افشاگری بزرگ درباره قدرت نظامی ایران/ آنچه تا حالا دیده اید نوک کوه یخ بوده است! / سلاح هایی قوی تر از بمب هسته ای در اختیار داریم!

  4030724081 ۱۰۸ نظر، ۰ در صف انتشار و ۴۱ تکراری یا غیرقابل انتشار

سردار ابراهیم رستمی، مسئول سابق مناسبات و روابط بین الملل سپاه گفت: ما در آستانه ساخت سلاح هسته ای هستیم، حکم شرعی رهبری می تواند برای ساخت سلاح هسته ای تغییر کند .

افشاگری بزرگ درباره قدرت نظامی ایران/ آنچه تا حالا دیده اید نوک کوه یخ بوده است! / سلاح هایی قوی تر از بمب هسته ای در اختیار داریم!

به گزارش سایت دیده بان ایران؛  عملیات صادق ۲ انجام شد و آنها که به فروش پهبادهای ایرانی به روسیه اعتراض داشتند، با شلیک 200 موشک به اسرائیل بیش از پیش با تجهیزات نظامی ایران آشنا شدند. اما این موشک‌ها از کجا آمده است؟ ایرانی که تا چند سال پیش به دنبال خرید تجهیزات نظامی بود چطور به تولیدکننده و فروشنده این تجهیزات تبدیل شده است؟

سردار ابراهیم رستمی، دبیرسابق کمیسیون توسعه و تجهیز سپاه در گفت‌وگو با دیده‌بان ایران به این سوالات پاسخ داده است. او پیش از این فرماندهی ناو فاطمه زهرا در دوره جنگ تحمیلی، مسئولیت عملیات منطقه ۱ نیروی دریایی سپاه، مدیریت پروژه موشک در دهه 70 و 80، مسئولیت مناسبات و روابط سپاه، دبیری کمیسون توسعه و تجهیز سپاه، نمایندگی ایران در چین پروژه خرید موشک، نمایندگی ایران در روسیه خرید هلکوپتر را بر عهده داشته است. رستمی تحصیلات خود را در مقطع دکترای مهندسی دریا با گرایش کشتی‌سازی به پایان رسانده است.

از اوایل تشکیل سپاه در سال 58 به‌عنوان نیروی ویژه وارد سپاه شد و از سال 59 رسما فعالیت خود را در سپاه شروع کرد. از سال 62 قبل از آن که سپاه به نیروهای مختلف تبدیل شود و آن زمان که نیروهای پنج‌گانه تشکیل نشده بود، به‌عنوان هسته‌های اولیه تشکیل نیروی دریایی سپاه شروع به کار کرد. پس از آن بود که یگان‌های سپاه مانند یگان هوایی سپاه، یگان دریایی سپاه، یگان زمینی سپاه که تیپ و لشکرهای سپاه تشکیل شدند.

مشروح گفت‌وگوی سردار ابراهیم رستمی؛ مسئول سابق مناسبات و روابط بین الملل سپاه با دیده‌بان ایران در زیر آمده است:


* از ساخت ناو با کمک چین تا ساخت موشک 
چرا به فکر تشکیل نیروی دریایی سپاه افتادید؟
سپاه بنا به ضرورتی وارد دریا شد و  بعدها که کشورهای فرامنطقه‌ای به خلیج فارس آمدند، حضور سپاه پررنگ شد. قبل از آن فعالیت‌ها تا حد گشت ساحلی و گاهی مبارزه با قاچاق و... و بسیار محدود بود. اما زمانی که جنگ به خلیج فارس کشیده شد، سپاه هم رسما وارد جنگ و یگان دریایی سپاه تشکیل شد. به یاد دارم اولین مجموعه‌ تشکیل شده توسط سپاه برای حضور در دریا  قرارگاهی تحت عنوان «قرارگاه دریایی نوح نبی» که در بوشهر مستقر بود.

این خاطره متعلق به چه سالی است؟
حدود سال 60 به بعد.

فرماندهان این قرارگاه چه کسانی بودند؟
فرماندهانشان آقای مَلاح‌زاده بودند. عبدالحمید علیزاده فرمانده بود که مدت فرماندهی‌اش زیادی نبود و بعد آقای سردار مَلاح‌زاده فرمانده قرار شد که بعد یک قرارگاه تاکتیکی نوح هم در بندرعباس تشکیل شد. در واقع قرارگاه مرکزی در بوشهر و قرارگاه تاکتیکی در بندرعباس بود. من قرارگاه تاکتیکی بندرعباس را هدایت می‌کردم و در واقع یک ناوتیپ حضرت فاطمه زهرا(س) از جنوب به آن‌جا آمده و ما رسما وارد جنگ دریا شدیم. تا سال 67 که پایان جنگ بود، ما بندرعباس و در دریا بودیم. بعد جنگ فرصت ادامه تحصیل را پیدا کردم. سال 70 برای اولین تجهیز سپاه به ناوچه‌های موشک‌انداز به چین اعزام شدم. البته طرح این ناوشکن‌ها را ما دادیم که در چین ساخته شد. آن زمان قدرت ساخت ناوچه نداشتیم. جالب است بدانید؛ قبل از انقلاب شناورها، ناوچه‌ها یا ناوشکن‌ها بر اساس ماموریت خریداری یا ساخته نمی‌شد. بعد از انقلاب بر اساس ماموریت به شناور رسیدیم، به تجهیز رسیدیم. در حقیقت ما حتی درباره اکولوژی خلیج فارس هم تحقیق کردیم تا به این سایز شناور رسیدیم، چون خلیج فارس دریایی است که 70 درصد ماه‌های سال طوفان و موجی ندارد و 30 درصد دریا مواج می‌شود و بر اساس همین سایز شناوری را برای خرید را مشخص کردیم. در این تحقیقات به ناوچه‌ای با طول 33 متر رسیدیم. یعنی ناوچه‌ها را  تحقیق‌شده و براساس ماموریتمان طراحی کرده و  سفارش ساخت آن را به چینی‌ها دادیم.

چه سالی این سفارش را به چین دادید؟
براساس فرمان حضرت امام به فرمانده کل سپاه، این مجموعه ماموریت پیدا کرد سپاه را به سه نیروی زمینی و هوایی و دریایی مجهز کند. بعد از جنگ دیگر ما تصمیم گرفتیم که سپاه را به سلاح‌ها و تجهیزات مورد نیاز مجهز کنیم. در حقیقت تمام این اقدامات پس از جنگ و سال 67 اتفاق افتاد. اواخر سال 68 به فکر طراحی این ناوچه‌هایی افتادند. بسیاری از کشورها حاضر به همکاری برای ساخت این ناوچه‌ها نشدند اما چین حاضر به همکاری با ایران شد. البته این اتفاق با مذاکرات به نتیجه رسید چرا که چینی‌ها می‌خواستند ناوچه‌ها حتی تجهیزات آن 100درصد چینی باشد اما ما این شرط را قبول نداشتیم. خواست ما این بود که از تجهیزات کاملا به روزی در ناوچه‌ها استفاده کنیم. می‌خواستیم به عنوان مثال نوع رادار، تجهیزات ناوبری‌ و حتی موتور شناور ناوچه‌ها به روز باشد در حالی که آنها می‌خواستند از موتور چینی استفاده کنند که موتور چینی در ایران جواب نمی‌داد. ما مثلا می‌خواستیم موتور غربی باشد و به عنوان مثال موتورهای شناورهای MUT بود که از آلمان خریداری می‌شد. چینی‌ها در ابتدا حاضر نبودند درخواست‌های ما را قبول کنند. در حقیقت با چینی‌ها هم چالش داشتیم و ما رادارش، عمق‌یابش، و... را مشخص می‌کردیم در نهایت و آنها زیر بار درخواست‌های ما رفتند.

چه تعداد ناوچه به چین سفارش دادید؟
۱۰ فروند به صورت دو پارت پنج تایی سفارش دادیم که پنج تا ناوچه را اول و بعد پنج تای دوم را تحویل دادند. سلاح آن هم موشک‌هایی بود که چینی‌ها کپی و تولید کرده بودند. این موشک‌ها C802 بود که کپی موشک اگزوست (Exocet) فرانسه و موشک‌های خیلی خوبی بود . هر ناوچه به چهار فروند موشک مجهز بود. این تقریبا اولین شناورهایی بود که به‌طور رسمی به نیروی دریایی سپاه ملحق شد. قبل از آن، قایق‌های تندرو مبنای سپاه بود. آوردن شناورها هم با چالش روبرو بود چرا که آن زمان آمریکایی‌ها خیلی روی این موضوع حساس بودند و قدرت ما هم هنوز اینقدر نبود. یک شیوه‌ای خاص شناورها را از طریق حمل با کشتی به سلامت به ایران آوردیم. پس از آن دیگر دو ناوتیپ به نام ناوتیپ تندر یک و دو بوشهر و بندرعباس، در منطقه یکم و دوم نیروی دریایی سپاه تشکیل شد. من به‌عنوان مسئول مناسبات و روابط بین‌المللی نیروی دریایی سپاه مشغول به خدمت شدم و به عنوان دبیر توسعه و تجهیز سپاه در ستاد مشترک سپاه فعالیت کردم.

*وظایف کمیسیون توسعه و تجهیز سپاه 
 کمیسیون توسعه و تجهیز سپاه چه وظایفی برعهده داشت؟
این کار اول در نیروی دریایی سپاه شکل گرفت و قرار شد کل خریدهای تجهیزاتی سپاه در این کمیسیون تصویب شود. اعضای آن نیز معاونت آماد ستاد مشترک، معاونت عملیات، سازمان جهاد خودکفایی بود و رئیس آن نیز رئیس ستاد مشترک سپاه یا فرمانده کل سپاه بود، دبیر این کمیسیون هم من بودم. هر خریدی که سپاه داشت یا هر سلاح و تجهیزاتی باید در این کمیسیون مطرح و تصویب و پس از آن ابلاغ می‌شد. در حقیقت خریدها به نوعی سازمان یافته شد چرا که شاید قبل از آن هر کسی براساس نیازهای خود به صورت متفرقه خریدها را انجام می‌داد.

سال 2001 ایران سومین کشوری خریدار تجهیزات نظامی از روسیه بود. اما الان بسیاری اذعان دارند که ایران در این صنعت آنقدر پیشرفت کرده که به روسیه تجهیزات نظامی می‌کند. ارزیابی شما چیست؟
بحث تجهیز سپاه به تجارب زمان جنگ برمی‌گردد. هیچ کشوری در جنگ به ایران تجهیزات نمی‌فروختند. موتور قایق‌های که ما در جنگ و به ویژه عملیات خیبر استفاده کردیم را هم به ما ندادند. حتی متوجه شدند از ماشین‌های لندکروز در جنگ استفاده می‌کنیم، آن را هم به ما ندادند. یعنی آرزو داشتند کسی موتور یا ماشین از آنها بخرد اما تا متوجه شدند ما از آنها در جنگ استفاده می‌کنیم، موتور و ماشین به ما نفروختند. اگر خاطرتان باشد، حتی سیم خاردار که یک ابزار ساده‌ترین بود، را هم به ما نمی‌دادند. بعد از اتمام جنگ تصمیم گرفتیم که به این تکنولوژی‌ها دست پیدا کنیم. هیچ کشوری بنا به مصالحی، تکنولوژی خود را به طرف مقابل نمی‌دهد. تنها احتمال دارد که تکنولوژی خود را بفروشد، که آن زمان به ما نمی‌فروختند. یکسری از کشورها به‌عنوان باشگاه تولید سلاح دنیا هستند و بقیه کشورها باید بخرند. حتی اجازه نمی‌هند که هیچ  کشوری وارد این باشگاه تولید شود. اما ما می‌خواستیم کار بزرگی انجام دهیم و شاید این هدف در آن زمان هدفی بلندپروازانه بود که ما هم عضو باشگاه تولید سلاح شویم. اما از قدیم گفتند: «نیاز، پدر اختراع است.» در واقع در جنگ نیاز را با تمام وجودمان حس و لمس کرده بودیم و می‌دانستیم کشورهای عضو این باشگاه در مواقع لازم به ما تجهیزات نمی‌فروشند. بنابراین ما ناچار بودیم که از یک کشور سلاح بخریم اما نمی‌توانستیم از صفر شروع کنیم. آن زمان حتی صنعت نظامی‌ چین هم بر مبنای بنا شده و موشک‌هایی که به ما داد، در واقع کپی اگزوست فرانسه بود. ما نمی‌خواستیم کپی‌سازی کنیم بلکه دنبال مهندسی معکوس بودیم. بهترین راه رسیدن به تکنولوژی مهندسی معکوس است. آن زمان غرب تحت هیچ شرایطی به ما سلاح نمی‌داد، بسیاری در شرق هم حاضر به فروش سلاح  نبودند. پس از فروپاشی اتحادیه جماهیر شوروی و تبدیل شوروی به روسیه و چند کشور، روسیه و کره شمالی این‌جا حاضر شد یکسری سلاح‌ها به ما بفروشد. در واقع شاید پایه تجهیز موشکی ما بر این مبنا است.

*آموزش موشک‌سازی سپاه در کره شمالی 
در آن زمان کره شمالی هم به ایران کمک کرد؟
بله. کره شمالی و روسیه. در زمان جنگ یک اتفاق دیگر رخ داد که لیبی به وجود آن که کشور سازنده سلاح نبود، حاضر شد با توجه به شرایط ایران و البته این‌که سیاست‌های ضدآمریکا داشت، با شرط و شروط یکسری موشک‌ها به ما بفروشد. لیبی به ما موشک داد اما شلیک آن بر عهده خودش بود. یعنی مستشارانی با موشک‌ها به ایران فرستاده بود و قرار شد حتما با قذافی هماهنگ و پس از آن موشک‌ها را شلیک کنند. در حقیقت شلیک موشک‌ها در اختیار ما نبود. غربی‌ها فهمیدند که لیبی به ما موشک داده، اینقدر لیبی تحت فشار قرار دادند که به مستشاران گفتند موشک‌ها را خراب کنند تا ایران نتواند شلیک کند. مستشاران هم این کار را کردند و موشک‌ها روی دست ما مانده بود. با توجه به این‌که تمام سیستم‌های موشک‌ها را به هم ریخته بودند و فکر نمی‌کردند ایران بتواند از آنها استفاده کند، چون این کار خارق‌العاده‌ای بود. آن زمان عراق تمام شهر ایران را موشک‌باران می‌کرد و ما می‌خواستیم حداقل یک موشک شلیک کنیم. تمام رفت و آمدها به لیبی به خاطر این بود که می‌خواستیم یک موشک به بغداد شلیک کنیم. آن زمان بحث نقطه‌زنی وجود نداشت و ما می‌خواستیم یک موشک هرجایی در بغداد بخورد که بگویند ایران موشک زده است. بعد از آن که مستشاران لیبی با دستور قذافی سیستم‌ها را خراب و رها کردند و رفتند، شهید تهرانی‌مقدم شبانه‌روز تلاش کرد و موفق شدیم و اولین موشکی شلیک کردیم که خورد به بانک رافدین. همان موشکی که از قذافی گرفته بودیم و با تلاش شهید تهرانی‌مقدم و گروهشان این موشک آماده شلیک شد، این اتفاق افتاد. آنها پس از شکافتن، موشک را مهندسی معکوس کردند و این شروع ورود سپاه به مبحث موشکی بود.

