خاندوزی: تلاش‌های برخی در روزهای اخیر برای افزایش نرخ ارز ناکام ماند

  4021025099 ۲۷ نظر، ۰ در صف انتشار و ۱۰ تکراری یا غیرقابل انتشار

سخنگوی اقتصادی دولت در جمع ائمه جمعه کشور گفت: برخی در چند روز اخیر برای افزایش نرخ ارز اقدام کردند، اما بانک مرکزی تلاش کرد تا مشکلی در این بخش رخ ندهد.

خاندوزی: تلاش‌های برخی در روزهای اخیر برای افزایش نرخ ارز ناکام ماند

به گزارش فارس، سید احسان خاندوزی در بیست و ششمین گردهمایی نمایندگان ولی فقیه و ائمه جمعه کشور در مجتمع فرهنگی و آموزشی آدینه تهران، با اشاره به اظهارات و سخنان ائمه جمعه، اظهار داشت: اتفاقی که در 2.5 سال گذشته در حوزه اقتصاد رخ داده، نسبت به آنچه که مورد انتظار عامه مردم و آنچه که انتظار کارشناسان اقتصادی بوده، متفاوت است.

وزیر اقتصاد افزود: یک عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام چندی پیش در جلسه ای گفت در سال آخر دولت قبل، پنج عضو کابینه در مجمع حضور یافته و خاطر نشان می کردند که اگر گشایش مورد انتظار دولت در حوزه FATF رخ ندهد و مجمع تشخیص مصلحت با آن موافقت نکند در یکسال آینده، در پرداخت حقوق کارکنان دولت مشکل خواهند داشت و قیمت دلار نیز به 80 تا 100 هزار تومان افزایش خواهد یافت.

خاندوزی خاطر نشان کرد: اگرچه این بخشی از این اظهارات با هدف تأثیرگذاری بر مجمع و جلب نظر آنها به صورت اغراق آمیز مطرح شده است، اما همچنان در دولت نسبت به اداره امور جاری، اظهار نگرانی می کردند.

وی با بیان اینکه عامه مردم انتظار داشتند که با روی کار آمدن دولت سیزدهم، گشایش های اقتصادی و قیمتی به یکباره و با سرعت رخ دهد، خاطر نشان کرد: اما رفع این مشکلات و اداره امور، نیاز به برخی اقدامات و تمرکز بر برخی مسائل داشت تا زمینه رشد اقتصادی فراهم شود.

تمرکز در ابتدای دولت سیزدهم مهار قیمت ها بود

وزیر اقتصاد اضافه کرد: در 2.5 سالی که از شروع به کار دولت سیزدهم می گذرد، دولت تمرکز خود را بر این قرار داد که ضمن آرام کردن اسب سرکش قیمت ها، همزمان بستر مربوط به گشایش ها و رشد اقتصادی را فراهم کند که به آن، بسته اقدامات "بسته ثبات اقتصادی" می گوییم تا از بی ثباتی اقتصادی که از سال 97 شاهد آن بودیم، خارج شده و وارد دوره رشد و شکوفایی شویم.

کاهش مستمر قدرت خرید مردم در دهه ۹۰

خاندوزی با بیان اینکه متاسفانه سال های طولانی رکود، کار را مشکل کرده بود، گفت: اگر سال مالی 91 به عنوان سال پایانی دولت دهم و سال 99 را به عنوان سال پایانی دولت دوازدهم مقایسه کنیم، مشخص می شود که میزان "مصرف عامه مردم" (یا مصرف بخش خصوصی) دچار افت شده و از 710 هزار میلیارد تومان به 702 هزار میلیارد تومان رسیده، این در حالی است که شمار جمعیت در این دوره افزایش یافته است.

وی ادامه داد: این آمار نشان می دهد که سرانه مصرف مردم و شاخص های اقتصادی به مدت یک دهه نه تنها رشد نکرده، بلکه افت نیز کرده است و طی این دوره شاهد کاهش مستمر قدرت خرید مردم بوده ایم.

وزیر اقتصاد خاطر نشان کرد: به دلیل رشد اقتصادی در سال های 1400 و 1401، اندکی این فاصله جبران شده، اما هنوز نسبت به سال 1390 قدرت خرید مردم، افزایش نیافته است.

