اختلاف در شهر بر سر یک خیابان/ اصرار شهرداری، انکار چمران

  4030822044 ۲ نظر، ۰ در صف انتشار و ۰ تکراری یا غیرقابل انتشار

کیوسک‌های اغذیه فروشی در خیابان سی تیر سبب نارضایتی مسئولان بیمارستان سینا و موزه ملی شده بود، نارضایتی که بالاخره سبب جمع‌آوری کیوسک‌ها از این خیابان شد، با این وجود زمزمه‌های احیای خیابان سی تیر هر از چند گاهی شنیده می‌شود، اما این‌که این احیا باید چگونه باشد که همه از آن رضایت داشته باشند در ابهام قرار دارد.

اختلاف در شهر بر سر یک خیابان/ اصرار شهرداری، انکار چمران

به گزارش خبر آنلاین نورا حسینی: قرار بود تا اردیبهشت ماه امسال خیابان ۳۰ تیر دوباره رونق بگیرد. اما هنوز خیابانی که تامدتی پیش یکی از پاتوق‌های شبانه تهرانی‌ها بود خاموش است. مدیران شهرداری قول داده بودند تا مهر ماه این خیابان با شکل و شمایل جدید دوباره مکانی برای تفریح تهرانی‌ها شود. آن زمان سعید بیگی؛ مدیرعامل شرکت ساماندهی صنایع و مشاغل شهر تهران گفته بود: تا مهرماه  فعالیت غرفه‌ها در این خیابان آغاز می‌شود.

او ادامه می‌دهد:‌ هم اینک اقدامات لازم برای ساخت کانکس‌های غذا فروشی در حال انجام است و طی روزهای آینده در این مکان نصب شده و کار خود را آغاز خواهند کرد.
به‌گفته او قرار است تعداد ۳۰ عدد کانکس با طراحی و شکل جدید و با چیدمانی نو در این خیابان قرار گیرند با مسوولان بیمارستانی که در این خیابان قرار دارد صحبت کردیم تا کانکس‌ها به گونه‌ای چیدمان شود تا بوی غذا و سرو صدا مزاحم بیماران نباشد همچنین با مسوولان وزارت امور خارجه هم توافق کردیم تا ساعات استفاده مردم از کانکس‌های اغذیه فروشی از بعدازظهر باشد تا مزاحمتی برای مردم ایجاد نشود. قرار شده تا دستگاه‌های تهویه مخصوص در این خیابان قرار داده شود تا دود حاصل از پخت غذا و تردد خودروها مشکلی برای موزه ملی ایجاد نکند.


بیگی این را هم گفته بود که  خیابان ۳۰ تیر به‌دلیل بافت تاریخی که دارد و نیز وجود موزه ملی، کلیسا، مسجد، وزارت خارجه و ساختمان سینمای جوان مورد توجه مردم و گردشگران قرار دارد و قرار شده با هماهنگی صورت گرفته با میراث فرهنگی بخشی از ظرفیت این خیابان به میراث فرهنگی برای ارایه صنایع دستی اختصاص یابد.

اختلاف در شهر بر سر یک خیابان/ اصرار شهرداری، انکار چمران 
 

رئیس شورای شهر تهران؛ این کار را خلاف قانون می‌دانم

اما پس از سخنان این مقام مسئول در شهرداری مهدی چمران رییس شورای شهر تهران در سخنانی در صحن شورای شهر تهران در واکنش به آغاز فعالیت‌های اقتصادی در خیابان ۳۰ تیر این بار با برپایی غرفه‌های صنایع دستی با انتقاد از طرح این موضوع گفت: اولاً ما تلاش‌های بسیاری صورت دادیم تا این معضل و تصمیم غلط حل شود و چالشی که برای مراکز اطراف این خیابان همچون بیمارستان، وزارت خارجه، کتابخانه ملی و... بوجود آمده بود مرتفع شود؛ دوما اینکه آنجا خیابان است و نمی‌شود که مغازه شود. اگر این کار را می‌خواهند انجام دهند باید مصوبه داشته باشند؛ باید این موارد در طرح تفصیلی آورده شود، نه اینکه همچون دوره‌های قبل شهردار منطقه ۱۲ تصمیم بگیرد و سال‌ها مردم را دچار ناراحتی و گرفتاری کند.


