جنگ پنهان علیه مردم در جاده ها/ فرغون‌هایی که جان می ستانند!

هادی شریفی، گروه اجتماعی الف،   4030809052 ۳۸ نظر، ۰ در صف انتشار و ۱۶ تکراری یا غیرقابل انتشار
جنگ پنهان علیه مردم در جاده ها/ فرغون‌هایی که جان می ستانند!

در سال های گذشته مرگ و میر ناشی از تصادفات جاده ای به عنوان یک بحران بین المللی شناخته می شد که هر ساله جایگاه بالایی در علل اصلی مرگ و میر کسب می کرد، اما بررسی تصادفات جاده ای طی چند سال اخیر در دنیا نشان می دهد که تعداد مرگ و میر ناشی از تصادفات با کاهش محسوسی روبه رو بوده است اما گویا در ایران ماجرا متفاوت تر است‌!

از سال ۱۳۸۳ تا نیمه اول سال ۱۴۰۳ تعداد ۴۳۵ هزار و ۱۴۲ نفر در تصادفات جاده ای جان خود را از دست داده اند. تعداد جانباختگان تصادفات در دو دهه اخیر بیش از دو برابر(۲.۰۴ برابر) کل شهدای هشت سال دفاع مقدس است. این بدان معنی است که در دو دهه گذشته جنگ پنهانی علیه مردم در جاده های کشور در حال انجام است که گویا هیچکس را توان مقابله با آن نیست!

موضوع آنجایی ناراحت کننده تر می شود که بدانیم شوربختانه طی چند سال اخیر روند صعودی به خود گرفته است. آمار‌ها بسیار قابل تامل است، به‌طوری‌که تعداد مرگ‌ومیر ناشی از تصادفات در ایران با کل مرگ‌ومیر تصادفات رانندگی در اتحادیه اروپا با ۲۷ کشور و جمعیت ۴۵۰ میلیون نفری برابری می‌کند!

در شش ماهه ابتدای سال جاری روزانه حدود 54 مرگ و میر ناشی از تصادفات ثبت شده است، همچنین روزانه ۷۸۳ تصادف منجر به مصدومیت اتفاق افتاده که در مجموع در ۶ ماهه اول سال ۱۰۰ هزار و ۲۸۰ نفر مصدوم شده اند. تعداد تصادفات جرحی نسبت ابتدای امسال نسبت به شش ماهه اول سال گذشته ۵۶ درصد افزایش و تعداد مصدومان رشد ۴۵ دردرصدی داشته اند. 

در سال ۱۴۰۲ تعداد ۲۰ هزار و ۵۴ و در شش ماهه اول ۱۰ هزار و ۹۷ تصادف منجر به فوت ثبت شده است. درشش ماهه ابتدای سال جاری هر ۳۰ دقیقه یک نفر بر اثر تصادف در کشور جان خود را از دست داده است و هر ساعت ۳۳ نفر در تصادف دچار مصدومیت می شوند.

نکته مهم در این بین که مغفول مانده تعداد مصدومانی مانند قطع نخاع، قطع عضو و آسیب شدید است، آسیب ناشی از تصادف و یا مرگ و میر فقط متوجه فرد نیست بلکه تاثیر منفی و بسیار بدی بر خانواده و جامعه نیز می گذارد. 

خودرو بی کیفیت عامل اصلی مرگ و میر تصادفات

سید جلال ملکی، سخنگوی سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهر تهران شهریور سال جاری با اشاره به اینکه برخی از خودروها در تصادفات رانندگی به سرعت آتش می‌گیرند، گفت: ایمنی برخی از خودروها در تصافات به‌گونه‌ای است که به سرعت موجب آتش گرفتن خودرو می‌شود. از این رو لازم است که خودروسازان در این مورد تجدیدنظر گرفته و ایمنی خودروها را در برابر حریق ارتقاء دهند.

۹ اردیبهشت ۱۴۰۲ نیز سردار سید‌تیمور حسینی، جانشین سابق رئیس پلیس راهور فراجا با اشاره به آمار تصادفات رانندگی و جان‌باختگان ناشی از آن تا پایان طرح نوروزی ۱۴۰۲ عنوان کرد: «خطای انسانی در تصادفات جاده‌ای ۲۹ درصد، سهم راه ۲۰ درصد و سهم خودرو به‌ویژه خودرو‌های ایرانی مانند پراید و پژو ۵۱ درصد بوده است که متاسفانه رقم قابل‌توجهی از سهم این تقصیر‌ها به راه و خودرو اختصاص دارد.