وی خاطر نشان کرد: بخش مهمی از تفاوت ادراک عامه مردم از بهبود شرایط اقتصادی ناشی از همین عامل کاهش مستمر و طولانی قدرت خرید مردم است که باعث می شود رشد اقتصاد سالهای اخیر، درک نشود.

خاندوزی با بیان اینکه ادراک عامه مردم با ارقامی که برای رشد و سرمایه گذاری مطرح می شود، تفاوت دارد، گفت: یکی از عوامل این تفاوت ادراک، کاهش مستمر و طولانی درآمد سرانه در دهه 1390 است که باعث می شود فقرا دچار مشکل شده و طبقه متوسط نیز در جا بزند.

وی گفت: عامل دیگر که به این تفاوت ادراک عامه دامن می زند این بود که مساله انتظارات عامه نسبت به امکانات و مقدورات کشور، در برخی سالها انتظارات واقع بینانه ای نبوده است، یعنی عامه مردم، توقع خروج سریع از رکود تورمی ظرف یک یا دو سال را دارند، اما جریان هایی در مقابل تلاش های دولت برای خروج اقتصاد از رکود و تورم ایستادگی می کردند.

وزیر اقتصاد ادامه داد: برخی جریان های اقتصادی در بخش های مختلف مثل واردات کالاهای اساسی و برخی صنایع ذینفع بودند و تمایل داشتند قیمت ارز بالا برود که بخشی از انرژی دولت، صرف مقابله با آنها شد.

وی خاطر نشان کردند: این جریان ها، منتفعان تداوم وضعیت بی ثباتی اقتصادی و افزایش نرخ ارز هستند، برخی امور اقتصادی را در اختیار داشتند و می توانستند در برخی کارها، توقف ایجاد کرده و عرضه برخی کالاها را به تاخیر بیندازند تا مسؤول مربوطه تحت فشار قرار گیرد.

خاندوزی گفت: دولت، تمایلی برای همراهی با این جریان ها را نداشت، بنابراین حداکثر کارشکنی از طرف جریان هایی که از فرار مالیاتی، واردات، پنهان کاری و بخش غیر مولد نفع می برند، صورت گرفت.

وزیر اقتصاد با بیان اینکه عامل سوم تفاوت ادراک از شرایط اقتصاد، مساله انتظارات غیر صحیحی است که خیرخواهان آن را تشدید می کردند، اظهارداشت: در شرایط که امکان تامین برخی تسهیلات وجود نداشت، انتظار بالاتری در جامعه ایجاد شد.

خاندوزی خاطر نشان کرد: درخواست هایی مانند افزایش وام ازدواج، وام مسکن و ... در واقع درست و مورد نیاز است، اما هدفگذاری که در جامعه ایجاد شد با مقدورات دولت تطابق نداشت، بنابراین در عمل محقق نشده و موجب نارضایتی می شود.

وی ادامه داد: به دلیل اینکه امکانش فراهم نیست که این تسهیلات را افزایش دهیم، موجب نارضایتی شده و باعث می شود که مردم مدت ها برای دریافت آنها در نوبت منتظر بمانند زیرا منابع قرض الحسنه برای پرداخت آنها، کافی نیست و دولت باید تسهیلات بخش های مختلف مانند ازدواج و بخش کشاورزی و صنعت را نیز فراهم کند.

وزیر اقتصاد اظهار داشت: این عامل، باعث نارضایتی به حق مردم می شود که ناشی از نبود توازن کلان بین انتظارات و مقدورات است.

جنگ روانی برای تبدیل نقاط قوت دولت به نقطه ضعف

وی گفت: عنصر چهارمی که به این عامل دامن می زند، فضای رسانه ای و جنگ روانی است. برخی تلاش می کنند دولت انقلابی را ضعیف و ناکارآمد نشان دهند و حتی از نقطه قوت های دولت در فضای رسانه ای نقطه ضعف می سازند.

خاندوزی ادامه داد: به عنوان نمونه، در زمانی که منابع ارزی بلوکه شده ما آزاد شده، جریان رسانه ای مخالف از آن به عنوان نقطه ضعف یاد می کنند که باعث می شود جامعه به جای اینکه شیرینی این موفقیت را بچشند، با اخبار منفی و فضای ناامیدی مواجه می شوند.

وی با ذکر خاطره ای گفت: یکی از وزرای دولت قبل تعریف می کرد از سال 95 که برجام در حال توافق بود تا پایان دولت قبل می خواستیم منابع بلوکه شده در کره جنوبی از طریق برجام آزاد شود، اما طرف مقابل با آن موافقت نکرد.

