پشت‌پرده مهاجرت پرستاران؛ از آمار غیرواقعی تا ویزیت دلاری

  4020926017 ۲۴ نظر، ۰ در صف انتشار و ۱۲ تکراری یا غیرقابل انتشار

هرساله تعدادی از نیروهای درمانی ایرانی به خارج از کشور مهاجرت می‌کنند. این درحالی است که در تمام بخش‌های درمانی، با کمبود ۷۰ هزار نفری نیروهای پرستاری مواجه هستیم.

پشت‌پرده مهاجرت پرستاران؛ از آمار غیرواقعی تا ویزیت دلاری

خبرگزاری فارس: مدتی است که ماجرای مهاجرت پرستاران مورد توجه رسانه‌ها و هجوم هشدارهای مسؤولان قرار گرفته است. زیرا براساس آمارهای اعلام شده تعداد کادر درمانی فعال در بیمارستان‌ها به ازای جمعیت کشور پایین‌تر از سطح استاندارد است. مدتی پیش عباس عبادی معاون پرستاری وزارت بهداشت در این زمینه گفته بود: «در تمام بخش‌های درمانی، با کمبود ۷۰ هزار نفری نیروی پرستاری مواجه هستیم.» این درحالی است که برخی از پرستاران کشور برای ادامه تحصیل و یا اشتغال به خارج از کشور مهاجرت می‌کنند.

به گفته محمد شریفی مقدم دبیرکل خانه پرستار، کشورهای مقصد مهاجرت برای این پرستاران آلمان، آمریکا، استرالیا و کانادا بوده و هرساله تعدادی از پرستاران از کشور مهاجرت می‌کنند. شاید برای برخی‌ها این سؤال ایجاد شود که چرا با وجود نیاز کشور، هر ساله تعدادی از کادر درمانی به خصوص پرستاران به مهاجرت روی می‌‌آورند؟ چرا پرستاران در بیمارستان‌ها و مراکز درمانی داخل کشور جذب نمی‌شوند؟

چرا پرستاران داخل کشور جذب نمی‌شوند؟

شریفی مقدم در این خصوص می‌گوید: «ما نیروی پرستار برای جذب داریم، اما با حقوق ۱۲ میلیونی سر کار نمی‌آیند.» همچنین مجتبی ذالنور نایب رئیس مجلس درخصوص عدم تمایل پرستاران به جذب در مراکز درمانی کشور می‌گوید: «تعرفه پایین اضافه‌کاری‌ها، تأخیر در پرداخت کارانه‌ها و اضافه‌کاری‌ها ارزش آن دریافتی را کم کرده و موجب نارضایتی می‌شود.»

ویزیت دلاری یا ریالی؛ چرا پرستاران مهاجرت می‌کنند؟

همچنین سعید کریمی معاون درمان وزارت بهداشت در خصوص چرایی مهاجرت پرستاران و کادر درمان از کشور می‌گوید: «مباحث معیشتی، امنیت شغلی، امید به آینده، وضعیت خانوادگی، مسائل شخصی و نگرش‌های افراد از جمله عوامل مؤثر در مهاجرت کادر درمان است. در حال حاضر تعرفه ویزیت پزشکان متخصص در بخش دولتی ۳۷ هزار تومان اما در کشوری مانند عمان ۳ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان است. چگونه انتظار داریم با چنین اختلاف قیمتی انگیزه برای مهاجرت ایجاد نشود!» اما آیا فقط مشکلات اقتصادی موجب ایجاد انگیزه مهاجرت در پرستاران شده است؟

 کشورهای اروپایی؛ آدم‌ربای پرستاران ایرانی

یکی از علت‌های مهاجرت پرستاران و کادر درمانی کشور، وسوسه‌های کشورهای دیگر و سواستفاده از نیاز این افراد است. احمدرضا یزدان نیک معاون فنی، پژوهشی و آموزشی سازمان نظام پرستاری، درخصوص شگردهای کشورهای اروپایی برای جذب نیروهای درمانی ایرانی می‌گوید: «اروپا شرایط پذیرش پرستار را تسهیل کرده و به دنبال ایجاد فرصت شغلی برای متقاضیان است. یعنی، طوری شده که کشورهای اروپایی در صدد جذب بیشتر نیروی پرستاری هستند. در این بین، پرستاران ایرانی به لحاظ کیفیت آموزشی که دارند، از متقاضیان بیشتری نسبت به سایر کشورها برخوردارند.