با وجود سهم بالای خودروهای بخصوص ایرانی در تصادفات رانندگی، ایمنی و کیفیت این خودروها روز به روز بدتر می شود و متاسفانه هیچ نشانه ای از بهبود وضعیت کیفیت خودروها وجود ندارد.

دیدگاه کاربران

ناشناس۳۶۴۵۷۷۴۱۲:۲۲:۵۴ ۱۴۰۳/۸/۹
اصطلاح بی کیفیت از لحاظ علمی صحیح نیست هر کالایی واجد کیفیت است حالا این کیفیت می تونه بالا یا پایین باشه به عنوان رسانه بهتره تصحیح کنید استفاده از واژه کیفیت پایین یا کیفیت بالا صحبح تره
ناشناس۳۶۴۵۹۷۰۱۳:۵۱:۴۱ ۱۴۰۳/۸/۹
شما یا مهندس صنایع هستی یا در واحد تضمین کیفیت کار می کنی حرف شما درسته
ناشناس۳۶۴۵۷۷۹۱۲:۲۴:۰۷ ۱۴۰۳/۸/۹
تمام کسانی که در تولید خودرو بی کیفیت داخلی تاثیر دارند از وزارت سمت، بعنوان متولی صنعت- سازمان استاندارد بعنوان متولی نظارت بر تولید با کیفیت ، مجلس ، بعنوان قانون گذار حامی خودرو داخلی، قوه قضائیه عدم پیگیری کشته شدن مردم بدست خودروسازها و در نهایت مدیران و کارگران خودروسازی شریک هستند. ..
ناشناس۳۶۴۵۷۸۱۱۲:۲۴:۵۷ ۱۴۰۳/۸/۹
فقط فرغون نیست جاده ها هم استاندارد نیست مردم هم زندگی استانداری ندارند...
ناشناس۳۶۴۵۸۶۰۱۳:۰۶:۱۰ ۱۴۰۳/۸/۹
اولا جاده ها اکثرا استاندارد هستند و در سطح بالایی هست نسبت به نرمال جهانی دوم مشکل اصلی نحوه رانندگی هست سوم نحوه تولید خودرو هم دخیل است اما نه در حد خیلی بالا مانند دستکاری در قیمت های مواد اولیه ازجمله ورق فولاد... و خودرو ساز مجبور هست با کیفیت پایین تری تولید کند
ناشناس۳۶۴۵۹۷۴۱۳:۵۲:۵۳ ۱۴۰۳/۸/۹
شما اشتباه می کنی جاده ها استاندارد نیستند کیفیت خودرو ها هم خیلی پایینه البته رانندگی ها مشکل داره
ناشناس۳۶۴۶۰۶۰۱۴:۴۳:۴۸ ۱۴۰۳/۸/۹
ما بر اساس ظاهر و سیاست زدگی حرف نمی زنیم بلکه بر اساس واقعیت میدان و تحقیقات می گوییم
ناشناس۳۶۴۶۰۶۷۱۴:۵۰:۰۵ ۱۴۰۳/۸/۹
ما داریم در این جاده ها تردد می کنیم و خودمان و اقواممان و اطرافیان و همکارانمان همین خودرو ها را استفاده می کنیم
ناشناس۳۶۴۶۸۷۲۰۹:۱۴:۳۶ ۱۴۰۳/۸/۱۰
جاده فقط ایران نیست که شما در آن رانندگی می کنی با خانواده!!
ناشناس۳۶۴۵۹۳۲۱۳:۳۰:۴۴ ۱۴۰۳/۸/۹
با این جاده ها دلشون می خواد توریست هم جذب کنند !
ناشناس۳۶۴۵۷۹۴۱۲:۲۹:۰۲ ۱۴۰۳/۸/۹
مردم توان خرید همان فرغون را هم ندارند توقع دارید خودرو وارداتی سه میلیاردی بخرند
ناشناس۳۶۴۵۸۴۷۱۳:۰۱:۴۳ ۱۴۰۳/۸/۹
اون خودرو ها سه میلیارد نیست به ما سه میلیارد می فروشند
ناشناس۳۶۴۵۹۰۴۱۳:۲۱:۱۳ ۱۴۰۳/۸/۹