وی خاطر نشان کرد: این عوامل باعث تفاوت ادراک اجتماعی از ثبات اقتصادی و بهبود شرایط اقتصادی می شود.

وزیر اقتصاد گفت: با وجود اینکه از ابتدای امسال، حداقل دو حمله ارزی صورت گرفت که نرخ 50 هزار تومان سال گذشته را افزایش دهند، اما به موفقیت نرسیدند.

خاندوزی ادامه داد: در چند روز اخیر نیز برای افزایش نرخ ارز اقدام کردند، اما بانک مرکزی تلاش کرد تا مشکلی در این بخش رخ ندهد.

وی اضافه کرد: تثبیت نرخ ارز، مسکن و کالاهای مهم از موفقیت های دولت است، اما استثنائاتی مانند نرخ گوشت قرمز وجود دارد که مساله اش هنوز حل نشده است.

وزیر اقتصاد درباره مشکلات خودرو نیز گفت: عمده مشکلات ما مربوط به سال گذشته است، با توجه به اینکه میزان تولید خودرو پایین بود، انباشت تقاضا صورت گرفته بود.

خاندوزی ادامه داد: اگر تا چهار سال، میزان تولید خودرو حدود 1.5 میلیون دستگاه خودرو باشد، عقب افتادگی سالانه 500 هزار دستگاهی به تدریج رفع می شود. فاصله بین تولید و مصرف خودرو باعث ایجاد سفته بازی و دلالی شده بود که با افزایش تولید، رفع خواهد شد.

وی درباره انتقادات مطرح شده مبنی بر انبار کردن خودرو توسط خودرو سازان، گفت: خودروسازان اصلی کشور مکلف هستند اگر موارد و ادعاهایی درباره انباشت خودرو در پارکینگ ها وجود دارد، به آن رسیدگی کنند.

وزیر اقتصاد با بیان اینکه برخی تصاویر از پارکینگ ها منتشر می شود که ادعا شده خودروسازان در آنها احتکار می‌کنند، اظهار داشت: معاون اول رئیس جمهور، وزیر صنعت را مکلف کرد تا همه این ادعاها را بررسی کند که پس از بررسی ها مشخص شد که یا مواردی بود که از قبل، به فروش رسیده اند و در مرحله تحویل قرار دارند یا اینکه برخی قطعات باید به آنها اضافه شود.

افزایش چندبرابری نذچرخ خرید تضمینی گندم با دستور رییس جمهور 

خاندوزی گفت: در دولت سیزدهم با تاکید رییس جمهور برای حمایت از کشاورزان، نرخ خرید تضمینی گندم، چند برابر افزایش یافت که گندم کاران از این اقدام استقبال کردند.

وزیر اقتصاد گفت: با وجود مشکلات، تمرکز اقتصادی دولت در سال گذشته و امسال این بوده است که از طریق ایجاد ثبات در اقتصاد کلان، آرامش در بازارها برقرار شود که البته این موضوع برای رضایت مردم کافی نیست.

خاندوزی با بیان اینکه جامعه از ما توقع دارد که پس از ثبات وارد مرحله رونق اقتصادی شده و تامین برخی کالاها مانند مسکن با قیمت مناسب انجام شود، اظهار داشت: تلاش دو سال اول دولت این بود که ثباتی در بازارها برقرار کرده و ترمزی در برابر جهش چند برابری قیمت ها ایجاد کند و همزمان نیز رشد اقتصادی را بالا ببرد.

وی ادامه داد: در حوزه دیپلماسی اقتصادی رخ داده باعث شده صادرات وزنی غیر نفتی به طور بی سابقه ای بالا برود، البته به دلیل افت قیمت جهانی مواد معدنی و پتروشیمی، ارزش این صادرات رشد نکرده است.

وزیر اقتصاد گفت: این شبهه مطرح می شود که اگر صادرات نفتی رشد کرده چرا در سفره مردم مشاهده نمی شود، گفت: مساله نفت خود را در بودجه دولت نشان می دهد، اگر درآمد نفت بالا رفته است به این معناست که دولت این امکان را دارد که کسری های بودجه خود را جبران کند.