 چمران خطاب به مطرح کنندگان این موضوع گفت: آیا تکرار یک تصمیم غلط کافی نبود؟ ما به شدت مخالف هستیم چرا که در دوره‌های گذشته هم این اتفاق رخ می‌داد، اما مورد تصویب هیئت بررسی هم قرار نگرفت. در دوره گذشته هم می‌خواستند دو خیابان را به عنوان زیست شبانه معرفی کنند که خوشبختانه مورد تایید هیات بررسی هم قرار نگرفت و عملیاتی نشد؛ از این رو بنده با همه تلاش‌هایی که برای برقراری دوباره این چنین فعالیت‌ها می‌کنند این کار را ممنوع و خلاف قانون می‌دانم.

اختلاف در شهر بر سر یک خیابان/ اصرار شهرداری، انکار چمران 

خیابان صنایع دستی به جای غذا

احمد علوی ؛رییس کمیته گردشگری و میراث فرهنگی در خصوص این که با توجه به اظهار نظر ریاست شورای شهر و عدم تحقق وعده های شهرداری درخصوص بازگشت ون کافه‌ها به خیابان سی تیر به خبرآنلاین می‌گوید : شکایت‌هایی درخصوص بهداشت و ترافیک آن منطقه وجود داشت و گلایه‌هایی هم از سوی مجموعه‌های دولتی اطراف آن خیابان مطرح شده بود اما مدیریت شهری قول داده بود که خیابان سی تیر با لحاظ کردن تمامی انتقادات و برطرف کردن مشکلات با روشی حدید دوباره افتتاح شود.

چمران: در دوره گذشته هم می‌خواستند دو خیابان را به عنوان زیست شبانه معرفی کنند که خوشبختانه مورد تایید هیات بررسی هم قرار نگرفت و عملیاتی نشد؛ از این رو بنده با همه تلاش‌هایی که برای برقراری دوباره این چنین فعالیت‌ها می‌کنند این کار را ممنوع و خلاف قانون می‌دانم.

او ادامه می‌دهد:‌ شرکت ساماندهی باید پاسخگوی تاخیر در اجرای این پروژه باشد. ما هم از آنها پیگیری کردیم و با آنها مکاتبه کردیم. البته مقاومت درخصوص این موضوع صرفا از داخل شورا و شهرداری نیست بلکه از بیرون هم فشارهایی می‌آید که خیابان سی تیر دوباره به آن شکل راه‌اندازی نشود. ما حتی پذیرفتیم که دیگر این خیابان، خیابان غذا نباشد و  غرفه‌های صنایع دستی ایجاد و  گذر گردشگری باشد. اما شرکت ساماندهی بایستی در این خصوص تعیین‌تکلیف کند و نتیجه را اعلام کند.
او درخصوص مخالفت شدید ریاست شورا هم توضیح می‌دهد :‌طبیعتا این کار اجرایی است و برعهده‌ی خود شهرداری است. ما به عنوان شورا  می‌توانیم نظر بدهیم، ولی تعیین تکلیفش بر عهده‌ی خود شهرداری و شرکت ساماندهی هست. یکی از مخالفان بازگشت خیابان سی تیر به شکل سابق به جز بیمارستان سینا ، موزه ملی ایران است.

