شکایت احمد توکلی از وزیر راه و شهرسازی به دادستانی تهران

گروه اقتصادی الف،   3970218116 ۱۳ نظر، ۰ در صف انتشار و ۱۰ تکراری یا غیرقابل انتشار

احمد توکلی در نامه ای به دادستانی تهران از وزیر راه و شهرسازی به جهت برخی تخلفاتش شکایت کرد.

شکایت احمد توکلی از وزیر راه و شهرسازی به دادستانی تهران

به گزارش الف احمد توکلی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در نامه ای خطاب به دادستان تهران، جعفری دولت آبادی از وزیر راه و شهرسازی شکایت کرد که متن نامه به شرح ذیل است؛

«برادر ارجمند جناب آقای جعفری دولت‌آبادی

 دادستان محترم تهران

 سلام علیکم

به استناد تبصره 7 ماده 169 مکرر قانون مالیات‌های مستقیم مصوب سال 1394 وزیر راه و شهرسازی، مسئول اجرای «سامانه ملی املاک و اسکان کشور» بود تا شناسایی برخط مالکان واحدهای مسکونی و تجاری و اداری و دسترسی به آنان، برای سازمان مالیاتی ممکن گردد. مهلت انجام این وظیفه شش ماه از تاریخ تصویب، یعنی تا بهمن 1394 بود. ولی اهمال نامبرده در انجام وظیفه، باعث تضییع درآمد مالیاتی قابل حصول از خانه‌های خالی دولت، گردیده است. خسارت و زیان این تاخیر، فقط برای سال اول 320 میلیارد تومان برآورد می‌شود. ماده 274 قانون مذکور نیز در مقام جرم‌انگاری برخی از افعال و ترک افعال، در بند 3 مقرر نموده است «امتناع از انجام تکالیف قانونی مبنی بر ارسال اطلاعات مالی موضوعمواد 169 و 169 مکرر، به سازمان امور مالیاتی کشور و وارد کردن زیان به دولت با این اقدام» را جرم شناخته و مرتکب یا مرتکبان را مستحق مجازات‌های درجه شش شمرده است. ضمناً متخلفان از ماده 169 مکرر، مسئول جبران خسارت نیز هستند (تبصره 3 ماده 169 مکرر).

 قسمت اخیر ماده 598 قانون مجازات اسلامی، بخش تعزیرات مصوب سال 1375 نیز اهمال و تفریط کارکنان دولت را که به تضییع اموال دولت منجر شود جرم انگاشته و برای مرتکب، علاوه بر جبران خسارت تا 74 ضربه شلاق نیز مجازات تعیین کرده است. بنا بر مستندات مذکور شکایت دیده‌بان شفافیت و عدالت را علیه آقای عباس آخوندی وزیر راه و شهرسازی به علت امتناع از تکلیف قانونی و اهمال و تفریطِ موجبِ تضییع اموال دولت، تقدیم می­کنیم.

 مشروح ماجرا

تعداد خانه‌های خالی از سکنه در کل کشور طی 10 سال 1385 تا 1395 از 633 هزار واحد در سال 1385 به 6/1 میلیون واحد در سال 1390 و به 6/2 میلیون در سال 1395 افزایش یافت. وجود سهمی از واحدهای خالی برای انجام معاملات مسکن لازم است؛ چون همواره خریداران برای انتخاب و خرید و فروشنده نیز برای انتخاب مشتری نیازمند زمان هستند. پس طبیعی است که درصدی از واحدها باید خالی بماند تا «تقاضای معاملاتی خانه‌های خالی» به سهولت صورت گیرد. به این سهم از خانه‌های کشور، نرخ طبیعی خانه‌های خالی گفته می‌شود. نرخ مزبور در سال 1395، به 3/11 درصد کل تعداد مسکن کشور رسید. این نرخ بسیار بالاتر از نرخ طبیعی متداول است. در واقع این اضافه واحدها برای مقاصد سوداگرانه بکار می‌رود. این، «تقاضای سوداگرانه خانه‌های خالی» را تشکیل می‌دهد که خود باعث افزایش قیمت زمین و مسکن است. از طرف دیگر، چون احتکار زمین و مسکن هزینه ندارد. تاخیر عرضه با اغراض سودجویانه سوداگران نیز زمینه‌ساز افزایش قیمت زمین و مسکن و به تبع اجاره‌بها می‌گردد. این فرآیند به زیان جامعه، به ویژه اجاره‌نشینان است. در عین حال باعث معطل ماندن این ثروت هنگفت و خسارت به تولید ملی است.

