اصلاح یارانه سوخت هواپیما در بودجه ۱۴۰۴/ مرفهان هدف اولین حذف یارانه انرژی در دولت چهاردهم

  4030821006 ۲ نظر، ۱ در صف انتشار و ۰ تکراری یا غیرقابل انتشار
اصلاح یارانه سوخت هواپیما در بودجه ۱۴۰۴/ مرفهان هدف اولین حذف یارانه انرژی در دولت چهاردهم

کارشناس انرژی گفت: اصلاح یارانه سوخت هواپیما در بودجه ۱۴۰۴ گامی مهم در جهت اصلاح نظام یارانه انرژی در ایران است. با کاهش بار یارانه‌ها بر دوش دولت و ترویج توزیع عادلانه‌تر یارانه‌ها، دولت می‌تواند وجوه را به بخش‌های حساس‌تر هدایت کند و توسعه اقتصادی را ارتقا دهد. همچنین انتظار می‌رود این اصلاحات خطوط هوایی را تشویق کند تا کارآمدتر شوند و مصرف سوخت خود را کاهش دهند که منجر به صرفه‌جویی در هزینه و بهبود سودآوری شود.

فرشاد جامع کارشناس انرژی در گفتگو با ایسنا با اشاره به اصلاحات بخش یارانه انرژی در بودجه ۱۴۰۴ و مسئله سوخت هواپیما گفت: دولت چهاردهم با اصلاح یارانه سوخت هواپیما در بودجه ۱۴۰۴، گام مهمی در جهت اصلاح نظام یارانه انرژی در کشور برداشته است. بخش صنعت هوانوردی که یکی از بخش‌های غیرضروری دریافت یارانه انرژی محسوب می‌شود که در سال آتی با اصلاح قیمت سوخت هواپیما شاهد تغییر قیمت سوخت هواپیما خواهد بود. این اقدام با هدف کاهش بار مالی دولت و هدایت یارانه ها به بخش های ضروری تر اقتصاد انجام می شود.

قیمت نازل بنزین هواپیما

وی ادامه داد: در حال حاضر بدون تغییرات قیمتی اعمال شده در بودجه ۱۴۰۴، قیمت هر لیتر سوخت هواپیما معادل ۳۰ هزار تومان است اما با توجه به یارانه انرژی، شرکت های هواپیمایی تنها لیتری ۶۰۰ تومان می پردازند که به معنای یارانه سرسام آور ۹۶ درصدی به این بخش است. این بدان معناست که دولت بخش عمده ای از هزینه سوخت هواپیما را به دوش می کشد که هزینه قابل توجهی است. از طرف دیگر بر اساس گزارش مرکز آمار، هزینه سفر هوایی تنها حدود ۰.۰۶ درصد از هزینه خانوارهای ایرانی است. همچنین ۸۵ درصد از کل هزینه های حمل و نقل هوایی مربوط به سه دهک برتر جامعه است. این وضعیت و آمار نشان می دهد که ثروتمندان ذینفعان اصلی یارانه انرژی در بخش سفرهای هوایی هستند. آمار همچنین نشان می دهد که تنها ۵ درصد از جمعیت کشور از هواپیما استفاده می کنند و بیشتر آنها نیز افراد ثروتمندی هستند که نیازی به یارانه دولتی ندارند.

یارانه انرژی ۱ میلیارد دلاری سوخت هواپیماها

این کارشناس انرژی با اشاره به یارانه انرژی ۱ میلیارد دلاری سوخت هواپیماها برای سفرهای هوایی اظهار کرد: به طور متوسط ​​روزانه حدود ۴ تا ۴.۵ میلیون لیتر سوخت جت در هواپیماهای مسافربری مصرف می شود که سالانه معادل ۱.۶۵ میلیارد لیتر است. این به معنای یارانه قابل توجه ۱ میلیارد دلاری است که این یارانه انرژی به ثروتمندان پرداخت می شود که بار قابل توجهی بر دوش مالی دولت است.

وی در رابطه با اصلاح یارانه انرژی سفرهای هوایی در بودجه ۱۴۰۴ گفت: دولت در اولین گام اصلاح یارانه انرژی ثروتمندان تصمیم گرفته است تا بنزین هواپیما را به جای ۶۰۰ تومان فعلی به لیتری ۶۶۰۰ تومان افزایش دهد. انتظار می‌رود این اقدام باعث کاهش بار یارانه‌ها بر دوش دولت و هدایت وجوه به بخش‌های مستحق‌تر شود. قسمت اول حذف یارانه انرژی سفر هوایی در بودجه ۱۴۰۴ اصلاح می شود.

مزایای اصلاح یارانه سوخت هواپیما

جامع ادامه داد: انتظار می رود اصلاح یارانه سوخت هواپیما پیامدهای متعددی داشته باشد. اولاً، بار مالی دولت را کاهش می دهد که می تواند بودجه را به بخش های مهم تر مانند مراقبت های بهداشتی، آموزش و توسعه زیرساخت ها هدایت کند. ثانیا، توزیع عادلانه یارانه ها را ترویج می کند، زیرا ثروتمندان دیگر ذینفعان اصلی یارانه انرژی نخواهند بود. در نهایت، شرکت های هواپیمایی را تشویق می کند تا کارآمدتر شوند و مصرف سوخت خود را کاهش دهند، که می تواند منجر به صرفه جویی در هزینه و بهبود سودآوری شود.

