کاربرد ها و اهمیت ها ماهواره ها امروزه

گزارش بازرگانی،   3991224099

جهان در حال حاضر از فناوری فضایی به ویژه از نظر ارتباطات ، خدمات موقعیت یابی ، رصد زمین و فعالیت اقتصادی مربوط به برنامه های فضایی با بودجه دولت ها بسیار سود می برد. قابلیت فضایی بشریت از سال 1957 که اسپوتنیک به فضا پرتاب شد، به طرز چشمگیری افزایش یافته است. از آن زمان ، ما شاهد فرود آمدن انسان ها در ماه ، 135 پرواز شاتل فضایی ، ساخت ایستگاه فضایی بین المللی (ISS) و پرتاب بیش از 8100 جسم فضایی از جمله ده ها مأموریت اکتشافی به هر گوشه خورشید بوده ایم.

اهمیت ماهواره ها

بیش از 2000 شرکت در حوزه فضایی از جمله ساخت ماهواره های ارتباطی ، وسایل پرتاب مداری ، مریخ نوردی برای ماه و مریخ ، زیستگاه های مداری ، سکوهای تولید فضایی و گلخانه های فضایی در حال فعالیت هستند که به گفته محققان روز به روز در حال افزایش است چون این صنعت طی سال گذشته بیش از 277 میلیارد دلار درآمد جهانی داشته است. بنابراین پر واضح است اهمیت ماهواره ها بر همگان آشکار شده است. دولت ها نیز برای رسیدن به این ماهواره ها بیش از پیش تلاش می کنند زیرا منبع درآمد فوق العاده ای برای هر کشور می تواند باشد.

کاربرد های ماهواره در زندگی انسان

مزایایی که بشریت در حال حاضر از فضا کسب می کند، به علاوه مزایای گسترده پیش بینی شده در آینده نزدیک، در بهبود کیفیت زندگی روزمره انسان تاثیر خود را نشان داده است. از جمله این تاثیرات می توان به حوزه های، پیش بینی آب و هوا، مشاهده منابع زمین ، ارتباطات مبتنی بر ماهواره و عکس برداری های هوایی و ... اشاره کرد.

ماهواره و تأثیرات آن

کارشناسان این حوزه اذعان دارند که 8 تاثیر مثبت ملموس ماهواره ها در زندگی روزمره چنان اهمیت پیدا کرده است که حتی نمی توان از آنها سرپیچی کرد. داده ها و اطلاعاتی که در بخش های مختلف کمک قابل توجهی می کنند و باعث بهبود کیفیت زندگی می شوند. به همین دلیل کارشناسان به تفسیر آن پرداختند.

پیش بینی آب و هوا و نظارت بر آب و هوا

پیش بینی دقیق آب و هوا که توسط سیستم های ماهواره ای به عنصری بسیار مهم در زندگی روزمره ما تبدیل شده است که حتی بر دولت ها، صنعت و تصمیم گیری شخصی تأثیر می گذارد. ماهواره هایی که برای پیش بینی آب و هوا استفاده می شوند، تقریباً هر ساله با دادن هشدارهای عمومی، جان هزاران نفر را نجات می دهد. همچنین این ماهواره ها ، گازهای گلخانه ای و سایر شاخص های مهم آب و هوایی و همچنین سلامت کلی اکوسیستم زمین را کنترل می کنند. بدون وجود این نوع اطلاعات زیست محیطی از ماهواره ها ، برنامه های مقابله با تغییرات آب و هوایی اساس علمی کمتری دارند.

کشف اطلاعات از منابع زمین

عکس های هوایی اطلاعاتی را برای تولید محصولات کشاورزی ، مدیریت شیلات ، مدیریت آب شیرین و مدیریت جنگلداری و همچنین نظارت بر فعالیت های مضر از جمله قطع غیرقانونی درختان ، شکار غیرقانونی حیوانات ، آتش سوزی و استخراج معادن برای محیط زیست فراهم می کند. منابع مرتبط با خرید عکس های هوایی از این اطلاعات بهره مند می شوند و تا در راستای مقابله یا پیشگیری اقدام کنند.

خدمات ارتباطی مبتنی بر ماهواره ها

قابلیت های ارتباطات ماهواره ای تقریباً بر همه جنبه های تمدن بشری تأثیر مثبت گذاشته است. فناوری های ماهواره ای هم اکنون انقلابی در امور بانکی و دارایی ، ناوبری و ارتباطات روزمره ایجاد کرده اند و به این ترتیب امکان تماس های تلفنی بین المللی و بین شهری ، فیدهای ویدئویی ، رسانه های اجتماعی و تلویزیون و رادیو ماهواره ای کاملاً معمول است.

