تعداد سالن‌های سینمایی کشور به ۸۸۸ رسید/ به ازای هر ۹۶ هزار نفر یک سالن

  4031102063

تعداد سالن‌های سینمایی کشور به ۸۸۸ رسید. با این آمار مشخص می‌شود که به ازای هر ۹۶ هزار نفر، یک سالن سینمایی در کشور موجود است که این آمار علیرغم بهبود کیفی نسبت به وضعیت قبلی، همچنان تا اندازه‌های جهانی این حوزه، فاصله معناداری دارد.

تعداد سالن‌های سینمایی کشور به ۸۸۸ رسید/ به ازای هر ۹۶ هزار نفر یک سالن

به گزارش ایرنا، تعداد سالن‌های سینمایی کشور در انتهای دی‌ماه به ۸۸۸ رسید تا افق یکهزار سالن در کشور تا پایان سال ۱۴۰۴، چندان دور از دسترس نباشد. این مهم در شرایطی محقق شده که هم‌اکنون حدود ۱۰۰ سالن سینمایی در مراحل مختلف ساخت قرار دارند و با تفاهماتی که صورت گرفته، امکان رسیدن این مقدار به یکهزار سالن تا پایان سال آینده، کاملا محتمل به نظر می‌رسد.

سالن‌های جدید تنها محدود به احداث سازه نمی‌شود بلکه در نهضت نوسازی سالن‌ها، برخی از سینماهای تک‌سالنه و پردیس‌ها، تعداد سالن‌های خود را افزایش می‌دهند. هم‌چنان‌که طی ماه‌های اخیر پردیس سینما آزادی ۴ سالن اضافه کرد. سینما بازار آرین تهران ۱ سالن و پردیس ساحل اهواز نیز ۲ سالن به ناوگان نمایش خود افزودند. بنابراین با این راهکار می‌توان تعداد سالن‌ها را افزایش داد. همچنان‌که سیاست تاسیس سینما در شهرهای فاقدسینما که با جدیت دنبال می‌شود نیز می‌تواند راهگشای خوبی در این حوزه باشد.

در ایران به ازای هر ۹۶ هزار نفر، یک سالن سینما وجود دارد حال آن‌که استاندارد بین‌المللی رایج در این حوزه، یک سالن به ازای هر ۱۰ هزار نفر است

با این آمار مشخص می‌شود که در ایران به ازای هر ۹۶ هزار نفر، یک سالن سینما وجود دارد که نزدیک‌ترین حالت به نرم استاندارد جهانی این حوزه محسوب می‌شود. حال آن‌که استاندارد بین‌المللی رایج در این حوزه، یک سالن به ازای هر ۱۰ هزار نفر است. با توجه به جمعیت ۸۶ میلیونی ایران، باید ۸ هزار و ۶۰۰ سالن در کشور موجود باشد تا مطابق با استاندارد جهانی حرکت کنیم. این آمار در پایان سال ۱۴۰۲، به ازای هر ۱۰۴ هزار نفر، یک سالن و در سال ۱۴۰۰، به ازای هر ۱۵۴ هزار نفر، یک سالن بوده است.

اکنون ۹۰ شهر بین ۵۰ تا ۱۰۰ هزار نفر و بیش از ۵۰ شهر بالای ۱۰۰ هزار نفر، فاقد سینما هستند و هدف‌گذاری به ترتیبی است که درصد بالایی از این شهرها، طی ۲ سال آینده، از امکان سینما برخوردار شوند. همچنین برنامه‌ریزی‌ها و توافقات صورت‌گرفته به صورتی است که تا پایان سال ۱۴۰۸، تعداد سالن‌های سنیما به ۲ هزار سالن برسد.

با این تعداد سالن، آمار صندلی‌های سینمایی به حدود ۱۷۴ هزار رسیده است؛ حدود ۵۳ هزار صندلی به استان تهران و بیش از ۱۲۱ هزار صندلی نیز مربوط به سایر استان‌هاست.