همچنین با توجه به تغییر الگوی بیماری‌ها در جهان از واگیر به غیرواگیر، سیاستمداران کشورهای دیگر این موضوع را فهمیده‌اند که سلامت یک مقوله امنیتی است و از همین رو، خدمات سطح اول را به پرستاران سپرده‌اند و همین موضوع باعث شده نیروهای بیشتری را جذب کنند.»

آمار غیرواقعی مهاجرت پرستاران؛ بازی دست‌های پشت پرده

همچنین یکی دیگر از اقداماتی که افراد سودجو انجام می‌دهند اعلام آمارهای غیرواقعی و ایجاد ترس و اضطراب در پرستاران است. آنها با اعلام آمار غیرواقعی پرستاران را وسوسه به مهاجرت می‌کنند. زیرا پرستاران با شنیدن مداوم این آمارها تصور می‌کنند که همه رفتند و اگر او در کشور بماند زندگی‌اش تباه خواهد شد. 

معاون درمان وزارت بهداشت در این خصوص می‌گوید: «آمار مهاجرت کادر درمان در فضای مجازی غیرواقعی است. کادر درمان مانند هر قشر دیگری مهاجرت می‌کنند؛ اما شاهد بزرگ نمایی‌هایی در فضای مجازی در مورد مهاجرت آنها هستیم و عمده آماری که مطرح می‌شود بر اساس دریافت گواهی سو سابقه و سو پیشینه توسط کادر درمان است و این موضوع را معادل مهاجرت می‌گیرند.

 وزارت خارجه در جریان آمار کادر درمانی که ویزا گرفته‌اند و به کشور بازنگشته‌اند قرار دارد در این رابطه ممکن است افرادی به نظام پزشکی مراجعه کرده باشند و سابقه کار خوب و عدم وجود سو پیشینه را دریافت کرده باشند اما این موضوع دال بر مهاجرت آنها نیست و ممکن است پس از مدت زمان کوتاهی هم به کشور بازگردند.»

رئیس کل نظام پرستاری کشور در خصوص آمار مهاجرت پرستاران می‌گوید: «آمار دقیقی در این زمینه نداریم؛ چون وقتی که مهاجرت می‌کنند از ما مدرک می‌گیرند ولی وقتی می‌آیند مدرکی به ما نمی‌دهند که بتوانیم آمار بگیریم. به طور کلی می‌توان گفت حدود یک چهارم کسانی که مهاجرت می‌کنند، به کشورباز می‌گردند.» برای جلوگیری از مهاجرت افراد متخصص و کادر درمانی چه کاری باید انجام داد؟

راهکار فوری وزارت بهداشت برای حفظ کادر درمان 

معاون درمان وزارت بهداشت با بیان اینکه پزشکان و پرستاران ایران بسیار حاذق، باتجربه و مجرب هستند، می‌گوید: «کادر درمان ما بسیار کاربلد هستند و کشورهای دیگر چون در جریان این موضوع هستند برای جذب آنها تلاش می‌کنند بنابراین نباید خودمان زمینه را برای مهاجرت آنها فراهم کنیم. توجه به معیشت کادر درمان راهکاری فوری و مهم برای جلوگیری از مهاجرت آنهاست.»