خدمات موقعیت یابی ، ناوبری و زمان بندی (PNT) مبتنی بر ماهواره

سیستم های ماهواره ای جهانی یا همان PNT ، می توانند مکانی را دبا چند متر خطا (یا خیلی کمتر) در هر نقطه از سطح زمین مشخص کنند. این دستاورد باعث افزایش، ناوبری زمینی و دریایی، تدارکات (از جمله خدمات سوارکاری که حمل و نقل شخصی را متحول می کند)، کشاورزی دقیق ، عملیات نظامی، شبکه های الکتریکی و بسیاری از جنبه های صنعتی و اجتماعی، کیفیت زندگی روزمره شده است. همچنین سرویس های مکانی مستقر در فضا که در تلفن های همراه تعبیه شده و توسط برنامه های کاربردی روی تلفن های همراه از نقشه گرفته تا خدمات همسریابی مورد استفاده قرار می گیرند، چنان با زندگی مدرن در هم آمیخته اند که توقف ناگهانی آنها فاجعه بار تلقی می شود.

الهام از آموزش STEAM

یک بخش فضایی سالم، به افراد جوان و پیر در مورد مرزهای جدید، اکتشافات و فن آوری ها الهام می بخشد و علاقه به رشته های STEAM (علوم ، فناوری ، مهندسی ، هنر و ریاضیات) را تقویت می کند که جامعه ای باسواد علمی، از پایداری و همراهی در دنیای فزاینده فناوری لرت ببرند.

همکاری فضایی بین المللی برای مقابله با تنش های ژئوپلیتیکی

پروژه های فضایی مشترک در میان کشورها گاهی اوقات تنها نیروی مثبت مقابله با سوظن متقابل و رقابت های ژئوپلیتیک هستند. ISS نمونه بارز چنین پروژه ای است که مایه مباهات همه ملت های درگیر بود. ما یک جامعه جهانی هستیم و تلاش های فضایی، عمومی و خصوصی، باعث وابستگی و پیوند بیشتر ما می شود. صرف داشتن فرصتی برای تجربه مستقیم تأثیر بر مردم می تواند، منجر به تغییراتی در نگرش نسبت به محیط زیست و رفاه اجتماعی شود.

اسپین اف های فضایی برای زمین

از طلوع برنامه های فضایی ، بیش از 2000 نمونه از فن آوری های توسعه یافته فضایی وجود داشته است که از آن زمان استفاده های مفیدی در زمین از آنها شده است. از جمله ابزارهای بی سیم ، مواد غذایی منجمد ، مدار مجتمع ، عایق سبک ، بهبود دیالیز کلیه ، رعد و برق و معاملات خودکار کارت اعتباری.

تفسیر تصاویر ماهواره ای و هوایی:

یکی از مواردی که در آن تصاویر ماهواره ای کاربرد بسیاری دارد تفسیر مناطق مختلف است که برای موارد حقوقی کاربرد زیادی دارد.

با بررسی این تصاویر می توان اطلاعات مفیدی مانند سال ساخت یک ساختمان و تغییرات آن بدست آورد.

برای مثال دو ملک مجاور یک دیگر را تصور کنید بر اساس ادعای یکی از مالکان ملک مجاور اقدام به تغییر مرز بین دو ملک نموده و وارد ملک مجاور شده است.

در اینجا با بررسی تصاویر ماهواره ای و هوایی کاملا می توان متوجه این موضوع شد که آیا واقعا چنین ادعایی صحت دارد.

گروه تفسیر عکس هوایی و ماهواره ای مپ اسکیل یکی از شرکت های خدمات دهنده این موضوع می باشد.



نتیجه گیری

ناسا هر ساله طیف گسترده ای از موضوعات که شامل حمل و نقل ، ایمنی عمومی ، کالاهای مصرفی ، انرژی و محیط زیست ، فناوری اطلاعات ، بهره وری صنعتی و بهداشت و پزشکی را ردیابی می کند. آنها می گویند در آینده ای نزدیک قدرت ماهواره ها به حدی خواهد رسید قابل باور عامه نیست. بنابراین می توان چنین نتیجه گرفت که اتصال ما به این دست آورد بشری نه تنها کمتر نخواهد شد، بلکه با تولد صنایع جدید و تکنولوژی های نوین بیشتر هم خواهد شد.

yektanetتریبون

پربحث‌های دیروز

  1. عملیات انتحاری ۱۸ تبعه تاجیک ـ افغان در قالب سوخت‌بر

  2. سنجه ای که رئیس‌جمهور به آن نیازمند است

  3. روایتی جدید از ماجرای دختر دانشگاه علوم و تحقیقات    

  4. مالیات کجا مصرف شود؟؛ مردم تصمیم می گیرند

  5. نفوذ ایران تا بیخ گوش نتانیاهو/ انتقاد از هزینه‌تراشی ظریف برای کشور/ نگاهی متفاوت به غائله برهنگی در دانشگاه علوم‌تحقیقات

