کاربرد ها و اهمیت ها ماهواره ها امروزه

گزارش بازرگانی،   3991224099

جهان در حال حاضر از فناوری فضایی به ویژه از نظر ارتباطات ، خدمات موقعیت یابی ، رصد زمین و فعالیت اقتصادی مربوط به برنامه های فضایی با بودجه دولت ها بسیار سود می برد. قابلیت فضایی بشریت از سال 1957 که اسپوتنیک به فضا پرتاب شد، به طرز چشمگیری افزایش یافته است. از آن زمان ، ما شاهد فرود آمدن انسان ها در ماه ، 135 پرواز شاتل فضایی ، ساخت ایستگاه فضایی بین المللی (ISS) و پرتاب بیش از 8100 جسم فضایی از جمله ده ها مأموریت اکتشافی به هر گوشه خورشید بوده ایم.

اهمیت ماهواره ها

بیش از 2000 شرکت در حوزه فضایی از جمله ساخت ماهواره های ارتباطی ، وسایل پرتاب مداری ، مریخ نوردی برای ماه و مریخ ، زیستگاه های مداری ، سکوهای تولید فضایی و گلخانه های فضایی در حال فعالیت هستند که به گفته محققان روز به روز در حال افزایش است چون این صنعت طی سال گذشته بیش از 277 میلیارد دلار درآمد جهانی داشته است. بنابراین پر واضح است اهمیت ماهواره ها بر همگان آشکار شده است. دولت ها نیز برای رسیدن به این ماهواره ها بیش از پیش تلاش می کنند زیرا منبع درآمد فوق العاده ای برای هر کشور می تواند باشد.

کاربرد های ماهواره در زندگی انسان

مزایایی که بشریت در حال حاضر از فضا کسب می کند، به علاوه مزایای گسترده پیش بینی شده در آینده نزدیک، در بهبود کیفیت زندگی روزمره انسان تاثیر خود را نشان داده است. از جمله این تاثیرات می توان به حوزه های، پیش بینی آب و هوا، مشاهده منابع زمین ، ارتباطات مبتنی بر ماهواره و عکس برداری های هوایی و ... اشاره کرد.

ماهواره و تأثیرات آن

کارشناسان این حوزه اذعان دارند که 8 تاثیر مثبت ملموس ماهواره ها در زندگی روزمره چنان اهمیت پیدا کرده است که حتی نمی توان از آنها سرپیچی کرد. داده ها و اطلاعاتی که در بخش های مختلف کمک قابل توجهی می کنند و باعث بهبود کیفیت زندگی می شوند. به همین دلیل کارشناسان به تفسیر آن پرداختند.

پیش بینی آب و هوا و نظارت بر آب و هوا

پیش بینی دقیق آب و هوا که توسط سیستم های ماهواره ای به عنصری بسیار مهم در زندگی روزمره ما تبدیل شده است که حتی بر دولت ها، صنعت و تصمیم گیری شخصی تأثیر می گذارد. ماهواره هایی که برای پیش بینی آب و هوا استفاده می شوند، تقریباً هر ساله با دادن هشدارهای عمومی، جان هزاران نفر را نجات می دهد. همچنین این ماهواره ها ، گازهای گلخانه ای و سایر شاخص های مهم آب و هوایی و همچنین سلامت کلی اکوسیستم زمین را کنترل می کنند. بدون وجود این نوع اطلاعات زیست محیطی از ماهواره ها ، برنامه های مقابله با تغییرات آب و هوایی اساس علمی کمتری دارند.

کشف اطلاعات از منابع زمین

عکس های هوایی اطلاعاتی را برای تولید محصولات کشاورزی ، مدیریت شیلات ، مدیریت آب شیرین و مدیریت جنگلداری و همچنین نظارت بر فعالیت های مضر از جمله قطع غیرقانونی درختان ، شکار غیرقانونی حیوانات ، آتش سوزی و استخراج معادن برای محیط زیست فراهم می کند. منابع مرتبط با خرید عکس های هوایی از این اطلاعات بهره مند می شوند و تا در راستای مقابله یا پیشگیری اقدام کنند.

خدمات ارتباطی مبتنی بر ماهواره ها

قابلیت های ارتباطات ماهواره ای تقریباً بر همه جنبه های تمدن بشری تأثیر مثبت گذاشته است. فناوری های ماهواره ای هم اکنون انقلابی در امور بانکی و دارایی ، ناوبری و ارتباطات روزمره ایجاد کرده اند و به این ترتیب امکان تماس های تلفنی بین المللی و بین شهری ، فیدهای ویدئویی ، رسانه های اجتماعی و تلویزیون و رادیو ماهواره ای کاملاً معمول است.

خدمات موقعیت یابی ، ناوبری و زمان بندی (PNT) مبتنی بر ماهواره

سیستم های ماهواره ای جهانی یا همان PNT ، می توانند مکانی را دبا چند متر خطا (یا خیلی کمتر) در هر نقطه از سطح زمین مشخص کنند. این دستاورد باعث افزایش، ناوبری زمینی و دریایی، تدارکات (از جمله خدمات سوارکاری که حمل و نقل شخصی را متحول می کند)، کشاورزی دقیق ، عملیات نظامی، شبکه های الکتریکی و بسیاری از جنبه های صنعتی و اجتماعی، کیفیت زندگی روزمره شده است. همچنین سرویس های مکانی مستقر در فضا که در تلفن های همراه تعبیه شده و توسط برنامه های کاربردی روی تلفن های همراه از نقشه گرفته تا خدمات همسریابی مورد استفاده قرار می گیرند، چنان با زندگی مدرن در هم آمیخته اند که توقف ناگهانی آنها فاجعه بار تلقی می شود.

