پهپادهای ناشناسی که برای پنتاگون معما شده اند

  4030723131 ۲ نظر، ۰ در صف انتشار و ۱ تکراری یا غیرقابل انتشار

 مقام‌های آمریکایی با وجود گذشت ماه‌ها هنوز نمی‌دانند چه طرفی و با چه هدفی پشت پهپادهای ناشناسی قرار دارد که بدون هیچ مانعی بر فراز سایت‌های حساس این کشور پرواز کرده‌اند.

پهپادهای ناشناسی که برای پنتاگون معما شده اند

به گزارش ایسنا، پرواز مکرر چندین شیء پرنده ناشناس بر فراز پایگاه نیروی هوایی «لَنگلی» در خط ساحلی ایالت ویرجینیا در ایالات متحده، ژنرال «مارک کلی» فرمانده ارشد این پایگاه که میزبان پیشرفته‌ترین جنگنده آمریکایی یعنی «اف-۲۲ رپتور» است و همچنین افسران و مقامات این کشور را حیرت‌زده کرده است.

وال استریت ژورنال نوشته است: برای چندین شب، پرسنل نظامی حاضر در پایگاه از نقض مرموز حریم هوایی محدود شده در مکانی که یکی از بزرگ‌ترین مراکز امنیت ملی در ایالات متحده را دارد، خبر داده‌اند. نمایش این پهپادها معمولاً ۴۵ دقیقه تا یک ساعت پس از غروب خورشید شروع می‌شود.
مقامات نمی‌دانند که این هواپیماهای بدون سرنشین که تعداد آن‌ها بیش از ۱۰ فروند است، متعلق به یک نیروی متخاصم است یا افرادی باهوش که این کار را برای سرگرمی انجام می‌دهند. برخی مظنون هستند که روسیه یا چین آن‌ها را برای آزمودن واکنش نیروهای آمریکایی به پرواز درآورده‌اند.

قوانین فدرال مانع از آن می‌شود که ارتش هواپیماهای بدون سرنشین را در نزدیکی پایگاه‌های نظامی در ایالات متحده هدف قرار دهند و سرنگون کنند، مگر اینکه آن‌ها تهدیدی قریب‌الوقوع باشند. از این‌رو، ارتش ایالات متحده برای رهیگری پهپادها با چالش روبرو است.

معمای پهپادها

گزارش‌های مربوط به این پهپادها که اولین بار در دسامبر گذشته ظاهر شدند به کاخ سفید و «جو بایدن» رئیس‌جمهور آمریکا رسید که جلساتی را به مدت ۲ هفته برای بررسی آن تشکیل داد. مقامات از آژانس‌های مختلف، از جمله وزارت دفاع، اداره تحقیقات فدرال (اف‌بی‌آی) و دفتر یوفو پنتاگون به کارشناسان خارجی پیوستند تا توضیحات احتمالی و همچنین ایده‌هایی را درباره نحوه واکنش ارائه کنند.

هجوم پهپادها به یک حریم هوایی محدود شده قبلاً هم مقامات امنیت ملی را نگران کرده بود. ۲ ماه قبل از آن، در اکتبر ۲۰۲۳ چند هواپیمای بدون سرنشین بر فراز یک سایت دولتی که برای آزمایش‌های تسلیحات هسته‌ای استفاده می‌شد، پرواز کردند.

سایت امنیت هسته‌ای نوادا متعلق به وزارت انرژی در خارج از لاس وگاس چهار هواپیمای بدون سرنشین را طی سه روز شناسایی کرد و کارمندان، پنجمی را نیز مشاهده کردند.

مقامات آمریکایی گفتند که نمی‌دانند چه کسی یا به چه دلیلی هواپیماهای بدون سرنشین را در نوادا، اداره می‌کرد. چنین تهاجمی هرگز پیش از آن گزارش نشده بود.

به نوشته وال استریت ژورنال، طی ۱۷ روز، این پهپادها هنگام غروب مشاهده شدند، پرواز کردند و برگشتند.