پایه و اساس موشک ایران بر اساس کره شمالی است؟
خیر. شهید تهرانی‌مقدم آمد و روی این بحث موشک کار کرد، چون همین شلیک این موشک کار بسیاری داشت. اما این سوال را در یک جایی تایید کنم که یکسری آموزش‌ها لازم بود که برای اولین بار کره شمالی آن را انجام داد.

شما عضو هیات خرید موشک از کره شمالی بودید؟
بله.

استقبال و نحوه برخورد آنها بابت خرید موشک چطور بود؟
شاید یک جایی دیدگاه و منافع آنها با ما مشترک شد، آنهم جنگ علیه آمریکا بود. این باعث شد که با ما همکاری کنند، وگرنه کره شمالی این‌طوری نبود که به ما موشک بدهد. به همین دلیل از هیات ایرانی و به خوبی هم استقبال کردند.

چه کسی عضو هیات اعزامی به کره شمالی بودند؟
آقای رفیق‌دوست به همراه برخی از فرماندهان و متخصصین موشکی سپاه.

کره شمالی به ایران موشک داد یا فقط بحث آموزش بود؟
هم بحث آموزش بود و هم تحویل موشک.

چه تعداد؟
تعدادی معدود.

به عدم رغبت کشورها به تکنولوژی اسلحه و موشک اشاره کردید. شما موافق ارسال پهباد ما به روسیه بودید؟
هیچ کشوری حاضر نمی‌شود که تحت هر شرایطی سلاح به یک کشوری بدهد. از سوی دیگر دادن موشک یا پهباد در هدف و مناسبات آن کشور تاثیر بسیاری دارد. بسیاری از کشورها خواهان پهبادهای ما هستند آنهم بنا به دلایل خاص‌بودنش. پهبادهای ما مخصوصا 136 ویژگی‌های خاصی دارد به همین دلیل نه روسیه، بلکه کشورهای دیگر خواهان پهبادهای ایران هستند. در حال حاضر 20 تا کشور الان خواهان این پهبادها هستند و ربطی به جنگ روسیه با اوکراین ندارد. در حال حاضر چین یکی از درخواست‌کنندگان از ایران بوده 15 هزار تا از این پهبادها را از ما خواسته است. چرا که این پهباد یک ویژگی‌های خاصی دارد. یکی از شاخص‌های آن  ارزان بودن است. یکی از مواردی که در جنگ پدر یک کشور را درمی‌آورد، هزینه‌ها است. هزینه شلیک یک موشک 200 میلیون دلار است.

قیمت هر پهپاد ایرانی چقدر است؟
حدود 20 هزار دلار است، برای همین است که می‌گوییم پهبادهای 136 ارزان‌قیمت است. شما قیمت پهبادها را با موشک مقایسه کنید. در حالی که پهباد کار موشک را می‌کند اما با این قیمت. موضوع حائز اهمیت دیگر در پهبادها، رادارگریز و غیرقابل ردگیری‌ بودن است. این همه پهباد استفاده شده اما تا کنون نتوانسته‌اند یکی از آن‌ها را بزنند. در جنگ اوکراین که میگ فدای یک پهباد 20 هزار دلاری شده و در آخر هم نتوانستند آن را بزنند. به همین دلیل نه‌تنها روسیه،  کشورهای بسیاری خواهان خرید این سلاح استراتژیک هستند. بعد از جنگ و بعد از فروپاشی  اتحادیه جماهیر شوروی، ارتباط‌مان با روسیه برقرار شد و در حال حاضر این ارتباط استراتژیک شده است. حتی رئیس جمهور کشور نیز از آن به‌عنوان یک رابطه استراتژیک یاد کرد. در نظر داشته باشید که روابط زمانی شکل می‌گیرد که منافع مشترک وجود داشته باشد. ما در بسیاری از موارد با روسیه منافع مشترک داریم.

منافع مشترک ما با روسیه چیست؟
زیاد است. این هر دو تا کشور تحریمی هستیم و غرب ما را تحریم کرده است منافع مشترک ایجاد می‌کند. در جریان سوریه هم منافع ما مشترک شد و نگاه ما به سوریه یک نگاه بود نگاه روسیه هم یک نگاه. شاید ملاقات معروف شهید حاج قاسم سلیمانی با پوتین در روسیه به همین دلیل بود. روسیه از یک طرف حواسش بود که ناتو به سمت اوکراین گسترش پیدا نکند اما ناتو داشت درون سوریه می‌آمد که اینجا هم باز منافع ما را به خطر می‌انداخت، بنابراین منافع هر دو کشور در این نقطه هم مشترک شد. ما از این جهت به سوریه رفتیم که نقشه جدید خاورمیانه را می‌دانستیم.

*روسیه در برخی از بزنگاه‌ها پشت ایران را خالی کرده است 
شما به این اعتقاد دارید که روسیه در بزنگاه‌های حساس پشت ایران را خالی کرده است؟
یکسری جاها بله، ولی در برخی مواقع به دلیل این که رابطه‌ ما هنوز به این سطح نرسیده بود. شما فکر کنید هر کشوری حساب بعد خود را هم می‌کند.

حالا که به این سطح رسیدید، چرا روسیه سامانه S400 را  تحویل ایران نمی‌دهد؟
به زمان قبل برگردیم. چرا زمان شاه که دربست در خدمت آمریکا بود و در واقع ژاندارم نظام آمریکا بود، چرا هر کاری کرد، آمریکا به او موشک نداد؟ چون حساب بعد خود را می‌کند. ما دو کشور همسایه هستیم. او حساب این را می‌کند که یک روز به اختلاف بخوریم. یعنی نگران است که آنها وقت به تهدید علیه خودش تبدیل شود. از سوی دیگر  اگر بخواهیم انصاف به خرج دهیم، باید بگوییم که ما یک کشور تحریم تسلیحاتی هستیم. روسیه اگر می‌خواست به طور علنی به ما موشک بدهد، یکی از مصوبات سازمان ملل را زیر پا گذاشته و خلاف قطعنامه آن عمل کرده بود. بنابراین باید این موضوعات را هم در نظر بگیریم. شاید دست روسیه در بسیاری از موارد باز نبوده است. ولی همکاری‌های نظامی خوبی شکل گرفته است. شاید قبلا این‌طوری بوده، اما در حال حاضر روسیه حتی حاضر شده پیشرفت‌های هواپیمایش را به ایران بدهد که به کسی تا به حال نداده است.

این توافق اجرایی شده است؟
مقدماتش انجام شده، حتی هواپیماهایی که به ایران تحویل داد، هواپیماهای آموزشی‌اش حاکی از آن است که می‌خواهد آنها را به ایران بدهد.

*روسیه نمی‌خواهد، با زدن هواپیمای اسرائیل در آسمان سوریه رابطه‌اش را با آنها بهم زند
چرا پدافندهای روسیه در ترورهایی رژیم صهیونیستی در سوریه خوب عمل نمی‌کنند؟
فکر می‌کنم یکی از دلایل این باشد که رابطه حسنه‌ای بین روسیه و اسرائیل وجود داشت. روسیه نمی‌خواهد، با زدن هواپیمای اسرائیل در آسمان سوریه رابطه‌اش را با آنها بهم زند.

و شما به این دلیل اعتقاد دارید؟
به نظرم این می‌تواند باشد، چون دلیل دیگری وجود ندارد. ما یک کشور صددرصد مستقل هستیم و شاید روسی‌ها نتوانند این استقلال را به اندازه ما داشته باشند. داشتن سلاح یک سوی قضیه است اما به نظر من مهم‌تر از آن، جرات استفاده از سلاح است. شلیک موشک در بعضی از مواقع برای ما عادی شده است. در مقابل بسیاری از کشورها مانند روسیه سلاح‌های زیادی دارند چرا نمی‌تواند از آن استفاده کنند؟ چون جراتش می‌خواهد. یکی از دلایلی که روسیه و به ویژه پوتین ایران را عجیب ستایش می‌کند، به این دلیل است که جراتش را دارد. این جرات خیلی مهم است.  اولین باری که می‌خواستیم عملیات وعده صادق یک را انجام دهیم، چقدر مخالف بودند و می‌گفتند جنگ می‌شود؟ ما به کشوری حمله کردیم که خود و حامیان، سه کشور مجهز به سلاح هسته‌ای هستند. در حقیقت به کشور هسته‌ای حمله کردیم. این به این سادگی‌ها نیست که فکر کنید صرفا به دلیل داشتن موشک، آنجا را زدیم. داشتن موشک‌ یک بحث است، جرات زدنش هم یک بحث دیگر. در دنیا بسیار کم پیدا می‌شود کسی این جرات را داشته باشد. روس‌ها این جرات را ندارند. حتی حمله روسیه به اوکراین که در واقع حمله به ناتو بود، ناشی از این است که با دیدن کارهای ایران ایران جرات پیدا کرد. زدن عین‌الاسد جرات می‌خواست. جرات می‌خواست پایگاه آمریکایی را بزنی که کسی جرات نمی‌کرد، یک تیر به در سفارتش شلیک کنید. یعنی بزرگترین پایگاه آمریکا که هفت میلیارد دلار در آن هزینه شده را موشک‌باران کنی، آن هم با 13 تا موشک. آقای ترامپ که اینقدر قلدر است و به بسیاری از مبانی پایبند نیست، علنا گفته بود: «من 52 نقطه از ایران را می‌زنم.» چرا حاضر نشد حتی یک نقطه هم را بزند؟ چون نمی‌توانست و جرات نداشت. او حساب همه چیز را کرد و صاحب‌نظران نظامی‌اش ترامپ را توجیه کردند: «تو اگر بگویی، ما می‌زنیم. اما حواست باشد بعدش چه می‌شود.» روی 70 ناو و پایگاه آمریکا موشک قفل است. برای همین ترامپ جا زد. شاید مردم بعضی جاها دقت نکنند و فقط فکر کنند 13 موشک به عین‌الاسد خورده است. یا حتی تحت تاثیر رسانه‌های غربی شاید فکر کنند که موشک‌ها به بیابان اصابت کرده است. آمریکا در بحث سپر دفاع موشکی، بسیاری از کشورها را تحت سیطره درآورده است. پس چطور موشک از سپر آن رد می‌شود و به پایگاهش می‌خورد؟ اصلا در بیابان آنجا خورده است؟ اما CNN و برخی رسانه‌ها رفتند و فیلمبرداری کردند و بخشی از آن درز پیدا کرد که موشک‌ها دقیقا به آشیانه‌ها اصابت کرده بود. حالا شاید بعضی‌ که استاد این کار هستند، ذهن مخاطب‌ها را برده گفتند که مثلا آدم کشته نشده است. قرار نبود آنجا آدم کشته شود. سیاست ما در جنگ این است که مردانه می‌جنگیم. تحلیل من این است که ما اگر چهار سرباز بیچاره که به زور به عراق آورده بودند را می‌زدیم، خیلی مهم نبود. مهم برای ما این بود که هیمنه آمریکا را بزنیم، نه سرباز آمریکایی را. آمریکا از آفریقا و... سرباز جمع کرده و با پول یا به زور به عراق آورده است. چرا یکسری‌ از سربازان آمریکا خودکشی می‌کنند؟ چون به زور آنها را به عراق آورده‌اند. هدف ما زدن افراد نبود، وگرنه موشک‌های ما نقطه‌زن است و دقیقا آسایشگاه آن‌ها را می‌زدیم و شاید بالای 400-300 نفر آدم با یک موشک‌مان کشته می‌شد. اما ما می‌خواستیم هیمنه و آشیانه‌های آمریکا را بزنیم. اما آنها ذهن‌ها را به کشته نشدن افراد متمرکز کردند. الان ما حساس‌ترین جای اسرائیل را زده‌ایم اما کسی کشته نشد. اگر موشک را وسط شهر می‌زدیم، چقدر آدم کشته می‌شد؟ بنا نداریم آدم بُکشیم، به ویژه در اسرائیل. ما می‌خواهیم آن جایی که هدفمان است را بزنیم و یکی از مردانه جنگیدن ما هستیم. در جنگ هم این کار را می‌کردیم. ما در جنگ حضرت امام به ما سفارش کرده بود که سعی کنید افراد کمتری کشته شود. چون حضرت امام آینده عراق را می‌دیدید که آن‌ها یک مشت شیعه هستند و صدام به زور آن‌ها را به جبهه آورده بود. چرا ما در خرمشهر 25 هزار تا اسیر گرفتیم؟ این اسیران خرج دارند. می‌توانستیم آنها را بکشیم، همانطوری که آن‌ها اسیران را می‌کشتند. ما در جنگ به امام علی‌ اقتدا کردیم. اگر ما می‌خواستیم مانند آن‌ها وحشیانه بجنگیم، شاید تکلیف جنگ را زودتر از این روشن کرده بودیم.

به کشور روسیه برگردیم. نقش ما در جنگ روسیه و اوکراین چیست؟
ما واقعا نقش نداریم، شاید خطا نگفته باشد.

استراتژی ما در قبال جنگ چیست؟
ما هیچ نقشی درباره جنگ روسیه با اوکراین نداشتیم.

