رای مجلس به اجرای لایحه حجاب به مدت ۳ سال
به گزارش ایسنا، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز مجلس، گزارش کمیسیون قضایی و حقوقی در خصوص لایحه یک فوریتی حمایت از فرهنگ عفاف و حجاب (حمایت از سلامت اجتماعی) را به منظور تعیین مدت زمان اجرای آزمایشی این لایحه بررسی کردند.
نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی ماده ۷۱ این لایحه که به مدت زمان اجرای آزمایشی این قانون بازمی گشت، پیشنهادات متعددی مطرح کردند که این قانون برای یکسال، دوسال، چهارسال و پنج سال و هفت سال به صورت آزمایشی اجرا شود اما صحن مجلس شورای اسلامی با آنها مخالفت کرد.
گفتنی است سقف اجرای آزمایشی قوانین هفت سال است.
در نهایت نمایندگان مجلس شورای اسلامی ماده ۷۱ این لایحه را مبنی بر اجرای آزمایشی این قانون به مدت سه سال به تصویب رساندند.
با نظر نمایندگان مجلس شورای اسلامی لایحه عفاف و حجاب بر اساس اصل ۸۵ در کمیسیون قضایی و حقوقی مورد بررسی قرار گرفت و صحن مجلس صرفا در خصوص مدت زمان اجرای آزمایشی آن تصمیم گیری کرد.
اکنون گزارش کمیسیون قضایی و حقوقی در خصوص لایحه عفاف و حجاب به شورای نگهبان ارسال خواهد شد و در صورت تصویب به مدت سه سال به صورت آزمایشی اجرا خواهد شد.
قالیباف: قوه قضائیه به صورت کتبی موافقت خود را با لایحه عفاف و حجاب اعلام کرده است
به گزارش ایسنا، محمدباقر قالیباف در جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی و پس از تعیین مهلت اجرای آزمایشی قانون عفاف و حجاب بیان کرد: از زحمات همه نمایندگان بویژه کمیسیون های قضایی و حقوقی و فرهنگی برای بررسی کارشناسی لایحه عفاف و حجاب قدردانی میکنم. این لایحه با هماهنگی قوه قضائیه در مجلس شورای اسلامی مورد بررسی قرار گرفت و به تصویب رسید. قوه قضاییه موافقت خود را به صورت کتبی نسبت به این لایحه اعلام کرده است.
بر اساس این گزارش، در زمان بررسی پیشنهادات برای تعیین مهلت اجرای آزمایشی لایحه عفاف و حجاب، جلیل رحیمی جهانآبادی بیان کرد که قوه قضاییه مخالف این لایحه بوده و در اجرای این لایحه با مشکل مواجه خواهد شد اما رئیس مجلس شورای اسلامی نسبت به سخنان وی واکنش نشان داد و تاکید کرد که قوه قضاییه به صورت کتبی موافقت خود را نسبت به لایحه عفاف و حجاب اعلام کرده است.
***
توضیح مخبر درباره مصرف منابع آزادشده
به گزارش ایسنا، محمد مخبر، معاون اول رئیس جمهور در جلسه هیات وزیران با قدردانی از گزارش مثبت بانک مرکزی از رشد اقتصادی کشور، به سخنرانی مقتدرانه رئیس جمهور در مجمع عمومی سازمان ملل که شب گذشته انجام شد اشاره کرد و گفت: سخنرانی آیت الله دکتر رئیسی به نوعی محاکمه غرب و آمریکا و دفاعی مقتدرانه از قرآن و اسلام بود که توفیق بزرگی برای جمهوری اسلامی ایران، کشورهای مسلمان و جوامع انقلابی محسوب می شود.
وی همچنین با اشاره به دیدارهای مختلف رئیس جمهور در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل خاطرنشان کرد: رئیس جمهور کشورمان در این سفر دیدارها و مذاکرات مثبت و سازنده ای با سران و مقامات کشورهای مختلف داشته است که امیدواریم نتایج و دستاوردهای خوب این مذاکرات را شاهد باشیم.
