امید مایوس انگلیسی‌ها به پیروزی «هریس»/ پیشنهاد «فاراژ» برای ترمیم روابط لندن با «ترامپ»

  4030815121
امید مایوس انگلیسی‌ها به پیروزی «هریس»/ پیشنهاد «فاراژ» برای ترمیم روابط لندن با «ترامپ»

نتایج تازه‌ترین نظرسنجی‌ صورت گرفته در انگلیس نشان می‌دهد که بیشتر مردم این کشور تمایل دارند «کاملا هریس» نامزد حزب دموکرات در انتخابات آتی ریاست جمهوری آمریکا پیروزی شود اما پیش‌بینی می‌کنند که «دونالد ترامپ» به کاخ سفید باز خواهد گشت. در این میان «نایجل فاراژ» نماینده جناح راست پارلمان انگلیس برای ترمیم روابط لندن با دولت احتمالی ترامپ اعلام آمادگی کرده است.

به گزارش ایرنا، هم زمان با آغاز رای‌گیری انتخابات ریاست جمهوری در ایالات متحده آمریکا و در حالی که قریب به اتفاق نظرسنجی‌ها از رقابت شانه‌به‌شانه دو نامزد اصلی احزاب دمکرات و جمهوری‌خواه حکایت دارد، حدود نیمی از مردم انگلیس تمایل دارند که «کاملا هریس» رئیس جمهوری آمریکا شود.

بر اساس تحقیقات موسسه معتبر بی‌ام‌جی، ۴۷ درصد انگلیسی‌ها معتقدند که پیروزی هریس در انتخابات آمریکا، به نفع این کشور خواهد بود و ۲۷ درصد دیگر بر این باورند که ریاست جمهوری ترامپ، نتیجه بهتری در پی خواهد داشت.

۴۲ درصد از رای دهندگان انگلیسی پیش‌بینی می‌کنند که ترامپ در انتخابات پیروز خواهد شد و ۲۹ درصد به ریاست جمهوری هریس امید بسته‌اند. اما اگر پیش‌بینی انگلیسی‌ها درست باشد و ترامپ به کاخ سفید بازگردد، دولت حزب کارگر انگلیس در روابط با واشنگتن با مشکلات جدی روبرو خواهند شد.

ترامپ چندی پیش حزب حاکم انگلیس و کارزار انتخاباتی هریس را به دخالت در انتخابات آمریکا متهم کرد و مدعی شد که مقام‌های دولت انگلیس در جریان سفر به ایالات متحده، به نامزد دموکرات‌ها برای پیروزی در انتخابات مشاوره داده‌اند.

وی در شکایت‌نامه خود به تسلیم شدن نیروهای انگلیسی در مقابل آمریکا در «نبرد یورک تاون» در سال ۱۷۸۱ اشاره کرد و نوشته است: به نظر می‌رسد که حزب کارگر و کارزار هریس پیام این نبرد را فراموش کرده‌اند.

نامزد جمهوری‌خواهان تماس بین مقامات حزب کارگر و کارزار هریس به مثابه «کمک خارجی غیرقانونی» دانست و خواستار تحقیقات فوری در این زمینه شد. در شکایت ترامپ که توسط وکیل او گری لاوکوفسکی ارائه شده، گزارش وال استریت ژورنال ضمیمه شده است. در این گزارش آمده است که کارشناسان علوم راهبردی حزب کارگر انگلیس به هریس توصیه می کنند که چگونه رای دهندگان ناراضی را بازگرداند و یک کارزار برنده را از اجرا کند.

«کی‌یر استارمر» نخست وزیر انگلیس این ادعاها رد نکرده اما گفته که این به مثابه دخالت خارجی نیست. وی گفت کارشناسان علوم راهبردی به طور داوطلبانه به کارزار هریس والز کمک کرده‌اند اما سفر آنها به ایالت آمریکایی با سازماندهی و کمک مالی حزب کارگر انجام نشده است.

استارمر با بیان این ادعا که روابط خوبی با ترامپ دارد افزود که دو طرف سپتامبر (شهریور) گذشته در نیویورک با یکدیگر دیدار کردند. نخست وزیر انگلیس اضافه کرد؛ کشورش با هر کسی که در انتخابات آمریکا پیروز شود همکاری خواهد کرد.

