دکتر علی دارابی معاون میراث فرهنگی کشور نوشت:
- آئین رونمایی نمایشگاه بیش از یکصد قطعه یشم حاصل کار هنرمندان ایرانی و هند در گذر زمان در مجموعه میراث جهانی کاخ گلستان با حضور «رودراگائوراوشرست» سفیر هند در ایران، هیأت همراه، جمعی از استادان، پژوهشگران و مدیران میراث فرهنگی برگزار شد.
-گروه «قوالی، شهید نيازى» که از هند آمده بودند چند قطعه موسیقی در مدح و بیان فضائل پیامبر اکرم (ص) و امیرالمؤمنین علی (ع) اجرا کردند که با استقبال حاضران روبرو شد.
- در این مراسم درباره مناسبات تاریخی و فرهنگی ایران و هند سخنرانی کردم که برخی از محورهای آن را برای شما گرامیان بیان می نمایم:
-روابط ایران و هند به «عهد باستان» باز می گردد. یافته های باستان شناسی در دو کشور نشانه های زیادی از عمق روابط دیرین دارد. حکاکی هایی از تمدن دره سند در موهنجودارو که با حکاکی های شوش در خوزستان تطابق دارد، کاوش های باستان شناسی در «تپه سیلک کاشان» و «شهر سوخته سیستان» با آثار یافته شده در «هاراپا» و «موهنجودارو» مشابهت های فراوانی دارد.
- اسلام، زبان فارسی، هنر، معماری، از جلوه های بزرگ اشتراکات دو ملت بزرگ است. جواهر لعل نهرو نخست وزیر فقید هند گفته است:
«در تاریخ سراسر جهان، دو ملت ایران و هند به قدری به هم نزدیک بوده اند که نمی توان در جای جای دنیا کسانی همانند این دو تمدن کهن یافت».
- نمایشگاه هندوستان در گلستان نشانگر مجموعه کاملی از یشم های نفیس به همراه اسناد تاریخی و پژوهش های ارزنده است که برای همه چشم نواز و جذاب است.
- دکتر سید مسعود سید بنکدار پژوهشگر جوان و پرتلاش و دستیاران او و همکاران خدوم و پرتلاش مجموعه جهانی کاخ گلستان با مدیریت خانم آفرین امامی مدیر پرتلاش و موفق مجموعه، کاری کرده اند کارستان!
- نمایشگاه ها امروزه کارکرد بزرگی در بسط و توسعه روابط، گسترش صلح و دموکراسی، بازخوانی و روایت گری تاریخ و تمدن و در یک کلمه «پاسداشت از میراث فرهنگی و تمدنی» است.
-دو ملت بزرگ ایران و هند همواره در میان جهانیان به اوصافی چون «اخلاق مداری، مهربانی، مدارا، نوع دوستی، صلح طلبی و فرهنگ دوستی» معروف بوده اند. ایران پس از استقلال هند پیمان دوستی به نام «صلح و دوستی ابدی» امضا کرده اند که آرزومندم همواره پایدار بماند.