ژنرال مارک کلی گفت که برخی از آن‌ها نورهای کوچکی می‌تابانند که آن‌ها را شبیه صور فلکی در حال حرکت در آسمان شب یا یک فیلم علمی تخیلی می‌کرد. ردیابی آن‌ها نیز تقریبا غیرممکن بود و هر شب با وجود منابع فراوانی که برای دستگیری آن‌ها استفاده می‌شد، ناپدید می‌شدند.

در جستجوی سرنخ

ژنرال «گلن وان هِرک» رئیس فرماندهی شمال ایالات متحده و فرماندهی دفاع هوافضای آمریکای شمالی گفت که هواپیماهای بدون سرنشین برای سال‌ها در حال پرواز در اطراف تاسیسات دفاعی دیده می‌شوند اما به گفته او، پرواز شبانه آن‌ها بر فراز لَنگلی به صورت دسته جمعی، شبیه هیچ حمله قبلی دیگری نیست.

وان هرک، که رهبری پاسخ نظامی به بالون جاسوسی چین در سال گذشته را بر عهده داشت، به جت‌های جنگنده‌ و سایر هواپیماها دستور داد که به اندازه کافی نزدیک پرواز کنند تا سرنخ‌هایی از پهپادها به دست آورند. او توصیه کرد که «لوید آستین» وزیر دفاع آمریکا فهرست کاملی از شنود الکترونیکی و جاسوسی را برای کسب اطلاعات بیشتر مجاز کند، هرچند پنتاگون در کارهایی که می‌تواند در خاک ایالات متحده انجام دهد، محدود است.

افسران به مدت ۲ شب از ۶ دسامبر، پهپادها را با ماشین گشتی و پیاده تعقیب می‌کردند و رؤیت‌های لحظه‌ای همراه با اطلاعاتی از لنگلی را از طریق رادیوهای پلیس مخابره می‌کردند. سه پهپاد ظاهرا در نقطه‌ای فرود آمدند اما قبل از اینکه افسران بتوانند به آن‌ها برسند به آسمان بازگشتند.

به گفته ژنرال کلی که اکنون بازنشسته شده است، پنتاگون نیز عاجز شده بود.

سرگرمی؟

با توجه به پیچیدگی عملیات، مقامات آمریکایی باور نمی‌کردند که افرادی برای سرگرمی هواپیماهای بدون سرنشین را به پرواز درمی‌آورند. پهپادها در یک الگو پرواز می‌کردند: یک یا ۲ پهپاد با بال ثابت در ارتفاع بیش از ۱۰۰ فوت در هوا و کوادکوپترهای کوچکتر، به اندازه پهپادهای تجاری ۲۰ پوندی، اغلب در پایین و با سرعت کمتری پرواز می‌کردند.

آن‌ها حدود ساعت ۱۸ (۶ بعد از ظهر) برای عبور از پایگاه از شمال می‌آمدند که در شبه جزیره‌ای در دهانه خلیج چِساپیک (Chesapeake) قرار دارد و به سمت جنوب، فراتر از دسترس رادار ادامه می‌یابد. آن‌ها این الگو را معمولاً تا نیمه شب تکرار می‌کردند و سپس ناپدید می‌شدند.

تحلیلگران دریافتند که کوادکوپترهای کوچکتر از باند فرکانس معمول موجود برای پهپادهای تجاری استفاده نمی‌کنند. شواهدی دیگر که نشان می‌دهد اپراتورهای این هواپیماها تنها برای سرگرمی این کار را انجام نداده‌اند.

در پی این تحولات، مقام‌های پایگاه لنگلی ماموریت‌های آموزشی شبانه را لغو کردند و به‌دلیل نگرانی از مواجهه با حمله پهپادی، جنگنده‌های اف-۲۲ را به پایگاهی دیگر منتقل کردند.

در ۲۳ دسامبر، هواپیماهای بدون سرنشین آخرین پرواز خود را انجام دادند.

