سیر تا پیاز انتخابات آمریکا/ از واجدین شرایط تا زمان اعلام نتایج

  4030815088

انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ آمریکا با باز شدن شعب اخذ رای به طور رسمی شروع شده است اما از روند انتخابات این کشور چه می‌دانیم؟

سیر تا پیاز انتخابات آمریکا/ از واجدین شرایط تا زمان اعلام نتایج

به گزارش مهر، انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ آمریکا با آغاز به کار شعبه‌ای در «دیکسویل ناچ» در ایالت نیوهمپشر به طور رسمی شروع شده است. روند انتخابات و شمارش آرا و رویه‌های انتخاباتی در این کشور همواره برای مخاطبان سایر کشورها پیچیده بوده است.

در انتخابات امروز (سه‌شنبه)، مردم آمریکا نه تنها رئیس جمهور آینده بلکه اکثر اعضای کنگره را انتخاب می‌کنند. رقابت انتخاباتی بین کامالا هریس، نامزد دموکرات‌ها و دونالد ترامپ، رئیس جمهور سابق و نامزد جمهوری‌خواهان است.

چه کسانی رأی می‌دهند؟

حدود ۲۴۴ میلیون آمریکایی بین ۱۸ سال و بالاتر واجد شرایط رأی دادن هستند. بسیاری از زندانیان اسبق در برخی ایالت‌ها از فهرست رای‌دهندگان حذف می‌شوند.

شهروندان شامل پرسنل نظامی شاغل در خارج از آمریکا می‌توانند رأی خود را به طور غیابی به صندوق بیندازند.

چه کسانی انتخاب می‌شوند؟

رئیس جمهور و ۴۶۹ عضو کنگره (تمام ۴۳۵ کرسی مجلس نمایندگان و اندکی بیش از یک سوم ۱۰۰ عضو سنا) انتخاب خواهند شد.

آیا مجرمان محکوم می‌توانند نامزد شوند؟

بله. در مقایسه با حق رأی، افراد با سابقه کیفری قادر به نامزدی در انتخابات آمریکا هستند. هیچ قانون فدرالی این موضوع را منع نکرده است. برجسته‌ترین نمونه نیز دونالد ترامپ است که به‌رغم ۳۴ فقره محکومیت کیفری، همچنان در انتخابات حاضر است.

روند انتخابات چگونه است؟

رای‌دهندگان می‌توانند در رأی‌گیری زودهنگام یا در روز انتخابات اقدام به رأی دادن بکنند. افراد واجد شرایط قادرند این کار را به طور حضوری یا پستی انجام دهند.

ایالت ویرجینیا ۲۰ سپتامبر رأی‌گیری زودهنگام خود را آغاز کرد. کالیفرنیا (۷ اکتبر)، تگزاس (۲۱ اکتبر) و فلوریدا (۲۶ اکتبر) در ادامه به ویرجینیا ملحق شدند. در طول ماه اکتبر ۴۷ ایالت اجازه برگزاری رأی‌گیری زودهنگام دارند. در برخی ایالت‌ها، حتی می‌توان قبل از این تاریخ‌ها از طریق پست رأی داد. کارولینای شمالی از ششم سپتامبر آرای پستی را دریافت کرده است.

سیر تا پیاز انتخابات آمریکا/ از واجدین شرایط تا زمان اعلام نتایج

مشارکت رای‌دهندگان به چه معناست؟

میزان مشارکت در آمریکا طی سال‌های اخیر افزایش پیدا کرده است. در حالی که در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۱۶ این کشور تنها ۵۹ درصد واجدین شرایط رأی دادند، چهار سال بعد یعنی در انتخابات ۲۰۲۰، بیش از ۶۶ درصد در انتخابات شرکت کردند.

براساس اعلام مؤسسه تحقیقاتی «پیو»، این بالاترین میزان مشارکت در یک انتخابات سراسری از سال ۱۹۰۰ تاکنون بود.

