۱۰ پیش بینی اکونومیست درباره سال ۲۰۲۵/ جهان در خون غرق خواهد شد!

  4030906066

تام استندج، سردبیر مجله «جهان پیش رو ۲۰۲۵» در اکونومیست نوشت: به نظر می‌رسد که اختصاص سال ۲۰۲۵ به سال علم و فناوری کوانتومی توسط سازمان ملل متحد به جا و مناسب باشد.

۱۰ پیش بینی اکونومیست درباره سال ۲۰۲۵/ جهان در خون غرق خواهد شد!

ام استندج، سردبیر مجله «جهان پیش رو ۲۰۲۵» در اکونومیست نوشت: به نظر می‌رسد که اختصاص سال ۲۰۲۵ به سال علم و فناوری کوانتومی توسط سازمان ملل متحد به جا و مناسب باشد. زیرا همانند گربه شرودینگر، که (در یک آزمایش فکری کوانتومی) درون یک جعبه بسته هم‌زمان زنده و مرده بود ، سال ۲۰۲۵ نیز در ترکیبی از دو حالت بسیار متفاوت خواهد داشت، که توسط نتیجه انتخابات آمریکا تعریف شده است.

به گزارش انتخاب، در ادامه این مطلب آمده است: اکنون که صندوق‌های رأی باز شده‌اند، جهان می‌داند کدام نسخه ۲۰۲۵ را خواهد دید: نسخه ای که در آن دونالد ترامپ به کاخ سفید بازمی‌گردد. با رفع این عدم قطعیت، در این یادداشت قصد دارم به ده موضوعی که در سال پیش رو باید مورد رصد قرار گیرد اشاره می کنم.

۱. انتخاب آمریکا

پیروزی قاطع ترامپ تأثیراتی بر مهاجرت، دفاع، اقتصاد و تجارت خواهد داشت. سیاست «آمریکا نخست» او باعث می‌شود هم‌پیمانان و دشمنان ایالات متحده در استحکام اتحادهای آمریکا تردید کنند. این می‌تواند به تجدیدآرایش‌های ژئوپلیتیکی، تنش‌های افزایش یافته و حتی گسترش تسلیحات هسته‌ای منجر شود.

۲. انتظارات رای‌دهندگان برای تغییر

به‌طور کلی، احزاب حاکم در موج بی‌سابقه انتخابات سال ۲۰۲۴ در سطح جهان عملکرد نامناسبی داشتند. برخی کنار گذاشته شدند (مانند آمریکا و بریتانیا)؛ برخی مجبور به تشکیل ائتلاف شدند (مانند هند و آفریقای جنوبی)؛ و برخی به هم‌زیستی رسیدند (مانند تایوان و فرانسه). بنابراین، ۲۰۲۵ سالی پر از انتظارات خواهد بود. آیا رهبران جدید می‌توانند وعده‌های خود را عملی کنند؟ آیا رهبران منفعل تغییر خواهند کرد؟ اگر پاسخ منفی باشد، احتمال نارضایتی وجود دارد.

۳. بی‌نظمی گسترده‌تر

ترامپ ممکن است اوکراین را به سمت توافق با روسیه سوق دهد و به اسرائیل اجازه دهد درگیری‌ها در غزه و لبنان را آزادانه ادامه دهد. موضع معاملاگرانه تر و تردید آمریکا نسبت به درگیری‌های خارجی، گروه کشورهای چین، روسیه، ایران و کره شمالی (چهارگانه بی‌نظمی) را به ایجاد مشکلات بیشتر تشویق خواهد کرد و قدرت‌های منطقه‌ای اقدام به مداخله بیشتر خواهند شد. همانند آنچه در سودان بحران‌زده مشاهده می‌شود. اما هنوز مشخص نیست که آیا آمریکا در یک درگیری بر سر تایوان یا در دریای چین جنوبی با چین به تقابل خواهد پرداخت کرد یا خیر.

