پمپئو: توافق با ایران را به دیگران واگذار می‌کنیم

گروه جهان الف،   3990919109

وزیر امور خارجه آمریکا ضمن ابراز امیدواری درخصوص ادامه یافتن فشار به ایران گفت، قویاً اعتقاد دارد سازش رژیم صهیونیستی و عربستان سعودی قابل حصول است.

پمپئو: توافق با ایران را به دیگران واگذار می‌کنیم

به گزارش فارس، «مایک پمپئو» وزیر امور خارجه آمریکا گفت، قویاً اعتقاد دارد عادی‌سازی روابط میان رژیم صهیونیستی و عربستان سعودی قابل دستیابی است و امید دارد فشارها علیه ایران ادامه پیدا کند.

به نوشته پایگاه اینترنتی وزارت امور خارجه آمریکا، پمپئو در مصاحبه‌ای گفت: «چین امروز به خاطر تصمیمات حزب کمونیست این کشور، با چین پانزده یا بیست سال قبل بسیار متفاوت است و این امر ایالات متحده را وادار به اقدام جدی می‌کند، همان کاری که دولت [دونالد] ترامپ [رئیس جمهور آمریکا] برای محافظت از مردم آمریکا و ایجاد اتحادی در جهان که در آن غرب همچنان بتواند پیروز باشد، انجام داده است».

وزیر امور خارجه آمریکا درخصوص افزایش قدرت چین در عرصه جهانی گفت: «آن‌ها از قبل نیز این مسیر را در ذهن داشتند اما در نهایت به نقطه‌ای رسیدند که توانستند آن را اعلام کنند. اکنون آن‌ها به وضوع از طرح یک کمربند یک جاده صحبت می‌کنند و بر روی جزایر دریای جنوبی چین اسلحه می‌کشند. آن‌ها از مدت‌ها پیش این قصد را داشتند و ما ساده لوح بودیم».

او در ادامه گفت، سیاست آمریکا در قبال چین به مسئله‌ای فراجناحی تبدیل شده است و حتی «سی‌اِن‌اِن» و «نیویورک تایمز» نیز در نهایت به اقدامات حزب کمونیست چین اذعان کردند.

پمپئو به این سوال که چگونه چین درست پس از گذشت یک سال از آغاز شیوع جهانی ویروس کرونا به زندگی عادی برگشته و آمریکا همچنان بالاترین آمار مرگ‌ومیر و ابتلا را دارد، مدعی شد: «آن‌ها از مزیت اولین اقدام کننده استفاده کردند. شکی در آن نیست. آن‌ها به خاطر اینکه رژیم مستبدی دارند، می‌توانند هرکجا که آلودگی وجود داشته باشد قرنطینه کنند و در واقع از قرنطینه برای از بین بردن حقوق اولیه [شهروندان] استفاده می‌کنند و این کاری است که در غرب انجام نمی‌شود».

وی در ادامه مدعی شد، چین به تعهداتش در قبال هنگ‌کنگ و تایوان متعهد نبوده و امیدوار است پکن رویکرد متفاوتی در دریای جنوبی چین اتخاذ کند.

در ادامه از پمپئو پرسیده شد: «زمزمه‌هایی از بازگشت آمریکا بر سر میز مذاکره با ایران وجود دارد. البته شما با آن مخالفت خود با توافق با ایران را چند سال پیش اعلام کردید. این تحریم‌ها خسارات زیادی به ایران وارد کرده و آن‌ها اذعان کرده‌اند غنی‌سازی اورانیوم را از سر گرفته‌‌‌‌‌اند. آیا اصلا بازگشت به میز مذاکره ممکن است؟ می‌دانیم که طرفین اروپایی به آن تمایل دارند. شرایط میدانی در این خصوص چگونه است و آیا شما با مذاکره موافقید؟»

پمپئو در پاسخ مدعی شد: «خاورمیانه ۲۰۲۱ با سال ۲۰۱۵ بسیار متفاوت است. کشورهای حاشیه خلیج [فارس] با یکدیگر همکاری دارند و ما "توافق ابراهیم" را داریم. ما رژیم جمهوری اسلامی ایران را بسیار ضعیف کرده‌ایم. مانع از دستیابی آن‌ها به میلیاردها دلار شده‌ایم که برای قرار بود برای ایجاد وحشت استفاده کنند. همه این‌ها فرصتی عظیم ایجاد می‌کند، فرصتی عظیم برای رهبران ایران تا کاری که لازم است انجام دهند».