با این حال بر کسی در انگلیس پوشیده نیست که بازگشت ترامپ به کاخ سفید هزینه سنگینی را بر روابط دو کشور تحمیل خواهد کرد. استارمر به‌عنوان یک عنصر مخالف برگزیت (خروج انگلیس از اتحادیه اروپا) این روزها در تلاش است تا روابط با اتحادیه اروپا را برای جبران مشکلات اقتصادی این کشور احیا کند، اما ترامپ از طرفداران برگزیت و مخالف به اصطلاح پروژه اتحادیه اروپا است.

«نایجل فاراژ» رهبر حزب دست راستی اصلاح انگلیس و از دوستان ترامپ، برای ترمیم روابط لندن با دولت احتمالی نامزد جمهوری‌خواهان اعلام آمادگی کرده است. او در گفت‌وگو با نشریه «آی» گفت که اگر ترامپ در انتخابات پیروز شود، اختلافات حزبی را کنار گذاشته و به نخست وزیر انگلیس برای بازسازی روابط دو طرف کمک خواهد کرد.

او افزود که اگر ترامپ به کاخ سفید بازگشت، باید شرایطی فراهم شود که اختلافات میان او و اعضای ارشد حزب حاکم کارگر از جمله دیوید لمی وزیر امور خارجه انگلیس و صادق خان شهردار لندن رفع شود.

اختلاف نامزد جمهوری‌خواهان و خان به سال ۲۰۱۵ بر می‌گردد؛ زمانی که شهردار لندن دیدگاه ترامپ درباره مسلمانان را نابخردانه توصیف کرد و رئیس جمهوری وقت آمریکا هم خان را یک عنصر احمق خواند که باید تست هوش بدهد. ترامپ در سال ۲۰۱۹ نیز طی سفر رسمی به انگلیس، شهردار لندن را یک بازنده توصیف کرد.

خان اردیبهشت امسال، برای سومین دور متوالی به‌عنوان شهردار لندن انتخاب شد و به کنایه گفت: ترامپ من را در سال ۲۰۱۹ یک بازنده خواند. اما من سه دور در انتخابات پیروز شدم؛ او چند دور پیروز شد؟

وی در گفت‌وگو با نشریه آمریکایی پولیتیکو، ترامپ را یک عنصر فاسد و نژادپرست توصیف کرد و گفت: مسلماً ما با هر کسی که رئیس جمهوری آمریکا شود، رابطه خواهیم داشت، اما (اگر ترامپ در انتخابات پیروز شود) نباید برای او در انگلیس فرش قرمز پهن کنیم.

«دیوید لمی» وزیر امور خارجه انگلیس هم پیش از پیروزی حزب کارگر در انتخابات تیرماه گذشته، از منتقدان جدی ترامپ بود و او را یک تهدید بزرگ برای نظام بین‌الملل توصیف کرده بود. وی اما در ماه‌های اخیر و طی چندین سفر به ایالات متحده تلاش کرده است تا از طریق ملاقات با اعضای حزب جمهوری‌خواه و معاون ترامپ، روابط فی‌مابین را ترمیم کند.

در کل، فضای افکار عمومی در انگلیس حاکی از گرایش به نامزد دمکرات‌ها در انتخابات آمریکاست و عمده مردم دل‌خوشی از بازگشت ترامپ به کاخ سفید ندارند. البته گروه‌های ضد جنگ و حامی فلسطین نیز که قرار است عصر امروز (سه‌شنبه) مقابل سفارت ایالات متحده در لندن تجمع کنند، اعتقادی به هیچ‌یک از نامزدهای انتخابات آمریکا ندارند و آن‌ها را عناصری جنگ طلب می‌دانند.

به گزارش ایرنا، آمریکایی‌ها امروز سه‌شنبه ۵ نوامبر ۲۰۲۴ (۱۵ آبان ماه ۱۴۰۳) برای انتخاب رئیس جمهور بعدی این کشور به پای صندوق‌های رای می‌روند. برنده این انتخابات، دوره چهار ساله ریاست جمهوری را از ژانویه ۲۰۲۵ آغاز خواهد کرد.

yektanetتریبون

پربحث‌های دیروز

  1. آقایان، وقت کردید به مشکلات مردم هم فکر کنید!

  2. عصبانیت شدید علم الهدی از عدم ابلاغ قانون عفاف و حجاب/دولت برای راضی کردن مردم در بحث ناترازی ها، بی حجابی را آزاد کرد!

  3. مخاطبان‌مان را فراری ندهیم !

  4. نامه کمیسیون امنیت ملی به دیوان عدالت اداری درباره ابطال حکم انتصاب ظریف

  5. خداحافظی مردم با گوشت؟!