فرغون سازی متعلق به دولت و نصف پول هلو برو تو جیب اقایون لگن ساز .
ناشناس۳۶۴۵۹۳۵۱۳:۳۲:۵۱ ۱۴۰۳/۸/۹
قیمت سانتافه 2017 در دبی 490 میلیون تومانه در ایران حدود 4 میلیارد
ناشناس۳۶۴۵۷۹۷۱۲:۳۰:۰۰ ۱۴۰۳/۸/۹
در صنعت لوازم خانگی هم با ایجاد انحصار دارند باتلاقی که صنعت خودرو برای مملکت ایجاد کرده را تکرار می کنند واردات را ممنوع کرده اند و یک سری محصولات مونتاژی چینی با کیفیت نازل را در بازار عرضه کرده اند با قیمت بسیار بالا شما یه سر به امین حضور یا شریعتی بزن ! در بعضی لوازم حتی بدنه و قطعات پلاستیکی و پلیمری مصرفی هم از چین وارد شده و موتور کمپرسور و قطعات اصلی که حتما چینی است ! اسم این کار رونق تولید نیست اسم این کار ایجاد انحصار برای یه مشت مونتاژ کار بی صلاحیته ! قیمت لوازم خانگی مونتاژی داخلی از نمونه کره ای و ژاپنی خارجی گران تره یعنی مصرف کننده پول زیاد می پردازه و یک کالا با کیفیت نامطلوب می خره و مدام درگیر تعمیراته و هیچ وقت یک کالای استاندارد مناسب در خانه نداره این کار ظلم به مردمه مردم برای پولهایشان زحمت می کشند و درست نیست اینطور ظلم ببینند
ناشناس۳۶۴۵۹۳۰۱۳:۲۹:۴۲ ۱۴۰۳/۸/۹
ای گفتی ! ما یه یخچال سامسونگ از جهیزیه همسرم داشتیم عالی بود و مثل ساعت کار می کرد فکر کردیم کوچک است و خواستیم یک دو قلو بخریم در بازار محصولات کره ای گارانتی نداشت و خلاصه یک برند داخلی معروف خریدیم متاسفانه علاوه بر صدای زیاد کمپرسور روی تمام مواد غذایی داخل یخچال بطور دائم یک لایه رطوبت قرار داره و این امر باعث فساد سریع میوه و سبزیجات می شه بارها برای تعمیر آمده اند و دلایل مختلف آورده اند و خلاصه مشکل حل نشده این منصفانه نیست ما ۶۳ میلیون پول داده ایم کاش یک سامسونگ بدون گارانتی و بانه ای خریده بودیم این که مثلا گارانتی داره مگه مشکل را حل کردن ؟!
ناشناس۳۶۴۶۰۵۷۱۴:۴۰:۱۱ ۱۴۰۳/۸/۹
متاسفانه در محصولات ایرانی کنترل کیفیت مواد اولیه و محصول اصولی و دقیق نیست و مشکلات عجیب در طراحی محصول وجود داره یعنی تولید کننده که نیستیم هیچ -مونتاژ کار خوبی هم نیستیم به همین دلیل احتمال داره تعدادی از مصرف کنندگان از محصولی کاملا راضی باشند و بقیه کاملا ناراضی یعنی کارخانجات ما نمی توانند محصولاتی با کیفیت یکسان و شبیه به هم تولید کنند
ناشناس۳۶۴۶۰۱۹۱۴:۱۶:۵۰ ۱۴۰۳/۸/۹
انحصار!!!!
ناشناس۳۶۴۵۷۹۸۱۲:۳۰:۰۶ ۱۴۰۳/۸/۹
خودرو بی کیفیت پراید که در دولت هاشمی وارد کشور شد عامل اصلی مرگ و میر در جاده های ایران است.
