره! شما وقتی به سخنرانی های مسئولین که نگاه میکنی انگار تو این کشور زندگی نکردن طوری صحبت میکنن که تو کشور هیچ مشکلی نیست ! بیان یک مشکل تو این مملکت شده یه تابو که هرکسی توان گفتن اون رو نداره.
yektanetتریبون

پربحث‌های هفته

  1. وعده های الجولانی تو خالی بود؛ آتش‌ زدن نمادهای مذهبی در سوریه

  2. چرا مذاکره با آمریکا مشکلی را حل نمی کند؟!

  3. آقایان، وقت کردید به مشکلات مردم هم فکر کنید!

  4. چرا به مردم نمی گوئیم! 

  5. چه کسی ماجرای قطعی برق را درست روایت می‌کند؟!

  6. عصبانیت شدید علم الهدی از عدم ابلاغ قانون عفاف و حجاب/دولت برای راضی کردن مردم در بحث ناترازی ها، بی حجابی را آزاد کرد!

  7. کالبدشکافی شایعه استعفای پزشکیان/ ماموریت چینی برای لاریجانی؟

  8. دفاع همتی از گران‌شدن دلار/ چراغ سبز آقای وزیر به تورم؟

  9. مخاطبان‌مان را فراری ندهیم !

  10. زنگ هشدار اتباع غیرمجاز/ فعالیت شاخه افغانستانی تروریست‌های تحریرالشام در نزدیکی مرزهای ایران

  11. خداحافظی مردم با گوشت؟!

  12. توضیح فرزند پزشکیان درباره نقش خود در عزل و نصب‌ها

  13. وقتی افسار قیمت ها از دست دولت در می رود!

  14. استقبال از موضع اخیر قالیباف/ سهم‌خواهی‌ها صدای پسر رئیس‌جمهور را درآورد

  15. نشاطی که نباید از دانشگاه دریغ شود

  16. نکنید آقایان، نکنید!

  17. مردم دو درجه کمتر، دولت ۱۰ درجه!

  18. نامه کمیسیون امنیت ملی به دیوان عدالت اداری درباره ابطال حکم انتصاب ظریف

  19. نظرات برگزیده مخاطبان «الف»: تیم اقتصادی آقای پزشکیان حتی الفبای اقتصاد را هم بلد نیست/ مسئله حجاب برجسته می‌‎شود تا مردم سراغ مطالبات مهم نروند

  20.  کاسبان تسلیم و شلیک به اصلِ مذاکره در رسانه‌های اصلاح‌طلب

  21. گزافه‌گویی وزیر خارجه جولانی علیه ایران

  22. توجه به زبان بدن در فضای بین المللی/ سقوط آزاد مهدی نصیری/ جهانگیری: اژه‌ای پای کار رفع حصر است

  23. یک ادعا درباره نقش زنگنه در ناترازی انرژی/ برسد به دست خانم سخنگوی دولت/ مذاکره می‌ کنیم اما با عزت

  24. اولین دیدار رسمی مقامات آمریکا با الجولانی

  25. کنایه سنگین ربیعی به مخالفان رفع فیلترینگ

آخرین عناوین