  6. افشای خیانت هولناک؛ بچه‌هایم شبیه مدیر شرکت همسرم بودند

  7. وضعیت عجیب رقابت‌های انتخاباتی در آمریکا

  8. پزشکیان: باید واقعیت را به جامعه گفت/با جنگ تمام‌عیار اقتصادی مواجه‌ایم

  9. اذعان تلویحی وزیر به اشتباه بزرگ درباره عدد دانشجویان اخراجی

  10. امروز کمر مردم به خاطر معیشت و مسکن دارد می‌شکند

  11. زاکانی بالاخره طاقت نیاورد و جواب داد!

  12. یحیی السنوار سه روز را بدون غذا گذراند

  13. واعظی: در پرونده FATF گروکشی می کنند /سعید جلیلی استارت FATF را زد /پزشکیان از پشتوانه کافی برای تصویب CFT و پالرمو برخوردار است

  14. احضار وزیر ارشاد به مجلس برای یک انتصاب حاشیه ساز

  15. قدرت نظامی شگفت انگیز سپاه از زبان سردار حاجی زاده

  16. قالیباف: مسأله مسکن را نتوانسته‌ایم حل کنیم/دهک‌های پایین۸۰ سال طول می‌کشد خانه‌دار شوند

  17. محکومیت ۱۲۰۰ میلیاردی هدایتی در پرونده بانک سرمایه

  18. واکنش وزارت بهداشت به خبر فوت ۷۰ بیمار دیالیزی

  19. چرا از «نان کامل» فراری هستیم؟!

پربحث‌های هفته

  1. تهدید بورل به اقدام علیه ایران در پی اعدام سرکرده تروریست‌ها

  2. شروین حاجی‌پور و ذهنیت استعماری

  3. اظهارات قابل تامل مولوی عبدالحمید در معارفه استاندار سیستان و بلوچستان

  4. درز صحبت‌های محرمانه نتانیاهو: از پهپادها می‌ترسم

  5. واقعا عقب نشینی کردیم؟!

  6. نمایشی تازه از مدعیان شعار زن، زندگی، آزادی/ برهنگی یک دانشجو در دانشگاه!

  7. عملیات انتحاری ۱۸ تبعه تاجیک ـ افغان در قالب سوخت‌بر

  8. رامبد جوان: از تلویزیون دلخورم/ نهادهای امنیتی هم درباره خندوانه نظر می دادند!/ سال ۹۸به اجبار «خندوانه» را ســاختم/ می خواستم بدانم «شریعتمداری» چگونه شادی می کند؟

  9. سنجه ای که رئیس‌جمهور به آن نیازمند است

  10. صندلی خالی برخی رشته‌های تخصصی پزشکی/ حال درس خواندن نیست یا درس خواندن نمی صرفد؟!

  11. توضیح روابط عمومی دانشگاه آزاد در پی اقدام منافی عفت یک دانشجو

  12. با کمک سپاه، محله «هرندی» ساماندهی می‌شود

  13. هويت جديد ايران

  14. انتقاد تند و تیز کیهان از مرعشی/ سلبریتی‌هایی که برای برهنگی بسیج شدند/ وقتی آخوندی نگران سخنان سردار کوثری می‌شود

  15. در انتظار روشن‌شدن موتور تورم

  16. موج سواری سیاسی یا سلامت روان دانشجویان؟

  17. لاریجانی یا هاشمی‌شاهرودی؛ روایت درست درباره جلیلی و موسوی چیست؟

  18. درخواست رئیس جمهور از وزیر دادگستری برای دو مجرم امنیتی

  19. نظرات برگزیده مخاطبان الف: بستن تنگه هرمز مثل سابق مهم نیست/ با حمله پیش‌دستانه به اسرائیل بازدارندگی ایجاد کنیم/ بنزین ارزان اما حقوق‌ها بسیار پایین است

  20.  خرازی: احتمال تغییر دکترین‌ نظامی در بخش هسته‌ای وجود دارد

  21. ماموریت ایجاد تورم در پوشش حمایت از دولت/ روایت لاریجانی پیرامون رد صلاحیت خود در انتخابات

  22. مهم واردات آیفون بود که شکر خدا حل شد!

  23. روایتی جدید از ماجرای دختر دانشگاه علوم و تحقیقات    

  24. جنگ پنهان علیه مردم در جاده ها/ فرغون‌هایی که جان می ستانند!

  25. پیغام فوری آمریکا به ایران درباره حمله اسرائیل

آخرین عناوین