پس اخبار دادن پهباد و موشک به روسیه چیست؟
ما نشان دادیم که کشور جنگ‌طلبی نیستیم. این موضوع را به دنیا اعلام کردیم و هیچ جا وارد جنگ نشدیم. اما جانانه دفاع می‌کنیم. دکترین نظامی و سیاسی ما بر مبنا این است که به هیچ کشوری حمله نکنیم. قاعدتا با هیچ جنگی هم موافق نیستیم. ما همیشه می‌گوییم موضوعات باید با گفت‌وگو حل شود و جنگ سیم آخر است. بنابراین هیچ نقشی در این جنگ نداشتیم. ولی این جنگ می‌تواند در جهت منافع ما باشد.

*پیروزی روسیه، منافع ما را تامین می کند
پیروزی روسیه، منافع ما را تامین می‌کند؟
قطعا این‌طور است. گسترش ناتو. همین همکاری ما با روسیه در همین قالب دارد شکل می‌گیرد و یکی از دلیل‌های آن ضد آمریکایی بودن است. ما ضدناتو هستیم و به همین دلیل همکاری‌ها شکل گرفته است. شاید این جنگ به طور اتفاقی در جهت سیاست ما بوده است.

در مقایسه جنگ‌ها با یکدیگر، پیروزی ایران در جنگ اسرائیل با لبنان و حوزه مقاومت، به نفع روسیه نیست؟
با یک نگاه بله.

روسیه از ایران حمایت می‌کند؟
به نظرم من حمایت می‌کند. چون ما تاکنون حمایتی نخواستیم. شما هم اشاره کردید تازه به ما می‌گویند که موشک نقطه‌زن و پهباد به روسیه می‌دهیم. فعلا نیازی به حمایت نداریم. شاید روسیه در محافل دیپلماتیک و سازمان ملل بتواند نقش ایفا کند که برای ما هم بسیار مهم است. یکی از دلایلی که روسیه را به جنگ روسیه کشاندیم، بیشتر به دلیل حق وتو در سازمان ملل بود. ما می‌خواستیم کشوری کنارمان باشد که در سازمان ملل حق وتو داشته باشد.

چه ما قبول کنید و یا نکنیم، سازمان ملل تحت سیطره آمریکا و هم‌پیمانانش است. اگر در آن شرایط سازمان ملل قطعنامه‌هایی مانند منطقه پرواز ممنوع و... علیه سوریه تصویب می‌کرد کار ما سخت می‌شد. البته روسیه مانند ما وارد این جنگ نشد و بیشتر نیروهای هوایی را وارد میدان کرده، نیروهای زمینی‌اش را چندان وارد این جنگ نکرد. در حالی که عامل تعیین‌کننده در جنگ، همیشه زمین است. یکی از مباحث در دکترین و محافل نظامی این است که کسی پیروز جنگ است که زمین را در دست دارد و با حمله هوایی توفیقی پیدا نمی‌شود. نمونه‌ آن یمن است که آن همه بمباران کردند، چه توفیقی به دست آوردند؟ در حال حاضر یمن دست چه کسی است؟ دست آن کسی که زمین دستش است. حتی در همین باریکه غزه. این همه اسرائیل وحشیانه بمباران کرد، چه چیزی به دست آورد؟

به جنگ اسرائیل و لبنان اشاره کردید. اسرائیلی بسیاری از سران لبنان را می‌زند و این بحث نفوذ مطرح در اعماق حزب‌الله لبنان است. این موضوع را چطور ارزیابی می‌کنید؟
شاید یکی از دلایلی که اسرائیلی‌ها را سرمست کرد و حتی وارد جنگ زمینی شدند که هیچ توفیقی به دست نیاوردند، همین «نفوذ» بود. آنها با وجود نفوذ خیالشان راحت شده بود. نفوذ دفعتا اتفاق نمی‌افتد. نفوذ حاصل همین مدت کوتاه نیست و  سال‌ها روی این کار کرده‌اند. موضوع انفجار پیجرها کار دیروز و پریروز نبود. سال‌ها روی آن کار کرده‌اند تا به اینجا رسید. این کار همان نفوذ است که آن را برای روز مبادا گذاشته‌اند. چرا این پیج‌ها را سال گذشته منفجر نکردند؟ در صورتی که از سال‌ها قبل‌ این نقشه را داشتند. عملیات رسیدن پیجرها به دست فرماندهان حزب‌الله در لبنان یک پروسه طولانی بود نه این که دیروز پیجرها را خریداری کرده و امروز به دست آنها رسانده باشند. زدن سران و فرماندهان حزب‌الله این بر اساس همان جریان نفوذ است. در هر عملیات، اطلاعات آن مهم است. مهم‌ترین بخش جنگ، اطلاعات نظامی است و داشتن اطلاعات باعث موفقیت در عملیات می‌شود و در نبود اطلاعات نظامی عملیات شکست می‌خورد و یا به هدف نمی‌رسد. اسرائیلی‌ها نمی‌خواستند بیایند جبهه دیگری باز کنند. زمانی که عملیات طوفان‌الاقصی انجام شد و اسرائیل به غزه حمله کرد، حزب‌الله لبنان نیز جنگ محدود و موشک‌زدن را شروع و جبهه‌ای باز کرد که بخشی از نیروهای رژیم صهیونیستی به آن سمت بیایند. و این موضوع باعث شد که شهرک‌های شمالی رژیم صهیونیستی تخلیه شود و به شکل شهر ارواح درآمده و کسی در آن ساکن نیست و مقدار زیادی آواره روی دستشان گذاشت و اردوگاه‌های بسیاری ساختند. یکی از دلایلی که اسرائیل وارد این‌جا شد، همان بحث‌های اشرافیت‌های اطلاعاتی و شبکه نفوذ بود تا شهرک‌های شمالی را از تیررس موشک‌های حزب‌الله دور نگه دارد. اسرائیل می‌پنداشت که با این اطلاعات می‌تواند سازمان حزب‌الله را از بین ببرد. اما اشتباه کرده بود و نمی‌دانست سازمان حزب‌الله که حضرت آقا هم چند وقت پیش مطرح کردند، یک سازمان بسیار قوی است. من از سال 62 در لبنان و پایگاه زبدانی سوریه بودم و حزب‌الله لبنان را می‌شناسم که یک سازمان بسیار قوی است. آنها شاید در محاسبات‌شان اشتباه کردند که به لبنان حمله کردند. آنها فکر کردند اگر سران حزب‌الله یا فرماندهان اصلی‌شان را بزنند، حزب‌الله از هم می‌پاشد. در حالی که این فکر خامی است و این موضوع در روند جنگ مشخص شد. حزب‌الله الان قوی‌تر است یا دیروز؟ امروز موشک بیشتری می‌زند یا در گذشته؟ الان که 70 تا 100 موشک می‌زند و در نبرد زمینی، اسرائیلی‌ها را زمین‌گیر کرده است و حتی نتوانستند از یک سمت داخل لبنان بیایند. من فکر می‌کردم آنها بتوانند تا حدی پیشروی کنند، ولی حزب‌الله آن‌قدر محکم ایستاده که حتی وارد اسرائیل شده است.چرا نمی‌توانند مقابله مثل کرده و سران رژیم صهیونیستی را ترور کنند؟ چرا نمی‌توانند سران ما را ترور کنند؟

شهید عباس نیلفروشان و بعضی از سرداران را زدند.
در آن‌جا زدند. چرا در ایران نمی‌توانند؟ شما فکر کن مثلا سردار سلامی را بزنند به‌عنوان فرمانده کل سپاه. آیا سپاه از هم می‌پاشد؟ زمانی که می‌خواستند فرمانده کل سپاه را انتخاب کنند، 20 تا گزینه روی میز وجود داشت. فکر کن خدای ناکرده سردای حاجی‌زاده را ترور کنند. آیا سازمان هوافضای سپاه، موشک‌های سپاه برچیده می‌شود؟

اما شخصیت حقوقی جمهوری اسلامی ایران محسوب می‌شوند.
از آن جهت قبول دارم که ممکن است تبعاتی داشته باشد، درست است. اما درباره سوالی که چرا سران رژیم صهیونیستی را ترور نمی‌کنند، باید بگویم که سیدحسن نصرالله را با چه چیزی ترور کردند؟ با یک بمب سنگرشکن. اگر اسرائیل نداشت، می‌توانست ترور کند؟ اهمیت اطلاعات سر جای خودش اما اگر این اطلاعات وجود داشته باشد، چطور می‌خواهند او را بزنند؟ برای سیدحسن نصرالله بمبی استفاده کردند که می‌تواند 40 متر زیر زمین نفوذ کند. این‌جا اسرائیل تنها نیست. به نظر من اسرائیل فقط خط‌شکن است و اصل جنگ را آمریکا هدایت می‌کند و این سلاح‌های استراتژیک را به کسی نمی‌دهند. بمب سنگرشکن با این کارایی را به کسی نمی‌دهند حتی رژیم صهیونیستی. سیدحسن نصرالله را با بمبی ترور کردند که سنگرشکن است و تا 40 متر زیر زمین نفوذ می‌کند و سمی است.

*ترور هنیه در تهران ناشی عملیات «نفوذ» بود
تحلیل شما از ترور اسماعیل هنیه در تهران چیست؟
بخشی از آن مشخص شد که نفوذ است. اما بخش اطلاعاتی که صاحبنظران به آن رسیده‌اند، این است که بر اساس نرم‌افزاری در واتساپ غیرایرانی‌اش بوده است.اولا در بحث عملیات، اصل اطلاعات است. به عنوان مثال در جریان دستگیری ریگی و نشاندن هواپیمای او، مردم فقط عملیات را دیدند که چند تا فانتوم بلند شد و این هواپیما را به زمین نشاند. اما اطلاعاتش مهم است. کسی که تحت حمایت سازمان سیا است ممکن است پاسپورتش را عوض می‌کند یا هر ساعت بلیتش را عوض کند. از این مهم‌تر، ابزار زدن است. به عنوان مثال ما بدانیم نتانیاهو کجا جا نشسته؛ با چی می‌خواهیم بزنیم؟ حزب‌الله با چه چیزی می‌خواهد بزند؟ پس تجهیزات هم مهم است.

شما می‌گویید نفوذ در تهران انجام شده است؟
برای عملیاتش قطعا این‌طور بوده است. نفوذ انواع مختلف دارد. نفوذ گاهی به شکل جاسوس است، گاهی به صورت ستون پنجم انجام می‌شود. بر اساس کسانی که زدند، نفوذ صورت گرفته است. یعنی پرتابه‌ مستقر شده حتما با وجود یک شبکه نفوذی انجام شده است. حتی سلاحی که با آن شهید هسته‌ای‌ شهید فخری‌زاده را زدند، یک سلاح ساده نبود. سلاحی که با هدایت هوش مصنوعی و کنترل ماهواره‌ای بود. به هر صورت این‌ها یک شبکه نفوذ می‌خواهد تا بتواند این‌ تجهیزات را به داخل کشور منتقل کند.

به نظر شما عملیات صادق 3 انجام می‌شود؟
اصلا شک نکنید. عملیات وعده صادق 3 بستگی به شرایط دارد. عملیات‌های ما بازدارنده و عملیات‌هایمان انتقامی است. ما هنوز با رژیم صهیونیستی وارد آفند نشدیم. شاید خیلی‌ها سوال کنند؛ چرا ما مستقیم وارد جنگ با رژیم صهیونیستی نمی‌شویم؟ البته به اعتقاد من شدیم، اما عوامل ما است و جبهه مقاومت ما هستیم. وقتی کشوری پشتیبان است و هدایت می‌کند، خودش وارد جنگ نمی‌شود. اگر ما با اسرائیل وارد جنگ شویم، تکلیف نیروهای مقاومت چه می‌شود؟ زمانی مستقیم وارد جنگ با اسرائیل شویم که آمریکا مستقیم وارد شود.

تحلیل شما این است که آمریکا به صورت مستقیم وارد جنگ می‌شود؟
به نظرم با این شرایطی که پیش می‌رود بله.

انتخابات ریاست جمهوری آمریکا چقدر تاثیرگذار است با این فرض که آقای ترامپ انتخاب شود؟
بسیار تاثیرگذار است. اسرائیلی‌ها در حقیقت شکست را پذیرفته‌اند.اما اگر اسرائیل الان بخواهد عقب‌نشینی کرده و بخواهد صلح را بپذیرد، یعنی شکست تمام. به همین دلیل با وجود فشارهای بسیار حتی از درون خود است اما مدام  این شرایط را  کِش می‌دهد. اسرائیل، حتی تل‌آویو شب و روز ندارند. هر شب آژیر خطر است. عقب‌نشینی نکردن در این شرایط خیلی کار آسانی نیست. به نظر من یکی از امیدهای اسرائیل این است که ترامپی بیاید و شرایط تعیین کند اما به نظر من چیزی تغییر نمی‌کند. آمریکایی‌ها به این راحتی بی‌گدار به آب نمی‌زنند که وارد شوند. من گفتم اگر آمریکایی‌ها مستقیم وارد شوند، ما هم مستقیم وارد می‌شویم. فعلا نوچه آمریکا در حال جنگ است و نیروهای نیابتی‌مان ما هم می‌جنگند و ما پشتیبانی می‌کنیم. مگر حزب‌الله، حزب‌الله و جیش‌الشعبی عراق و یمن غیر از ما است؟ سطح ما این نیست که الان خودمان را درگیر کنیم. ما به‌عنوان محور جبهه مقاومت پشتیبانی، هدایت و رهبری می‌کنیم. موضوع پاسخگویی هم بستگی به این دارد که اسرائیل تا چه حدی بخواهد حماقت را بکند. اما تحلیل من این است که بعید می‌دانم.