 
 
 
 
 

دیدگاه کاربران

ناشناس۳۳۲۴۸۵۹۱۰:۳۶:۵۲ ۱۴۰۲/۹/۲۶
یه جوری تیتر زدی انگار دشمن همیشگی پرستاران را کوچ میده
ناشناس۳۳۲۵۱۶۲۱۹:۱۷:۴۸ ۱۴۰۲/۹/۲۶
چرا همیشه دنبال پشت پرده وقایع می گردید وقتی قادر به دیدن و حل اینهمه مشکلات و فجایع جلوی پرده نیستید ؟!!
ناشناس۳۳۲۴۸۹۴۱۱:۳۶:۲۳ ۱۴۰۲/۹/۲۶
چرا حقوقها با افزایش تورم ، افزایش متناسب ندارد ؟
ناشناس۳۳۲۴۸۹۸۱۱:۴۰:۴۸ ۱۴۰۲/۹/۲۶
تکیه کلام برخی مسئولان: «در این زمینه آمار دقیقی نداریم.»
آرش۳۳۲۴۹۱۰۱۲:۱۶:۱۸ ۱۴۰۲/۹/۲۶
یعنی خودمون بیگناهیم و همه چیز زیر سر دشمنه !!!!
ناشناس۳۳۲۴۹۱۸۱۲:۲۲:۰۷ ۱۴۰۲/۹/۲۶
خیلی جالبه. یکی میگه موضوع سلامت یه موضوع امنیتی هست برای هر کشور اونوقت معاون وزیر بهداشت میگه ما آمار دقیق از میزان مهاجرت نداریم ولی این آمارهایی که هست واقعی نیست!!! برای موضوع حساس چجوریه که آمار ندارید؟ بعد اگه آمار ندارید از کجا فهمیدید آمارهایی که هست واقعی نیست؟
ناشناس۳۳۲۵۰۵۰۱۵:۵۹:۲۳ ۱۴۰۲/۹/۲۶
وقتی آماری نیست پس آمارهایی که داده میشه ساختگیه این که استدلال نمی‌خواد
ناشناس۳۳۲۵۱۹۲۲۰:۰۷:۲۷ ۱۴۰۲/۹/۲۶
آمار دقیق نداشتن وزارت با غلط بودن آمار هایی که از طرق دیگه جمع آوری میشه خیلی فرق داره و بنظر که استدلال هم نیاز داره...
ناشناس۳۳۲۴۹۶۱۱۳:۳۰:۵۹ ۱۴۰۲/۹/۲۶
فکر می کنند با درآمد دلاری بیشتر در آنجا و مقایسه با درآمد ریالی در ایران می روند در اوج رفاه ولی یکی دو ماه نشده می فهمند ای دل غافل....
ناشناس۳۳۲۴۹۶۳۱۳:۳۲:۴۴ ۱۴۰۲/۹/۲۶
مالیات بگیرید بابت مخارج خیلی اینهایی که دنبال خروج هستند پشیمان می شوند
ناشناس۳۳۲۴۹۹۲۱۴:۰۵:۲۳ ۱۴۰۲/۹/۲۶
به احترام امیر کویت شیخ کویت مرد. او رکوردهایی بجا نهاد که مایه غبطه جهانیان است: ۱- باارزش‌ترین پول رایج جهان ۲- کمترین نرخ تورم جهان ۳- درآمد سرانه ۷۰/۰۰۰ دلاری. یعنی ۳/۷ میلیارد تومان ۴-نرخ بیکاری، کمتر از صفر (پذیرای نیروی کار خارجی) ۵- جمعیت زیر خط فقر، صفر درصد؛ ۶- صادر کننده نفت، Lng, و تولید یا صادرات مجدد مصالح ساختمانی، ذغال، سیمان، مواد شیمیایی، فولاد، فلزات، استیل، ماهی، میگو، نمک، فرآورده های غذایی، پوشاک، چرم، کاغذ و... و شریکان تجاری: آلمان، کره جنوبی، ژاپن، هند، آمریکا، ایتالیا، فرانسه، چین، هلند و.. مگر کویت چه دارد که این همه مردمش در تجمل می‌زیند و اوضاعشون کویته؟! بیابانی برهوت، بدون یک چشمه یا جویبار دائمی، با تک تپه‌ای با ارتفاع فقط ۳۳۰ متر. فاقد خاک برای کشاورزی و هر گونه جنگل طبیعی. جهنمی که با استراتژی حکیمانه سیاست خارجی باز و احساس امنیت بلندمدت و دلگرم به حمایت همه جانبه جهانی تبدیل به بهشت آرزوها شده. ... مردمی راستگو و اتفاقاً دیندار و شیعیانی بس معتقد...
ناشناس۳۳۲۵۰۵۶۱۶:۱۴:۰۱ ۱۴۰۲/۹/۲۶
