بلندترین سد کشور در لرستان احداث می‌شود

  4021102106 ۱۰ نظر، ۰ در صف انتشار و ۶ تکراری یا غیرقابل انتشار

بلندترین سد کشور در لرستان احداث می‌شود

بلندترین سد کشور در لرستان احداث می‌شود

به گزارش تسنیم، علی‌اکبر محرابیان، وزیر نیرو در مراسم افتتاحیه "نوزدهمین نمایشگاه بین‌المللی صنعت آب و تاسیسات آب و فاضلاب ایران" و "سیزدهمین نمایشگاه بین‌المللی انرژی‌های تجدید پذیر و بهره‌وری انرژی برق" اظهار داشت: آب با زندگی مترادف است و تامین آب به معنی رشد و توسعه زندگی است؛ مهم‌ترین کار و فعالیت مهندسان و متخصصان این است که شرایط اقلیمی را با شرایط زندگی تطبیق دهند.

وی در ادامه به تشریح وضعیت صنعت آب کشور پرداخت و افزود: سرانه آب تجدیدپذیر طی 40 سال گذشته برای هر ایرانی سالانه 6500 مترمکعب بود، اما این عدد در حال حاضر به دلایلی چون رشد جمعیت و شرایط اقلیمی و نیز کاهش بارش‌ها به حدود 1300 مترمکعب رسیده است.

وزیر نیرو با بیان اینکه طی سال‌های اخیر نیازهای مردم به تامین آب به مراتب افزایش یافته است، اظهار کرد: مصرف آب در همه بخش‌ها از جمله صنعت و کشاورزی رشد چشمگیر و فزاینده‌ای داشته به طوری که تولیدات کشاورزی از 30 تا 40 میلیون تن به بیش از 130 میلیون تن در سال رسیده است.

وی همچنین به رشد قابل توجه صنعت پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران اشاره کرد و گفت: در محصولات آب‌بر به ویژه فولاد و کانی‌های غیر‌فلزی رشد‌های چند 10 برابری را شاهد هستیم.

محرابیان با تاکید بر اینکه اکنون ضرورت دارد با کاهش چشمگیر سرانه آب به فکر مدیریت مصرف و منابع آب کشور باشیم، اضافه کرد: در این زمینه می‌توان اقدامات مختلفی را در دستور کار قرار داد که احداث و اجرای سازه‌ها و به کارگیری روش‌های نرم‌افزاری و نیز شیوه‌های اجرایی برای مدیریت در بخش توزیع و مصرف از جمله این اقدامات است. همه این موارد به معنای توسعه فناوری، صنعت، علم و پژوهش است.

وزیر نیرو به بازدید خود از سد راغون در کشور تاجیکستان طی هفته‌های گذشته اشاره کرد و افزود: این سازه بلندترین سد جهان بوده و نکته ارزشمند و جالب آن مشارکت فعال شرکت‌های ایرانی در ساخت این ابرپروژه است. حجم دریاچه این سد 14 میلیارد مترمکعب همراه با تولید 3600 مگاوات انرژی برقابی است، ضمن اینکه در بدنه و حاشیه این سازه بیش از 100 کیلومتر تونل احداث شده است.

محرابیان در ادامه به از سرگیری عملیات احداث سدی مشابه راغون در جمهوری اسلامی ایران اشاره کرد و گفت: فرایند احداث سد بختیاری طی سال‌ها پیش متوقف شده بود که با تامین مالی، عملیات اجرایی آن آغاز می‌شود.

وزیر نیرو با تاکید بر اینکه برای مدیریت منابع آب کشور باید آخرین یافته‌های علمی به کار گرفته شود، افزود: یکی از ابعاد این مهم بازچرخانی پساب است، این امر کمک می‌کند حداکثر استفاده از منابع آبی کشور صورت گیرد.

وزیر نیرو در ادامه سخنان خود انرژی‌های تجدید پذیر را مورد توجه قرار داد و افزود: در سال‌های گذشته پایان سوخت فسیلی و متعاقب آن آینده سرد و تاریک برای جهان توسط دانشمندان پیش‌بینی می‌شد، اما تولید انرژی‌های تجدید پذیر سرنوشت بشر را تغییر داد.

محرابیان با تاکید بر اینکه انرژی‌های تجدید پذیر افق‌های توسعه را با تحول روبرو کرده است، تصریح کرد: این نوع از انرژی زندگی و فناوری‌های دنیا را به شدت رشد و تعالی بخشید. تجدید‌پذیرها در جهان امروز به عنوان انرژی لوکس و فرضی برای انتخاب محسوب نمی‌شوند، بلکه تولید این نوع انرژی یک ضرورت بوده و باید دنیا در مسیر آن حرکت کند.