۴. چشم‌اندازهای وحشتناک

فعلا رقابت آمریکا با چین به صورت یک جنگ تجاری تجلی پیدا خواهد کرد، زیرا ترامپ محدودیت‌هایی از جمله بر روی هم‌پیمانان آمریکا اعمال کرده و تعرفه‌ها را افزایش خواهد داد. با شدت گرفتن سیاست حمایت‌گرایی، شرکت‌های چینی هم برای دور زدن موانع تجاری و هم برای نفوذ به بازارهای جدید در جنوب جهانی در خارج گسترش می‌یابند. شرکت‌های چینی که در حال ساخت کارخانه از مکزیک تا مجارستان هستند برنامه‌های دیگری در سر دارند.

۵. رونق فناوری پاک

دولت چین صادرات رو به رشد پنل‌های خورشیدی، باتری‌ها و وسایل نقلیه الکتریکی را به منظور جبران ضعف اقتصاد داخلی تشویق کرده است. نتیجه این روند رونق فناوری های پاک به رهبری چین است که در آن استفاده از پنل‌های خورشیدی و ذخیره‌سازی برق شبکه‌ای از پیش‌بینی‌ها فراتر رفته است. و جهان به زودی خواهد فهمید که آیا انتشار جهانی آلاینده ها به اوج خود رسیده یا خیر.

۶. پس از تورم

روسای بانک های مرکزی کشورهای ثروتمند پیروزی بر تورم را جشن گرفته‌اند. اکنون اقتصادهای غربی با چالش جدیدی مواجه هستند: اینکه با افزایش مالیات‌ها و کاهش مخارج کسری‌ های بودجه را کاهش دهند یا رشد اقتصادی را افزایش دهند. بسیاری نیز ممکن است مجبور به افزایش بودجه‌های دفاعی شوند. انتخاب‌های اقتصادی دردناکی در پیش است. در آمریکا، سیاست‌های ترامپ اوضاع را بدتر خواهد کرد: تعرفه‌های سنگین وارداتی می‌تواند رشد را مختل کرده و مجددا رشد تورم را برانگیزد.

۷. پرسش‌های همیشگی

آمریکا به‌تازگی پیرترین رئیس‌جمهوری منتخب خود را برگزیده است. رهبران جهان هم‌زمان با پیر شدن جمعیت‌هایشان در حال پیر شدن هستند. انتظار می‌رود بحث‌های بیشتری پیرامون محدودیت‌های سنی برای رهبران سیاسی مطرح شود. در همین حال، چین به دنبال فرصت‌های اقتصادی در جهان در حال پیش شدن است. برعکسد ر بخش‌هایی از خاورمیانه، ، یک جمعیت جوان رو به رشد در کنار کمبود فرصت‌های شغلی، خطر بی‌ثباتی را افزایش می‌دهد.

۸. مقطعی حساس برای هوش مصنوعی

این بزرگ‌ترین قمار در تاریخ تجارت است: بیشتر از یک تریلیون دلار در حال هزینه شدن برای مراکز داده هوش مصنوعی است، با اینکه شرکت‌ها هنوز نمی‌دانند چگونه قرار است از آن استفاده کنند و میزان پذیرش این فن آوری نوین پایین است (اگرچه بسیاری از کارگران ممکن است به طور پنهانی از آن استفاده کنند). آیا سرمایه‌گذاران جرات خود را از دست خواهند داد یا هوش مصنوعی ، همان‌طور که سیستم‌های ایجنتیک به قابلیت بیشتری رسیده ارزش خود را اثبات خواهد کرد و داروهای توسعه‌یافته توسط هوش مصنوعی ظهور خواهند نمود؟

۹. مشکلات سفر

حرکت جهانی افراد، و نه تنها کالاها، با افزایش موانع مواجه شده است. درگیری‌های ژئوپلتیک در حال مختل نمودن هوانوردی جهانی است. اروپا در حال اضافه کردن مرزهای جدیدی است و سیستم بدون مرز شنگن در حال تحلیل رفتن است. واکنش به «ورود بیش از حد گردشگر » در سال ۲۰۲۵ کاهش خواهد یافت، اما محدودیت‌های اعمال‌شده توسط بسیاری از شهرها، از آمستردام گرفته تا ونیز باقی خواهند ماند.