بخشی از لکنت موجود در بحث کمبود مخاطبان سینما، مربوط به ناهمگونی سالن‌های سینما در سراسر کشور است

یادآوری این نکته مهم نیز ضروری است که بخشی از لکنت موجود در بحث کمبود مخاطبان سینما مربوط به ناهمگونی سالن‌های سینما در سراسر کشور است. استان‌های برخوردار از صندلی‌های بیشتر، رونق خوبی به سینما داده‌اند و در مقابل، استان‌هایی که سالن‌های اندکی دارند، نتوانسته‌اند جایی در صدر فهرست استان‌های پرمخاطب سینما داشته باشند. نمونه آماری خوب این حوزه پردیس بندرعباس مال است که با ۳ سالن افتتاح شد و با وجودی که ظرفیت این ۳ سالن روی هم، ۵۲۵ نفر است اما توانسته مخاطبان خوبی را جذب کرده و رتبه استان هرمزگان را از رده‌های انتهایی، به اواسط جدول پرمخاطب‌ترین استان‌های کشور بالا بکشد.

در آسیب‌شناسی رکود ۲دهه‌ای مخاطبان سینما که از ابتدای دهه ۸۰ آغاز و تا دو سال پیش ادامه داشت یکی از دلایل اصلی، فرسوده بودن ناوگان سینما و مستهلک شدن بخشی از ناوگان بوده است. بدین‌ترتیب که بسیاری از این سینماها که در دهه‌های ۴۰ تا ۸۰ پذیرای مخاطبان بودند، به‌نسبت از ناوگان حذف شدند که پیرو چنین اتفاقی، بر تعداد شهرهای فاقد سینما افزوده شد و آمار مخاطبان نیز به‌میزان قابل‌توجهی افول پیدا کرد.

بنابراین نهضت سالن‌سازی که طی یک دهه اخیر با یک مانور خوب توانسته وضعیت آماری سینما و میزان مخاطبان آن را با تحولی شگرف مواجه کند اکنون با قدرت بیشتری ادامه دارد و بنابراین باید طی سالیان آینده، منتظر رکوردشکنی‌های بسیاری در زمینه جذب مخاطب و گیشه سینمایی کشور باشیم.

دیدگاه کاربران


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.

yektanetتریبون

پربحث‌های هفته

  1. اطلاعیه قوه قضاییه درباره قاضی حسینعلی نیری

  2. لیست بلند موفقیت‌های دولت رئیسی بدون برجام، بدون FATF

  3. وقتی دختر، پدر را تخریب می کند!

  4. مسلمانی ما و نامسلمانی آنها!

  5. تاکید عبدی بر گران‌کردن قیمت سوخت/ دلایل مخالفت برخی با FATF چیست؟/ هشدار تند نبویان به پزشکیان

  6. چند نکته در باره یک توافق راهبردی

  7. هم فرصت، هم تهدید!

  8. جلیلی: دولت شهید رئیسی بدون FATF نفت فروخت و واکسن خرید  

  9. چرا ترامپ با اروپا در افتاده است؟!

  10. لطفا جوگیر نشوید!

  11. ظریف: داخل یک سکوی سانتریفیوژ خریداری شده در سازمان انرژی اتمی مواد منفجره بود

  12. فائزه هاشمی: از بی‌حجاب حمایت می‌کنم/ پدرم به میدان اعتقادی نداشت!

  13. عبدالعلی زاده: آماده مذاکره مستقیم با آمریکا هستیم/ شاید ۲ تا ۳ ماه بعد از شروع مذاکرات به توافق برسیم/آمریکا می تواند در ایران سرمایه گذاری کند

  14. دیوانه یا عاقل؟!

  15. انتقاد تند کیهان از برخی واکنش‌ها به خودکشی ابراهیم نبوی/ جرزنی بعد از قدرت

  16. بیانیه سپاه پاسداران در پی توافق آتش‌بس در غزه  

  17. مخالفت سردار کوثری با پیوستن ایران به FATF

  18. چرا اتاق بازرگانی خواستار استرداد لایحه جدید تجارت است؟

  19. چرا صهیونیست‌ها سرانجام به آتش‌بس تن دادند؟

  20. رئیس‌جمهور تاجیکستان به افتخار پزشکیان فرودگاه را گلباران کرد

  21. رمزگشایی از توئیت مرموز ایلان ماسک

  22. بن گویر: آتش بس شود از کابینه استعفا می‌دهم

  23. علی مطهری‌: برقرای روابط با آمریکا به نفع آرمان‌های انقلاب است!

  24. روسیه جنگنده فرانسه را با «اس ۴۰۰» هدف گرفت

  25. نتانیاهو در پرتگاه جهنم!

آخرین عناوین