وی بیان این که تولید انرژی‌های تجدید‌پذیر در ایران تابع مسائل اقتصادی با فراز و نشیب‌های فراوانی همراه بوده است، ادامه داد: این نوع انرژی در سایه نیروگاه‌های حرارتی و یارانه‌های سوخت نتوانست سهم اقتصادی مربوط به خود را تامین کند و موجب شد به رغم وجود ناترازی‌ها در برق کشور آن‌طور که باید نتوانیم به میزان لازم از این فناوری در تامین انرژی و برق کشور بهره‌مند شویم.

وی تاکید کرد: به واسطه توسعه تجدید پذیرها، در کنار پاسخگویی و رفع ناترازی انرژی برق در کشور، می‌توانیم در مسیر حفظ محیط زیست و نیز برطرف کردن ناترازی در منابع آب کشور گام‌های موثری را برداریم.

وزیر نیرو یادآور شد: در نیروگاه‌های حرارتی برای تولید برق در یک واحد باید تا 10 چاه آب حفر شود و منابع آبی منطقه صرف تولید برق کشور می‌شود با در نظر گرفتن راندمان نیروگاه‌های حرارتی بخش قابل توجهی از این منابع اتلاف می‌شوند.

وی ضمن ارزیابی مثبت از روند رشد توسعه تجدید پذیرها به واسطه برنامه‌ریزی‌های مدون و هدفمند، ابراز داشت: امروز تولید انرژی‌های تجدیدپذیر بدون اینکه تابع سیاست‌های یارانه‌ای باشد، می‌تواند فعال باشد و به عنوان شغلی پرسود و پویا برای فعالان این عرصه تعریف می‌شود.

وی مهم‌ترین موضوع در حوزه تجدید پذیرها را تقاضا عنوان کرد و گفت: در قوانین و مصوبات امروز مجلس شورای اسلامی و دولت تقاضای کافی برای تجدید پذیرها به وجود آمده است، به طوری که از زمان رونمایی از تابلوی سبز بورس انرژی همه روزه شاهد معامله در این بازار هستیم و عرضه کننده و مصرف کننده بخش خصوصی در یک فضای کاملاً رقابتی اقدام به خرید و فروش انرژی تجدید پذیر می‌کنند.

محرابیان ضمن دعوت از همه فعالان اقتصادی کشور برای توجه ویژه به این عرصه از تدوین و امضای آیین نامه‌ای برای صادرات برق تجدید پذیر به صورت پایدار خبر داد و گفت: موضوع صادرات برق سالیان سال است که مورد نقد و بررسی قرار دارد و با چالش‌هایی همراه است، اما با مطالعات کارشناسی و بررسی‌های بسیار دقیق آیین نامه‌ای تدوین شده که امکان را برای صادرات برق تجدید پذیر به صورت پایدار فراهم می‌کند.

وی در این زمینه توضیح داد: این آیین نامه و قرارداد این اجازه را می‌دهد که تولید کنندگان تجدید پذیر طی 8 ماه در سال بدون محدودیت برق را صادر کنند و پیرو آن برای پیشبرد این مهم همه امکانات وزارت نیرو در خدمت تولیدکنندگان قرار می‌گیرد.

محرابیان ضمن اشاره به برقراری خطوط پایدار و مطلوب بین ایران و سایر کشورها ادامه داد: تولید کنندگان بخش خصوصی می‌توانند از این امکان استفاده کنند و چهار ماه در سال که کشور با ناترازی برق روبروست از طریق بورس انرژی و تابلوی سبز که قیمت‌های آن مشابه قیمت‌های صادراتی است، اقدام به مبادله برق در داخل کشور کرده و در 8 ماه دیگر برق تولیدی را به سایر کشورها صادر کنند.

وزیر نیرو با بیان اینکه هم اکنون خطوط پایدار مناسب تبادل برق بین ایران و پاکستان و نیز ایران و ترکیه احداث شده است، اضافه کرد: بستر مناسب برای اتصال شبکه برق ایران به ترکیه و در ادامه اتحادیه اروپا به بهره‌برداری رسیده است. بر این اساس امروز در بازار اتحادیه اروپا و ترکیه امکان مبادله روزانه و ساعتی برق برای تولیدکنندگان فراهم شده است.

