فارس نوشت: سال 98 در یکی از استخرهای استان قم 11 زن دچار مسمومیت با گاز کلر شدند و محدودیت در خصوص حضور آقا در استخر زنانه، روند امدادرسانی را با مشکل مواجه کرد.
رئیس سازمان اورژانس کشور جعفر میعادفر دیروز گفت 17 پایگاه اورژانس بانوان در کلانشهرهای کشور فعال است و قرار است تعداد این پایگاهها افزایش پیدا کند. به گفته میعادفر اولویت اعزام اورژانس بانوان برای بیماران و مصدومان خانم است که پس از ثبت اطلاعات، در یک شعاع عملیاتی کارشناسان خانم برای این بیماران اعزام میشوند.
سال 98 در ابتدای تأسیس اورژانس بانوان، تعداد پرسنل خانم اورژانس ۱۲ نفر بود که این افراد در یک پایگاه با دو آمبولانس مشغول کار شدند اما حالا آمارشان به 153 نفر رسیده است. در هر پایگاه اورژانس بانوان 9 کارشناس فوریتهای پزشکی زن حضور دارند که روزانه به 56 مأموریت اعزام میشوند. یعنی هر پایگاه، حدود 8 مأموریت در شیفت 12 ساعته انجام میدهد.
بر اساس چشمانداز سازمان اورژانس کشور، بین ۲۰ تا ۳۰ درصد پایگاههای اورژانس، باید پایگاه اورژانس بانوان باشد. در حال حاضر 3300 پایگاه اورژانس فعال داریم که باید 660 پایگاه برای بانوان باشد. اما این در حالی است که فقط 17 پایگاه اورژانس بانوان در سراسر کشور فعال است.
زنان بر اساس آخرین سرشماری حدود نیمی از جمعیت کشور یعنی ۴۹ درصد را تشکیل میدهند و همین موضوع اهمیت حضور بانوان در نهادهای امدادی مثل اورژانس را دوچندان میکند.
معاون فنی عملیاتی اورژانس هدی فراهانی معتقد است اورژانس کار یدی و خشن است که معمولاً بانوان در انجام درست آن با مشکل مواجه خواهند شد وعدم درست این فرایند نیز به بیمار و مجروح آسیب فراوانی وارد میکند. اما در مقابل کارشناس ارشد پرستاری امید ترابیان میگوید اگر کار اورژانس یک کار خشن و بهاصطلاح یدی و مردانه است، آیا کار در نیروی انتظامی در مقایسه با اورژانس از لطافت بیشتری برخوردار است؟ پس همانطور که برقراری امنیت یک جامعه اقتضا میکند تا نیروی خانم در ارگانی مثل نیروی انتظامی استخدام شود، برای حفظ سلامت و امنیت روانی خانمها هم باید تعداد پایگاههای اورژانس بانوان در همه شهرها افزایش پیدا کند.
معاون فنی و عملیات اورژانس استان تهران اسماعیل فراهانی معتقد است که سطح اعتماد عمومی به اورژانس ۱۱۵ بسیار بالا است و این موضوع در مورد زنان هم صدق میکند. با افزایش سهمیه کنکور برای جذب خانمها به رشته فوریتهای پزشکی میتوان کمبود نیروی اورژانس بانوان را برطرف کرد. چون فارغالتحصیلان رشته فوریتهای پزشکی در اولین مرحله فارغالتحصیلی وارد بازار کار و مجموعه اورژانس خواهند شد.
مسمومیت ۵ سال پیش در استخر زنانه قم، انگیزه اورژانس بانوان
4030814104 ۰ نظر، ۱ در صف انتشار و ۰ تکراری یا غیرقابل انتشاربه گفته رئیس اورژانس کشور ۲۰درصد پایگاههای اورژانس باید مخصوص بانوان باشد اما در حال حاضر از ۳۳۰۰ عدد، فقط ۱۷ پایگاه اورژانس بانوان در کشور فعال است.
نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.