وی خاطر نشان کرد: برخلاف سه و چهار دهه گذشته که استقراض می کردیم، ماه های ابتدایی سال 1400 و 1401 را بدون استقراض طی کردیم تا از این طریق، تورم جدیدی به جامعه تحمیل نشود.

وزیر اقتصاد با اشاره به اینکه میزان مالیات پرداختی اصناف نسبت به مجموع مالیات پرداختی در کشور، رقم پایینی است، گفت: فرار مالیاتی که در دولت سیزدهم شناسایی شده به میزان کل افرادی که در دولت قبل، مالیات می دادند.

خاندوزی خاطر نشان کرد: تلاش دولت این بوده که فشار خود را در حوزه مالیاتی کاهش دهد؛ نرخ مالیات 50 درصد کسبه در برخی استان ها در حد صفر قرار گرفته است.

وی درباره پرداخت وام و تسهیلات خرد، گفت: سیاست کنترل نقدینگی خوب بوده، اما باعث محدود شدن اعطای وام می شود که صف درخواست وام مردم و تولیدکنندگان را افزایش می دهد که برای حل این مشکل، پیشنهادی را ارایه کردیم که رییس جمهور نیز قبول کرده و دستور داد که در مورد تسهیلات خرد، بانک مرکزی همراهی بیشتری داشته باشد.