او در ادامه ادعاهای تکراری خود گفت: «توافقی [با ایران] باشد یا نباشد به دیگران واگذار می‌کنیم. اما اوضاع میدانی در خاورمیانه بسیار متفاوت شده است.ما ائتلافی واقعی برای نابودی خلافت [داعش] ایجاد کردیم. ما کشورهای عرب را داریم که با اسرائیل همکاری می‌کنند. ما ائتلافی داریم که در تنگه هرمز تلاش می‌کنند آن را باز و امن نگه دارند تا جریان رساندن انرژی به جهان تداوم یابد. همه این کارها ظرف چند سال انجام شد و ایران هیچگاه در این حد منزوی نبوده است».

رئیس دستگاه دیپلماسی آمریکا در ادامه این ادعاهای ضد ایرانی گفت: «اینکه بگویم چه تصمیمی [ایران] چه تصمیمی می‌گیرد، انتخاب با خود آن‌ها است. اما تا آن زمان که تصمیم بگیرند مانند ملتی عادی رفتار کنند، تمام جهان، آمریکا و اروپا یا دیگران همه باید تعهد داشته باشیم وحشتی که آن‌ها در این سال‌ها به جهان منتقل کرده‌اند، دستکم از سال ۱۹۷۹، دیگر با میلیاردها دلار از سوی ایالات متحده و اروپایی‌ها پاداش داده نمی‌شود. اتخاذ چنین جهت‌گیری اشتباه خواهد بود. امیدوارم جهان فشار بر ایران را ادامه دهد تا مانند ملتی عادی رفتار کنند».

دولت ترامپ در اردیبهشت ۹۷ به صورت یکجانبه و علیرغم پایبندی ایران به توافق هسته‌ای، از برجام خارج شد و از آن به بعد، تحریم‌های گسترده‌ای را به امید وادار کردن ایران به موافقت با مذاکره مجدد با آمریکا و همچنین یک توافق مورد پسند ایالات متحده علیه جمهوری اسلامی ایران وضع کرده است اما این سیاست «فشار حداکثری» نه تنها نتیجه‌ای در برنداشته است بلکه تهران پس از بدعهدی طرفین اروپایی برجام، شروع به برداشتن گام‌هایی در جهت کاهش تعهداتش در قبال توافق هسته‌ای کرده است.

«جو بایدن» نامزد حزب دموکرات در انتخابات ریاست‌جمهوری امسال آمریکا که طبق ارزیابی رسانه‌های این کشور، در آن پیروز شده است، می‌گوید هنوز هم بر سر موضع خود درباره بازگشت به توافق هسته‌ای ایران ایستاده است. او در مصاحبه‌ای درباره برنامه خود در قبال ایران گفته است: «ما از طریق مشورت با متحدان و شرکای خود، وارد مذاکرات و توافقات بعدی برای تشدید و تمدید محدودیت‌های هسته‌ای ایران خواهیم شد و همچنین به برنامه موشکی ایران نیز خواهیم پرداخت».

پمپئو در پاسخ به این سوالی درباره قابل دستیابی بودن عادی‌سازی روابط میان عربستان سعودی و رژیم صهیونیستی گفت: «امیدوارم اینطور باشد، برای آن دعا می‌کنم و عمیقاً باور دارم که اینطور است. آن‌ها درباره آنچه موجب صلح و ثبات در خاورمیانه می‌شود، درک مشترکی دارند. این چیزی است که به اماراتی‌ها و بحرینی‌ها و سودانی‌ها برای عادی‌سازی روابط با اسرائیل انگیزه داد. همان کاری که اردنی‌ها و مصری‌ها قبلاً انجام داده بودند».