وی در ادامه از وزارت امور خارجه و بانک مرکزی بخاطر تلاشهای صورت گرفته برای آزادسازی منابع و دارایی های کشورمان قدردانی کرد و افزود: هدفگذاری دولت این است که این منابع در راستای تحقق شعار سال یعنی رشد تولید و مهار تورم و همچنین مردمی سازی اقتصاد تخصیص یابد و تیم اقتصادی دولت بویژه وزارت اقتصاد و بانک مرکزی باید در این زمینه کوشا باشند.
کره جنوبی باید مابه التفاوت پول ایران را بپردازد
به گزارش ایسنا، محمد دهقان معاون حقوقی رئیسجمهور در حاشیه جلسه چهارشنبه هیات دولت در جمع خبرنگاران درباره امکان شکایت از کره جنوبی بابت کاهش ارزش اموال بلوکه شده ایران در این کشور، اظهار کرد: بعد از اینکه وجوه ما از کره آزاد شد، این مساله مطرح شده که با توجه به اینکه کره جنوبی مانع ارسال وجوه ایران در زمان مناسب شده و ارزش پول کره کاهش یافته و ایران خسارت دیده است، شکایتی مطرح شود. ما کارشناسان خود را بسیج کرده و از وکلای بیناللملی تقاضای نظر کردیم و بزودی نظر خود را اعلام میکنیم.
وی افزود: دیدگاه اولیه ما این است که کره جنوبی باید مابه تفاوت پول را بپردازد چون این کشور باعث کاهش ارزش ۷ میلیاردی اموال ما شده است. اما نظر قطعی را بعدا مطرح میکنیم. ما تقاصای داوری را از مجلس شورای اسلامی کرده و در آستانه شکایت بودیم که موضوع به نتیجه رسید و مذاکرات جواب داد و اصل پول ما براساس پول کره به ما بازگشته است اما ارزش پول ما کم شده و نسبت به مابهالتفاوت آن ادعا داریم و در حال انجام کار کارشناسی در این زمینه هستیم.
***
دیدگاه روزنامه همشهری درباره نماز شب رئیسی در هواپیما
روزنامه همشهری نوشت: «قصه نماز شب آقای رئیسی در هواپیما هم یک پیام جدی داشت به همه مردم و آن اینکه هر چه موفقیت در صحنه بینالمللی داریم و بهدست آوردهایم از شکست اراده آمریکا، از درگیر کردن دشمنان به خودشان، از شکستن دیوارهای تحریم و پذیرفته شدن در تعهدات فرامنطقهای و منطقهای، همهاش محصول همین ارتباط و اتصال با خداست. این ریا نیست؛ این فرهنگسازی است. این ایجاد تصویر درست از مدیری است که مردمسالاری را با طعم عمیق ایمان و توحید میفهمد.»
لازم به ذکر است که دبیر شورای اطلاع رسانی دولت در این باره نوشت : انتشار عکسی از رئیسجمهور در حال اقامه نماز در سفر به نیویورک، بدون هماهنگی انجام شده و پس از اطلاع رئیسجمهور منجر به ابراز ناراحتی و تذکر ایشان شد.
***
واکنش شورای عالی انقلاب فرهنگی به اصلاح مصوبه کنکور از سوی مجلس
به گزارش ایسنا، حجت الاسلام والمسلمین عبدالحسین خسروپناه دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در صفحه اجتماعی ایکس نسبت به مصوبه کنکوری روز گذشته مجلس شورای اسلامی واکنش نشان داد و تاکید کرد: «مصوبه مجلس درباره کنکور که ذوالنوری نماینده مردم قم مدیریتش کرد، نه تنها مخالف مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی است، با مصوبه خودشان مبنی بر تصمیمگیری درباره کنکور توسط شورای سنجش و پذیرش و تبعیت از تصمیم شورای عالی انقلاب فرهنگی، مخالفت دارد، چگونه نمایندگان متوجه این تناقض نشدند.»