به نظر شما اسرائیل مراکز اقتصادی یا هسته‌ای را نمی‌زند؟
بعید می‌دانم، چون می‌داند پشتش چه می‌شود. مگر این‌که بخواهد انتحار کند. اسرائیل به شدت روحیه خود را از دست داده و آبرویش رفته است. شاید بخواهد روحیه و آبروی از دست رفته را حتی با یک عملیات محدود برگرداند، مثل کاری که دفعه قبل کرد. اما ما برای هر سطحی آماده هستیم؛ چه سطحی بخواهد انجام دهد. در حال حاضر سیاست ما این است که یکی بزنی، 10 تا می‌خوری. من فکر می‌کنم عملیاتی نکند آنهم به دلیل این‌که قدرتش را ندارد. او می‌خواهد فوقش با F35هایش بیاید. ما به تمام کشورها اخطار اگر راه آسمان‌شان باز باشد، هدف مشروع ما می‌شود و بسیاری قبول کرده‌ و اجازه تردد نمی‌دهند. بنابراین چطور F35‌ او به ایران می‌رسد؟ این F35 چطور می‌خواهد از سیستم پدافندی قوی و چندلایه ما عبور کند؟ فرض کنید از آن هم رد شود. بعدش چه اتفاقی می‌افتد؟ پمپئو، وزیر خارجه سابق آمریکا گفته بود: «ایران 500 هزار تا موشک دارد و می‌تواند 2500 عملیات‌ها انجام دهد.» آنها روی تک تک این‌ها حساب می‌کنند و می‌دانند ایران چه چیزهایی آماده کرده است. با رصد سیستم‌هایشان رصد می‌دانند که جواب اینقدر دندان‌شکن است که من بعید می‌دانم دست به چنین حماقتی بزنند. مبنای ما فعلا بر این اساس است که مقابل هرگونه تجاوز و عملیاتی واکنش نشان دهیم، به نظر من وعده 3 قطعی است، در صورتی که آنها خطایی کنند یا در صورتی که بخواهد یک کار بیشتر از این انجام دهد. در حال حاضر جوابش را در جنگ با حزب‌الله لبنان  و گروه‌های مقاومت می‌دهند. اما اگر جنایت خودش را بیشتر کند، ممکن است وعده ۳اتفاق بیفتد.

 اگر رژیم صهیونیستی تاسیسات نفتی یا مراکز هسته‌ای ایران را بزند، واکنش ایران چیست؟
واکنش ایران به سطح حمله آنها بستگی دارد. آنها که نمی‌توانند همه این مراکز را مورد حمله قرار دهد. بنا بر دیکته آمریکایی‌ها؛ یا مراکز هسته‌ای‌مان یا مراکز نفتی‌مان یا مراکز نظامی‌مان را می‌زند. فعلا روی این سه مانور می‌دهند. اول این که رژیم صهیونیستی به تنهایی نمی‌تواند هیچ یک از این اقدامات را انجام دهد، مگر این‌که پشتیبانانی مثل آمریکا و بعضی از کشورهای غربی داشته باشد. جواب ما روشن است. ما سطوح جواب داریم. اگر مراکز نفتی را بزند، یک سطح از جواب می‌دهیم، اگر مرکز هسته‌ای‌ را بزند، در سطح دیگری پاسخ می‌دهیم و اگر مراکز نظامی را بزند، یک سطح از جواب را برایش آماده داریم. ما برای تمام این سطوح آماده‌ایم و سناریوهای مختلفی داریم.

اگر تجهیزات هسته‌ای ما را بزند، سطح پاسخ ایران چیست؟
باید بداند ما هم تجهیزات هسته‌ای‌اش می‌زنیم. ما چند بار برای زدن دیمونا مانور انجام دادیم و تمرین کردیم و به همین دلیل می‌گویم اسرائیل جرات نمی‌کند.

پس اگر تجهیزات هسته‌ای ما را بزند، ما هم قطعا مراکز هسته‌ای‌اش را می‌زنیم؟
قطعا جواب در همان سطح است. اگر تجهیزات هسته‌ای ما را بزند، باید بداند که تجهیزات هسته‌ای‌اش در خطر است و ما برای این مانور و رزمایش‌هایمان انجام دادیم. اگر به تجهیزات نفتی ما حمله کند، دنیا به گرفتاری می‌افتد. منابع رژیم صهیونیستی محدود و منابع ما گسترده است. آنها نهایتا سه منبع نفتی دارد که ما هر سه را بزنیم و تمام می‌شود. ولی منابع ما اینقدر گسترده است که با زدن یکی یا دو منبع، از رده خارج نمی‌شویم.

پس جواب قطعی است؟
جواب قطعی است. اگر مراکز نظامی ما را بزند هم تکلیف روشن است.

تجهیزات هسته‌ای ایران زیر کوه قرار دارد. به نظرتان این قدرت را دارد که تاسیسات هسته‌ای ایران را بزند؟
تجهیزات هسته‌ای‌ ما جایی قرار دارد که با یک بمباران از بین نمی‌رود. در صورتی که آمریکایی‌ها وارد شده و حمله گسترده باشد، می‌توانند آسیب وارد کنند، وگرنه با یک حمله به مراکز هسته‌ای ما کند که اتفاقی نمی‌افتد. اما او آسیب‌پذیرتر است. بنابراین احتیاط می‌کند که وارد این موضوعات نشود چرا که بانک اطلاعاتی‌ ما کامل و دست‌ها روی ماشه است و دیگر صبر نمی‌کنیم. اگر بعد از ترور شهید اسماعیل هنیه صبر استراتژیک کردیم، در این مورد صبری در کار نیست و اگر این‌جا شلیک شود، ما هم زدیم. فقط هواپیمایش در آسمان کشور ما دیده شود، آن طرف زده شده است. پاسخگویی ما در عملیات وعده صادق 3 این است و مشمول مرور زمان نمی‌شود.

نمایندگان مجلس نامه‌ای  به شورای امنیت ملی نوشته‌ و درخواست تغییر در دکترین نظامی و دفاعی را مطرح کرده‌اند تا زیرساخت‌های لازم برای ساخت سلاح‌های هسته‌ای در ایران فراهم شود. ارزیابی شما چیست؟
سلاح هسته‌ای یک سلاح بازدارنده است و یک سلاحی نیست که کسی بتواند از آن استفاده کند. تاکنون هم کسی نتوانسته از آن استفاده کند. اگر حضرت آقا به عنوان مرجع تقلید آن حرام کردند، به این دلیل است که یک سلاح کشتار جمعی است. در حقیقت سلاحی است که باید وحشیانه با آن جنگید. از سوی دیگر مگر رژیم صهیونیستی ندارد، چرا نمی‌تواند استفاده کند؟ مگر آمریکایی‌ها نداشتند، چرا نتوانستند استفاده کنند؟ بنابراین فقط می‌تواند در حد بازدارندگی باشد. من اعتقاد دارم در حکم ثانویه این درخواست نمایندگان مجلس می‌تواند درست باشد. چون کشور مقابل ما هسته‌ای است. فقط نقش بازدارندگی دارند و اگر ما نداشته باشیم، جری‌تر می‌شوند. من هم اعتقاد دارم که باید تجدیدنظری شود. غربی‌ها و آمریکا می‌دانند که ما در تولیدش مشکلی نداریم. کشوری که توانسته اورانیوم 60 درصد را غنی کند، مطمئنا مراحل بعد را هم می‌تواند و تکنولوژی‌ چیزی نیست که دستیابی به آن سخت باشد. ما فقط آن نساختیم و می‌دانند که اورانیوم غنی‌شده برای تولید بمب هسته‌ای داریم. اما به دلیل فتوای رهبری است آن را نساختیم که فرمودند ما سلاح هسته‌ای تولید نمی‌کنیم و آن حرام دانسته‌اند. اما احتمال دارد شورای‌عالی امنیت ملی به این نتیجه برسد که طرف ما یک کشور هسته‌ای است، بخواهد بازدارندگی ایجاد کند. تایید می‌کنم که علی‌رغم این‌که نمی‌شود از آن استفاده کرد و جزو سلاح‌های به‌کارگیرنده نیست، برای بازدارندگی خوب است. البته  قدرت بازدارندگی ما از سلاح هسته‌ای بالاتر است. این را نه بر مبنای آن عِرق ملی می‌گویم. ما آن چیزی که مردم دیدید، بخش آشکار قدرت ما است و کسی از بخش پنهان آن خبر ندارد. من به عنوان مطلع اعتقاد دارم، هرچی تاکنون دیدند سر کوه یخ بوده. درست است که 200 موشک با هم شلیک شده که در دنیا بی‌سابقه است. این یک قدرت فوق‌العاده می‌خواهد. اما تمام این‌ها به اضافه پهبادهای ایران بخشی از قدرت آشکار ما است. قدرت پنهان خود را برای روز مبادا گذاشتیم. هیچ کشوری مشت خودش را خالی نمی‌کند. ما تجهیزاتی داریم که از هسته‌ای خیلی بالاتر است. درخواست نمایندگان محترم مجلس در تغییر دکترین هسته ای به حق است اما برخی موضوعات را نمی‌دانند، چون آن‌ها را هر کسی این موضوعات را نمی‌داند. این اطلاعات سری و به‌کلی سری است. بسیاری از موضوعات را هم نمی‌توانیم، فاش کنیم و روز مبادا مشخص می‌شود. اما اگر یک روزی جنگ مستقیم اتفاق بیفتد یا آمریکایی‌ها به صورت مستقیم وارد شوند، آن موقع می‌توانند، متوجه می‌شوند. من فقط یک اشاره کنم و یک کد بدهم در زمانی که ترامپ می‌خواست صدور نفت ما را به صفر برساند، چند تا عملیات تاکتیکی اتفاق افتاد. نمی‌خواهم بگویم چه کسی انجام داده است. اما پنج نفتکش در بندر فوجیره منفجر شد. چی منفجر شدند؟ اگر در دریا بود یک اژدری به آن خورده بود. یا قایق‌های توپدار، قایق‌های ناشناس یا پهباد آنها را می‌زد. اما در بندر فوجیره که تقریبا امنیتی‌ترین بندر است این پنج نفتکش خورده است. حتی نمی‌دانند از کجا ضربه خورده‌اند. دو تا نفتکش هم در دریای عمان مورد حمله قرار گرفت، زمانی که دقیقا نخست وزیر ژاپن به عنوان فرستاده ترامپ به ایران آمده بود. اتفاقا هر دو نفتکش هم ژاپنی بود.

در بحث فجیره که گفتید، بمب الکترومغناطیس بود؟

آن را نمی‌خواهیم بگوییم. شما فکر کنید سلاح غیبی.

ممکن است بمب هیدروژنی باشد؟
آن‌ها می‌توانند این موضوعات را تحلیل کنند با آن که متوجه نشدند اولش چه کسی این کار را کرده است.

حتی ممکن است لیزر باشد؟
همین را می‌گویم نمی‌دانند چه چیزی زده شده؟ وگرنه آن را اثبات می‌کردند. این‌ها یک پرونده هم در سازمان ملل تشکیل دادند. اولش امارات ما را عامل دانست. بعد در سازمان ملل باید ادله بیاورند و آن را اثبات کنند. فقط توانست بگوید کار یک دولت بوده است، همین. پس از آن که دو نفتکش ژاپنی در دریای عمان هدف قرار گرفت، آلمانی‌ها گفتند: «فیلمی وجود دارد که نشان می‌دهد، قایق‌هایی در چند مایلی نفتکش‌ها شناور بودند و شناور طوری است که انگار از بیرون نخورده است. چون از بیرون بخورد، مشخص می‌شود. اما طوری بود که انگار از درون خورده است. بعضی چیزها را فعلا باید در همین حد بدانند. این‌ها بخشی از چیزهایی است که من توانستم مثال بزنم و تجهیزاتی داریم که خیلی بالاتر از هسته‌ای است.


یعنی ایران توانمندی بیشتر از بمب هسته ای دارد؟

بخشی از توانمندی آشکار ما است که شاید مردم و دنیا دیده‌اند و بخش پنهانش را هیچ کسی ندیده است. با اطلاع اعلام می کنم سلاح هایی قوی تر از بمب هسته ای در اختیار داریم .

سخن پایانی را بفرمایید؟

حالا چرا ما صاحب این قدرت شدیم؟ در یک دهه دستیابی به چنین قدرتی و در سطح قدرت جهانی، یک معما است. 100درصد تولید و سلاح جمهوری اسلامی داخلی است و  خود را به هیچ کشوری قدرت وابسته نکرد. ما 100درصد روی پتانسیل‌ و توانمندهای کشور خود کار کردیم و به همین دلیل امروز به یک قدرتی رسیدیم که نامحدود شده است. اگر می‌خواستیم موشک بخریم، طبق قانون باید تعدادی محدود خریداری می‌کردیم. چطور ما در یک عملیات 200 تا موشک شلیک می‌کنیم؟ چطور آقای پومپئو، وزیر سابق خارجه آمریکا می‌گوید ایران 500 هزار موشک دارد و می‌تواند 2500 عملیات‌ داشته باشد؟ به دلیل این که قدرت ما عاریه‌ای نیست؛ من بحثم این است. قبل از انقلاب قدرت عاریه‌ای بود و به محض این‌که مستشاران رفتند، همه چیز ول شد. آن زمان ما ژاندارم نظامی آمریکا بودیم و بعضا سلاح‌هایی به ایران می‌دادند اما این فروش کنترل شده بود. 40 هزار مستشار هم در ایران بود و بدون اجازه آن‌ها کسی نمی‌توانست کاری انجام دهد. حتی اجازه نمی‌دادند ایرانی‌ها حتی سراغ جعبه فیوز تانک بروند. ولی امروز خط تولید تانک داریم. یکی از دلایلی که ما قدرتمند شده و به این سطح رسیدیم، به خاطر این است که قدرت ما قدرت عاریه‌‌ای نیستو قدرت ما متعلق به خود و وابسته به کشور خودمان بوده و تولیدات ما 100درصد با نگاه داخلی و بومی تولید است.


.