ناشناس۳۶۴۵۹۱۰۱۳:۲۳:۰۰ ۱۴۰۳/۸/۹
اصلا هاشمی بد ! چرا حمدی نژاد جان شماها فروش و تولید آنرا متوقف نکرد ؟ دوست عزیز مافیای خودرو فراتر از دولتها کار می کنه و افرادی مثل میر سلیم آنرا اداره می کنند هزاران نفر هم با توصیه افراد با نفوذ و نماینده های ادوار مجلس و خودی های پر زور بدون داشتن سواد و صلاحیت وارد این کارخانه ها شده اند و حقوق نجومی می گیرند و بیکار شدن این نورچشمی ها را هیچ کدام از توصیه کنندگان تحمل نمی کنند ! این دولت و اون دولت زورشان به این مافیا نمی رسه
ناشناس۳۶۴۶۰۵۲۱۴:۳۴:۲۵ ۱۴۰۳/۸/۹
در زمان احمدی نژاد ماشین های خارجی زیادی وارد شد و خیلی از مردم صاحب خودرو خوب و با کیفیت شدند زیرا قیمت دلار بین 1000 تا 3000 تومان بود و مردم قدرت خرید داشتند.
ناشناس۳۶۴۶۰۹۱۱۵:۰۴:۵۷ ۱۴۰۳/۸/۹
ولی اون خودرو ها الان فرسوده شده و تعمیر و تغییر آنها خیلی گران شده !
ناشناس۳۶۴۵۸۰۴۱۲:۳۳:۳۸ ۱۴۰۳/۸/۹
من هر چی یادمه الف و دیگر سایتها از این متن ها برای صنعت خودرو گذاشته اند و هیچی نشده مسئولان گوش شنوا ندارن یعنی جان مردم ارزش خاصی نداره
ناشناس۳۶۴۶۰۰۱۱۴:۰۷:۳۰ ۱۴۰۳/۸/۹
بله چون رکن رسانه آزاد فاقد پیگیری وپاسخگوکردن دولت هست وگرنه هفته ای نیست در همین الف راجع به خودرو ومصیبتهایش حرف زده نشود وراهکارهای درست وکارشناسی از طرف کاربران ارائه نشود !… آنچه به جایی نرسد فریاداست
کاوه۳۶۴۵۸۱۰۱۲:۳۶:۴۳ ۱۴۰۳/۸/۹
خودتان تیتر زده اید فرغون هایی که جان مردم را در جاده ها می ستانند ، می شه بفرمایید متولی خودرو سازی و کنترل کیفیت خودروها کی هست؟ وقتی تنها راه خودرو دار شدن از طریق یک سری شرکتهای داخلی است و تقریبا انجصاری هم هست خوب برای رفتن به مسافرت و یا دیدن اقوام‌ در شهرهای مختلف وقتی بلیط هواپیما و قطار گیر نمی آید چه کار باید کرد ؟ جاده و خودرو و قانون رانندگی سه مولفه برای حفظ ایمنی هستند. خودرو نایمن و بی کیفیت ، جاده خطرناک و پر پیچ‌و‌خم و رانندگان‌قانون‌گریز بلای جان مردمی شده اند که می خواهند چند روزی را برای تمدد اعصاب با دیدن اقوام مسافرت بروند.
ناشناس۳۶۴۵۹۵۵۱۳:۴۴:۰۶ ۱۴۰۳/۸/۹
راه حل دیگه ای ظاهرا نیست !
ناشناس۳۶۴۵۸۱۸۱۲:۴۲:۴۴ ۱۴۰۳/۸/۹
افسر پلیس را فقط موقع انتخابات و زمان های امنیتی خاص در کنار خیابانها میشه دید. چرا همه راننده ها با خودروهاشون به حال خودشون رها شده اند، در جاده ها جولان میدن،
ناشناس۳۶۴۵۸۶۳۱۳:۰۷:۵۵ ۱۴۰۳/۸/۹
مسئولان نظام باید پاسخگوی جان ملت وبیت المال باشند .