وی تاکید کرد: هدف ما از ایجاد این خطوط مبادله انرژی برق است که در زمان نیاز، برق و انرژی را وارد می‌کنیم، تقریباً در 80 درصد ایام سال امکان صادرات برق فراهم است.
به گفته محرابیان مسئله اصلی تامین نیاز برق داخل کشور با حفظ حقوق و سودآوری تولید کنندگان است.

وزیر نیرو با بیان اینکه هم اکنون عملیات اجرایی احداث بیش از 10 هزار مگاوات انرژی تجدیدپذیر آغاز شده است، گفت: در کشور تولید کنندگان در حال احداث واحدهای تجدید پذیر هستند که بخشی از آن به بهره‌برداری رسیده و امکان بومی‌سازی پله به پله این صنعت وجود دارد.

وی به ماده 16 قانون جهش تولید دانش بنیان در صنعت برق مصوب مجلس شورای اسلامی اشاره کرد و افزود: در این قانون پیش بینی شده تا 5 درصد برق صنایع طی 5 سال توسط انرژی‌های تجدید تامین شود و بر این اساس همراه با رشد صنعت شاهد رشد تجدید پذیرها نیز خواهیم بود.

وزیر نیرو در این زمینه تصریح کرد: همچنین بر اساس این قانون باید 20 درصد انرژی مورد نیاز دستگاه‌های دولتی نیز توسط انرژی‌های تجدیدپذیر تامین شود و اگر امکان ساخت نیروگاه در این دستگاه‌ها وجود ندارد می‌توانند از طریق بورس انرژی اقدام به خرید برق کنند.

محرابیان در ادامه یادآور شد: در بخش تجاری و خانگی نیز به مرور زمان، تقاضاهایی را برای تولید تجدید پذیر خواهیم داشت؛ نکته مهم این است که باید کشش تولید تجدید پذیر رو به جلو باشد.

وی با بیان اینکه استراتژی توسعه کشور مبتنی بر تقویت انرژی و حوزه‌های مربوطه است گفت: در دی ماه امسال شاهد رشد مصرف برق در بخش صنعتی کشور بودیم که به معنای رشد تولید است، برای مثال صنایع سیمان و فولاد کشور در دی ماه امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته رشد بیش از 29 درصدی را در مصرف برق به ثبت رسانده که به معنای رشد تولید نیز است.

دیدگاه کاربران

علی۳۳۶۵۵۰۰۲۳:۲۱:۳۱ ۱۴۰۲/۱۱/۲
می شود یا شد پرسش این است آقای وزیر نیرو
حسین قلی خان۳۳۶۵۶۴۳۰۳:۳۱:۴۲ ۱۴۰۲/۱۱/۳
.. متخصصین باید شرایط زندگی را با شرایط اقلیمی تطبیق دهند
کوروش۳۳۶۵۷۹۸۰۸:۴۸:۴۸ ۱۴۰۲/۱۱/۳
دوران سد سازی در دنیا امروزی خیلی وقته گذشته
احمد۳۳۶۶۰۰۵۱۱:۱۴:۰۲ ۱۴۰۲/۱۱/۳
از اول انقلاب تا الان چندین سد در کشور احداث گردیده اما متاسفانه مافیا ظلم بسیاری را به استان لرستان کردند که حتی آثارش و زیانش بر دولت هم مشهود شده والان به فکر این افتادن که نبایستی آب‌های سطحی از کشور خارج شود واب شیرین بایستی ذخیره گردد برای سالهای خشک وچه اشکالی دارد آب اضافه وسریز از مثلا سد کرخه دوباره پمپاژ شود وبه سدهای لرستان واستانهای دیگر برگشت شود واین چرخه همیشه در حال گردش خواهد بود وحتی ضرری هم برای طبیعت نخواهد داشت ،چرا باید اجازه بدهی آب شیرین به دریا بریزد وبعد بروی آب شور را با چندین برابر هزینه برگردانی به طبیعت لذا جلوی منابع را باید اول گرفت نه بعد از خارج شدن اگر این سیستم در کل کشور اجرایی شود خوشبختانه کشور ما دیگر دچار بحران نخواهد شد ورشد وتولید واشتقال وتامین برق هم برطرف خواهد شد
ناشناس۳۳۶۶۱۱۴۱۲:۲۴:۴۶ ۱۴۰۲/۱۱/۳
آبش از کجا میارید؟
سینا۳۳۶۶۲۲۷۱۳:۱۷:۲۳ ۱۴۰۲/۱۱/۳
با سد سازی بی رویه و غلط محیط زیست نابود شد
ناشناس۳۳۶۶۴۱۵۱۵:۱۷:۳۲ ۱۴۰۲/۱۱/۳
من راغون کار میکنم اقای وزیر در تونل شمارو دیدم با همراهنتان ولی میدونی چیه به ما گفتن کار نکنید بازدید داریم شما امدین هوا تمیز بود به قانون نویسان بگین ما کار معدن میکنیم کارفرما و بیمه با زد و بند برای ما کارمند رد میکنن سختی کار نگیریم کجا پناه ببریم
حسین رسان نژاد۳۳۶۶۷۳۵۱۹:۲۳:۰۴ ۱۴۰۲/۱۱/۳
با سلام.وزارت نیرو فقط تامین آب انجام می دهد و با ساخت سد آب و برق می فروشد و توجه چندانی به مدیریت توزیع و مصرف بهینه ندارد. همچنین به مدیریت منابع آب زیرزمینی توجه چندانی ندارد. با تشکر از اطلاع رسانی سایت خوب شما حسین رسان نژاد
ناشناس۳۳۶۷۱۷۳۰۸:۱۱:۲۷ ۱۴۰۲/۱۱/۴
بیشتر این سدهایی که ساخته شده مهندسی نشده وبرای محیط ریست خوب نبوده ونابودشده طبیعت.
محمد جمالی۳۳۶۷۲۲۷۰۹:۲۰:۱۹ ۱۴۰۲/۱۱/۴
پس. سد تلمبه. ذخیره رودبار الیگودرز. چی شد مگه قرار نبود شرکت حرا امسال شروع کنه که نیمه کاره. رها. شده
yektanetتریبون