دیدگاه کاربران

ناشناس۳۶۳۰۶۱۶۱۴:۵۷:۵۴ ۱۴۰۳/۷/۲۴
رو قوی شو گر راحت جهان طلبی ...که در قاموس طبیعت ضعیف پایمال است ...دستیابی ایران به قدرت نامتعارف میخ ثبات ایران خواهد شد زیرا از بیم آنکه این تجهیزات در صورت تلاش آنها برای توطئه علیه ایران دست چه کسانی میافتد دست از توطئه بخواهند داشت ..اینها مشکلشان داشتن امکانات هسته ای نیست اینها مشکلشان تکمیل اطلاعات و تجهیزات جهت نابودی آنها ست و زمان میخرند ..ایران باید قدرت نامتعارف شود گروهی که نمی‌گذارند هم باید دید کجا خط می‌گیرند ....آنهم با سیر تسلسل قبلی که در برجام بیفر جام قبلی اتفاق افتاد ...در این دولت آمریکا موافقت و در دولت بعدی آمریکا پاره کردن برجام... ساده لوح نباشیم
سید ح۳۶۳۱۱۳۴۰۲:۰۷:۴۱ ۱۴۰۳/۷/۲۵
درود بر شیرمردان و شیرزنان کشورم اقتدار امروز، نتیجه شهادتها و رشادتهای دیروز هستش امیدوارم بعد از تکمیل پروژه های نظامی، نوبت پروژه‌های مردمی برسه. چرا که قدرتمندترین سلاح ایران، فقط مردم ایران هستند یکم برای مردم خودمون هم هزینا کنیم تا کسی از اونور آب براحتی نتونه بر معیشت مردم موج سواری کنه مملکتم رو بر هم بزنه کسی مثل نتانیاهوی کودک کش نتونه هیچ حرفی با مردم ایران داشته باشه و امثال اینها... به امید آنروز که زیاد دور نیست...
ناشناس۳۶۳۱۳۲۰۱۰:۵۱:۴۰ ۱۴۰۳/۷/۲۵
الان چرا باید سردار رستمی در مورد داشته های نظامی ما افشا گری کند ؟!! خطر ناشناخته بودن سلاح‌های ما برای آنها به مراتب بیشتر است تا وقتی که بدانند چه داریم و خود را برای مقابله با آنها کاملا آماده کنند !
ناشناس۳۶۳۰۶۱۸۱۴:۵۸:۲۱ ۱۴۰۳/۷/۲۴
کشورهای کهنه استعمارگر هنوز به سیاست استعماری گاو شیرده می‌اندیشند و در راستای پیاده سازی این استراتژی ، علاوه بر فشارهای مستقیم و تخریب به عوامل نفوذی در نمک خوابانده خود دل بسته اند لورنس عربستان عامل فروپاشی عثمانی بود ... آنها در این راستا همه اهرم های عملیاتی را بکار می‌گیرند تحریم ،عوامل نفوذی با ژست مصلح ،فشارهای اقتصادی و دخالت در امور کشورها و کشورهای را که در قبال این استعمار استحمار می ایستند انگ سرکشی میزنند ،انها گرگ هایی آماده دوشیدن و همزمان سلاخانی آماده ذبح با سناریوی تجزیه کشورهای مقاوم با سناریوهایی برنارد لوییسی در مورد ایران و بقیه هستند همان نقشه هایی که با تجزیه کشورهای عراق ایران لبنان و سوریه داشتند با داعش داشتند و با کمک ایران عقیم ماند ، پیش نیاز هر نوع مذاکره تقویت اقتدارملی با قدرت گیری متعارف و نامتعارف است و دفع استراتژی عوامل دوست نما
ناشناس۳۶۳۰۶۱۹۱۵:۰۰:۲۳ ۱۴۰۳/۷/۲۴
چرا به رژیم اشغالگری که دارد به نسل کشی در غزه ادامه داده و زنان و کودکان را در بیمارستانها و مدارس و پناهگاه ها قتل عام میکند و مدام دگر کشورها و حتی زنان و کودکان غزه را به حمله هسته ای تهدید می‌کند نمی‌گویند خلع سلاح شود انموقع ایران را که از حقوق خود در زمینه تکنولوژی هسته ای استفاده میکند مورد هجمه قرار میدهند و هر چه بازرس و مأمور اطلاعاتی بازرس نما دارند برای یافتن نقاط ضعف تخریب تجهیزات و حملات سایبری و ...به ایران میفرستند ‌...انچه در غزه دیدیم نشان داد حقوق بشر و کنوانسیون های ژنو و شعار یونیسف صرفا شعار هستند و دنیا دنیای زور است لذا رو قوی شو گر راحت جهان طلبی ....با این تناقض بین شعار و عمل در غزه باید کشورها خود را به تمام تجهیزات بازدارنده متعارف و نامتعارف دفاعی تجهیز کنند وگرنه شبیه آنچه در غزه دیدیم آماج حملات آتی نسل کشی قرار خواهند گرفت ...تعامل با داشتن قدرت و تجهیز بروز میتواند منجر به حفظ منافع شود در غیر اینصورت چیزی جز زورگویی گرگ بر میش نخواهد بود ....
ناشناس۳۶۳۰۶۲۱۱۵:۰۰:۵۲ ۱۴۰۳/۷/۲۴
بازدارندگی هسته‌ای نظریه‌ای است که از سوی کنت والتز در سال ۱۹۸۱ مطرح شد. در این نظریه، ابزار بازدارنده در حد سلاح‌های اتمی و امکانات رساندن آنها به دشمن است. والتز با ارائه این نظریه بیان کرد که هراس از خرابی‌های سلاح هسته‌ای پایدارترین ویژگی نظم بین‌المللی است و بنابراین هیچ دلیلی برای نگرانی در مورد گسترش این سلاح‌ها در نظام بین‌الملل وجود ندارد. همان گونه که در طول جنگ سرد بازدارندگی هسته‌ای به جای خلع سلاح به ویژگی مسلط روابط قدرت‌های بزرگ تبدیل شد و ثبات را پدید آورد، بعد از جنگ و در شرایط بحرانی نیز می‌تواند ثبات‌بخشروابط میان دولت‌ها باشد. به نظر والتز در محیط آنارشیک بین‌المللی که امکان همکاری میان دولت‌ها محدود است و آنها را به خودیاری برای تأمین بقا و امنیت وامی‌دارد، سلاح‌های هسته‌ای هم به دلیل قدرت بازدارندگی که در مقابل تهدیدات بیرونی دولت‌ها ایجاد می‌کنند و هم به دلیل افزایش هزینه جنگ، باعث کاهش وقوع آن شده و امنیت فیزیکی و سرزمینی دولت‌ها را حفظ می‌کنند؛ بنابراین قدرت بازدارندگی این سلاح‌ها باعث ایجاد امنیت برای دولت و کاهش فشارهای رقابتی میان آنها و رقبای منطقه‌ای و ایجاد ثبات استراتژیک برای نظام بین‌الملل می‌شود.از نظر والتز افزون بر کشورهای هسته‌ای موجود اگر کشور دیگری نیز به سلاح هسته‌ای دست یابد، نباید چندان نگران بود. برعکس؛ آن چه نگران کننده و باعث احتمال وقوع جنگ می‌شود گسترش سلاح‌های متعارف است؛ زیرا امکان استفاده از آنها توسط دولت‌ها زیاد است. به نظر او در جهان با سلاح‌های متعارف، دولت‌ها در مورد برد و باخت خود نگران‌اند؛ حال آن که در جهان با سلاح‌های هسته‌ای نگرانی دولت‌ها، بقا و یا نابودی آنها است. در مجموع بازدارندگی هسته‌ای والتز بر سه پیش‌فرض استوار است: ۱- احتمال وقوع جنگ عمده میان دو دولت دارای سلاح هسته‌ای، کم است؛ ۲- احتمال جنگ، بحران و استفاده محدود از نیرو بین دو دولت بی‌بهره از تقارن هسته‌ای در یک منطقه زیاد است؛ ۳- احتمال جنگ و بحران دو دولتی که دارای سلاح هسته‌ای نباشند، بسیار زیاد است.
ناشناس۳۶۳۰۶۲۳۱۵:۰۱:۲۴ ۱۴۰۳/۷/۲۴
چطور واقعا هنوز متوجه نشدید چطور با القای الفاظی ساده لوحانه به مسئولین ما نظیر آنکه با یک بمب بر سر شما ارتباطات شما را پودر میکنند ما را به سمت سناریوی از پیش تعیین شده برجام 1 سوق دادند و در همان ابتدا سناریو خیمه شب بازی غرب با ارسال صوری گروه های بازرگانی و اقتصادی مسئولان را مجاب به پذیرش توافقی کردند و تمام تاسیسات را بتون ریزی و دانشمندان ما را پراکنده کردند و سانتریفیوژها را اوراق ...توافقی ساده لوحانه با سناریوی از پیش تعیین شده که حتی غرب اینقدر امتیازدهی را درخواب نمی‌دید ... رییس جمهور بعدی امریکا هم آن را پاره کرد و دور انداخت ...
ناشناس۳۶۳۰۶۲۴۱۵:۰۱:۵۸ ۱۴۰۳/۷/۲۴
مدیریت منازعه میان دو کشور هند و پاکستان در سال های پس از 1998 از عوامل مختلفی اثر پذیرفته است. از مهمترین عوامل می توان نقش بازدارندگی هسته ای میان این دو کشور صاحب قدرت هسته ای را ذکر کرد
ناشناس۳۶۳۰۶۲۵۱۵:۰۲:۲۱ ۱۴۰۳/۷/۲۴
ساده لوحی که انشالله باشد با دیپلماسی منتج به منافع ملی متفاوت است با لبخند ملیح اقتدار محقق نمی‌شود در خاورمیانه اگر کشوری ضعیف باشد آن را نابود میکنند چه از راه تجزیه چه ازراه حمله نظامی و نسل کشی ،سایه پیشرفت در چتر امنیتی اقتدار حاصل میشود وگرنه آنها به تمام خاورمیانه به چشم گاو نه من شیرده می‌نگرند که یا باید شیر دهد یا ذبح شود.
ناشناس۳۶۳۰۶۲۷۱۵:۰۳:۴۸ ۱۴۰۳/۷/۲۴
منظور از ایجاد بازدارندگی جدید جنگ نیست بلکه بازدارندگی در مقابل جنگ است ایران با تضعیف نیروی بازدارنده مقاومت من جمله اسراییل در قبال تهاجمات اسراییل نیاز به قدرت بازدارنده هسته ای دارد وگرنه بمانند پیجرها غافلگیر میشود ...
ناشناس۳۶۳۰۶۲۸۱۵:۰۴:۳۲ ۱۴۰۳/۷/۲۴
در راستای بازدارندگی و در حالی که کشور ما به استفاده از نامتعارف تهدید می شود ساده لوحی است که تجهیز ایران به تجهیزات متعارف و نامتعارف را کنار گذاشت. تجهیز شوید و سپس مذاکره وگرنه مسیر همان فرجام بی فرجام سابق است و کلاه گشاد ...اگر امروز صحبت از مذاکره و برحام 2میشود با سلاح های موجود توان نابودی برخی صنایع داخلی حساس را ندارند پس زمان میخرند تا با توسعه تجهیزات آن ها را در زمان بهتری در آینده نابود کنند ...فرصت تجهیز ایران به بازدارندگی را نباید از دست داد ...تجربیات کشورهای قدرتمند را ببینید ....
ناشناس۳۶۳۰۶۲۹۱۵:۰۵:۰۰ ۱۴۰۳/۷/۲۴
جهان جهان زور است رو‌قوی شو‌گر راحت جهان طلبی ...باید کشورها برای بازدارندگی به قدرت متعارف و نامتعارف دست یابند و چه بهتر در زمانیکه بحرانهای مختلف در منطقه و جهان وجود داشته و امکان هر حرکتی میسر است
ناشناس۳۶۳۰۶۳۱۱۵:۰۶:۱۷ ۱۴۰۳/۷/۲۴
یک جمله در دنیای سیاست وجود دارد. آن اینستکه دردنیای سیاست دوستان یا دشمنان دائمی وجود ندارد، تنها منافع دائمی دارد». ایران ضروریست در جهان مبتنی بر زورو بخصوص خاور میانه به قدرت اتمی دست یابد و سپس با داشتن قدرت بازدارنده خواهد توانست در جهت تامین منافع ملی نظیر افزایش سرمایه گذاری و تبادل همزمان با غرب و شرق وارد مذاکره شود وگرنه بدون قدرت مذاکره گرگ و میش هیچ امتیازی نخواهد است حتی اکنون ژاپن و کره جنوبی هم فهمیدند بدون داشتن قدرت اتمی گاو نه من شیرده هستند که برای تامین امتیتشان باید میلیاردها دلار سرمایه جمع آوری شده را به جیب امریکا و کارخانه های اسلحه سازی آنها بریزند
ناشناس۳۶۳۰۶۳۳۱۵:۰۹:۰۲ ۱۴۰۳/۷/۲۴
مراقب تحرکات مسبوق به سابقه نفوذی های تحمیل کننده برجام 1و مخربان صنعت هسته ای بتون ریز رآکتورها باشیم ...
ناشناس۳۶۳۱۰۶۰۲۳:۱۷:۲۷ ۱۴۰۳/۷/۲۴
برجام نعمت بود که کاسبان تحریم از ملت گرفتند البته با کمک ترامپ
ناشناس۳۶۳۰۶۳۴۱۵:۰۹:۳۸ ۱۴۰۳/۷/۲۴
بحران اخیر با اسرائیل که هنوز هم تمام نشده بخوبی ثابت کرد که باید قوی بود وگرنه در یک چشم به هم زدنی ایران را نابود می‌کنند.ما که تاکنون چوبش رو خوردیم و نمی‌گذارند اقتصاد قوی جهت رقابت جهانی داشته باشیم بهتر است حتما از مولفه قدرت نظامی نامتعارف مثل خودشان برخوردار باشیم و سپس جهت توافق‌ و تعامل برد-برد اقدام کنیم
ناشناس۳۶۳۱۰۸۳۲۳:۵۶:۵۹ ۱۴۰۳/۷/۲۴
خیلی‌هم‌عالی
عباسی۳۶۳۱۲۳۶۰۸:۵۴:۵۱ ۱۴۰۳/۷/۲۵
هرچند قوی بشیم ک نمیتوانیم ازامریکاه قوی‌تر بشیم پس یه جوری جلو گیری کنیم جنگ نشه
ناشناس۳۶۳۰۶۳۶۱۵:۱۰:۰۸ ۱۴۰۳/۷/۲۴
اگر ممانعت تحمیلگران محدودیت های برجام نافرجام که انشالله از ساد ه لوحی بوده باشد نه سناریوی دیگر و اگر تخریب آنها بر تاسیسات اتمی و بتون ریزی رآکتورها و پراکندن دانشمندان جوان هسته ای نبود امروز ما قدرت نامتعارف داشتیم و‌کسی فکر حمله به هم پیمانان منطقه ای ما و یا ما را در سر نمی پروراند .
ناشناس۳۶۳۰۹۹۹۲۱:۵۶:۲۹ ۱۴۰۳/۷/۲۴
بتن ریزی رآکتور ! خواب دیدی
ناشناس۳۶۳۱۲۵۶۰۹:۲۴:۰۰ ۱۴۰۳/۷/۲۵
بله شده بود
ناشناس۳۶۳۰۶۳۷۱۵:۱۰:۳۴ ۱۴۰۳/۷/۲۴
بر ای چندمین بار دیدیم در خاورمیانه اگر ضعیف باشی و فاقد قابلیت ها ی نظامی متعارف و نامتعارف باشی تحت نسل کشی و سلاخی قرار خواهید گرفت و عوامل نفوذ برای جلوگیری از قدرت گیری را از چرخه تصمیمات دور کنید صرفا باطری ها تحت نفوذ قرار. نمیگیرد ...با بهپاد هرمس و ترور و تخریب نتوانستند با استراتژی نفوذ مسبوق به سابقه برجام ۱ با نفوذ جلو آمدند و موفق بودند نتایج را می‌بینیم اظهار عجز و جری شدن متخاصمان ...