کویت ۱.۲میلیون نفر شهروند کویتی داره (کل جمعیتش حدود ۴میلیونه که بقیه مهاجر و غیر کویتی هستند و نیروی کار هستند) و حدود ۳میلیون بشکه در روز تولید نفت داره. غیر از این گاز هم داره یعنی فقط نفتی که تولید میکنه نزدیک به ۳بشکه برای هر نفر در روز!!! حالا گاز و... بماند بعد انتظار دارید ثروتمند نباشند؟! بیشتر کشورهای عربی اطراف ما مانند همین کویت و قطر و امارات و... را اگر میخواهید مقایسه کنید، تولید نفت و گازشان را با جمعیتشان بسنجید. ضمن اینکه برای حمایت از مسلمانان هم هزینه‌ای نمی‌دهند و به کلی دستور پیامبر را کنار گذاشته‌اند و تحریم هم نیستند و حتی از تحریم ایران سود هم میبرند.
ناشناس۳۳۲۵۱۳۳۱۸:۳۸:۲۴ ۱۴۰۲/۹/۲۶
کشور ما با نفت و گاز و معدن و نیروی جوان کار و تحصیل کرده چی ؟
ناشناس۳۳۲۵۳۲۱۲۲:۴۱:۱۳ ۱۴۰۲/۹/۲۶
فروش نفت ما را به جمعیت تقسیم کن و با کشورهای عربی مقایسه کن
ناشناس۳۳۲۶۰۰۲۱۴:۵۸:۵۱ ۱۴۰۲/۹/۲۷
برادر عزیز، موقعیت ایران قدیم را نگاه کن. مایه حسرت همین کشورهای حوزه خلیج فارس بودیم
ناشناس۳۳۲۵۱۸۳۱۹:۵۵:۲۶ ۱۴۰۲/۹/۲۶
غیر از نفت و گاز دیگه چی دارن؟ آب؟ کشاورزی؟ جاذبه گردشگری؟ مس؟ آلومینیوم؟ پسته؟ زعفران؟ انار؟ فرش دستباف؟ لبنیات و .... نفت رو لیبی هم داشت ما هم داریم ونزوئلا هم داره مشکل جای دیگه ست
ناشناس۳۳۲۵۳۲۶۲۲:۴۲:۴۶ ۱۴۰۲/۹/۲۶
شماره ۶ در نوشته ناشناس (به احترام امیر کویت) را بخوان
ناشناس۳۳۲۵۳۴۵۲۳:۰۲:۴۲ ۱۴۰۲/۹/۲۶
به هر کویتی هر روز فقط از فروش نفت حدود ۲۰۰دلار میرسه. گاز و مس و مواد معدنی و... هم هست به هر ایرانی از فروش نفت الان که فروش نفت خیلی بهتر شده کمتر از یک دلار میرسه (اصلا فرض کن یک دلار) یعنی فقط از نفت هر کویتی ۲۰۰برابر ما وضع مالی بالاتری باید داشته باشد. ما اگر گاز داریم آن‌ها هم دارند و بیشتر از ما هم میفروشند. ما همه گاز را داخل مصرف میکنیم. پسته و کشاورزی هم که دولتی نیست تا به همه برسد خصوصی است و سودش هم به جیب صاحبش میرود معدن هم که دولتی بود، جناب روحانی آخر دولت قبل بخش زیادی را واگذاری کرد و به بخش خصوصی داد. ضمن اینکه کشورهای عربی هم معدن دارند و فقط ما نیستیم که داریم خلاصه اینکه من خودم یکی از منتقدیم عصبانی دولتهای مختلف هستم، اما در مقایسه باید عالمانه و منصفانه رفتار کرد
ناشناس۳۳۲۵۴۱۴۰۰:۲۹:۳۸ ۱۴۰۲/۹/۲۷
مردم آنجا مانند شما نیستند!
ناشناس۳۳۲۵۰۲۵۱۵:۰۹:۴۵ ۱۴۰۲/۹/۲۶
مسئله را حل کنید ، صورت مسئله را پاک کردن دردی دوا نمیکند . واقعیت ها را بپذیرید .
محمد را۳۳۲۵۰۴۴۱۵:۵۱:۴۹ ۱۴۰۲/۹/۲۶
ظرفیت دانشگاه هارو زیاد کنید
ناشناس۳۳۲۵۲۴۲۲۱:۱۸:۲۵ ۱۴۰۲/۹/۲۶
خب شما آمار واقعی رو بگید.
ناشناس۳۳۲۶۲۸۴۲۰:۰۲:۰۹ ۱۴۰۲/۹/۲۷
پاسخ: نداریم!
ناشناس۳۳۲۵۴۳۵۰۱:۱۱:۲۵ ۱۴۰۲/۹/۲۷
اون هایی که سر و کارشون با بیمار و بیمارستان افتاده و چند روزی بستری بودن به عینه کمبود نیرو کادر درمان رو دارن میبینن...
yektanetتریبون