شعب اخذ رأی چه زمانی بسته می‌شوند؟

هرچند اکبر شعب بین ساعت ۱۹ و ۲۰ به وقت محلی بسته می‌شوند اما برخی از جمله شعب کنتاکی، ۱۸ تعطیل شده و سایرین همچون نیویورک تا ساعت ۲۱ فعال هستند.

از آنجا که در آمریکا ۶ منطقه زمانی وجود دارد، زمانی که انتخابات در هاوایی و آلاسکا تمام می‌شود، در ساحل شرقی آمریکا نیمه‌شب فرارسیده و پیش‌بینی‌های اولیه نتیجه انتخابات اعلام می‌شود.

پس از بسته شدن شعب چه اتفاقی می‌افتد؟

به محض بسته شدن شعب در روز انتخابات (امروز)، کارکنان شعب در هزاران منطقه در سراسر آمریکا شروع به شمارش آرا می‌کنند. در صورت رأی‌گیری به طور کاغذی، هر کدام از صندوق‌ها پلمب و به یک مرکز شمارش آرا تحویل داده می‌شود.

اگر رأی‌گیری با دستگاه‌های الکترونیکی باشد، مقامات منصوب در شعب داده‌های رای‌دهندگان را به مرکز شمارش آرا ارسال خواهند کرد. قوانین پردازش و شمارش آرا پستی در هر ایالتی متفاوت است. در ۱۶ ایالت و همچنین واشنگتن‌دی‌سی، پردازش و شمارش آرا غیابی تا روز انتخابات مجاز نیست.

در ۱۰ ایالت، آرا غیابی را می‌توان پیش از روز انتخابات پردازش و شمارش کرد اما نتایج تا بعد از بسته شدن شعب اعلام نخواهد شد.

نامزدها برای پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری به چند رأی نیاز دارند؟

در آمریکا کسب اکثریت آرا مردمی برای پیروزی کافی نیست! در عوض، رئیس جمهور آینده این کشور به کسب اکثریت آرا کالج الکترال یا ۲۷۰ رأی از ۵۳۸ رأی الکترال موجود نیاز دارد. تنها این عدد برای تعیین رئیس جمهور بعدی و معاونش اهمیت دارد.

سیستم رأی اکثریت در تمام ایالت‌ها غیر از دو ایالت اعمال می‌شود. حتی اگر یک نامزد با اختلافی بسیار ناچیز اکثریت آرا یک ایالت را به‌دست آورد، تمام آرا الکترال آن ایالت را تصاحب خواهد کرد.

بنابراین، این امکان وجود دارد که یک نامزد اکثر آرا مردمی را به دست بیاورد اما در نهایت به رقیب ببازد. این اتفاق چهار با در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا رخ داده است که از جمله تازه‌ترین آن می‌توان به شکست دموکرات‌ها در سال‌های ۲۰۰۰ و ۲۰۱۶ اشاره کرد.

هیلاری کلینتون، نامزد دموکرات‌ها در سال ۲۰۱۶ حدود سه میلیون رأی بیشتر از ترامپ کسب کرد اما در نهایت نامزد جمهوری‌خواهان با کسب اکثریت کالج الکترال راهی کاخ سفید شد.

سیر تا پیاز انتخابات آمریکا/ از واجدین شرایط تا زمان اعلام نتایج

نقش ایالت‌های چرخشی چیست؟

ایالت‌های چرخشی نقشی تعیین‌کننده را در انتخابات ریاست جمهوری ایفا می‌کنند و به ایالت‌هایی گفته می‌شود که اکثریت آن نه در اختیار دموکرات‌هاست و نه در دست جمهوری‌خواهان.

ایالت‌های چرخشی اصلی در انتخابات جاری عبارتند از آریزونا، جورجیا، میشیگان، نوادا، کارولینای شمالی، پنسیلوانیا و ویسکانسین.

در سال ۲۰۲۰ ایالت‌های آریزونا، ویسکانسین، جورجیا و میشیگان در اختیار جو بایدن، رئیس جمهور فعلی آمریکا بود و ترامپ اکثریت ایالت کارولینای شمالی را از آن خود کرد.