چاره اساسی کار وضع مالیات، بر عایدی سرمایه در این بخش است که مسکن را از موضوع سوداگری خارج می‌کند. برای کاهش تبعات منفی این پدیده، از وضع مالیات بر خانه‌های خالی استفاده می‌شود. مالیات علاوه بر آنکه درآمد دولت را زیاد می‌کند و در نتیجه خدمات عمومی را افزایش می‌دهد، به عنوان ابزاری برای سیاست‌گذاری دولت و جهت دادن به رفتار مالکان عمل می‌کند. به همین دلیل در ماده 54 مکرر قانون اصلاح قانون مالیات­های مستقیم مصوب 1394 مالیات بر خانه‌های خالی وضع گردید. البته برای وصول این مالیات، مقدمتاً باید خانه‌های خالی شناسایی شوند. قانونگذار برای ممکن شدن این مقدمه ضروری، تبصره 7 ماده 169 مکرر را وضع کرده است که اجرای آن به عهده وزارت راه و شهرسازی است.

با اتکا به احکام این ماده، وزارت امور اقتصادی و دارایی درآمد مالیاتی حاصل از اجرای قانون را برای نخستین سالی که مالیات قابل وصول است، مبلغ 320 میلیارد تومان برآورد کرده است (دفتر تحقیقات درآمد و سیاست‌های مالی (1396)، «مالیات بر خانه‌های خالی و برآورد ظرفیت درآمدی آن»، وزارت امور اقتصادی و دارایی، دی ماه 1396). البته اگر کل هزینه‌های اجتماعی را (هزینه تحمیلی بر اجاره‌نشینان، اتلاف منافع خانه‌های خالی و از دست دادن ظرفیت مالیاتی قابل حصول) در نظر بگیریم، خسارت امتناع از وظایف قانونی و اهمال مذکور، سر به هزاران میلیارد تومان خواهد گذاشت. این خسارات، سوای از خسارت معنوی بزرگی است که بر پیکره اجتماع به ویژه قشر مستضعف جامعه وارد شده است. به هر حال قدر متیقن از این خسارات، خسارت مادی برآورد شده توسط وزارت امور اقتصادی و دارایی، مصداق تضییع اموال دولتی است که نتیجه‌ی اهمال و تفریط وزیر وزارتخانه ذیربط است. مسئولان سازمان امور مالیاتی اعلام کرده­اند مکاتبات چندباره وزارت امور اقتصادی و دارایی با وزارت راه و شهرسازی برای پیگیری وظیفه‌ی قانونی این وزارتخانه جهت راه‌اندازی سامانه ملی املاک و اسکان کشور تاکنون بی‌پاسخ مانده است. (از جمله مصاحبه معاون پژوهشی سازمان امور مالیاتی در تاریخ 7 اسفند 1396 با خبرگزاری ایسنا.) بنابراین متقاضی رسیدگی و پیگرد قانونی این موضوع از سوی دادستانی محترم و صدور رای قانونی در این مورد هستیم.»

