دستغیب: گزارش تفریغ بودجه ۱۴۰۱ پس از ۶۰ جلسه فشرده تقدیم مجلس شد

  4020727007

رئیس کل دیوان محاسبات، گفت: این دیوان در روند تهیه تفریغ بودجه سال ۱۴۰۱ با بهره‌گیری از نظام نظارت آنلاین، زودتر از موعد مقرر و پس از برگزاری ۶۰ جلسه فشرده، این گزارش را به سرانجام رساند و تقدیم مجلس کرد.

دستغیب: گزارش تفریغ بودجه ۱۴۰۱ پس از ۶۰ جلسه فشرده تقدیم مجلس شد

به گزارش فارس، سید احمدرضا دستغیب در بیست و هفتمین نشست هیأت‌رئیسه اکوسای، ضمن خیر مقدم به میهمانان حاضر، اظهار کرد: از حُسن اعتماد سازمان اکوسای در اعطای مسئولیت ریاست این سازمان به دیوان محاسبات جمهوری اسلامی ایران، قدردانی می‌کنم و امیدوارم بتوانیم با حمایت‌ها و همکاری شما، در جهت توسعه فنی و سازمانی اکوسای گام برداریم.

رئیس سازمان اکوسای، با اشاره به وجود اشتراکات فراوان میان اعضا این سازمان، تأکید کرد: واقعیت این است که کشورهای عضو اکو روابط بسیار نزدیکی با هم دارند و جدای از همسایگی می‌توان گفت که این کشورها با هم خویشاوند و در واقع از یک خانواده بزرگ هستند؛ کشورهای عضو سازمان اکو، با دارا بودن نزدیک به نیم میلیارد نفر جمعیت و بیش از هشت میلیون کیلومترمربع وسعت و قرابت‌های فرهنگی، تاریخی و دینی، ظرفیت‌های بی‌بدیلی برای توسعه همکاری‌های منطقه‌ای در ابعاد مختلف دارند.

رئیس کل دیوان محاسبات جمهوری اسلامی ایران، بیش از سه دهه انباشتگی تجارب در اکوسای را ارزشمند توصیف کرد و بیان داشت: اکوسای به‌ عنوان سازمانی موفق عمل کرده و مصمم است گام‌های توسعه را با همت بیشتر و در جهت آینده‌ای روشن و سازنده بردارد؛ برای نیل به این هدف، نباید به سطح فعلی همکاری‌ها بسنده کرد و همواره باید برای توسعه سازمان از همه ظرفیت‌ها بهره برد.

دستغیب در ادامه تصریح کرد: تلاش همه‌ جانبه اعضای اکوسای برای افزایش شفافیت و انضباط مالی، ارتقای پاسخگویی عمومی، توسعه عدالت اجتماعی، رفع نابرابری، ارتقای رفاه همگانی، افزایش توان فنی و حرفه‌ای حسابرسان و هوشمندسازی باید در زمره اولویت‌های حسابرسی دولتی در منطقه اکو باشد.

وی با تأکید بر ضرورت افزایش مناسبات میان کشورهای عضو، خاطرنشان کرد: دیوان‌های محاسبات عضو اکوسای می‌توانند از طریق توسعه همکاری‌ها و تبادل تجربیات دوجانبه و چندجانبه و استفاده از ظرفیت‌های موجود در حوزه‌های مختلف اعم از حسابرسی‌های عملکرد، زیست‌محیطی، گردشگری منطقه‌ای، فناوری اطلاعات، حسابرسی اهداف توسعه پایدار از جمله فقرزدایی، مدیریت منابع آب، بهداشت و سلامت برای همه و همچنین انرژی‌های پاک و تجدیدپذیر، در تحقق حکمرانی مطلوب بکوشند.

رئیس سازمان اکوسای به تشریح پیشنهادهای دیوان محاسبات جمهوری اسلامی ایران پرداخت و گفت: «امضای تفاهمنامه‌های مشترک»، «افزایش تعداد اصلی و ناظر سازمان»، «تعامل با سایر سازمان‌های منطقه‌ای و بین‌المللی»، «الحاق رسمی اکوسای به ساختار دائمی سازمان اکو» و تلاش در راستای «عضویت دائم اکوسای در آسوسای و اینتوسای» از جمله پیشنهادهایی است که می‌توان برای تحقق آن تلاش کرد.