ناشناس۳۶۳۰۶۴۰۱۵:۱۱:۲۷ ۱۴۰۳/۷/۲۴
ایا عقلایی است زمانیکه توسط برخی دول متخاصم که حتی یک بازرس در تاسیسات خود نداشته و زرادخانه کلاهک اتمی دارند ، تهدید نامتعارف اتمی میشوید،همچنان علاوه بر خیل بازرسان و دوربین های موجود دنبال بازرسان بازرسان و جاسوسان بازرس نما بگردید تا در تاسیسات هسته ای مستقر و با خواسته آنها صنعت هسته ای ایران را با بتون ریزی و اوراق کردن سانتریفیوژها تخریب کنید این کار چه نامی میتواند داشته باشد
ناشناس۳۶۳۰۶۴۳۱۵:۱۲:۴۱ ۱۴۰۳/۷/۲۴
در خاورمیانه باید به قدرت متعارف و نامتعارف مجهز بود وگرنه تحت نسل کشی و تجزیه و سللاخی قرار می‌گیرید منطق منطق زور است ...نفوذ را دریابید
ناشناس۳۶۳۰۶۵۱۱۵:۱۹:۴۵ ۱۴۰۳/۷/۲۴
منظور برخی ساده لوحان تحمیل گر برجام 1 و برخی نفوذی های با ظاهرساده لوحی از تعامل همان پیاده سازی سناریوی تکراری بتون ریزی و نابودی سانتریفیوژهاست... آنهابا هدایت مریدان سر در آخور بیگانه پشت پرده خود گرای تخریب صنایع موشکی ایران و تضعیف قابلیت دفاعی ایران را در افکار خود می پرورانند.
ناشناس۳۶۳۰۶۵۲۱۵:۲۰:۱۵ ۱۴۰۳/۷/۲۴
برخی عناصر در داخل مانع و مخالف قدرت گیری نامتعارف هسته ای ایران هستند که باید دید به کجا متصل اند .راه حل مسأله هسته ای ایران خلع تجهیزات و عقب نشستن نیست ، بلکه دستیابی به قدرت نامتعارف بازدارنده از هر نوعش پیش از به قدرت رسیدن جمهوری‌خواهان است و قرار دادن آنها در برابر حقیقت محقق شده قدرت ...و سپس همانها برای مذاکره پاپبش خواهند نهاد ،وگرنه در صورت عدم تحقق قدرت گیری ایران همانها که محتمل جمهوری خواهان خواهند بود ،برای تحریم بیشتر جهت جمع آوری تجهیزات و تهدیدات پیش قدم خواهند بود ..آزموده را آزمودن خطاست ...
ناشناس۳۶۳۰۶۵۴۱۵:۲۲:۰۶ ۱۴۰۳/۷/۲۴
آمریکا شده غول برره پول بده سلاح بخر اما همیشه اعتماد به غرب هم کارساز نیست همانند آنچه در نابودی کشور اوکراین با اعتماد به غرب پیش آمد برای سر کیسه کردن اروپا اوکراین قربانی شد صرفا با وعده واهی که عضو ناتو شود قابل توجه عوامل اصلی و خارجی طرفدار کلاه برجام که با بونکر سیمان پشت صنعت هسته ای با سناریوی خارجی ایستاده اند اما دلسوزان داخلی به عوامل نفوذ پاسخ دندان شکن خواهند داد
ناشناس۳۶۳۰۶۵۶۱۵:۲۲:۵۱ ۱۴۰۳/۷/۲۴
آمار وزارت امور خارجه آمریکا نشان می‌دهد که در اولین سال مالی دولت بایدن، صادرات تسلیحات این کشور به ۲۰۶ میلیارد دلار رسید...کشوری که اشتغالزایی و پایه صنعتش بر توسعه جنگ است از اینکه کشورها با تکیه بر صنعت هسته ای بر قدرت نامتعارف دست یافته و دیگر نتوان در منطقه سلاح های متعارف را فروخت نگرانند آنها بدنبال ممانعت از قدرت گیری کشورها بخصوص ایران و ادامه پروژه ایران هراسی هستند که بتوانند پترودلارها را به صنعت اشتغالزایی اسلحه سازی آمریکا جذب کنند اگر ایران قدرت نامتعارف داشته باشد چه کسی دیگر سلاح متعارف آمریکا را خواهد خرید آنها هدفشان ممانعت از قدرت گیری ایران بخاطر پروژه های تحمیل جنگ های آتی به منطقه بمنظور دوشیدن خاورمیانه هستند کدام مذاکره کدام صلح ،تنها راه حفظ کشور از جنگ های آتی و صدام های دیگر دستیابی ایران به قدرت نامتعارف است و پس از آن مذاکره کنید وگرنه آنها خاورمیانه را منبع درآمد کارخانجات فروش اسلحه از طریق بحرانسازی میدانند...
فریماه۳۶۳۱۱۱۱۰۱:۰۰:۱۱ ۱۴۰۳/۷/۲۵
احسنت
ناشناس۳۶۳۱۳۴۲۱۱:۰۷:۵۹ ۱۴۰۳/۷/۲۵
خیر سلاح آمریکا تسلط بر اقتصاد جهان است و اعمال تحریمهایی کمر شکن بر کشورهای مخالف خود !! الان روسیه قدرت بزرگ اتمی ببینید چه طور در تار و پود تحریمهای غرب گیر افتاده !! اما راه درست را چین رفته که دنیا را در چنگ تکنولوژی خود گرفته طوری که آمریکا توان مقابله با او را ندارد !
ناشناس۳۶۳۰۶۵۸۱۵:۲۴:۰۵ ۱۴۰۳/۷/۲۴
مطابق اصل دفاع متقابل وقتی کشوری مستمرا توسط کشور دیگری تهدید مکرر به تهدید هسته ای میشود ،قطعا آن کشور در جهت دفاع از موجودیت خود انگیزه برای دستیابی به توازن قوا با آن کشور را پیدا میکند این از اصول بقا در طبیعت است ،همین رقابت شرق و غرب را بنگرید دقیقا تهدیدات یکی موجب ترغیب دیگری به دستیابی به تجهیزات مشابه شده که اکنون به فضا هم کشیده شده ،چرا وقتی کشوری عضو ان پی تی نیست مستمرا به اشغال اراضی کشور دیگری ادامه میدهد در پاسخ به تلاش کشور اشغال شده برای مبارزه با اشغالگر ناهمتراز و بدون توجه به کنوانسیون های جنگی با حملات کور و نسل کشی پاسخ میدهد و ابایی از قتل و عام زنان و کودکان بمباران بیمارستان و مدرسه هم ندارد و حق مردم کشور اشغال شده را بر حاکمیت سرزمینی و حق حیات برسمیت نمی‌شناسد ،باید سلاح نامتعارف داشته باشد
ناشناس۳۶۳۰۶۵۹۱۵:۲۵:۲۷ ۱۴۰۳/۷/۲۴
در طول تاریخ از افتادن به هردو سمت غرب و شرق ضربه خوردیم سیاست اصلی کشور باید قدرت گیری متعارف و نامتعارف به حدی که شرق و غرب به خود اجازه ندهند در سیاست کشور دخالت کنند وسپس اتخاذ سیاست متوازن بین شرق و غرب و بهره بردن از هر دو سمت است با توجه به موقعیت ژیواستراتژیک ایران ،نه شیفت کردن افراطی از غرب به شرق یا از شرق به غرب ،افراطیون پرورش یافته دامن غرب و یا شیفتگان شرف هر دو بایستی به دید سیاست متوازن مبتنی بر منافع ملی با ارتباط متوازن با هر بلوک برسند.
ناشناس۳۶۳۰۶۶۴۱۵:۲۷:۲۸ ۱۴۰۳/۷/۲۴
اول بدست آوردن قدرت بازدارنده همتراز که مکرراً با آن تهدید علنی شده ایم سپس مذاکره بر مبنای منافع ملی و اقتصادی ...اصول حاکم به خاورمیانه با مناطق دیگر دنیا متفاوت است اول قدرت بازدارنده متنوع متعارف و نامتعارف داشته باشید ، بعد آنها شما را به مذاکره فرا می‌خوانند ...وگرنه مذاکره گرگ و میش عایدی نخواهد داشت تجربه قبلی اثبات این مدعاست
ناشناس۳۶۳۰۷۰۱۱۵:۵۲:۳۳ ۱۴۰۳/۷/۲۴
دست مریزاد هرچه خرج صنایع نظامی شده حلالتان اما باید کاری کرد صنایع تجاری هم رشد واقعی کنند نه مثل صنایع خودروسازی و لوازم خانگی که فقط حیف و میل کردند
ناشناس۳۶۳۰۷۰۴۱۵:۵۸:۱۲ ۱۴۰۳/۷/۲۴
امریکا وارد جنگ شود در یک روز 30 هزار نفر نظامیانش به درک می روند و به همین دلیل هیچ کاری نمی کنند
ناشناس۳۶۳۰۸۹۹۲۰:۰۱:۵۴ ۱۴۰۳/۷/۲۴
تو رو خدا رحم کن
ناشناس۳۶۳۱۲۴۰۰۹:۰۱:۴۰ ۱۴۰۳/۷/۲۵
نگران نباش!
ناشناس۳۶۳۱۲۵۷۰۹:۲۴:۳۷ ۱۴۰۳/۷/۲۵
در یک ناو چند هزار سرباز هست!
ناشناس۳۶۳۰۷۰۶۱۶:۰۱:۲۰ ۱۴۰۳/۷/۲۴
چند هزار موشک زده شود کافی هست اسراییل نابود می شود
ناشناس۳۶۳۰۷۵۲۱۶:۳۷:۳۵ ۱۴۰۳/۷/۲۴
مطالب قابل نقد زیادی در این مصاحبه هست اما باشد میدان آنرا آزمون کند.
معلم تاریخ۳۶۳۰۷۶۶۱۶:۵۶:۱۴ ۱۴۰۳/۷/۲۴
جنگ بین ایران و‌جبهه اسراییل- امریکا اجتناب ناپذیر است. نباید غافل بود.
ناشناس۳۶۳۰۷۹۱۱۷:۳۷:۴۸ ۱۴۰۳/۷/۲۴
ایشون گفتن که شلیک هر موشک، دویست میلیون دلار هزینه داره؟
ناشناس۳۶۳۰۹۲۳۲۰:۴۶:۳۵ ۱۴۰۳/۷/۲۴
برای اسرائیلی که میخره نه ایرانی که میسازه
ناشناس۳۶۳۰۸۰۳۱۸:۰۰:۵۷ ۱۴۰۳/۷/۲۴
یهودیهای صهیونیست را باید با ترساندن و ارعاب فراری داد! باید ایران سطح بازدارندگی را افزایش دهد. باید از قدرت ایران وحشت کنند! باید حساب دست حامیان صهیونیسم هم بیاید.
ناشناس۳۶۳۰۸۳۱۱۸:۴۸:۲۴ ۱۴۰۳/۷/۲۴
دست مریزاد خدا قوت دهد
رضا۳۶۳۰۸۴۵۱۹:۱۱:۱۴ ۱۴۰۳/۷/۲۴
نتیجه جنگ را پس از انتخابات امریکا خواهیم دید. تاریخ نشان داده که حاصل جنگ ویرانی اواره گی و کشتار و مصدوم شدن انسان های بی کناه است.ا
ناشناس۳۶۳۰۸۵۲۱۹:۱۷:۱۳ ۱۴۰۳/۷/۲۴
برو قوی شو گر راحت جان طلبی
متین۳۶۳۰۸۶۰۱۹:۲۲:۱۴ ۱۴۰۳/۷/۲۴
درودها برایران و ایرانی
مجتبی۳۶۳۰۸۷۳۱۹:۳۹:۲۶ ۱۴۰۳/۷/۲۴
فعلا کمک به حزب الله وبعد هم به غزه از نون شب واجب تر است زیرا واقعا حیثیتی و سر نوشت ساز است
یاشار۳۶۳۰۸۹۸۲۰:۰۰:۱۷ ۱۴۰۳/۷/۲۴
باسلام .از رهبر عزیزم بعنوان یک ایرانی وطن پرست واز تمامی اعضای شورای امنیت ملی عاجزانه تقاضا دارم در مورد دکترین هسته ای تجدید نظر کنند ویکبار برای همیشه از تولید وساخت سلاح اتمی رونمایی کنند .ایران کره شمالی نیست که تحریم به زانو درش آورد .وقتی ایران بازدارندگی ایجاد کند دیگر کشوری در خاور میانه جرات فروش انرژی از غرب آسیا بدون اجازه ایران را نخواهد داشت ایران تولید ناخالص بالایی در میان دول جهان دارد پس وجود بمب اتم جهت بازدارندگی جنگ علیه ایران از نان شب واجب تر است .تورابخدا به ملت ایران اسلامی رحم کنید ودست متجاوزان تاابد از این مرز وبوم کوتا نمایید ان شا الله .هیچ بازدارندگی بالا تر از قدرت اتمی نخواهد بود
ناشناس۳۶۳۰۹۰۱۲۰:۰۹:۳۱ ۱۴۰۳/۷/۲۴
باید اگر اتفاقی بیفتد سامانه های آمریکا واصرایل زده شود چون فقط از زبان زور پیربی میکند خدا با حق طلبان است
ناشناس۳۶۳۰۹۲۷۲۰:۵۱:۰۷ ۱۴۰۳/۷/۲۴
جبهه مقاومت مفهومی مقدسه
سید محمد فاطمی نیا۳۶۳۰۹۲۹۲۰:۵۱:۳۱ ۱۴۰۳/۷/۲۴
من به نیروهای مسلح ایران افتخار میکنم. درود به شرف و غیرت و توانایی و عزمتان.
ناشناس۳۶۳۰۹۴۶۲۱:۱۰:۴۰ ۱۴۰۳/۷/۲۴
ایران قوی ونیرومندوبااقتداراست وقوی ونیرومند ترخواهدشدجانم فدای وطنم ایران
امان الله۳۶۳۰۹۵۱۲۱:۱۸:۰۵ ۱۴۰۳/۷/۲۴
اگر ندادن موشک توسط آمریکا به ایران بخاطر روسیه بود چرا اف۱۴ راکه به هیچ کشوری نداد فقط به ایران داد؟؟؟ یعنی تکنولوژی موشک ازجنگنده اونم جنگنده پیشرفته درزمان خودش بیشتر است؟؟
علی۳۶۳۰۹۷۱۲۱:۳۸:۳۱ ۱۴۰۳/۷/۲۴
درود بر سرداران با هوش کشور
ناشناس۳۶۳۱۱۰۴۰۰:۴۵:۳۵ ۱۴۰۳/۷/۲۵
درود
محمدرضا صنعتگر۳۶۳۰۹۷۵۲۱:۴۲:۰۰ ۱۴۰۳/۷/۲۴
واقعا مصاحبه جالبی بود نهایت استفاده رو بردیم .خداوند جناب آقای رستمی را حفظ کند
قاسم۳۶۳۰۹۸۷۲۱:۴۸:۳۷ ۱۴۰۳/۷/۲۴
خدا قوت بده به رزمندگان ایران در هر صحنه نظامی ساختاری .ولی یک کلام حرف امروز طوری شده هر خبرنگاری برای پر کردن صفحه خبرش میر سراغ یکی ازش حر ف میکشه .راخت چاپ میکنه در صورتی بعضی از اسرار نظامی باید فاش نشه
محمد۳۶۳۰۹۹۰۲۱:۵۲:۲۴ ۱۴۰۳/۷/۲۴
شعار نده الکی باید بمب اتم داشته باشیم...بمب اتم خودش بازدارندگی میاره
اکبر اسدی۳۶۳۱۰۰۰۲۱:۵۷:۴۰ ۱۴۰۳/۷/۲۴
حرفهای ایشان ،نقدهای فراوانی دارد روسیه،ترکیه،اسرائیل و طالبان و اعراب ،آرزویشان ورود ایران به جنگی ویرانگر با اسراییل،ناتو و امریکا است اعتماد و اتکاء به روسیه از روی استیصال یک اشتباه استراتژیک و ویران کننده است روسیه و چین در بزنگاه مهم قطعا پشت ایران را خالی خواهند کرد
فدایی ایران۳۶۳۱۰۰۵۲۲:۰۰:۳۵ ۱۴۰۳/۷/۲۴
سردار سلام و خدا قوّت. واقعا" به قدرت نظامی ایران عزیز دل گرم شدیم وامیدوار. فقط مواظب نفوذی ها باشید که واقعا"خطر آفرینند .خدا ریشه آنها رابخشکاند .زنده باد ایران
سعید۳۶۳۱۰۰۷۲۲:۰۳:۴۴ ۱۴۰۳/۷/۲۴
زنده وپاینده بادجمهوری اسلامی ایران به رهبری امام خامنه ای
حمید۳۶۳۱۰۰۸۲۲:۰۴:۲۸ ۱۴۰۳/۷/۲۴
قوی تر از بمب هسته ای ، سلاح !
ناشناس۳۶۳۱۰۱۸۲۲:۲۳:۳۴ ۱۴۰۳/۷/۲۴