پربحث‌های هفته

  1. اقدامات متقابل ایران در مقابل قطعنامه احتمالی آژانس انرژی اتمی/ کیهان‌ستیزی زید‌آبادی به جاهای باریک کشید!/ توصیه جالب مطهری به نتانیاهو

  2. باز هم در باغ سبز !

  3. جابجایی مرزهای وقاحت!

  4. جمعیت اتباع افغانستانی مقیم ایران بیش از ۶ میلیون نفر است

  5. قانون عفاف و حجاب کجاست؟/ وقتی گرانی خودرو را هم به علم‌الهدی ربط می‌دهند!/ جای درست لاریجانی؟

  6. چرا مردم با کادردرمان درگیر می شوند؟!/ سرپرست روابط عمومی وزارت بهداشت توضیح می دهد

  7. اتحادیه اروپا از جان ایران چه می خواهد؟!

  8. بازگشت لاریجانی‌ها/ توضیحاتی درباره کلینیک ترک بی‌حجابی/ نسخه شفابخش یا مرگبار برای اقتصاد ایران؟

  9. آن تجربه تلخ را تکرار نکنید

  10. وقت مقابله‌ به‌ مثل با اروپا نرسیده؟

  11. اعتماد به ترامپ خطاست/ عراقچی علیه ساده‌سازی اصلاح‌طلبان/ شمشیر وفاق زیر گلوی مجلس

  12. با "مرد دیوانه" چگونه باید رفتار کرد؟!

  13. درد بیمار و ناز طبیبان !

  14. فرزندان ظریف کجا هستند؟

  15. انتقاد تند محمد مهاجری به پایداری‌‌چی‌ها و جلیلی

  16. نظرات برگزیده مخاطبان «الف»: ظریف تازه متوجه قدرت قانون اقدام‌ راهبردی شده/ سلاح اتمی؛ راه پایان تحریم و تهدید

  17. ادعاهای غير واقعی درباره اقتصاد ایران

  18. دیگر چه اتفاقی باید بیفتد؟!

  19. راه‌اندازی کلینیک‌ ترک رانت‌خواری ضروری‌تر نیست؟!

  20. واکنش شریعتمداری به ملاقات مخفی سفیر ایران با مشاور ترامپ

  21. یارانه‌ها واریز شد

  22.  نماز خواندن خلبان پرواز زنجان-مشهد سوژه فضای مجازی شد

  23. آدرس غلط روی تابلوی پاستور/ ظریف نباشد چه کسی جواب ترامپ را بدهد؟!/ پیامک‌هایی با مضمون خیانت که به نمایندگان مجلس ارسال می‌شود!

  24. شبیخون دلاری به صنعت خودرو !

  25. واکنش تند روزنامه جمهوری اسلامی به کلینیک بی حجابی

آخرین عناوین