اصلاح یارانه سوخت هواپیما در بودجه ۱۴۰۴

وی در پایان گفت: اصلاح یارانه سوخت هواپیما در بودجه ۱۴۰۴ گامی مهم در جهت اصلاح نظام یارانه انرژی در ایران است. با کاهش بار یارانه‌ها بر دوش دولت و ترویج توزیع عادلانه‌تر یارانه‌ها، دولت می‌تواند وجوه را به بخش‌های حساس‌تر هدایت کند و توسعه اقتصادی را ارتقا دهد. همچنین انتظار می رود که این اصلاحات خطوط هوایی را تشویق کند تا کارآمدتر شوند و مصرف سوخت خود را کاهش دهند که منجر به صرفه جویی در هزینه و بهبود سودآوری شود. در مجموع، اصلاح یارانه سوخت هواپیما گامی مثبت به سوی سیستم یارانه انرژی پایدارتر و عادلانه در ایران است.

دیدگاه کاربران

ناشناس۳۶۵۸۷۶۴۰۶:۵۴:۲۵ ۱۴۰۳/۸/۲۱
افزایش قیمت اگر هم اتفاق بیفتد همه ارکان اقتصاد لطمه می‌خورد. مرفه و فقیر ندارد. وقتی سوخت هواپیما گران شود بلیط آن گران می‌شود وقتی بلیط هواپیما گران شد بلافاصله بلیط اتوبوس گران می‌شود و به دنبال آن سایر بخشهای حمل و نقل .هر وقت دولت توانست این دومینو را کنترل کند آن وقت میتواند این ادعاهای مصرف غنی و فقیر را مطرح کند. راه حل ناترازی انرژی استفاده از وسایل نقلیه کم مصرف در همه موارد است و لاغیر
قليدون۳۶۵۸۷۸۲۰۷:۵۰:۳۹ ۱۴۰۳/۸/۲۱
استفاده كنندگان از هواپيما يقينا از مرفهان نبودند. هر چند هرچه جلوتر مي رويم اين حرف صحيح تر بنظر مي رسد. عمده كاربران هواپيما (بجز شهرهاي توريستي و زيارتي) پرسنل دولت، پرسنل شركتهاي خصوصي و پرسنل نوبتكار هستند. عده ايي ديگر افرادي هستند(بودند) كه به دليل ناتواني ها جسمي و محدوديتهاي حركتي نمي توانستند مسير هاي طولاني را با وسائل نقليه زميني طي كنند. مسلما حمل و نقل هوايي گران تر مي باشد اما بتدريج از ليست هزينه ها ي افراد مياني جامعه دارد خارج مي شود وگرنه دولت كه براي هزينه كردن بليط پرسنل خود مشكلي ندارد.

نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.

yektanetتریبون

پربحث‌های هفته

  1. دستاورد‌سازی برای دولت با قطع برق !

  2. یک یادآوری مهم به ظریف

  3. روحانی، مقصر کمبود برق و گاز است/ قطعی‌بودن شوک تورمی با سیاست‌های همتی/ واکنش سعید مرتضوی به ادعاهای پالیزدار

  4. چرا دموکرات‌ها باختند!؟ 

  5. ۴ نتیجه افزایش مبالغ جریمه های رانندگی

  6. دوران ترامپ و گام های کليدی در بازدارندگی هسته‌ ای ایران

  7. شگرد جدید تاکسی‌های اینترنتی برای افزایش هزینه سفر

  8. مازوت سوزی ، قطع برق و باقی قضایا !

  9. مهران مدیری همه را ناامید کرد!

  10. یک توصیه برای نرفتن پزشکیان به باکو/ موضع واحد اصلاح‌طلبان برای مذاکره مستقیم با ترامپ/ انتخابات آمریکا، زیدآبادی را به اعتکاف فرستاد!

  11. سندورم ALS اپوزیسیون

  12. باتلاق «بی بی»

  13. شرط وزیر برای رفع فیلتر اینستاگرام و تلگرام؟

  14. محمود عباس: غزه در معرض نکبت دیگری قرار دارد

  15. افتتاح کلینیک ترک بی‌حجابی؟!

  16. آزمایش موشک قاره‌پیما توسط ایران؟/ گلایه‌های تند و تیز هاشمی از دولت پزشکیان/ ارتباط قطعی برق و برجام به‌ روایت یک نماینده مجلس

  17. پزشکیان می‌داند که با چه کسی دیدار کرده؟/ زمزمه‌هایی درباره ممنوعیت دوباره واردات آیفون/ سایه تهدید رسایی بالای سر یک وزیر دولت

  18. سردار موسوی: پایگاه‌ها‌ی ‌موشکی را در عمق کشور توسعه دادیم

  19. نقاب هایی که وزارت بهداشت بر صورتش می زند!

  20. حد و مرز شفاف‌سازی اخبار تا کجاست؟

  21. میلیونها اتباع از یارانه استفاده می کنند/هیچ کمک بین المللی انجام نمی شود

  22. آیا ترامپ واقعا سر عقل آمده؟!

  23. نتایج انتخابات آمریکا: ترامپ ۲۶۷ - هریس ۲۱۴/ رسانه های آمریکایی ترامپ را پیروز اعلام کردند

  24. آهای آقا و خانم سلبریتی! 

  25. احتمال توقف اجرای مصوبه افزایش ظرفیت پذیرش در رشته پزشکی

آخرین عناوین