اگر هیچ‌کدام از نامزدها موفق به کسب اکثریت کالج الکترال نشود، چه خواهد شد؟

در صورت تساوی نامزدها در آرا الکترال (۲۶۹)، برنده را مجلس نمایندگان انتخاب خواهد کرد. نماینده هر ایالت یک رأی دریافت می‌کند و اکثریت (۲۶) رأی برای پیروزی مورد نیاز است. این اتفاق تاکنون نیفتاده است.

نتایج به طور رسمی چه زمانی اعلام می‌شود؟

به گزارش سی ان ان، در رقابتی شانه‌به‌شانه، اعلام نهایی رسمی نتایج اندکی زمان می‌برد. براساس قانون انتخابات، هرگونه مغایرت در ایالت‌ها باید تا ۱۱ دسامبر حل و فصل شود.

نمایندگان کالج الکترال ۱۷ دسامبر در مرکز ایالت‌ها گرد هم جمع شده و به طور رسمی رأی خود را به رئیس جمهور و معاونش خواهند داد.

کنگره نیز ششم ژانویه ۲۰۲۵ در واشنگتن برای شمارش آرا الکترال و تأیید رسمی برنده انتخابات، تشکیل جلسه خواهد داد.

مراسم تحلیف رئیس جمهور جدید نیز ۲۰ ژانویه در واشنگتن برگزار خواهد شد.

yektanetتریبون

پربحث‌های هفته

  1. اقدامات متقابل ایران در مقابل قطعنامه احتمالی آژانس انرژی اتمی/ کیهان‌ستیزی زید‌آبادی به جاهای باریک کشید!/ توصیه جالب مطهری به نتانیاهو

  2. باز هم در باغ سبز !

  3. جابجایی مرزهای وقاحت!

  4. جمعیت اتباع افغانستانی مقیم ایران بیش از ۶ میلیون نفر است

  5. قانون عفاف و حجاب کجاست؟/ وقتی گرانی خودرو را هم به علم‌الهدی ربط می‌دهند!/ جای درست لاریجانی؟

  6. چرا مردم با کادردرمان درگیر می شوند؟!/ سرپرست روابط عمومی وزارت بهداشت توضیح می دهد

  7. اتحادیه اروپا از جان ایران چه می خواهد؟!

  8. بازگشت لاریجانی‌ها/ توضیحاتی درباره کلینیک ترک بی‌حجابی/ نسخه شفابخش یا مرگبار برای اقتصاد ایران؟

  9. آن تجربه تلخ را تکرار نکنید

  10. وقت مقابله‌ به‌ مثل با اروپا نرسیده؟

  11. اعتماد به ترامپ خطاست/ عراقچی علیه ساده‌سازی اصلاح‌طلبان/ شمشیر وفاق زیر گلوی مجلس

  12. با "مرد دیوانه" چگونه باید رفتار کرد؟!

  13. درد بیمار و ناز طبیبان !

  14. فرزندان ظریف کجا هستند؟

  15. انتقاد تند محمد مهاجری به پایداری‌‌چی‌ها و جلیلی

  16. نظرات برگزیده مخاطبان «الف»: ظریف تازه متوجه قدرت قانون اقدام‌ راهبردی شده/ سلاح اتمی؛ راه پایان تحریم و تهدید

  17. ادعاهای غير واقعی درباره اقتصاد ایران

  18. دیگر چه اتفاقی باید بیفتد؟!

  19. راه‌اندازی کلینیک‌ ترک رانت‌خواری ضروری‌تر نیست؟!

  20. واکنش شریعتمداری به ملاقات مخفی سفیر ایران با مشاور ترامپ

  21. یارانه‌ها واریز شد

  22.  نماز خواندن خلبان پرواز زنجان-مشهد سوژه فضای مجازی شد

  23. آدرس غلط روی تابلوی پاستور/ ظریف نباشد چه کسی جواب ترامپ را بدهد؟!/ پیامک‌هایی با مضمون خیانت که به نمایندگان مجلس ارسال می‌شود!

  24. شبیخون دلاری به صنعت خودرو !

  25. واکنش تند روزنامه جمهوری اسلامی به کلینیک بی حجابی

آخرین عناوین