سوم آذر ماه امسال، شبکه رادیویی کان و شبکه رادیو ارتش رژیم صهیونیستی از دیدار «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر این رژیم با «محمد بن سلمان» ولی‌عهد عربستان سعودی خبر دادند. بر این اساس پمپئو و «یوسی کوهن» رئیس سازمان جاسوسی رژیم صهیونیستی (موساد) نیز در این دیدار حضور داشته‌اند.

وبسایت عبری‌زبان «واللا» نیز نوشت که دیدار نتانیاهو و بن‌سلمان در شهر تازه تأسیس «نئوم» و در حاشیه حضور ویدئو کنفرانسی عربستان سعودی در نشست «گروه ۲۰» انجام شده است.

«فیصل بن فرحان بن عبدالله آل سعود» وزیر خارجه عربستان سعودی، شامگاه روز جمعه این هفته، در نشست گفت‌و‌گوهای مدیترانه، صلح با رژیم صهیونیستی را «گامی مهم» دانست. وی همچنین مدعی شد که حمایت ریاض از امضای یک توافق صلح عادلانه امکان برپایی کشور مستقل را به فلسطینیان می‌دهد.

yektanetتریبون

پربحث‌های هفته

  1. توصیه به روسها درباره زنگزور:این دالان موهوم ایجاد نخواهد شد

  2. فهرست بلندبالای «غیر منطقی» ها

  3. نکته‌ای برای دارندگان شناسنامه قدیمی | مدارک لازم برای تعویض شناسنامه

  4. نامه احمد توکلی به رئیس جمهور درباره موضوع تاثیر قطعی معدل در کنکور

  5. وقتی آمریکا جا می ماند

  6. انتقاد کیهان از دستور پزشکیان/ واکنش‌های مختلف به حضور پسر عارف در جلسات دولتی/ نگرانی پیرامون سخنگوی دولت چهاردهم

  7. ۲ نکته درباره یک آمار نگران‌کننده

  8. رئیس سازمان بورس استعفا داد

  9.  ماجرای وام ۲.۷ میلیارد تومانی با نرخ ۴ درصد به مجید عشقی چیست؟

  10. بازوی اطلاعاتی وزیر راه و شهرسازی را قطع نکنید

  11. شرط پزشکیان برای جراحی اقتصادی/ انتقاد قالیباف از برخی مخالفان دولت/ علت حمله برخی اصلاح‌طلبان به عارف چیست؟

  12. سپاه: ۱۲ تبعه افغان در پارسیان که قصد ربودن تعدادی کودک و نوجوان را داشتند، دستگیر شدند

  13. چرا از یک سوراخ چند بار گزیده می‌شویم؟!

  14. نمایش «ثروت» را به دین ربط ندهید!

  15. نظرات برگزیده مخاطبان الف: چرا هزینه تعویض شناسنامه را باید مردم بپردازند؟/ ایران نباید به روسیه اعتماد کند

  16. قدردان پلیس هستیم اما...

  17. واکنش سلیمی به وام‌های میلیاردی در بورس/ گفته بودم که بورس را «عشقی» اداره می‌کند

  18. علت اصلی سقوط بالگرد شهید رئیسی اعلام شد

  19. یک اولویت مهم اما مغفول در حکمرانی ایرانی

  20. چرا عراقچی از مرگ برجام سخن گفت؟/ توصیه مشفقانه روزنامه اصولگرا به همتی

  21. دولت «دیده بان» یا دولت «آتش نشان»؟!

  22. رئیس‌جمهور در اولین گفت‌وگوی تلویزیونی؛ برخورد با مردم ربطی به تحریم ندارد

  23. اعتراض شدید آیت الله اعرافی به اقدام وقیحانه سفیر استرالیا 

  24. موافقت رهبر انقلاب با پیشنهاد پزشکیان درباره سهم صندوق توسعه ملی

  25. نظر همتی درباره گرانی بنزین و حذف ارز ۲۸۵۰۰ تومانی

آخرین عناوین