بررسی آخرین وضعیت نظرسنجی‌های انتخابات آمریکا

گروه جهان الف،   3990723067

نظرسنجی‌ها سه هفته مانده به انتخابات ۲۰۲۰ آمریکا درباره احتمال پیروزی بایدن و ترامپ در انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا چه می‌گویند؟ این گزارش به بررسی این موضوع پرداخته است.

بررسی آخرین وضعیت نظرسنجی‌های انتخابات آمریکا

به گزارش فارس، سه هفته تا انتخابات ریاست‌جمهوری ایالات متحده آمریکا مانده و انتخابات در بعضی از ایالت‌ها به‌خاطر شرایط خاص مرتبط با بیماری کرونا آغاز شده است. بازار نظرسنجی‌ها این روزها در آمریکا به‌شدت گرم است و نتایج نظرسنجی‌های انجام شده نیز به‌شدت مورد توجه قرار دارند.

در این گزارش کوتاه سعی شده است که آخرین وضعیت نظرسنجی‌ها به‌طور کلی و بر مبنای میانگین و تسری آنها برمبنای گزارش منابع معتبر آمریکایی به استحضار مخاطبان گرامی برسد اما پیش از ورود به محتوای گزارش توجه به دو نکته ضروری است:

اولا، نتایج نظرسنجی‌ها الزاما بیانگر نتیجه قطعی نهایی نیستند و در سال 2016 نیز نتیجه نهایی انتخابات ریاست جمهوری آمریکا خلاف نتایج نظرسنجی‌ها ثبت گردید، هرچند که همین نظرسنجی‌ها در انتخابات کنگره آمریکا در سال 2018 تا حدود زیادی موفق عمل کردند.

ثانیا، گردآوری مربوط به این گزارش پیش از ظهر روز چهارشنبه، 23 مهر صورت گرفته و بدیهی است که احتمال تغییر داده‌ها تا تاریخ 13 آبان‌ماه که تاریخ برگزاری انتخابات است، متصور است.

* آخرین وضعیت نظرسنجی‌های ملی

بر مبنای نظرسنجی‌های انجام شده در آمریکا از تاریخ 29 سپتامبر تا 12 اکتبر (دو روز پیش)، به‌طور میانگین «جو بایدن»، نامزد دموکرات‌ها 10 درصد از «دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور فعلی و نامزد جمهوری‌خواهان پیش است. به‌طور کلی، پس از ابتلای رئیس‌جمهور آمریکا به بیماری کرونا، روند نظرسنجی‌های ملی به‌گونه‌ای حرکت کرد که منجر به افزایش اختلاف بایدن با ترامپ به نفع بایدن شد.

در شکل‌گیری میانگین فوق، 10 نظرسنجی از موسسات مختلف دخالت دارند. به‌طور میانگین ترامپ صاحب 41.6 درصد آرا و بایدن صاحب 51.6 درصد آرا است.

* آخرین وضعیت الکترال‌ها بر مبنای نظرسنجی

در انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا آرای الکترال (مجمع گزینندگان) اصلی‌ترین فاکتور تعیین‌کننده رئیس‌جمهور محسوب می‌شوند. در مجموع 538 رای الکترال وجود دارد که برابر است با تعداد اعضای کنگره به‌علاوه سه الکترال مربوط به واشنگتن دی‌سی. نامزد پیروز باید حداقل 270 رای الکترال را به‌دست آورد.

بر اساس آخرین برآوردها، وضعیت الکترال‌ها به شرح ذیل است:

دونالد ترامپ: بر مبنای نظرسنجی‌های ایالتی، ترامپ تاکنون توانسته 63 الکترال را تقریبا به‌طور قطعی به‌خود اختصاص دهد، 29 رای الکترال دیگر به‌احتمال بالا تاکنون از آن ترامپ شده و 33 الکترال دیگر نیز برای وی محتمل است. بر مبنای ذکر شده، تا اینجا ترامپ می‌تواند به کسب 125 رای الکترال امیدوار باشد.

جو بایدن: بر همین اساس، جو بایدن تاکنون تقریبا به‌طور قطعی می‌تواند به 118 رای الکترال امید بندد، 51 رای الکترال را با احتمال بالا کسب کند و 57 الکترال دیگر را احتمالا به‌دست آورد. برمبنای نظرسنجی‌های ایالتی، بایدن سه هفته باقی‌مانده تا انتخابات ریاست‌جمهوری، امیدوار به کسب 226 رای الکترال است.