***
قیمت نان منطقهای و استانی تعیین میشود
به گزارش ایسنا، احسان خاندوزی وزیر اقتصاد در حاشیه جلسه چهارشنبه هیات دولت در جمع خبرنگاران در واکنش به اقدام برخی پلتفرمها در عرضه گرانتر قیمت نان و همچنین گرانفروشی نان توسط برخی نانواییها، گفت: قیمتگذاری نان به صورت منطقهای انجام میشود و قیمت آن در سراسر کشور یکسان نیست. استانها نانهای منطقهای و محلیشان را با وزن و قیمتهای متفاوت میفروشند. در سیستان و بلوچستان وزن یک چانه نان در حدود یک کیلو و در سایر استانها ۳۰۰-۴۰۰ گرم است. وزارت کشور درخواست افزایش قیمت نان توسط مقامات استانی را پس از بررسی، اعلام میکنند و پلتفرمها و نانوانیها نیز موظف به رعایت قیمت مصوب این وزارتخانه هستند.
وزیر اقتصاد ادامه داد: بنده گزارش قیمتگذاری انواع نان منطقهای و محلی را از وزیر کشور میگیریم و سیستم نظارتی بر نانواییها را ویژهتر میکنم.
خاندوزی در عین حال بر تنظیمگری و قاعدهمند کردن هزینههای پلتفرمها و درگاههای اینترنتی فروش نان تاکید کرد و گفت: در ستاد تنظیم بازار این مسئله را مطرح میکنم و اگر مصوبهای باشد آن را اجرای خواهیم کرد.
***
واکنش رئیس دیوان عالی کشور به اظهارات توکلی در مورد حقوق اعضای هیات مولد سازی
به گزارش فارس، حجت الاسلام منتظری رئیس دیوان عالی کشور در حاشیه نشست هیئت دولت در جمع خبرنگاران، در واکنش به اظهارات احمد توکلی درباره دستمزد اعضای هیات مولدسازی گفت: گفته آقایان باید براساس یک منطق باشد، متاسفانه صحبت های گفته شده در هیچ آیین نامه و نه در عمل صحت ندارد.
وی اظهار داشت: انتظار ما از آقایان این است که حرفی که می زنند، بر اساس و مبنای یک منطق باشد و آن چه که گفته شده هیچ مبنای قابل قبولی ندارد.
وی افزود: نه در آیین نامه چنین چیزی هست و نه در عمل، من البته گله مندم از ایشان که صحبتی که می کنند باید توجه داشته باشند ضمن این که ما همه طرفدار شفاف سازی هستیم و به هر کیفیت و نحوی باشد جلوی ویژه خواری ها و فساد باید گرفته شود.
رئیس دیوان عالی کشور در ادامه گفت: اما در عین حال صحبت باید مبتنی بر یک اصول و منطقی باشد که قابل دفاع باشد.در عین حال باب نقد همیشه باز هست و اگر کسی نقدی دارد همه می پذیرند اما بی مبنا صحبت کردن و شایعه پراکنی از مصادیق تشویش اذهان عمومی است.
بیشتر بخوانید:
توکلی: امروز شما دست در کیسه بیت المال نمی کنید؛ آیا فردا هم نمی کنند؟
***
کیهان: بهبود وضعیت اقتصادی حداقل چهار سال زمان می برد!
کیهان در متنی که در پاسخ به انتقادات اقتصادی اصلاح طلبان از دولت رئیسی نوشت: «عناصر سیاسی کار میدانند اصلاح ریل گذاریهای غلط هشت ساله، اگر بهاندازه همان هشت سال زمان نبرد، لااقل چهار سال زمان میبرد.
با این وجود طوری انتظارآفرینی میکنند که انگار وضعیت گل و بلبلی را تحویل دادهاند و حالا انتظار دارند همه روندهای ناترازی تراز شده باشد. آنها با رندی تمام، «۶ برابر شدن نقدینگی (از عوامل اصلی تورم) در دولت روحانی، شکستن رکورد تورم و تاثیرات آن در بازار ارز و انرژی، نابودی ۱۸ میلیارد دلار و ۶۰ تن طلا از ذخایر استراتژیک، ناترازی سنگین در تامین گاز و برق و آب، ناترازی سنگین بودجهای و کسری ۴۸۰ هزار میلیارد تومانی، منفی شدن خزانه و انتشار ۲۰۰ هزار میلیارد تومان پول بیپشتوانه، بدهی انباشته ۱۵۰۰ هزار میلیارد تومانی، و...» را کتمان میکنند، همان گونه که کاهش ناترازیها در تمام این عرصهها و از جمله عبور از تابستان و زمستان بدون قطعی برق و گاز، تسویه۲۷۰ هزار میلیارد تومان بدهی سود اوراق، تسویه ۱۰۰ هزار میلیارد تومان بدهی به صندوقهای بازنشستگی، اختصاص ۵۴ هزار میلیارد برای تسویه بدهی بانک مرکزی، مجبور کردن بانکها به شفافیت و رفع ناترازیها و توقف رفتارهای مخرب بانکی، و مجموعا تسویه ۴۶۴ هزار میلیارد تومان از بدهیها و تعهدات دولت قبل» را سانسور میکنند.»