اختلاف در شهر بر سر یک خیابان/ اصرار شهرداری، انکار چمران 

قهوه و چای به جای کباب

جبرییل نوکنده رییس کل موزه ملی ایران با تاکید به این که شهرداری طرح جدید خود برای سی تیر را در اختیار موزه ملی ایران و بیمارستان قرار نداده است به خبرآنلاین می‌گوید:‌ ما معترض وضعیت سابق خیابان سی تیر بودیم و شأن و حریم موزه‌ی ملی ایران در این طرح رعایت نشده بود،و امنیت موزه در معرض خطر بود، جمعیت خارج از ظرفیت در آنجا حضور داشتند، اگر برای موزه اتفاقی مانند آتش سوزی رخ می‌داد سطح دسترسی از خیابان امام خمینی و از خیابان‌های مجاور به موزه بسیار سخت بود. ما همیشه این نگرانی‌ها را داشتیم با وجود ایمن سازی  اما باز ما همچنان نسبت به آن دغدغه داشتیم.

نوکنده تاکید می‌کند:‌ بعد از تلاش‌های فعالان فرهنگی غرفه‌های غذا از این خیابان جمع آوری شد و اعلام کردند که این طرح مورد بازنگری قرار می‌گیرد. اما هنوز طرح بازنگری شده در اختیار موزه و بیمارستان که همجوار این خیابان هستند قرار نگرفته است.

به گفته او در دنیا خیابان‌هایی که در آن مکان‌های فرهنگی بزرگ قرار دارند در حد کافه کتاب یا فروشگاه‌هایی که محصولات فرهنگی عرضه می‌کنند و در کنارش می‌توان قهوه و چای هم نوشید وجود دارد نه این که کباب بناب و غرفه هایی که نسبتی با فضای موزه ای این خیابان نداشت ایجاد شود.

نوکنده با تاکید براین که طرح جدید شهرداری باید در اختیار موزه ملی و بیمارستان سینا هم قرار گیرد می‌گوید : ما با زیست شبانه مخالفتی نداریم اما هر نقطه از شهر استاندارهای خودش را دارد خود خیابان سی تیر یک  موزه است و می‌توان با فراهم کردن آرامش این خیابان و نورپردازی استاندارد از ظرفیت این خیابان استفاده کرد.

او یادآوری می‌کند:‌ در گذشته بارها به قول‌هایی که به ما داده بودند عمل نکردند به طور مثال شبانه می‌دیدیم که نیروهای حفاظت موزه تماس می‌گرفتند که شبانه کیوسکی تازه اضافه کرده‌اند یا بخشی از نیروهای حفاظت از موزه باید مراقب بودند که مشتریان این غرفه‌ها زباله‌های خود را داخل مجموعه موزه نریزند و قرار بود ۲۰ غرفه در آنجا باشد ناگهان به مجموعه شلوغی تبدیل شد و ... برای همین تاکید داریم شهرداری باید قبل  از اجرای هر طرحی آن را با ما در میان بگذارد.

دیدگاه کاربران

ناشناس۳۶۶۰۱۸۱۱۳:۰۰:۱۳ ۱۴۰۳/۸/۲۲
زیست شبانه را منتقل کنید به جاهای خلوت مثل دره فرحزاد دره کن جاهایی که به دلیل خلوت و دنج بودن مورد سوء استفاده معتادها و کارتن خوابها و .. قرار می گیره وسط شهر خیلی شلوغه
ناشناس۳۶۶۰۲۰۱۱۳:۰۸:۳۱ ۱۴۰۳/۸/۲۲
بهترین کارو کردن که جمعش کردن. اونجا که جای این کارا نیست
yektanetتریبون

پربحث‌های اخیر

  1. معمای ارز در ایران و ۲ سوال راهبردی

  2. ثابتی: مساله شخص ظریف و چند نفر خاص نیستند، این مساله بخشی از پروژه نفوذ است

  3. آیا حضور سگ‌ در پارک‌ها برای شما اذیت‌‌کننده است؟!

  4. شایسته نیست که کارگزار نظام در یک مجمع جهانی حرف‌های دشمن شاد کن بزند

  5. رودرو کردن یک خانم بدحجاب با یکی از طراحان قانون حجاب!