الکترال‌های بلاتکلیف: تکلیف 187 الکترال هنوز مشخص نیست هرچند که 38 الکترال از این جمع به ایالت تگزاس اختصاص دارد که به‌طور سنتی جمهوری‌خواهان در آن صاحب اکثریت هستند و احتمالا این تعداد به ترامپ خواهد رسید.

توضیح: در منابع مختلف ممکن است نقشه‌های الکترال متعدد یافت شوند که اینجا تلاش شده معتبرترین منابع مورد استفاده قرار گیرند.

* ایالت‌های کلیدی

در انتخابات آمریکا ایالت‌هایی وجود دارند که نمی‌توان از قبل آنها را با احتمال بالا متمایل به دموکرات‌ها یا جمهوری‌خواهان نامید. به این ایالت‌ها اصطلاحا «میدان‌های نبرد» (BattleGrounds) یا «ایالت‌های کلیدی» گفته می‌شود. بر اساس نظر برخی منابع آمریکایی، 17 ایالت در انتخابات ریاست‌جمهوری پیش‌رو، ایالت کلیدی محسوب می‌شوند که عبارتند از: فلوریدا، پنسیلوانیا، ویسکانسین، کارولینای شمالی، میشیگان، اوهایو، مینسوتا، آیوا، آریزونا، نوادا، تگزاس، جورجیا، ویرجینیا، نیوهمشایر، مین، کلرادو و نیومکزیکو.

در این میان، دو ایالت به دونالد ترامپ تمایل دارند. یکی از آنها ایالت تگزاس است که در آن به‌طور میانگین ترامپ با 4.4 درصد آرا از بایدن پیش است و به احتمال زیاد به ترامپ رای خواهد داد. همان‌طور که پیش‌تر ذکر شد، این ایالت 38 رای الکترال دارد. ایالت دیگر، ایالت جورجیا است که در آن ترامپ بر مبنای میانگین تنها با 0.4 درصد آرا از بایدن پیش است. ایالت جورجیا که انتخابات به‌صورت زودهنگام در آن آغاز هم شده، 16 رای الکترال دارد و در دو انتخابات قبل نیز به‌جمهوری‌خواهان رای داده است.

در 15 ایالت دیگر، بایدن در میانگین نظرسنجی‌ها از ترامپ پیش است، در برخی با اعداد بالای 5 درصد و در برخی دیگر با اعداد کمتر از 5 درصد.

در فلوریدا که 29 رای الکترال دارد، بایدن با 3.7 درصد آرا از ترامپ جلوتر است. پنسیلوانیا، 20 رای الکترال دارد و در آن بایدن تا اینجا صاحب برتری 7 درصدی است. در ویسکانسین بایدن با 6.3 درصد آرا از ترامپ پیش است، این ایالت 10 رای الکترال دارد. در ایالت کارولینای شمالی که 15 رای الکترال دارد، بایدن با 3.2 درصد آرا جلو است. در میشیگان، بایدن با 7 درصد از ترامپ جلوتر است؛ ایالت میشیگان 16 رای الکترال دارد.

یکی از حساس‌ترین ایالت‌ها اوهایو است که در دوره‌های اخیر کسی بدون بردن این ایالت برنده انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا نشده است. اوهایو 18 رای الکترال دارد و در میانگین نظرسنجی‌ها در این ایالت، بایدن تنها با 0.6 درصد آرا از ترامپ جلوتر است.

ایالت دیگر ایالت مینه‌سوتا با 10 رای الکترال است؛ در این ایالت بایدن با اختلاف 9 درصد پیش است. در آیوا با 6 رای الکترال، جو بایدن تنها با 1.2 درصد آرا جلو افتاده است. در آریزونا هم که 11 رای الکترال دارد، اختلاف چندان زیاد نیست و نامزد دموکرات‌ها با 2.7 درصد میانگین آرای افراد مورد نظرسنجی از رئیس‌جمهور فعلی آمریکا پیش است.

ایالت نوادا 6 رای الکترال دارد و در این ایالت نیز بایدن با 5.2 درصد میانگین آرای نظرسنجی‌شوندگان جلو است. در ویرجینیا اختلاف بایدن با ترامپ بیشتر است و به 11 درصد می‌رسد. ویرجینیا صاحب 13 رای الکترال است.