دیدگاه کاربران

ناشناس۳۳۴۶۷۰۱۶:۰۶:۲۲ ۱۳۹۷/۲/۱۸
من میگم توکلی بی نظیره بیخودی حرف نمی زنم. زنده باد توکلی ودیده بانی استادانه اش.
ناشناس۳۳۴۷۱۶۱۶:۴۳:۲۶ ۱۳۹۷/۲/۱۸
آخوندی را به جای محاکمه، وزارت بهش دادن. همه چیز این دولت اشتباه است.
ناشناس۳۳۴۷۳۴۱۶:۵۱:۵۸ ۱۳۹۷/۲/۱۸
الان والله هم بازار مسکن رهاست هم اجاره ؟ عجیب نیست که بازار خودرو باهر کیفیتی در حال نظارت حداقلی است و یا سایر موضوعات از مله پیاز و سیب زمینی ولی این بازار با این گردش مالی این ظرفیت سوداگری و احتکار و از سوی دیگر بر خلاف خودرو نیاز ضرورری حتی یک انسان بی خانواده به یک سرپناه بدون نظارت و بدون هیچ ظابطه ای رهاست . غیر از این است که تمامی به درد جامعه اضافه می کند؟ در منطقه شهر آرا ملکی که در آبان ماه متری 6.6 م معامله شده امروز با قیمت م12.3متری عرضه می شود . به کدامین خدا و دولت و قانونی باد پناه برد ؟ ملکی که سال گذشته 3 م اجاره 10 م ودیعه داده شده الان به 3 م اجاره و 100 م ودیعه داده می شود از کجا بیاوریم از کجا . این مملکت قانون ندارد ؟
ناشناس۳۳۴۷۶۶۱۷:۰۴:۴۷ ۱۳۹۷/۲/۱۸
هرقدر که هزینه های گوناگون با اسامی مختلف بر روی مسکن خالی کشیده شود شک نکنید که مالکان جمع نهایی را روی ملک خود کشیده و به خریدار آتی تحمیل می کنند یعنی چیز خاصی به مستاجر نخواهد رسید . پس لطفا موضوع را پیچیده تر نفرمایید
ناشناس۳۳۴۷۹۲۱۷:۱۳:۳۱ ۱۳۹۷/۲/۱۸
باز هم مالیات و عوارض
ناشناس۳۳۴۸۰۳۱۷:۱۷:۴۵ ۱۳۹۷/۲/۱۸
باید این نامه را چند ماه قبل به مجلسیان می دادید تا رای اعتماد ندهند
ناشناس۳۳۴۸۶۲۱۷:۵۷:۴۲ ۱۳۹۷/۲/۱۸
اقای دکتر اگه زودتر اقدام فرموده بودی برای سومین بار مجلس رای اعتماد نمی داد به این وزیر تاجر
ناشناس۳۳۴۹۶۵۱۹:۱۹:۱۲ ۱۳۹۷/۲/۱۸
حالا اگه ترتیب اثر دادند دولت هزار جور ترفند برا جنگ روانی خواهد داشت
ناشناس۳۳۵۰۵۷۲۱:۱۰:۳۴ ۱۳۹۷/۲/۱۸
وزیر بهداشت (وزیر دکتر ها ) هم دست کمی از این نداره
باقری۳۳۵۰۹۵۲۱:۴۵:۵۱ ۱۳۹۷/۲/۱۸
پیگیریهای اقای توکلی قابل ستایش است.
مهدی۳۳۵۵۶۷۰۰:۵۶:۵۲ ۱۳۹۷/۲/۱۹
واقعا جای تاسف داره شخصی که وزیره و قانون رو اجرا نمیکنه. آقای توکلی دمت گرم. محکم وایستا سر حرفت مردم پشتت هستن.
ناشناس۳۳۵۹۰۰۰۸:۳۶:۱۸ ۱۳۹۷/۲/۱۹
در کدام کشور عوارض راه را هر سال200درصد اضافه می کنند ؟! ایا این کار مصداق راهزنی نیست ؟!
محمد شیخ الاسلام۳۳۵۹۰۳۰۸:۳۸:۱۲ ۱۳۹۷/۲/۱۹
خداوند عالم بحق حضرت محمد(ص) وآل محمد علیهم السلام آقای توکلی را مشمول رحمت و غفران خودش کند. در روزگاری که افراد عادی ناامید و مسئولین در خصوص چنین مسائلی ناکارآمد عمل کرده و دستگاه های نظارتی از جمله مجلس بی توجهی می کنند طرح چنین مباحثی و فقط طرح چنین مباحثی لااقل باعث امیدواری اقشار عادی جامعه بشود. انشاءا... خداوند توفیق همکاری مدثر تر در چنین امور خیری به امثال حقیر بدهد.
yektanetتریبون

پربحث‌های دیروز

  1. عملیات انتحاری ۱۸ تبعه تاجیک ـ افغان در قالب سوخت‌بر

  2. سنجه ای که رئیس‌جمهور به آن نیازمند است

  3. روایتی جدید از ماجرای دختر دانشگاه علوم و تحقیقات    

  4. مالیات کجا مصرف شود؟؛ مردم تصمیم می گیرند

  5. نفوذ ایران تا بیخ گوش نتانیاهو/ انتقاد از هزینه‌تراشی ظریف برای کشور/ نگاهی متفاوت به غائله برهنگی در دانشگاه علوم‌تحقیقات

  6. افشای خیانت هولناک؛ بچه‌هایم شبیه مدیر شرکت همسرم بودند

  7. وضعیت عجیب رقابت‌های انتخاباتی در آمریکا

  8. پزشکیان: باید واقعیت را به جامعه گفت/با جنگ تمام‌عیار اقتصادی مواجه‌ایم

  9. اذعان تلویحی وزیر به اشتباه بزرگ درباره عدد دانشجویان اخراجی

  10. امروز کمر مردم به خاطر معیشت و مسکن دارد می‌شکند

  11. زاکانی بالاخره طاقت نیاورد و جواب داد!