ناشناس۳۶۴۵۹۲۴۱۳:۲۸:۲۴ ۱۴۰۳/۸/۹
من موندم مردمی که می دونند ماشین ها و جاده هاشون استاندارد نیستند ، چرا خودشان استاندارد رانندگی نمی کنند تا احتمال آسیب را کمتر کنند. با پراید و 405 و پارس حلبی ، 160 تا سرعت میرن ، سبقب می گیرند و کورس می گذارند!
ناشناس۳۶۴۵۹۶۳۱۳:۴۸:۱۴ ۱۴۰۳/۸/۹
کسانی که این موضوعات که شما فرمودین را می دانند مراعات می کنند ولی یه سری پراید سوار هستند که فکر می کنند لامبورگینی سوار شدن از جاده هم نوع دیگه ندیده اند که غیر استاندارد بودن را متوجه بشوند فکر می کنند که تصادف برای بقیه است و خودشان شوماخر هستند ! هم فرهنگ سازی لازمه هم استاندارد سازی خودرو و جاده
ناشناس۳۶۴۶۱۳۲۱۵:۳۲:۰۵ ۱۴۰۳/۸/۹
جاده های کشور به دوربین ها مجهز شود تصادفات به یک سوم خواهد رسید
ناشناس۳۶۴۶۷۵۸۰۴:۱۶:۱۸ ۱۴۰۳/۸/۱۰
یکسری اینهایی که میگید عقده ای هستند، یکسری بی فرهنگ و نادان، یکسری شون هم جوان
ناشناس۳۶۴۶۰۱۳۱۴:۱۱:۴۴ ۱۴۰۳/۸/۹
چند دهه هست که مردم و کارشناسان و رسانه ها و گاهاً مسئولین این مسئله را فریاد می زنند . اگر قرار بود تغییری ایجاد شود و چیزی درست شود تاکنون شده بود .
باهر۳۶۴۶۱۵۸۱۵:۵۷:۱۸ ۱۴۰۳/۸/۹
معمولا برخی از این افرادی که درتصادفات کشته میشوند از افراد فنی و با تجربه و با مهارت کاری و کارامد جامعه هستند که هزینه های زیادی برای تعلیم و تربیت انها شده است و سرپرست و نان آور خانواده هم در این شرایط وخیم اقتصادی می باشند و معلوم هست که با کشته شدن انها چه ضایعه ای برای جامعه و برای خانواده های انها رخ میدهد و بخشی از سرمایه انها که همان خودرو باشد علاوه بر جان و آسیبهای وارده به همراهان از دست میدهند.
ناشناس۳۶۴۶۲۷۱۱۷:۲۱:۴۶ ۱۴۰۳/۸/۹
همین فرغون ها که بدست زحمتکشان شب و روز تولید می شود می دانید چقدر شغل ایجاد می کند
ناشناس۳۶۴۶۳۹۷۱۹:۰۳:۱۱ ۱۴۰۳/۸/۹
قوه قضاییه باید مدبران ایرانخودرئ سایپا و هر مدیر خودرویی ا مجبور کند از تولیدات کف بازار خودشان استفاده روزانه بکنند.
ناشناس۳۶۴۶۶۲۶۲۲:۲۹:۲۳ ۱۴۰۳/۸/۹
در آمریکا پلیس راهنمایی رانندگی ندارند و هر کس تخلف رانندگی کنه با ماشین پلیس روبرو میشه و تخلف رانندگی با جنایی فرقی نداره براشون اونها معتقد هستند توی همین جاده و خیابان ها سناتورها و نماینده ها و ... رانندگی میکنن..
ناشناس۳۶۴۶۶۵۹۲۳:۲۴:۲۸ ۱۴۰۳/۸/۹
کشته های دو سال گذشته جاده های ما برابری میکنه با کشته های جنگ یکسال گذشته اسراییل و فلسطین
yektanetتریبون