  6. وزارت اطلاعات تابعیت مضاعف فرزندان ظریف را تایید کرد

  7. توهین بی‌بی‌سی‌ فارسی به شهدا بی‌پاسخ نماند+ عکس

  8. بابک زنجانی ابراز ندامت کرده و به او فرصت انجام اقدامات جبرانی داده شده است

  9. سقوط بیش از ۴۰۰ درصدی دستمزد کارگران در ده سال

  10. علت گرانی و کمبود سیب زمینی در بازار چیست؟

  11. تاکسی‌هوایی برای اولین بار در ایران به پرواز می‌آید

  12. صدمات ورزشگاه آزادی بعد از دیدار پرسپولیس - تراکتور

  13. زمستان سال آینده خاموشی برق نداریم

  14. سردار شادمانی: جنگنده «سوخو ۳۵» خریداری شده است

  15. آقای قالیباف! به ظریف انتقاد می کنید که چرا فلان حرف را زده، اما در برابر فحاشی‌ها به او سکوت می‌کنید؟ / سفر شما به اتیوپی چه توجیهی داشت؟

پربحث‌های هفته

  1. وقتی دختر، پدر را تخریب می کند!

  2. رئیس مجلس خواستار پیگیری انتصابات غیرقانونی در دولت شد

  3. همه نفوذی اند غیر از ما !

  4. فرصت ترامپ برای ایران !

  5. شکایت محمد خاتمی از کیهان / حسین شریعتمداری احضار شد

  6. تجمعاتی که سراسر ضرر است/ حمله آخوندی به قرارداد راهبردی ایران و روسیه/ لزوم همگرایی میانه‌روها

  7. شائبه‌ مذاکرات پنهانی؟/ آتش‌بیار معرکه نباشیم!/ مسئولیت پرونده کرسنت با خاتمی، زنگنه و روحانی است

  8. پزشکیان یک پست دیگر به ظریف داد

  9. نظرات برگزیده مخاطبان «الف»: هاشمی رابطه با آمریکا را ضروری می‌دانست/ همکاری ایران و روسیه به نفع مردم دو کشور است/ مقابله به مثل با اسرائیل، عاقلانه‌ترین کار است

  10. روایتی از نقش پخشان عزیزی در پژاک علیه ایران

  11. پزشکیان پوپولیست نیست/ ظریف نباید با جلیلی وارد چالش می‌شد/ بازگشت بابک زنجانی؟!

  12. سخنانی که فقط به نگرانی مردم دامن می‌زند

  13. رئیس‌الوزرای افغانستان: دستور داده‌ایم آب هیرمند به سوی ایران روانه شود/ برادران ایرانی‌مان را از آب محروم نمی‌کنیم

  14. ادعای تازه آژانس بین‌المللی انرژی اتمی درباره غنی‌سازی در ایران

  15. دکتر زرشناس: آقایان مسئول، آقایان اقتصاددان، چرا انقدر صبح تا شب دروغ می‌گویید؟

  16. تذکر قالیباف به ظریف؛ کارگزاران نظام مراقب حرف‌های خود باشند

  17. فائزه هاشمی: از بی‌حجاب حمایت می‌کنم/ پدرم به میدان اعتقادی نداشت!

  18. توصیف تند کیهان از سخنان ظریف در داووس؛ آفتابه نداره!

  19. معمای ارز در ایران و ۲ سوال راهبردی

  20. چرا صهیونیست‌ها سرانجام به آتش‌بس تن دادند؟

  21. رمزگشایی از توئیت مرموز ایلان ماسک

  22. دو طرف پرونده کرسنت آقایان زنگنه و جلیلی نیستند/ بازی‌های رسانه‌ای برای کم کردن فشار از روی متهم اصلی است

  23. علی مطهری‌: برقرای روابط با آمریکا به نفع آرمان‌های انقلاب است!

  24. پزشکیان دور بعد کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری نخواهد شد

  25. همتی:‌ نمی‌توانیم حقوق بیشتری به کارمندان پرداخت کنیم

آخرین عناوین