اشاره به نقش دیوان محاسبات جمهوری اسلامی ایران در رسیدگی دقیق و نظارت اثربخش اقتصادی، از جمله دیگر بخش‌های سخنان دستغیب بود و اظهار کرد: دیوان محاسبات ایران در روند تهیه تفریغ بودجه سال ۱۴۰۱ با بهره‌گیری از نظام نظارت آنلاین، زودتر از موعد مقرر و پس از برگزاری ۶۰ جلسه فشرده، این گزارش را به سرانجام رساند و تقدیم مجلس کرد؛ در این زمینه مایلیم ضمن اشتراک تجارب خود با سایر دیوان‌ها از روند و عملکرد مشابه در آن سازمان‌ها نیز مطلع شویم.

وی با اشاره به تأکید رهبر معظم انقلاب اسلامی مبنی بر افزایش تعاملات بین‌المللی، گفت: دیوان محاسبات جمهوری اسلامی ایران در بُعد بین‌المللی براساس توصیه‌های مؤکد مقام معظم رهبری مبنی بر توسعه روابط با کشورهای دوست و همسایه، آمادگی خود را برای گسترش تعاملات و همکاری‌های دوجانبه و چندجانبه در زمینه‌های مختلف تخصصی حسابرسی دولتی اعم از حسابرسی زیست‌محیطی، فناوری اطلاعات، اهداف توسعه پایدار، مبارزه با تأمین مالی تروریسم، بهداشت و سلامت و غیره اعلام می‌دارد.

رئیس سازمان اکوسای با اشاره به بمباران شب گذشته بیمارستان المعمدانی غزه توسط رژیم صهیونسیتی، تصریح کرد: متأسفانه ما در شرایطی میزبان این اجلاس هستیم که خبر ناگوار حادثه بمباران بیمارستان غزه و کشته شدن بیش از هزار انسان بی‌پناه کام ما را تلخ کرد.

وی افزود: دیوان محاسبات فلسطین یکی از اعضای ناظر اکوسای است و ما به عنوان اعضای هیأت‌رئیسه این سازمان، نمی‌توانیم نسبت به ظلمی که در این روزها در حق مردم بی‌دفاع و مظلوم فلسطین می‌شود، بی‌تفاوت باشیم.

در ادامه این نشست، محمداجمل گوندال رئیس دیوان محاسبات پاکستان با قدردانی از میزبانی جمهوری اسلامی ایران، گفت: جنایات رژیم صهیونیستی در بمباران بیمارستانی در غزه را به شدت محکوم کرده و برای شهدای این فاجعه، طلب آمرزش می‌کنم.

وی در ادامه افزود: هدف از ایجاد اکوسای، ایجاد سازمانی برای تبادل دانش و ظرفیت‌سازی در کشورهای عضو در حوزه انتظام‌بخشی مالی است.

گوندال با اشاره به برپایی دوره‌های آموزشی در این سازمان، اظهار کرد: برگزاری دوره‌های آموزشی در زمینه‌های حسابرسی مالی، حسابرسی ریسک‌محور، دیجیتال‌سازی حسابرسی‌ها و حسابرسی کیفری، از جمله مهمترین اقدامات است که در حوزه آموزشی سازمان اکوسای تحقق یافته است.

وی درباره آینده این سازمان نیز، گفت: ذی نفوذ بودن اکوسای در گروی سازگاری با تغییرات جهانی است که یکی از آن‌ها، استفاده از فناوری‌های نوین و هوشمند در امر حسابرسی محسوب می‌شود.

ارائه گزارش در خصوص «حسابرسی سالیانه اکوسای»، «فعالیت‌های کمیته آموزش»، «سند راهبردی اکوسای» و «یادداشت‌های تفاهم منعقده میان اعضا» پایان بخش این نشست بود.