در نیوهمشایر که دارای 4 رای الکترال است، بایدن با 11.2 درصد میانگین آرای نظرسنجی‌شوندگان پیش است. ایالت مین هم همین تعداد رای الکترال دارد و در آنجا نیز نامزد دموکرات‌ها با 12.8 درصد آرا پیش است. در ایالت کلرادو هم که 9 رای الکترال دارد، بایدن با 10 درصد میانگین پیش است. می‌ماند یک ایالت دیگر که نیومکزیکو است. در این ایالت بایدن دارای برتری 14.5 درصدی است. نیومکزیکو دارای 5 رای الکترال است و در هر دو دوره قبل به دموکرات‌ها رای داده است.

بدیهی است در نظرسنجی بحث احتمالات مطرح است و طبعا در 15 ایالت فوق، در آنهایی که بایدن برتری بالای 5 درصدی دارد، احتمال برد بیشتری هم خواهد داشت، البته مشروط به آنکه داده‌های فوق تا سه هفته آینده به نفع ترامپ تغییر نکنند.

بار دیگر تاکید بر این نکته ضرروی است که اگرچه نظرسنجی‌ها در مجموع از احتمال بالاتر برد نامزد دموکرات‌ها خبر می‌دهند اما این امر قطعی نیست و نمونه بارز آن نیز نتایج انتخابات 2016 بود.

yektanetتریبون

پربحث‌های هفته

  1. شروین حاجی‌پور و ذهنیت استعماری

  2. اظهارات قابل تامل مولوی عبدالحمید در معارفه استاندار سیستان و بلوچستان

  3. عملیات انتحاری ۱۸ تبعه تاجیک ـ افغان در قالب سوخت‌بر

  4. نمایشی تازه از مدعیان شعار زن، زندگی، آزادی/ برهنگی یک دانشجو در دانشگاه!

  5. با کمک سپاه، محله «هرندی» ساماندهی می‌شود

  6. رامبد جوان: از تلویزیون دلخورم/ نهادهای امنیتی هم درباره خندوانه نظر می دادند!/ سال ۹۸به اجبار «خندوانه» را ســاختم/ می خواستم بدانم «شریعتمداری» چگونه شادی می کند؟

  7. سنجه ای که رئیس‌جمهور به آن نیازمند است

  8. توضیح روابط عمومی دانشگاه آزاد در پی اقدام منافی عفت یک دانشجو

  9. هويت جديد ايران

  10. انتقاد تند و تیز کیهان از مرعشی/ سلبریتی‌هایی که برای برهنگی بسیج شدند/ وقتی آخوندی نگران سخنان سردار کوثری می‌شود

  11. لاریجانی یا هاشمی‌شاهرودی؛ روایت درست درباره جلیلی و موسوی چیست؟

  12. در انتظار روشن‌شدن موتور تورم

  13. موج سواری سیاسی یا سلامت روان دانشجویان؟

  14. حمید رسایی: توییتر منطقه جنگی است، عموم نباید وارد شوند !

  15. درخواست رئیس جمهور از وزیر دادگستری برای دو مجرم امنیتی

  16. نظرات برگزیده مخاطبان الف: بستن تنگه هرمز مثل سابق مهم نیست/ با حمله پیش‌دستانه به اسرائیل بازدارندگی ایجاد کنیم/ بنزین ارزان اما حقوق‌ها بسیار پایین است

  17.  خرازی: احتمال تغییر دکترین‌ نظامی در بخش هسته‌ای وجود دارد

  18. FATF؛ برجام دولت پزشکیان؟!

  19. ماموریت ایجاد تورم در پوشش حمایت از دولت/ روایت لاریجانی پیرامون رد صلاحیت خود در انتخابات

  20. مهم واردات آیفون بود که شکر خدا حل شد!

  21. روایتی جدید از ماجرای دختر دانشگاه علوم و تحقیقات    

  22. نفوذ ایران تا بیخ گوش نتانیاهو/ انتقاد از هزینه‌تراشی ظریف برای کشور/ نگاهی متفاوت به غائله برهنگی در دانشگاه علوم‌تحقیقات

  23. جنگ پنهان علیه مردم در جاده ها/ فرغون‌هایی که جان می ستانند!

  24. پیغام فوری آمریکا به ایران درباره حمله اسرائیل

  25. مالیات کجا مصرف شود؟؛ مردم تصمیم می گیرند

آخرین عناوین