***
سقوط تجهیزات دفاعی در گرگان میتوانست عواقب ناگواری داشته باشد
تابناک درباره سقوط سامانههای آفندی و پهپادی در گرگان نوشت: «نخست اینکه متاسفانه برخی از اشتباهات و یا نواقص یا خطاها هرچند کوچک یا بزرگ هم باشد، ممکن است اثرات بسیار بسیار سهمگین تر از آن مقدار خطا داشته باشند و گاهی جبران آنها به امر سخت و حتی ناممکنی تبدیل می شود که شاهد این مدعا را باید ماجرای «سقوط هواپیمای اوکراینی» و خسارات مادی و معنوی حاصل از آن دانست که به رغم همه تمهیدات و پیگیری ها، متاسفانه به امری فراموش نشدنی تبدیل شد لذا اگر این بار هم خدای ناکرده چندین هموطن گرگانی جان خود را از دست می دادند، قطعا شاهد اتفاقات ناخوشایندی بودیم.
دوم آنکه حوزه دفاعی و موشکی یکی از حوزه های مهم و اثرگذار برای کشور بوده که توانسته اثرات بازدارنده و مهمی برای کشور داشته باشد و توسعه این حوزه در سال های اخیر آنقدر سریع و شگرف بوده که همه ناظران بین المللی را به واکنش داشته و همین امر دلهره و نگرانی عمیقی در دل دشمنان همیشگی این مرز و بوم انداخته؛ بنابراین، نباید برخی از نواقص و اشتباهات در حوزه ای که عاملی «قدرت ساز» و تعیین کننده برای کشور، نادیده گرفت و به سادگی از کنار آن گذشت، بلکه باید هر احتمالی از «نفوذ» و «توطئه» تا خرابکاری و خطای محاسباتی و اشتباه عامل انسانی در آن بررسی تا از تکرار چنین وقایعی جلوگیری شود.
موضوع سوم که باید خاطرنشان کرد، نحوه اطلاع رسانی چنین حوادثی از سوی مقامات رسمی کشور است که باید مورد توجه قرار گرفته شود. اطلاع رسانی «شفاف» ،«سریع» ، «قانع کننده» و «ابهام زدا» و «صادقانه» عامل مهمی است که می تواند در همراه کردن افکار عمومی با پیگیری ها و بررسی های انجام شده و پذیرش عذرخواهی و اشتباهات موثر باشد؛ بنابراین، باید بپذیریم که اطلاع رسانی در امر یک حادثه حاصل از یک آزمایش نظامی با اطلاع رسانی در مورد مثلا یک حادثه شهری و در حوزه یک شهرداری تفاوت های بنیادینی دارد و همان گونه که گفتیم، باید از فاکتورهای مهمی برخوردار باشد؛ به انضمام اینکه در ضمن حفظ محرمانگی و رعایت نکات امنیتی اقناع افکار عمومی را مورد توجه جدی قرار دهد.
در پایان باید گفت، همان گونه که همه مسئولان دخیل در حوزه امنیتی و دفاعی کامل بر آن واقفند، باید یادآور شد، همه احتمالات و جوانب علل وقوع این حادثه باید مورد بررسی دقیق قرار گرفته و با آن برخورد شود؛ شاید این بار به خیر گذشت و خوشبختانه تلفات جانی نداشتیم، ولی معلوم نیست حادثه بعدی هم به مانند این بار به خیر بگذرد. باید حادثه «هواپیمای اوکراینی» و انفجار در پایگاه بیدگنه و شهادت سردار طهرانی مقدم، نصب العین همه مقامات و مسئولان دخیل در این حوزه باشد و بدانیم که یک اشتباه یا خرابکاری و نفوذ، می تواند چه پیامدهایی داشته باشد.»