  6. مردم دو درجه کمتر، دولت ۱۰ درجه!

  7. ژاله علو درگذشت

  8. هیچ قدرتی در زمین، دریا و هوا یارای غلبه بر سپاه را ندارد

  9. سرلشکر سلامی: هیچ قدرتی در عالم، یارای غلبه بر سپاه را ندارد

  10. تندروها از دولت انتقاد نمی‌کنند، انتقام می‌گیرند

  11. کالبدشکافی شایعه استعفای پزشکیان/ ماموریت چینی برای لاریجانی؟

  12. خشم سلطنت طلبان از مقایسه فرح پهلوی و اسماء اسد در بی بی سی فارسی به روایت رسانه اصولگرا/ موج فحاشی به راه افتاده است

  13. گزافه گویی نتانیاهو درباره ایران

  14. تازه‌ترين تأملات نظامي

  15. عارف: مچ گیری هنر نیست/ حق نداریم در زندگی مردم تجسس کنیم

  16. هشدار عباس عبدی: پزشکیان آخرین فرصت است/ مقاومت مقابل رفع فیلترینگ و اصرار بر اجرای مصوبه حجاب چیزی جز نقض پیمان است؟

  17. وکالتی نمی‌جنگیم، مستقیم می زنیم؛ آیا ایران به تنهایی از پس کار خود برمی‌آید؟

  18. افشای اسرار پیجرها ؛ مواد منفجره دقیقا کجا جاسازی شده بود؟ | مأمور موساد: ۱۰ سال آن‌ها را غیرفعال نگه داشتیم

پربحث‌های هفته

  1. تیر خوردن که چیزی نیست، تکه تکه هم شده اند! اما...

  2. چرا مذاکره با آمریکا مشکلی را حل نمی کند؟!

  3. آقایان، وقت کردید به مشکلات مردم هم فکر کنید!

  4. سردار فدوی: عملیات وعده صادق ۳ ‌حتماً اجرایی خواهد شد

  5. چرا به مردم نمی گوئیم! 

  6. چه کسی ماجرای قطعی برق را درست روایت می‌کند؟!

  7. عصبانیت شدید علم الهدی از عدم ابلاغ قانون عفاف و حجاب/دولت برای راضی کردن مردم در بحث ناترازی ها، بی حجابی را آزاد کرد!

  8. واشنگتن پست: رفتار امریکا و اسرائیل ایران را به سمت سلاح هسته ای سوق می دهد

  9. توهین جنجالی حمید رسایی به پزشکیان بعد از بغض کردن برای همسر مرحومش

  10. مخاطبان‌مان را فراری ندهیم !

  11. توضیح فرزند پزشکیان درباره نقش خود در عزل و نصب‌ها

  12. نظر روحانی نسبت به جلیلی/ اگر از دغدغه فیلترینگ فارغ شدید، برای ارزش پول ملی هم فکری کنید!/ پاسخ فواد ایزدی به حاشیه‌های یک مصاحبه

  13. استقبال از موضع اخیر قالیباف/ سهم‌خواهی‌ها صدای پسر رئیس‌جمهور را درآورد

  14. نشاطی که نباید از دانشگاه دریغ شود

  15. نامه کمیسیون امنیت ملی به دیوان عدالت اداری درباره ابطال حکم انتصاب ظریف

  16. تخریب قبور شهدای مدافع حرم در جنب حرم حضرت زینب(س)

  17. امان از این یاغی!..

  18. همسایه جدید اموی - صهیونی اردوغان!

  19. نظرات برگزیده مخاطبان «الف»: تیم اقتصادی آقای پزشکیان حتی الفبای اقتصاد را هم بلد نیست/ مسئله حجاب برجسته می‌‎شود تا مردم سراغ مطالبات مهم نروند

  20. خداحافظی مردم با گوشت؟!

  21. مردم دو درجه کمتر، دولت ۱۰ درجه!

  22. رهبر انقلاب: ریاکاری روش همیشگی استعمارگران و سرمایه‌داران غربی است

  23.  کاسبان تسلیم و شلیک به اصلِ مذاکره در رسانه‌های اصلاح‌طلب

  24. اسد در سوریه؛ نه دولت_ ملت سازی، نه رفاه!

  25. توجه به زبان بدن در فضای بین المللی/ سقوط آزاد مهدی نصیری/ جهانگیری: اژه‌ای پای کار رفع حصر است

آخرین عناوین