۱۰. زندگی پر از شگفتی‌ها

با سوء قصد های انجام شده، واکی‌تاکی‌های منفجر‌شده و موشک‌های بزرگی که توسط چاپ استیک ها گرفته شدند، (اشاره به بازگشت موفق بوستر شرکت اسپیس ایکس به نقطه پرتاب) یکی از درس های سال ۲۰۲۴ این بود که باید منتظر اتفاقات باورنکردنی باشیم. چه چیزهای باورنکردنی دیگری می‌توانند در سال ۲۰۲۵ رخ دهند؟ می توان انتظار اتفاقاتی غیرعادی از جمله وقوع یک طوفان خورشیدی ویرانگر، کشف متون قدیمی گمشده و حتی یک بیماری همه‌گیر جهانی دیگر را داشت.
 
برای مدیریت آینده، پیش‌بینی اتفاقات غیرحتمل راهگشا خواهد بود. امیدواریم که شما «جهان پیش رو ۲۰۲۵» را به عنوان یک راهنمای مفید برای سال پیش رو بیابید و انتظار هر اتفاق غافلگیرکننده‌ای را داشته باشد.

۱۰ پیش بینی اکونومیست درباره سال ۲۰۲۵/ جهان در خون غرق خواهد شد!

yektanetتریبون

پربحث‌های هفته

  1. آتشی که به جان حکمرانان آمریکایی افتاد

  2. تمرین کشت بادمجان !

  3. جاه‌طلبی هسته‌ای عربستانی‌ها: اورانیوم را غنی‌سازی می‌کنیم/ زنگ خطر برای ایران به صدا درآمد؟

  4. مسلمانی ما و نامسلمانی آنها!

  5. سخنان کوچک‌زاده در مجلس

  6. جلیلی: دولت شهید رئیسی بدون FATF نفت فروخت و واکسن خرید  

  7. تلاش برای ترمیم زخمی که دولت احمدی‌نژاد بر جای گذاشت

  8. هشدار «کسینجر» درباره کدخدا!

  9. وقتی حجاب از میان برود، سایر مرزهای اخلاقی فرو خواهد ریخت

  10. راه حل‌های طلایی برای ناترازی برق

  11. اف ای تی اف؛ بد فهمی یا بهانه؟! / انتقال پايتخت از تهران؛ غلط و غيرمعقول/ پایان دیپلماسی یکسویه با روسیه

  12. ظریف: داخل یک سکوی سانتریفیوژ خریداری شده در سازمان انرژی اتمی مواد منفجره بود

  13. پادگان شهری به نام اسرائیل

  14. لطفا جوگیر نشوید!

  15. فرمانِ امام علی(ع) برای تنبیه و تشهیرِ کارگزارِ خائن

  16. واکنش رئیس کمیسیون امنیت‌ملی مجلس به سخنان علم‌الهدی/ پیام مهم سپاه به دوستان و دشمنان/ سلبریتی‌نماهایی که بویی از فرهنگ نبرده‌اند

  17. بیانیه سپاه پاسداران در پی توافق آتش‌بس در غزه  

  18. مخالفت سردار کوثری با پیوستن ایران به FATF

  19. رئیس‌جمهور تاجیکستان به افتخار پزشکیان فرودگاه را گلباران کرد

  20. پاسخ قالیباف به فریاد و ناسزای یک نماینده؛ روی مواضع اصولی خود ایستاده‌ایم

  21. نامه ۱۲۰ نماینده مجلس به آملی‌لاریجانی: FATF هیچ فایده‌ای نداشته و راه‌های دورزدن تحریم را می‌بندد

  22. بن گویر: آتش بس شود از کابینه استعفا می‌دهم

  23. کیهان: آتش لُس‌آنجلس، آهِ کودکان غزه است

  24. «فلاکت مسکن» را پایانی هست؟

  25. انتقادها‌ به یکجانبه‌شدن وفاق / چه کسانی از پشت به مردم خنجر می‌زنند؟/ خطای باکو

آخرین عناوین