الهام از آموزش STEAM

یک بخش فضایی سالم، به افراد جوان و پیر در مورد مرزهای جدید، اکتشافات و فن آوری ها الهام می بخشد و علاقه به رشته های STEAM (علوم ، فناوری ، مهندسی ، هنر و ریاضیات) را تقویت می کند که جامعه ای باسواد علمی، از پایداری و همراهی در دنیای فزاینده فناوری لرت ببرند.

همکاری فضایی بین المللی برای مقابله با تنش های ژئوپلیتیکی

پروژه های فضایی مشترک در میان کشورها گاهی اوقات تنها نیروی مثبت مقابله با سوظن متقابل و رقابت های ژئوپلیتیک هستند. ISS نمونه بارز چنین پروژه ای است که مایه مباهات همه ملت های درگیر بود. ما یک جامعه جهانی هستیم و تلاش های فضایی، عمومی و خصوصی، باعث وابستگی و پیوند بیشتر ما می شود. صرف داشتن فرصتی برای تجربه مستقیم تأثیر بر مردم می تواند، منجر به تغییراتی در نگرش نسبت به محیط زیست و رفاه اجتماعی شود.

اسپین اف های فضایی برای زمین

از طلوع برنامه های فضایی ، بیش از 2000 نمونه از فن آوری های توسعه یافته فضایی وجود داشته است که از آن زمان استفاده های مفیدی در زمین از آنها شده است. از جمله ابزارهای بی سیم ، مواد غذایی منجمد ، مدار مجتمع ، عایق سبک ، بهبود دیالیز کلیه ، رعد و برق و معاملات خودکار کارت اعتباری.

تفسیر تصاویر ماهواره ای و هوایی:

یکی از مواردی که در آن تصاویر ماهواره ای کاربرد بسیاری دارد تفسیر مناطق مختلف است که برای موارد حقوقی کاربرد زیادی دارد.

با بررسی این تصاویر می توان اطلاعات مفیدی مانند سال ساخت یک ساختمان و تغییرات آن بدست آورد.

برای مثال دو ملک مجاور یک دیگر را تصور کنید بر اساس ادعای یکی از مالکان ملک مجاور اقدام به تغییر مرز بین دو ملک نموده و وارد ملک مجاور شده است.

در اینجا با بررسی تصاویر ماهواره ای و هوایی کاملا می توان متوجه این موضوع شد که آیا واقعا چنین ادعایی صحت دارد.

گروه تفسیر عکس هوایی و ماهواره ای مپ اسکیل یکی از شرکت های خدمات دهنده این موضوع می باشد.



نتیجه گیری

ناسا هر ساله طیف گسترده ای از موضوعات که شامل حمل و نقل ، ایمنی عمومی ، کالاهای مصرفی ، انرژی و محیط زیست ، فناوری اطلاعات ، بهره وری صنعتی و بهداشت و پزشکی را ردیابی می کند. آنها می گویند در آینده ای نزدیک قدرت ماهواره ها به حدی خواهد رسید قابل باور عامه نیست. بنابراین می توان چنین نتیجه گرفت که اتصال ما به این دست آورد بشری نه تنها کمتر نخواهد شد، بلکه با تولد صنایع جدید و تکنولوژی های نوین بیشتر هم خواهد شد.

yektanetتریبون

پربحث‌های دیروز

پربحث‌های هفته

  1. اطلاعیه قوه قضاییه درباره قاضی حسینعلی نیری

  2. لیست بلند موفقیت‌های دولت رئیسی بدون برجام، بدون FATF

  3. وقتی دختر، پدر را تخریب می کند!

  4. مسلمانی ما و نامسلمانی آنها!

  5. تاکید عبدی بر گران‌کردن قیمت سوخت/ دلایل مخالفت برخی با FATF چیست؟/ هشدار تند نبویان به پزشکیان

  6. چند نکته در باره یک توافق راهبردی

  7. هم فرصت، هم تهدید!

  8. چرا ترامپ با اروپا در افتاده است؟!

  9. لطفا جوگیر نشوید!

  10. فائزه هاشمی: از بی‌حجاب حمایت می‌کنم/ پدرم به میدان اعتقادی نداشت!

  11. عبدالعلی زاده: آماده مذاکره مستقیم با آمریکا هستیم/ شاید ۲ تا ۳ ماه بعد از شروع مذاکرات به توافق برسیم/آمریکا می تواند در ایران سرمایه گذاری کند

  12. دیوانه یا عاقل؟!

  13. انتقاد تند کیهان از برخی واکنش‌ها به خودکشی ابراهیم نبوی/ جرزنی بعد از قدرت

  14. بیانیه سپاه پاسداران در پی توافق آتش‌بس در غزه  

  15. مخالفت سردار کوثری با پیوستن ایران به FATF

  16. شکایت محمد خاتمی از کیهان / حسین شریعتمداری احضار شد

  17. چرا اتاق بازرگانی خواستار استرداد لایحه جدید تجارت است؟

  18. چرا صهیونیست‌ها سرانجام به آتش‌بس تن دادند؟

  19. رئیس‌جمهور تاجیکستان به افتخار پزشکیان فرودگاه را گلباران کرد

  20. رمزگشایی از توئیت مرموز ایلان ماسک

  21. علی مطهری‌: برقرای روابط با آمریکا به نفع آرمان‌های انقلاب است!

  22. روسیه جنگنده فرانسه را با «اس ۴۰۰» هدف گرفت

  23. همتی:‌ نمی‌توانیم حقوق بیشتری به کارمندان پرداخت کنیم

  24. نتانیاهو در پرتگاه جهنم!

  25. باهنر از توصیه مهم خود به قالیباف می‌گوید/ ترورهایی که پیشکش به ترامپ شده است!/ نفوذ را جدی بگیریم

آخرین عناوین