  12. یحیی السنوار سه روز را بدون غذا گذراند

  13. واعظی: در پرونده FATF گروکشی می کنند /سعید جلیلی استارت FATF را زد /پزشکیان از پشتوانه کافی برای تصویب CFT و پالرمو برخوردار است

  14. احضار وزیر ارشاد به مجلس برای یک انتصاب حاشیه ساز

  15. قدرت نظامی شگفت انگیز سپاه از زبان سردار حاجی زاده

  16. قالیباف: مسأله مسکن را نتوانسته‌ایم حل کنیم/دهک‌های پایین۸۰ سال طول می‌کشد خانه‌دار شوند

  17. محکومیت ۱۲۰۰ میلیاردی هدایتی در پرونده بانک سرمایه

  18. واکنش وزارت بهداشت به خبر فوت ۷۰ بیمار دیالیزی

  19. چرا از «نان کامل» فراری هستیم؟!

پربحث‌های هفته

  1. تهدید بورل به اقدام علیه ایران در پی اعدام سرکرده تروریست‌ها

  2. شروین حاجی‌پور و ذهنیت استعماری

  3. اظهارات قابل تامل مولوی عبدالحمید در معارفه استاندار سیستان و بلوچستان

  4. درز صحبت‌های محرمانه نتانیاهو: از پهپادها می‌ترسم

  5. واقعا عقب نشینی کردیم؟!

  6. نمایشی تازه از مدعیان شعار زن، زندگی، آزادی/ برهنگی یک دانشجو در دانشگاه!

  7. با کمک سپاه، محله «هرندی» ساماندهی می‌شود

  8. عملیات انتحاری ۱۸ تبعه تاجیک ـ افغان در قالب سوخت‌بر

  9. رامبد جوان: از تلویزیون دلخورم/ نهادهای امنیتی هم درباره خندوانه نظر می دادند!/ سال ۹۸به اجبار «خندوانه» را ســاختم/ می خواستم بدانم «شریعتمداری» چگونه شادی می کند؟

  10. سنجه ای که رئیس‌جمهور به آن نیازمند است

  11. صندلی خالی برخی رشته‌های تخصصی پزشکی/ حال درس خواندن نیست یا درس خواندن نمی صرفد؟!

  12. توضیح روابط عمومی دانشگاه آزاد در پی اقدام منافی عفت یک دانشجو

  13. هويت جديد ايران

  14. انتقاد تند و تیز کیهان از مرعشی/ سلبریتی‌هایی که برای برهنگی بسیج شدند/ وقتی آخوندی نگران سخنان سردار کوثری می‌شود

  15. لاریجانی یا هاشمی‌شاهرودی؛ روایت درست درباره جلیلی و موسوی چیست؟

  16. در انتظار روشن‌شدن موتور تورم

  17. موج سواری سیاسی یا سلامت روان دانشجویان؟

  18. درخواست رئیس جمهور از وزیر دادگستری برای دو مجرم امنیتی

  19. نظرات برگزیده مخاطبان الف: بستن تنگه هرمز مثل سابق مهم نیست/ با حمله پیش‌دستانه به اسرائیل بازدارندگی ایجاد کنیم/ بنزین ارزان اما حقوق‌ها بسیار پایین است

  20.  خرازی: احتمال تغییر دکترین‌ نظامی در بخش هسته‌ای وجود دارد

  21. حمید رسایی: توییتر منطقه جنگی است، عموم نباید وارد شوند !

  22. ماموریت ایجاد تورم در پوشش حمایت از دولت/ روایت لاریجانی پیرامون رد صلاحیت خود در انتخابات

  23. مهم واردات آیفون بود که شکر خدا حل شد!

  24. روایتی جدید از ماجرای دختر دانشگاه علوم و تحقیقات    

  25. جنگ پنهان علیه مردم در جاده ها/ فرغون‌هایی که جان می ستانند!

آخرین عناوین