پربحث‌های هفته

  1. اقدامات متقابل ایران در مقابل قطعنامه احتمالی آژانس انرژی اتمی/ کیهان‌ستیزی زید‌آبادی به جاهای باریک کشید!/ توصیه جالب مطهری به نتانیاهو

  2. باز هم در باغ سبز !

  3. جابجایی مرزهای وقاحت!

  4. جمعیت اتباع افغانستانی مقیم ایران بیش از ۶ میلیون نفر است

  5. قانون عفاف و حجاب کجاست؟/ وقتی گرانی خودرو را هم به علم‌الهدی ربط می‌دهند!/ جای درست لاریجانی؟

  6. چرا مردم با کادردرمان درگیر می شوند؟!/ سرپرست روابط عمومی وزارت بهداشت توضیح می دهد

  7. اتحادیه اروپا از جان ایران چه می خواهد؟!

  8. بازگشت لاریجانی‌ها/ توضیحاتی درباره کلینیک ترک بی‌حجابی/ نسخه شفابخش یا مرگبار برای اقتصاد ایران؟

  9. آن تجربه تلخ را تکرار نکنید

  10. وقت مقابله‌ به‌ مثل با اروپا نرسیده؟

  11. اعتماد به ترامپ خطاست/ عراقچی علیه ساده‌سازی اصلاح‌طلبان/ شمشیر وفاق زیر گلوی مجلس

  12. با "مرد دیوانه" چگونه باید رفتار کرد؟!

  13. درد بیمار و ناز طبیبان !

  14. فرزندان ظریف کجا هستند؟

  15. انتقاد تند محمد مهاجری به پایداری‌‌چی‌ها و جلیلی

  16. یارانه‌ها واریز شد

  17. نظرات برگزیده مخاطبان «الف»: ظریف تازه متوجه قدرت قانون اقدام‌ راهبردی شده/ سلاح اتمی؛ راه پایان تحریم و تهدید

  18. ادعاهای غير واقعی درباره اقتصاد ایران

  19. دیگر چه اتفاقی باید بیفتد؟!

  20. راه‌اندازی کلینیک‌ ترک رانت‌خواری ضروری‌تر نیست؟!

  21. واکنش شریعتمداری به ملاقات مخفی سفیر ایران با مشاور ترامپ

  22.  نماز خواندن خلبان پرواز زنجان-مشهد سوژه فضای مجازی شد

  23. آدرس غلط روی تابلوی پاستور/ ظریف نباشد چه کسی جواب ترامپ را بدهد؟!/ پیامک‌هایی با مضمون خیانت که به نمایندگان مجلس ارسال می‌شود!

  24. تنها فرمولی که دولت های ما بلدند!

  25. شبیخون دلاری به صنعت خودرو !

آخرین عناوین