مقامات آمریکایی هنوز به‌طور دقیق و قطعی مشخص نکرده‌اند که چه کسی و چرا هواپیماهای بدون سرنشین را بر فراز پایگاه لنگلی به پرواز درآورده است.

مقامات به تازگی تأیید کردند که تعداد بیشتری از پهپادهای ناشناس در ماه‌های اخیر در نزدیکی پایگاه هوایی ادواردز در شمال لس‌آنجلس نیز مشاهده شده است.

دیدگاه کاربران

رزمنده۳۶۳۰۱۷۷۰۲:۵۵:۱۶ ۱۴۰۳/۷/۲۴
برای تثبت منطقه و حفظ منطقه نیاز به هواپیمای جنگی است. استفاده از پهپاد برای شناسایی استحکامات دشمن مناسب است. با موشک فقط،یکبار میتوان به استحکامات دشمن حمله کرد. اما خلبان با ابزارهای دقیق راهبردی می تواند ضمن شناسایی به بهترین نحو ممکن به دشمن خسارت وارد کند.
ناشناس۳۶۳۰۲۰۲۰۶:۳۳:۱۸ ۱۴۰۳/۷/۲۴
نوبت شما هم می‌رسد یانکی ها
yektanetتریبون

پربحث‌های اخیر

    پربحث‌های هفته

    1. اقدامات متقابل ایران در مقابل قطعنامه احتمالی آژانس انرژی اتمی/ کیهان‌ستیزی زید‌آبادی به جاهای باریک کشید!/ توصیه جالب مطهری به نتانیاهو

    2. باز هم در باغ سبز !

    3. جابجایی مرزهای وقاحت!

    4. جمعیت اتباع افغانستانی مقیم ایران بیش از ۶ میلیون نفر است

    5. قانون عفاف و حجاب کجاست؟/ وقتی گرانی خودرو را هم به علم‌الهدی ربط می‌دهند!/ جای درست لاریجانی؟

    6. چرا مردم با کادردرمان درگیر می شوند؟!/ سرپرست روابط عمومی وزارت بهداشت توضیح می دهد

    7. اتحادیه اروپا از جان ایران چه می خواهد؟!

    8. بازگشت لاریجانی‌ها/ توضیحاتی درباره کلینیک ترک بی‌حجابی/ نسخه شفابخش یا مرگبار برای اقتصاد ایران؟

    9. آن تجربه تلخ را تکرار نکنید

    10. وقت مقابله‌ به‌ مثل با اروپا نرسیده؟

    11. اعتماد به ترامپ خطاست/ عراقچی علیه ساده‌سازی اصلاح‌طلبان/ شمشیر وفاق زیر گلوی مجلس

    12. با "مرد دیوانه" چگونه باید رفتار کرد؟!

    13. درد بیمار و ناز طبیبان !

    14. فرزندان ظریف کجا هستند؟

    15. انتقاد تند محمد مهاجری به پایداری‌‌چی‌ها و جلیلی

    16. نظرات برگزیده مخاطبان «الف»: ظریف تازه متوجه قدرت قانون اقدام‌ راهبردی شده/ سلاح اتمی؛ راه پایان تحریم و تهدید

    17. ادعاهای غير واقعی درباره اقتصاد ایران

    18. دیگر چه اتفاقی باید بیفتد؟!

    19. راه‌اندازی کلینیک‌ ترک رانت‌خواری ضروری‌تر نیست؟!

    20. واکنش شریعتمداری به ملاقات مخفی سفیر ایران با مشاور ترامپ

    21. یارانه‌ها واریز شد

    22.  نماز خواندن خلبان پرواز زنجان-مشهد سوژه فضای مجازی شد

    23. آدرس غلط روی تابلوی پاستور/ ظریف نباشد چه کسی جواب ترامپ را بدهد؟!/ پیامک‌هایی با مضمون خیانت که به نمایندگان مجلس ارسال می‌شود!

    24. شبیخون دلاری به صنعت خودرو !

    25. واکنش تند روزنامه جمهوری اسلامی به کلینیک بی حجابی

    آخرین عناوین