دیدگاه کاربران

ناشناس۳۳۵۶۷۳۷۲۳:۴۷:۴۴ ۱۴۰۲/۱۰/۲۵
خودرو چی
ناشناس۳۳۵۶۷۴۰۲۳:۵۱:۲۸ ۱۴۰۲/۱۰/۲۵
آفرین بر نظر بلند شما!!!دو هزارتومان افزایش روی یک دلار طی هفته گذشته را گرانی نمی‌دانید ؟!
ناشناس۳۳۵۷۲۱۳۱۱:۴۸:۱۲ ۱۴۰۲/۱۰/۲۶
52790 تقریبا از نظر وزیر اقتصاد 2790 تومان افزایش نیست!
ناشناس۳۳۵۷۸۱۸۱۹:۱۴:۳۶ ۱۴۰۲/۱۰/۲۶
واقعیت اقتصاد ما این است که کلان سرمایه‌دارهایی با ذخیره دلار و طلا و یا گاهی دلالی خودرو، سودشان در بالا رفتن این موارد است و دولت هم به دو علت قدرت کافی برای مقابله ندارد اولا ضعیف شدن قدرت مالی دولت و گرفتار شدن در پرداخت‌های ماهانه حقوق و... و دوم ناتوانی در شناسایی مدیران میانی که سال‌ها است ریشه دوانده‌اند و گاه با دلالان همکاری و سود مشترک دارند از طرفی آن دلال‌ها با قدرت اقتصادی خود رسانه‌هایی دارند که ذهن‌های مردم را متناسب با منافع خود هدایت می‌کنند به نحوی که خیلی وقت‌ها ما ناخواسته چیزی را فریاد میزنیم و از دولت می‌خواهیم که آنها به ذهن ما خورانده‌اند همچنین با همان قدرت رسانه‌ای سرمایه‌های خرد را که مجموع آن‌ها تاثیر زیادی روی اقتصاد می‌گذارد را به سمت و سویی تشویق و هدایت میکنند که سبب بالا رفتن دلار و.. و افزایش سود خودشان شود
ناشناس۳۳۵۶۸۰۸۰۱:۳۰:۲۵ ۱۴۰۲/۱۰/۲۶
گفتار درمانی
ناشناس۳۳۵۶۸۱۵۰۱:۵۶:۲۰ ۱۴۰۲/۱۰/۲۶
نوسانات هیجانی به علت اخبارهای متعدد موقتی بالا و پایین می کند اما با توجه به تورم 40 درصدی ایران و 5 درصدی امریکا 35 درصد نرخ دلار نسبت به سال قبل باید افزایش یابد و هر قیمت دیگر یعنی دستکاری شده
ناشناس۳۳۵۶۸۳۲۰۲:۳۷:۲۰ ۱۴۰۲/۱۰/۲۶
جناب نرخ از 50تومن شده 52 بالا رفته ثابت نمونده
ناشناس۳۳۵۶۸۳۵۰۳:۰۲:۳۸ ۱۴۰۲/۱۰/۲۶
آقای فرزین کارشون فعلا خیلی خوب بوده این کشور ستون پنجم زیاد داره هم داخلی هم خارجی
ناشناس۳۳۵۶۸۵۰۰۳:۳۵:۴۰ ۱۴۰۲/۱۰/۲۶
آقا همه چیز خوب و عالی عالی عالی. فقط نمی‌دونم چرا این دو سال رییسی برای ما همه چیز بد بود.
ناشناس۳۳۵۷۸۰۳۱۹:۰۳:۳۶ ۱۴۰۲/۱۰/۲۶
فقط این دو سال بد نبود. ۴ سال دوم دوره روحانی هم بد بود خصوصا دو سال آخرش که فاجعه بود و اگر ادامه پیدا می‌کرد الان تورمهای بالای ۲۵۰درصد و قیمت دلار بالای ۱۰۰ داشتیم. طبق پیش‌بینی خود دولت قبل تا آخر سال۱۴۰۰ دلار به ۱۰۰تومن میرسید و تورم بالای ۱۰۰درصد میشد
ناشناس۳۳۵۶۸۵۳۰۳:۴۲:۳۹ ۱۴۰۲/۱۰/۲۶
با توضیحات آقای وزیر قانع شدیم تمام موفقیت ها حاصل تلاش این دولت هست .
ناشناس۳۳۵۶۹۱۴۰۷:۰۲:۱۳ ۱۴۰۲/۱۰/۲۶
جناب وزبر ، مسكن و اجاره آن بيچاره كرده مردم بخصوص جوانان را آنها بايد سالها اجاره نشيني كنند .
ناشناس۳۳۵۷۴۴۶۱۴:۴۹:۲۶ ۱۴۰۲/۱۰/۲۶
نه مسکن نه اجاره اصلا هم با تورم بالا نرفت.
ناشناس۳۳۵۶۹۱۹۰۷:۰۵:۱۴ ۱۴۰۲/۱۰/۲۶
ناکامی یعنی نتوانستند موفق شوند مانند همان کارهایی که شما میخواهید انجام دهید ولی نمیتوانید کنترل تورم و افزایش قیمتها کاهش تورم به نیم و بعد تک رقمی کردن آن چرا این اتفاقات نمی افته باید سوال کرد که مدیران ومسیولین امر چقدر دانش و تجربه و مهارت دارند.
ناشناس۳۳۵۶۹۳۰۰۷:۲۶:۱۸ ۱۴۰۲/۱۰/۲۶
کی مردم باید از دست این به اصطلاح برخی ها خلاص شوند مگر یکی از همین برخی ها بانکها نیستند که بزرگترین ضربه ها را به اقتصاد ایران می زنند
ناشناس۳۳۵۶۹۴۹۰۷:۴۹:۳۴ ۱۴۰۲/۱۰/۲۶
گوشت کیلویی هفتصد هزار تومان شده مستضعفین روز به روژ فقیر تر میشوند .
ناشناس۳۳۵۷۲۲۰۱۱:۵۱:۵۲ ۱۴۰۲/۱۰/۲۶
با توجه به قیمت 10 دلاری گوشت قیمت ارز باید 75 هزار تومان باشد جناب وزیر
ناشناس۳۳۵۶۹۶۲۰۸:۰۵:۵۵ ۱۴۰۲/۱۰/۲۶
آقای خاندوزی اینهمه ماشین مگر با این زیر ساختها هماهنگی دارد نتیجه اش میشود تصادف و معلولین و تحمیل هزینه سلامت و فشار به بیمه کشور و هزینه مصرف بالای بنزین دهه هشتاد میلادی خودروهای از رده خارج ...و سود خودروهای بی کیفیت در جیب مافیای خودرو
6565656۳۳۵۶۹۸۳۰۸:۳۱:۵۷ ۱۴۰۲/۱۰/۲۶
نرخ ارز بالا رفته و به تبع آن نرخ خودرو 20 درصد افزایش پیدا کرد حالا من منظور وزیر محترم را نمیفهمم
ناشناس۳۳۵۶۹۸۸۰۸:۳۶:۵۴ ۱۴۰۲/۱۰/۲۶
بنده خدا یه جوری میگه هر کی ندونه فکر میکنه کاری کردند که دلار بالا نرفته
ناشناس۳۳۵۷۰۲۱۰۹:۰۵:۱۴ ۱۴۰۲/۱۰/۲۶
این همه پول بی پشتوانه چاپ کردن عامل اصلی رشد قیمت دلاره.
ناشناس۳۳۵۷۰۶۳۰۹:۲۹:۲۴ ۱۴۰۲/۱۰/۲۶
اینکه دلار ظرف یکماه از ۴۹۵۰۰ بشه ۵۲۵۰۰ اسمش تلاش ناکام است؟
سلامی۳۳۵۷۰۷۲۰۹:۳۸:۴۳ ۱۴۰۲/۱۰/۲۶
سلام آقای وزیر آن برخی، برخی، برخی ها کی هستند که حتی جرات اسم بردن از یکی از آنها را هم ندارید،؟!!
ناشناس۳۳۵۷۱۱۵۱۰:۱۶:۰۱ ۱۴۰۲/۱۰/۲۶
تلاش خاندوزی هم برای کاهش تورم منجر به افزایش بیشتر تورم شد!!!
ناشناس۳۳۵۷۱۹۰۱۱:۳۵:۱۹ ۱۴۰۲/۱۰/۲۶
آفرین به تو
ناشناس۳۳۵۷۲۱۷۱۱:۵۰:۴۸ ۱۴۰۲/۱۰/۲۶
دلار از 27 هزار تومان شهریور 1400 رسوندی به 60 هزار تومان اوردیش رو 49 الانم کردیش 52500 از نظر شما تغییری نکرده!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ممدعلی۳۳۵۷۳۴۸۱۳:۳۱:۱۵ ۱۴۰۲/۱۰/۲۶
اون برخی‌ها کی هستند؟
yektanetتریبون