پربحث‌های دیروز

  1. آقایان، وقت کردید به مشکلات مردم هم فکر کنید!

  2. عصبانیت شدید علم الهدی از عدم ابلاغ قانون عفاف و حجاب/دولت برای راضی کردن مردم در بحث ناترازی ها، بی حجابی را آزاد کرد!

  3. مخاطبان‌مان را فراری ندهیم !

  4. نامه کمیسیون امنیت ملی به دیوان عدالت اداری درباره ابطال حکم انتصاب ظریف

  5. خداحافظی مردم با گوشت؟!

  6. مردم دو درجه کمتر، دولت ۱۰ درجه!

  7. ژاله علو درگذشت

  8. هیچ قدرتی در زمین، دریا و هوا یارای غلبه بر سپاه را ندارد

  9. سرلشکر سلامی: هیچ قدرتی در عالم، یارای غلبه بر سپاه را ندارد

  10. تندروها از دولت انتقاد نمی‌کنند، انتقام می‌گیرند

  11. کالبدشکافی شایعه استعفای پزشکیان/ ماموریت چینی برای لاریجانی؟

  12. خشم سلطنت طلبان از مقایسه فرح پهلوی و اسماء اسد در بی بی سی فارسی به روایت رسانه اصولگرا/ موج فحاشی به راه افتاده است

  13. گزافه گویی نتانیاهو درباره ایران

  14. تازه‌ترين تأملات نظامي

  15. عارف: مچ گیری هنر نیست/ حق نداریم در زندگی مردم تجسس کنیم

  16. هشدار عباس عبدی: پزشکیان آخرین فرصت است/ مقاومت مقابل رفع فیلترینگ و اصرار بر اجرای مصوبه حجاب چیزی جز نقض پیمان است؟

  17. وکالتی نمی‌جنگیم، مستقیم می زنیم؛ آیا ایران به تنهایی از پس کار خود برمی‌آید؟

  18. افشای اسرار پیجرها ؛ مواد منفجره دقیقا کجا جاسازی شده بود؟ | مأمور موساد: ۱۰ سال آن‌ها را غیرفعال نگه داشتیم

پربحث‌های هفته

  1. تیر خوردن که چیزی نیست، تکه تکه هم شده اند! اما...

  2. چرا مذاکره با آمریکا مشکلی را حل نمی کند؟!

  3. آقایان، وقت کردید به مشکلات مردم هم فکر کنید!

  4. سردار فدوی: عملیات وعده صادق ۳ ‌حتماً اجرایی خواهد شد

  5. چرا به مردم نمی گوئیم! 

  6. چه کسی ماجرای قطعی برق را درست روایت می‌کند؟!

  7. عصبانیت شدید علم الهدی از عدم ابلاغ قانون عفاف و حجاب/دولت برای راضی کردن مردم در بحث ناترازی ها، بی حجابی را آزاد کرد!

  8. واشنگتن پست: رفتار امریکا و اسرائیل ایران را به سمت سلاح هسته ای سوق می دهد

  9. توهین جنجالی حمید رسایی به پزشکیان بعد از بغض کردن برای همسر مرحومش

  10. مخاطبان‌مان را فراری ندهیم !

  11. توضیح فرزند پزشکیان درباره نقش خود در عزل و نصب‌ها

  12. نظر روحانی نسبت به جلیلی/ اگر از دغدغه فیلترینگ فارغ شدید، برای ارزش پول ملی هم فکری کنید!/ پاسخ فواد ایزدی به حاشیه‌های یک مصاحبه

  13. استقبال از موضع اخیر قالیباف/ سهم‌خواهی‌ها صدای پسر رئیس‌جمهور را درآورد

  14. نشاطی که نباید از دانشگاه دریغ شود

  15. نامه کمیسیون امنیت ملی به دیوان عدالت اداری درباره ابطال حکم انتصاب ظریف

  16. تخریب قبور شهدای مدافع حرم در جنب حرم حضرت زینب(س)

  17. امان از این یاغی!..

  18. همسایه جدید اموی - صهیونی اردوغان!

  19. نظرات برگزیده مخاطبان «الف»: تیم اقتصادی آقای پزشکیان حتی الفبای اقتصاد را هم بلد نیست/ مسئله حجاب برجسته می‌‎شود تا مردم سراغ مطالبات مهم نروند

  20. خداحافظی مردم با گوشت؟!

  21. مردم دو درجه کمتر، دولت ۱۰ درجه!

  22. رهبر انقلاب: ریاکاری روش همیشگی استعمارگران و سرمایه‌داران غربی است

  23.  کاسبان تسلیم و شلیک به اصلِ مذاکره در رسانه‌های اصلاح‌طلب

  24. اسد در سوریه؛ نه دولت_ ملت سازی، نه رفاه!

  25. توجه به زبان بدن در فضای بین المللی/ سقوط آزاد مهدی نصیری/ جهانگیری: اژه‌ای پای کار رفع حصر است

آخرین عناوین