اگر نزنی میزننت پس نباید پا پس کشید .هرچقدر جنگ مخرب بود است ولی اگر در مقابل دشمن زور گو عقب نشینی کنی از خانه آن بیرونی می کند .پس نترس وبزنش
ناشناس۳۶۳۱۰۲۱۲۲:۲۶:۰۹ ۱۴۰۳/۷/۲۴
چه فایده همه اینایی گفتی وقتی خوبه که کشور ازنظر اقتصادی هم سرآمد باشه قدرت و ثروت مکمل همن ولی متاسفانه ما با داشتن ثروت فقیر زندگی میکنیم . البته فقط مردم فقیر زندگی میکنند
ناشناس۳۶۳۱۰۲۳۲۲:۲۹:۲۱ ۱۴۰۳/۷/۲۴
مرگ بر اسراییل و آمریکا ی جنایتکار
ناشناس۳۶۳۱۰۳۰۲۲:۳۶:۵۸ ۱۴۰۳/۷/۲۴
یاد حرف سردار حاجی زاده افتادم که گفت سلاحی داریم بجز موشکی هسته ای پهبادی اسراییل کاری نکنه که رو نماییش کنیم
ناشناس۳۶۳۱۰۳۴۲۲:۵۰:۲۰ ۱۴۰۳/۷/۲۴
درود بر ایران قدرتمند و سربلند اما باید وضع اقتصادی مردم بهبود یابد!
هادی۳۶۳۱۰۳۹۲۲:۵۷:۰۵ ۱۴۰۳/۷/۲۴
در خلال این مصاحبه به انفجار سه نفتکش درفجیره و دو نفتکش در دریای عمان اشاره و به نحوی به قدرت پنهان ایران نسبت داده شده است. این گونه سخنان و طرح مسایل این چنینی در فضای کنونی درست نیست و ممکن است از نظر بین المللی عواقب ناخوشایندی برای امنیت کشور داشته باشد.
رسول۳۶۳۱۰۴۶۲۳:۰۴:۲۲ ۱۴۰۳/۷/۲۴
جانم فدای ایران .جانم فدای سرداران غیور ایران عزیز خدا نگهدارتان باشد سرداران و نیروهای مسلح ایران عزیز.به شما افتخار می کنیم درود بر شما
ناشناس۳۶۳۱۰۴۸۲۳:۰۶:۰۴ ۱۴۰۳/۷/۲۴
واقعا برخی فکر می‌کنند روسیه له دلیل ضعف تکنولوژیک از ایران و کره شمالی سلاح می‌خرد، تفکر به شدت خنده داری است . این کار روسیه هزار و یک علت دارد که هیچ کدام ضعف تکنولوژیک و توانمندی روسیه نیست . کما اینکه ما همین الان آرزوی داشتن هر کدام از تسلیحات آنها را داریم. عواملی مثل نوع مخاطراتی که طی سالها ارتش شوروی و به تبع آن روسیه با آن مواجه بوده ، همراه کردن آیدان و کره شمالی و برخی کشورها با خود و به نوعی شریک جرم پیدا کردن در حوزه بین الملل و صدها دلیل دیگر عامل این موضوع است . حالا اینکه فردی با جایگاه بالا در ساختار سیاسی تفاسیر دیگری دارد خیلی عجیب است
غلامحسین۳۶۳۱۰۴۹۲۳:۰۶:۰۹ ۱۴۰۳/۷/۲۴
ها۰حالا آروم شدم۰دلم خنک شد۰۰افرین۰
ناشناس۳۶۳۱۰۵۲۲۳:۰۷:۴۱ ۱۴۰۳/۷/۲۴
ايران باید قوی تر بشه . باید سریع سلاح هسته‌ای بسازیم. به هر قیمتی نباید اقتدار ایران از بین بره .اين خاک بر روی خون شریف ترین و شجاع ترین فرزندانش استوار است .دشمن به خوبی می داند که ایرانیان مانند دیگر مردمان جهان تن به ذلت نمی دن .اين آنها رو عصبی کرده .با دادن پول و سلاح عراق رو تجهیز کردن و کشور ما رو هشت سال آماج حملات قرار دادن .چهل ساله نان ما رو آجر کردن تا به خیال خودشان به زانو دربیاییم. ما وارث حکومت های جهانی هستیم بلد نیستیم سر خم کنیم .اين برای بربرهای وحشی غربی زجراوره. آنها می دانند ذهن و شالوده ما بر پایه دادخواهی و جوانمردی بنا شده .می دانند ضعیف کشی رو تاب نمی آوریم برای همین می خواهند صدای ما رو خاموش کنند .آنچه مسلم است آنها دربرابر اراده ما شکست خورده هستند .ما باید خودمان رو باور کنیم و پرورش دهیم .باید ضعف‌ها رو کم رنگ کنیم .باید مسئولان از مردم دلجویی کنند و زخم های ایجاد شده رو التیام دهند .باید مشکلات داخلی رو حل کنیم و اتحاد و وحدت ملی رو بیش از پیش کنیم .
روح اله۳۶۳۱۰۵۴۲۳:۰۹:۰۴ ۱۴۰۳/۷/۲۴
باید به سلاح اتمی جهت بازدارندگی دست پیدا کنیم . رو قوی شو گر راحت جان طلبی که در قاموس طبیعت، ضعیف پایمال است ...
محمد۳۶۳۱۰۵۶۲۳:۱۲:۰۴ ۱۴۰۳/۷/۲۴
جهان قانون جنگل را دارد و کشورهای ضعیف از بین میروند و اگر این اقتدار نبود حتما امریکا و همپیمانانش به ایران حمله میکردند،و این اقتدار به خاطر دولت اصلاحات به تعویق افتاد و در تمام حوزه ها باعث ضرر و زیان و سلب اعتماد عمومی شد.
ناشناس۳۶۳۱۰۵۹۲۳:۱۶:۵۳ ۱۴۰۳/۷/۲۴
اگر اسراییل که چهارصدکلاهک هسته‌ای داردچهارتای آن رازدشماچگونه میخواهید جواب بدهید
عسکر۳۶۳۱۰۹۵۰۰:۲۱:۲۱ ۱۴۰۳/۷/۲۵
سگ خون آشام اسراییل فعلا برای ایران خطری ندارند ،خطر اصلی نفوذ است و تمام ،بازدارندگی اتمی از اوجب واجبات است به نظر بنده
سید محمد شیواگو۳۶۳۱۰۹۸۰۰:۲۸:۰۷ ۱۴۰۳/۷/۲۵
از تو حرکت از خدا برکت ! ان تنصرالله ینصرکم . اگر خدا را یاری کنید خدا هم شما را یاری می دهد ، ما تکلیف داریم از قدرت جهت بازدارندگی بهره مند بشویم که شدیم ولی قدرت اصلی خداوند است که پشتیلان ماست و جز او قدرتی را مطرح نمی دانیم و جز از او ترسی بدل نداریم . فقط باید مراقبت از ایمان خود کنیم و جهاد با نفس که جهاد اکبر است را سرلوحه خود قرار دهیم و هرگز مغرور بخود نشویم .
ناشناس۳۶۳۱۱۰۱۰۰:۳۹:۴۴ ۱۴۰۳/۷/۲۵
در کشور ما باید معیاری برای شناخت نفوذی ها بکار گرفته شود و پست های کلیدی از وجود آنها پاک شود تا اقتصاد و معیشت و سلامتی مردم ترفیع پیدا کند.
فریماه۳۶۳۱۱۰۶۰۰:۴۸:۰۲ ۱۴۰۳/۷/۲۵
از اول تا آخر متن. از خوندنش لذت بردم. واقعا لذت بخش بود. درود بر ایران.انشالله مشکلات اقتصادی رو مانند قدرت نظامی و دفاعی حل کنید.
حاج حسین.مشهد الرضا۳۶۳۱۱۰۸۰۰:۵۴:۰۳ ۱۴۰۳/۷/۲۵
خدا مردم ایران راعزت فراوان وقدرت روز افزون دهد. چنین فرزانگانی داریم که امنیت داریم.نفستان گرم.دستتان را بگرمی میفشارم ، وبر پیشانی تک تک رزمندگان بوسه میزنم.سلامت وپایدار یتان آرزوی من است..
مجید۳۶۳۱۱۱۰۰۰:۵۶:۳۶ ۱۴۰۳/۷/۲۵
اللهم عجل لولیک الفرج.
کهنه سرباز جنگ هستم۳۶۳۱۱۱۷۰۱:۱۳:۵۶ ۱۴۰۳/۷/۲۵
زمان جنگ می گفتم خدایا یه روز میشه ما هم موشک داشته باشیم الان که اخبار ومرور میکنم همیشه میگم روحت شاد تهرانی مقدم ویاران شهیدش
ناشناس۳۶۳۱۱۱۹۰۱:۱۵:۴۳ ۱۴۰۳/۷/۲۵
ابتدا قدرت واقعی یک کشور اقتصاد قوی و پشتوانه اکثریت مردم آن است که بازدارندگی قوی ایجاد میکند بهمراه تجهیزات نظامی والا موشک و تجهیزات شاید در وهله اول بازدارنده باشد اما اگر دو مورد اولی را نداشته باشد چندان نمیتوان خوشبین بود ...
محمود۳۶۳۱۱۳۰۰۱:۴۳:۰۵ ۱۴۰۳/۷/۲۵
آیا نیازه این همه اطلاعات از یک فرمانده نظامی در رسانه ملی مطرح شود. سوالات زیادی مجری نتجه میشه مثل داستان خرید پیجرها تهدید کردن دشمنان خوبه ولی نباید دستمان را رو کنیم. دشمنان بسیار هوشیار هستند باید ما هم زیرک باشیم‌
محمود۳۶۳۱۱۳۲۰۱:۵۲:۲۲ ۱۴۰۳/۷/۲۵
اینکه سلاحی قويتر از هسته‌ای داریم و ناشناخته هست خیلی خوبه آیا بهتر نیست در مقابل دشمن وحشی و خونخواری که گشتنه انسانها براش مثل کشتن حشرات براش راحت میباشد سلاح هسته‌ای هم داشته باشیم و آن سلاح ناشناخته هم در کنارش داشته باشیم مطمئنآ بازدارندگی را بیشتر می‌کند.
ناشناس۳۶۳۱۱۳۶۰۲:۱۶:۰۳ ۱۴۰۳/۷/۲۵
درود خدا برخدمتکاران راستین ملت. اینها همه پرندگان ابابیل هستند. خدا به همراه جبهه مقاومت.
ناشناس۳۶۳۱۱۳۷۰۲:۲۶:۴۳ ۱۴۰۳/۷/۲۵
چقدرکارشناس داریم اینجا
عبدالله۳۶۳۱۱۳۸۰۲:۲۷:۱۶ ۱۴۰۳/۷/۲۵
قدرت حرف اول رو دردنیا می زنه اگر یک کشور مقتدر وقوی داشته باشيم همه ی کشورهای کوچک وبزرگ احترام نگه داشته وحد خود را می شناسند در دیپلماسی هم موفقتر عمل می کنیم ولی لطفا به اقتصاد هم توجه کنید که مهم است
اکی۳۶۳۱۱۳۹۰۲:۴۳:۴۴ ۱۴۰۳/۷/۲۵
من به سپاه کشور عزیزم افتخار میکنم که حتی با وجود اینکه بمب اتم ندارد ولی همه کشورها از ایران ورهبر عزیزم می‌ترسند درود بر شما سپاه مقتدر انشالله که دست خدای عزیزم یار و یاور شما باشد ما ایرانی ها به وجود شما افتخار می‌کنیم فکر نکنید که ایرانی پشت شما را ول می‌کند
ضیا۳۶۳۱۱۵۸۰۴:۵۹:۰۷ ۱۴۰۳/۷/۲۵
خدا قوت برمردان شجاع ایران زمین زنده باد ایران ایرانی جانم فدای رهبرم
ناشناس۳۶۳۱۱۶۰۰۵:۰۸:۱۱ ۱۴۰۳/۷/۲۵
شوروی قوی ترین سلاح های هسته ای را در اختیار داشت اما فروپاشید . وقتی مردم پشت حکومت نباشند اینچنین میشود
ناشناس۳۶۳۱۱۶۳۰۵:۱۷:۳۸ ۱۴۰۳/۷/۲۵
همین حرفا روومیزنید که دشمن هم ارام نمی نشینه وخودش روصدهابرابر قویتر می کنه...
زهرا۳۶۳۱۱۶۴۰۵:۲۰:۱۲ ۱۴۰۳/۷/۲۵
درود خدا بر دلیر مردان وطنم و رهبر عزیزم واقعا اشک شادی ریختم بهتون افتخار می‌کنیم به امید سلامتی و توام با پیشرفت روزافزون و در پناه حق باشید، فقط مراقب نفوذی ها باشید ی فکری بحال اینا بکنید
ناشناس۳۶۳۱۱۷۸۰۶:۳۵:۰۹ ۱۴۰۳/۷/۲۵
مرحبا به سرداران کشورم خدا نگهدارتان تا میتوانید ایران را قوی کنید سلاح هسته ای ما هم باید داشته باشیم ...
ناشناس۳۶۳۱۲۰۴۰۷:۵۵:۳۵ ۱۴۰۳/۷/۲۵
داشتن سلاح قویتر از بمب اتم برای چیست ؟ اگر برای زدن است که هیچ کشوری نمیشینه و تماشا کنه و قطعاً آنها هم تلافی خواهند کرد . اگر بلوف است که کشور را به تحریمهای بیشر و ورشکستگی اقتصادی میکشانید .
ناشناس۳۶۳۱۲۱۳۰۸:۰۸:۵۳ ۱۴۰۳/۷/۲۵
واقعا اگه راست باشه دمتون گرم و خسته نباشی
ناشناس۳۶۳۱۲۳۰۰۸:۴۵:۲۵ ۱۴۰۳/۷/۲۵
بهتر نیست این اطلاعات نظامی رو رسانه ای نکنید تا آمریکا و اسرائیل به منابع پیشرفت شما دسترسی نداشته باشن ؟
ق۳۶۳۱۲۳۳۰۸:۵۰:۳۲ ۱۴۰۳/۷/۲۵
باسلام.خواستم بگم که اگه می‌خواییم پیروز میدان باشیددشمن بهیچ عنوان نبایدبفهمدکه شما داریدچکارمیکنید،یاچی درست کردید،مثل خودشان،شما ازتجهیزاتتون میگیدازصفرتاصدامااسراییل غاصب یدفعه باسلاح پیشرفته سوپرایزتون‌میکنه.بامیدپیروزی بردشمن ستمگروغاصب.
ناشناس۳۶۳۱۲۷۰۰۹:۳۲:۴۵ ۱۴۰۳/۷/۲۵
در گیر کردن کشور در جنگی که آینده ای برای آن متصور نیست وضعیت جنگی را در کشور حاکم کرده است
علی۳۶۳۱۲۷۳۰۹:۳۴:۱۴ ۱۴۰۳/۷/۲۵
فرض کنیم هم اکنون صاحب برترین سلاح های مخرب در دنیا باشید ولی وقتی نمی توانید یا شاید هم نمی خواهید رفاه، آسایش و خوشبختی مردم را فراهم کنید، همه اینها چه فایده ای دارد ؟؟
ناشناس۳۶۳۱۲۸۰۰۹:۳۹:۴۰ ۱۴۰۳/۷/۲۵
اصلا ایران قدرت نظامی اول دنیا، وقتی چابهار و خلیج فارس و خیلی جاهای دیگرو دارن خودشون دو دستی تقدیم میکنن، بنظر من قدرت نظامی اهمیتی نداره.
ناشناس۳۶۳۱۲۸۱۰۹:۴۵:۱۸ ۱۴۰۳/۷/۲۵
ولی ایکاش در کنار افزایش قدرت نظامی به فکر افزایش قدرت اقتصادی ، فرهنگی ، تکنولوژی و دانش هم باشید
نااشنا۳۶۳۱۲۹۰۰۹:۵۹:۵۳ ۱۴۰۳/۷/۲۵
اگر بمب هسته باعث پیشگیری از جنگ میشد ،،اسرائیل الان هیچ کشوری بهش حمله نمی‌کرد، و حتی ایران بهش حمله موشکی نمی‌کرد.
ناشناس۳۶۳۱۲۹۵۱۰:۱۰:۳۷ ۱۴۰۳/۷/۲۵
خدیاایران راپیروزوسربلندبفرما
ناشناس۳۶۳۱۳۱۱۱۰:۳۹:۳۷ ۱۴۰۳/۷/۲۵
چرا هر کارشناسی به خودش حق میده در مورد قدرت نظامی ایران اطلاع رسانی کنه یا در مورد نحوه ی پاسخگویی ایران اظهار نظر کنه؟!! در اسراییل به حز نتانیاهو و وزیر دفاع هیچ فرد دیگه ای کوچکترین اطهار نظری در مورد توان و شیوه ی مقابله اسراییل ارائه نمیده ! گاهی بعضی اظهار نظرهای کارشناسان ما که به صدا سیما دعوت شدن طوری بوده که مقامات بالا مجبور به تکذیب اونا شدن و طرف مجبور به عذر خواهی شده و همین ها کلی اطلاعات نظامی در اختیار دشمن قرار میده !
احمد۳۶۳۱۳۴۰۱۱:۰۵:۲۳ ۱۴۰۳/۷/۲۵
❤❤❤ سلام باتشکر از سردارعزیز ابراهیم رستمی باحرف هاش ، کل آمریکا واروپا که ویترین و نوک پیکان ها آنها که اسرائیل میباشد ، را خورد خمیر کرد ، با این بیان سردار رستمی وعده صادق ۳ امروز رخ داد با تشکر /م ❤❤❤
yektanetتریبون