پربحث‌های هفته

  1. چهارنعل رفتن اسب تورم !

  2. تیر خوردن که چیزی نیست، تکه تکه هم شده اند! اما...

  3. سردار فدوی: عملیات وعده صادق ۳ ‌حتماً اجرایی خواهد شد

  4. چرا مذاکره با آمریکا مشکلی را حل نمی کند؟!

  5. توصیه‌های زیباکلام به پزشکیان/ تصور مردم از فساد مسئولان به روایت باهنر/ بانکی‌پور: فروکنندگان پونز، منتقد قانون حجاب شده‌اند!

  6. فواد ایزدی: سختگیری حجاب نشود، جوانان جلوی تیر نمی‌روند!

  7. وصله پینه کردن تا کی؟!

  8. واشنگتن پست: رفتار امریکا و اسرائیل ایران را به سمت سلاح هسته ای سوق می دهد

  9. توهین جنجالی حمید رسایی به پزشکیان بعد از بغض کردن برای همسر مرحومش

  10.  معامله بزرگ بر سر سوریه

  11. نظر روحانی نسبت به جلیلی/ اگر از دغدغه فیلترینگ فارغ شدید، برای ارزش پول ملی هم فکری کنید!/ پاسخ فواد ایزدی به حاشیه‌های یک مصاحبه

  12. دیگ جوشان و گربه دست آموز!

  13. نشاطی که نباید از دانشگاه دریغ شود

  14. تخریب قبور شهدای مدافع حرم در جنب حرم حضرت زینب(س)

  15. امان از این یاغی!..

  16. همسایه جدید اموی - صهیونی اردوغان!

  17. نظرات برگزیده مخاطبان «الف»: تیم اقتصادی آقای پزشکیان حتی الفبای اقتصاد را هم بلد نیست/ مسئله حجاب برجسته می‌‎شود تا مردم سراغ مطالبات مهم نروند

  18. توضیح فرزند پزشکیان درباره نقش خود در عزل و نصب‌ها

  19. رهبر انقلاب: ریاکاری روش همیشگی استعمارگران و سرمایه‌داران غربی است

  20. اسد در سوریه؛ نه دولت_ ملت سازی، نه رفاه!

  21. پزشکیان: اختلافات را کنار بگذاریم/«ما می‌توانیم» مملکت را درست کنیم

  22. اولین دیدار رسمی مقامات آمریکا با الجولانی

  23. میرسلیم از FATF و قانون حجاب می‌گوید/ یک توصیه برای بوسیدن دست پزشکیان!/ ارسال پیام‌های مرموز از تهران به آمریکا

  24. فرزین: گروهی تلاش می کنند با پخش شایعه دل مردم را خالی کنند

  25. ابوعبیده، ارتش یمن را به تشدید حملات علیه رژیم صهیونیستی فراخواند  

آخرین عناوین