گفتنی است، سازمان اکوسای یک تشکل مستقل و غیرسیاسی محسوب می‌شود که از ۱۱ کشور عضو شامل ایران، افغانستان، آذربایجان، قزاقستان، قرقیزستان، پاکستان، تاجیکستان، ترکمنستان، ترکیه، قبرس شمالی، ازبکستان و ۴ کشور ناظر شامل بلاروس، کویت، فلسطین و قطر تشکیل شده است.

yektanetتریبون

پربحث‌های دیروز

  1. ظریف: داخل یک سکوی سانتریفیوژ خریداری شده در سازمان انرژی اتمی مواد منفجره بود

  2. جلیلی: دولت شهید رئیسی بدون FATF نفت فروخت و واکسن خرید  

  3. امام علی(ع) و امانت حکومت

  4. احساسی کردن فضا علیه FATF/ پوردهقان: اعضای مجمع مسئولان ما هستند نه آمریکایی یا اسرائیلی/ زارع: تصویب FATF به نفع کشور است

  5. آمار نگران کننده استاندار تهران از مهاجران افغان و پاکستانی در پایتخت  

  6. بن گویر: آتش بس شود از کابینه استعفا می‌دهم

  7. همتی: مهمترین دغدغه کشور باید ثبات‌بخشی به اقتصاد باشد

  8. عامل اصلی وضعیت کنونی آلودگی هوا در کشور چیست؟

  9. گوش بری با میوه‌های لاکچری/ هر کیلو ۱.۴ میلیون تومان!

  10. ترامپ: اوکراین در حال نابودی است/ آتش‌بس غزه در دسترس است  

  11. بررسی FATF در مجمع تشخیص مصلحت امیدوارکننده است/منافع ملی اقتضا می‌کند از سد FATF عبور کنیم

  12. فلاحت‌پیشه: لوایح «پارلرمو» و «CFT» را با ۱۵ «حق شرط» تصویب کرده بودیم

  13. افزایش خشونت علیه کادر درمان/ دو عامل مهم شروع دعوا: کمبود تخت و تعداد بالای همراه بیمار

  14. پیام مهم پزشکیان فردا از شبکه NBC پخش می‌شود  

پربحث‌های هفته

  1. آتشی که به جان حکمرانان آمریکایی افتاد

  2. تمرین کشت بادمجان !

  3. بیانیه دفتر «عبدالحمید» درباره اهانت اخیر یک مداح

  4. لایحه عفاف و حجاب در مجلس حاشیه ساز شد

  5. سخنان کوچک‌زاده در مجلس

  6. تلاش برای ترمیم زخمی که دولت احمدی‌نژاد بر جای گذاشت

  7. هشدار «کسینجر» درباره کدخدا!

  8. وقتی حجاب از میان برود، سایر مرزهای اخلاقی فرو خواهد ریخت

  9. راه حل‌های طلایی برای ناترازی برق

  10. نظرات برگزیده مخاطبان «الف»: باید به سلاح هسته‌ای و موشک قاره پیما مجهز شویم/ استیضاح وزرای دولت، سیاسی نیست

  11. پادگان شهری به نام اسرائیل

  12. کجا با این عجله؟!

  13. جاه‌طلبی هسته‌ای عربستانی‌ها: اورانیوم را غنی‌سازی می‌کنیم/ زنگ خطر برای ایران به صدا درآمد؟

  14. فرمانِ امام علی(ع) برای تنبیه و تشهیرِ کارگزارِ خائن

  15. واکنش رئیس کمیسیون امنیت‌ملی مجلس به سخنان علم‌الهدی/ پیام مهم سپاه به دوستان و دشمنان/ سلبریتی‌نماهایی که بویی از فرهنگ نبرده‌اند

  16. اف ای تی اف؛ بد فهمی یا بهانه؟! / انتقال پايتخت از تهران؛ غلط و غيرمعقول/ پایان دیپلماسی یکسویه با روسیه

  17. رهبر معظم انقلاب: آمریکایی ها درباره ایران غالبا دچار خطای محاسباتی شدند

  18. با ترامپ و ترامپیست ها چه کنیم؟

  19. پاسخ قالیباف به فریاد و ناسزای یک نماینده؛ روی مواضع اصولی خود ایستاده‌ایم

  20. یمن: ناوهواپیمابر آمریکا و تل‌آویو را هدف قرار دادیم

  21. ۵۰ ورزشگاهی که بعد از انقلاب اسلامی ساخته شد

  22. نامه ۱۲۰ نماینده مجلس به آملی‌لاریجانی: FATF هیچ فایده‌ای نداشته و راه‌های دورزدن تحریم را می‌بندد

  23. کیهان: آتش لُس‌آنجلس، آهِ کودکان غزه است

  24. «فلاکت مسکن» را پایانی هست؟

  25. انتقادها‌ به یکجانبه‌شدن وفاق / چه کسانی از پشت به مردم خنجر می‌زنند؟/ خطای باکو

آخرین عناوین