پربحث‌های اخیر

  1. فردوسی‌پور و فرش قرمزی که پهن نشده!

  2. پیشنهاد خواننده کیهان درباره‌ ‌حجاب در مترو

  3. درخواست عجیب کارشناس تلویزیون از مردم برای فرزندآوری

  4. رهبر انقلاب: حکم اعدام نتانیاهو باید صادر شود/ بسیجی ایرانی یقین دارد روزی رژیم‌صهیونیستی را از بین خواهد برد

  5. از برق تا تخم‌مرغ؛ افزایش حداقل ۴۰ درصدی نرخ سبد معیشت

  6. صحنه وحشتناک ۲ زورگیر که گوش یک مرد را می‌برند!

  7. جزئیات تازه از ترور دانشمندان هسته‌ای/ وزیر پیشین اطلاعات: نیم‌ساعت قبل از آنکه برسیم، تروریست‌ها فرار می کردند

  8. رضا رشیدپور برای مذاکره با ایلان ماسک افتخار داد!

  9. با پول دناپلاس توربو چه خودروهایی می‌توان خرید؟

  10. گرد و خاک عارف علیه منتقدین دولت/ سه ماه قبل کجا بودید؟

  11. کارگران ۱۰۰ دلاری/ دستمزدهایی که ناگهان پودر می شود!

  12. رقم وحشتناک ارزش دارایی‌های ملکی بانک‌های ایران

  13. خداحافظی با چادرخوابی خانواده‌های شهرستانی در اطراف بیمارستان‌ها

  14. تاریخ ابلاغ قانون حجاب مشخص شد

  15. چرا اروپا دنبال آغاز مجدد گفت‌وگوها با ایران است؟

  16. بازی با مرگ؛ قلیان کشیدن جوان موتورسوار در اتوبان !

  17. تابعیت دوگانه جرم است؟

پربحث‌های هفته

  1. تکرار بازی سیاسی با مذاکره؟!

  2. قانون عفاف و حجاب کجاست؟/ وقتی گرانی خودرو را هم به علم‌الهدی ربط می‌دهند!/ جای درست لاریجانی؟

  3. جمعیت اتباع افغانستانی مقیم ایران بیش از ۶ میلیون نفر است

  4. بازگشت روحانی به سیاست با پرواز در خواب/ نسخه‌ جدید لاریجانی/ ادعای تازه درباره تابعیت فرزندان ظریف

  5. فردوسی‌پور و فرش قرمزی که پهن نشده!

  6. اتحادیه اروپا از جان ایران چه می خواهد؟!

  7. فمینیسم ایرانی و عبور از سکولاریسم

  8. بدهکاران، طلبکار شدند!

  9. آن تجربه تلخ را تکرار نکنید

  10. نفوذی‌ها چه کسانی و در کجاها هستند؟

  11. وقت مقابله‌ به‌ مثل با اروپا نرسیده؟

  12. آواز خواندن یک روحانی با تک نوازی ویولون

  13. اعتماد به ترامپ خطاست/ عراقچی علیه ساده‌سازی اصلاح‌طلبان/ شمشیر وفاق زیر گلوی مجلس

  14. با "مرد دیوانه" چگونه باید رفتار کرد؟!

  15. آدرس غلط روی تابلوی پاستور/ ظریف نباشد چه کسی جواب ترامپ را بدهد؟!/ پیامک‌هایی با مضمون خیانت که به نمایندگان مجلس ارسال می‌شود!

  16. درد بیمار و ناز طبیبان !

  17. ادعاهای غير واقعی درباره اقتصاد ایران

  18. تنها فرمولی که دولت های ما بلدند!

  19. انتقاد تند محمد مهاجری به پایداری‌‌چی‌ها و جلیلی

  20. چند نکته درباره تعامل عبدالحمید با دولت/ آیا پزشکیان همه صداهای اطراف خود را می‌شنود؟/ اولین قطعنامه فصل مدارا

  21. یارانه‌ها واریز شد

  22. نظرات برگزیده مخاطبان «الف»: اول قدرت بازدارنده همتراز، سپس مذاکره با آمریکا/ اقدام اروپا، نشان‌دهنده فعال‌شدن مکانیسم ماشه است

  23. شبیخون دلاری به صنعت خودرو !

  24. امام جمعه اردبیل: امارات هیچ سندی بر مالکیت ۲ جزیره «آریانا» و «زرکوه» ندارد

  25. روایت عجیب حسن روحانی از نامزدی اش در انتخابات/ خواب سیدمحمد خاتمی را دیدم!/ خاتمی را زیر بالم گرفتم و به آسمان بردم!

پربحث‌های هفته

  1. تکرار بازی سیاسی با مذاکره؟!

  2. قانون عفاف و حجاب کجاست؟/ وقتی گرانی خودرو را هم به علم‌الهدی ربط می‌دهند!/ جای درست لاریجانی؟

  3. جمعیت اتباع افغانستانی مقیم ایران بیش از ۶ میلیون نفر است

  4. بازگشت روحانی به سیاست با پرواز در خواب/ نسخه‌ جدید لاریجانی/ ادعای تازه درباره تابعیت فرزندان ظریف

  5. نفوذی‌ها چه کسانی و در کجاها هستند؟

  6. وقت مقابله‌ به‌ مثل با اروپا نرسیده؟

  7. اعتماد به ترامپ خطاست/ عراقچی علیه ساده‌سازی اصلاح‌طلبان/ شمشیر وفاق زیر گلوی مجلس

  8. آدرس غلط روی تابلوی پاستور/ ظریف نباشد چه کسی جواب ترامپ را بدهد؟!/ پیامک‌هایی با مضمون خیانت که به نمایندگان مجلس ارسال می‌شود!

  9. انتقاد تند محمد مهاجری به پایداری‌‌چی‌ها و جلیلی

  10. چند نکته درباره تعامل عبدالحمید با دولت/ آیا پزشکیان همه صداهای اطراف خود را می‌شنود؟/ اولین قطعنامه فصل مدارا

  11. نظرات برگزیده مخاطبان «الف»: اول قدرت بازدارنده همتراز، سپس مذاکره با آمریکا/ اقدام اروپا، نشان‌دهنده فعال‌شدن مکانیسم ماشه است

  12. امام جمعه اردبیل: امارات هیچ سندی بر مالکیت ۲ جزیره «آریانا» و «زرکوه» ندارد

  13. روایت عجیب حسن روحانی از نامزدی اش در انتخابات/ خواب سیدمحمد خاتمی را دیدم!/ خاتمی را زیر بالم گرفتم و به آسمان بردم!

  14. کمالوندی: ظرفیت غنی‌سازی را افزایش دادیم  

  15. محمد مهاجری به عراقچی: قرار نیست مملکت را از این وضع نجات دهید؟ /حمله گازانبری علیه ما شروع شده است

  16. گستاخ؛ اما کوچک و آسیب پذیر !

  17. دختر صفدر حسینی در دولت پست گرفت / فاطمه حسینی کیست؟

  18. فضائلی: رهبری مخالف اصلاح قانون تابعیت‌های غیرقهری هستند

  19. حکم بازداشت نتانیاهو و گالانت توسط لاهه صادر شد

  20. پیشنهاد خواننده کیهان درباره‌ ‌حجاب در مترو

  21. اتحادیه اروپا کشتیرانی ایران را تحریم کرد

  22. تحلیل معاون پزشکیان از «کلینیک ترک بی حجابی»

  23. انتقال پایتخت وارد مرحله جدیدی شد

  24. سران سه‌قوه در خصوص لزوم رفع مسدودسازی اتفاق نظر دارند

  25. رهبر انقلاب: حکم اعدام نتانیاهو باید صادر شود/ بسیجی ایرانی یقین دارد روزی رژیم‌صهیونیستی را از بین خواهد برد

آخرین عناوین